|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Konto usunięte
|
Dot.: Już nam mija roczek, czas postawić pierwszy kroczek! Urwisy V-VI. 2010r. cz. V.
Czas na wizytę to chyba od dawna był...
|
![]() ![]() |
![]() |
#182 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Już nam mija roczek, czas postawić pierwszy kroczek! Urwisy V-VI. 2010r. cz. V.
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#183 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Udanej wycieczki ![]() Szaja ja laski też nie czaję ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Zadomowienie
|
Dziecko mi dosypia na tarsie - jak zwykle w upały
![]() jola bardzo ładne foteczki ![]() i jeszcze zapomniałam pogratulowac chodzenia Blance i Agatce ![]() ![]() gdzies mi to umkneło ![]() u nas chodzenie tylko przy meblach - pusciła sie raz i koniec ![]() widze , że Gabi bardzo ostrożnie do tego podchodzi ![]() chodzi za rączki lub jedną rączke ale sama - nie ![]() nawet przy meblach jak chodzi ale chce przejsc dalej i nie czuje sie pewna to na podłoge złazi. No poczekamy , kiedy sie zdecyduje na samodzielne chodzenie ![]()
#185 |
Konto usunięte
|
O, muszę serum kupić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 | |
Zakorzenienie
|
Witam.
Cytat:
Od 2 dni Olcia ma wysoką gorączkę.Czopki nie pomagają tylko Nurofen.Czekam na wysypkę . Jola nie obraź sie ale zostaw ty tego chłopa.Po samym zdjęciu widać,że dużo mówi a mało robi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#187 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() no wlasnie, widze, ze temat stanikow poruszylyscie, ja po ciazy mam staniki 80 c, ale te 80 to duzooo przesadzone, musze wlasnie wybrac sie do jakiegos dobrego sklepu - tylko gdzie, hmmmm ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;27307681]Muszę się wyżalić, oczywiście moja córa na dzień dziecka zero prezentu od dziadków czy szwagierki (pomijam, że dziecko szwagierki od dziadków dostało aparat foto)...[/QUOTE] ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;27311953]Za to uwielbiam TAKIE - nie chodzi mi o push-up, ale o to połączenie środka. Trafiłam dzisiaj na ten post: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=138 i kompletnie nie rozumiem takiej postawy.[/QUOTE] ten jest super ![]() a laski nie rozumiem, dla mnie chore ![]() Cytat:
![]() piekny park! Cytat:
![]() -------------------------------------------------------- U nas nocka lekko przejeczana, trojka dolna nam wylazi, spalam w sumie 3 godziny, dzis cudnie na dworzu, Maluch wlasnie sie obudzil po drzemce, zaraz Go zgarniam na spacer, grzech siedziec w domku, wczoraj zrobilam fajniutki obiadek, kurczaka (w przyprawach) z warzywami (marchewka, papryka, kabaczek, pomidor), pieprz cayene, chili, feta i lyzka kremowej smietanki, normalnie z patelni rabalam, az wszystko zniknelo ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#188 | |
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry,
Darianna fotka super ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A ja muszę małza częsciej wysyłać na wyjazdy bo tylko wyjechał wczoraj rano i po 2ch godzinach już tel i smsy,że tęskni a przecież codzienne wychodzi do roboty i nie ma takiego syndromu tęskniącego męża ![]() ![]() ![]() Dzisiaj przyjechała moja mama i mam trochę luzu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 | ||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;27311953]Różne firmy i różne typy, ale uważam, że poza wszystkim trzeba pamiętać też o tym czy dobrze się czujemy w danym staniku. Np TEN jest śliczny, ale dla mnie o wiele za bardzo zabudowany i choćby nie wiem jak cudnie biust w nim wyglądał, nie będę nosiła. Za to uwielbiam TAKIE - nie chodzi mi o push-up, ale o to połączenie środka.
Swoją drogą, pamiętam gdy mi jako nastolatce wpadło w ręce brawo czy dziewczyna, może z 15 lat miałam, i tam opisywali NOWOŚĆ - staniki push up, no szał ![]() ![]() Trafiłam dzisiaj na ten post: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=138 i kompletnie nie rozumiem takiej postawy.[/QUOTE] Oo ja też nie lubię takich staników jak te pierwsze.. I musze mieć jak najmniej zabudowane, bo zawsze mi wyłazi spod koszulki w dekolcie kawałek stanika. A dekoltów wcale nie mam dużych ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja już po szkole.. Ostatni zjazd z wykładami, potem tylko wpisy ![]() I pakuje się i lecę na działkę ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny chodze sobie po all i patrze na buty dziecięce.
Napiszcie mi ile mogą kosztować te buty w Clarksie w pl? Na all 150zł. http://allegro.onet.pl/adidaski-dla-...645762664.html A w clarksie u mnie max 100zł. http://www.clarks.co.uk/find/product...ct-is-20343108 Normalnie biznes zaczne robić.50 zł na jednej parze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#192 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() annLee już wie, reszcie tez się pochwalę: 3 noc bez cycka była jednocześnie pierwszą w całości przespaną (20.15-6.15) ![]() i spadam, bo dopiero wróciliśmy, a obiad się sam nie zrobi. teściowa wyjechała, przed wyjazdem stwierdziła, że coś smutna jestem. no a jaka mam być, jak nie jest dobrze? mam udawać szczęśliwą rodzinkę, skoro teraz jest nijako? jak tak nie potrafię... oczywiście nie wie, a ja nie mowiłam i małż też raczej nie, że między nami coś się schrzaniło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to robię biznes. A tu kolejne zdjecie Olci z chrzcin i na razie mam tylko te 2 od fotografa.Reszta leci dopiero. Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2011-06-05 o 15:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
Darianna super fotki, na tej drugiej świetny moment złapany
![]() U nas nadal gorączka, może być tak długo od zębów?? W czwartek się zaczęło. Bo na trzydniówkę to chyba trochę za niska, u nas raczej stany podgorączkowe, najwięcej 38... Staniki to ja muszę mieć lekko zabudowane, to znaczy wycięte ale między piersiami dosyć szeroko. No i muszę mieć pionowe cięcia (szwy) wtedy mi najlepiej leży. W ciąży miałam 75 E a teraz 70 d ![]() Dziś cały dzień na działce, chłopaki poszaleli w basenie, ja sie trochę poopalałam. A co do tego Clarksa to nawet nie wiedziałam, że w Polsce jest ten sklep. Ale faktycznie przegięcie z tymi cenami...
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2011-06-05 o 20:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Konto usunięte
|
Ona, u nas 3dniówka to była raz temp. 37,5 i drugi raz 39,3
![]() Daria, genialne fotki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() fajnie jak jest mama ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a z małżem wierzę, że wszystko się ułoży ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() moje dziecko ostatnio jest strasznie marudne aletylko wieczorami i potem są cyrki z zasypianiem i sama nie wiem dlaczego ![]() i tak rozmyślam czy by roczku Wiktora nie urządzić u teściów nad jeziorem - mają tam domek, nie jakieś suer warunki ale zrobiłoby się grilla i to zawsze inaczej, niż gnieść się u mnie w mieszkaniu (i tak będzie tylko najbliższa rodzina a jak maluch pójdzie do przedszkola to będę wtedy organizowała kinderparty dla jego kolegów ![]()
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
panna migotka jemu ząb górny wychodzi, niby przy zębach może być do 38, ale aż tyle dni
![]() Wykluczyłam trzydniówkę bo zawsze myślałam, że przy niej to wysoka gorączka, ale teraz sama nie wiem już. Ale chyba nie jest trzydniówka bo bardzo szybko się zbija i nigdy nie było więcej niż 38. Jutro muszę mu do paszczy zajrzeć jak tam sytuacja się przedstawia ![]()
#198 |
Zadomowienie
|
Witam po weekendzie
![]() Ja go super spędzilam bo i pogoda dopisała i męz miałam na miejscu ![]() ![]() ![]() Ja też nosze staniki 80 C ![]() ![]() Daria, śliczne zdjęcia ![]() ![]() Curly81, hehe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 | |
Wtajemniczenie
|
Witam!
W sumie to my się nigdy przez te 3 lata i 10mcy nie rozstawalismy na dłużej i myślę,że to był błąd....Tylu komplementów i wyznań co wczoraj przez tel.to nie słyszałam do dawna ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja jeszcze karmię,wiec nie wypowiem się jak wyglądają cycochy po karmieniu ![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-06-06 o 08:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Rozeznanie
|
Witam kobity
![]() My wczoraj bylismy na działce i rozlożylismy małemy basen-kupilismy rozporowy-180cm srednicy, cobysmy i my mogli tylki pomoczyc ![]() ![]() powtarzam swoje pytanie odnosnie menu dla dzieciakow na impreze roczkowa???
![]() |
#201 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kiedyś myślalał o zakupie dużego basenu do ogrodu rodziców ale przemyślałam sprawę,że za dużo z tym zachodu...wodą z węża lodowata ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#202 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#203 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A moja Ala od tygodnia ni rozstaje się ze szczeniaczkiem uczniaczkiem.Wcześniej nie wykazywała zbytniego zainteresowała nim a teraz ciagle go przytula,tańczy i podspiewuje z nim na rękach ![]() ![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-06-06 o 09:01 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() tak-wlasnie-tego-oczekuja-robienia-dobrej-miny-do-zlej-gry-- ![]() ![]()
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
Witajcie po weekendzie
![]() My też dosyc fajnie go spędzilismy. W sobotę bylismy 7 godzin poza domem, bo Łukasz miał zawody karate niedaleko Bydgoszczy. Luiza była dzielna, gorzej z nami. Na sali parówa, hałas. Ja z małą sporo czasu spędzilam na dworze. Przyjechalismy padnięci. Było troche nerwów, bo organizacja do dupy. W niedzielę pojechaliśmy do teściów i testowaliśmy basenik. Na początku Lusia nie chciała wejść, ale w końcu sie przekonała i fajnie sie bawiła. Najbardziej się jej podobało lanie na siebie wody z wiaderka ![]() Łukasz rano pojechał do Zakopanego na 5 dni...........a ja okres dzisiaj dostałam ![]() Na 12.15 idę z małą na szczepienie, już się boję ![]()
#206 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do menu to ja nie pomogę bo u nas było to samo co dla dorosłych... ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
Bydgoszczanka kciuki za szczepienie
![]() My tez mamy lipne fotki z chrzcin, ale u nas ciężko o dobrego fotografa, seme fotoziutki, fotki takie, że śmiech na sali a ceny kosmiczne. U nas nie ma już gorączki, ale ciąg dalszy maruda, właściewie to jest mega marud, cale rano się darł. Zaglądalam do buźki i chyba już się lekko przebił, taką kropkę widać. Noc zresztą też była koszmarna, a na Nurofenie był.
#208 |
Wtajemniczenie
|
A na co szczepiłaś?Już pewnie po szczepieniu...jak było?
|
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
U nas gorączki nie ma już ale marud pozostał.W nocy budziła się z 3 razy z płaczem jakby jej ktoś krzywdę robił.
A dziś idziemy zrobić zdjęcie do paszportu a pada cały czas. |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Zadomowienie
|
Uff jak gorąco
![]() a do tego wieje strasznie - nie lubie wiatru ![]() młoda spi , ja pije kawke i obmyslam menu na chrzciny i roczek - to juz za 2 tygodnie ![]() u nas też marud zebowy i lekka gorączka a raczej skaczący stan podgorączkowy . 3 zeby idą na raz i ciekawe który bedzie pierwszy ![]() 2 jedynki i dwójka górne . oczywiscie w nocy wiercenie i pobudki z płaczem w dzien tak na dwa razy ![]() w tym że jest niechec do jedzenia , mysle że to też przez ten upał - przynajmniej pije dużo. wczoraj mielismy debiut basenikowy - moczyłysmy dupska we dwie ![]() Gabi na początku troche nie teges była i chciała na rączki , potem sie rozbawiła i było ok . choc nie za długo ale jak na pierwszy raz ujdzie ![]() powiedzcie mi te pampki do pływania to powinny byc w srodku suche jak młoda w wodzie siedzi ![]() i ile razy można jednego używac ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Podajcie mi prosze jakieś fajne przepisy na sałatki , chciałabym zrobic coś całkiem nowego a brak mi pomysłu. W necie sporo tego ale macie może cos sprawdzonego ![]() Chodzi mi o sałatki jako przystawka , wiec coś pewnie na majonezie lub jogurcie , takie nie za cieżkie , w te upały to coś lżejszego by sie zdało ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:15.