|
|
#181 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: The Voice of Poland
http://www.pudelek.pl/artykul/35125/...l_sympatyczny/
Jak można, jak tak można? Meller, były naczelny, czy tam obecny Playboya, gdzie się rozbierają kobiety nazywa Nergala Hitlerem?! Szczena mi opadła... Brawo dla Hołdysa.
|
|
#182 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Meller zastosował poprostu autopromocję (choć to chyba złe słowo-on zastosował promocję siebie za pomocą czyjegoś nazwiska). Żałosne i tyle. |
|
|
|
|
|
#183 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądam, lubię
A Nergal co raz bardziej mi się podoba. Zaś Piasek wiele traci ![]() A co do chłopaka od Markowskiej.......dla mnie klapa i dziwie sie ze go wybrali. Wg mnie fałszował
|
|
#185 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Bardzo fajnie, że przeszedł, pewnie pokaże co potrafi.
|
|
|
|
|
|
#186 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie oglądam tego programu, ale ostatnio obejrzałam fragment bo moja siostra włączyła i normalnie byłam w szoku jak zobaczyłam Piotra Lato
. Nie wiem dlaczego nie przeszedł dalej, przecież on ma fajny głos i całkiem dobrze śpiewa ;P.Poza tym jak byłam w szóstej klasie byłam jego ogromną fanką ;P. Chyba każdy się domyśla skąd go znano te kilka(naście) lat temu?
|
|
|
|
|
#187 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dołączam i ja
To najlepszy program muzyczny jaki widziałam ![]() Już nie potrafię się doczekać dalszych odcinków ![]() ---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Myślę, że u większości ludzi zły odbiór wynika przez brak szacunku dla Biblii, a nie z braku jego wiary. ---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ---------- Cytat:
|
|
|
#188 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#189 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ty i Twój TŻ jesteście wierzący, ja jestem ateistką, i dla mnie Biblia, to poprostu książka. Rozumiem, i szanuję, że dla Ciebie czy innych katolików jest to symbol, tak samo jak jak krzyż, ale dla wielu niewierzących Biblia nie jest symbolem, i tak jak z każdą inną książką, można z nią zrobić co się chce. Chrześcijanie mają szacunek do Biblii, i ja nic do tego nie mam. Tak samo jak rozumiem, czemu Nergal porwał Biblie, i zwyczajnie miał do tego prawo.
|
|
|
|
|
|
#190 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przepraszam, że się wtrącę. To że ktoś jest ateistą nie zwalnia go z tego, aby nie szanować świętych symboli innych religii. To jest kwestia szacunku dla innego człowieka. Czy miał do tego prawo? Niby miał, ale takie zachowanie o czymś świadczy. Mi jakoś szczególnie to nie przeszkadzało, ale rozumiem ten bulwers zagorzałych katolików. |
|
|
|
|
|
#191 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Żeby było jasne- ja nie mam nic przeciwko wierzącym, nie mam nic do Biblii, i krzyża.
|
|
|
|
|
|
#192 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Masz racje, tę nagonkę na Nergala stworzyli katolicy, którzy bulwersują się, żeby pokazać jaka to jest świetna religia, w którą wierzą jedynie dwa razy do roku podczas świąt. Ale takie mamy społeczeństwo
|
|
|
|
|
|
#193 | |
|
Zakorzenienie
|
Oj
Cytat:
![]() Mniejsza z tym, bo tu zaraz będzie temat o Nergalu, a nie ogólnie o programie
|
|
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo podoba mi się formuła programu, świetnie wypada na tle konkurencji. Nie ma efektu taniego show z dobieraniem osób na zasadzie największego kontrastu i innych dziwnych kryteriów.
Między członkami jury panuje świetna atmosfera i to widać od początku. Chociaż reprezentują bardzo różne rodzaje muzyki, potrafią docenić osoby z "zupełnie innej bajki", na pewno wiecie co mam na myśli Podoba mi się też, że na temat każdej osoby wypowiadają się wszyscy z jury. Mimo to nie ma efektu: co tam uczestnicy, ja jestem największą gwiazdą ![]() Plusem jest również to, że w przeciwieństwie do innych tego typu programów, nie występują w tym etapie osoby pełniące funkcję zabawnego (mniej lub bardziej, zwykle mniej) przerywnika między dobrymi występami. Ta formuła zrobiła się już nużąca i miło obejrzeć coś zupełnie innego. |
|
|
|
|
#195 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
E tam, to już dawno temat o Adasiu
|
|
|
|
|
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() widzę, że dyskusja wokół Nergala nadal na topie. A wiecie co? tak sobie przypomniałam właśnie.. Pamietacie jak Pudelek ogłaszał , że Piasek jest gejem i miał romans z Pirógiem? Pomijając juz kwestie czy to prawda, czy nie zastanawia mnie jedna kwestia- dlaczego środowiska katolickie nie bulwersuja sie tym faktem, że rozpowszechniany jest wizerunek geja, tylko czepiaja sie 'satanisty' Nergala? Idąc tym tropem myślenia- programy telewizyjne powinni prowadzić duchowni Dziękuje za uwagę |
|
|
|
|
#197 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
uwaga bardzo słuszna
|
|
|
|
|
|
#198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pozatym Piasek nigdy się publicznie nie przyznał, że jest gejem z tego co wiem, to tylko plotki, być może prawdziwe, ale plotki. Co do Nergala lubię jego osobę, ale uważam, że to co zrobił z Biblią to okazanie braku szacunku do katolików. Brak kary za to to tez dla mnie jakies nieporozumienie, bo założe się, że darcie świętej księgi jakiegoś innego wyznania jednak byłoby ukarane w jakiś sposób. Nie, nie jestem Katoliczką i nie czuje sie bezpośrednio obrażona przez Nergala. Nie podzielam też zdania, że nie powinien on prowadzić jakiegoś tam programu w TV. Po prostu uważam, że ludzie przeciwni kościołowi chrześcijańskiemu przesadzają znowu w drugą strone, uważając, że nic się złego nie stało.
|
|
|
|
#199 |
|
Zakorzenienie
|
100% racja wsiowy_gupku (no przepraszam
)) )Zachowanie Nergala na scenie - świadczy jedynie o jego niskim poziomie i braku pomysłu na siebie, dla zapatrzonych w swojego idola małolatów - mogło być nawet szkodliwe. W programie - wydaje się neutralny i mi osobiście nie wadzi. ALE domaganie się szacunku od osób, których uczucia obrażało się w taki prostacki sposób jest jednak nieuzasadnione... Swój punkt widzenia opisałam nawet na blogu. :P Przy okazji: duży szacunek dla naszego koszykarza za własne poglądy, pomimo "jedynej słusznej opcji" panującej wśród naszej "elity" . (kto kojarzy o jakim wystąpieniu mówię?) ))
Edytowane przez Kreskaaa Czas edycji: 2011-09-24 o 02:28 |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#200 |
|
Konto usunięte
|
Zastanawiam się, ile pozwów wpłynęło przez urażonych homoseksualistów, ateistów, satanistów, Świadków Jehowy itp. na przedstawicieli Kościoła za obrażanie...
Kreskaaa, ja kojarzę.
|
|
|
|
|
#201 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wedlug mnie, zadna z dzialajacych obecnie w PL instytucji nie ma tak ohydnej, przepelnionej smiercia, bezprawiem i moralna zgnilizna przeszlosci. I w duzej mierze przyszlosci ^^ Dla mnie chore jest to, ze ta instytucja DZIALA w taki sposob, niezmieniony, do tego jeszcze przeprowadza krucjaty na innych, Nie moge doczekac jak sie zaczna bitwy
|
|
|
|
|
|
#202 |
|
Konto usunięte
|
Lanessa, jak przeczytałam o tym, jak kościół podchodzi do ksieży pedofilów, i inne tym podobne rzeczy, to mi witki opadły... Polecam poczytać też o samospaleniu na placu Św. Piotra, pisarza Alfredo Ormando. Kościół nawet nie był łaskaw się do tego odnieść. Nie chce tutaj tworzyć żadnej dyskusji o wierze, bo to wątek o programie, ale nie rzucajcie przykładami typu: Nergal obraził uczucia, bo moje uczucia są regularnie obrażane, a nie płaczę, nie piszę skarg, i nie nazywam nikogo "Hitlerem", bo ma inny światopogląd niż mój.
|
|
|
|
|
#203 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Krucjata na Nergala jest sprawą polityczną, a wątek dotyczy programu rozrywkowego. Nergal nie odejdzie z powodu kontraktu, co bardzo mnie cieszy I kibicuję mocno jego drużynie.
|
|
|
|
|
|
#204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem katoliczką i chodzę do kościoła. Wierzę w Boga i Biblia jest dla mnie święta ale... dla mnie jest różnica między osobą, która wchodzi do kościoła i w czasie mszy św. drze biblię przeklinając katolików a między artystą, który na scenie ma taką kreację i korzysta właśnie z takich a nie innych środków przekazu. Nie jest dla mnie żadnym problemem wykorzystywanie elementów religijnych na scenie, kreowanie się na Chrystusa czy Marię w fotografiach, noszenie wizerunków świętych na koszulkach. Nie rozumiem dlaczego ktoś nie odróżnia artystycznego zamysłu od "obrażania wiary katolickiej" ![]() A żeby było w temacie ... czekam na 20:00. Czekam na minki mojego ukochanego
|
|
|
#205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na 19.30 jestem umówiona i nie będę dziś oglądać Ale za to jutro powtórka
|
|
|
#206 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba nikt mnie z Pomorza jakoś szczególnie nie zachwycił. Tylko ta ostatnia dziewczyna - Ewa była warta uwagi. A ja myślałam, że jak Pomorze to będą talenty na miarę naszego Adama
|
|
|
|
|
#207 |
|
Rozeznanie
|
Jejuuu jak mnie w tego typu programach denerwują takie wyznania o problemach uczestników.
Wcześniej była ta dziewczyna co straciła rodziców, któryś z chłopaków nie miał też chyba mamy z tego, co pamiętam, a dziś ten facet i zwierzenia o chorym dziecku. Nie wiem po co tak epatować smutkiem. To program bądź co bądź rozrywkowy i takie teksty to mi się tylko kojarzą z braniem na litość.
|
|
#208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tam to są dopiero kwiatki. Co do odcinka. Hmm powiem szczerze, że jestem zaskoczona niektórymi wyborami jurorów. Często się z nimi nie zgadzałam. Najbardziej zaskoczył mnie Nergal który wybrał dziewczynę z piosenką Duffy. Dla mnie bardzo zwykłe, banalne wykonanie utworu. Totalnie nie wyróżniające się z tłumu. Zaskoczona byłam, że nie wybrali dziewczyny od Paparazzi - dla mnie świetne wykonanie akustycznej wersji tej piosenki. Dziewczyna ma kawał głosu. No i kilka tam jeszcze takich. Ale muszę dodać, że strasznie denerwują mnie ludzie, którzy przychodzą na casting z repertuarem jednego z jurorów. Trochę dla mnie próba podlizania się. Dziś ta blondyna od piosenki Kayah- nie wiedziałam czy bardziej zależy jej na dostaniu się do programu czy na zobaczeniu i obcowanie z Kayah. Mimo, że głos miała super bardzo nie chciałam by przeszła dalej.
|
|
|
|
#209 |
|
BAN stały
|
Dzisiaj podobał mi się ten chłopak z początku pierwszego odcinka, który wybrał Nergala
Chłopak ma kawał głosu stworzony do ostrzejszego grania. Był wyrazisty. Ma osobowość i widać, że dobrze czuje się na scenie.Ta ruda, Ewa Szlachcic miała kawał głosu i naprawdę potrafi nim operować. Nie była jakoś zestresowana na scenie. Być może pomógł jej w tym wcześniejszy udział w "Tak to leciało". Z drugiej części spodobała mi się ta pierwsza dziewczyna śpiewająca taką pozytywną piosenkę. Wiecie może jaki był jej tytuł? Wybrała Nergala. Naprawdę przyjemnie się jej słuchało, potrafi poprawić humor ![]() Ta ładna dziewczyna w czarnej skórzanej kurtce była naprawdę niezła, myślałam, ze wszyscy jurorzy się odwrócą, a tu tylko panie. Dziewczyna od Duffy dość przeciętna, ale może się rozkręci. Zwłaszcza że mówiła o rockowych upodobaniach. Swoją drogą mogła coś bardziej rockowego wybrać i się wykazać. Dziewczyna od "Za późno"miała fajną barwę, ale wybrała jak dla mnie dramatyczną piosenkę...Swoją drogą nigdy nie pojmę, jak Kayah z takim głosem i z takim tekstem, mogła zgodzić się na tak tandetny podkład muzyczny. Ta brunetka z pierwszego odcinka od piosenki Kayah była naprawdę utalentowana, ale całość dla mnie była dość smętna. Ten gość od reklamy i 5-letniej córeczki moim zdaniem śpiewał dość sztucznie... Chyba nawet Ania Dąbrowska się tym zainteresowała, na ile sposób śpiewu jest przez niego wykreowany. Przystojniak nauczyciel od rock`n`rolla ma taki męski głos Dziewczyna uszlachetniła Paparazzi Lady Gagi, po raz pierwszy dobrnęłam do końca tej piosenki. Szkoda, że nie przeszła, miała bardzo mocny, wyrazisty głos. Zauważyłam, że niemal żaden juror nie wybiera osób o wysokim głosie w stylu Tarji Turunen. |
|
|
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
Damian Ukeje
no mógłby się przyczynić do przyrostu naturalnego, mógłby W ogóle piosenka Kings of Leon- use somebode wymiata. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.

dla Hołdysa.

Bardzo fajnie, że przeszedł, pewnie pokaże co potrafi.

Ale za to jutro powtórka
"Psia dusza większa jest od psa i kiedy się uśmiechasz do niej, ona się huśta na ogonie"...