|
|
#181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Intercyza
Cytat:
Nikt nie twierdzi,że jest pewien na 100%, ryzyko jest wpisane w nasze życie Nie można się wszystkiego bać...albo nie brać ślubu ![]() |
|
|
|
|
|
#182 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2011-05-10 o 10:21 |
|
|
|
|
|
#183 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Proponuję dokładnie zapoznać się co oznacza intercyza.
|
|
|
|
#184 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Powiedziałabyś mu, że dobrze robi, bo intencja przecież jest szczytna, a przecież Wy oboje chcąc być razem możecie iść na wynajem? |
|
|
|
|
|
#185 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Mamy zresztą szereg spraw (tam szereg...większość ) i wspólnych prawno-formalnych zobowiązań, które ustanowiliśmy w czasach bezślubnych (od dwóch lat jesteśmy po ślubie). Małżeństwo, rodzina...to tak naprawdę względne rzeczy jak chodzi o podejście, relacje między ludźmi, zaufanie itd. itp. Papier papierem ale człowiek człowiekiem Konkubinat może być dojrzalszy i trwalszy niż małżeństwo przecież. Nie ma reguły.Aczkolwiek jak kto tak sie trzęsie o te swoje materialne dobra, to oczywiście, że do robienia dzieci papiery nie są potrzebne - jak już wczoraj mówiłam. Że w małżeństwie można wspólnie się z podatku rozliczać...coż...jak kto bogaty, to mu to lotto, c`nie ?
|
|
|
|
|
|
#186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#187 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() Też zgoda! Podobno ciąża to nie choroba więc niech nie udaje! ![]() Teraz co najwyżej nauka obliczania ile to jest 9% od dwóch pomidorów, ogórka i czterech rzodkiewek! ![]() I po raz kolejny masz rację! Przecież sama sobie winna, bo skakać nie powinna, a jak mimo to skakała, to ma dokładnie co chciała!
|
||
|
|
|
|
#188 |
|
BAN stały
|
A iluż to panów-ojców co to ich rola rodzica z deka przerosła - ucieka w pracę, jak to się mówi. Czyli przeciąga w nieskończoność powrót do domu z pracy, bo tam już odpoczynku nie zazna aż dzieciarnia nie padnie na nos. No, ilu ? A myślę, że wielu jak czytam np. internet i intymne zwierzenia samotnych matek, choć teoretycznie z mężem u boku (u boku w weekendy, choć też nie zawsze).
|
|
|
|
|
#189 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#190 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#192 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#193 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To, że Twój konkubinat był wiążący bardzo- nie wątpię ,ale wyjątek potwierdza regułę
|
|
|
|
|
|
#195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam dwa mieszkania. Poznałam chłopaka biednego jak mysz kościelna, ale kiedy nie miałam pracy i pieniędzy on mi bardzo pomagał i mimo,że on nie chce zamierzam zrobić go współwłaścicielem mieszkania. Dlatego,że dużo poświęcił, wiele się wyrzekł,żeby być ze mną. Nawet jeśli mielibyśmy się rozstać, ja zawsze będę o tym pamiętać. może z takim jak Twoje przekonaniem warto znależć osobę o odobnym statusie materialnym?
|
|
|
|
|
|
#196 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
Bym nie robiła z małżeństwa takiego nie wiadomo czego Papier jak papier, co innego jest ważne.
Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2011-05-10 o 10:38 |
||
|
|
|
|
#197 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
). I teraz byłabym tylko ciekawa, jak zapatrywaliby się fani intercyzy ogólnie jako takiej; jak by się czuli, gdyby np. wyszło im w życiu na to, że np. jedna osoba (przyjmijmy, że matka, no co się będziemy czarować ...) zostaje w domu 5 lat (jak komuś się wydaje, że to bardzo długo, to wystarczy, że pojawia się drugie dziecko np. po 2 latach od urodzenia pierwszego, a rodzic chce dać dzieciom możliwość, by np. było w domu zanim pójdzie do przedszkola jako 3latek np). - i słyszy od swojej małżonki: dobrze kochanie, a teraz spiszmy umowę, że będziesz mi wypłacał pensję taką i taką, i zadbasz o moje ubezpieczenie emerytalne w tym okresie, kiedy tzw. rynek pracy mam w domu nad ''zupką i kupką''.
