Koty czesc III - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-21, 11:07   #181
Anitast
Zakorzenienie

Dot.: Koty czesc III

Dzieki Deserku Czekoladowy na tygrysice wolam Micia-Micka tzn. koteczka, daje sie glaskac juz nawet biegnie i miauczy jak ja wolam a chcialm ja wysterylizowac bo szkoda zeby rodzila trzy razy w roku koteczki- a tym mniej bezdomnych kociat co szukaja jedzenia

Edytowane przez Anitast
Czas edycji: 2011-12-21 o 11:09
Anitast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 11:19   #182
Rybiorek
Zakorzenienie

nie mam czasu na pelne cytowanie wiec w skrocie

Anitast padlam, jest przepiekna (koteczka ktora dokarmiasz), adoptowalabym ja ale ta odleglosc

Monika super sie ciesze ze tak to wyszlo, ja wierze ze to feliway, bardzo zaluje ze sama nie kupilam wczesniej, zamiast 4 tygodni dokocenia mialabym tylko pare dni (bo tu zawsze w sumie chodzi o rezydenta ktory czuje sie zagrozony, rzadziej problemem jest nowy), jak mowilam jak pojawi sie 3 kotek to feliway bedzie w kontakcie na pare dni przed jego przybyciem

Monika mamy dosc blisko veta wiec na razie nie pakuje malemu nic, na dluzsza trase zamierzam kupic feliway spray do stosowania w transporterach, Cyc jest puszczany wolno w aucie, siada na tylnej polce i oglada swiat

zajrze pozniej teraz ide konczyc place
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 12:17   #183
Anitast
Zakorzenienie

Rybiorek masz racje z Feliway w spray ,dzieki Ci za to na pweno bedzie super do auta ,nie bralam go pod uwage, tez go kupie przed planowanym wyjazdem,ale na razie nigdzie sie nie wybieramy moze w przyszlym roku czyli az za rok
Smieje sie do mojego TZ ze jakby nie nasza gromada to wzielabym ta koteczke z podworka, ale jak przyszedl trzeci kot czyli Snoopy to dlugo bylo czy mozemy Go zostawiac , ale niestety czwarty kicius to juz za duzo inaczej moj TZ by mi zrobil
Tak wiec moge ja tylko dokarmiac i miziac no i jak sie da zlapac ,to pojedzie na sterylke
Stary 2011-12-21, 13:43   #184
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Napisane przez Anitast Pokaż wiadomość
Tak wiec moge ja tylko dokarmiac i miziac no i jak sie da zlapac ,to pojedzie na sterylke
I tak ma dobrze .

U mnie śnieg po kostki i bezdomne koty zaczęły podchodzić pod dom. Żaden jeszcze u nas nie zamieszkał na stałe na podwórku, ale mój dom jest na ich terenie i tędy przechodzą.

Naliczyłam się 5 kotów. Dwa z nich to prawdopodobnie matka Milki i jeden młody, chyba brat - kocur (pisałam w październiku, że Milkę przyprowadziła kocica, później przepadła, teraz to chyba ona). Jeden jest cały czarny i są jeszcze dwa prawie całe białe, w tym na pewno jeden kocur, reszty bliżej niż 3-4m nie widziałam. Uciekają przed nami, są bardzo płochliwe.

Dokarmiamy je, mają cały czas chrupki, wodę, ciepłe mleko (zwykłe) i karmę mokrą marketową jakąś, mięso surowe i gotowane, ale ważne, że jest co jeść [to wszystko jest u babci na klatce schodowej, tam wchodzą, ale jak tylko zobaczą człowieka to zaraz uciekają, nawet jak słyszą 15m dalej, że ktoś idzie to już ich nie ma]. Przychodzą średnio co dwa dni się najeść. Z tego co "wyczaiłam" przez okno to matka Milki chodzi z tym czarnym, a pozostałe trzy razem. Mają cały czas otwartą piwnicę, gdzie jest ciepło (piec centralny) i w miarę czystko i bezpiecznie. Mogą też wejść do garażu. Na razie nie korzystają z tych przywilejów, ale pewnie zaczną. Babcia z dziadkiem zapraszają je do domu i może któryś się skusi i znajdzie domek.

Gdyby tylko się dały to zapoluję na nie i zawiozę na ciachnięcie . To taki mój mały plan noworoczny... Milkę było trudno złapać, a ledwo żyła a co dopiero te... . Oby to były same kocury.

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Doszła karma Sonii (ta której miałam nie brać, ale była promocja).

Uwielbiam robić zakupy dla Sonii (teraz już dla Sonii i Milki) jak jest przecena i za kupony, ale tym razem przeszłam samą siebie, bo zamówiłam nie na siebie, tylko na babcie (babcia zawsze marzyła o koncie w tym sklepie ).

Nie dość, że była promocja -35% to miałam jeszcze -12% kupon a do tego ja dostałam kupon 20zł a babcia -12% . Wychodzi na to, że kombinując jak koń pod górkę dostałam 48 saszetek za 1/3... 1/4 prawdziwej ceny (kupony liczę jak pieniądze, bo tak czy tak kot musi jeść, nie ważne za co). Musiałam się pochwalić . To teraz obydwie panny mają jedzenia na parę miesięcy.

Edytowane przez monika_sonia
Czas edycji: 2011-12-21 o 12:53
monika_sonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 14:08   #185
201610310857
Konto usunięte

Dziewczyny!!
W piątek wreszcie zobaczę swojego Księcia.
aż się boje ile teraz waży, bo mama pewnie go nieźle utuczyła;(
dodaje zdjęcie za czasów jeszcze kiedy był szczupły

Boże, ale się cieszęęęę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0419 (Kopiowanie).jpg (66,1 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1069 (Kopiowanie).jpg (102,3 KB, 11 załadowań)

Edytowane przez 201610310857
Czas edycji: 2011-12-21 o 14:19
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 14:09   #186
201610310857
Konto usunięte

Ps. Wszystkie wasze Kiciaki CUDNE!!
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 14:29   #187
diablica071086
Zadomowienie

Cytat:
Pamietam czasy jak na zdjeciu
mam bardzo podobną kotkę(tiga) jak twój kremowy kociak powiedziała bym że identyczną

ale kot był dziwny jak dzis 1 raz w życiu śnieg zobaczył za oknem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0260.jpg (97,2 KB, 25 załadowań)

Edytowane przez diablica071086
Czas edycji: 2011-12-21 o 14:45
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 14:54   #188
deser czekoladowy
Wtajemniczenie

Monika, co do zakupów to skadś to znam. Mi właśnie przyszła karma i szeleszczący tunel

Tż się śmieje, że Coma jada lepiej od niego
Stary 2011-12-21, 15:19   #189
Anitast
Zakorzenienie

Skad ja to znam. Moj tez sie smieje, ze koty czasem jedza jedza lepiej od nas
Stary 2011-12-21, 16:00   #190
deser czekoladowy
Wtajemniczenie

Cytat:
Skad ja to znam. Moj tez sie smieje, ze koty czasem jedza jedza lepiej od nas
Haha, coś w tym musi być.
Applaws smakuje, w minutkę miseczka była czysta

Musimy teraz pilnować wagi, bo trzy tygodnie od sterylki, a ja mam wrażenie, że Coma waży więcej. Dziwne, bo nie je więcej, za to tak łapczywie jakbyśmy ją głodzili
Stary 2011-12-21, 16:05   #191
diablica071086
Zadomowienie

http://kwejk.pl/obrazek/757376
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 16:16   #192
Anitast
Zakorzenienie

Ja moim tez wzielam Applaws maly worek bo czytalam ze problemy w kuwecie i jak dla mnie Kurczak zdecydowanie pachnie rybka
U mnie tez miseczka szybko czysta-a raczej trzy miseczki

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Biedne koteczki...jak dla mnie wcale nie zabawne.
To odp. do linku powyzej
Sorki ale zdarzaja mi sie wpadki z odpowiedziami

