|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Placuszek racuszek
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.2
Mnie dziwi zachowanie, gdy ktoś śmieje się "by być zauważonym" na caaaaaaały głos. Na przykład mam taką koleżankę, rozmawiamy w grupie znajomych o czymś, i nie było to wcale aż takie śmieszne, a ona wybuchnęła takim śmiechem, że zamilkliśmy, bo nie wiedzieliśmy o co chodzi
![]() Nie krytykuję tutaj, jak kto się śmieje, ale no.. to widać, gdy ktoś robi coś na pokaz. Czasem zdarza się, że jacyś kolesie stali niedaleko, których znamy/bądź nie, a ona oczywiście wkraczała ze swoim śmiechem, że aż boki zrywała huhu.. ;| Oczywiście, jest to tylko moje zdanie i obserwacja ![]() Nie cierpię popisywania się, zmiany zachowania gdy przychodzi ktoś inny, i gdy ktoś nagle się tej osobie przyporządkowuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
Co do nocowania u chłopaka/dziewczyny to zależy również od podejścia rodziców, bo to tak naprawdę ich dom i to oni o tym decydują. Moi rodzice w życiu nie pozwoliliby, żeby mój TŻ u mnie nocował (no chyba, że w sylwestra), nawet kiedy miałam 20 (i kilka) lat, tak samo w drugą stronę. Za to mój brat często nocował u swojej dziewczyny i jej rodzice nie mieli nic przeciwko. I nie powiem, żeby tylko spali
![]() Tak więc punkt widzenia zależy jak zwykle... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
To mnie niezmiernie zawsze dziwi. I jeszcze wszystkie te sytuacje, w których: facet pobije, ale ok, przecież przeprosił; zgwałcił po pijaku, ale ok, przecież przeprasza; zdradził, złamał dziecku dziecko - ok, przecież teraz udaje, że mu przykro. I nic to, ze zrobi to samo za pare dni/miesięcy... PRZEPROSIŁ!!!! ![]() Cytat:
![]()
My whole life is about doing better tomorrow, that's a solid philosophy. ~ Hank Moody Edytowane przez Suvia Czas edycji: 2011-08-01 o 14:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
Koleżanka która pierwsza wspomniała o nocowaniu 'przyszłych' par, że taki zwyczaj jest 'uznaniem', że się nie szanuje rodziców. W takim razie rozumiem, że jak wyjeżdzasz na wakacje z chłopakiem to bierzecie pokój z dwoma łóżkami ? bo przecież spanie razem to oznaka nie szanowania rodziców ..
(tak to rozumiem) .. Dziwny pogląd, że jak para się spotyka i facet/kobieta zostaje na noc to już musi uprawiać seks ![]() Oczywiście pewnie, że jakbym w wieku 13 lat (czyli jakieś 9 lat temu) przyprowadziła chłopaczka do domu (nikt go nie zna) i go przenocowała to dnia następnego dostałabym kazanie od mamy i taty - w stylu "co TY sobie gówniaro myślisz'. Co innego gdy rodzice widzą, że spotykam się z facetem (bo przychodzi do mnie na kawe/herbate, zabiera mnie na spacer oraz da się zauważyć, że późno wracam do domu [również można pomyśleć, że od Niego]). I ta sympatia nie trwa aby 2 tygodnie.. Z resztą chłopakami na poważnie zaczęłam się dopiero interesować blisko 18 urodzin a nie jak teraz, że 13 mają problemy jaką wybrać antykoncepcje bo chcą sobie zdjąć simlocka.
