|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 | ||||||
BAN stały
|
Dot.: Jakie potrzeby mężczyzny powinna zaspokajać kobieta, aby związek był szczęśliwy
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;3104827 6]Jakie potrzeby realizują? Przede wszystkim materialne. Podałeś kilka grup zawodowych i się pytasz, jakie faceci realizują potrzeby ![]() O partyzantach napiszesz to samo? Nie chodziło mi o pracę, bo i nie wszystkie przykłady pracy dotyczyły. Chodziło mi o to, że nawet w pracy na budowie tworzą się grupy mężczyzn, którzy trzymają sie razem, a po pracy udają się np. wspólnie na piwko, mecz, czy podryw. Coś ich przy sobie trzyma. Coś ich spaja. Coś jedni od drugich dostają takiego, że wolą iść na piwo mimo, że po powrocie do domu dostaną po łbie od żony. Co to jest to coś, co pozwala kibolom iść siedzieć do paki, a nie pozwala wsypać kumpli? Co to jest takiego, co kazało nie tak dawno ratownikom górskim nie przyjąć do swego grona spełniającej wszystkie wymagania formalne kobiety? A, gdy się okazało, że chyba ją będą musieli jednak przyjąć zapowiedzieli, że na akcję z nią nie pójdą. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Konto usunięte
|
Dot.: Jakie potrzeby mężczyzny powinna zaspokajać kobieta, aby związek był szczęśliwy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój mężczyzna ma podstawową, jedyną życiową potrzebę - bycia ze mną, przebywania ze mną,spędzenia ze mną reszty życia. I ja mu tą potrzebę z przyjemnością , codziennie zaspokajam. <hahaha> |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ad2. Faceci po pracy idą na piwo, bo to się nazywa kumpelstwo. Tak jak kobieta robi z przyjaciółką wieczór SPA, tak facet idzie na browara aby się zrelaksować i odpocząć. Takie rzeczy trzeba Ci tłumaczyć? Ad3. Kibole to kretyni, nie doszukiwałabym się czegokolwiek pozytywnego w tej grupie społecznej a już na pewno męskiej solidarności. Mądrzy to oni są w kupie jak mają maskę na twarzy. Ad4. Nie wiem nic o problemach pogotowia górskiego. Wiem za to, że jeżdżąc w karetce nie płaczą, że w budzie wraz z nimi siedzi kobieta. Czy to na stanowisku ratownika czy lekarza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do reszty to, niestety w porównaniu do innych dziewczyn, nie mam wystarczająco dużo cierpliwości aby z Tobą dyskutować. I jedyne z czego się ciesze po przeczytaniu tych twoich pseudo filozoficzno-psychologicznych wypocin to to że dla mojego faceta brak seksu nie jest równoznaczny z brakiem związku ![]() Edytowane przez ewka1987 Czas edycji: 2011-12-14 o 14:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
High Quality Since 2007
|
eos - odpowiadam więc. Miał mniejszy temperament ode mnie. A to oznacza, że seks nie stał zawsze na pierwszym miejscu i ważniejsza była np. potrzeba bycia wysłuchanym. Wnioski wyciągnij sam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
jestę wieszczę
|
Żeby wyciągnął wnioski, musiałby to być wnioski dobre dla niego. A takie niestety nie będą, bo mu nie przyklasnęłaś.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() przykładem tego jest wniosek że seks dla faceta jest najwaznieszy. i nie ma znaczenia, że wniosek ten wyciągnął na podstawie 5 odpowiedzi, w tym jedną zmieniając (no bo to jasne, że chęć bliskości=seks) a drugą skreślając z góry (no bo to jasne, że facet ci prawdy prosto w oczy nie powie) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
High Quality Since 2007
|
A ja myślałam, że faceci zawsze mówią wszystko wprost
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie proszę o odpowiedź eosa bo i tak nie odpowie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
High Quality Since 2007
|
TmargoT -
![]() ![]() ![]() ![]() Bo my złe kobiety jesteśmy. Feministki, tfu tffffuuuuu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Rozeznanie
|
ehhh, może normalni faceci tak, ale na pewno nie nasi, którzy są tak nieszcześliwi będąć z nami- feministkami, które nie sprzątają, nie gotują i pewnie seksu im zabraniając, że muszą kłamać i oszukiwać bo my nie rozumiemy ich męskiego świata i nie ma między nami tak silnej więźi jak na przykład miedzy facetami z mafii bądź kibolami.
