|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
hehe monia kocham Cię
![]() Zaneta zgadzam się z Tobą i zrozumiałam o czym piszesz. Ja na mojego to i tak cały czas się już drę, bo jestem na skraju. Staram sę hamować ale cięzko jest, jak on krzykacz pierwsza klasa.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#183 | ||||
Zadomowienie
|
Uwielbiałam je!
Dlatego na mikołajki kupiłam Hani właśnie te w nowym wydaniu- księga I i II.(już nam się z tż znudziły bajki które jej przed snem czytamy ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas tylko matka chrzestna pytała co kupić- powiedzieliśmy, że krzesełko do karmienia,a od pozostałych gości dostała medalik z łańcuszkiem, kilka ciuszków i pieniądze. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do spotkania to ja bym bardzo chętnie się spotkała...ale w listopadzie. ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#184 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Święta w Anglii ![]()
![]() |
#185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- a duze dziewczynki (jak my ![]() ![]() Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-11-14 o 15:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wierze kochana wierze. Myślę, ze cierpliwości trzeba sie nauczyć. Ja się jej na szczęscie nauczyłam. I też się jej nauczysz ![]() Najważniejsze, że będziecie we trójkę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KObieto idź może nakarm dziecko ![]() ![]() Umarłam. Ja tu się zastanawiam, że Emi będzie mi siurać, albo latać z pulinką, pewnie i tak tak będzie,ale nie wpadłabym na to. Wariatka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#188 | |
Zakorzenienie
|
Daj mejla na priv to wyśle
![]() Cytat:
Witam nową mamusię ![]() My dziś byliśmy na 2 godz spacerku. Agata miała rajtki, spodenki polarowe, body z krótkim, bluzeczke, bluze i kurtke polarową. Nogi prykryte kocykiem-śpiworkiem (mam taki akrylowy koc z suwakiem i guziczkami, co można śpiworek z niego sprawić. I do tego czapeczke wełnianą hand made od mojej mamy. Śliczny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Rozeznanie
|
PYTANIE mam:
Jaki krem polecacie/ kupujecie dzieciom na zime na wyjścia? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaneta - karmie kinge... nie przymiera glodem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Raczkowanie
|
Monia- ja ze wsi.
![]() A ja Majcię ubieram tak: body z krótkim, bluzeczka, śpiochy, spodnie, buciki, gruba kurtka i czapka, i kocykiem przykrywam. do wózka ją wkładam w takim nosidle zapinanym.
![]() |
#192 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesteś taka dojrzała, doświadczona jakbyś z 50tka miała ![]() "Czy gdybym zaszła w ciążę w późniejszym wieku byłabym lepszą matką? uważam, że nie" Pewnie, że nie.Każdy kiedy dowiaduje się że zostanie mamusią to dostaje powera i myślę, że nawet nieświadomie staję się bardziej odpowiedzialna za dalsze życie. "Nie chciałam żadnej pomocy mamy czy teściowej, bo wiedziałam, że będą narzucać mi swoje przekonania, a tego nie lubię, bo to w końcu moje dzieci." - Oj uwielbiam Cię za to zdanie, nie wiem dlaczego ale mam identyczne podejście,mimo że czasem słyszałam że jak chcą pomóc to niech pomagają, a mnie rwało w środku.Chce być taka zosia samosia i dojść do pewnych rzeczy, ba do większości rzeczy sama! "Wszyscy mówią, że straciłam najlepsze lata swojego życia. Ja tak nie myśle" - Też tak nie myślę,ponieważ w wieku 18lat powinnam szaleć na dyskotekach, bujać się tam i tam. W domu powinnam być tylko na obiad ![]() A marzenia, marzenia myślę, że już się powoli spełniają,przecież większość kobiet marzy o byciu mamą ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#193 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
Boszeeee już nowy temat, ale mam tyły z czytamiem
![]() Pochwale sie tylko ze u nas 21 tydzień kończy Sarenka ![]() Dziewczyny macie moze kojec lub planujecie kupić. Bo my sie własnie zastamawiamy, tzn TZ chce kupić, a mi sie wydaje że dziecko długo w nim nie wytrzyma i będzie sie nudzić. W ogole myślimy nad kojcem żeby Sara nie musiał walczyć z psami o zabawki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kinga mam mamę wariatkę, szaloną wariatkę. Nie nadaje do zabaw? Kochana ja tu sikam po gaciach, a Ty mówisz że nienadajesz się do zabaw. Edit źle przeczytałam. Tak nadajesz sie do zabaw, ale do matkowania też, bo szalone mamy to fajne mamy. Ja lubiłam jak moja mama żartowała a potem wystawiła śmiesznie język ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#196 | |
Zakorzenienie
|
witam po -popołudniowo - a może już nawet wieczornie
![]() oszalałyście 7 stron na nowym już naprodukować ![]() kiedy ja to nadrobię ![]() asynastra - witaj w naszych skromnych progach ![]() Nerola - daj znać po wizycie. ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- resztę nadrobie wieczorkiem ![]() ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() dobry argument za kupieniem kojca ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#197 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
My mamy Nivea krem na każda pogode.
O jak fajnie nowa mama do nas wpadła ![]() Witam sie milutko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
Ot zimowa pora przyszła, długie wieczory i jest co czytać. Szaloneee.
Agula, rzuciło mi się w oczy: jak to Cię nikt nie zauważa? Jak zniknęłaś bez słowa wszystkie się pytały, pojawiłaś się na chwilę i znowu zniknęłaś. I wszystkie zmartwione co było powodem Twojego nagłego odejścia? Ja odpowiadam na pytania i wypowiadam się w tematach na które mam coś do powiedzenia. Specjalnie nikt nie olewa Twoich postów, uwierz... ![]() Kurde, jak nie cytuje nie pamiętam co mam napisać. Już wiem. Zastanawiam się nad tymi klockami z biedronki. ![]() Zanetaa w ikei sa super tanie pacynki |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 |
Wtajemniczenie
|
asynastra witaj
![]() A ja mam kremik Ziajki ![]()
#201 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() asynastra witaj ![]() agula nieeeeeeeeeee ja ci nie pozwalam jechać, do kogo będę pisać smsy ![]() Nerolka ja też miałam kiedyś taką sytuacje, ale ciąży nie było ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
Piwonooka mam rodzinę na nałkowskich
![]() Krem-emolium krem barierowy. |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
Patik tylko za Nim Ja zajadę do Ikei to święta się skończą nawet i Wielkanocne. Mam nawet pretekst,chce nowy dzbanek,ale to na mojego męża jeszcze nie działa
![]() Czy Wasze dzieci w czasie karmienia też wkładają sobie rączki do buzi ? Moja je, patrzy na mnie, a zaraz zamiast do piersi to rękę do buzi i jedzie z koksem.I muszę ją nakierować na pierś. |
![]() ![]() |
![]() |
#205 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki, walczę ![]() A przepisałam fragment z książki (mówiłam że się nudzę ![]() Cytat:
oczywiście to tylko mały urywek, odnośnie posta Lilki, bo ogólnie bardzo fajnie tam opisują kilka innych argumentów ![]() Cytat:
Uwielbiam Cię ![]() ![]() A poza tym myślimy nad stoliczkiem interaktywnym, i - na przyszłość - bujanym samochodem ![]() Cytat:
![]() ![]() 83monia, jesteś THE BEST ![]() ![]() ![]() a ja u lekarki byłam, nie wiem w sumie po co, bo sama wiedziałam co mi powie - wirus, leżeć, wygrzewać się i kurować domowymi sposobami + paracetamol.. No ale poszłam żeby mi znów TŻ nie skwierczał..
![]() ![]() |
![]() |
#206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A on ma w składzie wodę ![]() Bo ja szukam takiego bez wody na mróz.Bo na teraz mamy Babydream'a. Agacie sie zrobiły jakieś suche placki na łokciach ![]() ![]() Spałam dziś do 9.30 i juz ziewam ![]() Nerolka ![]() Aniu i ciekawa to książka? Bo do mnie tez przemawiają argumenty i jak tylko Agata zaczne siedzieć to chce tak jej podawać jedzenie. Nie mam tez przymusu dawania, jak Agata jest bardzo głodna tonie ma mowy, zeby zjadła, nie namawiam daje mleko. Tak jak nie zmuszam jej jak juz nie chce. Zresztą ona ładnie je. Otwiera buzie i chap zamyka, często też je sama (trzymamy łyżeczke wspólnie). Jakoś nie widze, zeby przeżywała frustracje z powodu jedzenia łyżką ![]() Edytowane przez Scio Czas edycji: 2011-11-14 o 16:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
A krem mam rossmanowski - Babydream ochronny na wiatr i zimno https://mamotoja.pl/babyonline_polec...l?galg_id=2042
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
Scio no ma wodę.
Ale jak posmarujesz 15-20 min przed wyjściem, to woda chyba powinna wyparować? Napisane jest z tyłu że odpowiedni na mróz, wiatr... Widziałyście nową gazetką biedronki "więcej pomysłów?" fajne pchacze do nauki chodzenia są ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja gdzies czytałam, ze na mróz nie powinien mieć wody w składzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Asynastra witaj ![]() Nerolko to ![]() ![]() byłam u fryzjera - farbowała mnie az 2,5 godz ![]() moje dziecko uwielbia robic koopę w świeżo przebranego pampersa. i jak ja mam zarobić na te pieluchy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:13.