![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Za co Waszym zdaniem mężczyźni powinni podziękować feministkom?
Cytat:
później wpadnie kolega Ariakiel i wytłumaczy Ci że to pipka za przeproszeniem jakaś zostaje pielęgniarzem i tak jak kobieta ma być kobieca(co już uzgodniliśmy że to taki wielofunkcyjny robot domowy) tak i facet ma być prawdziwe męski(maczo i takie tam szmery bajery bez kija nie podchodź) proszę Cię, podstawowych rzeczy o świecie nie wiesz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez ricca166 Czas edycji: 2011-12-12 o 16:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 | ||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
One mogą tego nie robić właśnie dlatego, że te mini, perfekcyjny makijaż i dobrze ułożona fryzura to właśnie to, co jest stereotypowo jest kobiece. A kobieta bez mini, bez makijażu i bez długich włosów kobieca nie jest? Akurat długie włosy mam, ale w mini czy w makijażu nie sposób mnie zobaczyć — a jakoś czuję się kobieca. I nie widzę powodu by się malować czy wbijać w mini, to nie mój styl. A już na pewno nie będę tego robić „bo tak wypada”, „bo kobieta musi być umalowana”.
![]() |
![]() |
#184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas wychowanie prowadzi do takich dążeń u kobiety. W innych nacjach ta sprawa może się przedstawiać inaczej - ze względu na wychowanie właśnie, na to w czym kobiety wyrastają. Ta sama kobieta może teraz wyjechać do krajów muzułmańskich i po pewnym czasie zacznie mówić "to w sumie mi się podoba, dzięki takiemu odcięciu od świata czuję sie bezpieczniejsza, mąż decyduje o wszystkim, czuję się z tym dobrze" (i faktycznie właśnie takie stwierdzenie możesz usłyszeć, nie wymyśliłam sobie tego na poczekaniu) gdyby trafiła do wyzwolonego społeczeństwa mogłaby powiedzieć "czuję się tu dobrze; jak zrzuciłam z siebie ciężar tych obowiązków i zajęłam się wreszcie sobą - odżyłam" (i tu znów: też nie wymyśliłam tego) Otoczenie cię kształtuje bardziej niż by się mogło zdawać. Gdybyś otaczał się ludźmi którzy skaczą ze spadochronem, zajmują się ekstremalną wspinaczką, czy z nurkami głębinowymi - po jakimś czasie sam byś chciał to robić. I mogłoby to stać się bardzo ważną częścią twojego życia, wpłynęłoby na ciebie nieodwracalnie, zmieniłoby ci rozkład dnia, cele w życiu, spojrzenie na świat. Byłbyś diametralnie innym człowiekiem, gdybyś trafił do obozu koncentracyjnego. A byłbyś innym, gdybyś zajął się tylko imprezowaniem, wciąganiem i ogólnie przyjemnym życiem. Niby byłbyś tą samą osobą... ale kompletnie inną. To, co opisałeś, to skutek wychowania, a nie jakaś wdrukowana dążność kobiety, co zauważysz porównując do siebie różne społeczeństwa. Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2011-12-12 o 18:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
jestę wieszczę
|
Znowu pitolenie pana dyżurnego szowinisty. Zakładamy, że rodzę dziecko. Siedzę z nim połowę urlopu macierzyńskiego, drugą bierze mąż. Później myk myk, dzieckiem opiekuje się chętna studentka, która za dodatkową opłatą przejedzie parę razy szmatą. Zarobioną kasę daje na studia, jak je skończy, to znajduje lepszą pracę, a moje dziecko idzie do przedszkola, gdzie na 15 dzieci jest jedna pani. Pani ta może własne dziecko zabierać do tegoż przedszkola, ma też fajnego męża, z którymi obowiązkami dzielą się po połowie.
Nie wszyscy potrzebują gosposi. Czasami wystarczy facet, dla którego nadludzkim wysiłkiem nie jest poodkurzanie. No ale do tego trzeba mieć jaja (oczywiście metaforycznie) i rozum.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
BAN stały
|
Prosze.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#188 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Wtajemniczenie
|
Prawdziwy mężczyzna nie chowa się za drzwiami, lecz odważnie stawia czoła temu, co nadchodzi, nawet natarciu feministek.
![]() ![]()
![]() |
#190 |
BAN stały
|
Oczywiście Asiu żart,ironia......oliwa do ognia ,woda na młyn .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 | |||||||||||
BAN stały
|
Ferdka Kiepskiego? Chyba żartujesz! Pasożyt jest pasożyt i tyle. Nie uświadomisz go, bo nie wie o czym mówisz Halinka, kurde.
Ale chwilowo zdobyta i nic innym facetom z tego, że jesteś taka wspaniała. Asiu skup się. Załóżmy, powtarzam załóżmy, że dziadek Twojego TŻ-ta poznał tak samo wspaniałą kobietę jak Ty, ale tradycjonalistkę i z nią spędził swoje życie. Co Twój TŻ zyskałby w stosunku do swojego dziadka? W czym miałby lepiej od żyjącego w takim związku dziadka? Cytat:
Nie chodziło o OT tylko o zrozumienie tematu wątku. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zgoda, ale powiedz to światłej pani Harriet Taylor Mill. To jej 'genialny' pomysł komentowałem. Dobra! Pora na kolejną grupę facetów i ich podziękowania dla feministek. Cytat:
Cytat:
Grupa II - Wyznawcy Filozofii Ferdka Kiepskiego. Nic nie muszą kurde robić, a żona kasiorkę na browara do domu przyniesie! Jak nie, jak tak Halinka! Edytowane przez eos50 Czas edycji: 2011-12-13 o 14:01 |
|||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Zadomowienie
|
za to, że kobiety w końcu myślą o swoim JA - nie chowają swoich uczuć, pragnień, marzeń, że są niezależne
![]()
![]() |
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
za co powinni dziękowac mężczyźni feministkom?
za niezależność kobiet. nie boją się mówić o swoich potrzebach,pragnieniach i nie wstydzą się intymności. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Równie dobrze Ciebie kiedyś Twoja kobieta może spytać " Czemu miałabym byc z Tobą szczęsliwsza niż Zosia z Zygmuntem, który sprzata, gotuje , przynosi pieniądze do domu? " Jaki z tego wniosek? Będziesz się starał bycjak Zygmunt,zeby Cie Halinka nie zostawiła czy powiesz Halince "spadaj, jak Ci się nie podoba?" Ja wybieram bramkę nr 2 Dziewczyny już pisały, nie chcę mi się powtarzac PS A idąc tym tokiem rozumowania to co zyskuje pracodawca płacąc Ci 5000 zamiast 1200? Szacunek (choc nie każdemu na tym zależy). Na szczęście jest wybór, można chocby za granice wyjechać a jesli nie to jak pisałam, wolę głodować. Tak samo z facetem. Nie mam szans na fajnego? ok, ale byle czym się nie zadowolę - więc mogę być sama
Edytowane przez dawidowskasia Czas edycji: 2011-12-13 o 16:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 | ||
BAN stały
|
Powiedz to wszystkim Halinkom! Może dotrze???
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 |
Konto usunięte
|
Mężczyźni nie powinni dziękować kobietom w imię jakiejś ideologii, tylko dlatego, że czują taką potrzebę. To raz.
Dwa, ruch feministek nie był wymierzony w mężczyzn a w kobiety co słusznie zostało zauważone i ja wiem, za co ja mogę dziękować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
Szkoda mi czasu. Jak ktoś chce byc jeleniem to jego sprawa
![]() Dlaczego z góry założyłaś, że była nieszczęśliwa? Była z dziadkiem szczęśliwa i jest do dzisiaj.[/QUOTE] Może przeanalizujmy. Kiedyś była szlachta i chłopi. Szlachta nie pracowała więc ani kobieta ani mężczyzna wielu obowiązków nie mieli . Chłopi zasuwali , ale dzielili obowiązki. Mężczyzna pracował w polu, kobieta w domu. Uzupełniali się - to logiczne. Każdy tak samo ciężko pracował. Teraz gdy nastąpiła transformacja, trudno by kobieta zgodziła się na ciężką prace fizyczna 24h w domu podczas gdy mężczyzna 8 h w biurze pracuje. Kobiety zaczęły walczyć, nie tylko dlatego,ze było im źle ale dlatego,ze zmieniły się warunki życia , w których ich praca wypadała niekorzystnie Wg mnie logiczne,ze gdyby mój tż pracował w stoczni a ja przy biurku to ja bym większą część obowiązków wykonywała. Natomiast nie widzę żadnego (żadnego!) powodu ani racjonalnego wytłumaczenia abym mając podobną prace robiła więcej - na głowe nie upadłam to prawda, ja też nie rzucę faceta, bo np chciałbym zrobić ze mnie służącą. Po prostu nie będę tego robić - niech mnie sam rzuci ![]()
Edytowane przez dawidowskasia Czas edycji: 2011-12-13 o 16:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Au revoir! Edytowane przez ricca166 Czas edycji: 2011-12-13 o 17:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jak się ma feminizm do tego, że lubię i chcę podobać się facetom? Bo lubię i chcę. I uważam się za feministkę. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
Przeczytałam sporą część wątku i stwierdzam, że nie mam pojęcia o co chodzi autorowi...
![]() Co mają mężczyźni z działalności feministek? Ty nic. Mój chłopak i wielu innych normalnych, wartościowych facetów bardzo wiele ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 | |
BAN stały
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;3103704 6]Mężczyźni nie powinni dziękować kobietom w imię jakiejś ideologii, tylko dlatego, że czują taką potrzebę. To raz.[/QUOTE]
Zgoda, ale dlaczego mam czuć taką potrzebę? Z czego ona powinna wynikać? Przeważnie jest tak, że dziękujemy komuś za coś. Tak nas wychowano i wiemy, że tak wypada, albo sami z siebie czujemy taką potrzebę. [1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;3103704 6]Dwa, ruch feministek nie był wymierzony w mężczyzn a w kobiety co słusznie zostało zauważone i ja wiem, za co ja mogę dziękować.[/QUOTE] Dynamit też nie został wynaleziony do zabijania. Cytat:
W tym wątku nic! Chcę się po prostu od Was dowiedzieć, co feminizm przyniósł dobrego różnym facetom. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Facet może podziękować za herbatę czy ciasto, za cokolwiek miłego ze strony kobiety w jego kierunku ale nie za to, że kobieta ma prawa wyborcze. No proszę Cię. Jak się to ma do wątku? Edytowane przez 1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c Czas edycji: 2011-12-14 o 09:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
matko, ja nie mogę, wymyślasz przykłady, które są miejscami absurdalne i których nie da się porównać, bo różnią się w założeniach, ale Ty brniesz dalej i próbujesz coś nimi udowodnić i jeszcze się cieszysz, bo wychodzi na Twoje... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
Absurdalność tego wątku mnie powaliła
![]() To tak, jak by zapytać, co facet ma z tego, że sobie, za przeproszeniem, sam tyłek podetrze ![]() Oczywiście dużo wygodniej byłoby, gdyby ktoś mógł to wszystko za nas zrobić. Jeśli jednak nie stać nas na służącą/służącego, to jak dla mnie lepiej jest się dzielić z partnerem obowiązkami wedle upodobań niż musieć robić wszystko od A do Z, tyle że po połowie, lub ewentualnie robić jedynie to, co przez lata było danej płci przypisane jako role społeczne. I tu właśnie tkwi meritum - dzięki feminizmowi wszyscy mamy możliwość wyboru. A co do samego feminizmu, niezmiennie mnie zastanawia, skąd ogólne przekonanie, że feministki na siłę próbują zrobić z kobiet mężczyzn i odwrotnie. Podstawowym założeniem feminizmu jest nietworzenie sztucznych barier tam, gdzie obie płcie są równe i (o zgrozo) wykorzystywanie swoich predyspozycji wynikających z bycia kobietą/mężcznyzną tam, gdzie się różnimy (żadna normalna feministka nie będzie na siłę próbowała zmusić facetów do karmienia piersią).
![]() |
#205 |
Raczkowanie
|
no tu się nie można nie zgodzić, w gruncie rzeczy nic nie jest ARYSTOTELESOWSKĄ tabula rasą...
![]() trochę peszek a właściwie cały temat, który nieudolnie tutaj próbuje drążyć autor (a ze względu właśnie na tą nieudolność być może źle to zinterpretowałam, ale wnioskuję to z tych ciągłych pytań do dawidowskasi) sprowadza się chyba do pytania - co mężczyzna zyskuje zamieniając niewolnicę na partnerkę. niewolnice są dość nudne moim zdaniem, ale co kto woli. a porównanie feminizmu do wynalezienia dynamitu mnie zabiło, aczkolwiek dla autora jest pewnie dość trafne, bo jak widać strasznie cierpi z powodu niezależności kobiet. Edytowane przez fobia04 Czas edycji: 2011-12-14 o 11:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
jestę wieszczę
|
Też uważam, że osiągnięty został szczyt absurdu. Dlaczego trolle nie mają bana na IP?
---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
![]() Co zrobisz, jak ktoś ma kompleksy i dwie lewe ręce? Tak to jest z ewolucją. Kto się potrafi dostosować-przeżyje, reszta zgnije w brudzie ![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, Eos50 poprostu nie uważa związku partnerskiego z kobietą za coś, z czego powinien się cieszyć. Nie rozumie też, że kobieta usatysfakcjonowana z życia, to kobieta szczęśliwa, że kobieta która nie jest zmęczona całodzienną opieką nad gromadą dzieci i pracą w domu, ma pózniej siłę i ochotę na seks, rozmowę czy wyjście. Nie uważa też, że rozmowa z wykształconą kobietą jest przyjemnością... Toż to zawsze można z facetem pogadać, nie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
Co wy go tak przeżywacie?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 | |
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2011-12-17 o 12:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:05.