Edytowane przez Anitast
Czas edycji: 2011-12-21 o 16:18
Stary 2011-12-21, 18:09   #193
Rybiorek
Zakorzenienie

sms od meza przed chwilka (robil zakupy swiateczne): 'Byloby niewazne. Skuter wlazl do torby z karpiami'

zapomnialam rano dopisac, Skuterowi przeszlo wczorajsze gniewanie szybko a dzisiaj nad ranem przytulil sie bardzo mocno do mojego policzka i szyji (zwykle lezy miedzy mna i mezem na koldrze tak na wysokosci lokcia, ale dzisiaj przeniosl sie na moja druga strone wiec napewno nie pomylil mnie z mezem), oddychalam przez jego futro ale co tam, wyraz takiego zaufania ze strony kota wynagradza wszystko (Cycek nigdy az tak nie okazywal uczuc)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-12-21, 19:10   #194
monika_sonia
KOTerator

Milka skończyła spacer po 14 (od 7), sama weszła do klatki i spała tam (a klatka była otwarta), przed wyjściem zamknęłam. Wróciłam po 4 godzinach, panny potwornie głodne . Każda dostała swoje jedzonko do swojej miseczki obok siebie, Sonia aż się trzęsła, żeby jej Milka nie zjadła nic . Teraz się bawią. Zero agresji, tylko zaciekawienie widzę w oczkach i chęć zabawy .
Stary 2011-12-21, 20:29   #195
esfira
Zakorzenienie

kupiłam kotu na prezent świąteczny Orozyme, mam nadzieję, że to pomoże na smrodki z paszczy a wy kupujecie swoim futrom jakieś prezenty?

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 20:51   #196
Anitast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika_sonia Pokaż wiadomość
Milka skończyła spacer po 14 (od 7), sama weszła do klatki i spała tam (a klatka była otwarta), przed wyjściem zamknęłam. Wróciłam po 4 godzinach, panny potwornie głodne . Każda dostała swoje jedzonko do swojej miseczki obok siebie, Sonia aż się trzęsła, żeby jej Milka nie zjadła nic . Teraz się bawią. Zero agresji, tylko zaciekawienie widzę w oczkach i chęć zabawy .

Swietnie Moniko widać ze Feliway działa i można powiedzieć ze jest coraz lepiej miedzy koteczkami Bardzo mnie to cieszy
Stary 2011-12-21, 20:57   #197
popolka
BAN stały

Cytat:
to super że coraz lepiej między kotkami
w końcu sie polubią i jeszcze będziesz nam pokazywać zdjęcia jak razem śpia
popolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 20:58   #198
Anitast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esfira Pokaż wiadomość
kupiłam kotu na prezent świąteczny Orozyme, mam nadzieję, że to pomoże na smrodki z paszczy a wy kupujecie swoim futrom jakieś prezenty?
Mój Fuffy ma tak samo tez muszę coś na zapaszki z paszczki kupić tylko ze on ma jeszcze zaczerwienione dziaselka,ale nie ma kamienia na zębach.
Vetka mówiła mi o zelu na dziasla bo zagladala do paszczy i to niby nic poważnego
Tylko ze zapomniałam jak tu się nazywa
Stary 2011-12-22, 08:56   #199
Luzia
Zakorzenienie

Parę dni temu pytałam co potrzebne mi dla kotka (dziękuje za odpowiedzi) , a od wczoraj kotek wybrany

Jak myślicie, tak na oko ile może mieć?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 2494.jpg (22,5 KB, 36 załadowań)

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 09:32   #200
marea
Wtajemniczenie

Śliczny sniezynek moim zdaniem może mieć między 4-6 miesięcy, idealny wiek, jeszcze kocie ale już wychowane i z określonym charakterkiem
marea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 09:41   #201
Luzia
Zakorzenienie

No właśnie pan nam powiedział przez tel że ma 3msc, ale jakiś taki duży mi się wydaje. Co prawda jeszcze go na żywo nie widziałam, dopiero dzisiaj jadę go odebrać i zabieram się za zaprzyjaźnianie z królikiem.
Pan go oddaje bo jego pers go nie toleruje. Mam nadzieje że króliczyca go polubi

Przeraziłam się jak jedna pani mi przez tel powiedziała, że ma do oddania kotka wielkości 2 filiżanek kawy. Maleństwo.. jak dla mnie za małe żeby życ bez matki..

Edytowane przez Luzia
Czas edycji: 2011-12-22 o 09:42
Stary 2011-12-22, 10:17   #202
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
Parę dni temu pytałam co potrzebne mi dla kotka (dziękuje za odpowiedzi) , a od wczoraj kotek wybrany

Ładny kotek .

Masz już wszystko, co potrzebuje?

Raport z nocy:
Milka miała spać na wolności, ale koło północy zaczęły się bić, nie miałam czasu ani ochoty pilnować. Teraz od 5 rano biegają , Sonia już zmęczona ale daje radę. Sonia chciałaby się pobawić z Milką i ją porządnie obwąchać, nawet próbowała ją polizać - ale Milka nie pozwoliła i ucieka, Sonii jest przykro . Myślę, że za kilka dni, może po świętach klatka już będzie zbędna, na razie fajnie jest je rozdzielić i wiedzieć gdzie jest Milka na 100% . Milka bezbłędnie chodzi dzięki temu do kuwety.

Jak oduczyć ją gryzienia kabli? Wczoraj przegryzła mi słuchawki, na szczęście nie były podłączone .

W tej chwili Sonia siedzi w budce Milki w klatce i wyjada jej chrupki (już się nie boi panicznie klatki, sama tam wchodzi). Sonia nie jest już na mnie obrażona, daje się nosić i głaskać a nawet mruczy koło Milki .

Milka właśnie przegoniła Sonię, klatka jest jej i tyle (mała jak chce, to potrafi być groźna) i siedzi na schodkach .

Edytowane przez monika_sonia
Czas edycji: 2011-12-22 o 10:27
Stary 2011-12-22, 10:29   #203
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Ładny kotek .

Chyba tak
Mam kuwete i transporterek (a właściwie zaraz mi przywiezie kurier). Żwirek kupiłam Benek, i suchą karmę Purinę dla młodych kociąt. Nie wiem czy to dobry wybór Ale w zoologicznym był jeszcze whiskas, kitiket a to wiem, że jest nic nie warte.

Jeszcze dokupie drapak, ale to zamówię po świętach na all.

Stary 2011-12-22, 10:43   #204
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

jak dla mnie ma wiecej niz 3 miesiace, 4-5

Cytat:

Przeraziłam się jak jedna pani mi przez tel powiedziała, że ma do oddania kotka wielkości 2 filiżanek kawy. Maleństwo.. jak dla mnie za małe żeby życ bez matki..
kotki powinny byc odstawiane od matek jak maja 12 tygodni, to jest czas kiedy kotek uczy sie od matki zalatwiania i ukrywania odchodow, jak sie myc itp

ja wzielam mlodszego jak mial 8 tygodni, babka bardzo chciala sie juz sie pozbyc miotu

Cytat:
Ładny kotek .

Raport z nocy:
Milka miała spać na wolności, ale koło północy zaczęły się bić, nie miałam czasu ani ochoty pilnować. Teraz od 5 rano biegają , Sonia już zmęczona ale daje radę. Sonia chciałaby się pobawić z Milką i ją porządnie obwąchać, nawet próbowała ją polizać - ale Milka nie pozwoliła i ucieka, Sonii jest przykro . Myślę, że za kilka dni, może po świętach klatka już będzie zbędna, na razie fajnie jest je rozdzielić i wiedzieć gdzie jest Milka na 100% . Milka bezbłędnie chodzi dzięki temu do kuwety.

Jak oduczyć ją gryzienia kabli? Wczoraj przegryzła mi słuchawki, na szczęście nie były podłączone .

W tej chwili Sonia siedzi w budce Milki w klatce i wyjada jej chrupki (już się nie boi panicznie klatki, sama tam wchodzi). Sonia nie jest już na mnie obrażona, daje się nosić i głaskać a nawet mruczy koło Milki .

Milka właśnie przegoniła Sonię, klatka jest jej i tyle (mała jak chce, to potrafi być groźna) i siedzi na schodkach .

a tak sie balas, widzisz masz nawet lepiej niz ja mialam

kilka sposobow by sie znalazlo, jak jestes tam to psikanie woda lub syczenie (to na moich dzialalo, a teraz dzieki SSSCat jak robia cos czego nie powinni to jak sykne to ucieczka jakby zycie mialy stracic, kazdy syk moim kotom kojarzy sie teraz z SSSCatem, BTW choinka nietknieta a od tygodnia SSSCat wylaczony), jak Cie nie ma to musisz sobie zalatwic dwustronna tasme i okleic kabel, koty nie lubia takich klejacych rzeczy (sprobowalabym tez z rzepami, [nie wiem jak sie to nazywa profesjonalnie, mozna kupic na metry] okrecic wokol kabla ta ostra czesc tak aby byla na zewnatrz tym ostrym), wiecej grzechow nie pamietam na teraz
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2011-12-22 o 10:44
Stary 2011-12-22, 10:57   #205
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Chyba tak Mam kuwete i transporterek (a właściwie zaraz mi przywiezie kurier)
Co byśmy bez kurierów zrobiły ?
Kuweta otwarta czy kryta?
Transporterek mam nadzieję wzięłaś taki, że jak kotek podrośnie to też się zmieści?
Cytat:
Żwirek kupiłam Benek,
Też mam Benka (duży zapas), ale tutaj wszystkie polecają drewniany m.in. cats best - wypróbowałam i faktycznie lepszy, droższy ale wystarcza na dłużej, nie roznosi się, nie 'pachnie' - możesz wypróbować i od początku przyzwyczajać kotka do konkretnego żwirku .
Cytat:
i suchą karmę Purinę dla młodych kociąt. Nie wiem czy to dobry wybór Ale w zoologicznym był jeszcze whiskas, kitiket a to wiem, że jest nic nie warte.
Ja bym poleciała wypróbować jakąś karmę bezzbożową i przyzwyczaić do niej kotka, bo starszego trudno jest przestawić - wiem, bo sama przestawiałam kota z rc na bezzbożowe bardzo długo i ledwo mi się udało... One są droższe, wręcz (w porównaniu do Whiskasa) kosmicznie drogie, ale kot tego je mniej i worek karmy wystarcza na długo.
Cytat:
Jeszcze dokupie drapak, ale to zamówię po świętach na all.
Mnie się marzy taki drapak jak ma Rybiorek ...
Obserwuj kotka co lubi drapać. Moja Sonia drapie tylko powierzchnie poziome (ma matę i mały drapak na podłodze), pionowe nie podrapie a Milce to obojętne, drapie i poziomo i pionowo, podejrzewam że jakby mogła, to sufit też by drapała.

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
a tak sie balas, widzisz masz nawet lepiej niz ja mialam
Wszystko dzięki feliway. Muszę przyznać, że wątpiłam czy to na upartą Sonię podziała i jestem pozytywnie zaskoczona. Bez tego byłoby ciężko. Dobrze, że tak tu polecałaś feliway co jakiś czas i musiałam spróbować.

Cytat:
kilka sposobow by sie znalazlo, jak jestes tam to psikanie woda lub syczenie (to na moich dzialalo, a teraz dzieki SSSCat jak robia cos czego nie powinni to jak sykne to ucieczka jakby zycie mialy stracic, kazdy syk moim kotom kojarzy sie teraz z SSSCatem, BTW choinka nietknieta a od tygodnia SSSCat wylaczony), jak Cie nie ma to musisz sobie zalatwic dwustronna tasme i okleic kabel, koty nie lubia takich klejacych rzeczy (sprobowalabym tez z rzepami, [nie wiem jak sie to nazywa profesjonalnie, mozna kupic na metry] okrecic wokol kabla ta ostra czesc tak aby byla na zewnatrz tym ostrym), wiecej grzechow nie pamietam na teraz
Na razie syczę i to niespecjalnie działa .
Psikać wodą się boję, bo to tylko jeden kabelek, zasilacz, przedłużacz - i wiadomo jakby się to mogło skończyć .
SSSCat super wynalazek .
Z taśmą i rzepą dobry pomysł , będę obserwować a jak się nie oduczy to się Milka pewnego razu zdziwi, jak się jej wszystkie 7 pazurków i ząbki przykleją .

Dziwna sprawa, jak Milka gryzła mi zasilacz to Sonia przyszła i syknęła Przypadek, czy liczyć na to, że młodą wyszkoli ?

Stary 2011-12-22, 11:11   #206
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
jak dla mnie ma wiecej niz 3 miesiace, 4-5

kotki powinny byc odstawiane od matek jak maja 12 tygodni, to jest czas kiedy kotek uczy sie od matki zalatwiania i ukrywania odchodow, jak sie myc itp

ja wzielam mlodszego jak mial 8 tygodni, babka bardzo chciala sie juz sie pozbyc miotu
No własnie też stawiam, że ma tak ponad 4. Takie maleśtwo bym się bała- nie miałam wcześniej doczynienia z kotami w domu.
Cytat:
Co byśmy bez kurierów zrobiły ?
Kuweta otwarta czy kryta?
Transporterek mam nadzieję wzięłaś taki, że jak kotek podrośnie to też się zmieści?

Tż właśnie mi napisał, że kurier był u niego w pracy, także super
Kryta narożna. Tak, transporterek da radę spokojnie. A jak nie to będzie dla króliczka a kotu kupię większy. Zalezy jeszcze jak duży mi urośnie

Cytat:
Też mam Benka (duży zapas), ale tutaj wszystkie polecają drewniany m.in. cats best - wypróbowałam i faktycznie lepszy, droższy ale wystarcza na dłużej, nie roznosi się, nie 'pachnie' - możesz wypróbować i od początku przyzwyczajać kotka do konkretnego żwirku .

Ja bym poleciała wypróbować jakąś karmę bezzbożową i przyzwyczaić do niej kotka, bo starszego trudno jest przestawić - wiem, bo sama przestawiałam kota z rc na bezzbożowe bardzo długo i ledwo mi się udało... One są droższe, wręcz (w porównaniu do Whiskasa) kosmicznie drogie, ale kot tego je mniej i worek karmy wystarcza na długo.

Mnie się marzy taki drapak jak ma Rybiorek ...
Obserwuj kotka co lubi drapać. Moja Sonia drapie tylko powierzchnie poziome (ma matę i mały drapak na podłodze), pionowe nie podrapie a Milce to obojętne, drapie i poziomo i pionowo, podejrzewam że jakby mogła, to sufit też by drapała.
Zamówie w takim razie zapas tego żwirku

A które są bezzbożowe? Możesz mi jakąś polecić ?

W załączniku drapak nad jakim myśle, na allegro, 100zł. Chciałabym go kupić jak najszybciej, żeby od razu mały wiedział co ma drapać..

Przepraszam za taką ilość pytań, ale czytam, czytam, pytam.. Bo chce mu zapewnić jak najlepsze warunki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1986051243.jpg (13,7 KB, 10 załadowań)

Stary 2011-12-22, 11:19   #207
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

Wszystko dzięki feliway. Muszę przyznać, że wątpiłam czy to na upartą Sonię podziała i jestem pozytywnie zaskoczona. Bez tego byłoby ciężko. Dobrze, że tak tu polecałaś feliway co jakiś czas i musiałam spróbować.

coz sa osoby ktorych koty byly oporne na feliway i mowia ze to szajs, ale tak jest ze wszystkim, cos jest dobre ale zawsze bedzie ktos kto nie moze uzywac bo jest np uczulony, jednak na wiekszosc kotow feliway dziala i ja sobie tylko moge pluc w brode ze wczesniej nie poczytalam o nim, teraz jak mam chwilke to czytam rozne rzeczy dotyczace kotow i zapisuje sobie w specjalnym kajecie ktory zalozylam dla chlopakow

Cytat:
Na razie syczę i to niespecjalnie działa .
Psikać wodą się boję, bo to tylko jeden kabelek, zasilacz, przedłużacz - i wiadomo jakby się to mogło skończyć .
SSSCat super wynalazek .
Z taśmą i rzepą dobry pomysł , będę obserwować a jak się nie oduczy to się Milka pewnego razu zdziwi, jak się jej wszystkie 7 pazurków i ząbki przykleją .

Dziwna sprawa, jak Milka gryzła mi zasilacz to Sonia przyszła i syknęła Przypadek, czy liczyć na to, że młodą wyszkoli ?
tez na poczatku wydawalo sie ze Cyc przetrenuje malego, ale z czasem oba zaczely psocic i kilka razy zlapalam Cyca na gryzieniu kabli (ale u nas pojedynczy syk robi swoje, po syku koty nie wracaja do przemiotu)

za to napewno Skuter skopiowal zachowanie Cycka do nas, oba maja rozne charaktery, Cyc to spokojny i zrownowazony kot, Skuter to gluptasek ktory nie mysli jak cos robi, skacze do wszystkiego i w ogole on taki w goracej wodzie kapany, Cyc nie umie za dobrze polowac, Skuter jest mistrzem polowania, sa przyjaciolmi ale jak maly dorwie cos to chodzi z tym w zebach i warczy na Cycka np. wczoraj - maz kupil mi kawalek pieczonego indyka, taka gotowa jakby mielonka do chleba, spory czworobok 400g, spokojnie sobie wypakowywuje zakupy i slyszy jak maly warczy i syczy, myslala ze Skuter znalazl jedna ze swoich myszek (ma ich z 10, wepchane pod kanape, fotel, stol itd), wchodzi do pokoju i widzi Skutera ciagnacego pieczen, zdazyl juz nadgryzc opakowanie i jeden rog byl obgryziony, Cycek nigdy nie wyjalby niczego z siatki, on tylko zawsze wszystko wacha (to taka nasza tradycja rodzinna, dajemy Cyckowi wszystko do powachania)

Ale w jednym oba koty sa takie same - jak traktuja nas, mozemy oba wziac na rece, wycalowac i wymiziac, totalny spokoj z ich strony, nawet jak robie cos czego Skuter nie lubi nie ma drapania czy gryzienia, konkretnie chodzi o szczotkowanie, na razie Skuter tego nie znosi i jest przyuczany (Cycek jest bezproblemowy, sam czasami przychodzi i prosi o czesanie jak pare dni tego nie robimy)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-12-22, 11:22   #208
Kicia131
Zadomowienie

Moja kicia jak ją wzięłam była wielkości dwóch filiżanek Ale u mnie to była konieczność. Ja mam żwirek silikonowy z Benka, moim zdaniem jest rewelacyjny. Nie śmierdzi i można go wrzucać do toalety jak jest zużyty. Psotka robi kupę tylko jak ktoś jest w domu, więc od razu ją sprzątamy. Żwirek starcza na długo. Kot tylko musi się przyzwyczaić, bo jak robi siku, to też żwirek "syczy"

Btw. dziękuję za miłe słowa o Psotce

Kupiłam konia! 11.03.2012 Messi

Od 14. kwietnia 2016 aparatka
Kicia131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 11:25   #209
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
No własnie też stawiam, że ma tak ponad 4. Takie maleśtwo bym się bała- nie miałam wcześniej doczynienia z kotami w domu.
To nie maleństwo, starszy kociak.
Cytat:
Kryta narożna. Tak, transporterek da radę spokojnie. A jak nie to będzie dla króliczka a kotu kupię większy. Zalezy jeszcze jak duży mi urośnie

Cytat:
Zamówie w takim razie zapas tego żwirku
Tylko, żeby nie było później na mnie .
Cytat:
A które są bezzbożowe? Możesz mi jakąś polecić ?
KLIK
Jakby co to mogę przesłac kupon 10% do zoo+ .
Cytat:
W załączniku drapak nad jakim myśle, na allegro, 100zł. Chciałabym go kupić jak najszybciej, żeby od razu mały wiedział co ma drapać..
Wg mnie za mało do drapania, sznurek tylko i kawałek rurki...
Cytat:
Przepraszam za taką ilość pytań, ale czytam, czytam, pytam.. Bo chce mu zapewnić jak najlepsze warunki
Pytaj pytaj
Stary 2011-12-22, 11:30   #210
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
To nie maleństwo, starszy kociak.

KLIK
Jakby co to mogę przesłac kupon 10% do zoo+ .

Wg mnie za mało do drapania, sznurek tylko i kawałek rurki...

Pytaj pytaj

Chodziło mi o to, że taki 2 msc to maleństwo.

O... to zaraz poczukam jakiejś karmy. Wybierać jakąś dla młodych kociąt czy od razu dla wiekszych?

Na co powinnam w takim razie zwracać uwagę w drapaku? dobrze, że zapytałam zanim kupiłam, bo bym wzięła ten z załacznika własnie.

Doczytałam że karmisz Orijen. Widzę że ona jest zarówno dla kotków jak i kotów. Na ile wystarczy 7kg?

Edytowane przez Luzia
Czas edycji: 2011-12-22 o 11:34
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości