Jakim trzeba być trollem, żeby coś takiego zrobić? - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-12, 17:52   #181
SpanishMyszka
Zakorzenienie

Dot.: Jakim trzeba być trollem, żeby coś takiego zrobić?

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Nie chciałbym wyjść na złego proroka, którego przepowiednia się sprawdziła (tym bardziej w tak kurewski sposób), ale moja intuicja od początku mnie nie myliła, od tej pamiętnej sprawy z "psem, którego trzeba będzie zabić" Nie dałem się na szczęście porwać nurtowi "przebaczalnemu", pomijam też interesy z osobą-której-imienia-nie-można-tutaj-wymawiać, każdego osobista sprawa, teraz jednak w całej okazałości ujawniła się i stała jasną miernota tego rozbuchanego ego, szkoda tylko, że kosztem Sabbath, kosztem Jej pasji i pracy
Wypowiedziałam się już w tej sprawie na fejsie, ciśnienie mi się wówczas podniosło i to mocno, nie chce się powtarzać, więc generalnie podpiszę się po tym co napisał Gryx

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
(...)
Choć ile mnie to stresu kosztuje, to nawet sama nie wiem chyba... Spałam dziś wreszcie trochę - dłużej niż 15 minut z przerwą na koszmary. Ale za to włosy mi wychodzą garściami...
Sabb Mam nadzieję, że czujesz się trochę lepiej [o ile po takiej akcji można w ogóle jakoś w miarę szybko ochłonąć] i "sprawiedliwości stanie się za dość"

Cytat:
Napisane przez selya Pokaż wiadomość
Katt jestem pod wrażeniem, wszystkich Twoich wypowiedzi w tym wątku
i zgadzam się z każdą co do joty
I can feel it tearing me apart..."

SpanishMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 22:54   #182
Sabbath
Wiedźma

Kochani, przepraszam, że milczę. Zauważam u siebie tendencję ucieczkową - staram się o tym nie myśleć.

Jestem po konsultacji z prawnikiem, który prześledził wszystko i uzgodnił ze mną stanowisko w sprawie. Ja ochłonęłam trochę, spojrzałam na kwestię perspektywicznie i powoli odzyskuję spokój.

Ten wątek, wpisy na blogu, pełnie niedowierzania oburzenie innych bloggerów i nie tylko bloggerów, bo także ludzi, którzy własnego bloga nie strugają - wszystko to przekonało mnie, że nawet jeśli jestem naiwna, to nie do końca głupia, bo porządnych ludzi, którym sytuacja nie mieści się w głowie jest bardzo, bardzo wielu. I to jest pozytywny aspekt tej sprawy.

Cytat:
Napisane przez Aragonte Pokaż wiadomość
Pracuj nad dystansem, Sabb, przyda Ci się w tej sprawie
Katt ma wiele racji - przerzucamy za wiele emocji na internetowe realia, a to w końcu "tylko internet"...
Ja sobie też spróbuję narzucić dystans i nie będę kontynuować dyskusji pod informacjami o Twister-Gate na Twoim blogu, chociaż język mnie ciut świerzbi
Tylko internet, a jednak aż prawdziwi ludzie.

Dla mnie ten blog to okienko, przez które mogę sięgnąć do prawdziwych, najprawdziwszych, często wspaniałych ludzi.

Cytat:
Napisane przez Daffodilka Pokaż wiadomość
Przeczytałam te niby przeprosiny Twistera i zgadzam się całkowiecie z Cbr. Jestem przekonana, że ten chłopak jednak niczego nie zrozumiał i nie czuje się winny. Napisał to co napisał ponieważ cała sytuacja wymknęła mu się spod kontroli, a konsekwencje mogłyby być dla niego samego i popularności jego blogu bardzo niekorzystne. Zwyczajnie się przestraszył. Żałuję, ale mnie zupełnie nie przekonał. Nie wierzę w jego cudowne nawrócenie i już się zastanawiam co nowego wymyśli. Według mnie to tylko kwestia czasu. Obym się myliła...
Sabb, ściskam mocnoi mam nadzieję, że uda Ci się szybko wrócić do równowagi po tym wszystkim. Choć niesmak pozostanie pewnie na bardzo długo...
Mnie też nie przekonał. Wręcz przeciwnie. Tyle, że mnie już chyba nie zależy na "naprostowaniu go".
Chwilowo nie boli mnie jego samotność i odrzucenie, chwilowo nie martwię się, że jest mu źle i nie będzie lepiej... Chwilowo czuję obrzydzenie, nie współczucie. Chyba nie lubię siebie w tej wersji.

Cytat:
Napisane przez Kayako Pokaż wiadomość
Nie od dziś mówiłam, że to świr i tyle. Są lepsze określenia, ale to jest najmniej wulgarne

Sabbath zazdroszczę opanowania. Gdyby mi ktoś zrobił takie świństwo, to osobiście postarałabym się, żeby gościu nie siadł na tyłku BAAARDZO długo
Cytat:
Napisane przez Cindy28 Pokaż wiadomość
Przeczytałam cały wątek, byłam tesh na Twoim blogu.
Sabbath, Kochana...
Jesteś najbardziej NAIWNĄ osobą jaką do tej pory spotkałam zarówno w wirtualnym, jak i realnym świecie.
Ludzie się NIE ZMIENIAJĄ - dają się tylko poznać z innej strony.
Jeśli liczysz na cudowną przemianę tego yntelygenta szpagatowego, to możesz się niemile rozczarować - Ksiądz Robak to nie jest na pewno.

Powinnaś się odciąć na tyle, na ile pozwala cała sytuacja. Dziewczyny dobrze piszą - dystans. Ale i twardość. Nie możesz pisać do niego w takim tonie - jak biedna, mała skrzywdzona dziewczynka. Może i tak się czujesz, ale nie jesteś dla niego wtedy żadnym przeciwnikiem. Musisz być Twardą, Pewną Siebie Kobietą, która wie czego chce i to egzekwuje.
Więc po pierwsze- nie prosisz, ale ŻĄDASZ, tudzież NIE ŻYCZYSZ sobie, żeby Cię cytował. Wysyłasz kopie na wszelkie możliwe adresy, czekasz na ustosunkowanie się do tej sprawy, a póki co nie masz zamiary utrzymywać z nim ŻADNEGO kontaktu i spotkacie się w sądzie. Żadnej polubownej gadki i gestów dobrej woli. On właśnie na to liczy ! Że dobra, współczująca, choć rozżalona Sabb po raz kolejny go obroni nawet wbrew swoim odczuciom i nie da powiedzieć złego słowa, wytłumaczy, pogłaszcze, otrze łezkę ofierze, która jest na prawdę KATEM.

Sabb - to co tworzysz jest piękne ! Masz talent, czerpiesz z tego przyjemność, wiem, że pisząc o zapachach jesteś szczęśliwa. Nie pozwól by ktokolwiek miał na Ciebie i to, co robisz negatywny wpływ. To jest tak jak z nałogowcem - jeśli masz męża/ojca/brata który jest alkoholikiem./pracoholikiem etc i nie chce się leczyć, albo podejmuje leczenie, ale tylko po to by zamydlić Ci oczy, za każdym razem przeprasza, ale robi swoje - trzeba się od tego coś tam-holika ODCIĄĆ. Grubą kreską i na ZAWSZE.
Myślę, że ten facet jest właśnie takim psujokrwiiholikiem i kradzieżypomysłówholikiem . Rzuca słowa na wiatr. Przeprasza, za chwile zmienia zdanie. Myślę, że może to być rodzaj schizofrenii. Powinien się leczyć. a Ty Kochana przedsięwziąć wszelkie kroki prawne, ZERWAĆ kontakt, nie odpowiadać na żadne e-maile, wiadomości etc i spotkać się z nim dopiero w sądzie.

Tysiące pozytywnych myśli posyłam znad upalnego Bałtyku

Cindy, dziękuję. Twoja opinie o mnie chyba nie jest zbyt pochlebna, ale co mi tam.
Dziękuję za pozytywną energię. Przyjmuję, doceniam, obiecuję spożytkować.

