politechnika świętokrzyska - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja > Studia

Notka

Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-07-08, 16:03   #181
niby nic
Zakorzenienie

Dot.: politechnika świętokrzyska

Cytat:
Napisane przez szczesciaraaa Pokaż wiadomość
dzwoniłam dziś i miejsc ma być prawdopodobnie 60-70[COLOR="Silver"]

ja mysle ze na ekonomie bedzie mniej bo ekonomia jest tez na ujk, a geodezja tylko na PSk

niby nic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-08, 16:03   #182
karolina_tje
Raczkowanie

tak, bo ekonomie wpisałam jako drugi kierunek i nie wiem czy teraz nie zmienic...
karolina_tje jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-08, 16:09   #183
szczesciaraaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niby nic Pokaż wiadomość

ja mysle ze na ekonomie bedzie mniej bo ekonomia jest tez na ujk, a geodezja tylko na PSk
na ekonomie na ujk zapisało się 346 osób jak na razie a rejestracja tam jest do dzisiaj a miejsc będzie 130 bo da się to sprawdzić więc oby na PŚk też nie było tak dużo chętnych

a Ty niby nic zostawiasz tą geodezję?
szczesciaraaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-08, 16:18   #184
karolina_tje
Raczkowanie

Cytat:

tzn? czy zostawiam ja jaki pierwszy czy zmieniam na ekonomie?
Stary 2011-07-08, 16:20   #185
stokrotka0802
BAN stały

Cytat:

też mi się tak wydaje. a gdzieś czytałam, że na geodezji miało być 90 miejsc. Wiecie co, myśle, że po prostu przyjmą więcej osób niż jest miejsc, bo zawsze tak jest, że później ktoś się gdzieś przenosi, ktoś rezygnuje..
stokrotka0802 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-08, 16:21   #186
karolina_tje
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez stokrotka0802 Pokaż wiadomość
też mi się tak wydaje. a gdzieś czytałam, że na geodezji miało być 90 miejsc. Wiecie co, myśle, że po prostu przyjmą więcej osób niż jest miejsc, bo zawsze tak jest, że później ktoś się gdzieś przenosi, ktoś rezygnuje..
tez mi sie tak wydaje, z reszta na pewno bedzie duzo osob ktore sie tu dostaną ale tez dostaną gdzies dalej i raczej nie beda tu zostawac, tylko wlasnie nie wiem na czym to dokladnie polega? kidy my sie niby dowiemy, czy osoby zrezygnowaly i czy sa wolne miejsca?
Stary 2011-07-08, 16:26   #187
stokrotka0802
BAN stały

Cytat:
Napisane przez karolina_tje Pokaż wiadomość
tez mi sie tak wydaje, z reszta na pewno bedzie duzo osob ktore sie tu dostaną ale tez dostaną gdzies dalej i raczej nie beda tu zostawac, tylko wlasnie nie wiem na czym to dokladnie polega? kidy my sie niby dowiemy, czy osoby zrezygnowaly i czy sa wolne miejsca?
Wiesz co, wydaje mi się, że są po prostu robione też takie listy rezerwowe z nazwiskami osób, które mogą się jeszcze dostać jak tylko będzie jeszcze ku temu okazja (np.ktoś nie dostarczy dokumentów bo rezygnuje z tej uczelni).
A z resztą nie ma sie co przejmowac. Mam kolege, który składał zarówno na PŚk jak i na jakąś uczelnie do Krakowa. Ale jak sie dostanie do Krakowa to tu nie idzie, czyli już miejsce jedno wiecej dla nas ;p Na pewno jest sporo takich osób ;]

Edytowane przez stokrotka0802
Czas edycji: 2011-07-08 o 16:28

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-08, 16:28   #188
szczesciaraaa
Raczkowanie

Cytat:
tzn? czy zostawiam ja jaki pierwszy czy zmieniam na ekonomie?
to miało być do niby nic

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Cytat:
obyś miała rację aaa raz się żyje zostawiam tą geodezję jako pierwszą chociaż i tak mam w głębi duszy nadzieję, że dostanę się na tą moją wymarzoną architekturę
Stary 2011-07-08, 16:32   #189
stokrotka0802
BAN stały

Cytat:
obyś miała rację aaa raz się żyje zostawiam tą geodezję jako pierwszą chociaż i tak mam w głębi duszy nadzieję, że dostanę się na tą moją wymarzoną architekturę
A wiesz, że ja wybierałam profil w liceum z myślą że kiedyś będę studiować architekturę? Ale mi się troszkę odmieniło;p i wolę geodezje
Stary 2011-07-08, 16:32   #190
karolina_tje
Raczkowanie

Cytat:
to miało być do niby nic

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

tak wiem, zorientowałam sie po czasie, ale nie bardzo wiem jak sie usuwa posty. wiem, ja sama mam kilkoro znajomych ktorzy skladali na ps tylko na wszelki wypadek... badzmy dobrej mysli
Stary 2011-07-08, 16:34   #191
szczesciaraaa
Raczkowanie

Cytat:
A wiesz, że ja wybierałam profil w liceum z myślą że kiedyś będę studiować architekturę? Ale mi się troszkę odmieniło;p i wolę geodezje
dla mnie architektura byłaby idealnym kierunkiem bo lubię rysować i przedmioty ścisłe

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
tak wiem, zorientowałam sie po czasie, ale nie bardzo wiem jak sie usuwa posty. wiem, ja sama mam kilkoro znajomych ktorzy skladali na ps tylko na wszelki wypadek... badzmy dobrej mysli
też na geodezję?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-08, 16:35   #192
karolina_tje
Raczkowanie

tak
Stary 2011-07-08, 16:37   #193
stokrotka0802
BAN stały

[QUOTE=szczesciaraaa;28024 108]dla mnie architektura byłaby idealnym kierunkiem bo lubię rysować i przedmioty ścisłe

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

a ja lubię przedmioty ścisłe, ale niestety nie miałam czasu na rysowanie.. I w sumie to nawet nie próbowałam na architekturę, bo wiedziałam, że nie mam żadnych szans
Stary 2011-07-08, 16:40   #194
karolina_tje
Raczkowanie

tak sie teraz zastanawiam, każda z nas sie boi o to czy sie dostanie i ja osobiscie nawet bardzo, ale z drugiej strony na to patrzac to ja nie znam nikogo kto probowalby sie dostac na ps w ubieglych latach i by sie nie dostał... to jest plus malo renomowanej uczelni, powiem wiecej - znam przypadki, ktore dostaly sie na budownictwo ze zdana matura na minimum, a budownictwo teraz jest bardzo oblegane, jakby nie patrzac...

wiem, geodezja to nowy kierunek i bedzie na pewno duzo chetnych, ale trzeba patrzec i na dobre i na zle strony tej calej kieleckiej rekrutacji... nie mozemy patrzec tylko na to co zle

aczkolwiek chyba czekanie na wyniki rekrutacji jest bardziej stresujące niz na czekanie na wyniki matur..

Edytowane przez karolina_tje
Czas edycji: 2011-07-08 o 16:42
Stary 2011-07-08, 16:46   #195
szczesciaraaa
Raczkowanie

Cytat:
tak sie teraz zastanawiam, każda z nas sie boi o to czy sie dostanie i ja osobiscie nawet bardzo, ale z drugiej strony na to patrzac to ja nie znam nikogo kto probowalby sie dostac na ps w ubieglych latach i by sie nie dostał... to jest plus malo renomowanej uczelni, powiem wiecej - znam przypadki, ktore dostaly sie na budownictwo ze zdana matura na minimum, a budownictwo teraz jest bardzo oblegane, jakby nie patrzac...

wiem, geodezja to nowy kierunek i bedzie na pewno duzo chetnych, ale trzeba patrzec i na dobre i na zle strony tej calej kieleckiej rekrutacji... nie mozemy patrzec tylko na to co zle

aczkolwiek chyba czekanie na wyniki rekrutacji jest bardziej stresujące niz na czekanie na wyniki matur..
a ja znam przypadek który miał 94% z matmy podstawowej i się rok temu na budownictwo nie dostał

ale geodezja jest pierwszy rok a budownictwo jest tam już od wielu lat więc dobrej myśli musimy być
Stary 2011-07-08, 16:53   #196
karolina_tje
Raczkowanie

Cytat:
a ja znam przypadek który miał 94% z matmy podstawowej i się rok temu na budownictwo nie dostał
i to jest własnie paradoks tej uczelni - nie wiadomo czego się spodziewać - jedni dostają się z maturą po 30pare procent, inni po 90 sie nie dostaja. wlasnie tego sie boje, mysle ze najlepiej by bylo jakby sie dalo zeby kazdy kierunek był pierwszorzedny, tak wiem - pomarzyć mogę.

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

a tak z ciekawości zapytam, nie wiecie ilu chetnych w zeszłym roku na architekure było a ile przyjeli?
Stary 2011-07-08, 16:54   #197
szczesciaraaa
Raczkowanie

Cytat:
i to jest własnie paradoks tej uczelni - nie wiadomo czego się spodziewać - jedni dostają się z maturą po 30pare procent, inni po 90 sie nie dostaja. wlasnie tego sie boje, mysle ze najlepiej by bylo jakby sie dalo zeby kazdy kierunek był pierwszorzedny, tak wiem - pomarzyć mogę.
może ta osoba która miała 30 pare zdawała rozszerzenie z czegoś? bo ktoś kto zdawał np chemii rozszerzoną nie ma liczonej matematyki tylko chemię i jak ktoś zdał rozszerzenie nawet na 30% to za pomocą takiego przelicznika ma doliczaną jeszcze podstawe więc tych punktów robi się sporo. rok temy próg na budownictwo był 130
Stary 2011-07-08, 16:57   #198
kuleczkaa91
Raczkowanie

witam! ja również wybieram sie w tym roku na PŚk na inzynierię środowiska...
rozmawiałam z kolega, który studiuje na PŚk i znał progi punktowe z ubiegłego roku... i z tego co mówił, to na budownictwo próg wynosił 130, potem obniżono go do 120 i przyjęto tym samym chyba 50 osób więcej, na iżynierię środowiska próg wynosił równe 10o, natomiast na pozostałe kierunki wynosił 35 punktów ;D nic nie wiem o architekturze.. no a geodezja- myślę, że może być dużo chętnych, aczkolwiek niektórzy mogą się wahać, gdyż startuje po raz pierwszy i wiecie- jeszcze nie wiedzą pewnie co i jak...
kuleczkaa91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-08, 16:59   #199
karolina_tje
Raczkowanie

a na architekture?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-08, 17:08   #200
kuleczkaa91
Raczkowanie

witam ja również wybieram się w tym roku na PŚk, na inżynierię środowiska z tego co się dowiadywałam najwyższe progi są na wydziale budownictwa i inzynierii srod, natomiast na pozostałe próg ubiegloroczny wynosił... 35 punktów ;D
Stary 2011-07-08, 17:35   #201
Waszka20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kuleczkaa91 Pokaż wiadomość
witam ja również wybieram się w tym roku na PŚk, na inżynierię środowiska z tego co się dowiadywałam najwyższe progi są na wydziale budownictwa i inzynierii srod, natomiast na pozostałe próg ubiegloroczny wynosił... 35 punktów ;D
Oooo nareszcie ktos z Inzynierii ja tez na to zlozylam jako glowny powiesz ile masz punkciorow??;p nie zebym byla wscipska zwyklla ciekawosc ciekawe jaki bedzie prog
Waszka20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-08, 17:51   #202
kuleczkaa91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Waszka20 Pokaż wiadomość
Oooo nareszcie ktos z Inzynierii ja tez na to zlozylam jako glowny powiesz ile masz punkciorow??;p nie zebym byla wscipska zwyklla ciekawosc ciekawe jaki bedzie prog
jesteśmy dwie, więc konkurencja mała a punktów mam mniej niż Ty ;/ niestety, bo tylko 100,1. I jak widzę, że niektórzy mają tak dużo to zaczynam wątpić w to, że dostane się ;/ no ale dziś koniec rekrutacji, już nic nie zrobię
Stary 2011-07-08, 19:14   #203
kuleczkaa91
Raczkowanie

a czy ktoś jeszcze wybiera się na IŚ jako kierunek główny?
Stary 2011-07-08, 19:19   #204
niby nic
Zakorzenienie

Cytat:
na ekonomie na ujk zapisało się 346 osób jak na razie a rejestracja tam jest do dzisiaj a miejsc będzie 130 bo da się to sprawdzić więc oby na PŚk też nie było tak dużo chętnych

No oczywiscie ja marze zeby sie na nia dostac albo na budownictwo (mniej mnie kreci, ale z tego co widze to ofert pracy jest sporo, a na geodezje jakos tak niebardzo )

O to duzo chetnych Na logistyke jest 200 osob a miejsc 150 to mysle ze nie bedzie sie tak ciezko dostac ale nawet jakbym sie dostala to nie wiem czy chce to studiowac

Cytat:

Cytat:
Napisane przez kuleczkaa91 Pokaż wiadomość
witam! ja również wybieram sie w tym roku na PŚk na inzynierię środowiska...
rozmawiałam z kolega, który studiuje na PŚk i znał progi punktowe z ubiegłego roku... i z tego co mówił, to na budownictwo próg wynosił 130, potem obniżono go do 120 i przyjęto tym samym chyba 50 osób więcej, na iżynierię środowiska próg wynosił równe 10o, natomiast na pozostałe kierunki wynosił 35 punktów ;D nic nie wiem o architekturze.. no a geodezja- myślę, że może być dużo chętnych, aczkolwiek niektórzy mogą się wahać, gdyż startuje po raz pierwszy i wiecie- jeszcze nie wiedzą pewnie co i jak...
130, 120 mamo a te pozostale kierunki to sa mniej oblegane chyba, a na geodezje tez sie duzo osob rzuci na bank

ja to juz mysle co poprawiac za rok na maturze, powaznie

niby nic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-08, 19:24   #205
kuleczkaa91
Raczkowanie

Cytat:
No oczywiscie ja marze zeby sie na nia dostac albo na budownictwo (mniej mnie kreci, ale z tego co widze to ofert pracy jest sporo, a na geodezje jakos tak niebardzo )

O to duzo chetnych Na logistyke jest 200 osob a miejsc 150 to mysle ze nie bedzie sie tak ciezko dostac ale nawet jakbym sie dostala to nie wiem czy chce to studiowac

130, 120 mamo a te pozostale kierunki to sa mniej oblegane chyba, a na geodezje tez sie duzo osob rzuci na bank

ja to juz mysle co poprawiac za rok na maturze, powaznie
na mechanike i budowe maszyn ponoć zostają jeszcze miejsca wolne, także tam bez problemu można iść ;D aczkolwiek łeb trzeba mieć jak koń
Stary 2011-07-08, 19:32   #206
kingaa92
Przyczajenie

Hej dziewczynki Spotkałam koleżankę, zdawała maturę z chemii i biologii rozszerzonej i miała z jednego 80%,a z drugiego 70 coś% i chciała się na farmację dostać do Białegostoku. I byłam pewna, że z takimi wynikami ją przyjmą, a tu niestety nie... I trochę mnie to wystraszyło, bo choć kierunek inny to jak widać progi dalej wysokie. Mam nadzieję, że nie wszędzie.
kingaa92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-08, 19:56   #207
stokrotka0802
BAN stały

hmm.. no patrz. To koleżance ładnie poszła maturka. Kurcze, jak tak czytam ten wątek to się zaczynam poważnie zastanawiać czy dużo osób będzie na tą geodezje...
A tak w ogóle to mój brat kiedyś studiował Inżynierie środowiska zaocznie. Niestety albo stety zrezygnował, bo był po klasie humanistycznej i mówił, że nie radził sobie z matmą.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-08, 20:00   #208
kuleczkaa91
Raczkowanie

ja mam geodezję jako drugi kierunek, ale marzy mi sie inzynieria srodowiska ) bardzo bym chciała, żeby były już wyniki rekrutacji, serio. Tyle stresu, najpierw matura, potem wyniki matury, teraz wybór studiów i stres w oczekiwaniu na listy przyjętych, a poźniej... studia i kolejny stres ;D kolorowo się zapowiada, ale co nas nie zabije to...
Stary 2011-07-08, 20:10   #209
stokrotka0802
BAN stały

dokładnie ;] ja też bym już chciała wiedzieć czy mnie przyjęli czy nie... Bo nie wiem czy masz szukać jakiegoś mieszkania czy nie ;p

do kuleczkaa91: a jaką szkolę ukończyłaś?

Edytowane przez stokrotka0802
Czas edycji: 2011-07-08 o 20:13
Stary 2011-07-08, 20:16   #210
Andzia_91
Raczkowanie

nie stresujcie się na zaś jak już się dostaniecie to dopiero będzie powodów do stresu, szczególnie gdy sesja będzie się niebezpiecznie zbliżać skądś to znam...
Andzia_91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Studia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości