Już nam mija roczek, czas postawić pierwszy kroczek! Urwisy V-VI. 2010r. cz. V. :) - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-03, 18:06   #151
olivka_7
Zakorzenienie

Dot.: Już nam mija roczek, czas postawić pierwszy kroczek! Urwisy V-VI. 2010r. cz. V.

Silpe może ona tak na tą pogodę reaguje że jest bardziej drażliwa- moja tak właśnie ma przynajmniej tak zaobserwowałam że jak jest taka do bani pogoda męcząca dla nas dorosłych to ona też marudek.

Kornelcia

ZĘBALE
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 18:09   #152
Darianna25
Zakorzenienie

Dot.: Już nam mija roczek, czas postawić pierwszy kroczek! Urwisy V-VI. 2010r. cz. V.

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość

Darianna to Ty na pierscionek jeszcze czekasz - a gdzie tam do obrączki jak twój takie tempo ma
Może na emeryturze dojdzie do wniosku,że ja to ta jedyna

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 18:25   #153
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny padam na ryj młoda cały dzien buczy i marudzi , wszystko jest na nie , nie ........
jedzienie , picie , zabawa ... padam - dawno juz taka naie była
Myslałam że zeby ją roją , bo dalej wychodzą - dałam ibum - i NIC dalej marud i tak cały dzien , oprócz drzemek oczywiscie
Może to przez upał.Ala od 3ch dni bardzo mało je,nie ma apetytu i jak się domyślam z powodu upału..

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość

W oczekiwaniu na kolejne szczęście
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 19:04   #154
Darianna25
Zakorzenienie

http://www.youtube.com/watch?v=Wgi0t...layer_embedded
popłakałam się

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 19:28   #155
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Padam z gorąca.
Moja córa z rykiem wyszła z plkacu zabaw, musiałam ją zabrać, bo zobaczyła u dziewczynek lalkę bobasa i histeria, że ona ją chce Wymuszaczka

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

A, no i wreszcie coś SOBIE kupiłam 3 staniczki na all, o takie:
http://allegro.pl/niezwykly-push-up-...644661493.html
http://allegro.pl/nowosc-wyjatkowy-p...632829342.html
http://allegro.pl/hiszpanski-wzor-bi...636959584.html
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 19:41   #156
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona1981 Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwilę, mały nadal czadu daje. Obudził się ze stanem podgorączkowym, byliśmy u lekarza i nic nie widać, poza przebijającą się górną jedynką. Kiedy to się skonczy

biednaś i Ty i Szymon..

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Jola, trzymam kciuki kochana

Luiza przyniosła dzisiaj swój nocnik, posadzilam ją i zrobila siusiu Aaaa i kupek też już parę było
Blanka boi się nocnika

Cytat:
Napisane przez spradka Pokaż wiadomość
Ja zaprosiłam znajomych. 3 zapzyjaźnione małżeństwa, najbliższą kuzynkę z mężam 9 i córcią u której mam być chrzestną 2 - miesięczną) przyjaciółkę od zawsze ( która może będzie jakby moją rodziną bo się z moim szwagrem baaaardzo maja ku sobie) . Żadna rodzina, po prostu paczka dobrych znajomych. Nie bedzę zapraszac starych ciotek bo mi nie pasują do ogółu
No będą teściowie i moja mama ale bardziej jako obsługa techniczna - moja mama szaleje w kuchi
Eee tam, ma być dobra impra a nie siedzenie z ciotkami

U mnie była chrzestna Blanki z dzieckiem, mąż w pracy babcie i dziadkowie moi, mój brat, moja mama, bo tata w trasie, i moja przyjaciółka. Mojej chrzestnej się daty pomyliły A teście moi zrobili swoje urodziny

Cytat:
Ja też

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;27291789]Padam z gorąca.
Moja córa z rykiem wyszła z plkacu zabaw, musiałam ją zabrać, bo zobaczyła u dziewczynek lalkę bobasa i histeria, że ona ją chce Wymuszaczka

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

http://allegro.pl/hiszpanski-wzor-bi...636959584.html[/QUOTE]

haha wymuuszaacz.. Blanka ma gdzies lalki Ostatnio barbie swojej koleżanki rozebrała na części i utopiła w basenie
A jej szmaciana lala leży i się kurzy.

Uuu ten hiszpański wzór faajny

Ja tez musze jakies kupić. Ale ja musze przymierzyć, a lubię Kingi, a u mnie zamknęli ich sklep..

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 19:49   #157
margo80
Zakorzenienie

przeczytalam, ale nie zacytuję, bom padnięta. wybaczcie.

wpadłam tylko donieśc, że pierwsza nocka bez cycka za nami. spodziewałam się histerii, ryku wielkiego aż do padnięcia z wyczerpania. tymczasem były 3 pobudki. przy pierwszej plakała całe 5 minut, przy drugiej 4, przy trzeciej uspokoiła się po 2. wody nie chciała, choć małż jej proponował, bo oczywiście wstawał małż, ja tyłka spod kołdry nie ruszałam
małza miałam z powrotem w łóżku max po 10 minutach.

obudziła się po 6 i wcale się nie darła, że głodna. kaszkę dostała przed 7 i niewiele zjadła, jak na fakt, że w nocy nic nie dostała.

szok

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-03, 19:51   #158
kumkura
Rozeznanie

Cytat:
wzruszyłam się../
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;27291789]Padam z gorąca.

OOoooo, przypomniałaś mi, że od jakiś 2 miesięcy zamierzam się z zakupem stanika...tylko ja MUSZĘ przymierzyć...bieliźniars kie sklepy pod nosem, tylko jakoś nie po drodze

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość

wpadłam tylko donieśc, że pierwsza nocka bez cycka za nami. spodziewałam się histerii, ryku wielkiego aż do padnięcia z wyczerpania. tymczasem były 3 pobudki. przy pierwszej plakała całe 5 minut, przy drugiej 4, przy trzeciej uspokoiła się po 2. wody nie chciała, choć małż jej proponował, bo oczywiście wstawał małż, ja tyłka spod kołdry nie ruszałam

obudziła się po 6 i wcale się nie darła, że głodna. kaszkę dostała przed 7 i niewiele zjadła, jak na fakt, że w nocy nic nie dostała.

szok
Margo, u mnie było identiko, nawet wody nie chciał cyckoholik jeden i tak juz zostało- zjada ok. 20, a potem ok. 6 rano
Stary 2011-06-03, 20:32   #159
panna migotka
Rozeznanie

Cytat:
Ja tylko na chwilę, mały nadal czadu daje. Obudził się ze stanem podgorączkowym, byliśmy u lekarza i nic nie widać, poza przebijającą się górną jedynką. Kiedy to się skonczy
biedulki trzymam kciuki żeby już dziś się przebiły
Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Luiza przyniosła dzisiaj swój nocnik, posadzilam ją i zrobila siusiu Aaaa i kupek też już parę było

Cytat:
Dziewczyny padam na ryj młoda cały dzien buczy i marudzi , wszystko jest na nie , nie ........
jedzienie , picie , zabawa ... padam - dawno juz taka naie była
Myslałam że zeby ją roją , bo dalej wychodzą - dałam ibum - i NIC dalej marud i tak cały dzien , oprócz drzemek oczywiscie
może to te upały tak źle na nią działają? mój jest nieznośny jak wieje mocny wiatr

Cytat:

Cytat:

szok
super, że odbyło się tak bezboleśnie

a ja jestem zdołowana, okazało się, że była pracownica tżta narobiła przekrętów i okradła klientów (dopiero teraz to wyszło na jaw) i musi z własnej kieszeni wyłożyć 5 tys przekazał sprawę do prokuratury ale to się będzie ciągnąć.... a za tydzien mieliśmy jechać nad morze a tak dupa
Stary 2011-06-03, 20:34   #160
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
Chwyta za serce...

Piękne te staniczki Ja niestety bez mierzenia nie kupię,bo bardzo trudno mi dobrać....

bydgosiu brawo dla Luizki za nocniczek

--------------------------------

My już po wycieczce Fajnie było...
Oli zaliczył swoją pierwszą w życiu mini-karuzelę.Ależ był zachwycony
Zapodaję fotki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 005m.jpg (36,5 KB, 81 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 044m.jpg (54,4 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 056m.jpg (41,0 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 069m.jpg (46,7 KB, 90 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 087m.jpg (33,2 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 092m.jpg (43,9 KB, 50 załadowań)

Jola00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 20:35   #161
panna migotka
Rozeznanie

szaja fajne te staniki, a znasz tą firmę czy tak bierzesz w ciemno z rozmiarem? ja to bym się chętnie przeszła do brafiterki bo mój biust ma teraz ciut inny rozmiar niż przed ciążą ale w jednym staniku wydaje mi się, że jest większy a w innym, że większy
Stary 2011-06-03, 20:51   #162
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jola00 Pokaż wiadomość
Chwyta za serce...

Piękne te staniczki Ja niestety bez mierzenia nie kupię,bo bardzo trudno mi dobrać....

bydgosiu brawo dla Luizki za nocniczek

--------------------------------

Zapodaję fotki
Rekineeek

Cytat:
Napisane przez panna migotka Pokaż wiadomość
szaja fajne te staniki, a znasz tą firmę czy tak bierzesz w ciemno z rozmiarem? ja to bym się chętnie przeszła do brafiterki bo mój biust ma teraz ciut inny rozmiar niż przed ciążą ale w jednym staniku wydaje mi się, że jest większy a w innym, że większy
Moje cycki to zaginęły
Zawsze miałam małe.. ale teraz to już wogole..

Stary 2011-06-03, 22:08   #163
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:

szok
Wielkie
Ja to błąd robię, że jak Luiza się budzi, to ją od razu do piersi przykładam........ale boję sie, że będzie histeria

Cytat:

a ja jestem zdołowana, okazało się, że była pracownica tżta narobiła przekrętów i okradła klientów (dopiero teraz to wyszło na jaw) i musi z własnej kieszeni wyłożyć 5 tys przekazał sprawę do prokuratury ale to się będzie ciągnąć.... a za tydzien mieliśmy jechać nad morze a tak dupa
Cholera, babę

Cytat:

Zapodaję fotki

Fotki super

Wejdźcie na stronkę mistrzowie.org..( topka - u góry )...........brzuch mnie bolał od smiechu

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 22:54   #164
justin18061976
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
ale fajniusi
przyjemnego urlopu

Cytat:
Nie wiem co wam sie w burzach podoba nie lubie , zwłaszcza takich nawałnic podczas upału
wczoraj były u nas 3 ..
..
oj, tez bym sie bala

Cytat:
a ja mam dziś jakis rozlazły dzień , nic mi się nie chce
ja tez

Cytat:
...
A w domu znów się komplikuje... Tż znów podchody robi,składa się w scyzoryk,obiecuje poprawę.... To ja znów zaczynam się wahać,bo wiadomo,że wolałabym mieć pełną rodzinę...Tylko czy warto mu znów zaufać...
Póki co jedziemy zaraz nad morze,bo tak gorąco,że szkoda w domu się kisić...I mimo,że Oli przeziębiony pojedziemy

trzymam kciuki zebys wybrala to co dla Was najlepsze

Cytat:
ech, Biedulko

Cytat:
wzruszajace
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;27291789]A, no i wreszcie coś SOBIE kupiłam 3 staniczki na all, o takie:

kobitko, idziesz na calosc w tych przygotowaniach do kolejnej dzidzi, fajowe

Cytat:
co za ludzie, czasem az dziw bierze

Cytat:
Zapodaję fotki
swietne foteczki, no a z Ciebie niezla foczka, nie dziwie sie Malzowi
------------------------------------------------
ech, dzis jakis ciezki dzien, jedyne co b.pozytywne to piekna pogoda - zapowiadana tez tylko do niedzieli, ale po prostu bylo goraco
w pracy bylo spore zamieszanie na jednym z moich projektow a do tego Stefus zwrocil caly obiadek i kolacje ech, czasem Mu sie tak zdarza, zazwyczaj kiedy zje za duzo a dzis dostal dwa biszkopty jeszcze (wczesniej tez po nich zwracal-myslalam, ze przypadkowo), Malz pojechal z ludzmi z pracy na impreze a ja na czuju, bo boje sie, ze Maly bedzie wymiotowal w nocy, ech...poki co od 20.00 spi, padl wykonczony. Biedusio oby nocka byla spokojna

http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png
62-61-60-59-58-57-56-55-54-53
justin18061976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 23:12   #165
szalony Buziaczek
Raczkowanie

GG do szalony Buziaczek

Witam
Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
Dzięki

Fajne fotki.
dzięki
Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
Ja mam dokladnie odwrotne wrażenie...u nas wszystkim sie udaje mieć parkę...zarówno w rodzinie taka tendencja jak i wśród znajomyc

Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Dziecka!!!
fajny basenik ale synek fajniejszy
Cytat:
Buziaczku - dziekuję za życzenia urodzinowe Fajnie wyglądacie tak razem
dzięki
Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Ja nie pisałam nic

Ja z tżem jesteśmy zwykła parą, bez slubu ani zaręczyn..
Zamieszkaliśmy we wrześniu razem u niego na wsi, 15km od mojego miasta. teraz mieszkam u mojej babci, bo ma duuużo miejsca, 3 bloki dalej od mojego mieszkania, gdzie mieszkają moi rodzice
Tż codziennie po pracy albo przed praca przyjeżdża i bierze Blankę na spacer, lub razem idziemy
Teraz jest jakoś lepiej miedzy nami, mną a Tżem, ale do jego rodziców nie wrócę na pewno, o nienie..

Brawa dla Agatki

Miałyśmy dziś szczepienie. Zniosła to dzielnie, sekunda płaczu i po wszystkim. Wazymy równo 9kg i mierzymy 77cm

i bylyśmy za występach z okazji dnia dziecka. I przedszkolaki tak super tańczyły! nie mogę sie doczekac kiedy Blancik tak będzie tańczył

I zażyczyła sobie balonika z helem. Jak zobaczyła to było ołlaa oołła i mamy balonika
oo to moja ma podobne wymiary tylko ma 78 cm i 8900 g .
Ja też nie moge się doczekać kiedy moja będzie tańczyć. Uwielbia słuchać muzyki, zawsze robi tany tany (zgina nóżki i zaciesz jest) mmm to takie nie spełnione marzenie mamusi być tancerką .

Cytat:
hehe widać, że mała rozrabiaka

takie optymistyczne te zdjęcia

dzięki
Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Moj też z tych samych

Ale nauczyłam go sprzątać po sobie, robić kanapki itd itd. Ja nie z tych co to na zawołanie wszystko zrobią.. I u Tża w domu często cos teściowa albo babcia komentowały że co mi się stanie jak zrobię mu tej kanapki. A no stanie. Nie jestem służącą. On rączki też ma.. Jasne co innego jak jest zajęty a mogę się domyślić że jest głodny, to wtedy zrobię mu z przyjemnością Ale jak leży przed tv a ja mam mu jeszcze kanapki donosić.. oo niee

Ja tez już nigdy więcej.. Wolę mieszkac oddzielnie a bez teściów

Tez mam takie zdanie..
Tylko to też nie zawsze się sprawdza.. Co innego jak mieszka się samemu.. potem po ślubie.. potem jak pojawia się dziecko..
A jak jeszcze dochodzą teście too

My jeseśmy 6 lat razem ale jedynie na wakacjach razem mieszkaliśmy

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Ale jedyne czego mojemu Tżowi nie mogę zarzucić to tego że nie opiekuje się Blanką. Jest jedynym facetem w mojej rodzinie, w sumie jakiego znam, co tak się opiekuje dzieckiem..
odważna decyzja o mieszkaniu oddzielnie. My mieszkamy z moimi rodzicami; są wzloty i upadki, ale ogólnie muszę powiedzieć że nie jest tak źle. Z małżem nie mieszkaliśmy przed ślubem, ale po pierwszym spotkaniu wiedzieliśmy że chcemy być razem podobne podejście do życia i co ważne dla nas podobne poczucie humoru . Kłócimy się czasem ale najważniejsze że zależy nam na sobie i mam nadzieje że to się nie zmieni. Może jeszcze za krótko jesteśmy razem znamy się 5 lat i 14 czerwca minie 3 lata od ślubu.

Moja mama pracuje jak przychodzi z pracy to mi pomaga przy małej; teraz trochę rzadziej bo zajmuje się też ogrodem, ale jak ją poproszę bo muszę gdzieś wyjść to nie ma problemu. Ogólnie jest bardzo ugodowym człowiekiem. Najgorzej to z moim ojcem bo on zawsze musi wtrącić 3 grosze, wszystko wie najlepiej itd. Nie raz mam przez niego mega doła mam ochotę trzasnąć drzwiami i się wyprowadzić ale gdzie? Jestem na wych bezpł. małż tylko zarabia a przy dziecku wiadomo jakie są wydatki więc dumę muszę schować do kieszeni i jedyne co mogę to wypłakać się mężowi i tyle. Póki co musimy tak mieszkać a jak wróce do pracy to zobaczymy. Ale z drugiej strony rodzice mają ładny ogród i dla dziecka to idealne miejsce.
Cytat:
curly to u mnie troszkę podobnie bo jesteśmy razem 8 lat i też bardzo się różnimy się charakterami, bardzo dlugo się docieraliśmy, jeszcze zdarzają się spięcia ale już nie walczymy z sobą i stanowimy całość pomimo tych różnic