Tym porównaniem do nałogowca rzeczywiście dałaś mi do myślenia. to trochę tak jest. Może on rzeczywiście każdą osobę w końcu musi ukąsić, bo nie potrafi funkcjonować w normalnych relacjach.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 13:40   #183
Frangipani
Raczkowanie

Sabb - musiałam napisać do Ciebie choć po przeczytaniu wątku, wpisów na Twoim blogu i "przeprosin" już pewnie niewiele mogę wnieść do tematu - chciałabym jednak abyś wiedziała że czytałam to wszystko z niedowierzaniem i niesmakiem (to eufemizm żeby nie podkrecać nastroju).
Jestem tu krótko - niedawno odkryłam że "to" co się za mną wlecze od jakiegoś czasu można nazwać pasją i że podziela ja wiele osób - tak trafiłam na Wizaż, na Perfumy. I - poza drobnymi wyjątkami - byłam cudownie zaskoczona że w tak ostatnio, powszechnie opluwanym medium jakim jest internet spotkałam tyle wspaniałych, umiarkowanych w sądach ludzi, ludzi, którzy są dla siebie zwyczajnie mili i pomocni, a którzy czasem fantastycznie się różnią. Czytałam trochę o "historii", o konkurencyjnych forach, o ludziach, nawet o p.T. I do dzisiaj nie sadziłam że coś takiego może sie przytrafic tutaj, wsród Was (a może już nas) Wiem że to incydent i nie pozwolę aby zaważył na mojej opinii nt. powyższego, wiem tez że dzieki wsparciu wielu ludzi i Ty wyszłas (wychodzisz ) z tego mam nadzieje wzmocniona (w mysl przysłowia...) Chciałam jednak żebyś wiedziała że cała sprawa mnie poruszyła. Uwielbiam czytać to co piszesz i wyobrażam sobie ile pracy, czasu to kosztuje... ale mając cały czas świata i wykonując tytaniczną można ponieść w tej materii klęskę - bez talentu! Ty go masz Uff... Musiałam to napisać, choc wiele razy powstrzymuje sie przed komentarzami poniewaz jakos mam wrazenie że nie zawsze powinnam, że jeszcze jestem za świeża, że za zielona, że ... co to da..., że sie nie bedę wcinała - tym razem musiałam Ściskam Cie mocno
Frangipani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 14:47   #184
Bellatrix
gamma Orionis

Cytat:
Napisane przez Daffodilka Pokaż wiadomość
"Alleluja, i do przodu!

Aż do następnego świństwa :PP " - napisał Łukasz w komentarzu na MNP.
Napisał i... wykrakał ;] Widziałyście/widzieliście ostatnie "rewelacje", nie tylko na blogu Sabb?

Pozwoliłam sobie zebrać wszystkie wpisy w kolejności chronologicznej i... zostawić to bez komentarza, bo jako moderatorowi nie wypada mi napisać tego, na co mam ochotę :

P.S. Dziękuję Skarbowi za link do tego wątku!

Bellatrix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 15:17   #185
melagu
Zadomowienie

widziałyście...
akurat dzisiaj weszłam na blog Elve i aż mnie przytkało... przeczytałam też wpisy Sabb.,
i tak sobie bezsilnie pomyślałam "no ile można".
Ewidentnie jednostka wymagająca pilnej interwencji lekarskiej.
melagu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 15:20   #186
Cindy28
Lux Mundi

Niestety widziałyśmy.
Brak słów - ręce opadają.
Stary 2013-02-25, 16:05   #187
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Mam nadzieję, że w końcu pan M.B. dostanie to na co zasłuzył.

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-25, 16:19   #188
skarbiatko
Zakorzenienie

Ja dopiero przedzieram się przez wszystkie wpisy na blogach na ten temat...

na razie nie wiem jak to w ogóle skomentować

ps.drobiazg Bello

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 16:28   #189
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Przede wszystkim on nęka i prześladuje Sabb od kilku ładnych lat... bo to, że ktoś sam sobie sam wymyśla konkursy i umieszcza w nich swój blog na 1 miejscu, nominuje i rozstrzyga jedyne w Polce niezależne wyróżnienia w dziedzinie perfum , że ktoś jest zakochany w sobie ze wzajemnością, jest zarozumiały i żyje w swoim świecie, kłamie na temat swoich rzekomych zasług, wykształcenia, zawodu nie jest niebezpieczne, jest śmieszne i żałosne ale nie niebezpieczne, natomiast nękanie i prześladowanie już śmieszne nie jest, to jest karalne.
Smutne jest to bo to nie wygaląda mi niestety tylko na sprawę wrednego charakteru...
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 16:30   #190
korozyjka
Rozeznanie

sąd go powinien na przymusowe badania psychiatryczne posłać
korozyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 17:20   #191
liliza
El Cumpleaños Secreto

Jestem w szoku. Nie byłam świadoma tego wszystkiego i oczy mi się dopiero otwierają...
liliza jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-25, 17:54   #192
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8
Konto usunięte

Powiem tylko tyle, jestem w szoku, że facet może być tak płytki, zapatrzony w siebie i bezczelny.
Sabb, powodzenia
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 19:11   #193
Parabelka
Panaroja

Mam nadzieję , że wiecznej anosmii dostanie w głowie się nie mieści

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 06:38   #194
kasia68
Zadomowienie

Przeczytałam i jestem w szoku...
kasia68 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 07:39   #195
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Co nowa informacja o tym co imć Twister wyprawia tym bardziej jestem zszokowana.

Zaczynam podziwiać powoli jego "geniusz". To co wyprawia zupełnie przerasta moje pojecie o zdolnościach ludzkich. Nawet do głowy mi by nieprzyszły niektóre jego pomysły.

Im więcej mam z nim do czynienia ( na szczęście wirtualnie) tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu ze jemu nic już nie pomorze poza leczeniem psychiatrycznym. Nie wiem na co on cierpi (poza narcyzmem) ale zdecydowanie jest to szkodliwe nawet jeśli nie dla niego samego to dla zdrowia psychicznego innych.

Ostatnią akcję z podszyciem się pod Sabb, to już nawet nie skomentuję. (no może poza tym ze było ono tak nieudolne ze nawet laik czytając wpis zorientuje się ze to fake).
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 09:42   #196
Santorio
Zadomowienie

GG do Santorio

Nic nowego w temacie. Sam pamiętam jak bodajże w 2008 Pan M.B. śledził moje perufmowe zakupy na Allegro. Dostałem nawet emila z wyrzutem, że za duże sumy wydaje na perfumy, że dzieci w Afryce i takie tam...Pozostaje współczuć osobom w jego najbliższym otoczeniu i jak się okazuje także poza nim. Sabb, jesteśmy z Tobą

Santorio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 09:56   #197
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

O właśnie, post Santorio przypomniał mi o tym, jak kiedyś MB toczył wojny z handlującymi odlewkami... Bo perfumy, taka piękna pasja, nie są po, żeby móc łatwo na nich zarabiać, że to hańba itd.
melkmeisje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 10:21   #198
liv87
Guerlain Lover

Ja również trzymam kciuki za rozwiązanie tej sprawy.
Sabb, trzymaj się jesteśmy z Tobą

2023: 62

liv87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 11:06   #199
korozyjka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez melkmeisje Pokaż wiadomość
O właśnie, post Santorio przypomniał mi o tym, jak kiedyś MB toczył wojny z handlującymi odlewkami... Bo perfumy, taka piękna pasja, nie są po, żeby móc łatwo na nich zarabiać, że to hańba itd.
byłam przekonana że nic mnie już nie zdziwi, a jednak
korozyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 11:20   #200
Pin up girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Santorio Pokaż wiadomość
Nic nowego w temacie. Sam pamiętam jak bodajże w 2008 Pan M.B. śledził moje perufmowe zakupy na Allegro. Dostałem nawet emila z wyrzutem, że za duże sumy wydaje na perfumy, że dzieci w Afryce i takie tam...Pozostaje współczuć osobom w jego najbliższym otoczeniu i jak się okazuje także poza nim. Sabb, jesteśmy z Tobą
Cytat:
Paranoja....
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 11:26   #201
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
A mówiłam, że domyślam się przez kogo all wpadło na pomysł zakazu sprzedawania odlewek

My sprzedawaliśmy odlewki w cenie zakupu, żeby nie stały niepotrzebnie u nas jak nie trafiliśmy z zapachem a zarabiać to właśnie tylko on by chciał
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 12:00   #202
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Nie wiedziałam o tym...

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość

A mówiłam, że domyślam się przez kogo all wpadło na pomysł zakazu sprzedawania odlewek

My sprzedawaliśmy odlewki w cenie zakupu, żeby nie stały niepotrzebnie u nas jak nie trafiliśmy z zapachem a zarabiać to właśnie tylko on by chciał

Ja z kolei pamiętam sytuację jak tuż po tym, kiedy wyżebrałam mu u Agi zawieszenie bana i powrót na forum, wiedząc, że to wbrew regulaminowi wkleił na perełkach własną aukcję - nader ciekawą, bo flakon Lutensa sprzedawał za 1 zł, ale koszt przesyłki wynosił ze 200 czy 300 żeby przechytrzyć Allegro i nie płacić prowizji.

Cytat:
Napisane przez liv87 Pokaż wiadomość
Ja również trzymam kciuki za rozwiązanie tej sprawy.
Sabb, trzymaj się jesteśmy z Tobą
Wiem, dziękuję.

Inna kwestia, że im więcej się dowiaduję, tym większe mam przekonanie, że on nigdy sam "z siebie" nie przestanie...
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 13:00   #203
Santorio
Zadomowienie

GG do Santorio

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Nie wiedziałam o tym...
Zupełnie to wtedy zignorowałem. Teraz żałuję, że nie zachowałem tego emaila. Nigdy nie wiadomo kto i w jaki sposób może Ciebie zaatakować.
Tylko wtedy chyba dochodzimy już do pewnej paranoi... Temu Panu chyba najbardziej na tym zależy.

P.S. Przepraszam za literówki, ale pisanie postów na smartfonie to nie lada wyczyn .

Santorio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 14:28   #204
skarbiatko
Zakorzenienie

Mon Credo promuje MB na fejsbuku

Stary 2013-02-26, 14:38   #205
teza20
Zakorzenienie

GG do teza20

Cytat:
Napisane przez skarbiatko Pokaż wiadomość
amsakreska

Widziałem właśnie promowanie przez Mon Credo M.B.

Klaudia jesteśmy z Tobą i jak coś to pomożemyZresztą nie raz rozmawialiśmy o tym....
Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj.
(Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka

-----------------------------------------

teza20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 14:57   #206
pola49
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez skarbiatko Pokaż wiadomość
Chyba warto im napisac ze to obciach pokazywac na tablicy taka osobe i ja promowac.
Stary 2013-02-26, 15:13   #207
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Napisane przez pola49 Pokaż wiadomość
Chyba warto im napisac ze to obciach pokazywac na tablicy taka osobe i ja promowac.
Ja napisałam, chociaż nie na tablicy. Ciekawe czy ktokolwiek odpisze Nie zależy mi na tym w sumie, ale swoje zdanie przedstawiłam.

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-26, 15:46   #208
pola49
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Ja napisałam, chociaż nie na tablicy. Ciekawe czy ktokolwiek odpisze Nie zależy mi na tym w sumie, ale swoje zdanie przedstawiłam.
Chyba pojde twoim sladem zastanwialam sie czy w ogole nie odlajkowac tej perfumerii ale w sumie nie mam pewnosci ze oni wiedza co to za typ.
Stary 2013-02-26, 15:47   #209
Aragonte
Wtajemniczenie

Czytam, czytam te rewelacje o MB i włos by mi się zjeżył pod sufit, gdyby nie fakt, że mocno upięty... Kawy nie potrzebuję, ciśnienie już mi się podniosło
Aragonte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 15:50   #210
skarbiatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pola49 Pokaż wiadomość
Chyba pojde twoim sladem zastanwialam sie czy w ogole nie odlajkowac tej perfumerii ale w sumie nie mam pewnosci ze oni wiedza co to za typ.
nie wiedzą

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości