![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Koty czesc III
no to zakladam kolejna czesc
tutaj mozna znalezc czesc II i moze jakis moderator zamknie oficjalnie czesc II? ![]()
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-12-14 o 14:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty czesc III
witamy się w III części z moim kotem, Ravikiem :3
|
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Melduję się
![]() Kitty z rana zachowuje się jak taki megaa spragniony ciuciania kot! Nie można jej odpędzić. Nie ważne, że coś się robi (np pije kawę), wystarczy, że zobaczy chociaż jeden palec w jej zasięgu i już mruczy i lezie żeby go pociuciać ![]() ![]() Ostatnio w nocy położyła się spać przy łóżku, a że jej nie widziałam, bo było ciemno, to się o nią potknęłam, a później przydepnęłam jej ogon, to wredota jedna zębami mnie złapała za nogę ![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Jak sobie ślicznie leży- no, no, no ![]()
#4 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahaha, jakbym widziała mojego kota, tylko on rano zawsze barankuje, łazi po stole i prawie łapy wsadza do kubka, bo on musi, ach musi akurat wtedy pokazać, że wszyscy są jego własniością, jakbysmy przez noc zapomnieli :P - Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja tez sie melduje
![]() ![]() Moje futrzaki grzecznie spia bo pada deszcz .... Edytowane przez Anitast Czas edycji: 2011-12-14 o 15:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Już 3 część? Ale z Was pleciugi
![]() Moja Kicia wita ![]()
#7 |
Wtajemniczenie
|
#8 | |
KOTerator
|
Melduję się ja, Milka i Sonia
![]() Cytat:
![]() Jeszcze będziesz miała dość moich raportów i narzekania ![]() 1. panna Milka odpoczywa po bieganiu ![]() 2. leniwiec Sonia - wyszła tu jak nie ona ![]() Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2011-12-14 o 18:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
właśnie dostałam sms-a od TŻta, że Kitty szaleje, a jak się spytałam w jakim sensie to odpisał " no wchodzi na mnie, na laptopa, na firanę byle ciućnąć"
![]()
#10 |
Zadomowienie
|
Zdecydowałam się na sterylizację z operacją. To już trzeci dzień po zabiegu- na początku było ciężko, bo kotka siusiała pod siebie, przewracała się non stop i nie chciała spać ani pić. Teraz już doszła do siebie po narkozie i chyba trochę uspokoiła się, bo je normalnie, nie przewraca się, bardzo dużo śpi. Jedyne co mi przeszkadza to to, że trochę od niej śmierdzi, bo zasiusiała sobie kaftanik pierwszego i drugiego dnia. Najchętniej zdjęła bym jej to, założyła jakiś zapasowy, a ten uprała. W ogóle to jakiś dziwny ten kubrak- takie jakby body- kot chcąc lub nie chcąc nie ma szans nie obsikać sobie go przy korzystaniu z kuwety
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
KOTerator
|
Świetnie
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Wstępnie 8 dni, jutro może dowiem się czegoś więcej, bo mam się stawić u niego. Ale to normalne, że ona taka "nieświeża" chodzi?
|
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() Nie chce Ci źle doradzić, poczekaj na jutrzejszą wizytę, może wet pozwoli ściągnąć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Myślałam, że może moja kocica jakaś taka zdolna
![]() esfira, poczytam o tym w necie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | ||
Zakorzenienie
|
Behemot ze Schrodingerem sie melduja.
Za namowa Moniki wklejam "kompilacje" kiedy do mnie koty trafily a obecnie. Zaznaczam ze wszelkie zdjecia zostaly wykonane "po jedzeniu" dlatego koty spia. A na dokladkę mama malych (ktora wraz ze swoja corka ma jeden wspolny domek tutaj mozecie je obejrzec http://coffecats.tumblr.com/ ). Niestety zdjecia nr4 (ktory ma swoj wlasny prywatny dom, niedzielony z innym kotem) mi wcielo ![]() Na sam koniec kot po bojce z bratem... juz sie wygoila plamka calkowicie ![]()
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2011-12-14 o 21:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() ![]() Schrodinger i Behemot są rewelacyjni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zeby filmik byl z czyms innym niz bojka musialabym wszedzie zamontowac kamery, dzisiaj np. Behemot biegnie z kuchni przez przedpokoj do mnie, natrafil na przeszkode, to w bok, odbija sie od sciany, ale bieeeegnieeeeeeee. Do nowej zabawki, łiiiiiii
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2011-12-14 o 22:08 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() Ok, może być bójka w takim razie ![]() Wygłaskaj ode mnie kociambry ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
My również się meldujemy
