![]() |
#181 |
Zadomowienie
|
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część VI :)
ah, no. ^^
zadzwonię zaraz do szpitala.. zobaczę co mi tam powiedzą bo normalnie coś mnie trafi.
#182 |
Zakorzenienie
|
Nie zaznaczyla Ci polozna w karcie ciazy numeru do szpitala na ktory masz dzwonic w razie cos by sie dzialo? U mnie ten wydzial nazywal sie wlasnie tak jak wczesniej pisalam, u Ciebie moze inaczej sie nazywa. W kiazdym badz razie to jest tam gdzie chodzilas do szpitala na scany.
|
![]() ![]() |
![]() |
#183 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Raczkowanie
|
aguu to bobasa rozpieściłaś w tym brzuchu jak nie chce wyjść na zewnątrz - tak sobie to tłumacz.
![]() patiisia wiem kochana wiem ale zrobię wszystko, żeby się obyło bez normalnego porodu. postaram się jak tylko mogę załatwić cesarkę. nie z lenistwa ale ze strachu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#187 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() peti91, wydaje mi się, że to że Ty chcesz nikogo nie będzie obchodziło..cesarka wiąże się z kosztami i jak nie ma potrzeby tego nie robią. ja też przez cała ciąże mówiłam że będę mieć cesarkę i w ogóle.. a teraz to mi bez różnicy oby tylko wyszło ![]() eh, nic.. tylko wkurza mnie to. na czwartek umówię się na wizytę do położnej.. chociaż do tego czasu może urodzę..grrrr ![]()
Edytowane przez aguu00 Czas edycji: 2011-09-19 o 17:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
No sie ogarnelam w koncu
![]() aguu ![]() ![]() zoska a jak z twoim stazem? wiesz juz cos? a teraz fotki i opis ![]() 1 i 2 to dziela mojej babci ![]() 3 i 4 to prezenty od tzta mamy i babci 5 i 6 to moje zdobycze lumpkowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a mi się spać chce. ;x mój tata oszalał.. nie może doczekać się już wnuka bo znajomej nosidełka nie nosidełka pokazuje o.O już mówi że mama będzie musiała wolne wziąć żeby mi pomóc czy coś.. spacery i wszystko inne planuje masakra. ![]() ![]() muffinka, ładne ![]() ![]()
Edytowane przez aguu00 Czas edycji: 2011-09-19 o 18:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#191 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Btw, czy przed porodem czułyście się może jakoś bardziej zmęczone?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
Part II:
1 i 2. kombinezonik za cale 15 zeta ![]() 3 i 4. posciel mamuski ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
dziekuje dziewczyny
![]() aguu moja babcia lubi takie dlubanie ![]() w ogole to przywiezlismy tylko polowe rzeczy (tak do 6 mies) a juz nie mam grdzie trzymac, a drugie tyle przyjedzie w listopadzie... mieszkanie mam za male ![]() dostalam dzisiaj awizo, przyslali misia z bebilonu dla malego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja też miałam gdzieś zdjęcia porobione żeby wam pokazać. ;x Patiisia a jak nie masz poszewek to popatrz na allegro bo swego czasu widziałam tanie, nowe a ładne ![]()
![]() |
#196 |
Wtajemniczenie
|
Muffinka a za co ten miś?
![]() Agu zaraz zobaczę ![]() Mam nadzieję że to dzisiejsze zmęczenie, skurcze i ból kręgosłupa przyniesie mi długo oczekiwany poród ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
uhhh wreszcie w domu.
po wizycie pochodziłam jeszcze po sklepach i byłam w bibliotece. ![]() pielęgniarka założyła mi kartę ciąży i zważyła, od tamtego miesiąca przytyłam ponad kg. ;o masakra. a lekarz przejrzał wyniki-wszystko ok, zalecił dalsze branie kwasu foliowego, dopóki nie skończe opakowania, a później mam przejść na jakieś witaminy już do końca ciąży. A no i zrobił usg brzuszne, ale w sumie ja na zdjęciu kij widzę ![]() W przyszłym tygodniu mam się zgłosić do szpitala na jakieś lepsze usg. no i ogólnie pogadaliśmy jak się czuję, zadałam mu 2432 pytań i co najgorsze z roztrzepania zapomniałam zapłacić ![]() ![]() ale ładne te ciuszki i komplety.. nie mogą na takie coś patrzeć, bo od razu mój zakupoholizm daje o sobie znać ![]() ![]() a właśnie dziewczyny wy do laboratorium co miesiąc dostajecie skierowanie? bo dzisiaj nie dostałam i się tak zastanawiam czy nie zapomniał ![]() Edytowane przez ZacpanaRapem Czas edycji: 2011-09-19 o 18:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do dziecka swieta prawda. Jak weszlo to i wyjdzie. ![]() Jezeli chodzi o cesarke, to nie tyle koszta sa wazne co niebezpieczenstwo jakie niesie za soba zabieg chirurgiczny. CC to powazna operacja i nie dziwie sie, ze nie chca jej robic bez wskazan. muffinka wszystko bardzo ladne. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
Pati zarejestrowalam sie na ich stronie i przysylaja probki
![]() ![]() ZacpanaRapem ja nie wytrzymalam do poznania plci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, młodą mamą nie jestem
![]() Jestem lekarzem, co prawda nie ginekologiem, ale jednak, widzę że macie kilka pytań, więc może moja wiedza się na coś przyda. 1- Peti, HCV z tego co mi wiadomo, tak samo jak HIV, jest wskazaniem do cesarki. Ryzyko przeniesienia infekcji krwiopochodnej jest większe przy normalnym porodzie. Więc masz spore szanse na cesarkę. Z drugiej strony powinnaś być w tej chwili pod opieką poradni chorób zakaźnych. Nie dla Ciebie, tylko dla dziecka, by zminimalizować szanse przeniesienia choroby. 2- sporo piszecie o nacięciu krocza. Kontrolowane jest znacznie lepsze niż samoistne. Kochane- połozna widzi, jak dzieciątko wychodzi i jak wygląda sytuacja tam na dole. To ona zdecyduje, czy dacie radę bez nacięcia (i będzie się starała tak wyprowadzać dzidzię, żeby rozdarcie było jak najmniejsze), czy też potrzebujecie nacięcia... Nacięcie robi się podczas skurczu- nie powinno się go czuć w ogóle. Również budowa krocza ma znaczenie. To co się stało waszej koleżance(Karli)- że szwy puściły, to rzadka sytuacja. Musieli naprawdę byle jak zszyć ![]() 3- fakt na temat cesarki- to nie jest natura. To jest operacja, macica zostaje przecięta. Po drugiej cesarce, kobieta już nie powinna rodzić inaczej, bo skurcze macicy przy normalnym porodzie, mogą doprowadzić do pęknięcia macicy(bardzo bardzo ciężkie powikłanie i groźne zarówno dla matki jak i dziecka). Przy 4 cesarce jest już ciężko zrobić zabieg, macica jest już cięta po raz 4 , jest dużo zrostów w jamie brzusznej. Jeśli coś się dzieje z dzidziusiem i trzeba robić cesarkę, OK. Jeśli nei ma potrzeby, nie warto. 4- Aguu, zadzwon do tego szpitala. Powinnaś mieć wizytę jak najszybciej, żeby zdecydowali czy należy indukować poród, czy nie ![]() Powodzenia dziewczyny i gratuluję Wam wszystkim dzidziusiów i brzuszków. Trzymajcie się gorąco! P.S. mam nadzieję, że nie obrazicie się na mnie za wtrącenie się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dobra to też się pochwalę bo znalazłam ![]() 1,2 - mania na żabki ![]() 3 - kombinezon na zimę ![]() 4 - wstępnie łóżeczko. ajć lubię tą pościel bo jest milutka 5 - wzorek drugiej pościeli 6 - części bucików ![]() anagat, miło ![]() ![]() a co do hcv to jestem w szoku, myślałam, że to na odwrót. ;x
Edytowane przez aguu00 Czas edycji: 2011-09-19 o 18:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#202 | |
Zakorzenienie
|
ja na razie dzielnie się trzymam, ale zobaczymy jak to będzie..
![]() ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
![]() ale wy kusicie dziewczyny z tymi rzeczami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#203 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#206 |
Zadomowienie
|
ja też mam manie na buty więc jak są gdzieś jakieś to kupuje..
![]() ![]() łeee, oglądałam sobie na jakimś wątku zdjęcia dzieciaczków i aż mi się chce płakać.. grr. ;x
Edytowane przez aguu00 Czas edycji: 2011-09-19 o 19:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
to jeszcze buciki:
1 i 2. prezent od przyszlej chrzestnej (uznaje tylko trampki ![]() 3. naprawde sa ciemnobrazowe, tak jakos wyszlo dziwnie |
![]() ![]() |
![]() |
#208 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#209 |
Raczkowanie
|
anagat dziękuję za odpowiedź. tak też myślałam, że prawdopodobieństwo przeniesienia choroby jest większe przy porodzie naturalnym niż przy cesarce.a co do poradni chorób zakaźnych to byłam zapisana tam ale jak zrezygnowałam z leczenia przestali dzwonić i wysyłać listy i nie wiem czy jest potrzeba ponownego zapisywania się tam jak i tak leczyć się nie chcę.
będę walczyć o cesarkę i nie oceniajcie mnie tak jakbyście chciały powiedzieć ''jaka leniwa małolata nawet jej się rodzić nie chce''. to nie jest lenistwo czy chęć wygody. zdecydowanie wolę ból na ranie niż tam w środku i rozcięte krocze. mam posturę 15 latki, biodra mniejsze od ramion więc nie sądzę, żeby udało mi się urodzić w przeciągu 24 godzin. zapłacę za cesarkę jeśli trzeba. kredyty czy inne takie - nie obchodzi mnie to, zrobię wszystko, żeby tą cesarkę mieć. |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
Widze ze fanki obuwia sie zebraly na watku
![]() To Wam ktoregos dnia wstawie fotke z moja kolekcja (a raczej corci) ![]() peti mnie bardziej dziwi Twoja niechec do leczenia bo masz dla kogo zyc a nieleczony HCV prowadzi do przedwczesnej smierci w wiekszosci przypadkow a sam przebieg tej choroby w pozniejszych etapach jest o wiele gorszy niz pol roku wymiotow i podwyzszonej temperatury. Znam przypadek osoby, ktora przez HCV dorobila sie wodobrzusza i zmarla z tego powodu w mlodym wieku. Po za tym jesli ma sie duzo skutkow ubocznych i wirus w miare szybko przestanie byc wykrywalny we krwi, to moga skrocic leczenie i to nawet o polowe. Co do cesarki jezeli lekarze uznaja, ze HCV nie jest wskazaniem, to pozostanie Ci poszukac szpital w ktorym robia takie zabiegi odplatnie, na zyczenie. Na forach internetowycz czesto mozna znalezc informacje na temat tego, gdzie mozna sobie taki zabieg zalatwic. Cennik tez znajdziesz ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/dxomtv73c3divcga.png https://www.suwaczki.com/tickers/2nn3pc0z5zbajn3t.png Edytowane przez martynka89 Czas edycji: 2011-09-19 o 19:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.