Odchudzanie:) Zapraszam!! - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-03-28, 17:01   #181
Caprie
Raczkowanie

Dot.: Odchudzanie:) Zapraszam!!

Cytat:
Napisane przez lookka Pokaż wiadomość
Caprie jade w kierunku Bydgoszczy . Przez Leszno nie jadę
U mnie ta dieta tak średnio... nie obiadam się ani nie jem kalorycznych produktow ale nie ćwicze i zauważyłam że znowu po córce zaczełam jeść robie to nieświadomie a już dawno tego nie robiłam.
No to kawał drogi... Kochana, ja teraz ostatnimi czasy tez przestalam ćwiczyć, ale to tylko chwilowo- powod wiadomy a Ty się przy małej nabiegasz, ruch masz zagwarantowany, nawet nie wiesz jak spalasz kalorie
Stary 2012-03-28, 20:20   #182
wesola_biedronka
Raczkowanie

Cytat:
wesola_biedrona to ile masz w biodrach?? hm...
W bioderkach mam 103cm

Caprie mówić do mnie "Pani" nie musisz, aż taka stara to nie jestem

Tak czytam dziewczynki Wasze wpisy i chyba wszędzie mam daleko Do Leszna to prawie 150km, ale za to do Bydgoszczy "tylko" 80km

Dzisiaj byłam z moimi chłopaczkami na spacerku i nieźle zostaliśmy przez wiatr wytarmoszeni, ale za to znaleźliśmy pierwsze w tym roku fiołki. Właśnie stoją koło mojego laptopa i cudownie pachną. Uwielbiam zapach fiołków A jaka u Was pogoda? Też tak mocno wieje?
wesola_biedronka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-28, 20:23   #183
martusia585
Zakorzenienie

GG do martusia585

hej hej, witam Was serdecznie

ja dzisiaj bardzo dietetycznie. Z czego się bardzo cieszę. Zaczęłam dlugi weekend i mam zamiar trochę się poruszać przez te 4 dni
mam taki zastój, że aż się prosi żeby trochę poskakać

biedronka u mnie dzisiaj, północ, zaczęło wiać pod wieczór, a tak to była dziś fantastyczna pogoda
martusia585 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-28, 20:23   #184
jagusia15
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rybcia2309 Pokaż wiadomość
A ja mam 23 lata i synka 2 latka lookka to my prawie to samo i dodam, że mój blondyneczek, a łobuz co nie miara, każde dziecko ucieka przed nim a ja nie wiem jak go dobrze wychować....ale może to minie, bywa taki słodki i to taki synek mamusi i jest taki mądry, ale jak mi daje w dupę czasami nie wiem czy śmiać się, czy płakać
również zazdroszczę synka wiadomo 2letnie dziecko jest zazwyczaj bardzo żywe i łobuzowate ale pewnie radości daje Wam bardzooo duzo

Cytat:
Napisane przez kundzia_snk Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki ojj chwilke mnie tu nie ma i tyyle czytania dziś już humor znacznie dopisuje, dietę trzymam twardo jestem z siebie dumna, nawet zaczynam widzieć efekty. Wiecie w ogóle jak to jest od razu człowiek się lepiej czuje

witam nowe dziewczyny
Witam
i gratuluję zawzięcia !

Cytat:
Napisane przez Caprie Pokaż wiadomość
tak, spóźniał się... no ja to z natury jestem panikara więc wiesz nie nie schudłam dużo bo 3,5 kg ale u mnie wiązalo się to chyba też z tym, że ja bardzo dużo ćwiczyłam, co za tym idzie organizm z racji że nie przyzwyczajony- się zbuntowal

ja nie jestem jeszcze po ślubie, ale mam Mojego ukochanego M Na pewno też znajdziesz swoje szczęście na dobre i na złe dni

A ja się cieszę, że u Ciebie nastrój lepszy To widać nawet po literkach
aha, no ale w końcu przyszedł i nie musisz sie stresować

również myślę tak jak Caprie w końcu miłość i Ciebie dopadnie

Cytat:
Caprie panikaro Ty i dostałaś ten okres
Ach ja już w połowie jestem spakowana Nie wiem czy zmieszcze wszysko do samochodu bo mam duuuużo prezentów dla rodziny

jagusia15 wiesz ja też jestem strasznie zrzyta z rodziną i to baaardzo, ryczałam jak wyjeżdzałam i przez następne miesiące też sobie popłakiwałam bo bedąc w Polsce prawie codziennie widywałam się z moją najbliższą rodziną u mnie dom zawsze pełen ludzi był a teraz?? No ale niestety nasze Państwo "kochane" zmusiło nas do podjęcia takiej decyzji. Chcieliśmy naszej córci zapewnić lepsze życie.

rybcia2309 jak bym czytała opis mojej córci poważnie ona też terroryzuje inne dzici , pyskuje do wszytskich i wie jak dać popalić ale potrafi być kochana i robi słodkie minki
Ale też są sytuacje w których nie wiem czy śmaić się czy płakać

kundzia_snk widzisz musisz częścij tu zaglądać jak widzisz efekty to aż z przyjemnością trzyma się diete dalej oby tak dalej
rozumiem.. mój dom jest dokładnie taki sam jak Twój, pełen ludzi i miłości pewnie też bym płakała kilka tygodni jak bym musiała wyjechać.. nie długo mam sie wyprowadzić kilka domów dalej i mimo iż się cieszę że będę z Tżtem non stop na swoim to smuce się że opuszczam swój dom..

Cytat:
Napisane przez wesola_biedronka Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki Wy wszystkie takie młodziutkie. Ja przy Was się staro czuję
Chyba mam z Was wszystkich najdłuższy staż małżeński, bo za 3 miesiące mi 5 lat już minie Dzieci chyba też mam najwięcej, bo 2 kochanych łobuziaków
W biodrach chyba też mam z Was wszystkich najwięcej
Ale u mnie wiatr dzisiaj hula. No, ale na szczęście jest dość ciepło, więc przejdę się z moimi chłopcami na spacerek. Podobno w weekend ma u mnie padać śnieg z deszczem Oby się nie sprawdziło
gdzie tam staro
nic tylko sie cieszyć z małżenstwa i chłopaków

Cytat:
Napisane przez Caprie Pokaż wiadomość
No to kawał drogi... Kochana, ja teraz ostatnimi czasy tez przestalam ćwiczyć, ale to tylko chwilowo- powod wiadomy a Ty się przy małej nabiegasz, ruch masz zagwarantowany, nawet nie wiesz jak spalasz kalorie
ja też na razie nie ćwiczę, ale mam zamiar zacząć jak najszybciej

Trochę naskrobałyście tutaj .
mam nadzieję że udało mi się wszystko nadrobić
U mnie dzisiaj bez grzechów ale wczoraj wieczorem podjadłam troche popcornu od Tżta
jagusia15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-28, 20:41   #185
wesola_biedronka
Raczkowanie

A ja muszę się pochwalić, że ćwiczę już od 3 dni Robię 3 razy po 15 brzuszków (na razie więcej nie daję rady ) I dwa razy dziennie po 20 minut kręcę hula hop. Dobrze, że nie widzicie moich siniaków od tego kółka. Mam nadzieję, że do wakacji zejdą
Stary 2012-03-28, 20:45   #186
jagusia15
Rozeznanie

Cytat:
A ja muszę się pochwalić, że ćwiczę już od 3 dni Robię 3 razy po 15 brzuszków (na razie więcej nie daję rady ) I dwa razy dziennie po 20 minut kręcę hula hop. Dobrze, że nie widzicie moich siniaków od tego kółka. Mam nadzieję, że do wakacji zejdą
super
zejdą , zejdą a piękna talia zostanie
Stary 2012-03-28, 20:45   #187
martusia585
Zakorzenienie

GG do martusia585

Cytat:
widziałam siniaki koleżanki, która kręciła hula-hopem. Masakra, az się zaczęliśmy o nią bać, że coś jej się może stać
Stary 2012-03-28, 20:54   #188
wesola_biedronka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martusia585 Pokaż wiadomość
widziałam siniaki koleżanki, która kręciła hula-hopem. Masakra, az się zaczęliśmy o nią bać, że coś jej się może stać
Ja widziałam zdjęcia dziewczyn w necie i naprawdę wyglądało to przerażająco, ale one stosowały hula hop z masażerem. Ja mam normalne, tylko troszkę cięższe niż to dziecięce. Siniaki nie są tak wielkie jak te, które zostawia kółko z masażerem.
Bylebym tylko wytrwała w tym kręceniu to się Wam pochwalę piękną talią
Stary 2012-03-28, 20:58   #189
martusia585
Zakorzenienie

GG do martusia585

biedronka a ćwicz, ćwicz i pokazuj na pewno będziemy z Ciebie dumne
Stary 2012-03-28, 21:00   #190
jagusia15
Rozeznanie

oczywiście że będziemy

jak z każdej z nas , która walczy z swoimi kg :P
Stary 2012-03-28, 21:06   #191
wesola_biedronka
Raczkowanie

Moja walka z kilogramami się nadal toczy, ale przez ostatnie 3 tygodnie jakieś bitwy chyba przegrałam, bo waga stoi w miejscu No ale byłam tylko na diecie, więc może dlatego. Teraz dorzuciłam ćwiczenia i jak to nie pomoże to już nie wiem co zrobię

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-28, 21:09   #192
martusia585
Zakorzenienie

GG do martusia585

Cytat:
Moja walka z kilogramami się nadal toczy, ale przez ostatnie 3 tygodnie jakieś bitwy chyba przegrałam, bo waga stoi w miejscu No ale byłam tylko na diecie, więc może dlatego. Teraz dorzuciłam ćwiczenia i jak to nie pomoże to już nie wiem co zrobię
proponuje wakacje od wagi
Stary 2012-03-29, 08:39   #193
aga55555
Przyczajenie

Cytat:
Hej ja ostatnio ogladałam w ddtvn że to normalne z oraganizm sie tak broni i ze waga moze sie na jakis czas zatrzymac wiec nie ma powodów do załamania a to że zaczełas cwiczenia to same plusy pobudzisz troche organizm i za jakis czas waga zacznie spadac nie poddawaj sie trzymamy kciuki
aga55555 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-29, 09:40   #194
wesola_biedronka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aga55555 Pokaż wiadomość
Hej ja ostatnio ogladałam w ddtvn że to normalne z oraganizm sie tak broni i ze waga moze sie na jakis czas zatrzymac wiec nie ma powodów do załamania a to że zaczełas cwiczenia to same plusy pobudzisz troche organizm i za jakis czas waga zacznie spadac nie poddawaj sie trzymamy kciuki
Dzięki za słowa otuchy, od razu mi lżej na duszy
Stary 2012-03-29, 09:54   #195
rybcia2309
Wtajemniczenie

A ja chyba muszę zainwestować w nową wagę, dzisiaj się ważę i o kg mniej heheh a raczej nie ma aż tak powodu, bo zaledwie od dwóch dni nie jem kolacji, tak do 17/18...w ciągu dnia w sumie to normalnie, choć zamiast wcinać ciastka, jak mnie nachodzi to jem chlebek ryżowy z dżemem wiem, ze to nie jest mega dietetyczne, ale na pewno lepsze niż zasiadania z paczką ciastek. co do synka to wczoraj miałam kryzys, takie wielki, że siedziałam i płakałam, nienawidziłam siebie za to, że mnie tak zdenerwował, ale usypiałam go 2 godziny w południe, przy czym byłam okładana, olewana i zero, normalnie zero posłuchu z jego strony i nie zasną, a uwierzcie mi dla mnie godzina w dzień wolnego to jest najlepsze co może być, ale za to dzisiaj dziecko jest aniołkiem

A teraz troszkę z moich grzeszków, dzisiaj piekę na święta kruche babeczki, nacieszę się ich zapachem...bo muszę dodać, że kocham piec, nie zjem ich oczywiście, ale się nawącham hehehe
rybcia2309 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-29, 10:09   #196
wesola_biedronka
Raczkowanie

rybcia2309 gratuluję zgubienia kilograma
Doskonale Cię rozumiem jeśli chodzi o usypianie maluszka. Mój synek nie chciał spać w dzień a ma rok i 8 miesięcy, więc wzięłam się na sposób i w dzień usypiam go w wózku. Może jest to mało wychowawcze, ale usypianie trwa 5 minut no max 10 i mój aniołeczek śpi 3 godziny Czasami muszę go nawet budzić, bo gdy w dzień śpi za długo to ciężko go wieczorem uśpić.
Wiesz jaki ja mam sposób jeśli najdzie mnie ochota na coś słodkiego? Piję szklankę mleka z miodem. Na długo zapycha, jest słodkie, zdrowe i co najważniejsze nie chce się po nim słodyczy

Edytowane przez wesola_biedronka
Czas edycji: 2012-03-29 o 10:11
Stary 2012-03-29, 11:08   #197
jagusia15
Rozeznanie

Hej

ależ ponury dzień ;/ a już zdążyłam przyzwyczaić się do tego słoneczka za oknem..
ale oglądałam pogodę i w święta ma być ponad 20stopni

własnie zajadam się serkiem wiejskim i piję herbatkę
mimo pogody i tego iż o 15 jade wyrwać zęba do dentysty dopisuję mi dobry humor
Stary 2012-03-29, 14:36   #198
jagusia15
Rozeznanie

3majcie kciuki dziewczyny!

Jadę
Stary 2012-03-29, 15:22   #199
lookka
Raczkowanie

Ojenki ależ się rozpisałyście czytam i cztam i cztam a końca nie widać
W Polsce też mam hula hop ale z wypustakami do masażu i zostawia okropne ślada ale schodzą po jakimś czasie
Teraz sobie je przywioze do Fancji i bede waliczyła z "boczkami"

rybcia2309 znam tem ból z usypianiem też moja mała miała swoje chimery i zero posłuchu. Ale postanowiłam że nie bede usypiać jej jak nie chce spać i jak mi nie prześpi się w ciągu dnia to o 18,00 prosi żeby mogła iść do łóżeczka wtedy śpi do rana
A teraz jest u nas takie słońće że sama kładzie się spać w ciągu dnia i na wieczór bez problemu. Sama jestem zmęczona tymi upałami.

Dziewczymy... cała w środku chodzę ze szcześcia bo JUTRO DO POLSKI JADĘ!!!! Już nawet nic nie jem bo żyje tylko tą myślą
Wyjeżdzamy jutro na wieczór
lookka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-30, 07:47   #200
Nieziemska Izis
Raczkowanie

GG do Nieziemska Izis Send a message via Skype™ to Nieziemska Izis

Cześć, nie było mnie kilka dni i tyle do nadrobienia. Ale dużo piszecie
U mnie dieta pełną parą, basen co drugi dzień i siłownia aerobowa w pozostałe. Tymczasowo się nie ważę i nie mierzę. Robię sobie odwyk od ważenia i mierzenia, bo zaczynałam się wkurzać, że waga i centymetry niewiele spadają, a wręcz stoją w miejscu. Obiecałam sobie, że jeśli przez dwa tygodnie schudnę 3 kg to lecę po komplet bielizny w ramach nagrody
wzrost 168 cm
Nieziemska Izis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-30, 10:38   #201
wesola_biedronka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nieziemska Izis Pokaż wiadomość
U mnie dieta pełną parą, basen co drugi dzień i siłownia aerobowa w pozostałe. Tymczasowo się nie ważę i nie mierzę. Robię sobie odwyk od ważenia i mierzenia, bo zaczynałam się wkurzać, że waga i centymetry niewiele spadają, a wręcz stoją w miejscu. Obiecałam sobie, że jeśli przez dwa tygodnie schudnę 3 kg to lecę po komplet bielizny w ramach nagrody
będziesz dziewczyno moim wzorem do naśladowania Nie dość, że trzymasz się diety to jeszcze ćwiczysz i to regularnie. Naucz mnie tak Mój rekord w regularnym ćwiczeniu to 8 dni. Zazwyczaj po tym czasie stwierdzam, że nie ma efektów i daję sobie spokój. Wiem, że źle myślę, ale jakoś tak wychodzi
A skoro już wszedł temat bielizny, to co myślicie kobietki o bieliźnie wyszczuplającej? Tak się właśnie do niej przymierzam. Myślicie, że warto kupić? Pomoże ukryć brzuszek czy raczej będę się męczyć w czymś takim? Może, któraś z Was używa i zechce się podzielić swoim doświadczeniem?

Edytowane przez wesola_biedronka
Czas edycji: 2012-03-30 o 10:40
Stary 2012-03-30, 10:51   #202
Nieziemska Izis
Raczkowanie

wesola_biedronka Hej Dzięki, ale bez przesady. Ja po prostu lubię ćwiczyć.
Też się zastanawiałam nad bielizną modelującą. Moja mama, gdy miała spory brzuszek to wkładała takie coś a'la body i spod sukienek i spódnic nic nie było widać. Tłumaczyła mi, że po prostu cały tłuszcz rozlewa się równomiernie po całym brzuchu i dlatego wygląda się korzystnie.
wzrost 168 cm
Stary 2012-03-30, 11:00   #203
angelus83
Przyczajenie

Wesoła Biedronko to normalne ,że zniechęcasz się gdy nie widzisz efektów. Jednak na efekty trzeba poczekać dłużej niż 8 dni. Ja czekałam 3 miesiące na efekty chodząc co 2 dzień na siłownie. Powiem Ci ,że warto było. Jeśli ciężko przychodzą CI ćwiczenia to może wskocz na rower ja zamiast jeździć autobusem do pracy, wsiadam na rower i jadę 15km w jedną stronę.. poza tym stosuję dietę lekkostrawną.
A co do bielizny.... bielizna wyszczuplająca działa cuda można pozbyć się optycznie kilku zbędnych cm... ukryć fałdki itp.
angelus83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-30, 11:14   #204
jagusia15
Rozeznanie

Cytat:
Ojenki ależ się rozpisałyście czytam i cztam i cztam a końca nie widać
W Polsce też mam hula hop ale z wypustakami do masażu i zostawia okropne ślada ale schodzą po jakimś czasie
Teraz sobie je przywioze do Fancji i bede waliczyła z "boczkami"

rybcia2309 znam tem ból z usypianiem też moja mała miała swoje chimery i zero posłuchu. Ale postanowiłam że nie bede usypiać jej jak nie chce spać i jak mi nie prześpi się w ciągu dnia to o 18,00 prosi żeby mogła iść do łóżeczka wtedy śpi do rana
A teraz jest u nas takie słońće że sama kładzie się spać w ciągu dnia i na wieczór bez problemu. Sama jestem zmęczona tymi upałami.

Dziewczymy... cała w środku chodzę ze szcześcia bo JUTRO DO POLSKI JADĘ!!!! Już nawet nic nie jem bo żyje tylko tą myślą
Wyjeżdzamy jutro na wieczór
super!
ciesze się razem z Tobą !!

Cytat:
zazdroszcze takiej zawziętości!
gdybym miała basen w okolicy też bym chodziła , ale niestety nie mam ;(
też staram się unikać wagi ale ona tak kusi

Witam Was wszystkie z zielona herbatką

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

bardzo podoba mi się ten system nagród i kar tzn że jak schudnę tyle ile zamierzałam kupię sobie coś ładnego

sama zamierzam go wprowadzić w życie :P
Stary 2012-03-30, 14:04   #205
kundzia_snk
Raczkowanie

Cześć dziewczyny ostatnio mam tak mało czasu żeby tu do was zaglądać
ale od kiedy moja mama wyjechała mam dużo na głowie, poza tym ostatnio przeprowadzka i tak jakoś szybko minął mi czas.

Dziewczynki cieszę się wszystkimi waszymi sukcesami dietkowymi i wysiłkami wspieram was, i sama też chyba potrzebuję troche wsparcia bo jakoś podupadłam na motywacji przez natłok rzeczy, które dzieją się w okół mnie, ale musze spiąć tyłek i wziąć się w garść

Przesyłam buziaki do was wszystkich i każdej z osobna
kundzia_snk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-30, 14:48   #206
martusia585
Zakorzenienie

GG do martusia585

rybcia gratuluje kilograma mniej

Cytat:
Napisane przez jagusia15 Pokaż wiadomość
własnie zajadam się serkiem wiejskim i piję herbatkę
mimo pogody i tego iż o 15 jade wyrwać zęba do dentysty dopisuję mi dobry humor
dla mnie wyrywanie zębów było najprzyjemniejszym zabiegiem dentystycznym

Cytat:
Obiecałam sobie, że jeśli przez dwa tygodnie schudnę 3 kg to lecę po komplet bielizny w ramach nagrody
nie ma to jak odpowiednie zmotywowanie

Cytat:
będziesz dziewczyno moim wzorem do naśladowania Nie dość, że trzymasz się diety to jeszcze ćwiczysz i to regularnie. Naucz mnie tak Mój rekord w regularnym ćwiczeniu to 8 dni. Zazwyczaj po tym czasie stwierdzam, że nie ma efektów i daję sobie spokój. Wiem, że źle myślę, ale jakoś tak wychodzi
A skoro już wszedł temat bielizny, to co myślicie kobietki o bieliźnie wyszczuplającej? Tak się właśnie do niej przymierzam. Myślicie, że warto kupić? Pomoże ukryć brzuszek czy raczej będę się męczyć w czymś takim? Może, któraś z Was używa i zechce się podzielić swoim doświadczeniem?
jedyne wsyzczuplające co mialam na sobie, to modelujące rajstopy, ktore kupiłam sobie specjalnie na studniówkę. Byłam zadowolona, bo mój cały asortyment, który miałam ładnie się prezentował potem pamiętam założyłam je chyba ze dwa razy jeszcze pod spódnice i też było dobrze. Potem niestety zostały zahaczone i o
Stary 2012-03-30, 15:00   #207
Nieziemska Izis
Raczkowanie

martusia585 Jak się czułaś w takich rajstopach? Nogi i pośladki w tych rajstopach wyglądają na szczuplejsze? Mnie ostatnio Pani w butiku z rajstopami pokazywała z Gatty takie modelujące i podobno sama nosi, ale się nie skusiłam.
wzrost 168 cm
Stary 2012-03-30, 15:45   #208
martusia585
Zakorzenienie

GG do martusia585

nieziemska czułam się własnie dobrze, nie martwiłam się, że coś mi tam zaraz wyleci. Przede wszystkim najważniejsze było to, że te rajstopy się nie ściagały, tam gdzie je naciągnęłam, tam sobie spokojnie lezały
Stary 2012-03-30, 18:23   #209
Nieziemska Izis
Raczkowanie

Reklama?
wzrost 168 cm
Stary 2012-03-31, 11:25   #210
wesola_biedronka
Raczkowanie

Cześć dziewczynki! Też Wam się dzisiaj wstać nie chciało? U mnie za oknem szaro, buro, ponuro, deszczowo, wietrznie, zimno... brrrr. A w łóżeczku tak przyje było No, ale dzieci poleżeć za długo nie dały, no a poza tym porządki świąteczne trzeba porobić.
Dzięki za rady odnośnie bielizny wyszczuplającej. Zdecydowałam się. Kupuję. Jak znajdę wieczorem trochę czasu odpalę Allegro i coś sobie wybiorę
Zmykam robić obiad. Dzisiaj robię kurcze pieczone, oczywiście bez tłuszczu
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości