Wyspy Kanaryjskie - Gran Canaria, Teneryfa, Lanzarote, Fuertaventura - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-08, 14:53   #181
Gipsy
Raczkowanie

Dot.: WYSPY KANARYJSKIE! Co, gdzie i jak?

Ja mam pytanie. Czy warto wymieniać całą gotówkę w Polsce czy lepiej na miejscu wypłacać z bankomatów. Jak się najbardziej opłaca?
Gipsy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-08, 15:55   #182
Usmiech89
Raczkowanie

Byłam na Teneryfie i Lanzarote- gdyby były jakieś pyt. dotyczące tych 2 wysp to pytać śmiało

Cytat:
Napisane przez Gipsy Pokaż wiadomość
Ja mam pytanie. Czy warto wymieniać całą gotówkę w Polsce czy lepiej na miejscu wypłacać z bankomatów. Jak się najbardziej opłaca?
Na Wyspach Kanaryjskich najbardziej opłaca się płacić kartą i warto mieć kredytową (np. przy wynajęciu samochodu czasami wymagana jest kredytówka). Ale wiadomo- pieniądze też trzeba mieć i w tej opcji bardziej opłaca się wymienić w Polsce.

Edytowane przez Usmiech89
Czas edycji: 2011-08-08 o 15:57
Usmiech89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-08, 22:37   #183
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trooskava Pokaż wiadomość
a gdzie dokładnie?
Playa del Ingles, Gran Canaria
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-09, 12:36   #184
trooskava
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gipsy Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez Usmiech89 Pokaż wiadomość
Byłam na Teneryfie i Lanzarote- gdyby były jakieś pyt. dotyczące tych 2 wysp to pytać śmiało

Na Wyspach Kanaryjskich najbardziej opłaca się płacić kartą i warto mieć kredytową (np. przy wynajęciu samochodu czasami wymagana jest kredytówka). Ale wiadomo- pieniądze też trzeba mieć i w tej opcji bardziej opłaca się wymienić w Polsce.
Popieram, my mielismy troche gotówki i Karte. Nie odczulismy wypłacania kartą z bankomatu i płacenia kartą że jest drożej niz wymieniajac pieniadze w PL.

Cytat:
Napisane przez carpaibex Pokaż wiadomość
Playa del Ingles, Gran Canaria
Ulalala My byliśmy na Playa de las Americas Teneryfa
trooskava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 19:00   #185
travis
Zakorzenienie

GG do travis
Dot.: Teneryfa

mam takie pytanie
zastanawiamy sie czy nie leciec na czas swiat i sylwestra na teneryfe oczysisce w gre wchodzi poludnie bo tam jest cieplej; sa tam dwa lotniska i taniej wychodziloby leciec na to na polnocy i ztad moje pytanie: czy sa jakies transfery z lotniska polnocnego na samo poludnie wyspy, ile sie jedzie i ile to moze kosztowac? mozecie polecic jakas firme?
Stary 2011-08-22, 05:22   #186
womanontheway
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez travis Pokaż wiadomość
mam takie pytanie
zastanawiamy sie czy nie leciec na czas swiat i sylwestra na teneryfe oczysisce w gre wchodzi poludnie bo tam jest cieplej; sa tam dwa lotniska i taniej wychodziloby leciec na to na polnocy i ztad moje pytanie: czy sa jakies transfery z lotniska polnocnego na samo poludnie wyspy, ile sie jedzie i ile to moze kosztowac? mozecie polecic jakas firme?
Transfery pewnie są, najlepiej znajdź stronę lotniska w necie i poczytaj. Jak nie, to autobusami miejskimi możesz jechać. Ale musisz liczyć jakieś 3 h na pewno.
Lotnisko na południu jest bardzo blisko Lost cristianos i innych plaz.
Bilet chyba 1, 7e jakoś.

ah zazdroszczę!

fitness blog: http://elizasylwia.blogspot.ie/
TRENUJE...WSZYSTKO CO SIE DA
bylo: 82kg, jest 58kg
womanontheway jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-25, 20:05   #187
cansada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez travis Pokaż wiadomość
mam takie pytanie
najdrozszy okres na kanarach, dobre miejsca w dobrej cenie sa rezerwowane w styczniu

transfer taxi do los cristianos/las americas do 4 osob 95 euro. mini bus do 6 osob ok 85euro. mozna tez autobusem lokalnym do santa cruz i przesiadka na 111 albo 110 bezposrednio na poludnie, ew autobusem z lotniska polnoc- na lotnisko poludnie a nastepnie lapac kolejny autobus.

wszelkie info odnosnie tras na stronie autobusowej www.titsa.com autobusy o dziwo jezdza punktualnie!

ewentualnie rozwazyc opcje wynajmu samochodu na tydzien etc. w sumie jak podliczyc ile kosztuje transfer to wynajecie jest bardzo fajne, czesto sie oplaca jesli przylatujemy poznym wieczorem
cansada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-19, 12:57   #188
trenerek
Raczkowanie

Witam,
czy może ktoraś z Was była w Puerto Santiago na Teneryfie? Wybieramy się tam w podóż poślubną, podobno miasteczko jest znacznei spokojniejsze od Playa de las Americas.

Czy może wiecie coś więcej o zezwoleniu, które trzeb amieć by wejść na szczyt Teide?
trenerek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-02, 13:16   #189
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Fuerteventura;)

Witajcie
Powoli planujemy wakacje zimowe i zastanawiamy się z mężem nad wakacjami na Fuercieu, ale... planujemy tam jechać w grudniu lub w lutym. Jak jest w tym czasie tam z pogodą- był ktoś ? Warto jechać w takim terminie ? Chcemy trochę odpocząć, a jak się da to chociaż z raz skorzystać z kąpieli w oceanie.Z góry dzięki za pomoc

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-02, 14:45   #190
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Witajcie
Powoli planujemy wakacje zimowe i zastanawiamy się z mężem nad wakacjami na Fuercieu, ale... planujemy tam jechać w grudniu lub w lutym. Jak jest w tym czasie tam z pogodą- był ktoś ? Warto jechać w takim terminie ? Chcemy trochę odpocząć, a jak się da to chociaż z raz skorzystać z kąpieli w oceanie.Z góry dzięki za pomoc
hej, ja akurat nie byłam na Fuercie w tym terminie, ale pracowałam tam w wakacje i dopytywałam o pogodę w zimie. w ciągu dnia jest 20 do 25 stopni, w nocy około 15, ocean ma około 20, więc powinniście móc się wykąpać. w zeszłym roku padało jeden dzień w grudniu, jeden wstyczniu i jeden w lutym

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-02, 14:47   #191
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
hej, ja akurat nie byłam na Fuercie w tym terminie, ale pracowałam tam w wakacje i dopytywałam o pogodę w zimie. w ciągu dnia jest 20 do 25 stopni, w nocy około 15, ocean ma około 20, więc powinniście móc się wykąpać. w zeszłym roku padało jeden dzień w grudniu, jeden wstyczniu i jeden w lutym
dziękuję bardzo za info

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2011-10-02, 16:54   #192
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję bardzo za info
i lepiej weź coś z długim rękawem i jakiś sweterek, bo nawet w lecie wieczory były chłodne w hotelu zawsze można poprosić o koc (chociaż kilka jest takich, że w ogóle nie mają kocy)
coś konkretniej już myśleliście o hotelu albo miejscowości?

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

Stary 2011-10-04, 21:42   #193
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koralowe_korale Pokaż wiadomość
Fuerta jest piekna! Odkąd obejrzałam zdjęcia koleżanki z hotelu Sol Jandia Mar, marze, żeby tam pojechac
jakbyście chciały pooglądać foty z Fuerty to polecam album mojego szefa.

a tutaj znajdziecie moje zdjęcia, mało widoczków ale kilka wyłuskacie

Stary 2011-10-04, 22:58   #194
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
i lepiej weź coś z długim rękawem i jakiś sweterek, bo nawet w lecie wieczory były chłodne w hotelu zawsze można poprosić o koc (chociaż kilka jest takich, że w ogóle nie mają kocy)
coś konkretniej już myśleliście o hotelu albo miejscowości?
chyba jednak w zimie postawimy na urlop w Paryżu a za niedługo będziemy polować na letnie katalogi i może wtedy się zdecydujemy.

Chociaż póki co to wpadły mi w oko 2 hotele: Sunrise Monica Beach albo Sunrise Stella Jandia. Wiem, że znajomi byli w Oasis Papagayo i chwalili.

A może Ty polecisz jakiś hotel ? albo masz jakieś opinie o którymś z 3 powyższych

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Cytat:
jakbyście chciały pooglądać foty z Fuerty to polecam album mojego szefa.

a tutaj znajdziecie moje zdjęcia, mało widoczków ale kilka wyłuskacie
rewelacyjne zdjęcia!

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2011-10-04, 23:05   #195
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
chyba jednak w zimie postawimy na urlop w Paryżu a za niedługo będziemy polować na letnie katalogi i może wtedy się zdecydujemy.

Chociaż póki co to wpadły mi w oko 2 hotele: Sunrise Monica Beach albo Sunrise Stella Jandia. Wiem, że znajomi byli w Oasis Papagayo i chwalili.

A może Ty polecisz jakiś hotel ? albo masz jakieś opinie o którymś z 3 powyższych
rewelacyjne zdjęcia!
Sunrise są słabe niestety, bardzo stare i zniszczone już. Oasis Papagayo bardzo ok ale ja i tak, jeśli miałabym gdzieś jechać, to brałabym albo Elba Carlota, albo Atlantis Bahia Real (ale to inna półka cenowa, zupełnie inna), albo hotel w Las Playitas, ale ja dziwna jestem i lubię odludne miejsca i dlatego ten hotel

Stary 2011-10-06, 09:30   #196
madziunia2
Zadomowienie

baby montana, fotki meeega!!! aż nabrałam ochoty żeby tam jechać... Przy okazji mam pytanie: w jakiej miejscowości znajduje się plaża na zdjęciach od 52 do 56? Wygląda jak marzenie: taka duża i prawie w ogóle bez ludzi.
madziunia2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-06, 10:31   #197
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziunia2 Pokaż wiadomość
baby montana, fotki meeega!!! aż nabrałam ochoty żeby tam jechać... Przy okazji mam pytanie: w jakiej miejscowości znajduje się plaża na zdjęciach od 52 do 56? Wygląda jak marzenie: taka duża i prawie w ogóle bez ludzi.
Cytat:
Właśnie, baby montana, napisz coś o tych plażach - czy to jest może w Jandii? - słyszalam, że tam sa długie piękne plaże
to jest słynna Sotavento, a mała ilość ludzi jest związana z silnym wiatrem, który powoduje, że nie wytrzyma się tam więcej niż 10, 15 minut bez parawanu - kąpałam się w oceanie dosłownie chwilę, a jak wyszłam to musiałam odkopywać torbę spod piachu, szef natomiast miał zapewniony kompleksowy peeling pleców. w listopadzie podobno wieje najmniej, ale i tak dosyć mocno zawsze można zabrać jakiś namiocik albo parawan (w magazynach chińskich na fuercie widziałam do kupienia). Przy samej Sotavento jest tylko jeden hotel

tutaj są wydmy Corralejo, no ale ten sam problem - wiatr. najprzyjemniej odpoczywa się albo na Flag Beach, kawałek za Corralejo, albo tuż za wulkanem (jak jedzie się od Puerto de Rosario, czyli z południa na północ) - po prawej stronie na 23. kilometrze jest plaża w takim zagłębieniu, chroniona od wiatru, ale niestety nie jest tam pusto

tutaj jedna z moich ulubionych - na południe od El Cotillo (o zamieszkaniu w którym marzę). prawa część plaży dla rodzin z dziećmi, lewa dla sportowców,ale na samym końcu tej lewej też można bezpiecznie się kąpać - cudowne fale, a jednocześnie na tyle spokojne, że jest bezpiecznie (bo płytko przy odpływie). o tu jest zdjęcie na końcu lewej części tej plaży

na północ od El Cotillo (na drodze do Majanicho) jest mnóstwo małych zatoczek i tam jest tak, poza sezonem stawia się auto i cała plaża dla nas, bo nikt więcej już się tam nie zatrzyma.

tu jest bardzo ładna plaża przy hotelu Sunrise Club Paraiso Playa Playa de Esquinzo, ale prowadzi do niej prawie 100 schodków i jest tam dużo nagich niemców.

jest jeszcze plaża Barlovento, ale można dojechać tam tylko autem 4x4 (tzn. innymi tez się da, ale jak się popsuje to klops). cały dzień byłam na niej sama, pierwsza plaża na której nie bałam się opalać nago

Stary 2011-10-06, 18:54   #198
madziunia2
Zadomowienie

Cytat:
to jest słynna Sotavento, a mała ilość ludzi jest związana z silnym wiatrem, który powoduje, że nie wytrzyma się tam więcej niż 10, 15 minut bez parawanu - kąpałam się w oceanie dosłownie chwilę, a jak wyszłam to musiałam odkopywać torbę spod piachu, szef natomiast miał zapewniony kompleksowy peeling pleców. w listopadzie podobno wieje najmniej, ale i tak dosyć mocno zawsze można zabrać jakiś namiocik albo parawan (w magazynach chińskich na fuercie widziałam do kupienia). Przy samej Sotavento jest tylko jeden hotel

tutaj są wydmy Corralejo, no ale ten sam problem - wiatr. najprzyjemniej odpoczywa się albo na Flag Beach, kawałek za Corralejo, albo tuż za wulkanem (jak jedzie się od Puerto de Rosario, czyli z południa na północ) - po prawej stronie na 23. kilometrze jest plaża w takim zagłębieniu, chroniona od wiatru, ale niestety nie jest tam pusto

tutaj jedna z moich ulubionych - na południe od El Cotillo (o zamieszkaniu w którym marzę). prawa część plaży dla rodzin z dziećmi, lewa dla sportowców,ale na samym końcu tej lewej też można bezpiecznie się kąpać - cudowne fale, a jednocześnie na tyle spokojne, że jest bezpiecznie (bo płytko przy odpływie). o tu jest zdjęcie na końcu lewej części tej plaży

na północ od El Cotillo (na drodze do Majanicho) jest mnóstwo małych zatoczek i tam jest tak, poza sezonem stawia się auto i cała plaża dla nas, bo nikt więcej już się tam nie zatrzyma.

tu jest bardzo ładna plaża przy hotelu Sunrise Club Paraiso Playa Playa de Esquinzo, ale prowadzi do niej prawie 100 schodków i jest tam dużo nagich niemców.

jest jeszcze plaża Barlovento, ale można dojechać tam tylko autem 4x4 (tzn. innymi tez się da, ale jak się popsuje to klops). cały dzień byłam na niej sama, pierwsza plaża na której nie bałam się opalać nago
Dziękuję Ci bardzo za tak szczegółowe informacje
madziunia2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-07, 08:57   #199
ja_go_da
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Witam
Własnie kupilam bilety lotnicze na Fuertę i szukam hotelu.
Co możecie polecić? Którą część wyspy? Gdzie są najpiękniejsze plaże i najciekawsze atrakcje??

Za wszelkie info dziękuję

bardzo dobry wybór!
ja_go_da jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-07, 14:14   #200
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja_go_da Pokaż wiadomość
bardzo dobry wybór!
Wiem
Było pięknie
Minęło już 5 miesięcy od urlopu...trzeba się rozejrzec za czymś na przyszły rok
Stary 2011-10-10, 16:19   #201
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Ja coraz bardziej przekonuję się, że na dobry watek trafiłam, rozglądając się za czymś "na przyszły rok"
Baby montana, za wszelkie szczegółowe informacje bardzo dziekujemy, teraz tylko szukam jakiejs fajne oferty
My byliśmy w Caleta de Fuste w hotelu Elba Carlota - szczerze polecam
Stary 2011-10-10, 16:54   #202
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

O jak milo, ze tu trafilam
Jedziemy na Fuerte za... tydzien
Mam nadzieje, ze bedzie upalnie i nie za bardzo wietrznie.
Baby Montana - zdjecia sa przepiekne Czy tam faktycznie wieje tak mocno? Codziennie? Przy takim wietrze sa przeciez ogromne fale, jak tam wogole sie kapac w oceanie???

Wybralismy hotel Barcelo Jandia Resort

Moze moglabys polecic jakies fajne miejsca warte zobaczenia na Fuercie?
Stary 2011-10-10, 21:35   #203
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
My byliśmy w Caleta de Fuste w hotelu Elba Carlota - szczerze polecam
a kiedy byliście jeśli można wiedzieć?

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość
O jak milo, ze tu trafilam
Jedziemy na Fuerte za... tydzien
Mam nadzieje, ze bedzie upalnie i nie za bardzo wietrznie.
Baby Montana - zdjecia sa przepiekne Czy tam faktycznie wieje tak mocno? Codziennie? Przy takim wietrze sa przeciez ogromne fale, jak tam wogole sie kapac w oceanie???

Wybralismy hotel Barcelo Jandia Resort

Moze moglabys polecic jakies fajne miejsca warte zobaczenia na Fuercie?
wieje mocno, ale co do fal to bywa różnie
w Barcelo Jandia raczej będą silne fale, a nawet jeśli nie fale to silny prąd - trzeba uważać przy kąpaniu się w oceanie.
na upał nie masz co liczyć - nawet na przełomie lipca i sierpnia max temp to 35 stopni (w centrum wyspy), na wybrzeżu max 30 i miejscowi mówią już wtedy o fali upałów. teraz w ciągu dnia będzie 20-25, wieczorami około 20, w nocy może nawet 15. weźcie długie spodnie i bluzę/kurtkę/sweterek na wieczór

co do fajnych miejsc, to daj mi godzinę - zbiorę zusammen do kupy to co mówiłam turystom i opiszę tutaj

Edytowane przez baby montana
Czas edycji: 2011-10-10 o 21:37

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-10, 21:53   #204
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
co do fajnych miejsc, to daj mi godzinę - zbiorę zusammen do kupy to co mówiłam turystom i opiszę tutaj
chętnie poczytam

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2011-10-11, 00:10   #205
baby montana
Zakorzenienie

ok, tak w skrócie, bo nie znalazłam mojej magicznej mapki a bez niej trudno mi odtworzyć. to co piszę to wersja na jeden dzień zwiedzania wypożyczonym autem przy założeniu, że rusza się z połowy wyspy (caleta de fuste), do zrealizowania też z północy (corralejo), trochę gorzej z poludnia, bo trzebaby godzinę wcześniej wyjechać albo wraca się później.

1) wydmy corralejo
2) el cotillo - latarnia morska na północ, baszta na południe od el cotillo i przepiękne plaże (zarówno na północ jak i na południe)
3) kierujemy się na poludnie środkiem wyspy, można wjechać do los molinos - bardzo ładne miejsce, malutka wioska(taka osada hipisowsko-rybacka), plaża+klif.
4) można wjechać do la oliva (m.in. fabryka aloesu, ale mnie to nei bawiło)
5) dalej na południe - punkty widokowe morro velosa i taki z aborygenami w stringach
6) betancuria (dawna stolica wyspy) - tutaj polecam muzeum w casa santa maria, ładny pokaz slajdów (w tym zdjęcia jak wyglądała wyspa po deszczu)
7) punkt widokowy z wiewiórami, a raczej pręgowcem berberyjskim - weźcie orzeszki!
8) ajuy - bardzo ładne jaskinie skalne, smaczna ryba w restauracji przy samej plaży
9) i dalej można wybrać - albo na południe do gran tarajal, zobaczyć jak wygląda 'tubylcze' miasto portowe i zjeść pyszne tłuste lody, przy okazji do las playitas (taka oaza spokoju, tylko jeden hotel z prawdziwego zdarzenia) i latarnia entallada (pamiętajcie, że trzeba ustąpić temu kierowcy, który jedzie pod górę, plus jak się zbliża do zakrętu to wypada trąbnąć); druga wersja to olanie tego wszystkiego i pojechanie do muzeum młynarstwa w Tuineje no i do domu

poza tym co tu napisałam warto zobaczyć:
- małe plaże i zatoczki na drodze pomiędzy El Cotillo a Corralejo (autem terenowym)
- wyspa los lobos
- 'koniec świata', czyli punto de jandia (terenówka)
- barlovento (też terenówka), ewentualnie sam widok na barlovento dostępny z Mirador de los Canarios autem normalnym, nie terenowym.

Stary 2011-10-11, 12:34   #206
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
ok, tak w skrócie, bo nie znalazłam mojej magicznej mapki a bez niej trudno mi odtworzyć. to co piszę to wersja na jeden dzień zwiedzania wypożyczonym autem przy założeniu, że rusza się z połowy wyspy (caleta de fuste), do zrealizowania też z północy (corralejo), trochę gorzej z poludnia, bo trzebaby godzinę wcześniej wyjechać albo wraca się później.

1) wydmy corralejo
2) el cotillo - latarnia morska na północ, baszta na południe od el cotillo i przepiękne plaże (zarówno na północ jak i na południe)
3) kierujemy się na poludnie środkiem wyspy, można wjechać do los molinos - bardzo ładne miejsce, malutka wioska(taka osada hipisowsko-rybacka), plaża+klif.
4) można wjechać do la oliva (m.in. fabryka aloesu, ale mnie to nei bawiło)
5) dalej na południe - punkty widokowe morro velosa i taki z aborygenami w stringach
6) betancuria (dawna stolica wyspy) - tutaj polecam muzeum w casa santa maria, ładny pokaz slajdów (w tym zdjęcia jak wyglądała wyspa po deszczu)
7) punkt widokowy z wiewiórami, a raczej pręgowcem berberyjskim - weźcie orzeszki!
8) ajuy - bardzo ładne jaskinie skalne, smaczna ryba w restauracji przy samej plaży
9) i dalej można wybrać - albo na południe do gran tarajal, zobaczyć jak wygląda 'tubylcze' miasto portowe i zjeść pyszne tłuste lody, przy okazji do las playitas (taka oaza spokoju, tylko jeden hotel z prawdziwego zdarzenia) i latarnia entallada (pamiętajcie, że trzeba ustąpić temu kierowcy, który jedzie pod górę, plus jak się zbliża do zakrętu to wypada trąbnąć); druga wersja to olanie tego wszystkiego i pojechanie do muzeum młynarstwa w Tuineje no i do domu

poza tym co tu napisałam warto zobaczyć:
- małe plaże i zatoczki na drodze pomiędzy El Cotillo a Corralejo (autem terenowym)
- wyspa los lobos
- 'koniec świata', czyli punto de jandia (terenówka)
- barlovento (też terenówka), ewentualnie sam widok na barlovento dostępny z Mirador de los Canarios autem normalnym, nie terenowym.
Swietnie Pieknie dziekuje. Napewno wydrukuje i skorzystam.
Najbardziej zaciekawily mnie wiewiory i pyszna ryba no i z najwieksza przyjemnoscia wybiore sie zobaczyc te najladniejsze zakatki.

Troche zmartwilas mnie 'prognoza pogody' 20 stopni, przy silnym wietrze to wg mnie juz ZIMNO
Stary 2011-10-11, 16:59   #207
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
a kiedy byliście jeśli można wiedzieć?
byliśmy od 27 maja do 3 czerwca
Stary 2011-10-11, 21:28   #208
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
byliśmy od 27 maja do 3 czerwca
a juz myślałam że się poznałyśmy, bo odwiedzała mnie w miniclubie jedna Polka mieszkająca w ire

Stary 2011-10-11, 22:42   #209
Nanusia76
Zadomowienie

Właśnie wróciłam z Fuerty .Byłam w Corralejo .
Jeżeli chodzi o temp. to było od 26 - 30 C i lekki wiaterek który wcale nie dokuczał.
Niestety nie zachwyciła mnie Fuerta , moje serce pozostało jednak na Krecie .
Nanusia76 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-11, 22:47   #210
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nanusia76 Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam z Fuerty .Byłam w Corralejo .
Jeżeli chodzi o temp. to było od 26 - 30 C i lekki wiaterek który wcale nie dokuczał.
Niestety nie zachwyciła mnie Fuerta , moje serce pozostało jednak na Krecie .
dlaczego ?

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości