|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Przyczajenie
|
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)
Buffi i Emylka gratuluję maleństw , bo nie miałam okazji !!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Przyczajenie
|
Emylka, nie martw się lekarz wie co robi, ja pierwszym razem robiłam badania od drugiego miesiąca, raz w miesiącu badanie krwi i takie tam, dwa razy krzywa cukrowa - ohyda - bez cytryny nie podchodź ale to gdzieś w połowie ciąży. Na razie dbaj o siebie i ciesz się z maleństwa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Zadomowienie
|
Witam was kobity! Nie było mnie kilka dni - wiem, wiem lałyście łzy z tęsknoty
![]() ![]() ![]() Buffi i emylkaZ cały czas trzymam za was kciuki - jesteście moją nadzieją! emylkaZ nie martw się na zapas, lekarz chyba wie co robi a ciśnienie może ci się podniosło właśnie z powodu wizyty u lekarza? U mnie kilka dni szaleństwa... środowe zamiecie spowodowały przeciekanie dachu i zalanie strychu a w konsekwencji też piętra. Małż w nocy (przy tej pogodzie!!!) wracał na szybko z delegacji coby ze mną stoczyć bój z żywiołem. Na szczęście wygraliśmy i większych strat nie było ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sodie @ przylajzła?
#184 |
Przyczajenie
|
Hej kobietki, jestem tu nowa zupełnie, bo wcześniej uważałam, że takie fora niepotrzebnie nakręcają, ale teraz i mnie to dopadło
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To miałaś owu i masz termin @ dokładnie jak ja ![]() Ja czekam ![]() ![]() ![]() Ale z drugiej strony nie mam prawie w ogóle białego śluzu, a zawsze był. I to mnie trochę niepokoi :/
![]() |
#186 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a kiedy zamierzasz robić test? w terminie @ czy wcześniej? wcześniej penie bez sensu... Także kochana trzymam kciuki, mam nadzieję, że tym razem nam się uda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
Właśnie nie wiem kiedy robić .. już zaczęłam wątpić, że mi się uda i tym razem jakoś inaczej podchodzę do tego niż wcześniej .. może spróbuję coś zatestować w weekend .. albo już poczekam do 23 ..
Jakby co dam znać oczywiście ![]()
![]() |
#188 |
Przyczajenie
|
też coś czuję, że w weekend pobiegnę po test, najlepiej dwa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No chyba tak... Ale wiesz, jak to jest, jak się człowiek różnych rzeczy naczyta na necie i panikuje. Pierwsza ciąża i do tego wystarana, więc nie wiadomo czasem co i jak. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny !!!
wróciłam właśnie z Poznania , z targów. @ nie ma jeszcze, ale czuję się tak jakbym ją miała , może się opóźnia przez tego dentystę albo moje obliczenia są kiepskie , ale raczej nie ![]() ![]() ![]() Cześć ![]() dziś w nocy przyszła , obudził mnie oczywiście okrutny ból i czekam aż się rozkręci , bo coś słabo jej idzie ... Także stres wpływa na cykl moje drogie , nawet głupia wizyta u stoma !! Edytowane przez sodie Czas edycji: 2012-02-18 o 06:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Zadomowienie
|
cześć dziewczynki
![]() ![]() ![]() ![]() Znowu się rozpisałam... |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Rozeznanie
|
Mi 2 kreski notorycznie wychodziły, a okazało się później, że mam torbiel i to ona dała taki wynik... Czasem test może być fałszywie ujemny.
#193 |
Zadomowienie
|
Witajcie kobity
u mnie suche dni, jakoś mi ten wiesiołek nie pomaga i nie mam śluzotoku ![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- nmartyna nie załamuj się na pewno będziesz mamą - jak my wszystkie ![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- sodie czyli też zaczynasz od nowa... a swoją drogą to jakaś masakra, że głupia wizyta u lekarza potrafi tak zestresować, że cykl poprzestawia ![]() Mikki30 chyba się jeszcze nie witałam ![]()
żona od 02-12-2000 mój największy skarb 02-03-2001 moja kolejna wielka miłość 05-01-2015 „Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!” S.I. Witkiewicz Edytowane przez kwitka13 Czas edycji: 2012-02-20 o 10:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Przyczajenie
|
Mikki30 chyba się jeszcze nie witałam
![]() Witaj, u mnie testowanie wygląda tak, że kupiłam test i patrzę na niego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A z objawów dziś np mi doszło kłucie w cycku, jakby mnie kto szpilką dźgał. I ciągle mam "pełno" w brzuchu, ale to w sumie co miesiąc czuję przed @ więc wiadomo .. nie ma co się nakręcać. Aha, i ciągle chodzę głodna ![]() ![]()
Gdyby wybory miały coś zmienić już dawno byłyby zakazane ... Edytowane przez MarudexuS Czas edycji: 2012-02-20 o 13:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#196 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak bardzo ci się zpieszy zrób badanie krwi beta hcg. Już wykaże. Koszt ok 25 zł |
|
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Raczkowanie
|
To i ja się do Was przyłącze
![]() ![]() ![]()
#198 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Mikki30 Czas edycji: 2012-02-20 o 17:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny! ja dzisiaj nie wytrzymalam i zrobilam test ale wyszedł negatywny. na razie się nie denerwuję, bo @ mam mieć dopiero w niedzielę, więc za wcześnie, ale już nie moglam wytrzymać
![]() Edytowane przez Mronia_34 Czas edycji: 2012-02-20 o 17:39 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Zadomowienie
|
jeshu dziewczyny jak ja was dobrze rozumiem...
![]() Ale takich mdłości żeby do kibelka lecieć to nie miałam, mdliło mnie, fakt ale nic poza tym także ![]() a tak swoją drogą skoro do @ jeszcze trochę czasu to testy faktycznie mogą nie pokazać ciąży...
żona od 02-12-2000 mój największy skarb 02-03-2001 moja kolejna wielka miłość 05-01-2015 „Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!” S.I. Witkiewicz Edytowane przez kwitka13 Czas edycji: 2012-02-20 o 17:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#202 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() kurcze wiesz odkąd zobaczyłam te jedną kreskę na teście to nawet piersi mnie już jakoś mniej bolą..Boże jak to się człowiek nakręca..aż mi się szkoda czasami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#203 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zawsze narzekałam na krótkie cykle (21 dni) a teraz w trakcie starań jest mi to na rękę, bo nie czekam tak długo... tyle, że nie wiem czy właśnie przez to nie mogę zajść... yyyhhh ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale też ciągle wszystko analizuję, niepotrzebnie bo tylko się nakręcam. Dziś mnie w pracy trochę mocniej w brzuchu kuło i gniotło, ale teraz jest ok. Bóle niby takie jak na @ ale nie do końca. No ale to pewnie tylko moja wyobraźnia ![]() Poczekam do czwartku ![]()
![]() |
#206 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny czytam i śmiać mi się chce , bo nim przyszedł do mnie @ ( a spóźnił się 2 dni) to ja tyyyyylllle objawów "ciąży" miałam. A jak się cieszyłam w myślach , dobrze że nic nikomu nie mówiłam .... Teraz jak już pogodziłam się z @ to wkręcam sobie coś innego. Dziewczyny zastanawiam się czy ze mną jest coś nie tak mam okres 1,5 - 2 dni i to nie tak,że leci ze mnie, jak byłam u gina to mi powiedziała,że powinnam się cieszyć , ja nie do końca myślę ,że to normalne . Jedyne czym sobie to tłumaczę to ,wpływ tabletek anty , które brałam z 3 lata temu (Jeaninne) przed nimi @ miałam 4 dni. Już dzisiaj (póki świeżo jestem nakręcona ) chciałam zapisać się do gina i oczywiście miejsc brak w tym miesiącu. Ciężkie jest życie chcącej mieć dziecko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Przyczajenie
|
widzisz Sodie, ja mam tyyyylllle objawów i moje najbliżwsze koleżanki chyba już zczną wyprawkę kupować
![]() wiesz Mikki30, mnie cały czas bolą tak samo, ale być może to wina luteinu, którą biorę, chociaż mam nadzieję ze nie. chociaż w jednym masz rację - taka jestem nakręcona że aż mi siebie szkoda ![]() Edytowane przez Mronia_34 Czas edycji: 2012-02-20 o 20:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Przyczajenie
|
Żeby tak babki podchodziły do wszystkiego jak faceci ... Mój piękny mówi,że mam już szajbę ( bo on nigdy nie będzie miał instynktu macierzyńskiego ). Ale z tydzień temu jak się kładliśmy spać , dał mi rękę na brzuch i mówi do mnie,że fajnie by było jakby ktoś tu już zamieszkał
![]() Kurcze Mronia nie wiem jak to jest z tą temperaturą , bo ja JESZCZE nie mierzę ... Podejrzewam,że jeszcze z 2 miesiące bez efektu i zacznę , ale boję się tego codziennego myślenia ... Dobrze,że mojemu tak nie nawijam o tym , bo by mu się sexu odechciało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 | |
Zadomowienie
|
Pomysł drugiego (i trzeciego
![]() ![]() I tak ja przestałam poruszać ten temat a on nic nie wspomina o zabezpieczeniu, więc póki co idziemy w jednym kierunku. takie to MĘSKIE myślenie alem się rozpisała.... sodie a kaj ta waryjotka ze zdjęcia? ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#210 |
Przyczajenie
|
Przywołuje wiosnę
![]() Kwitka też brałam ślub 2.XII tylko,że 2011 roku ![]() Edytowane przez sodie Czas edycji: 2012-02-20 o 21:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:37.