|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Raczkowanie
|
Dot.: "Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych posiłków dziennie, 1000 kcal ! cz. 2 "
dziewczyny a jak cwiczycie? na silowni czy domu?
meeedzik 5 i 7 mniamusne ja juz po kolacji. dzisiaj zjadlam cos okolo 1200 kalorii. ![]() Edytowane przez olaoo87 Czas edycji: 2011-07-14 o 19:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
Dot.: "Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych posiłków dziennie, 1000 kcal ! cz. 2 "
dziewczyny ze mną jest coś nie tak.... albo to przez hormony albo przez brak tabletek na odchudzanie.
Ciągle chce mi się jeść od kilku dni, waga nie spada prawie wcale i chce mi się spać, jestem nerwowa i szybko się męczę. Kilka dni temu skończyły mi się te tabletki FIT EFFECT i jeszcze ich nie kupiłam bo postanowiłam w ogóle skończyć je brać i pozostać tylko przy CLA&green tea do końca wakacji i później też je zakończyć. Najwyrażniej mój organizm się od nich uzależnił trochę bo dzieje się ze mną żle ;/ Tam w składzie był chrom, l-karnityna,witamina e, zielona herbata,cla i guarana. Już dzwoniłam do kolegi i jutro będzie miał je na siłowni to pójdę i kupię. Będę jednak brała tylko samo Fit Effect do końca wakacji, później zakończę raz na zawsze. Od 19 do 20 przespałam się bo nie dawałam już normalnie rady, synek tez mi zasnął i będzie buszował teraz do 1. Idziemy zaraz się kąpać a potem Wam poodpisuję. a dziś: śniadanie 1 11:30 - kawa rozpuszczalna z mlekiem i słodzikiem śniadanie 2 14:00 - 50g Just Fit z owocami i pół szklanki otrębów + 200 ml mleka 2% obiad 17:00 - pół saszetki ryżu z sosem gulaszowym z kawałkami ugotowanego kurczaka + 2 łyżki buraczków kolacja 20:15 - kromka chleba ciemnego ze słonecznikiem z szynką konserwową i plastrem sera i pomidora + Inka z odrobiną mleka i słodzikiem. jakoś między śniadaniem a obiadem zjadłam jednego wafelka do lodów z odrobiną bitej śmietany - dzieciom lody robiłam i skusiłam się na taki mały grzeszek. U mnie się wypogodziło, niebo błękitne bez żadnej chmurki - może jutro będzie ładnie ![]()
#183 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczynki. Czy można do WAS dołączyć?? jestem na diecie 2 dzień bo już mam dość tego sadła i źle sie czuje sama ze sobą odkąd przytyłam (czyli już jakies 5 lat :/)
Wczoraj jak wstałam i się zwazyłam miałam (trudno mi ta waga przechodzi przez gardło) - 86KG dziś jak wstałąm waga pokazywała - 85,2kg (troche mnie to zmotywowało ![]() Ciekawa jestem co mi jutro pokaże (mam nadzieje że mnie zmotywuje więcej :P) Pozdrawiam (Już 3 raz piszę posta na tym wątku i coś się wyświetlić nie chciał :/ mam nadzieje ze teraz przejdzie :P) |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Przyczajenie
|
Czemu mi tu wiadomości nie chcą dochodzić
![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- OOO doszło ![]() To jest moje 4 podejście dziś aby do Was napisać :P bo już wiem co źle robiłam :P więc tak: dołączam się do was ![]() ![]() wczoraj się ważyłam i waga pokazywała (trudno mi to przechodzi przez gardło) - 86kg dzis pokazała - 85,2 kg (troche mnie to zmotywowało) ciekawa jestem co mi pokaże jutro rano - mam nadzieje ze mnie też zmotywuje bo tak bardzo chciałabym schudnąć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Monika ja tez dzisiaj jestem ciagle glodna. moja dzisiejsza spowiedx z jedzenai to tak: na sniadanie zjadlam kawalek chleba razowego z serkiemz pieczarkami i z dzemem potem na drugie sniadanie zjadlam taki deser panna cotta z sosem truskawkowym i nie pamietam ile to mialo kalorii bo wyrzucilam opakowanie ale razem ze sniadaniem i drugim sniadaniem wyszlo mi cos kolo 380 kalorii potem te pierogi a w sumie to bylo ich 7 z surowka z kapusty pekinskiej potem zjadlam 15 biszkoptow petitkow (1 ma 18kalorii) potem kawalek chleba razowego i 5 plastrow szynki takiej w galarecie (w necie znalazlam ze 100 gram ma 150 kalorii czylo to cos tak bedzie). za duzo tego. ale dalej jestem glodna. ide zaraz spac bo szok. a na domiar zlego to moj TZ wcina tutaj krowki a mi jezyk zaraz bedzie podlogi dotykal. Edytowane przez olaoo87 Czas edycji: 2011-07-14 o 20:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
Eivor ja też nie wyszłabym z domu nie pomalowana
![]() Ola ![]() Monia to na pewno przez te tabletki, może spróbuj zmniejszyć dawkowanie i tak minimalizować aż do zaprzestania. Szyszolka witamy ;* może napisz coś o sobie ![]()
#187 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ładny spadek na początek, oby tak dalej! Więc nie ja jedna jestem tak szurnięta ![]()
![]() |
#188 |
Przyczajenie
|
Hmmm... Jak ja nie lubie pisać o sobie:P
Mam na imię Agnieszka mam 23 lata :P jakieś 5 lat temu wpadłam w mega dołka (złamane serce) i tak przez rok przesiedziałam w domu nic nie robiąc tylko jadłam i siedziałam na kompie i tak sobie tluszczyk urusł :/ najwieksza glupota życiowa :/ od tamtej pory juz nie jestem taka sama jaka byłam ale nie wiedziałąm w czym tkwi problem.. od niedawna zdałam sobie sprawe z tego ze żle mi jest z samą sobą przez to jak wyglądam, próbowałam coś z tym zrobić ale na probowaniu sie konczyło, to znaczy ograniczałam jedzenie lub nie jadłam wogole ale nic mi waga nie spadała, wiec straciłam wiare... ostatnie dni myslalam co by tu zrobić zeby coś zrobic ze sobą wiec szperałam po necie i znalazlam diete 1000 kalorii, odrazu wydrukowałam sobie co ile ma kalorii, odgrzebałam wagę by sobie ważyć jedzonko i wyznaczyłam sobie godziny jedzenia (bo zawsze jadlam jak mi sie chcialo i dopuki nie czułam glodu) Poźniej znalazłam was i zaczełam sobie czytać część 1 ![]() ![]() PS. ładne pazurki ![]() ![]() sorki za błędy :P |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny ciesze sie ze mogę się dzielić tu z Wami swoim jadłospisem i szczerze sie zgadzam na wszelakie kary za moje grzechy
![]() Przedstawiam swoje menu: 6: owsianka na mleku + suszona zurawina dorzucona 9: jogurt 12: 1 waflek + 7 pierogów 15: jogurt 18: jabłko + kawa inka z mlekiem i słodzikiem 21: 5 orzeszków nerkowców I nie wiem po co mi byly te orzechy skoro juz nie pamietam ich smaku i zalegaja niepotrzebnie w żołądku ale trudno juz za pozno moze jakos mi strasznie nie zaszkodza ![]() Najgorsze jest to ze nie mam miesiaczki od jakis 3/4 miesiecy po tym jak odstawilam tabletki anty:/ dostalam od gina duphaston tabletki na wywolanie okresu zazywalam je przez 10 dni i po tym mialam przestac i zrobic przerwe 10 dniowa i w tym czasie mam dostac miesiaczke dzis mija 6 dzien a tu ani widu ani slychu:/ nie wiem co sie dzieje a czuje sie ciagle napuszona bo moze nadejdzie ten okres a moze nie:/ Wkurzona jestem strasznie bo mam brzuch jak w ciazy a wiem ze to przez ta wyczekiwana miesiaczke ktora nie wiadomo kiedy nadejdzie:/ Monia miło slyszec ze lubisz czytac moje wiadomosci i ze uwazasz mnie za miłe dziewcze ![]() ![]() Uciekam spac mam nadzieje ze przyjdzie wreszcie ta miesiaczka i wyrzuci zemnie wszystko co zalega od kilku miesiecy ! Słodkich snów Wam życze i nie podjadać w nocy łakomczuchy ! ![]()
#190 |
Przyczajenie
|
tak dokładnie to mi pisało...
a teraz znów sie rozpisałam i nie doszło :/ a takie ładne bio napisałam :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Zadomowienie
|
monia fajnie wygląda ta kołyska, ja mam w domu ławeczkę do ćwiczeń ale nie mogę na niej robić brzuszków bo jak tylko się podniosę to kręci mi się w głowie. z łóżka też nie mogę za szybko wstać, leżeć płasko na plecach też nie bo od razu mam samolot w głowie. a szkoda bo na tej ławeczce też można szybko mięśnie wyrobić.
Eivor ja też kompletnie nie umiem nic z paznokciami robić, chociaż bardzo bym chciała bo podobają mi się takie pomalowane zadbane. nie wyobrażam sobie jak można pomalować lewą ręką na prawej jakieś wzorki! jak kiedyś próbowałam to sama się załamałam ![]() olaoo87 ja ćwiczę w domu abs i kręcę hh, w moim mieście nawet nie ma siłowni żeby iść. a 1200kcal to przecież nie jest źle, ja jak jestem głodna to potrafię zjeść o wiele więcej a w szczególności słodyczy. a ten Tż Twój to Cię torturuje no ![]() monia u mnie oczywiście też się wypogodziło, jakby mogło być inaczej? ![]() Szyszolka witaj ![]() ja dziś cały dzień siedzę w domu, pograłam trochę w Simsy 3, poczytałam książkę, poćwiczyłam i jakoś tak nawet mocno głodna nie byłam. a jestem taka szczęśliwa, jadę 30lipca na 2 dni z Tż nad jezioro ![]() ![]()
163cm - 57kg Nie rezygnuj z czegoś tylko dlatego, że wymaga to czasu. Czas i tak upłynie. Edytowane przez murka04 Czas edycji: 2011-07-14 o 20:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=olaoo87;28142544]ale ile masz wzorstu? witam!
1,70m |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Zadomowienie
|
Chciałabym się dołaczyć, jedak zamierzam jeść 1100- 1200 kcal. Czy mogę się przyłączyć?
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja tylko wpadłam się pożegnać bo jutro z rana wyjeżdżamy z Tż na wakacje
![]() ![]() a właśnie Meedzik byłabym zapomniała, śliczne zdjęcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Raczkowanie
|
Murka04 no u mnie akurat silowni jest az nadto ale gorzej z finansami. Kilka lat temu zaciagnelismy kredyt na mieszkanie z TZ i los nas tak paskudnie pokierowal na te cholerne franki! I wzielismy w obcej walucie a teraz jak zostaje nam cos z wyplat to wplacamy na konto oszczednosciowe zeby bylo na czarna godzine taka jak teraz ze frank idzie niemilosiernie w gore ;(. TZ mial dostac w tym miesiacu premie ale niestety, z firma tez nie za dobrze i szef nie dal nikomu premii a TZ chcial zrobic nam taka niespodzianke i kupic karnety bo teraz jest letnia promocja, niestety. Chcialeismy sie pobrac w przyszlym roku ale tez nici z tego bo nie jestesmy w stanie odlozyc tyle kasy.
![]() A hh to jakie? Takie zwykle z maka ktoras tutaj pisala? No a ja kupilam ten glupi Almased i teraz jest mi zle z tym bo moglam za te pieniadze kupic karnety dla nas. Moze uda mi sie sprzedac to dziadostwo na allegro. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 |
Przyczajenie
|
sorki ale będę wam kaleczyć forum bo dopiero się uczę i nie wiem co i jak zrobić.
Miałam napisać coś o sobie: napiszę w miare krótko jakieś 5 lat temu ważyłam 60 kg poźniej jakiś łotr mi złamał serce i sie załamałam i przez to siedziałam w domu chyba z rok i tak obrosłam w tłuszcz :/ miedzy czasie miałam próby odchudzenia się bo zdałam sobie sprawe ze źle mi jest ze samą sobą (tu tłuszcz tam tłuszcz) i głupio mi do ludzi wychodzić bo poprostu sie wstydze :/ ostatnio kopałam po necie i znalazłam tą diete więc odrazu wydrukowałam sobie co ile ma kalorii, odkopałam wagę by ważyć to co jem. poźniej znalazłam wasze forum i Monika mnie zainspirowała co potrafiła zrobić ![]() To jest teraz moje postanowienie by schudnąć i MUSZĘ to zrobić!! mam nadzieje ze mi mogę liczyć na waszą pomoc ![]() PS. ładne pazurki (też kiedyś robiłam ale już nie mam czasu na to) |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Raczkowanie
|
Murka04 no u mnie akurat silowni jest az nadto ale gorzej z finansami. Kilka lat temu zaciagnelismy kredyt na mieszkanie z TZ i los nas tak paskudnie pokierowal na te cholerne franki! I wzielismy w obcej walucie a teraz jak zostaje nam cos z wyplat to wplacamy na konto oszczednosciowe zeby bylo na czarna godzine taka jak teraz ze frank idzie niemilosiernie w gore ;(. TZ mial dostac w tym miesiacu premie ale niestety, z firma tez nie za dobrze i szef nie dal nikomu premii a TZ chcial zrobic nam taka niespodzianke i kupic karnety bo teraz jest letnia promocja, niestety. Chcialeismy sie pobrac w przyszlym roku ale tez nici z tego bo nie jestesmy w stanie odlozyc tyle kasy.
![]() A hh to jakie? Takie zwykle z maka ktoras tutaj pisala? No a ja kupilam ten glupi Almased i teraz jest mi zle z tym bo moglam za te pieniadze kupic karnety dla nas. Moze uda mi sie sprzedac to dziadostwo na allegro. Eivor a ja sobie z koleji nie wyobrazam wyjsc wypudrowana z domu. Nawet na imprezy jak idziemy to sie nie pudruje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Zadomowienie
|
ola ja właśnie dziś pisałam o mące, ale swoje kółko (zabawkowe plastikowe) wypełniłam żwirkiem dla kota i kręcę po 40min dziennie. naprawdę daję niesamowite efekty
![]() Szyszolka dobrze że znalazłaś to forum, naprawdę fajna atmosfera tu panuje i wzajemnie się motywujemy wszystkie ![]() ![]()
#199 |
Zadomowienie
|
Czy mogę wrzucić propozycję mojego jutrzejszego jadłospisu? Nie wiem, czy dobrze kombinuje, a potrzebuje pomocy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Przyczajenie
|
Właśnie czytając wasze posty poczułam tą miłą atmosferę i postanowiłam napisać
![]() Ja z jakies 2 miesiące temu kupiłam sobie kółko z masażerem pokręciłam się z 4 dni i mam focha nie nie do tej pory, bo nie dość ze miałam calutki siny brzuch którego nie mogłam ani ciut ciut dotknąć bo bolał to jeszcze miałam potłuczone kostki bo jak spadało to musiało sie nadziać na kostki :P ale jak nadszedł czas zmian to chyba muszę się z nim pogodzić :P ubrać jakis kombinezon ochronny i przede wszystkim buty :P |
![]() ![]() |
![]() |
#201 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No coś Ty ![]() ![]() Cytat:
![]() U mnie znowu pada, pogięta ta pogoda... ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Ola, zapomniałam napisać, że strasznie mi się podoba Twój podpis ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#202 |
Zadomowienie
|
Jutro planuje:
1. owsianka z 4 łyżek płatków, 1 łyżka otrąb pszenncyh, 1 łyzka otrąb owsianych, 1 łyżeczka siemia, rodzynki, 1 plaster ananasa, na jeden szklance mleka 0 % 2. pomarańcza i kiwi 3. ryż ciemny pół szklanki, 3 plastry ananasa, 150 gram kurczaka pieczonego 4. jabłko i activia zbożowa 5. serek wiejski. policzyłam, że śniadanie to 270, 2 śdniadanie to 140, obiad 300, podwieczorek 160, a kolacja 200. Czyli razem mam 1100 kcal. Czy tak będzie ok? Wszystkie posiłki co 3 h około? Czy 1200 i dużo ruchu jest ok? Czy nie utyje? Zależy mi na utrzymaniu wagi. |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
amor vincit omnia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Raczkowanie
|
Eivor akurat na cere narzekac nie moge. Mam cimna karnacje po mamie, kiedys w liceum mowili na mnie brzoskwinka bo podobno mialam brzoskwiniowa cere. Ja tego akurat nie widze i nie widzialam ale niech im bedzie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
amor vincit omnia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#207 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jak na moje oko 1 śniadanie, obiad i kolacja są ok ale ja wyznaję zasadę dodawania białka do każdego idealnego posiłku (co nie znaczy że sama się stosuję bo zaprawdę teraz olewam to ![]() Ale ile osób tyle teorii, widzę, że tutaj niektóre dziewczyny unikają białka, tłuszczy i smażenia ![]() Kiedyś tak kombinowałam żeby jeść wg powyższych zasad tj. białko, tłuszcze, węgle złożone, unikać węgli prostych i mieścić się w 1600 kcal (ale to nie był broń borze zielony Dukan) i trzymałam niską wagę ale mi się znudziło. Jesli chodzi o ilość kalorii to czytałam, że mnożąc wagę przez 24 wychodzi dzienne zapotrzebowanie przy siedzącym trybie życia czyli u Ciebie około 1300. Jeśli dodatkowo ćwiczysz to myślę, że spokojnie utrzymasz wagę... Powiedziałam co wiedziałam, może ktoś inny się wypowie ![]()
![]() |
#208 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
pierwszy raz sie naprodukowałam i nic, 2 raz też i nic... to będą 2 posty prawie takie same.. tylko inaczej sformułowane :P bo nie skopiowałam sobie :P ale obciach :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#209 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja tak na początku pisałam i czekałam aż moderator zatwierdzi ale nie wpadłam na to, że pojawiły się stronę "temu" i oczywiście nikt mnie nie zauważał, więc pomyślałam sobie, że jakieś niesympatyczne zołzy tu siedzą i nie raczą odpisać ![]()
![]() |
#210 |
Zadomowienie
|
Właśnie nie używam oliwy w ogóle ( tak wiem o jej dobrych właściwościach), ale i tak nie chce. No i nie smaże nic od miesięcy, bo źle się bardzo czułam potem.
A trybu zycia nie mam absolutnie siedzącego, codziennie sport. Co najmniej 2h. Albo godzina roweru a potem 2h ćwiczeń, głownie na brzuch. Skakanka, bieganie po schodach, ćwiczenia na ręcę itp. A chętnie bym dała te warzywa ale wtedy kalorycznie się nie zmieszcze, tak samo orzechy, są bardzo kaloryczne. Ale jem raz na jakiś czas. Czyli 1100-1200 i sport pozwoli mi utrzymac wage? I czy te 1200 kcal mam sie trzymac do końca życia czy potem przejść na 1500? ( powiem że 1300 jestem objedzona po uszy ). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:34.