![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: bezrobociu się nie damy i plotkowanie zaczynamy!
Wybacz pytanie, ale drogo było? Bo cytryny mi się podobają a właśnie poszukuję czegoś do zakupienia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
14 tys. Ale to zależy od rocznika, wyposażenia, stanu pojazdu itp. Ja potrzebowałam czegoś małego i zwinnego do jazdy po mieście. Minusy ma jak np. brak klimatyzacji co przy dzisiejszej pogodzie było męczące ale jak na moje potrzeby jest ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
U mnie też upały!! W pracy w pokoju gdzie siedzę nie ma okna, to sobie wyobraźcie.... Powietrze wpada tylko przez drzwi...
![]() Przez te upały i podejrzewam siedzenie na tyłku po 8h w ciasnych spodenkach ze sztucznego materiału+chodzenie tam do ubikacji (mimo że deske obkładam papierem) nabawiłam się infekcji...A wiadomo że do gina ciężko się dostać z dnia na dzień, muszę czekać do poniedziałku i mam nadzieję że uda mi się jakiegoś dorwać co mnie przyjmie od razu. ![]() Jestem po imprezce mojej urodzinowej, ojej ale stara jestem. ![]() ![]() Jutro pierniczę i nie idę do pracy, na moje pytanie co z jutrem, czy mam przyjść powiedzieli że jak tam chce, że nie mam przymusu, bo nie jestem ich pracownikiem tylko agencji. Do tego nawet nie było babki co ustala grafiki, a przez telefon nic nie mówiła o mnie więc olewam i nie jadę. Wyśpię się w końcu. Zresztą nawet nie wiem czy mam to płacone...a nawet jeśli to zarobiłabym jakieś 40 zł, a dojazd koło 10 więc za 30 zł nie chce mi się wstawać o 5 rano w sobotę. ![]()
![]() |
#184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Współczuję infekcji, kiepska sprawa. Mam nadzieję, że to nic poważnego. Ja niecierpię sztucznych materiałów więc latem noszę głównie bawełnę (i to zarówno bieliznę jak i ubrania). Poszyłam sobie w tym roku kilka spódnic z batystu i są mega przewiewne i wygodne. Też bym nie poszła do pracy na Twoim miejscu tym bardziej, że jesteś po imprezie ![]() Właśnie farbuję włosy a po południu idę z siostrzeńcem do cyrku a bardzo mi się nie chce ![]() Miłej niedzieli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
BAN stały
|
A u mnie nie zbyt ciepło, świeci słońce, ale jest chłodno. Chce z powrotem lata, nie chcę by jesień i zima przyszła, chcę w mojej letniej nowej tunice chodzić. Mam jakiegoś doła od paru dni, nic mnie nie cieszy już, tylko bym spała i nic więcej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
Ja tam lubię jesień, ale taką złotą, piękną.. Pachnącą dymem palonych liści, z pajęczynami, ładnymi zachodami słońca.
Zimę też lubię, ale taką białą, mroźną, słoneczną - najlepiej przed świętami z całym tym blichtrem i układaniem menu na Wigilię, wybieraniem prezentów, wieczorami z kakao i dobrą książką, z wpatrywaniem się w gigantyczne płatki śniegu, spacerami nad zamarznięte jezioro. Lubię jesienną i zimową modę: ciężkie swetry, ciepłe buty, czapki, szaliki, kominy, kolorowe, grube rajstopy, sukienki z grubej dzianiny, płaszcze, kożuszki, berety. We wszystkich rzeczach można znaleźć ich pozytywną stronę i trzeba to robić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez antunka Czas edycji: 2011-08-28 o 18:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#188 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
Ja też lubię na grzyby chodzić.
![]() Dziś mam doła bo od 14-22 w pracy i tak do środy. W środę koniec umowy. Dzwoniłam do agencji - firma ma mi załatwić przedłużenie umowy, to jest w ich interesie to załatwić. W firmie w zeszłym tygodniu powiedzieli że przedłużą, że "mają telefon do agencji w razie czego", no dobra, ale to niech mi powiedzą że mam iść do agencji sobie podpisać nową umowę, że wszystko załatwione, a tak to takie olewanie. Ja w czwartek bez nowej umowy do pracy nie mam zamiaru przychodzić. Nie wiem czy będzie dziś kierownik nawet, bo on jest na rano. ![]() Byliśmy wczoraj u mojej dalszej rodzinki w górach. Hodują pomidory, mają wielką plantację szklarniową, pomidory są zapylane przez specjalnie sprowadzane trzmiele z Afryki i Belgii. ![]() ![]()
![]() |
#190 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Klimat rodzinka ma fajny ![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o jesień i zimę to ja jej nie lubię, nigdy nie podoba mi się panująca moda w tych sezonach, nie lubię tych wełnianych swetrów przez co kolejny sezon muszę chodzić w cienkim sweterku w paski ![]() ![]() Ale jak każda pora roku ma jesień i zima swoje plusy ![]() ![]() ![]() ![]() A ja sobie dziś zafundowałam olejowanie włosów, miałam robić warkoczyki, ale po 8 miałam dość, więc zrezygnowałam ![]() Edytowane przez 6cf34e7e8f39cee75534fdb852be8187cc381168_600e0a0280783 Czas edycji: 2011-08-29 o 12:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
BAN stały
|
A ja lato uwielbiam, jak świeci słońce to i humor lepszy. Można na polu posiedzieć, wyjść się chcę z domu, ubrać spódnice miniówkę, leginsy, czy tunikę. Nie trzeba długo się ubierać. Pospacerować na świeżym powietrzu można. Nie lubię jesieni i zimy . W październiku listopadzie tylko same chlapy , deszcz, zimno. W zimie szybko ciemno się robi, jest zimno, ślisko. Trzeba w kurtkach i dżinsach chodzić, a nie przepadam za dzinsami, bo mam szerokie biodra, i nie lubię spodni kupować, a tu teraz szybko wylecę z domu, oby jak najdłużej słońce świeciło i było ciepło. Kupiłam dziś farbę białą i pigment w kolorze karmelowym, do rozmieszania z tą białą ,taki średni brąz, do pomalowania mojego pokoju. Teraz mam pokój na ciemny róż pomalowany i naszło mnie na zmiany. Myślę, że taki średni brąz będzie ładny. Jeszcze filetowy mi się podobał, ale wszyscy się śmiali, że to grobowy kolor i wybrałam uniwersalny brąz.
Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2011-08-29 o 13:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
Jutro pierwszy dzień w pracy... boje się
![]() Już teraz mam żołądek zawiązany na supeł, nie chce myśleć co będzie jutro rano...
![]() |
![]() |
#193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się martwię, bo grzecznie mówiąc nie mogę się wypróżnić, a muszę druga próbkę wziąć do badań ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kilka śliwek i szklanka mleka na pewno rozwiążą problem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez napiszę jak było na rozmowie i co z tego wynikło ![]() Już załatwiłam sprawę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja dziś byłam u optyka i okulisty i jutro odbieram nowe okulary. ![]()
![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
Pocieszające
![]() ![]() Ja w czwartek będe miała swój pierwszy dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Ariena Ja bym chętnie zamieniła swoje okulary na szkła kontaktowe, ale rodzice w życiu mi ich nie kupią, bo twierdzą, że sobie nimi oczy popsuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
A jak to jest z tymi szkłami?
Pierwszy raz to wiadomo - badanie u okulisty, nauka nakładania szkieł i zakup u optyka, a później? Można sobie zamawiać np. ze strony internetowej? Poważnie myślę o szkłach, szczególnie zimą mi się to przyda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Konto usunięte
|
a ja mam dylemat bo zadzwonila do mnie babka ze prowadza rozmowe kwalifikacynjna jak w koncu przegladnela wszystkie wyslane doszlam o jaka prace chodzilo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
Dzięki. Po wypłacie będę musiała się wybrać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
Pierwszy dzień za mną. Oficjalnie 8 godzin + 1 godzina na obiad. W praktyce przez 9 godzin nie wiedziałam w co ręce wsadzić.
Przez kolejne 3 tygodnie, będę pracowac z X, potem ona się zwalnia i ja przejmuję całe stanowisko. Przez pierwsze 4 godziny robiłam faktury, oczwiście coś tam źle poklikałam i potem musiałam cześć poprawiać. Potem wysłali mnie na miasto zrobić badania do miejscowego ośrodka. Akurat miałam pół godzinki żeby zjeść batonika w aucie. Wróciłam, do sekretariatu i dalej robiłam.... faktury ![]() Przez pozostałe 2,5 godziny byłam u szefa, załatwiałam papierki u kadrowej i księgowałam pocztę. no i babeczka mi coś tam pokazała z jakichś raportów które mam robic codziennie rano. Nic nie rozumiem ![]() Na nic więcej nie starczyło czasu, a byłyśmy tam we dwie ![]() ![]() No zobaczymy jak to będzie ![]()
![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
No nieźle, a ktoś tu pisał, że dopiero póxniej jest gorzej. Z tego co się dowiedziałam ja na pierwszy dzień mam ustawioną sesję fotograficzną więc bedzie sajgon ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
Sczerze... jutro będę miec zakwasy .... od faktur
![]() Drukarka jest wysoko, więc zbierając wydrukowane papiery ćwiczę biceps(czy jakiś tam inny mięsień) ![]() Ewentualnie mogę podnieść pupsko z krzesła, a wtedy robię przysiady ![]() Boli mnie i ręka i uda ![]() na plus atmosfera w firmie. Właściwie wszyscy są sympatyczni i pomocni - narazie, bo jestem nowa ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
Kurcze padłabym ze stresu
![]() Chociaż niewiadomo czym mnie tam przywitają w czwartek. Matko Boska! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
guantanamera a gdzie zaczynasz w czwartek?
Ja 1.09 mam podsumowanie czegośtam i podobno mamy siedzieć dłuuuugo :/
![]() |
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
No w tej nowej firmie-własciciele marki Caterina. Wiem, ze 1 dzien to lekarz i inne pierdoły, ale i tak się boję. Jeszcze moj mąz za granicą i nawet nie ma się do kogo przytulic.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja też właśnie nie wiem jak sobie dam radę jak będę sama za 2 tygodnie. Od poniedziałku zapierdalamy we dwie, koniec miesiąca i jest mnóstwo zamówień na alkohol, faktur tysiące. Jutro ponoć ma być najgorzej, jakbym była sama to bym wyszła dziś chyba koło 1 w nocy. ![]() Ja z kolei drukarkę mam na poziomie bioder i drukują mi się stosiki na podłogę. Jak mi się jeden stosik drukuje (grubości encyklopedii) to podbijam i podpisuję poprzedni sprawdzając przy tym spis całego zestawu czy wszystkie faktury mi się wydrukowały. ![]() Później te faktury "ładuje się" na poszczególnych kierowców i drukuje się raport, ale to już jest luz. Dziś drukowałam i podbijałam od 16.30 do 20. ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Ariena Czas edycji: 2011-08-30 o 23:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.