|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chamstwo w tramwajach i autobusach.. (śmieszne jak i straszne "kfaitki"..:P)
to nie bylo nic romantycznego... zwykla para pijaczkow + pijaczek towarzyszacy. Usiedli sobie na krzeselkach. Facet chcial,zeby babka go pocalowala. Ona nie chciala. Facet w rozpaczy: to co mam zrobic? ozenic sie z Toba?
Ukleknal przed jej krzeselkiem i poprosil o rekePlus jeszce pare okrzykow typu: ludzie,ludzie zgodzila sie Calosc trwala moze 3 przystanki. *kiedys jechalam ze znajomymi autobusem z petli. W calym autobusie bylismy tylko my troje. Ja siedzialam na poczwornych siedzeniach na koncu autbusu,znajomi przede mna. W pewnym momencie wsiadl facet 50+ i usiadl kolo mnie, udo w udo i caly czas sie usmiechal * dostalam kwiatki w tramwaju co prawda strasznie smierdzace,ale zawsze cos...* pani na przystaku powiedziala,ze mam piekne wlosy
24.02- Jantar+pokrzywa Edytowane przez mad86 Czas edycji: 2011-08-26 o 22:59 |
|
|
|
|
#182 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Dot.: Chamstwo w tramwajach i autobusach.. (śmieszne jak i straszne "kfaitki"..:P)
Przypomniałaś mi zabawną sytuację
Siedziałam w autobusie z tyłu, wracałam jakoś z miasta i tak wyszło, bo zwykle tam ne siadam, wolę postać
|
|
#183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o to mi przypomnialas,ze kiedys kibic Legii na sile chcial mi wcisnac jakies cukierki. Nie chcialam,a on sie pyta co taka nieufna jestem. I rozpoczal temat jacy to ludzie sa nieufni... niestety znalazl towrzysza rozmowy * tramwaj. Kobieta obgadujaca swoje problemy intymne przez telefon. *znow tramwaj: dziewczyna rozmawiajaca przez telefon,cala droge (40minut). Rozmowa typu: jade tramwajem, jestem na przystanku X ,a teraz na przystanku Y, ale scisk w tym tramwaju. Spotykalam ja w kazdy wtorek i zawsze bylo to samo. Oczywiscie darla gebe na caly tramwaj, co najmniej jakby do Ameryki dzwonila
24.02- Jantar+pokrzywa Edytowane przez mad86 Czas edycji: 2011-08-26 o 23:12 |
|
|
|
|
|
#184 |
|
Rozeznanie
|
najbardziej"lubię" takich nawiedzonych gości, a często mi się takie zdarzają, że albo wygłasza jakieś obłąkane wizje religijne albo polityczne i to bezpośrednio do mnie
|
|
#185 |
|
Rozeznanie
|
ja kiedyś byłam świadkiem podrywu w autobusie właśnie takich meneli
![]() siedziała babka taka wiecie, 50 lat a kieca ledwo za pupe itd. przysiadł się jakiś facet, oczywiście podchmielony z piwem w ręce i zaczyna bajerę przedstawili się sobie, pan poczęstował panią piwem i tak sobie jechali po czym pan stwierdził ze to jego przystanek ale pojedzie z paną dalej ![]() ja niestety musiałam wysiąść i nie wiem jakta romantyczna historia potoczyła się dalej
|
|
#186 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie natomiast przydałaby się taka opaska z napisem "Mam padaczkę" i ludzie może też nie braliby mnie za ćpuna, lumpa, pijaczynę . Nie raz miałam gorszy dzień i nie miałam zamiaru ustępować miejsca takiej sapiącej babuszce, ciekawe czy udzieliłaby mi pomocy, gdybym dostała napadu...
Edytowane przez blueskye Czas edycji: 2011-08-27 o 12:34 |
|
|
|
|
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
Blueskye a wiesz że właśnie jakiś czas temu jechałam autobusem, ciasno było i gorąco i jakiś pan tak jakby na chwilę sie wylączyl bo tak się oparł o siedzenie i taki trochę nie przytomny był to dziewczyna tak krzyczy do niego "prosze pana co się dzieje!?" ale już się "obudził" i stał dalej ale nic nie mówił. Potem znowu i słyszałam tylko odgłos zwymiotowania i upadnięcie (koleżanka mówiła że jakaś piana mu się potoczyła z ust bo ja tego nie widziałam). To ta dziewczyna tak chciala mu jakoś pomóc i jak już przystanek zaraz był to jakiś chłopak go wziął pod pachę i wyniósł z autobusu. Także nie jest tak źle z ludźmi
|
|
|
#188 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#189 |
|
Zadomowienie
|
Ja ostatnio zemdlałam z autobusie z tego gorąca..stoje sobie grzecznie z chłopakiem i nagle kratka przed uczami i zaczyna sie ciemno robic.. i zgaslam
chłopak mnie złapał , ktos powiedzial zeby mnie zautobusu wyniósł/wyprowadził, TŻ poprosił chłopaka stojącego obok o pomoc a ten zdebiał i sie patrzy..i kto pomogł? podchmielony pan a ja obudzilam się na przystanku nie lubie takich przeżyc najgozej było mi szkoda TZ bo se bardzo przestraszył bo ja nic nie odpowiadalam bo nie mogłam ale slyszlaam wszytsko
Edytowane przez matryca3 Czas edycji: 2011-08-27 o 11:54 |
|
|
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w sumie ustępuję sama z siebie, ale szczerze mówiąc ostatnio mam coraz mniejszą ochotę to robić, zwłaszcza po ostatniej historii.
Siedziałam, ogólnie większość siedzeń była zajęta, pojedyncze wolne, trochę ludzi stało. Z tyłu za mną stanął człowiek ok. 60 lat, spojrzałam na niego, stwierdziłam, że nie jest specjalnie wiekowy i siedziałam dalej. Autobus się zatrzymał i facet przeszedł koło mnie, chociaż bliżej miał do wyjścia z tyłu z wrzaskiem: "wstrętnie Cię wychowali młoda, wstrętnie", prawie mnie opluwając. Dopiero jak mnie mijał zobaczyłam, że idzie o kuli, której autentyczni nie widziałam wcześniej. Wkurzył mnie, bo nie mam obowiązku patrzeć na jego nogi, czy ma problem ze staniem, czy nie i w ogóle pomijam fakt, że mam 29 lat i nie jestem żadna młoda. Cham i prostak.
|
|
#191 |
|
Wtajemniczenie
|
Chamstwo kierowcy, które mogło się skończyć BARDZO źle.
Siedzę w tramwaju niedaleko tylnych drzwi, wszystkie drzwi już zamknięte, stoimy na światłach przy przystanku, widać, że jakaś starsza pani biegnie z daleka. Kierowca otworzył tylne drzwi, kobieta (która była nieźle obładowana siatami) stanęła ledwo nogą na jednym schowku i uczepiła się jedną ręką rury, a facet ruszył! Z otwartymi drzwiami, z kobietą, która mało nie wypadła. Na szczęście dwóch młodych chłopaków szybko zareagowało, wciągnęli kobietę do środka, a na następnym przystanku paru pasażerów poszło ochrzanić kierowcę.Mam nadzieję, że poszła skarga (ja wtedy mała byłam, nie wiedziałam nawet, że skargi można pisać )
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#192 |
|
Zadomowienie
|
Co do nachalnego przyglądania się komuś - denerwuje mnie, jak siedzę/stoję i ktoś mi się bardzo nachalnie przygląda. Nie - nie wyglądam dziwnie. Wtedy stosuję technikę 'mierzenia się wzrokiem', też zaczynam się jednocześnie tej osobie przyglądać i czekam, aż pierwsza odwróci wzrok, ubaw mam czasem z niektórych babć, jak to w miarę przyglądania się robią coraz bardziej agresywne miny.
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o chamstwo kierowców... Kilka lat temu jechałam autobusem i z daleka widziałam, że na przystanku stoi chłopak z dziewczyną. Nie wiem, czy kierowca chciał ich przestraszyć, czy po prostu nie zauważył, ale szybko minął przystanek i gwałtownie zahamował dopiero kilkanaście metrów dalej. No to chłopak z dziewczyną zaczęli biec w stronę autobusu, dziewczyna w tym biegu się przewróciła. W dłoni miała jakieś drobne pieniądze i te pieniądze jej wypadły. Chciała je pozbierać, a chłopak pobiegł do autobusu, aby powiedzieć kierowcy, by zaczekał na jego towarzyszkę (był to ostatni nocny autobus). Kierowca coś do niego warknął, zamknął drzwi i odjechał
Chłopak zaczął się awanturować, prosić aby się zatrzymał, bo jego dziewczyna została sama na przystanku w niebezpiecznym rejonie, a do tego jest późna noc. Kierowca udarł się, że nie ma obowiązku zatrzymywania się między przystankami i w efekcie chłopak wysiadł dopiero na następnym ![]() Nie wiem jak sprawa się skończyła, ja na miejscu tego chłopaka pisałabym jakąś skargę, kierowca zachował się skandalicznie. Na tego faceta żaliło się wielu pasażerów, że jest bardzo nerwowy i bywa chamski. Nie wiem, czy ten pan jeszcze pracuje, bo na szczęście nie muszę już jeździć autobusami.