![]() Coma po sterylce doszła do siebie, jest już sobą ![]() Szaleje, zaczepia, bawi się. Rybiorek, pozwoliłam sobie pościągać parę fotek Twoich chłopców, ba, jedną nawet mam na tapecie ![]() Mąż zobaczył i coś czuję, że mu tyłek mięknie jeśli chodzi o drugą kotkę ![]() Dwa wtulone w siebie koty... czego chcieć więcej? ![]()
#21 |
Rozeznanie
|
Korzystając z nowej części przedstawię siebie i moje koty
![]() Zyź ma 14 miesięcy i jest wychuchanym kotem, odjętym od domowej kotki po 3 miesiącu, otoczony miłością i dobrobytem, jest strasznie kochany i posłuszny ![]() Psotka vel Furia vel Kiciucha jest znajdką, miała ok. 2 miesiące (teraz 5 miesięcy). Była głodna, zarobaczona i chora. I przeraźliwie płakała. Przez te trzy miesiące, które u nas jest przeszła bardzo wiele: świerzb, koci katar, zaczadzenie (po mini pożarze, który sama wywołała - najprawdopodobniej tak długo próbowała się wcisnąć przez siatkę do żółwia, że strąciła lampkę na sianko...), z niedokońca wyleczonym tasiemcem (zjadła niecałą dawkę i nie rozpuścił się całkiem tasiemiec i uwalniał toksyny), przez to wszystko uszkodziła się wątroba, wymiotowała i miała biegunki, cały czas leczyliśmy tez jedno oczko, które bardzo łzawiło... Po wielu kroplówkach, diecie, lekach, kiedy już udało się doprowadzić ją w miarę do porządku, dostała lek, na który bardzo źle zareagowała, znarkotyzowała się i przez 50 godzin prawie nie mogła się zatrzymać, spać, pić wody (wychlapywała wszystko z miseczki łapką - takie natręctwo jej się włączyło) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kilka zdjęć: koty, koty, Zyzio, kotka myje Zyzia, biją się, mała Psotka przy żółwiu, mała po znalezieniu, mały Zyź przy żółwiu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
KOTerator
|
To dobrze
![]() Ja od niedzieli będę tak miała ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Witam ![]() ![]() Ile Psotka przeszła ![]() Co z wątrobą (interesuje mnie to, bo u mnie jedna panna po dwóch narkozach - wątroba w porządku, druga panna po trzech narkoza - wątroba do sprawdzenia)? Czy Zyzio od razu zaakceptował Psotkę? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Psotka czuje się zdecydowanie lepiej, od trzech dni ma już też ładniejsze kupy ![]() ![]() Co do wątroby, to miała badaną krew jakieś dwa tygodnie temu i jeden enzym był jeszcze nieznacznie podniesiony, ale szczegóły musiałabym zobaczyć w książeczce w domu. Na początku dostawała tylko zmielonego gotowanego kurczaka 5 łyżeczek dziennie, potem karmę o obniżonej zawartości tłuszczu, a potem jakąś karmę, która miała zatrzymać te luźne kupy ![]() A z Zyziem nie było wcale tak prosto, zwłaszcza, że dużo spraw nałożyło się naraz: rodzina ze swoim kotem musiała się do nas wprowadzić na dwa tygodnie i zajęli dwa pokoje, u nas w pokoju wylądowała Psotka, więc Zyź pomieszkiwał na dolnym pietrze i u teściów, nie był szczęśliwy, na nowe koty syczał i warczał i zwiewał na dwór. Mi serce pękało, bo do tej pory noc w noc spał z nami. Kiedy tamci się wyprowadzili, zrobiło się spokojniej i odzyskał więcej pokoi, to przyszedł też do nas. Najpierw jak ją widział, to zwiewał sycząc, potem powoli właził na pufy i obserwował ja z góry, potem zaczęli się bić, a teraz już śpią razem na łóżku i sofie. Choć może nie razem, ale koło siebie ![]() ![]() A jeszcze chciałam dodać, że watek przeglądam od jakiegoś czasu, ale nie miałam do tej pory sił psychicznych, żeby zacząć się udzielać i pisać. Za dużo się działo. Teraz, gdy idzie ku lepszemu, mam nadzieję coś tam skrobnać od czasu do czasu. Edytowane przez ziazik Czas edycji: 2011-12-15 o 08:57 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Ziazik Twoje koty sa piekne
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Anitast Czas edycji: 2011-12-15 o 09:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Dziekujemy za komplement
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() kolejna dzielna dziewczyna, ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ufff nadrobilam, mam urwanie glowy w pracy bo koniec roku a w UK i Irlandii wiele firm pracuje do Wigilii i potem ma przerwe do konca roku i trzeba duzo nadrobic ale nie moglam sobie odmowic zajrzenia na moj ulubiony watek ![]() a ta fotka - 3 koty razem - poprostu WYMIATA!
![]() |
#28 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() Nie wiem jeszcze kto mnie zawiezie, ale tym się pomartwię po zjeździe ![]() W każdym razie w niedzielę ok. 13 Milka się przeprowadza. Jakbym się już tu nie pojawiła, to bardzo proszę o trzymanie kciuków, żeby badanie dobrze wyszło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Moniu to ja w niedziele trzymam kciuki a moje futrzaki lapki a dla Milki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, ile razy dziennie sikają i... 'kupkają'
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:16.