|
|
|
|
|
|
#198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już swojemu tż powiedziałam,że jak się dzieci pojawią to idę do pracy. Przerasta mnie na razie myśl pracy 24h a tak cyk do pracy![]() Mówię całkowicie poważnie. |
|
|
|
|
|
#199 |
|
BAN stały
|
No ale z drugiej strony, moja babcia, matka ośmiorga dzieci, w tym siedmiu synów
powiedziała mi kiedyś, że takie zajmowanie się domem, to jednak inny rodzaj "stresu", mniej wykańczający. Że nie zazdrości teraz młodym kobietom, co to od stresu w pracy wąsy im zaczynają wyrastać i mają problemy w płodnością
|
|
|
|
|
#200 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
odpowiedzialność za przyszłość dzieci to zarówno kwestie wychowacze jak i finansowe. Mężczyźnie wolno skupiać się na finansach, a kobiecie mniej? 5 lat na rynku pracy z pensją np. 2 tyś netto miesięcznie, generuje dochód w wysokości 120 tyś (+ świadczenia pochowane w brutto ;-)), minus koszty utrzymania, to prawda, ale osoba (kobieta) która zajmuje się pracą w domu tych 120 już sama siłą rzeczy nie urobi. Za to ile się nawstawia prań, zmywarek i namacha żelazkiem czy ścierą, to niewątpliwie, jej.
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2011-05-10 o 10:50 |
|
|
|
|
|
#201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jeszcze pół biedy, najgorsi są symulanci. Nie może pracować, bo przepuklina. O znam ja takich, ale po MÓJ (z mojej pensji!!!) szampon to ma siłę sięgać? Kiedyś ludzie w deszczówce myli włosy i nikt nie narzekał. Pasożytom to się już w głowach poprzewracało ![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
Poza tym wie,że pracuje dla dzieci a nie na obca osobę |
||
|
|
|
|
#202 |
|
BAN stały
|
A jak się idzie do pracy, to tam się nie pracuje na siebie i swoje dzieci na przykład ? Tylko na obcą osobę (chodzi ci o właściciela firmy ?)? A cóż to za herezje ?
![]() Teraz widzę idzie przeginka w drugą stronę - ta co pracuje zawodowo jest beeee, a prawdziwa matka, co to jej los dzieci naprawdę leży na sercu, zostaje z nimi w domu, bo to taaaaaakaaaa harówa, że głowa mała. Dajcie spokój. Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2011-05-10 o 11:00 |
|
|
|
|
#203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam wolę do pracy, bo według mnie lżej
|
|
|
|
|
|
#204 |
|
BAN stały
|
Moim zdaniem nie jest lżej pracować na dwa etaty. Bo zakładam, że jak się już z tej pracy wyjdzie i wróci do domu, to to bynajmniej nie oznacza zalegania na kanapie z pilotem w dłoni tylko raczej - pracy ciąg dalszy (choć już innej).
|
|
|
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
No ale wtedy na pół z partnerem.
|
|
|
|
|
#206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
,wyżej![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Każdy myśli jak mu się podoba, a to jest moje zdanie,choć pewnie nie jestem w nim odosobniona
|
|
|
|
|
|
#207 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tego nie jest potrzebna rozdzielnośćCytat:
moja jak widać bardzo stresująca nie jest i jeśli będę iała dziecko wolę wrócić tu a dziecko oddać do żlobka na te 8 godzin, i w domu wymóc od partnera podział obowiązków jeleniem nie jestem ![]() Cytat:
coś za coś.
|
|
|
#208 | |
|
BAN stały
|
Czyli wychodzi na to, że jak ktoś zostaje w domu przy dzieciach, to drugi rodzic w zajęcia domowe i przydzieciowe się nie włącza ?
Cytat:
No nie jesteś, fakt. |
|
|
|
|
|
#209 |
|
Konto usunięte
|
To, ze ktos zachoruje nie znaczy ze mozna jego miara mierzyc zdrowych ludzi. Ciaza to nie choroba. To zaslanianie sie dzieckiem, zeby tylko nie pracowac. Potem sa watki jak odejsc od meza jak sie nie ma pracy i sie jest na jego utrzymaniu. Kopanie pod soba dolkow. Jak sie straci prace to sie w ciagu miesiaca znajduje kolejna bo sie ma takie wyksztalcenie ktore na to pozwala bo sie o tym myslalo wczesniej a nie szlo za reszta owieczek na socjologie.
|
|
|
|
|
#210 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:07.

powiedziała mi kiedyś, że takie zajmowanie się domem, to jednak inny rodzaj "stresu", mniej wykańczający. Że nie zazdrości teraz młodym kobietom, co to od stresu w pracy wąsy im zaczynają wyrastać i mają problemy w płodnością
do tego nie jest potrzebna rozdzielność