ale wiecie co ilość tych usługujących kobiet (żon, matek) jest przerażająca, tak się zastanawiałam czemu one to robią i wydaje mi się, że czują się wtedy potrzebne bo innego wytłumaczenia nie widzę, chore to jakieś
moja mama jest taką osobą. Nie wyobraża sobie by mąż nie miał wszystkiego podane pod nos. Mój ojciec nawet nie wie gdzie ma skarpetki w której szafce. Mimo iż moja mama wstaje o 5 do pracy (mój ojciec jeszcze śpi) to szykuje mu kanapki i ubranie. Ileż ja się wykłucałam z nią o to ale odpuściłam bo to nie ma sensu. Tak już jest i tyle. Moja mama tłumaczy to tym że mój ojciec tyle przy domu robi (fakt jest tzw. złota rączką , wszystko zrobi naprawi i naprawdę wiele umie zrobić, sam dom zbudował), ale teraz jak już tak nie pracuje to nic by się nie stało jakby czasem sam sobie nałożył jedzenie.
Ja nie szykuje mojemu nic do pracy; wstaje w nocy do małej, czasem nawet on mimo iż rano do roboty ale jemu to nie przeszkadza. Tak był wychowany że sam musiał o wszystko zadbać i tyle. W ogóle przy małej mi pomaga, przy sprzątaniu tez nie mogę narzekać. Moja mama zwracała mi na początku uwagę że powinnam mu chociać rano kanapki zrobić a ja że ma rączki i nic mi się nie stanie. Jak przychodzi z pracy to mu mogę odgrzać ale nałożyć musi sobie sam.
Cytat:
mieliśmy iść na spacer po Wiktora obiedzie ale przy nim zasnął i teraz czekam aż się obudzi

Sto lat dla Jasia! Dużo uśmiechu, wspaniałego dzieciństwa i spełnienia marzeń
100 lat dla JASIA i samych szczęśliwych dni
Cytat:
Witam
Byliśmy w wesołym i było zarąbiscie

Szczerze wspołczuje.

Moja młodsza, ja wariatka, moja starsza i jeszcze raz Ola.
fajne babeczki
Cytat:
Chwyta za serce...

Zapodaję fotki

---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

a to już wiadomo skąd te zakupy, druga dzidzia w planach, fajne fajne

Cytat:
Spóznione życzenia urodzinowe dla Jasia

Ałła - współczuje przygód z zębami i gratuluje awansu powoli, powoli i dojdziesz do głównego specjalisty
Darianna - ale poszaleliście W co Olcia jest ubrana? Taka spódniczka na szelkach?
Spradka - moja córka tez dostała rowerek na urodziny, Milly Mally, bardzo fajny jest , taki http://millymally.pl/pl/produkty/entry/15-boby.html
Zresztą polecała mi go koleżanka, u niej sprawdził się swietnie
właśnie też myślimy o zakupie takiego rowerka , to mówisz warto??

Ząbki

Edytowane przez szalony Buziaczek
Czas edycji: 2011-06-03 o 23:17
szalony Buziaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 07:30   #166
Curly81
Wtajemniczenie

Witam

Cytat:
I ja się popłakałam.

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;27291789]A, no i wreszcie coś SOBIE kupiłam 3 staniczki na all, o takie:
Bardzo fajne zwłaszcza ten ostatni .Ja też zawsze mierzę ale raz kupiłam stanik do karmienia przez all i jestem z niego bardzo zadowolona bo lezał jak ulał i wyglądał też super.

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

Cytat:
Zapodaję fotki
Fajne foteczki.

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

Cytat:

szok
brawo.
Ja jeszcze nie odstawiam bo nie czuję tego...Odruchoro jak w nocy Ala się budzi to ją biorę do siebie i daje cyca.Dzisiaj w nocy to nawet nie pamiętam jak się znalazłą u mnie w łóżkuChyb a byłam bardzo zmeczona bo nie pamietam zadnej pobudki ale mała jakimś cudem chyba do mnie sama nie przyleciała.

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

Cytat:
Brak słów,co za baba.

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

Cytat:
Napisane przez szalony Buziaczek Pokaż wiadomość
oo to moja ma podobne wymiary tylko ma 78 cm i 8900 g .
Ja też nie moge się doczekać kiedy moja będzie tańczyć. Uwielbia słuchać muzyki, zawsze robi tany tany (zgina nóżki i zaciesz jest) mmm to takie nie spełnione marzenie mamusi być tancerką .

właśnie też myślimy o zakupie takiego rowerka , to mówisz warto??
Moja Ala też jak słyszy muzykę to robi tant tany i coś sobie miauczy pod nosem i jest zaciesz oczywiscie.
I ja też własnie zmierzyłam swoją latorośl:80cm a waży ponad 10kg.
nie ważylismy jej miesiąc ale miesiąc temu miała 10kg ale chyba dużo przez ten miesiać nie przybrała bo apetyt ma teraz słaby.Na mojej wadze ma 10,1kg ale to tylko domowa waga i wiadomo,że niedokładna.Wagi nie potroiła oczywiscie bo musiałaby mieć 13,59kg.

Mój małż wyjechał dzisiaj rano do rodziny na komunię na 3dni a do mnie może mama przyjedzie.Jest chrzestnym,wiec musiał jechac a ja sobie odpocznę od niego.Wczoraj pozwolilismy sobie na małe conieco bez zabiezpieczenia, niby miałam bezpłodne dni ale dzisiaj rano miałam kaca.Mam nadzieję,że nic z tego nie będzie bo jeszcze nie jestem gotowa na kolejnego dzidka.Jeszcze z rok chce zaczekać i się zregenerować.
Nie chciałam jechać na tę komunię bo to trochę daleko,7godzin autem... i jestem jeszcze chora,mała dostała kataru,zaraziła się ode mnie.Mnie trzyma od 2 ch tyg.kaszel,katar a mała miała tylko katar i to mniejszy niz ja.Cos mam chyba słaba odpornośc teraz.Małż też miał tylko katar.

Dzisiaj muszę zamówić w końcu parasol i stolik na balkon i basenik dla Ali taki chce kupić:
http://allegro.pl/brodzik-basenik-mu...630765721.html
Rozłożę go na balkonie.

W oczekiwaniu na kolejne szczęście

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2011-06-04 o 07:48
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 08:33   #167
Dilayla
Zadomowienie

[url]http://allegro.pl/hiszpanski-wzor-biustonosz-push-up-venus-80d-i1636959584.html[/url][/QUOTE]

Cytat:
biedulki trzymam kciuki żeby już dziś się przebiły

może to te upały tak źle na nią działają? mój jest nieznośny jak wieje mocny wiatr

super, że odbyło się tak bezboleśnie

a ja jestem zdołowana, okazało się, że była pracownica tżta narobiła przekrętów i okradła klientów (dopiero teraz to wyszło na jaw) i musi z własnej kieszeni wyłożyć 5 tys :mur: przekazał sprawę do prokuratury ale to się będzie ciągnąć.... a za tydzien mieliśmy jechać nad morze a tak dupa
z--tymi--ludzmi--to--masakra--jakas--nikomu--zaufac--i--ciagle--kontrolowac--i--na--rece--trzeba--patrzec...
adrian--tez--mega--marud--jesc--nie--chce--i--wytrzymac--chwilami--ciezko--bylam--wczoraj--u--tesciowej--oczywiscie--nawet-na--chwile--sie--nie--zajela--i--zaraz--przyjechaly--''jej''blizniaczki!zazdro snice-wstretne...a--nikt--nawet-im-nie-wytlumaczyl--ze--nie--mozna--itd--ze--to--babcia-tez--Adrianka...zaluje--ze--tam--pojechalam--wyraznie-daly--mi-odczuc-swa-niechec...

Dilayla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 08:40   #168
panna migotka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość
Stefus zwrocil caly obiadek i kolacje ech, czasem Mu sie tak zdarza, zazwyczaj kiedy zje za duzo a dzis dostal dwa biszkopty jeszcze (wczesniej tez po nich zwracal-myslalam, ze przypadkowo), Malz pojechal z ludzmi z pracy na impreze a ja na czuju, bo boje sie, ze Maly bedzie wymiotowal w nocy, ech...poki co od 20.00 spi, padl wykonczony. Biedusio oby nocka byla spokojna
a może to od jajek? bo pamiętam jak mówiłaś, że po żółtkach też była taka reakcja

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
Wczoraj pozwolilismy sobie na małe conieco bez zabiezpieczenia, niby miałam bezpłodne dni ale dzisiaj rano miałam kaca.Mam nadzieję,że nic z tego nie będzie bo jeszcze nie jestem gotowa na kolejnego dzidka.Jeszcze z rok chce zaczekać i się zregenerować.
Nie chciałam jechać na tę komunię bo to trochę daleko,7godzin autem... i jestem jeszcze chora,mała dostała kataru,zaraziła się ode mnie.Mnie trzyma od 2 ch tyg.kaszel,katar a mała miała tylko katar i to mniejszy niz ja.Cos mam chyba słaba odpornośc teraz.Małż też miał tylko katar.

