|
|
#181 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosomaniaczki cz. VIII
Hej
![]() Światła nie było u mnie od rana, już zaczęłam panikować bo mam do wydrukowania bilet do Lublina i kupon z groupona ![]() Cytat:
Elfy trochę ciężkawe ale nie zamierzam nosić ich cały dzień Postaram się ![]() Cytat:
Chociaż z drugiej strony dawno już nie miałam w ręku tych gąbeczek więc kto wie? ![]() Jagielloński ![]() Cytat:
Aż mnie kusi, żeby jej to napisać
|
|||
|
|
|
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze nie mam tuszu w drukarce i nie mam jak wydrukowac tego glupiego kuponu z grupona;/
|
|
|
|
|
#183 |
|
Zakorzenienie
|
A może mogłabyś u kogoś wydrukować?
Byłam dzisiaj u dentysty na sprawdzeniu bo ostatni raz byłam z rok temu - a przynajmniej tak myślałam bo dentystka uświadomiła mnie kiedy byłam u niej ostatnio - uwaga, uwaga: w maju 2009 Ponad 2 lata temu W takim razie mam szczęście, że przynajmniej z zębami nie mam większych problemów bo jedyne co musiała u mnie zrobić po tych 2 latach to usunąć trochę kamienia, który zawsze tworzy mi się na dole bo mam krzywe zęby i ciężko dosięgnąć szczoteczką
|
|
|
|
|
#184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#185 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Cytat:
i tak musze jeszcze patyczkiem poprawic troche ![]() Cytat:
widzialam je ale jakos nie patrzylam co to
|
|
|
#186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
aha
![]() w ogole musze przyznac ze ten zel micelarny z biedry jest do i pomyslec ze ja sie z takim syfem kladlam spac zawsze ![]() I kupilam ostatnio te rybki https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...gekapseln.html, uzywam 2 dni, bo ponoc dobrze nawilzaja, ale jakos tego nie zauwazylam, siedze teraz z tym na twarzy i mam sciagnietą skóre ![]() Poza tym jestem wk****na bo tamtej pracy jednak nie mam, inna bym moze miala ale rodzice sie nie zgdzaja na noce powroty, teraz ide we wtorek na kolejna rozmowe ale juz mnie to tak denerwuje bo jak dobrze pojde to chyba 2 tyg popracuje
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
Mysle ze cienie łatwiej domyc, ale jak mam kredke na dolnej powiece to przeciez trzec nie bede
i taki syf zostawia na twarzy... moze tez dlatego ze ja nosze sporo tapety ogolnie ![]() Asiu, jak bedziesz miec czas to rzucisz okiem na ten sklad? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...cy.html&next=1 widze ze duzo ekstraktow, panthenol, ale ten Coco Glucoside bedzie dobrze myc?
|
|
#190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
Mi tez, ale po tym zelu to mam zacieki okropne :P sprobuje jeszcze zmyc najpierw wszystko mleczkiem, a potem zelem ale kojarzy mi sie ze mleczka sa wszystkie tłuste i boje sie ze mnie zapchaja
Can we pretend that airplanes in the night sky are like shooting stars I could really use a wish right now..♪ Edytowane przez niby nic Czas edycji: 2011-08-11 o 22:15 |
|
|
|
|
#192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie się pakuję, jak ja nie znoszę tego robić ![]() |
|
|
|
|
|
#193 | |||||||||
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajne są takie kreski cieniami na mokro robione ![]() Cytat:
Cytat:
. Chociaż u mnie pewnie by naczej działał, no ale ja jestem tłusto-mieszana.Cytat:
![]() Cytat:
Przydałoby i mi się wybrać, bo też w 2009 roku byłam ![]() A pomyśleć, że kiedyś regularnie co pół roku latałam Cytat:
![]() Mi nic nie zostaje na waciku po myciu tym micelem. Szkoda, że praca nie wypaliła Cytat:
![]() Miałam piankę z tym Coco i była OK. Ogólnie podoba mi się ten kosmetyk. A powiedz mi jeszcze o której wyjeżdżasz i czy wiesz, na którą będziesz w Lublinie? Chcę wysłać TŻ'ta na dworzec po Ciebie, przy czym ma on jedno spotkanie zaplanowane , mam nadzieję, że będzie mógł Cię odebrać
|
|
|
|
#194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
|
#195 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Teraz mam plan ze najlpierw kupie jakies mleczko i nim 'rozpuszcze' makijaz na calej twarzy, a potem dopiero ten zel z Biedry i zobaczymy, jak juz tak nie domyje to bede musiala zmienic na cos innego
|
|
|
#196 |
|
|
Oj na Kapucyńską miałabyś kawałek
![]() Po 14 powinien być już wolny, to go wyślę po Ciebie . Dam znać ewentualnie, jak się sprawy mają.
|
|
|
#197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zawsze mogłabym popytać ludzi i podjechać autobusem Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2011-08-11 o 23:43 |
|
|
|
|
|
#198 | |
|
|
Cytat:
![]() Nie słyszałam o odjazdach z tego drugiego dworca
|
|
|
|
#199 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
Nie jedź nad morze. Pogoda makabryczna. Cytat:
![]() Ja też już od paru lat tylko pędzelkami . Ale jakoś tak ni z gruszki, ni z pietruszki ten gąbkowy maziajek do rąk mi wpadł. Poprzednio do tych cieni użyłam pędzelka, teraz tej gąbki i stwierdziłam - gąbka lepsza. Może akurat przy tych cieniach. Cytat:
Zostaw ! Wiesz co mój Ojciec często powtarzał ?! Nie rusz gó**a, bo ręce będą śmierdzieć. Mnie często taka chcica łapie, żeby coś odpowiedzieć, bo takie głupoty i brednie wypisują {przynajmniej w moim odczuciu}, że aż włosy się jeżą. Ale orzekłam, że jeszcze zbyt mało chamowata jestem, aby z niektórymi stałymi bywalczyniami w dysputy wchodzić. A wiele jest takich wątków. Nie czytam wszystkich, ale czasem zerknę. Była taki jeden temat, coś na temat tolerancji i tolerancyjności. Podczytywałam. Często szczękę z podłogi zbierałam. I taki inny, który utkwił mi w pamięci : o kościele katolickim. Przykłady można byłoby godzinami przytaczać. Zauważ - zawsze to samo grono dyskutantów. Czy to temat o pogodzie, bombie atomowej czy też o złej teściowej, zawsze te same nicki, wizażanki - omnibusy. Cytuję >Witam, mam problem ze słowem sylikon. Sylikon w potocznym znaczeniu jest: http://sjp.pwn.pl/lista.php?co=sylikon Występuje również silikon, szczególnie w szamponach, odżywkach i kremach o znaczeniu: "Szeroko stosowaną substancją kondycjonującą zarówno w szamponach jak i w odżywkach jest silikon (Dimethicone*). Nie tylko ułatwia on rozczesywanie, ale dodatkowo nadaje miękkość, puszystość oraz połysk [1]. Ponadto pokrywa włos cienkim filmem, który chroni go przed wpływem środowiska zewnętrznego oraz powoduje sklejenie rozdwojonych końcówek." Ostatnio w konwersacji mówiłam o sylikonie w odżywkach, zwrócono mi uwagę, że to silikony a nie sylikony.Czy ta osoba miała rację? Czy mogę mówić sylikon w odżywce do włosów, czy powinnam silikon? Będę bardzo wdzięczna o odpowiedź. Z poważaniem Mariola Skierka Czy można używać tych form zamiennie, czy też mówimy o dwóch innych słowach/znaczeniach? "Uniwersalny słownik języka polskiego" nie odróżnia "sylikonu" od "silikonu", oba wyrazy mają to samo znaczenie i można ich używać zamiennie. Forma z "-y-" jest rzadsza (starsza). M.M. źródło - poradnia językowa Instytutu Filologii Polskiej Uniwersytetu Wrocławskiego Rzeczywiście - masz szczęście ! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co to znaczy : "na mokro" ? Cytat:
![]() Cytat:
Dostałam ostatnio z Yves Rocher - Serum Vegetal 3 - wygładzające mleczko do demakijażu. Twarz zareagowała paskudnie . Tak jak po ichnim żelu pod prysznic i do kąpieli z oliwą z oliwek , swędzawki paskudnej na ciele dostałam. A po tym z Ziai - nie ! {żeby nie było : cytuję > .Często w mediach spotykamy się z problemem prawidłowej odmiany nazwy naszej Firmy. Podpowiadamy, że nazwa pochodzi od nazwiska założycieli firmy i w dopełniaczu przyjmuje formę Ziai. Pozdrawiamy . Ziaja Polska . } A u mnie - bez zmian : deszczy ! Miłego dnia |
|||||||
|
|
|
|
#200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
no to moze sprobuje tego jelenia
![]() teraz ide sie wyszorowac mleczkiem, a potem zelem, jak nie zejdzie wszystko to sie wkurze ![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- w ogole cisza taka, pewnie kazda imprezuje
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
Zamacham Wam kwiatuszkiem na powitanie W niedziele u nas organizują imprezę "rycerską". Co to za nowa moda kraj nasz zalewa ?! Mają być pokazy pojedynków rycerskich, potyczki w szrankach, wieś indiańska {co to ma wspólnego z rycerstwem - nie wiem}, różne stoiska pokazowe np. lepienie naczyń z gliny itp no i ... żarcie tubylcze. Mam nadzieję, że może nie będzie deszczyć, bo mam ochotę popatrzeć na to dziwowisko. Zaopatrzyłam się w olejek waniliowy do pieczenia ciasta . Wysmaruję się od stóp do głowy, to może komary mnie nie zjedzą. ![]() Dzisiaj farbuję włosy na olej. Tylko jeszcze nie wiem na jaki. Chciałam na argonowy, ale nie mam w domu i nie zdążyłam zamówić. Zapytam w wątku o olejach. Może mi doradzą. Leje u mnie bez przerwy. Szaro i smutno. Nic się ludziowi nie chce. Miłego dnia |
|
|
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
Rodzice jadą, literówka...
ja tu neta nie mam za bardzo... Ale wczoraj byłam na żalowej imprezie... Nawet Bednarek wbił tam hahah
|
|
#204 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba isc ![]() Cytat:
|
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziołszki !
Jak widzę, nieobecność Asi i Agi wpływa wybitnie destrukcyjnie na aktywność wewątkową . A One też małpiatki, że znaku życia nie dają. Wczoraj farbowałam włosy na olej . Wklejam to, co napisałam na "olejach". Użyłam oleju jojoba . I co ?! Dla mnie rewelacja ! Jestem bardzo zadowolona . Że ja, durnowata, nie znałam wcześniej tej metody. Farba doskonale chwyciła . Fryzjerka lekko zdziwiona i lekko sceptycznie podchodziła do swoich czynności . Inne klientki spod oka spoglądały, też zdziwione. W rezultacie stałam się ambasadorką { }tej metody . O kondycji włosów powiem za dwa dni, bo teraz mam na nich wszystkie możliwe { } odżywiacze. Fryzjerka stwierdziła, że farbę na olej nakłada się znakomicie, o wiele lepiej niż na normalne włosy. Pasma oddzielają się idealnie, nic nie odstaje, nic nie spływa. Już moje trzy znajome spróbowały tego sposobu i też zadowolone.Polecam wszem i wobec tę metodę. Teraz lecę z psami do lasu, potem małe domowe SPA, robię się na bóstwo i jadę na rycerską imprezę. Może jakiegoś rycerza ustrzelę Miłego dnia |
|
|
|
|
#206 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
w ogóle mam ochotę na olej sese do włosów i ogólnie potestowac oleje, tylko w portfelu pustka
|
||
|
|
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
coś tu kiepsko idzie nam pisanie ![]() Dobrze mi tu w sumie,ale muszę wykorzystać wolną chatę... Chociaż boję się spać sama
|
|
#208 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zrobilam paste cukrową do depilacji, teraz sie studzi, wieczorem bede testowac
|
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
nn podziel się po depilacji wrażeniami
|
|
|
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma sie czym dzielic
wystygla, podgrzalam w mikrofalowce no i jak ma dobra konsystencje to jest za goraca, a jak nadaje sie juz do nalozenia to twardnieje blyskawicznie nie wiem moze za dlugo ja gotowalam czy cos ale fakt faktem dobrze depiluje bo zdazylam wydepilowac kawalek skory
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:21.

Chociaż z drugiej strony dawno już nie miałam w ręku tych gąbeczek więc kto wie? 

Ponad 2 lata temu
widzialam je ale jakos nie patrzylam co to
i pomyslec ze ja sie z takim syfem kladlam spac zawsze 

nie wiem moze za dlugo ja gotowalam czy cos
ale fakt faktem dobrze depiluje bo zdazylam wydepilowac kawalek skory