|
|
#181 | |
|
Wiedźma
|
Dot.: Kadzidło w perfumach
Cytat:
Za to drugi zapach Reginy Harris...
|
|
|
#182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie tak okropnie z selektywnych to Nu rozczarował... nie wiedzieć czemu oczekiwałam po nim cudów... a tu taka kicha
|
|
|
#183 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ostatnio minęła mi faza na słodkie zapachy i ku swojemu zdziwieniu zaczęło mnie ciągnąć w stronę pieprzu... A teraz mam wielką ochotę na kadzidło, ale np. nie indyjskie jak w Kyoto, raczej kadzidło z pieprzem, ale nie tak kwaśne i ogórkowe jak w NU, tylko gorące, z przyprawami, ale bez przesady - nie w stylu N. Kamali. Chcę czegoś zbliżonego do Black Cashmere, ale bardziej wyrazistego, z charakterem i pieprzem w wydaniu 'nie kwaśnym'...
|
|
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
Moja nowa miłość to kadzidło na słodko
![]() A mianowicie, Bond no. 9 - Silver Factory klik! Jestem w 7 niebie ![]() Muszę go mieć całego... sasasa ![]() No nic... coraz więcej perfum do kupienia, coraz mniej kasy
|
|
#185 | ||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Cytat:
Trochę to już nieaktualne. W końcu minęły ponad dwa lata od tamtego czasu. Dwa lata sumiennego poznawania kadzideł... Może powinnam dopisać drugi odcinek? ![]() Strasznie dawno Cie nie widziałam, swoją drogą. Nie wiem sama, czy to dlatego, że Ty nie bywasz, czy raczej dlatego, że ja nie bywam... Na zlociku może byś się pokazała kiedyś? Planujemy jesienny.
|
|
|
#186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-09-07 o 08:37 |
|
|
|
|
|
#187 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wiesz, że też o tym pomyślałam, ale nie wypadało tak wprost zasugerować... ![]() Cytat:
Nie wiem czy nadal propozycje odnośnie terminu pojawiają się w wątku na forum, czy w dalszym ciągu miejscem spotkań jest SCC, ale tak czy inaczej, w razie czego proszę o info.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczęta, co pachnie dymem? Takim dymem, jaki to jest gdy latem palą się trawy
|
|
#189 |
|
never say no to panda
|
dottoresso:
CB IHP Burning Leaves / Fire from Heaven Ava Luxe Incense Noir Diptyque Feu de Bois
|
|
|
#190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#191 |
|
Zadomowienie
|
a takim dymem z kominka? Jak się przechodzi obok domu w którym palą drzewem w kominku - pachnie przecudnym dymem - to czy są takie perfumy?
|
|
|
|
|
#192 | |
|
never say no to panda
|
Cytat:
|
|
|
|
#193 |
|
Nindżopesz
|
Demeter Fireplace i Diptyque Feu du Bois ^^
|
|
|
|
|
#194 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#195 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Kadzidło w perfumach.
Do costes. Wszystko fajnie, tylko czemu takie straszne błędy ortograficzne?????? Toż to koszmar jakiś!!! Piszesz nawet fajne i mądre posty, ale tego się normalnie czytać nie da
Edytowane przez aniesse77 Czas edycji: 2010-09-12 o 16:19 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#196 |
|
Rozeznanie
|
Jedyny wątek o perfumach Ajmal, jak odkryłam na Wizażu, dotyczył tylko ich dostępności w Polsce. Tymczasem gnębi mnie zapach Alf Lail O Lail, właśnie ze względu na obiecane kadzidło w otwarciu... Tylko właśnie, opis składu dość enigmatyczny, "nuty korzenne, drzewne" niewiele mi mówią, zwłaszcza, że i kwiatowe upchnęli. Nie znalazłam opinii o tych perfumach. Butelka przypomina na zdjęciu plastikowy podest na petunię, co raczej zniechęca. Zna ktoś Alf Lail? Leżało to chociaż koło kadzidła?
|
|
#197 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kadzidło w perfumach.
Cytat:
|
|
|
#198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Inne zapachy są, a tego akurat nie ma ![]() http://www.fragrantica.com/index.php...etraga&x=0&y=0 No nic, to ja więcej nie pomogę ![]() EDIT: A jeszcze tu znalazłam cosik: http://www.matitrading.pl/alf-lail.html Niezły zapłon ma dziewczyna, Costes się wypowiadał wieki temu w tym wątku, na samym jego początku, teraz to już chyba tu nie zagląda nawet ![]() No ale nic, ja jestem w stanie zrozumieć co pisze
Edytowane przez kolciag Czas edycji: 2010-09-19 o 23:32 |
|
|
|
|
|
#199 |
|
Rozeznanie
|
Na fragrantica też sprawdzałam... (kolciag, dziękuję za chęci
Miałam cichą nadzieję, że znawczynie kadzideł dawno to poznały... Teraz mam złośliwe podejrzenie, że jeśli nie poznały, coś w tym jest. Pewnie nie są wcale takie kadzidlane ![]() edit. Właśnie w tej perfumerii się na nie natknęłam ! Ale co za próbki sprzedają? 0,5ml... Myślałam, że taka pojemność to wymysł Allegro!
Edytowane przez BAHAMONDE Czas edycji: 2010-09-19 o 23:40 |
|
|
|
|
#200 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja dopiero jestem w trakcie poznawania kadzidła, więc wszystko przede mną
Na to niestety jeszcze się nie natknęłam.Najlepiej poczekać na Sabbath czy Cbr, one są moimi kadzidlanymi guru ![]() Może one wąchały i się wypowiedzą Cytat:
![]() Chłamstwo i rozbój w biały dzień ![]() Kiedyś, jak się wcześniej nie zdecydujesz na zakup, na wspólnych mogę spróbować to coś rozebrać na części, bo sama ciekawa jestem
|
|
|
#201 |
|
Rozeznanie
|
Guru to świetne określenie. Gdyby nie Sabbath, nie wiedziałabym, że kadzidło to nie indyjskie kadzidełko
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
A tutaj może coś te opinie tobie powiedzą, tylko 2 ale zawsze coś:
http://www.basenotes.net/ID26125361.html Eh, nigdzie nie ma dokładnych nut... nie ładnie tak
Edytowane przez kolciag Czas edycji: 2010-09-19 o 23:52 |
|
|
|
|
#203 |
|
Rozeznanie
|
No i zależy jakie proporcje nut drzewnych względem róży, o ile to róża... Bo róża mnie nienawidzi, z wzajemnością zresztą.
Ale gdyby trafiła się kiedyś rozbieranka, z chęcią dołączę
|
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
O, no proszę, a ja za to uwielbiam różę w połączeniu z kadzidłem
![]() Ogólnie lubię róże, ale nie wszystkie Świetny masz podpisik, tak lekko off-topując
|
|
#205 |
|
Rozeznanie
|
Poznawszy Montala, składałam w pierwszym odruchu na Aoud, ale nie, to róża! Ten sam nienawistny zapach wydobywa się z próbki Rosine
![]() Chociaż nęci mnie próba z Tauerem, nie powiem... (Ps. widziałam, jak ludzie się męczą, pisząc mój nick )
|
|
#206 |
|
BAN stały
|
A ja kocham Indian Holi, oszczędzam na maksa
limitowaną edycję (choć na co dzień używam słonia z kenzowych) i noszę (latem) Halloweena, który nie przypadł Tobie do gustu![]() Te zapachy kojarzą mi się z czymś przyjemnym, pierwszy przywiozła mi siostra z UK za jedne z pierwszych zarobionych pieniążków, drugi podarował mi mąż na tydzień przed ślubem, na którym oczywiście nim już wypachniona byłam
|
|
|
|
|
#207 |
|
Rozeznanie
|
Zupełnie nie wyczuwam w Halloween kadzidła, ale i tak je lubię - jeden z nielicznych zapachów kwiatowych, do którego być może kiedyś wrócę. Chyba że to kadzidło przyciąga mnie poświadomie
|
|
#208 |
|
Wtajemniczenie
|
Dorzuce jeszcze Baudelaire'a Byredo, bo chyba nie było, to jeden z dwóch znanych mi (
jeszcze, ale już niedługo) kadzidlaków i bardzo mi sie podoba, choć wyraźnie widze że furory nie robi. Lubie w nim tą leśno-zieloną lekko spróchniałą (to zapewne jałowiec) otoczke kadzidła.
|
|
|
|
|
#209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w innym miejscu : Wysoka nuta: Korzenna - Kadzidło Średnia nuta: Kwiatowa - Korzenna Bazowa nuta: Piżmowa - Drzewna mają troche róznych ciekawych zapachów do kupy 108 kompozycji , może warto spróbowac
|
|
|
#210 |
|
BAN stały
|
Napisze ktoś coś więcej na temat Zirh Ikon?
![]() Jestem bardzo zaintrygowana Lubię Black Cashmere, Serge Noire, Encre Noire - te klimaty przede wszystkim. Gucci PH, Bvlgari Black - też jak najbardziej. Fanką tych co bardziej hardkorowych kadzideł-kadzideł typu BT raczej nie jestem. Spodobałby mi się Ikon? Jak myślicie? ![]() Niby jest niedrogi, więc można zaryzykować, ale... najpierw się Was poradzę
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:12.