#185 |
Zakorzenienie
|
Moja 13 letnia córka będzie wspaniale się znała na antykoncepcji bo osobiście ją wyedukuję. Jak cię to boli to sory
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Zadomowienie
|
Co innego wiedzieć dużo, a co innego - wypróbować tę wiedzę w praktyce tak szybko, jak się tylko da. Nie mów mi, że byłabyś dumna ze swojej potencjalnej córki, kiedy w wieku 13 lat oznajmiłaby, że ma już za sobą pierwszy raz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#188 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
Wiesz, z dwojga złego wolę, żeby miała w wieku 13 lat wykorzystać wiedzę w praktyce, niż w wieku 15 lat szukała na forach czy jak jej chłopak dotknął pochwy penisem to może być w ciąży...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |
Placuszek racuszek
|
A najdziwniejsze, że tego wszystkiego się uczą, prawda? ![]() Ja nie wiem.. ta wiedza chyba im wyparowuje z łbów, gdy niektórzy 15-17-latkowie((!) spytani, czy stosują antykoncepcję odpowiadają - nie. A gdy są spytani dlaczego, odpowiadają - bo tak jakoś wyszło. No błagam.. ![]() Mówiąc ogółem - sama mam 17 lat, nie uważam się za doroślaka,aczkolwiek wiedzę na temat antykoncepcji opanowałam doskonale, ażeby użyć w praktyce, a nie udawać, że nie isnieje, a potem, się dziwić.., że ciąża, no jak to ![]() ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() i pytanie, czy gdy chłopak dotykał jej kroku gdy była w majtkach, to zajdzie w ciążę.. tak też sie zdarzało.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#191 | ||||
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#192 |
Konto usunięte
|
Nie poradze kurcze, ale nieznosze jak ktos przy mnie cyca wywala i zaczyna dziecko karmic. Nie te czasy, sa butelki, mozna pokarm sciagnac. Nie chce ogladac niczyjego biustu. Pamietam tez sytuacje rozne na wakacjach zwlaszcza gdy jakas znajoma sie zaczyna rozbierac do naga. Bo przeciez same dziewczyny to moze sie przebrac przy nas nic nie zaslaniajac. Dziwnie sie wtedy czuje. Jakos jednak jestem za zachowaniem jakiejs prywatnosci. Nie uwazam karmienia dziecka za sztuke. To raczej prowokacje przeciwko zakazom karmienia w niektorych miejscach publicznych jakie probowano wprowadzic.
Zdania w tej kwestii sa jak widze podzielone, niektorzy tez tego nie znosza jak ktos przy nich sie obnaza, dziecko czy nie, a inni nie rozumieja w ogole jak mozna czegokolwiek odmawiac matce, przeciez jej sie zasady kultury nie tycza, dla matek sa inne. Ja nie mam zamiaru potencjalnego dziecka karmic przy ludziach nawet jak beda mnie blagac bo chca ladne zdjecie zrobic na pamiatke. Ktora wersja Was dziwi, karmienie przy ludziach czy zakazywanie tego. A co do historii Musz- znajomy historie opowiadal, podobna, facet bil kobiete, on temu facetowi przylozyl a kobieta wezwala policje zeby zgarneli jej obronce. Przewiezli go dwie ulice dalej, wypuscili i tylko skomentowali ze baba nienormalna. Znajomy powiedzial ze nastepnym razem jak zobaczy faceta bijacego kobiete przejdzie bez slowa. |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Placuszek racuszek
|
Co do karmienia piersią w miejscu publicznym, to jestem neutralna. Na pewno mnie to nie obrzydza, bo są naprawdę gorsze rzeczy, więc nie jestem aż tak na to uczulona. Chce - niech karmi. Są odciągacze, ale nie wiem jak to tam ze świeżością, poza tym, matka może odciągnąć za mało.. w sumie sie nie znam, mam tylko siostrę, która ma 1,5 letnie dziecko i byłam przy jego opiece do 6 miesiąca. Nie jest mi dziwne takie zjawisko w miejscu publicznym. Jak dziecko pije mleko, to matka przecież nie "wywala gołego cyca (przepraszam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Konto usunięte
|
No wlaaasnie chodzi mi o takie sytuacje kiedy 'wywala cyca'. dopiero podnosi dziecko, jeszcze mu wyjmie smoczka, postoi jeszcze chwile z tym cycem na wierzchu a dopiero potem zacznie karmic. Jak obok jest toaleta.
Albo wyjmie przy gosciach, jeszcze uprzatnie ze stolu a dopiero potem siegnie po to dziecko. Jest jeszcze jeden dosc drastyczny przyklad wywalenia cyca, dokonczenia modlitwy w kosciele a potem siegniecia po dziecko, ale to ta sama osoba od tego stolu, wiec przypuszczam ze to nie jest zbyt czeste. Aczkolwiek o tym sie dowiedzialam od znajomych bo sama nie chodze do kosciola, ale widze ze plotka chodzi, takie do konca normalne to jednak nie jest. |
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 |
Placuszek racuszek
|
Taa, ja tego też sobie nie wyobrażam, jeszcze wśród tych niemiłych zapachów..
![]() _________________________ _____________ Nie no, jeśli kobieta się tym karmieniem nie chwali na wszystkie możliwe sposoby , tylko robi co ma zrobić, to jest to dla mnie normalne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
No to mnie dziwi takie wywalanie cyca, ale jeszcze bardziej mnie dziwi opinia - "może nakarmić w toalecie"
mnie brzydzi jak w restauracji ludzie mule jedzą - niech idą do toalety jeść?
#198 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Konto usunięte
|
Mialam na mysli taki przedpokoj toalety z umywalkami, nie na sedesie. Po prostu w ustronnym miejscu. Nie w kolejce do kasy, nie na srodku ulicy. Pogderalabym tez na temat sikania dzieci na czyjs dom/sklep, ale tu wyjscia chyba nie ma, jak tego nie zrobia na czyjas sciane to zrobia w gacie. Ale na miejscu wlasciciela bym sie wkurzyla. Kazala poszukac krzaczka. Jak juz sie za mlodu uczy zwlaszcza chlopcow sikac na budynki to potem zostaje czesto.
|
![]() ![]() |
![]() |
#200 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Konto usunięte
|
A b o mu sie bardzo chce
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja w wieku 13 lat też dużo wiedziałam o antykoncepcji i jakoś nie miałam pociągu do wykorzystania tej wiedzy. Dla tych którzy jeszcze nie czytali ![]() http://dziecko.onet.pl/64385,22,41,a...a,artykul.html
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
To na chodnik, psia krew, a nie na ścianę! Jeny, co za szok!
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
Mam dziecko - karmiłam je piersią 6 miesięcy, ale ja jestem z natury wstydliwą osobą, więc nawet u siebie w domu jak ktoś u nas był to wychodziłam do innego pokoju lub się zakrywałam, karmiłam dziecko na uczelni (czasami nawet na wykładach), w przebieralni, w kąciku w restauracji ale zawsze się zasłaniałam i nie przypominam sobie, że widziałam kobietę karmiącą której byłoby widać pierś ale w sumie nigdy się nie przyglądałam
teraz mamy problem z sikaniem - no gdzieś musi się wysiusiać, ale on nie chce tego robic na podwórku, zawsze krzyczy że chce na sedes więc zachodzimy do barów, różnych instytucji, ośrodków zdrowia a jak w pobliżu domu no to wracamy biegiem do domu i bardzo nie podoba mi się jak matki "wysadzają" swpje dzieci na trawce nawet nie chowając jego gołej pupy w krzaczkach jakiś (choc te są obok) a już szlak mnie trafia jak takie dziecko po załatwieniu się ma podcierana pupę i ten papier i kupa zostają na trawniku a pani z dzieckiem zadowoleni odchodzą - skoro wymaga się sprzątania po psie to i po dziecku trzeba drażni mnie też widok nagusieńkich dzieci na plaży (ale o tym chyba już kiedyś pisałam)
#205 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#206 | |
Konto usunięte
|
Nagie dzieci na plazy tez mnie draznia.
Cytat:
I przypomina mi to artykul, kiedys wklejalam linka gdzies juz, o tym jak w wielu sklepach zeby kupic gumki trzeba pokazac dowod osobisty. W Rossmannie tak bylo, juz to zmienili. W ogole XD najbardziej w tej historii chyba wspolczuje matkom i ciotkom, podbieranie tabletek to najprostsza droga do braciszka lub siostrzyczki. A z weterynarzem to nie jest glupie, niedawno byl watek z prosba o adres lekarza ktory przepisze escapelle bo wizazance sie czas konczyl z kilku nie dalo zaslaniajac sie pogladami. Dal weterynarz leczacy szczura kolezanki... Smiac sie czy plakac? Edytowane przez 201604250941 Czas edycji: 2011-08-01 o 19:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż lekarza za złamanie tajemnicy lekarskiej w ten sposób się powinno ukarać.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 |
Konto usunięte
|
Ale tajemnica obowiazuje chyba tylko osoby pelnoletnie, lekarz nie moze robic powaznego bez zgody rodzica. Moze przepisac rutinoscorbin najwyzej. Ja pamietam, ze jak szlam na jakies badania to wyniki adresowali do rodzicow a oni czesto mi nawet nie chcieli powiedziec co tam bylo. Jak mi kurzajke wycinali tez musieli byc rodzice.
|
![]() ![]() |
![]() |
#209 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja rozumiem badania i tak dalej to tylko z rodzicem. Ale zadzwonić, że córka chciała przyjść na wizytę? To gówniarę zaprosić z rodzicem i wyprosić z gabinetu. Nie wiem, jakieś to dziwne dla mnie trochę...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.