|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ubierać niemowlę na spacery?
nie przejmuj się moja też ostatnio śmigała po dworze w koszulce z krótkim rękawem i "ziółtej" bawełnianej czapce
POMIDOR jest boski |
|
|
|
|
#182 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640 Czas edycji: 2013-05-07 o 13:40 |
|
|
|
|
|
#183 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj taki upał, a dzieci nadal często w polarach, czapkach uszatkach, zimowych rajstopach.
|
|
|
|
|
#184 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40679983]łooo zaliczyłam pierwsze wtrącanie dzisiaj
kobieta na przystanku najpierw: o jakie piękne czarne włoski! i zaraz potem: a dlaczego nie ma czapki? nie zimno jej? na co ja z uśmiechem wypaliłam: a pani gdzie ma czapkę? Już mi się nie chciało ciągnąć, rzuciłam, że w gondoli ciepło i nie wieje i wsiadłam w autobus.[/QUOTE] szaja mi kiedyś jedna babka na takie samo pytanie odpowiedziała bardzo inteligentnie, że tu cyt: "PROSZĘ PANI, DZIECI MAJĄ INNE GŁOWY!" ![]() Wtedy to mnie zatkało
|
|
#185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
az stwierdzilam ze dosc nie bede najblizsza osobe ochrzanie i tyle. szkoda ze moje dzieci juz nie takie male
|
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ubierać niemowlę na spacery?
Wyjezdzalam dzisiaj samochodem z synem, padalo, chlodno jakos, wiec mial na sobie dresy, skarpety i koszulke z dlugim (przyznam, ze z krotkich zostaly mi tylko rampersy, a wolalam mu dac dlugi rekaw niz kolejna warstwe w kroku, bo przesiusial mi wszystkie krotkie i na wierzch mial koszule, ktora szybko zdjelam. Wyszlo jednak, ze wracalam nie wozkiem, nie samochodem a w nosidle i to autobusem i metrem
dotarlismy mokrzy, chociaz skarpetki zdjelam mu natychmiast i w trakcie jazdy go odpinalam od siebie i trzymalam luzem na kolanach ale upal sie zrobil nagle.
|
|
|
|
|
#187 |
|
Konto usunięte
|
Oficjalnie padłam.
Zrobiło się upalnie, burzowo, duszno, min. 25 stopni - dziewczynka jakieś 3 lata w czapce zimowej i bezrękawniku grubym. Chylę czoła przed głupotą ludzką. |
|
|
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40690228]Oficjalnie padłam.
Zrobiło się upalnie, burzowo, duszno, min. 25 stopni - dziewczynka jakieś 3 lata w czapce zimowej i bezrękawniku grubym. Chylę czoła przed głupotą ludzką.[/QUOTE] Ja w niedzielę widziałam gondolkę z taką osłonką z materiału wózkowego. W niedzielę był upał, ja zmarzluch okropny (w kwietniu jeszcze nosiłam rajstopy pod spodniami!) wyszłam z gołymi nogami
|
|
|
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40690228]Oficjalnie padłam.
Zrobiło się upalnie, burzowo, duszno, min. 25 stopni - dziewczynka jakieś 3 lata w czapce zimowej i bezrękawniku grubym. Chylę czoła przed głupotą ludzką.[/QUOTE] Hmm... na mnie i tak patrzyli na kosmitę, bo mała getry i body z krótkim. Ale pogoda tak jak piszesz - duszno, parno, pochmurno, trochę wiatru, ale lekkiego. Pchałam rowerek, spociłam się, młoda machała nóżkami... też była cała ciepła (nie mokra, nie spocona, nawet wiaterek nie chłodził). Zawsze będę powtarzała - lepiej mniej a w razie W zawsze można coś zapakować do torby, torebki, wózka, kieszeni ![]() Jutro czeka nas wycieczka na pól dnia więc muszę się dobrze przygotować, bo pogoda może się zmienić.
|
|
#190 |
|
kobieta za ladą
|
gościu tak na oko 3 lata--podkoszulek wysoki przy szyii(wystawał spod bluzy),bluza,wiatrówka grube dzinsy i czapa bawełniana na uszy naciągnieta
moja --bawełniane cienkie getry i bluzka z krótkim tak jak była ubrana w przedszkolu tak hasała po podwórku ja w końcu w japonkach bo nie miałam siły wrócić z pracy w zwykłych butach
|
|
#191 |
|
Konto usunięte
|
Moja córa w gondoli (budka obowiązkowo opuszczona, stawiam ją tylko gdy przysypia a na zewnątrz duży hałas) w bodziaku z krótkim i gołymi nogami. Co za problem mieć w torbie coś do ubrania
![]() Starsza w legginsach 3/4 i t-shircie, wracała z przedszkola i tyle. Z domu to pewnie bym jej krótkie spodenki dała. |
|
|
|
|
#192 |
|
kobieta za ladą
|
szaja niektórzy po prostu nie myślą
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
my zaliczylismy serie krytycznych spojrzen wczoraj
szkoda ze nikt nic nie powiedzial z kolei corka uparla sie na nowe butki ktore kupilam online i okazaly sie za duze... na tyle za duze ze jej spadaly- wiec do domu wracalam z cala trojka bosostopych na wozkuoczywiscie ludzie sie gapia bo ta nasza landara wielka zwraca uwage ale na te bose nozki to oczy wytrzeszczali jakby nigdy takich cudow nie widzieli ![]() na placu zabaw tekst babci do wnuczka- nie biegaj bo sie spocisz. a za chwilke nie zjezdzaj bo zjezdzalnia rozgrzana (dziecko w dresowych portkach i bluzie)
|
|
#194 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() my wczoraj na letnio ubrane poszłyśmy na ogród. młoda biega, bawi się i nagle wypala do mnie "mamo zimno mi" no to sprawdzam, macam - ciepła, bluzy nie chciała ale mówi "szkoda, że czapeczki nie wziełam".. ręce mi opadły
|
|
|
|
|
|
#195 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, poratujcie!
Ja naprawdę jestem zielona jak ubierać takiego małego szkraba. Mój ma niecałe 8 tyg. chcemy iść na spacer, jest trochę ponad 25 stopni, trochę wiatru. Mamy się nie poradzę, bo ona ma tendencję do przegrzewania! Przedwczoraj była oburzona, że mój synek miał po domu lekkie body z długim rękawkiem i półśpiochy. Wg niej powinien mieć jeszcze coś na styl podkoszulka, dodatkową warstwę na klatce piersiowej. Dziś w ogóle by padła jakby zobaczyła, że ma na sobie rampersa. Bo jak to takie maleństwo krótki rękawek...Ale na dwór nie wiem jak mam go ubrać, pomóżcie!!!!
|
|
|
|
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
My dzisiaj w rampersiei bawelnianych krotkich spodenkach, bez skarpet oczywiscie. Na sloncu musialam malemu wlozyc czapeczke, bo sie zloscil. Nie moge sie doczekac jak te okularki przyjda. Czapeczka tylko zarzucona na wierzch glowy, zeby daszek oczy przykrywal.
Widzialam dziecko w gondoli, ale juz spore, z 5 miesiecy w grubej bluzie i spodniach, czapka oczywiscie. Plakalo, czerwone a babka probuje obracac jei jeszcze odslonila parasolke, zeby slonce na nie bardziej swiecilo |
|
|
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś się naoglądalam pieknie ubranych dzieci
Żar lał się z nieba, 30 stopni w cieniu. Moja mała body z falbanką, skarpetki i lekkie buciki. Inne dzieci w dresach z weluru, rajstopach, bluzach i grubych czapkach. Oczywiście widziałam też rozsądnie do pogody ubrane dzieci (mneijsze i większe). Zastanawia mnie jeszcze jedno. Jak śpi taki niemowlak w gondoli a jest tak ciepło, to po co matki okrywają dzieci grubym kocem?
|
|
#198 |
|
kobieta za ladą
|
ja was wszystkie przebije
dzisiaj widziałam dziecko 4 letnie w bluzie z futerkiem wewnątrz ![]() sprzedawałam jemu i jego mamusi milki waya w sklepie
|
|
#199 |
|
Konto usunięte
|
Aż mi się gorąco zrobiło dudi :/
Moja tradycyjnie dzisiaj w bodziaku z krótkim tylko |
|
|
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
moja biegała tak
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny moja niania przed poludniem zalozyla chlopakom rajtki pod spodnie
fakt ja sama jeszcze w zeszlym tyg im zakladalam raz rajtki ale bylo 13 stopni i wiatr a chlopaki lubia posiedziec na ziemi Karolca ale piekna laczka u nas wczoraj po poludniu tak bylo... wybralismy sie po sandalki dla calej trojki a potem plac zabaw
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43221823 #post43221823 wymienie Tresor Midnight Rose Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2013-05-09 o 07:59 |
|
|
|
|
#202 |
|
Zadomowienie
|
Dziś widziałam jednego dzieciaczka pod grubym kocem i jednego pod kołderką (taką lekką raczej, ale i tak...) i z słonką na wózku.
My wczoraj tak około 18-19 byłyśmy na spacerze to mała była w bodziaku samym, bo spodenki ściągnęłam. A i zabawna sytuacja była na huśtawkach: dziewczynka 2 letnia, która usiadła na huśtawce obok Małej chciała, żeby jej mama zdjęła buty i skarpetki. Mama pomyślała najpierw, że chodzi o piasek w butach, dopiero po chwili spojrzała na naszą Małą z gołymi nogami
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie nieznośna duchota ponad 25 stopni, moje małe w samym body z gołymi stopami, córka w spódniczce, podkoszulku i sandałkach a na placu zabaw dzieci w dresach... chociaż widziałam sporo normalnie ubranych
|
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
My tez body tylko, chociaz wyszlismy jeszcze w krotkich ogrodniczkach, ale zdjelismy je jak tylko sie cieplo zrobilo. Wychodzimy teraz sporo wczesniej bo ok 12 juz sie wytrzymac nie da. Sporo widzialam dzieci w tych cienkich czapkach z calkiem zatkanymi uszami. Najdziwniej to wygladalo w polaczeniu z krotkimi spodenkami i bluzeczka.
![]() Syn mi chyba przytyl, bo przedwczoraj zorientowalam sie nagle, ze koszulki ma po pepek i nie bylo czasu do auchan skoczyc po te waskie bodzaki, wiec w tesco zaryzykowalam i wzielam pieciopak. Sa luzne, ale ani ramionka nie wystaja ani nie wylazi mu pupa z nich jest git.
|
|
|
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
też dziś widziałam malucha w gondoli w czapie zimowej, przykrytego tym deklem od gondoli. Ludzie chyba mózgów nie maja, nie boja się w ogóle jakiegoś udaru cieplnego czy co?
|
|
|
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
u nas mega mnie zaskoczyly panie w przedszkolu ktore powiedzialy dzieciom ze jutro obowiazkowo wszyscy na krotki rekaw
|
|
#207 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
?
|
|
|
|
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj gorąco ale wiatr wiał. Usłyszałam fajną teorię, mianowicie, iż dzieci które są przyzwyczajone do noszenia czapki, gdy się im nagle zdejmie to zawianie uszów murowane
Mój trzymiesięczniak bez czapy, koleżanki roczniak czapa na uszy taka bawełniana i bawi się w pełnym słońcu. Napomknęłam aby mu ją zdjęła ale kolejna mamusia wysnuła właśnie teorię powyżej "a bo jeśli twój chodzi bez czapki to przyzwyczajony, a Bartuś to cały czas w czapce i niebezpiecznie zdejmować" ![]() Kurczę, czy jeśli wieje wiatr to na prawdę trzeba tą czapę zakładać? bo już zgłupiałam
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
w pełnym słońcu staram się aby goła głowa nie była narazona na bezpośrednie słońce dłużej niż pół godziny. Ale mam coś takiego Cieniutka bawełna, luźna gumka.
|
|
#210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyznaję zasadę, że dziecko ubieram tak jak siebie. Jesli ja idę i jest mi ciepło, to dziecku też jest ciepło. Jeśli czuję, że powietrze jest chłodne a wiatr silny i obniża odczuwalną temperaturę, zakładam coś cienkiego na głowę. Ale to jest przy temperaturach około 10 stopni ![]() Przed ochroną przed slońcem lubię jeszcze takie "czapki"
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2013-05-11 o 10:37 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.

kobieta na przystanku najpierw: o jakie piękne czarne włoski! i zaraz potem: a dlaczego nie ma czapki? nie zimno jej? na co ja z uśmiechem wypaliłam: a pani gdzie ma czapkę? 
zawsze po czasie przychodza mi do glowy dopiero niezle riposty, wiec moze jak zapamietam sobie jakies na zas to sie przyda

Ja naprawdę jestem zielona jak ubierać takiego małego szkraba. Mój ma niecałe 8 tyg. chcemy iść na spacer, jest trochę ponad 25 stopni, trochę wiatru. Mamy się nie poradzę, bo ona ma tendencję do przegrzewania! Przedwczoraj była oburzona, że mój synek miał po domu lekkie body z długim rękawkiem i półśpiochy. Wg niej powinien mieć jeszcze coś na styl podkoszulka, dodatkową warstwę na klatce piersiowej. Dziś w ogóle by padła jakby zobaczyła, że ma na sobie rampersa. Bo jak to takie maleństwo krótki rękawek...Ale na dwór nie wiem jak mam go ubrać, pomóżcie!!!!

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)