![]() |
#181 |
BAN stały
|
Dot.: Bo my nie studiujemy,tylko prace podjąć chcemy!!
tylko, ze najczesciej jak przychodza dzieci, to juz nauka idzie w las i w kat. mlode matki rzadko maja dobre wyksztalcenie, widac to nawet w programie MTV nastoletnie matki. dlatego my ich nie mamy i nie chcemy. to fajnie masz, gratuluje pracy. u nas priorytetem jest skonczenie studiow TŻta i ew. wyjazd za granice, a w USA jest tak jak pisze kolezanka powyzej z tym ubezpieczeniem zdrowotnym, wiem, bo pol mojej rodziny tam mieszka. ja jakbym mogla, to bym sie uczyla ile wlezie, jakies podyplomowki itp.
pawica ty jestes on czy ona, bo po nicku to diabli wiedza. ja marzyc nie musze, bo juz to mam, a ty lepiej zejdz na ziemie, nie bujaj w oblokach, wez sie za nauke, mysl logicznie, bo widze, ze masz problem z kojarzeniem faktow i zdejmij rozowe okulary mimo, ze sa w trendzie ![]() ![]() Edytowane przez gabisolis Czas edycji: 2011-05-18 o 20:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziecko nigdy nie powinno być przeszkodą w nauce. Choćby skały srały... ![]()
![]() |
![]() |
#183 |
BAN stały
|
zgadzam sie, moja ciotka zaczela studia w wieku 60 lat i sasiad tez
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#185 |
BAN stały
|
raczej mistrzynia gadania bzdur na podstawie wiadomosci z forum albo pisania bajek z much i z paproci, ale jak ktos sie musi w ten sposob dowartosciowywac, bo nier ma nic innego do zaoferowania, a juz napewno nie wyksztalcenie, to droga wolna, mozna i tak
![]() Edytowane przez gabisolis Czas edycji: 2011-05-18 o 21:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Można bez tego czytać, wnikać, interesować się różnymi rzeczami. Zdobywać wiedzę na własną rękę w kierunku który nas interesuje. Rozumie, że jednak lepiej robić to na studiach, na koniec dostać potwierdzenie na papierku, że pochłonęliśmy jakąś ilość informacji. Ale na studiach trzeba uczyć się nie tylko tego co nam się podoba, nie zawsze jest kierunek który odpowiada temu co nas interesuje, a jeżeli akurat naszej przyszłej karierze zawodowej brak dyplomu nie przeszkodzi, to po co iść na studia? Wszędzie można spotkac ludzi mądrych i niemądrych,prostakow bez szkoły, oczytanych bez szkoły, oczytanych po studiach i takich, którym studia nic nie pomogą ![]() dziękuję ![]() gabisolis, jestem kobietą ![]() na detektywa może się nie nadaję, ale psychologię dziecięcą mam w małym palcu :P Edytowane przez pawica Czas edycji: 2011-05-18 o 21:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No i od czego mamy Facebooka... "Skreśliła" to głupie słowo. Nie mam nic do ludzi, którzy kończą edukację na maturze lub nawet wcześniej. Tylko niekoniecznie widzę w takiej osobie tę jedną wyjątkową. W ogóle tyle dziewczyn tutaj narzekało, że znajomi kręcą nosem na brak studiów, dziwią się, jak tak można itp. Potencjalni partnerzy życiowi może nie? (Oczywiście zaraz pojawi się odpowiedź, że nie chcecie się wiązać z kimś, kto ocenia ludzi po wykształceniu ![]()
![]() |
![]() |
#188 |
BAN stały
|
pawica, to, ze teraz Ci sie studia nie przydadza do pracy, to nie znaczy, ze za 5 lat np. nie, chyba, ze zamierzasz pracowac caly czas w 1 firmie, ale to w dzisiejszych czasach jest raczej malo realne, wiec masz jakies krotkowzroczne myslenie. la vie en rouge zgadzam sie z Toba, zawsze cos oceniani i wartosciujemy, czytego chcemy, czy nie. i to dziala tez w druga strone, nasz tez oceniaja. np. jakas ciotka powie, ze ,,Anka skonczyla studia, a Marek tylko liceaum'' itp. na 1szej randce oceanimy raczej tylko wyglad i ew. zachowanie i sposob wypowiadania sie, bo cechy charakteru to sie dluzej poznaje.
Edytowane przez gabisolis Czas edycji: 2011-05-18 o 21:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Facebooka i naszej-klasy nie mam ![]() Cytat:
![]() Partnera i znajomych możemy sobie wybierać jak chcemy, gdzie chcemy i na jakiej podstawie tylko chcemy, oni nas też. Chodzi mi głównie o to, że w zawieraniu znajomości wykształcenie nie jest czynnikiem dominującym. Mam wartościowych znajomych wśród ludzi na studiach, po studiach, ze średnim wykształceniem i nawet jednego po zawodówce, i nie śmiałabym powiedzieć, że któryś jest gorszy od reszty. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie podoba mi sie sformuowanie, ktore glosi (mowiac ogolnie)ze forum obraza WSZYSTKICH studentow i pakuje ich do jednego wora z napisem DARMOZJAD,NIEUK,LEN SMIERDZACY. Czytam od poczatku i jakos niczego takiego nie zauwazylam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Osobiście nie widzę różnicy pomiędzy skreśleniem potencjalnego partnera za brak wykształcenia, za za niski wzrost i za nylonowy dres.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 | |
Raczkowanie
|
Jak to nie? A miłość od pierwszego wejrzenia? :p
A tak poważnie, przedstawiałam sytuację w której tak niestety wyszło, że o tym wykształceniu dowiadujesz się za późno, bo mieliście tyle ekscytujących tematów, tyle spraw do obgadania i w ogole tak zamącil Ci w głowie, że zapomniałaś zapytać ![]() Cytat:
Jeśli razem z tym dresem, ma tez tlenione włosy, kolczyk w nosie i pomarańczową skórę, wydaje mi się, że nie moglibyśmy się porozumieć. Ale niekoniecznie, być może jest wartościowym człowiekiem a tak wygląda, bo miał jakiś powód, którego ja w tej chwili nie jestem w stanie zrozumieć. Chyba się odrobinkę zakręciłam, ale mam nadzieję, że mimo tego zrozumiesz co chciałam przekazać ![]() Nie mogę przewidzieć z kim się zwiążę i stwierdzić, że takiego człowieka na pewno odrzucę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
BAN stały
|
kiedys znalam fajnego chlopaka, mial tylko zawodowke, namawialam go zeby sie dalej uczyl, ale on chyba faktycznie glowy do nauki nie mial, dobrze zarabia za granica, ale nic z tego nie wyszlo, powiedzialam mu, ze albo nauka, albo niestety. poza tym moi rodzice by krzywo na niego patrzyli i nie wiem czy by zaakceptowali bez matury chociaz. dobry czlowiek jest z niego i wzrost mial sluszny-2 metry
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
Ja się wypowiem w wątku, chociaż studia skończyłam
![]() Prawda jest taka, że jeśli lubisz coś robic i masz do tego smykałkę to studia nie są ci niezbędne do życia, chociaż moga pomóc. Np. masz smykałkę do makijazu, stylizacji, fryzur - idz do szkoły, gdzie się rozwiniesz. Będziesz miała warsztat - będzie praca! Chcesz pracowac w aptece: idziesz na studia albo technika farmacji i masz fach w reku. Faceci mają łatwiej- ja nie mogłabym zostac kierowcą tira, bo się boje wielkich aut, hydraulik, spawacz, murarz tez raczej odpada. Ale pracowac w policji, wojsku? Czemu nie. Chociaz tam przydaje się wyzsze- wieksza kasa, mozliwosc awansu. Studiowalam 5 lat dziennie, jestem humanistką JAK w mordę strzelił. Mam jeszcze podyplomówki, szkołę policealną, kursy. Bawię się również w dziennikarstwo internetowe- marzenie z dziecinstwa, ale pracuję w biurze (fundusze unijne). Wszedzie, gdzie chciałabym i mogła pracowac chcą wyższe - tego nie przeskoczę. Gdybym umiała czesać, szyć,rzeźbić studia byłyby tylko dodatkiem. Teraz, po wielu latach od skończenia LO wiem, że umiem pisać i nieźle sprawdzam się w tym co robię teraz. Wolałabym być inżynierem budownictwa, ale nie mam do tego smykałki. Bywa. Nigdy nie wolno potępiać ludzi tylko dlatego, że nie mają studiów. Myślenie typu: lepsze byle jakie studia niż żadne świadczy o żenującym poziomie. Warto się jednak zastanowić, w którym kierunku chcemy pójść w przyszłości. Czy studia będą przydatne czy też nie. O wiele łatwiej zrobić je zaraz po LO/technikum - to fakt, ale życie zna różne przypadki - mało jest osób, które decydują się na naukę po 40stce, 50tce? Trafiasz na fajne stanowisko, chcesz się rozwijać w danym temacie i dorastasz do decyzji, żeby zrobić studia z tego zakresu - to jest zdrowe podejście. Robić, żeby nie gadali jest totalną porażą. Kolejna sprawa to ta, że nie wszyscy mają pieniądze na studiowanie. Faktycznie, jest cholernie drogo. Jeśli masz daleko do miasta dochodzi stancja/akademik i niejednokrotnie trzeba jeść ryż z keczupem. Są jednak stypendia, pomoc dla studentów, kredyty spłacane dopiero po studiach czy nawet opcja kształcenia zaocznego. Dla chcącego nic trudnego jeśli naprawdę jest zdecydowany na taki krok. Znam wielu biednych ludzi, którzy dali sobie radę i naprawdę ich podziwiam. Mnie nie byłoby stać na tak wielkie poświęcenie i świadomość, że po studiach i tak może nie być pracy. Życie to sztuka trudnych wyborów, ale każdy wybór, który nie krzywdzi innych, należy uszanować. Edytowane przez guantanamera Czas edycji: 2011-05-19 o 10:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
ja mam wrażenie,że ta pani na każdym wątku pojawia się tylko po to żeby go popsuć
![]() ja jestem w trakcie robienia prawka ![]() ![]()
![]() |
#196 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() gabisolis mój facet jest dojrzałym, inteligetnym męzczyzną na poziomie. Ma dobrą prace (chociaż fizyczną), szkołę średnią. Nie ma 2 metrów aczkolwiek coś ponad 1.80. Nie waży 100kg ale jest bardzo dobrze zbudowany... (wcześniej był modelem wybiegowym). Nie jest super piękny ale ma to coś i wiesz co? Założę się o wszystko co mam, że nawet by na Ciebie nie spojrzał gdyż nawet nie miałby o czym z Tobą porozmawiać... bo wiesz kochana, on lubi inteligetnie po - ro - zma -wiać, a Ty chyba nie wiesz co to znaczy ![]()
![]() ![]() Stoke-on-trent, Newcastle-under-Lyme (Anglia) Wszystkie JOANNY łączmy się! - wątek Edytowane przez Senaliah Czas edycji: 2011-05-19 o 17:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie u osób wykształconych denerwuje jedno - marna znajomość naszego języka (oczywiście nie mówię, że wszyscy, bo o ile rozumiem, że po zawodówce czy gimnazjum ma się małą wiedzę to po studiach...).
![]() |
![]() |
#198 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ja sobie z takich jak Ty tez nic nie robie, nie pisze do Ciebie i tez Cie ignoruje. myslisz, ze twoje posty o mnie robia na mnie jakies wrazenie? czy kogokolwiek innego? jesli tak myslisz/cie, to jestes w bledzie. splywa to po mnie jak po kaczce. Senaliah, ja nikogo nie szukam, na twojego tez bym nie spojrzala, bo nie jest w mojej normie ani pod wzgledem wzrostu ani wyksztalcenia-bez mgr nie ma szans. takze ani on mnie ziebi ani grzeje, moj tez by na ciebie nie spojrzal. i vice versa ![]() mnie u Polakow ogolnie denerwuje to, ze slabo znaja jezyki obce, ale co tu wymagac jak i z polskim slabiutko, co chwile pomagam jakiejs biednej kelnerce, z racji tego, ze lubimy fast foody, a to w Kfc, a to dzis w Pizzy Hut. juz mam powoli tego dosyc, ale, ze lubie pomagac ludziom, a ci z zagranicy to doceniaja. troche wstyd zeby kelner/ka nie znala podstawowych zwrotow potrzebnych jej/jemu do pracy. nikt przeciez cudow nie wymaga ani certyfikatow, ale moze one/oni tez podzielaja teorie niektorych Pan stad, ze lepiej pracowac niz studiowac. jak widac niektorym sie to nie oplaca. Edytowane przez gabisolis Czas edycji: 2011-05-20 o 13:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 | ||
Raczkowanie
|
Jedna z tych, które mijają jak ręką odjął po zamienieniu z obiektem miłości dwóch zdań?
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Ja nie mówię, że chłopak bez studiów nie jest wartościowym człowiekiem czy coś, bo może jest. Ma po prostu inne priorytety, inne cele w życiu, i tyle. Nie widzę podstaw do budowania związku. I nie chodzi bynajmniej o to, żeby skończył studia jakiekolwiek w wyższej szkole wszystkiego najlepszego, byle był papier. Nie chodzi o papier, tylko jakąś ogólną postawę wobec życia, edukacji itp. Studia są tylko jej zewnętrznym przejawem. To tak jak ten nylonowy dres - przecież tak naprawdę nie chodzi o dres, tylko o to, co się kryje "w głowie" dresa ![]()
Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe - Albert Einstein Edytowane przez la vie en rouge Czas edycji: 2011-05-19 o 19:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak sobie dziś myślałam, że to nie wykształcenie świadczy o człowieku, nie ono kształtuje nasz charakter. A kultura osobista i dobre maniery. I wcale nie te nabyte gdzieś na życiowej drodze, ale te, które wynosimy z domu ucząc się od maleńkości. Jakby tak popatrzeć na mnie i mojego TŻ to w pewnym sensie popełniliśmy mezalians, bo on pochodzi z rodziny inteligenckiej, ja nie. Jakoś nikomu nie przyszło do głowy aby uznać mnie za kogoś gorszej kategorii ![]()
![]() |
![]() |
#201 |
BAN stały
|
nie zycze Ci tego, ale do czasu, pozniej przy klotniach czy przy rozwodzie takie rzeczy moga wychodzic, rodzice moi i TŻta tez nie maja studiow, bo kiedys inne czasy byly. za to bardzo chca/chcieli zeby ich dziecko-oboje jestesmy jedynakami, skonczyli studia. tym bardziej, ze dalsza reszta rodziny raczej slabo wyksztalcona, wiec sie chcieli kims,,pochwalic''. za to zgadzam sie z Toba-tak bylo ze mna, ze mlody czlowiek czesto nie wie na co ma isc i pozniej jest problem. teraz napewno bym wybrala inaczej. wtedy wybrali za mnie rodzice i troche mam im to za zle. tzn. chcialam isc na studia-to bylo jasne jak slonce. tylko sama nie wiedzialam na co chce isc i byl wtedy maly wybor, a nie bylo sensu z grzybami do lasu jechac do innego miasta wojewodzkiego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Przecież tutaj nie chodzi o charakter czy dobrze maniery - co one mają wspólnego z priorytetami?
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
Wtajemniczenie
|
Gabisolis, jeśli pozujesz na taką inteligentną to z całym szacunkiem używaj polskich znaków, bo chyba nie sprawia Ci to problemu... Żeby była jasność, jestem za studiowaniem ( równa się to dla mnie z uczeniem się, a nie z wydziałem "erotycznym") o ile ma się to do inteligencji i chęci
![]() Proszę, daruj sobie przechwałki o swoim chłopaku rodem z drużyny koszykarskiej, bo nie takie bujdy słyszałam ![]() Btw, chciałabym bardzo skonfrontować Twoje słowa z moimi, na żywo, co Ty na to? Nie wiem, czy byłabyś równie rada, zważywszy na to, że jestem osobą dość opanowaną i wyważoną ![]() Pozdrawiam i życzę wiele POKORY, przyda się ![]() Mimo to pozdrawiam, (PS.Bogu dzięki,że teraz na Juwenaliach nie spotkałam takich snobów, jak Ty ![]() ![]() Do reszty: nie karmcie trolla ![]()
wymiana, ubrania gap, hm, voucher 200 zl wyjatkowy prezent, toofaced itp... https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post65423726 Edytowane przez nevercomeback Czas edycji: 2011-05-19 o 23:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdzie nie piszę, że [wszyscy] studenci lub absolwenci są be i fe. Nie gadam takich rzeczy, nie rozpowiadam tego na prawo i lewo. Wątek powstał i fajnie, i wyrażam swoje zdanie tutaj. Nie piszę również, że nie poszłam na studia bo uznałam je za głupie. Po prostu tak mi się życie poukładało, że nie chciałam wyjeżdżać na studia na drugi koniec kraju, bo tam miejsce na uczelni miałam pewne. Czasem w życiu wiele spraw komplikuje się na tyle, że na studia zwyczajnie nie idzie się. A jeśli chodzi Tobie o to, co mogłaś odebrać jako atak na studentów... po prostu nie lubię i nie potrafię znieść osób, które tak bardzo zachłysnęły się swoją "inteligencją", a nie potrafią dobrze po polsku pisać i mają problemy z zasadami ortografii (pomijam dyslektyków, ale tutaj też częściowo siedzi lenistwo a nie prawdziwy problem). Nigdy też nie odczułam, nawet przebywając w gronie lepiej wykształconych znajomych, że jestem kimś gorszym. Mam dużo wiedzy. Kiedyś usłyszałam, że powinnam iść na studia, bo szkoda, żebym się zmarnowała... i to obojętnie co studiować, byle żeby iść. A ja chcę iść na coś, co wiem, że będzie dla mnie przyjemnością a nie przykrym obowiązkiem, w związku z tym NIE WIEM, co wybrać ![]() i nawet jeśli umrę tylko z maturą, to do gorszego 'nieba' nie trafię ![]()
![]() |
![]() |
#206 |
BAN stały
|
nevercomeback, a co Ty sie chcesz ze mna spotkac? bez zartow, nie pisze polskich znakow, bo pisze szybko i sie zawsze spiesze. odpisuje na wiele watkow na forum, wiec sorry. wiem, ze powinnam, ale trudno. poza tym kolezanko nie kazdy moze studiowac na SGH, po co mi to skoro mnie to nie interesuje i nie jest w moim miescie? juz pisalam, ze grzybow do lasu sie nie zabiera. po co mam studiowac w innym miescie, jak w moim jest to samo. nie czaje. to tak jakbym Ci napisala, ze jak Cie skomentuje ktos z Yale czy MIT. to jedz tam sobie studiowac i powodzenia
![]() ![]() http://www.sfora.pl/Lepiej-skoncz-st...umrzesz-a29664 czyli cos jest narzeczy z ta dlugoscia zycia i jakoscia, a wyzszym wyksztalceniem ![]() Edytowane przez gabisolis Czas edycji: 2011-05-20 o 08:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez guantanamera Czas edycji: 2011-05-20 o 08:30 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
BAN stały
|
guantanamera zalezy gdzie, w moim. miescie i woj. zarabiaja wlasnie duzo
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja tez z mgr przed nazwiskiem - po studiach podobnych do twoich -pracuję w restauracji jako menager. Studia w moim przypadku były przyjemną stratą czasu, w przypadku mężą -stratą czasu duzo mniej przyjemną. Niestety -dziś liczy się głownie siła przebicia,przedsiębiorczo ść,zaradność ,sam mgr nie daje nic. Ciekawe co powiedziałabyś o małżeństwie moich dziadków ![]() Dla mnie byli wzorem małżeństwa ![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
![]()
...i jest ![]() Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka. ![]() ![]() Edytowane przez stokrotka_to_ja Czas edycji: 2011-05-20 o 10:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
BAN stały
|
stokrotka_to_ja zgadzam sie, ale zalezy na jakim oddziale. np. dermatologia-luzik, wiem, bo Tata czesto lezy, kuzyna zona tez spi w nocy na dyzurze i ma luzik, nie przemecza sie. to sie moze slabo ten twoj maz moze staral, mog wyjechac z Toba za granice. tam informatyka dobrze placa. nikt Wam tu nie kazdal siedziec. Wasz wybor. u nas raczej dobrze w miescie placa informatyka tez. nie wiem ile twoj maz zarabial, ze Wam malo bylo. dziwne. moze wymagajaca jestes
![]() Edytowane przez gabisolis Czas edycji: 2011-05-20 o 12:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:12.