![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie blizniakow laczcie sie :)
o Boze Asia ale masz parke slodziakow
![]() ale cudni sa obydwoje ![]() ja mysle ze z ta piersia i tak najwazniejsze jest tych pierwszych kilka tygodni ![]() ![]() Asiu a jak z nockami? faktycznie sie sypia po 2 godziny na dobe? ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- aha a brzuszka wcale nie mialas takiego duzego ![]()
#182 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wózeczki macie śliczne!!! pewnie dzieki temu ze nie są gondolki koło siebie to są większe niż moje, bo mój wózek jest szeroki ale gondolki małe. Boję sie, że w zimie kiedy wpakuje dzieci do kombinezonów potem do śpiworków to w tych gondolkach duzo miejsca nie bedzie... ja mieszkam na wsi w domku więc o tyle mam dobrą sytuacje ze nie przejmuje sie ze wózek szeroki czy ciężki bo nigdzie nie musze go wnosic a na dró zkach duzo miejsca ![]() Karmić bardzo chciałabym naturalnie ale wiem że w nocy to bedzie najgorsze. pamietam z Filipkiem że w nocy dużo nie spałam a przez to w dzień byłam zmeczona i niestety zbyt nerwowa... dlatego teraz juz wiem ze najwazniejsze zeby i ja i dzieci były wypoczete ! dlatego nie odrzucam mysli o dokarmianiu albo takim jak Asia ściąganiu pokarmu i angażowaniu męża ![]() a propo śpiworków jakie planujecie ja mam jeden po Filipku z owczą wełną ale jest strasznie gruby zajmuje mnóstwo miejsca myślę sobie czy go nie sprzedać nie kupić jakiś polarkowych cieńszych. Z Filipem bylam może przewrażliwiona i wszystko musiało byc aż nadto za ciepłe ![]() Glam brzuszek śliczny ale tak jak pisze Asiago mnie się wydaje że mój jest większy a jestem "niżej" w ciąży ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Asiago dzieciaki PRZEŚLICZNE!!!! to mało powiedziane... CUDOWNE!!! ale Ci zazdroszczę już takich pięknych istot koło Ciebie ![]() ![]() Pozdrawiam Was obie serdecznie!!! aaa zgaga juz do mnie zawitała a myżlałam że może mnie to ominie... ![]()
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
Muniu te gondolki nie sa az tak ogromne- mysle ze "normalne" nieskladane jednak sa troszke przestronniejsze ale coz...blizniaki zazwyczaj nie rodza sie gigantami...a jak mieszkasz w domku to faktycznie...ja sobie umyslilam ze stelaz bedzie stal w piwnicy a z samymi gondolkami bede na gore i na dol kursowac...chociaz tez sie umacham na 3 pietro bez windy...
ale fakt ze te gondole to tak zeby przezimowac, mysle ze marzec- kwiecien zrobi sie cieplo i sie przesiadziemy na wersje spacerowa a ja ci powiem ze jesli chodzi o zamartwianie sie no to fakt- martwie sie o przyszlosc. ale z Sonia to mialam pelno schizow, czy sie normalna zdrowa z wszystkimi paluszkami urodzi itd, az sama na siebie bylam zla ze sie o takie glupoty na zapas martwie teraz niby ciaza podwyzszonego ryzyka a ja jakos tak lajcikowo podchodze i w ogole chyba to juz pisalam jakby mi sie blizniaki trafily jako pierwza ciaza to bym sie chyba psychicznie wykonczyla...a tak- jak to mi kolezanka mama 12 letnich blizniaczek powiedziala- "te same ruchy tylko dwa razy szybciej", wiec wiem ze sobie z pielegnacja itd poradze spokojnie ale z SOnia tez bardzo sie wszystkim przejmowalam i na sile chcialam byc perfekcyjna. a tak sie nie da po porstu, zwlaszcza mysle z blizniakami ![]() co do laktatora to ja mialam medele elctric mini- ale malo z niego korzystalam, jak cos to mi sie latwiej reka sciagalo. ale fakt ze ja tyle karmilam ze tak naprawde sciaganie nie bylo potrzebne
#184 |
Zadomowienie
|
hej,
Glam ja tam się wysypiam ![]() ![]() No coś ty, ty dużego brzucha nie widziałaś ![]() Munio ja w 26t.c. miałam już 11 kg na plusie a skończyłam na 12 kg,fakt że urodziłam w 35t.c.(a włąściwie na samym początku 36t.c.), zostały mi jeszcze 2 kg, 10 spadło już w szpitalu, ale mimo że jestem w ciągłym ruchu i "karmię" waga stoi w miejscu, tylko gorzej z moim brzuchem, ciągle duży i cały posiekany przez rozstępy, które pojawiły się w 34-35t.c. Co do wózka to gondolki nie są duże(ok 77cm) ani szerokie, podejrzewam że grudzień,styczeń trzeba będzie już założyć spacerówki i rozkładać je na prosto a na nóżki śpiworki, ja mam takie polarowe. Ja gdybym miała ten szeroki to bym do domu nie dała rady wjechać a latem czasami wjeżdżałam przez taras jak mi zasnęli a nie chciało mi się nosić gondolek, które są cholernie ciężkie, w tej chwili gondolka plus jedno dziecko i ledwo daję radę przenieść kawałek a niedługo przenoszę się do rodziców żeby samej nie palić w piecu do bloku na 2 piętro i mam zamiar nosić już same dzieci bo nie dam rady z gondolkami. Laktator mam Medela mini elektric i sobie chwalę, tylko trochę głośny jest, ale ma to też plusy bo dzieci lubią przy nim zasypiać, przy Julce miałam ręczny tufi i powiedziałam sobie że nigdy więcej ![]() Co do ubranek to sprzedawać ich nie będę bo chcę je zostawić maluchom na pamiątkę, zresztą Julki ubranko też schowałam i trzymam, a u mojej mamy jeszcze leży moje ![]() Mi na zgagę pomagały migdały i rennie A to moje córeczki
#185 |
Zakorzenienie
|
Asiu ale podobne sa
![]() ![]() a Julka jak zareagowala na podwjna konkurencje? jak ty to zrobilas ze tylko 12 kilo przytylas???i to od 26 do 35 tylko 1 kilo???? mi tak stopniowo waga w gore idzie, co tydzien to kilo na plusie. boje sie ze jak jeszcze z 10 tyg przede mna (no moze troszke mniej..) to niedlugo bede szersza niz wyzsza a tez sie czulyscie jakbyscie osmiornice w sobie nosily? moi przez to ulozenie na krzyz to kopia normalnie z kazdej strony, juz cala obolala jestem
#186 |
Zadomowienie
|
Julka jest strasznie zazdrosna, czasami już nie wiem co mam z nią robić, rozmowy,tłumaczenia nie przynoszą skutku,albo na krótko, kiedyś kopneła nawet Mikołaja w brzuch...na szczęście chodzi do przedszkola już od sierpnia więc mam trochę spokoju, a od kiedy mój mąż wyjechał mój tato odbiera ją po 15 i potem ona siedzi u nich dopiero ją przywożą ok 19 jak przyjeżdżają pomóc je kąpać. Kompletnie nie mam dla niej czasu, ojca teraz nie ma, ona robi wszystko żeby zwrócić na siebie uwagę, tak bym chciała poświęcać jej tyle uwagi co kiedyś tylko jak???
Przytyłam więcej ale po pobycie w szpitalu w 31t.c (kiedy podawali mi te sterydy) schudłam 2 czy 3 kilo, zresztą bliżej końca to tyłam tylko tyle ile dzieci przybierały...no i jadłam raczej to co było mi potrzebne a nie słodycze, chipsy itp...najwięcej warzyw i owoców ![]() Ja miałam takie ułożenie do 31 t.c i też tak odczuwałam ruchy, potem Lilka obróciła się głową w dół, Miki został niestety pupą na dole. A jak byliśmy na weselu w 33 t.c. to brzuch mi tak skakał i falował że wszyscy się śmiali że dzieci sobie tam razem tańczą ![]()
#187 |
Zakorzenienie
|
Asia no wlasnie ja sie najbardziej boje tego jak moja mala bedzie reagowac. bo poki co jest zazdrosna o wszysko ( oslawiony bunt dwulatka
![]() tez mi wszystcy wkolo powtarzaja ze malej to bede musiala wiecej uwagi poswiecac niz dwojce razem wzietej ![]() ![]()
#188 |
Rozeznanie
|
Witam was mamusie
![]() ![]() Powiem wam,że całe życie uważałam,że mieć bliźniaki to koszmar ale teraz jak patrzę na te łobuzy kochane, to zazdroszczę wam tego podwójnego szczęścia pod sercem ![]() Mama ich mówi,ze najcięższe są pierwsze trzy m-ce i naprawde dobrze mieć kogoś na stałe do pomocy. Chłopcy jak to chłopcy ale naprawde super jest jak rano wstajesz a oni zamiast biec do mamy, bo im nudno, to się sami bawią w pokoju ![]() Wiadomo,że są podwójne radości a i też podwójne kłopoty ale myślę,że takie bliźniaki to cud i wynagradzają wszystko co złe. Nie no ja jestem zarażona i bardzo bardzo chciałabym mieć bliźniaki ![]() ![]() Przepraszam,że się tak rozpisałam nie na swoim wątku ale chciałam wnieść od siebie trochę optymizmu, bo wyobrażam sobie,że jednak musicie się bać nieznanego.... ale czy aż tak nie znanego? ![]() ![]()
#189 |
Zakorzenienie
|
Kaskaderko bardzo bardzo dziekuje za slowko otuchy
![]()
#190 |
Rozeznanie
|
Nie ma za co
![]() ![]()
#191 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Trzymam kciuki za ciążę bliźniaczą,najłatwiej o taką po hormonach,a w twojej rodzinie były jakieś bliźniaki?
![]() |
#192 |
Rozeznanie
|
Dzięki, kciuki się przydadzą, bo kto wie
![]() ![]() Chłopcy biorą właśnie kompiel i mamy ich z głowy,że tak powiem na dobre pół godziny, bo razem się super bawią ![]() ![]() Grzecznie chodzą do przedszkola i jest im raźniej zwłaszcza tu gdzie przecież nie znają obcego języka. Normalnie jak już wyjadę, to będzie mi ich brak jak nie wiem ![]()
#193 |
Zakorzenienie
|
ja tez sobie caly czas mysle ze najgorsze to przetrwac pierwsze pol roku, do roczku potem jakos zleci a potem to z gorki, dzieci sie robia coraz bardziej kumate i latwiej sie z nimi dogadac.
u mojej corci okres miedzy roczkiem a 1.5 roku wspominam super- nareszcie sie zaczelam wysypiac no i tyle radosci jak zaczynala mowic...a z kolei teraz ten bunt dwulaka to koszmarek jakis, juz z dwojga zlego latwoej bylo z noworodkiem chyba ![]()
#194 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() "te same ruchy tylko dwa razy szybciej" ![]() ![]() ![]() Asiago ja już mam pełno rozstępów na brzuszku po Filipie...było super, smarowałam skrupulatnie najlepszymi kremami przeciw rozstępom chwaliłam je...az tu nagle w około 32 tyg "poszły oczka" ![]() ![]() Laktator muszę kupić ale nie wiem czy ręczny czy elektryczny...a może mleka w moich cycuchach wogóle nie będzie a ja już będe aż tak zaopatrzona ![]() Asiagoszkoda, że ubranek nie sprzedajesz ![]() Nie miej do siebie żalu, że za mało poświęcasz czasu dla Julki każdy to rozumie. Pracy przy bliźniakach jest mnóstwo i tak jesteś strasznie dzielna, że sama dajesz sobie radę ![]() ![]() ![]() a jeżeli chodzi o kopanie Mikołaja... jak ja sie urodziłam to mój brat miał 5 lat i tak mu przeszkadzałam, że w końcu przykrył mnie poduszką puchową, na szczęście instynkt mojej mamy zadziałał i cos jej sie nie podobało, że tak u mnie cicho...jeszcze chwila i byłoby nieciekawie ![]() ![]() Kaskaderko dziękujemy za słowa otuchy!!! ja też tak się nastawiam, że te pierwsze miesiące będą najtrudniejsze i będzie potrzebna pomoc....zresztą moja mama to juz nie może się doczekać kiedy bliźniaki się urodzą i będzie się nimi zajmowała, cieszę sie z tego ale boję sie też, że będziemy miały troszkę odmienne zdanie na różne tematy wiecie o co mi chodzi...będzie co ma być ![]() dziewczyny pozdrawiam Was serdecznie ![]()
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
Muniu ja tym razem nie kupuje ani laktatora ani sterylizatora...buteleczk i mam 4 od gina.
w poprzedniej ciazy mialam to wszystko i praktycznie nieuzywane oddalam kolezance. jak nam bedzie wychodzilo karmienie to moze w ogole nie beda potrzebne, a jak nie to zaawsze sie zdazy dokupic w ogole z SOnia to ja juz na tym etapie mialam wszysciutenko gotowe, ciuszki poprane i poprasowane, zapas pieluch i kosmetykow itd. a teraz- jakies tam ciuszki niby mam, troche dokupilam- ale w sumie juz od kilku tygodni sie zbieram zeby usiasc i je rozmiarami poukladac, poprac te najmniejsze itd- ale jakos czasu mi szkoda, wole sie z mala pobawic bo potem to roznie moze byc z czasem dla niej o a dzis kupilam wiaderko do kapania niemowlaczkow, mam ogronma ochote wyprobowac ![]() ale reszta wyprawki to raczej kuleje ![]()
![]() |
#196 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ubranko Mikołaja (welurowy pajac) kupiłam w h&m na wyprzedaży po 20zł, teraz już ich ni ma, bo to było jak byłam w ciąży i dopiero się dowiedziałam że będzie parka, ale znalazłam ci na allegro,tu masz linki http://allegro.pl/elegancki-rampers-...819570025.html , http://allegro.pl/garnitur-garniture...817084377.html, czapeczkę dostałam od siostrzenicy mojego męża, nie wiem gdzie taką kupiła ![]() Ubranko Lilki kupiłam na allegro, to używana sukieneczka z body firmy george, ale nie wiem czy taką drugą gdzieś znajdziesz, ja nie widziałam, dałam za nią całe 8zł plus przesyłka, do tego białe rajstopki i czapeczka plus buciki stąd: http://allegro.pl/szydelkowa-czapecz...782465764.html
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
normalnie slicze te ubranka...a ja wam tych dziewczyneczek zazdroszcze,
wyciagnelam wczoraj wszystkie ciuchy jakie mam dla dzieciaczkow no i kurcze niestety dominuje blekit, granat, biel, bez. z wzorkow paski. a dla dziewczynek zawsze takie sliczne, kwiatki, groszki, wzorki, kolory teczy itd
#198 |
Zadomowienie
|
Glam a ja całą ciążę miałam fazę na ubranka dla chłopca,jest tyle fajnych ubranek takich jak dla dorosłego faceta,ja mam dużo w różne zwierzątka,kubusie i tygryski, w ogóle dużo zielonych rzeczy,no fakt dla dziewczynek jest więcej bo dochodzą i sukienki i spódniczki,ale chłopców też można fajnie ubrać
![]()
#199 |
Zakorzenienie
|
zielone mam czapeczki cieple
![]()
#200 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny a napiszcie jak to z Wami było, to były ciąże w 100% planowane? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#201 |
Zadomowienie
|
Ja mam 27 lat i mam 3 dzieci
![]() ![]() ![]() ![]()
#202 |
Raczkowanie
|
Asiago to witaj w klubie ja również choruje na pco
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dziewczyny od wczoraj czuję ból w kroczu głównie chodzi o mięśnie pod brzuszkiem tak jakbym je naciągneła i teraz przy większym ruchu boli boję się czy to coś nie z szyjką macicy???? dodatkowo wczoraj odebrałam wyniki krwi i moczu- we krwi za mało erytrocytów natomiast dużo ich w moczu, dużo również azotynów i mnóstwo bakterii... ![]() ![]() ![]() ![]() pozdrawiam ![]() zapomniałam zapytać Glam pijesz kawę Asiago piłaś kawę w ciąży??? ja chciałam pić zbożową ale mi nic a nic nie smakuje więc kupiłam neskę bezkofeinową i piję smakuje jak normalna pycha ale mogę???
...Oby sie nigdy nie skończyło to co od Ciebie mam... ![]() Edytowane przez munio Czas edycji: 2011-09-16 o 09:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#203 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
Cudowne dzieciaczki ![]() ja już dawno tu nie zaglądałam, a jednak coś się tu dzieje. Moi chłopcy zaraz będą mieć już 5 miesiecy, jak ten cza leci ![]() Ale są przesłodcy, nie dokuczają mamie za bardzo, sama sobie doskonale radzę z nimi, a jestem sama z synem jeszcze 11letnim 24 godziny na dobę, mężul zagranicą, nie ma wyjścia na razie trzeba dzieciaki utrzymać jakoś. Oto moi chłopcy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Zadomowienie
|
Munio ja piłam ricore czasami ale to od 2trym bo wcześniej wymiotowałam jak tylko poczułam zapach kawy
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Eweska super chłopaki ![]() ![]()
#205 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
Chłopcy dwujajowi więc podobieństwo zerowe ![]() No to masz wesoło, ja na szczęście mam w domu już nastolatka więc on jeszcze mi pomoże, a 4 latką również trzeba się zajmować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Słodkie są Wasze maluchy...... ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
Eweska swietni sa twoi chlopcy, az sie mi buzia usmiecha
Muniu ja bez kawy zyc nie moge, slaba ale musi byc codziennie. A czasem i dwie Bezkofeinowa to spokojnie mozesz pic ile chcesz ![]() Mam wrazenie ze jeden z moich rozbojnikow- ten co poprzecznie lezal- jakos sie odwrocil ,ciekawe czy we wtorek gin to potwierdzi Muniu jak cos nie tak czujesz to lepiej szybciutko isc to sprawdzic A co do ciazy-z Sonia zaszlam w pierwszym cyklu staran. Teraz w ogole nie bylo to planowane, bylismy z mezem prawie 3mce w indiach i skonczyly mi sie pigulki. Pomyslalam ze miesiac pouwazamy i od nowego cyklu zaczne znow brac. No i klasyczna wpadka- podwojne zaskoczenie- raz ze ciaza dwa ze od razu 2sztuki Co do wieku to coz widze ze jestem najstarsza, 31lat A na jednym z watkow wyczytalam opinie ze rodzina z trojka dzieci to "patologia" hehe
#208 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() co do wizyty u lekarza no to skończyło sie na Furaginie 3 razy dziennie witaminie C infekcja bakteryjna dróg moczowych ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Glam no to ja sobie nie wyobrażam Waszej miny na wieść o bliźniakach ![]() ![]() ![]()
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
oj dziewczynki u nas ciag dalszy urwania glowy w pracy- nie mam czasu do was zajrzec a tu jeszcze szefowa mnie wczesniej do domu wygania. i w ogole powiedziala ze nawet jakby lekar zmi pozwolil do konca pracowac to ona mnie od pazdziernika na oczy nie chce widziec czy przyniose zwolnienie czy nie mam w domu siedziec
dzis mam wizyte, ciekawe co mi ginek powie ![]() ![]() usciski dla was ![]()
#210 |
Raczkowanie
|
Glam co tam po wizycie??? co u chłopaków no i czy juz L4
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:37.