|
|
|
#194 |
|
Raczkowanie
|
Kiedyś jechałam sobie na randkę
i założyłam sukienkę, plecy miałam odkryte... Stanął za mną jakiś facet i złapał mnie za te plecy ![]() Wracałam z koleżanką ze szkoły i był straszny tłok - godzina szczytu. Stanęłam sobie przy kimś, kto siedział i odwróciłam się do tej osoby tyłem, zajęłam się rozmową z koleżanką. Nagle poczułam, że ten ktoś smyra mnie kolanem po tyłku ![]() Mialam 14 lat. Jechałam w któryś piątek z rodzicami autobusem do szpitala na mszę za brata (był po wypadku, w śpiączce - ciężka sprawa). Za mną i za mamą usiedli chłopacy w wieku 17-18 lat i do mnie: "Ej, ruchałaś się już?" ![]() Niedawno wracałam z miasta do domu, wszedł pijany chłopaczek, poszedł na sam koniec autobusu. Słuchałam sobie mp3 i nagle słyszę takie "chluuup" i okazało się, że zwymiotował. Jeszcze nigdy nie widziałam tak szybko wysiadających ludzi z autobusu Kiedyś byłam świadkiem rozmowy dwóch starszych pań. Jedna mówi do drugiej: "Te gówniary to z tymi torbami jeżdżą i wsiąść nie można!" Przepraszam bardzo, z czym mam zatem chodzić do szkoły?
|
|
#195 | |
|
BAN stały
|
matko
.. dla tej dziewczyny to była naprawde mega niebezpieczna sytuacja, sama gdzies na wydupiu w środku naocy została:/ w tym czasie co ten chłopak wracał na przystanek gdzie ona została, ktoś mógł ja zwyczajnie wciągnąc do auta i wiadomo co mogłoby stać sie dalej.. takich kierowców to sie powinno do wiezienia wsadzać za świadome narażenie zdrowia i zycia czyjegoś..![]() A moja z dzisiaj.. tez szokująca. Wracam tramwajem z miasta, byłam rozwozić cv w sprawie pracy. Upał niemiłosierny, ludzie sie dusza mimo otwartych okien.. wsiadłam znów do 2 wagonu . ludzi całkiem sporo, ale nie było tłoku. Ja stałam, z 3 krzesełka ode mnie siedziała młoda dziewczyna, taka troche "dziunia" (blondynka, krótka mini) ale wygladała generalnie na sympatyczna no i po prostu zadbaną.. Wsiadło 3 penerków, z 15 lat, muzyka z trzeszczącego telefonu, jakiś wulgarny hiop hop ("półmetrowy ch... wchodzi w du.. policjanta..") i staneli przedemną, bliżej tej siedzacej blondynki. Ludzi bylo sporo ale kazdy sie bal im zwrocic uwage o te muzyke, bo wygladali na takich co sa w stanie zabić za 5 zl.. Żuli w ostetntacyjny i ohydny sposób gumy do zucia i mowili jak sie jeszcze nak*** przed powrotem do budy.. chwile przed przystankiem(jak tramwaj juz hamował) spojrzeli sie porozumiewawczo, wyjeli gumy z buzi, przykleili tej dziewczynie je na czubek głowy i minute-dwie poźniej wysiedli . W tramwaju było kilku facetów - nikt nie zareagował. dziewczyna płakała kolejne 2 przystanki które jechalam, oczywiscie wszyscy sie na nia gapili (szczególnie faceci..) a nie pomogli w tej sytuacji. (ja szczerze mowiac balam sie im cokolwiek powiedziec, bo byli we 3 i wygladali jakby naprawde byli w stanie cos powazniejszego zrobic.. ale facetow w tramwaju bylo kilku, w sile wieku..)Cytat:
|
|
|
|
|
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
ej co to jest penerek??? pierwszy raz słyszę to słowo w tym wątku chyba trzeci raz
|
|
|
|
|
#197 |
|
.
|
ja mam czasami wrazenie, ze kierowcy u nas w miescie maja frajde, jak uda im sie odjechac doslownie przed nosem. wiele razy widzialam,ze wszyscy pasazerowie z przystanku wsiedli i ktos biegnie w strone autobusu. jak ktos jest jakies 15m od przystanku, kierowca radosnie odjezdza
|
|
|
|
|
#198 |
|
BAN stały
|
u nas odjeżdżaja czasem dopiero jak sie jest o krok przed drzwiami.. albo lepiej, zamykaja je jak sie jest krok od nich a odjeżdżaja w momencie, jak sie naciska guzik od ich otwarcia:/.
---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- taka hmm.. osoba z marginesu społecznego..;p w przypadku starszych panów przeważnie pener = menel,żulek lub podchmielony facet od którego zalatuje wódka, w przypadku mlodszych pener to przeważnie taki typowy dresiarz, na ktorego źle sie czlowiek spojrzy i moze zarobić z noża ![]() |
|
|
|
|
#199 |
|
Zakorzenienie
|
aaa ja myślałam że to jakoś z pakerek jest połączone
|
|
|
|
|
#200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kilka definicji ![]() http://www.miejski.pl/slowo-Pener
|
|
|
#201 |
|
Jestem groszek... ;)
|
Jechałam dziś nowiutkim tramwajem plus na dzień otwarty na moście rędzńskim.
Wsiada kobitka, na oko 60lat, wypacykowana. Tramwaj ruszył, ona wyjmuje obcinacz do paznokci i zaczyna obcinać paznokcie... Popatrzyłam na nią zszokowana, zero reakcji z jej strony... Załuje że czasem brakuje mi tupetu by zwrócić komuś uwagę na takie chamstwo
|
|
#202 |
|
Konto usunięte
|
Ja ostatnio dwa razy byłam świadkiem sytuacji, że pan wstał z siedzenia, żeby ustąpić komuś starszemu o kuli... I zanim ta starsza osoba zdążyła się obrócić, to na miejsce wskakiwała jakaś babka z drugiego końca autobusu
I zadowolona, że sobie usiadła... Miejsca musiał ustępować kto inny...
|
|
|
|
|
#203 |
|
.
|
jak jechalam kiedy pociagiem to mialam wielka "przyjemnosc" jechac z pewna rodzinka. facet z gipsem na rece (tylko on wkladal i sciagal walizki), niestety zahukany i pod pantoflem, zona i corka (z rozmowy wywnioskowalam, ze ma 14-15lat). dziewczyna w przedziale wyciagnela tipsy, zaczela je naklejac,a pozniej obcinac. oczywiscie wszedzie latal ten plastik, a ten biedny ojciec tylko to po niej zbieral.
|
|
|
|
|
#204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to sobie wspaniałe miejsce znalazła ![]() Ale to jeszcze nic jak już jesteśmy przy paznokciach- Latem w zeszłym roku, w pociągu widziałam dziewczynę, która obcinała sobie paznokcie... u stóp |
|
|
|
|
|
#205 |
|
Zadomowienie
|
a propo paznokci... jakies 2 mies temu jechalam pks i facet siedzacy zaraz kolo mnie zaczal obgryzac okropnie brudne paznokcie, po czym plul tym co obgryzl
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
Nic tylko jeździć autobusami
wątek ku przestrodze a i można się dowiedzieć co to pener też nigdy nie słyszałam ciekawe w której części PL tak się mówi..u nas to żul albo częściej menel.
|
|
|
|
|
#208 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na studiach kolega z grupy, jak się wkurzył to używał też żeńskiej wersji np. "stara penera". ![]() ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
Siedzieliśmy z przodu, była sobota, autobus rzadko kursował. Kierowca zatrzymał się na przystanku, ludzie wysiadali, wsiadali, na przeciwko kierowcy biegła starsza pani, w momencie, kiedy zdążyła dobiec do przednich drzwi i wyciągnąć rękę, żeby wcisnąć przycisk do otwierania drzwi - autobus ruszył.
|
|
|
#209 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#210 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
*** Co do kierowców, to raczej narzekać nie mogę, bo chyba nie byłam świadkiem czegoś niefajnego z ich strony. Raczej własnie przeciwnie - czekają jak widzą, że ktoś biegnie i cierpliwie ludzi przesuwają jak się drzwi zamknąć nie chcą A co do tego, że jak już autobus trochę odjedzie i drzwi nie otworzą, to pewnie dlatego, że mają jakieś tam swoje przepisy... A jak to ja akurat biegnę, to dziękuję kierowcy kiwnięciem głowy, a jak jestem wystarczająco blisko, to słownie. Bo to jednak oni muszą później myśleć o tym czy się wyrobią na czas a nie ja... Raz tylko się trafił kierowca-rajdowiec, chciał może sprawdzić możliwości pojazdu, ludźmi rzucało, bo hamował z pasją i w dziwnych momentach
|
||||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:03.

Ukleknal przed jej krzeselkiem i poprosil o reke

Z otwartymi drzwiami, z kobietą, która mało nie wypadła. Na szczęście dwóch młodych chłopaków szybko zareagowało, wciągnęli kobietę do środka, a na następnym przystanku paru pasażerów poszło ochrzanić kierowcę.