Dzisiaj muszę zamówić w końcu parasol i stolik na balkon i basenik dla Ali taki chce kupić:
http://allegro.pl/brodzik-basenik-mu...630765721.html
Rozłożę go na balkonie.
to tak jak ja, tyle, że nie wczoraj i czekam na okres ale sugestia działa, bo wydwało mi się, że ruchy czuję

basenik super! chyba też zamówię bo teście mają domek nad jeziorem to by się przydał (chociaż już nie lubię tam jeździć bo zrobilo się za tłoczno, głośno itd)

a może powinnaś jakieś witaminki przyjmować, te co w ciąży? a na przeziębienie polecam kanapkę z czosnkiem, mi od razu pomaga

dziś mam zabiegany dzień a chyba jeszcze obiad u teściów
Stary 2011-06-04, 09:13   #169
margo80
Zakorzenienie

druga nocka bez cyca za nami.

trochę gorzej było, bo po 2 pobudce ok. 2 w nocy. małż wracał jeszcze kilkakrotnie - wybudzała się po chwili. może to z powodu ząbków było.

w każdym razie wstała o 6.10, zjadła przed 7 prawie całą kaszkę i pół kromki chlebka, zasnęła o 10. potem chyba wyjdziemy na krótki spacer w wózku, żeby zakupy w Biedronce zrobić. reszta dnia pewnie w ogrodzie

Bydgoś - spróbuj najpierw dawać wodę, a dopiero potem cycka. u nas pewnie też byłaby histeria, gdybym to ja do niej wstawała. przy małżu uspokaja się błyskawicznie, bo wie, że nie ma na co liczyć

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 12:10   #170
annLee
Zakorzenienie

Szaja-ile Ty masz pod biustem? jakoś trudno mi uwierzyć w te 80

Margo-oby tak dalej fajnie,że małż pomaga a jak w dzień? cycuchy bolą?

Jola-nastolatko ślicznego rekinka masz

łeb mi pęka,mdli mnie bleee....

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 14:35   #171
Silpe
Zadomowienie

witam w upalną sobote

wczorajszy marud to juz przeszłosc odpukac , odpukac
wątpie żeby to było od gorąca , bo dzis jeszcze gorecej a jest kochana
chyba miała gorszy dzien
ale jakoś to przedtrwałysmy ..

za to za cholere nie moge ją przekonac do ryżu
ja mogła bym jesc go co dziennie a młoda ma odruch wymiotny wrecz wymiotuje
nawet rozgotowany na maksa , z owocami , jogurtem czy jarzynami - nie tknie ..
chyba ma to po tatusiu bo on też nie lubi ryżu

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 15:43   #172
Dilayla
Zadomowienie

Cytat:
druga nocka bez cyca za nami.

trochę gorzej było, bo po 2 pobudce ok. 2 w nocy. małż wracał jeszcze kilkakrotnie - wybudzała się po chwili. może to z powodu ząbków było.

w każdym razie wstała o 6.10, zjadła przed 7 prawie całą kaszkę i pół kromki chlebka, zasnęła o 10. potem chyba wyjdziemy na krótki spacer w wózku, żeby zakupy w Biedronce zrobić. reszta dnia pewnie w ogrodzie

Bydgoś - spróbuj najpierw dawać wodę, a dopiero potem cycka. u nas pewnie też byłaby histeria, gdybym to ja do niej wstawała. przy małżu uspokaja się błyskawicznie, bo wie, że nie ma na co liczyć

Margo-oby tak dalej fajnie,że małż pomaga a jak w dzień? cycuchy bolą?

Jola-nastolatko ślicznego rekinka masz

łeb mi pęka,mdli mnie bleee....[/QUOTE]

oby-szybko-przestalo✂szaja--swietny-blog--kiedy--ty-masz-czas-pisac?

Dilayla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 19:54   #173
Konto usunięte

AnnLee, no poważnie tyle mam tzn zależy od firmy, xzasem 75, czasem 80 - i nieraz próbowałam brać mniejszy obwód a miseczkę większaą - nie ma szans, po minucie tak mnie ciśnie, że szok.

Dilayla, ja po prostu mam ogromną łatwość pisania, nie zastanawiam się nie wiem ile nad tym, kilka minut i tekst gotowy, od zawsze tak miałam i dlatego nie poświęcam wiele czasu na blogi

Muszę się wyżalić, oczywiście moja córa na dzień dziecka zero prezentu od dziadków czy szwagierki (pomijam, że dziecko szwagierki od dziadków dostało aparat foto)...
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-04, 20:36   #174
annLee
Zakorzenienie

Dilayla-dzięki wzięłam tabletę,napoiłam się trochę i jakoś przeszło.Choć coś mi się wydaje,że okres za rogiem czyha

Szaja-ale wiesz,że biust musi się przyzwyczaić do nowego rozmiaru?mnie też większość staników uwierała przy zakupie a później ładnie się układały,wskakiwały w swoje miejsce jakby
szkoda,że dziadkowie faworyzują jedną wnuczkę
a może myślą,że taka mała to jeszcze nie wymaga,bo nie kuma ?

No2

"
Stary 2011-06-04, 20:56   #175
Konto usunięte

Tak wiem, ale mnie nie w biuście to uwierało, a raczej dokładnie pod biustem - nie ma szans, ja się normalnie dusiłam ;/ ale mam wrażenie, że ładnie mam biustonosze dobrane, piersi nie wiszą, ładnie leżą, nie są plaskate. Mam szeroki rozstaw biustu, nietypowo dość, i to pewnie też odgrywa rolę.
Stary 2011-06-04, 21:07   #176
kardashi
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;27307681]AnnLee, no poważnie tyle mam tzn zależy od firmy, xzasem 75, czasem 80 - i nieraz próbowałam brać mniejszy obwód a miseczkę większaą - nie ma szans, po minucie tak mnie ciśnie, że szok.

Dilayla, ja po prostu mam ogromną łatwość pisania, nie zastanawiam się nie wiem ile nad tym, kilka minut i tekst gotowy, od zawsze tak miałam i dlatego nie poświęcam wiele czasu na blogi

Muszę się wyżalić, oczywiście moja córa na dzień dziecka zero prezentu od dziadków czy szwagierki (pomijam, że dziecko szwagierki od dziadków dostało aparat foto)...[/QUOTE]

Ehh moja tak samo..
Ale myślę że oni to nawet nie wiedzą o takim czyms jak Dzień Dziecka..

Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość
Dilayla-dzięki wzięłam tabletę,napoiłam się trochę i jakoś przeszło.Choć coś mi się wydaje,że okres za rogiem czyha

Szaja-ale wiesz,że biust musi się przyzwyczaić do nowego rozmiaru?mnie też większość staników uwierała przy zakupie a później ładnie się układały,wskakiwały w swoje miejsce jakby
szkoda,że dziadkowie faworyzują jedną wnuczkę
a może myślą,że taka mała to jeszcze nie wymaga,bo nie kuma ?
Ja też musiałam się przyzwyczaić jak kupiłam odpowiedni rozmiar. We wrześniu jak kupowałam miałam 70C i teraz musze kupić już 65 na pewno ale musze przymierzyć czy C czy B
A jak przymierzyłam ostatnio swoje stare staniki to oo mamo jakie luźne

Od jutra, o ile będzie ciepło jedziemy na działeczkę
I jak najdłuzej bedziem o ile pogoda dopiszę.

Stary 2011-06-04, 21:49   #177
annLee
Zakorzenienie

No ja moje staniki mogłam już na tyłek zakładać
z FG spadły do D
65D teraz mam
ale jak mi się uda dostać 60 E to spróbuję zmierzyć

Szaja-ja też mam cycki pod pachami a różne typy próbowałaś?
różne firmy?

Kardashi-zazdroszczę,wypoczywaj i melduj

No2

"
Stary 2011-06-04, 22:28   #178
Jola00
Zadomowienie

to za miłe komentarze odnośnie fotek.

Jejku piszecie o stanikach...Ja dwa miesiące temu przestałam karmić i mój biust wygląda teraz ....hmm...nieciekawie Norma,wiem z doświadczenia,że trzeba czasu aby piersi doszły do siebie....
Tak miałam po długim (półtorarocznym karmieniu średniego syna) ,no i łudzę się,że tym razem będzie tak samo...

Jola00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 07:48   #179
Konto usunięte

Różne firmy i różne typy, ale uważam, że poza wszystkim trzeba pamiętać też o tym czy dobrze się czujemy w danym staniku. Np TEN jest śliczny, ale dla mnie o wiele za bardzo zabudowany i choćby nie wiem jak cudnie biust w nim wyglądał, nie będę nosiła. Za to uwielbiam TAKIE - nie chodzi mi o push-up, ale o to połączenie środka.

Swoją drogą, pamiętam gdy mi jako nastolatce wpadło w ręce brawo czy dziewczyna, może z 15 lat miałam, i tam opisywali NOWOŚĆ - staniki push up, no szał tyle tylko, że na zachodzie nie były one niczym dziwnym...

Trafiłam dzisiaj na ten post: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=138 i kompletnie nie rozumiem takiej postawy.
Stary 2011-06-05, 08:13   #180
annLee
Zakorzenienie

Szaja-ja też muszę mieć takie zbierające do środka takie zabudowane to mogę sobie wypychać od góry
co do karmienia,to... mam wrażenie,że to prowokacja to jej pierwszy post a jeśli nie to... hmmm... ma rację czas na wizyte w poradni laktacyjnej

No2

"
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości