|
|
#151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosomaniaczki cz. VIII
Aga ładnie Ci fryzjerka zrobiła włosy
![]() Asia wiem, że Ci zależało na tym lakierze, ale kol chciała dla siebie holo fiolet, więc szukała i się nie doszukała... Twoje ksometyki przyjadą dziś, a pędzelek Imm z II turnusu, bo kol wraca na chwilę i jedzie do Londynu a potem znowu do Niemiec ![]() Kasiu eyeliner w kałamarzu: http://3.bp.blogspot.com/-hHU-zGzIR2...i+love+nyc.JPG jak obejrzysz to 'jestem numerem cztery' to powiedz czy fajne ![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- ps. jak gdzies jedziemy to zawsze mam największą walizke, a wszystko czego potrzebuję zostawiam w domu
|
|
|
|
|
#152 |
|
Zakorzenienie
|
Jakbym jechała autem to poza tymi tobołami miałabym normalną torebkę naładowaną wszystkim, osobną kosmetyczkę z rzeczami do mycia(bo biżu i jakieś tusze czy coś w osobnej)
|
|
#153 | ||||
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
.Wyprawy motorowe fajna rzecz . Kiedyś z TŻ'tem wybraliśmy się na dwudniówkę skuterem i dało radę, nawet czajnik, miseczki, zupki i kawkę mieliśmy. Ale na dłużej to już kufry byłyby potrzebne.Cytat:
Cytat:
![]() Zapowiedż "Numeru 4" wygląda ciekawie ![]() U mnie w kablu podobno jest też VOD, ale jak próbowaliśmy włączyć, to lipa Cytat:
To dawaj znać, ile przelać $$
|
|
|
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzuciłam do albumu fotki włosów (mam nadzieję, że trochę lepiej widać, oczywiście w słońcu będą trochę jaśniejsze ale niestety u mnie dzisiaj pochmurno) i moich ostatnich zakupów biżuteryjnych
![]() A propos pakowania - zawsze zabieram za dużo ubrań Dawniej, kiedy jeździliśmy wszędzie pociągiem noszenie ze sobą tych tobołów to była masakra, teraz kiedy jeździmy samochodem jest dużo łatwiej - mogę zabrać co chcę, wrzuci się do bagażnika i nie muszę wszędzie tego ze sobą targać ![]() |
|
|
|
|
#155 |
|
|
Kociaki boskie
![]() A bransoleta jeszcze "bościejsza" Podczas pakowania staram się tak dobrać rzeczy, żeby mi np. jedna spódnica pasowała do kilku bluzek. Kiedyś pakowałam od razu całe zestawy na każdy dzień. I to takich rzeczy, których na co dzień nie włożę [a co, lans musi być ![]() No i zawsze mam problem z butami, ale jak już się nie raz przekonałam i tak potem chodzę tylko w jednych - najwygodniejszych na reszta leży, nie wiadomo po co wzięta [no ale trzeba być przygotowanym na każdą okazję
|
|
|
#156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A efekt włosowy ocenisz sama ![]() Ja robię tak samo - spódnica zazwyczaj jedna albo dwie i kilka pasujących bluzek Sukienek aktualnie nie posiadam, miałam kiedyś kilka kiedy byłam szczuplejsza a teraz jakoś przestałam kupować ![]() Jeśli chodzi o buty to zazwyczaj biorę jedne sandałki i jakieś zakryte ![]() Albo dwie pary sandałków z nadzieją, że nie będzie padać, aktualnie nie mam żadnych letnich zakrytych ![]() Te same dylematy będę pewnie miała kiedy będę się pakować przed wyjazdem do Ciebie, tym bardziej, że będę jechała autobusem więc będę musiała się ograniczyć ![]() Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2011-08-09 o 14:23 |
|
|
|
|
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądam Rozmowy w toku - o kobietach cierpiących na łysienie plackowate... masakra
|
|
|
|
|
#158 | ||
|
|
Cytat:
, a przecież nie wyrzucę, bo bardzo je lubię...Ja kiedyś brałam sandały płaskie, sandały wysokie-eleganckie, klapki, ciapy i sportowe, a jak się zmieściło, to jeszcze dodatkowa para butów na obcasie ![]() Wybierz coś extra będziemy robić lans w galerii Ja już se kieckę na tą okazję zakupiłam ![]() Buty też, ale w zeszłym roku Cytat:
|
|
|
|
#159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wyglądam zbyt lansiarsko Te co były w tym programie były już kompletnie łyse, nie tylko dorosłe kobiety ale też dzieci Jak któraś powiedziała, że wszystko się zaczęło od swędzenia i bólu skóry głowy to oczywiście już zaczęłam panikować bo mnie też swędzi i boli ![]() Nie wiem jak można zrobić dziecku taką krzywdę i nazwać je Antygona ![]() Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2011-08-09 o 18:08 |
|
|
|
|
|
#160 |
|
Zakorzenienie
|
Asia, zupełnie zapomniałam iść na dworzec, żeby zapytać o autobus do Ciebie
![]() Szukałam teraz w necie i znalazłam ten tańszy, jest nawet możliwość zarezerwowania biletu przez internet (zostały tylko 3 ) ale mam lekkiego stracha bo tego autobusu nie ma w ogóle na rozkładzie PKS w moim mieście i co będzie jak kupię bilet a autobus nie przyjedzie? Ja chyba naprawdę nie mam lepszego zajęcia tylko panikowanie
|
|
|
|
|
#161 | ||
|
|
Cytat:
![]() Zajrzałam na wątek o Naturze, bo na essencowym wyczytałam, że nowa gazetka i widzę, że napalasz się na Inglota ![]() U mnie są dwa standy, więc wiesz Cytat:
![]() Antygona jeszcze nie jest takie złe... co powiesz na męskie imię Żyraf ? Albo Jarzyna - dla dziewczynki ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Może po prostu zadzwoń i dopytaj o ten kurs?
|
|
|
|
#162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie z myślą o wyprawie do Lublina Chyba tak właśnie zrobię, albo lepiej tam pójdę bo z tymi babami w informacji ciężko się dogadać przez telefon ![]() Żyraf?? Jarzyna?? Poważnie?? To u mnie TŻ protestuje przy Jagodzie A widziałaś, że specjalnie dla wizażanek jest zniżka 20% na Alterrę? ![]() Chyba wybiorę się na małe zakupy ![]() Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2011-08-09 o 22:18 |
|
|
|
|
|
#163 | |
|
|
Cytat:
![]() Tylko nie wiem, czy żeby kupić wkład, to nie trzeba okazać paletki, chociaż w sumie one nie są drogie... Na razie za dużo cieni Jeszcze ten z limitki Catrice kupiłam ![]() Nie kuś tą zniżką... eeee... jak ją uzyskać? Mam ochotę na wodę zapachową ![]() Nie chcę myśleć, ile w tym miesiącu wydam na kosmetyki ![]() Już wydałam prawie 45 zł, a jeszcze chcę wreszcie kupić paletkę [20 zł], pękacz Keliera [15 zł] i zamówienie od Mirelki opłacić ![]() Totalny out of limit... Tak, te imiona to serio. Czytałam kiedyś statystykę imion nadawanych dzieciom w Warszawie i tam były takie kwiatki właśnie ... Nawet u mnie na osiedlu jest jakiś Xavier
|
|
|
|
#164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Żeby uzyskać zniżkę wystarczy wydrukować ten kupon i pokazać go przy kasie Promocja ważna do końca miesiąca ![]() https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...czki/rabat.php |
|
|
|
|
|
#165 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
Posłuchaj dobrej rady podróżniczki : nigdy, ale to nigdy nie trzymaj/pakuj wszystkich pieniędzy w jedno miejsce. Podziel i popakuj w rożne miejsca. W razie czego (...) zawsze Ci coś zostanie. I Wy takim czymś potraficie kreski malować ?! Szczerze podziwiam i zazdroszczę ! Cytat:
Dobra . Może nawet jutro wypożyczę. Cytat:
Cytat:
kufer !) do kosmetyków i zawsze go tragam . Wiem, ale mnie jakoś nie wciągnęły. Jam luksusowa kobita Mój Lalunia twierdził, że poznawanie okolicy najlepsze jest, gdy się jeździ motorem po "podrzędnych" drogach. Parę ościennych krajów tak zjechał . Cytat:
Twoja mama a maszynę do chleba czy w blasze piecze ? Z gotowych mieszanek czy sama składniki wyrabia ? Kusi mnie to pieczenie od dawna, bo to dla mnie jedyna możliwość na jedzenie pieczywa. Cytat:
. Chciałabym obejrzeć też i następne części, ale do wypożyczalni mam daleko i nie po drodze, a nikt w sąsiedztwie filmów nie wypożycza. Cytat:
Mnie podobają się. Cytat:
Abstrahując od dłuższych wyjazdów, na krótsze też tacham. Przypomniałam sobie jak jechaliśmy z grupą znajomych na dłuższy weekend do Tyrolu. Połazić po pagórkach i ścieżynkach leśnych. Wynajęliśmy autobus, coby i trunków tubylczych móc posmakować . Mój Lalunia , już od dawna zrezygnowawszy z protestów, tachał trzy walizy. Podjeżdżamy na miejsce zbiórki, a tam każdy z niewielką torbą podróżną. Ubaw mieli ze mnie przez cały czas pobytu. Tak samo było, kiedy pojechaliśmy na krótką trasę (pięć dni) koncertowo - zwiedzajacą {Częstochowa, Zakopane, Kraków} razem z niewielkim chórem i też autobusem. Wszyscy z jedną torbą podróżną, a my cztery walizy {dwie duże i dwie mniejsze}. Samych smokingów zapakowałam trzy sztuki. Tak na wszelki wypadek. Lalunia już na powitanie wołał : to nie ja, to ona Typowe rajzefiber ! O ten autobus dowiedz się ustnie na dworcu . Wczoraj mechanik skasował mnie na cztery stówy . A takie plany miałam ... Miłego dnia |
|||||||
|
|
|
|
#166 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj pójdę. Chociaż z paniami na dworcu ciężko się dogadać nawet osobiście, są strasznie niemiłe ![]() Cytat:
Nie wiem jak u Was ale u mnie znowu pochmurno i pada |
||
|
|
|
|
#167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Ale powiem Wam,że się wku.rwiłam. Ledwo wyjechaliśmy z Jaworzna,pociąg się zepsuł... W Katowicach przesiadka, nikt nie wiem gdzie;/ I pełnym pociągiem 1.5h później byłam na msc
|
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
Aga fajne zakupy, podobają mi sie wróżkowekolczyki i wisior
![]() Kasiu no ja nie umiem się malowac zadnym eyelinerem ![]() Asiu przykro mi, bo mam dla Ciebie tylko pędzelek i czerwony lakier, a pękacze przywiezie pod koniec sierpnia, zapomniała wziąć ![]() Imm pędzelek dla Ciebie będzie ale również później |
|
|
|
|
#169 |
|
Zakorzenienie
|
Zastanawiam się co przywiozę z wyprawy do Lublina
![]() Dobrze, że dzisiaj pensja była |
|
|
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
a kiedy Ty dokładnie jedziesz
![]() nie zapomnijcie o nas z Asia i odzywajcie się
|
|
|
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
W piątek rano
![]() Tak się zastanawiam nad tą paletką Inglota i im więcej nad tym myślę to wychodzi mi, że lepiej kupić kolejną paletkę Sleeka (znowu umalowałam się paletką Bad Girl i pieję z zachwytu ) ale z drugiej strony fajnie byłoby mieć taką własną paletkę, z moich ulubionych kolorów
|
|
|
|
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
Asia, nie ma już odwrotu - właśnie kupiłam bilet przez internet
|
|
|
|
|
#173 | |
|
Zakorzenienie
|
Ok
Cytat:
![]() A dziś wydałam caluśką kasę a to dopiero pierwszy dzień...
|
|
|
#174 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#175 | |||||||||
|
|
Cytat:
Cytat:
Kup jakiś tani, np. Wibo i próbuj Cytat:
![]() Ostatnio zagubiliśmy się w objazdach w Sandomierzu i musieliśmy nawrotkę robić. Nawigacja poprowadziła nas przez fantastyczny zaułek ze starą stacyjką kolejową, której nigdy byśmy nie zauważyli, gdyby nie ta pomyłka. Poza tym jestem maniaczką zwiedzania "dziur". W takich miejscach spotkać można cudowne perełki ![]() Cytat:
Cytat:
Piły są ostre i nieźle zakręcone ![]() Cytat:
Cytat:
![]() U mnie chłodek i przelotne opady. Jutro deszcz. Ale na weekend ma być już git ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pamiętaj, że Jarmark będzie ![]() To teraz pisadło jakieś w dłoń, kartka papieru i "kochane pieniążki przyślijcie Rodzice..."
|
|
|
|
#176 | |
|
Zakorzenienie
|
I pójdziemy w odwiedziny do Inglota ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#177 |
|
|
Się wie
![]() Już nie mogę się doczekać ![]() BTW. Gosia, pytałaś o ten Peridot Chanela. Znalazłam kopię , dużo tańszą ofkors http://hedonism-ltd.blogspot.com/sea.../Golden%20Rose
|
|
|
#178 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
Aga, zapomniałam, ładna ta biżuteria. Przypadkiem, kolczyki nie są zbyt ciężkie ?! U mnie zimno i mokro. "Sezonowcy" znad morza zwijają interesy. A frank nic, frank szaleje ... Czemu płakać ?! Przygoda już na starcie Zostaw trochę na jedzenie, Zakupoholiczko ! Cytat:
Cień Inglota miała tylko raz . Jakoś nie zapiałam z zachwytu i więcej już nie kupiłam. A propos cieni - wczoraj zrobiłam makijaż cieniami Virtual za pomocą takich maziajek z gąbki. Wiecie o co chodzi . I muszą powiedzieć, że o wiele lepiej niż pędzelkiem i te cienie są rzeczywiście dobre. Chyba tak zrobię, bo to wstyd, że nie umiem. Wczoraj udało mi się zrobić imitację treski ciemno brązowym cieniem. Cytat:
Cytat:
Cytat:
I nie lubię na komputerze oglądać : ekran mały { 19" } i siedzieć trzeba .Cytat:
![]() Muszę Wam napisać o tym kremie Garniera {intensywna pielęgnacja bardzo suchej skóry}. I to napisać w częściowo pozytywnych słowach . Do suchej skóry to on się raczej nie nadaje, bo jest tępy i bardzo chudy . Ale ... nie szczypie, nie swędzi , nie gryzie, nie czerwieni. Daje na twarzy taką jakby powłokę, jak maska silikonowa. Ta maska jednak wsiąka w skórę i twarz nie świeci się. Główna dla mnie zaleta, aż gębę ze zdziwienia otworzyłam - idealny podkład pod puder w kremie. Sama byłam zdziwiona . Efekt - gładkość alabastru. Mam wokół oczu zmarszczki mimiczne i krem ten je akcentuje, bo jest chudy. Ale jako baza pod makijaż - idealny. I ostrzeżenie - niech Was nie podkusi kupować kremu : Yoskine {DAX cosmetics} 30+. Większego badziewia już dawno nie spotkałam. A cena kosmiczna. http://www.yoskine.pl/start/#/yoskine-30/1 Miłego dnia ---------- Dopisano o 06:18 ---------- Poprzedni post napisano o 05:36 ---------- Aga - podczytuję wątek zdziwionych. Niech Cię nie wprowadzają w błąd. Oba określenia : "sylikon" i "silikon" są jak najbardziej poprawne i przyjęte w języku polskim. "Sylikon" jest starsze wiekiem , dlatego też rzadziej używane i brzmi kakofonią dla ucha innych. Ale jest poprawne.
|
|||||
|
|
|
|
#179 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pacynkę do cieni, błyszczyk i szminkę w Naturze, w Jasminie pilniczek szklany(u chińczyka taki sam o 1.5tańszy!), bransoletki gumowe(w Naturze są za 5zł a ja zapłaciłam 1.50 ), leginsy w pepco i 2 lakiery Safari(siostra ma kolejne dwa i będziemy się wymieniać ). Plus ogrom jedzenia i alkoholu Cytat:
w sobotę jadę nad morze,ciekawe czy chociaz 20zł na chleb jakiś zostawią... jak nie to jestem na głodówce ![]() Cytat:
![]() Bo ja dzieciak z zerowym pojęciem o sytuacji nie wiedziałam nawet gdzie mam iść, do którego pociągu... Wszyscy latają jakby miał być koniec świata, a konduktorzy sami nie wiedzą co się dzieje Dziś jedziemy na targ
|
|
|
#180 |
|
Zakorzenienie
|
odkąd odstawiłam parafine i wazeline w kosmetykach do twarzy wyskoczyła mi tylko 1 niespodzianka, jestem już pewna,że wazelina i olej mineralny mnie zapychają, fajnie wiedzieć takie rzeczy
szkoda,że nie jestem pewna co do talku, ale nie chcę testowac
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:36.

Dawniej, kiedy jeździliśmy wszędzie pociągiem noszenie ze sobą tych tobołów to była masakra, teraz kiedy jeździmy samochodem jest dużo łatwiej - mogę zabrać co chcę, wrzuci się do bagażnika i nie muszę wszędzie tego ze sobą targać 

a to dopiero pierwszy dzień...