Aż żal się czyta te wszystkie mądrości Eosa |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 |
Konto usunięte
|
Największym fenomenem jest dla mnie to, że Eos potrafi skutecznie do siebie zrazić zarówno kobiety, którym rzeczywiście w poglądach blisko do feministek jak i kobiety takie jak ja, które najlepiej czują się w tradycyjnym modelu związku, które mają dużo sympatii i zrozumienia dla męskich zachowań (aktualnie siedzę na macierzyńskim, mąż pracuje, w domu to ja gotuję a on przeprowadza remont). Albo sypie rewelacjami typu "dla mężczyzny w związku ważna jest wierność" albo uparcie próbuje komuś wmówić, że mężczyzna tak naprawdę nie ma potrzeby czułości tylko liczy się seks (ciekawe jak to się ma do tego, że mój Tż lubi się przytulać chyba bardziej niż ja).
Podsumowując: Eos, domorosły psycholog, któremu nie wyszło. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 | ||||||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;3105305 1]Ad1. Partyzanci walczyli bo mieli wspólny cel. Kobiety też walczyły, z tych samych powodów co mężczyźni. Ad2. Faceci po pracy idą na piwo, bo to się nazywa kumpelstwo. Tak jak kobieta robi z przyjaciółką wieczór SPA, tak facet idzie na browara aby się zrelaksować i odpocząć. Takie rzeczy trzeba Ci tłumaczyć? Ad3. Kibole to kretyni, nie doszukiwałabym się czegokolwiek pozytywnego w tej grupie społecznej a już na pewno męskiej solidarności. Mądrzy to oni są w kupie jak mają maskę na twarzy. Ad4. Nie wiem nic o problemach pogotowia górskiego. Wiem za to, że jeżdżąc w karetce nie płaczą, że w budzie wraz z nimi siedzi kobieta. Czy to na stanowisku ratownika czy lekarza.[/QUOTE] 1. Czyli nie walczyli za pieniądze, a z takiego założenia wyszłaś. Wymienione grupy nie łączy chęć zarobku tylko coś innego. 2. Mnie nie, Wam tak, bo jest w tych grupach coś więcej niż kumpelstwo. 3. Ja nie piszę, że kibole, czy mafia, to pozytywne zjawiska. Ja piszę, że zachodzą tam pewne relacje identyczne jak w grupie komandosów, czy zespole ratowników idących na akcję. 4. I co z tego? Nie każde kilka osób stanowi grupę w takim rozumieniu o jakim piszę. Wielu facetów jest tylko dla siebie kolegami z pracy, czy nawet przyjaciółmi. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mówią, ale po swojemu. Czy to takie dziwne, że facet nie chce powiedzieć swojej dziewczynie - wiesz, tak naprawdę to przede wszystkim chcę się z Tobą bzykać, a reszta, to mnie mniej obchodzi? Więc opowiada o miłości, bliskości, czułości, bo wie, że Wam to potrzebne. [1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;3105386 3]Zgadzam się. Dla eosa potrzeba bliskości, całowanie się i nagość = seks. [/QUOTE] Nie tylko dla mnie, ale dla zdrowych, heteroseksualnych mężczyzn. Jak nie wierzysz przeprowadź eksperyment, który zaproponowałem Ewce1987. Całuj się z nim nago przez trzy miesiące i nie pozwalaj na nic więdzej. Odważysz się? [1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;3105386 3]A dla mnie to nadal potrzeba bliskości, całowanie się i nagość ![]() ![]() ![]() Nie proszę o odpowiedź eosa bo i tak nie odpowie ![]() Dla Ciebie tak. Dla niego nie. Robi to, bo wie, że Ty tego potrzebujesz. Że dla Ciebie seks, to dużo więcej niż stosunek. Że masz wiele potrzeb z tym zwiazanych. Że czasem wystarczy Ci się w niego po prostu wtulić i zasnąć. Że potrzebujesz pieszczot, bliskości, pocałunków, dotyku. Robi to, bo Cię kocha i chce, żebyś się czuła jak najlepiej. Ale ta cała otoczka, aczkolwiek miła, bo przedłuża napięcie i stanowi obietnicę, nie jest dla niego niezbędna. Jeśli jeszcze do tego Ty czujesz się po wszystkim spełniona, to już całkiem dla niego super, bo może się poczuć mężczyzną. Ale jemu tak naprawdę zależy tylko na jednym. Resztę robi głównie dla Ciebie. A więc jednak inni też tak mówią? Widzisz ile mam odpisywania? Jeszcze troszkę poczekaj. Przecież nie musisz! Nie czytaj, proste? |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ad2. Takie bullshity piszesz, że głowa boli. Nie przypominam sobie, abyś rozmawiał z moim facetem o jego potrzebach. Po pierwsze: nie masz bladego pojęcia o moich potrzebach seksualnych i z łaski swojej nie rób takich personalnych wycieczek, bo Ciebie do tego nie upoważniłam. Po drugie: prześcieradłem moim nie jesteś (i nie będziesz) więc nie masz pojęcia jak wygląda mój seks i czy się przytulam czy nie. Mógłbyś się bardzo zdziwić. Po trzecie mój facet ma taką potrzebę bliskości, pocałunków itd że potrafimy nie przechodzić wcale do seksu tylko się tulić i zasnąć. Co burzy Twoją domorosłą teorię ale w Twoim przypadku syndrom wyparcia jest tak silny, że daruję sobie wszelakie tłumaczenie. Edytowane przez 1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c Czas edycji: 2011-12-14 o 15:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jezu, nie pisz, nie czytaj... ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Raczkowanie
|
Jezu, co za człowiek.
Ja z moim chłopakiem jestem już bardzo długo i przez pewien czas zrobiliśmy sobie właśnie przerwę BEZ POWODU. Tak po prostu, dwumiesięczną i uwierz było nam tak samo dobrze jak wcześniej. A wyszła z mojej inicjatywy i uwaga O DZIWO nie odszedł ode mnie kochał mnie tak samo, boże, dziwne nie:O Jeśli dla Ciebie związek to tylko pożądanie to chyba nigdy nie miałeś dziewczyny. Twój światopogląd opiera się chyba tylko na tym, że nikt nigdy nie chciał z Tobą być i z tej nienawiści budujesz swoje racje ![]() Jeżeli nie wiesz co to miłość, to się o niej nie wypowiadaj, proste ![]() Zluzuj. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Może miał dziewczynę. Lewą lub prawą. Im rzeczywiście niewiele potrzeba do szczęścia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Raczkowanie
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;3105485 5]Jego teorie jak się domyślam wynikają z doświadczenia. Bo obserwacje nie zawsze są obiektywne. A nie, jego zawsze są.
Może miał dziewczynę. Lewą lub prawą. Im rzeczywiście niewiele potrzeba do szczęścia.[/QUOTE] Chodziło mi o prawdziwą miłość ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Rozeznanie
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;3105485 5]
Może miał dziewczynę. Lewą lub prawą. Im rzeczywiście niewiele potrzeba do szczęścia.[/QUOTE] I pewnie nazywala się Rączkowska ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
High Quality Since 2007
|
Przez moment mi się nawet chciało podyskutować, ale po tym co przeczytałam jedyna moja reakcja może być taka:
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
eos
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Raczkowanie
|
Ja obserwuję, że kobiety mają tendencje do traktowania facetów jak dzieci. W takim sensie, że "ma uprane, obiad na stole, aspirynę mu podaję gdy ma grypę, no to znaczy, że się staram, czego on jeszcze chce?". Ano zazwyczaj jeszcze chce odrobiny inicjatywy w łóżku i usłyszeć czasem jakąś pochwałę. Tyle, że po kilku latach związku kobiety mają tendencję o tym zapominać...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
jestę wieszczę
|
![]() Owszem, znam chodzące "ruchadła" z wlewem na piwo i kablem odprowadzającym płyny przetworzone, ale jakoś nie skusiłam się na znajomość z czymś takim. Twój eksperyment uznaje za zakończony przeze mnie. Zgrzytów nie było, no ale to trzeba trafić na faceta, który ma jaja, a nie kinder niespodzianki. Kolejny przypadek, który obala Twoją teorię. Gdyby wszystkim facetom chodziło tylko o seks, to ja takich facetów nie chcę, przerzucę się na kobitki ![]() Widocznie nie byłam w związku z facetem.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:39.