![]() |
#181 |
Przyczajenie
|
Dot.: gdzie nad morze??
Chyba troszkę późno odpisuję ale lepiej późno niż wcale
![]() ![]() ![]()
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
ja zwiedziłam oniemal całe wybrzeże , jednak najbardziej przypadło mi Mielno
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
Darłowo/Darłówko
![]() ![]() ![]() www.cit.darlowo.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
Oświeżam
![]() Rok temu byłam w Mielnie -polecam serdecznie ![]() 4 lata temu w Niechorzu -miejscowość symaptyczna,ale malutka,raczej nastwaiona na rodzinny wypoczynek. A w tym roku planuję Łebę ![]() ![]() No wszytsko chcę wiedzieć ![]()
![]() |
#185 |
Raczkowanie
|
Byłam dwa lata temu we Władysławowie i Jastrzebiej Górze. Było ładnie niedrogo i całkiem przyjemnie. W tym roku tez planujemy z moim mężczyzną wybrać się nad morze. Co powiecie o USTCE?? Jakie są wasze wrażenia ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Raczkowanie
|
Witam was
![]() Ja jestem z Ustki, tzn tutaj mieszkam. Uwazam ze jak jest sezon to ustka jest wspanialym miejscem do wypoczynku i do zabawy. Jest w Ustce organiozwany w wakacje pokaz sztucznych ogni przez 4 dni (chyba w lipcu) ,czesto sa jakies wystepy na promenadzie. Sa 3 dyskoteki, albatros, viva i maax no i pare pubow. Czysta plaza i b. ladne miasto. Wlasnie unowoczesniaja promenade i niektore miasta. Jest tez wiele pensjonatow ...oj mnostwo... ( i drozsze i tansze) Polecam strone www.ustka.pl mozna wejsc i pogladac zdjecia. Jesli chodzi o przyjazd do Ustki poza sezonem to nie polecam bo wieje nudą. Nic sie nie dzieje. :p
![]() |
#187 |
Raczkowanie
|
A ja kocham Świnoujście...boska plaza, najpiekniejsza i najwieksza....Wspanialy deptak, i przepyszne kebaby - w sumie to chyba dla nich tam wracam co roku
![]() Miedzyzdroje same w sobie nie robia na mnie wrazenia. W Kołobrzegu bylam 2 razy i pamietam ze zatrulam sie obiadem ![]() We Władysławowie za duzo ludzi, ale maja pyszne rurki z bita smietana ![]() No i na wesolym miasteczku mozna sie pobawic, jak kto lubi ![]() No i jeszcze moge polecic Jastrzebia Górę - swietna miescina blisko morza, dobre i niedrogie zarcie, duzo atrakcji, sklepikow itp, tylko ze plaza do dupy...mala, brzydka i odgrodzona siatka...To zalezy po co sie jedzie nad morze...Czy dla zabawy w pubach czy dla opalania sie przy pieknych widokach. ja ogolnie najbardziej lubie zachodnio-pomorskie, 3 razy byłam w Swinoujsciu i pewnie jesli bede sie wybierac nad morze to znowu tam pojade...w koncu zostal mi jeszcze do zwiedzenia jeden fort i podobno przepiekne jezioro błękitne, o ktorym troche za pozno sie dowiedzialam, a trzeba bylo jush wyjezdzac. Pozdrawiam, rozmarzylam sie, a tu snieg za oknem pada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Raczkowanie
|
Justi 86 zazdroszczę Ci troszkę, że mieszkasz nad morzem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Raczkowanie
|
ja jestem zakochana w Ustce szczegolnie jak jest sezon bo jak nie ma to nuda -wiadomo ale tak jest wszedzie prawie
![]() a tak wogole to moglabym mieszkac w ustce cale swoje zycie ![]() ![]()
![]() |
#191 |
Rozeznanie
|
Mamy styczeń a ja tęsknią za ciepłym słoneczkiem i błogim leniuchowaniem na plaży
![]() W tym roku mam na oku Łebę, Karwię, Rewal (byliśmy w 2004r) mój TŻ wspominał o Krynicy Morskiej Chętnie zdam relację o odczuciach związanych z miejscami w których już byłam: Ustronie Morskie- ośrodek wypoczynkowy przy głównej ulicy (wczasy rodzinne) ale z dużym "parkiem" na miejscu stołówka i plac zabaw, wspólna łazienka na chyba 6 pokoi ![]() Puck(2003)- pierwsze wsopólne wakacje z TŻ, kwaterka prywatna, bardzo daleko do morza, ceny 19 zł od osoby, wielki pokój ale wspólna łazienka, ogródek z grillem i super gospodarze, na rynku scena i wieczorne koncerty miejscowych grup, konkurs piosenki żeglarskiej -szanty?, mieścinka mała i ogólnie spokojna żeby się pobawić jeżdziliśmy do Władysławowa i Jastrzębiej Góry - samochodem szybciutko, plaża mała ciepła czysta i trawiasta (wkońcu to zatoka) z niej widok na półwysep helski, woda z niespodziankami np pobite butelki o które łatwo się skaleczyć ( TŻ doswiadczył) ładny port, molo bezpłatne, tanie jedzonko, jeśli chodzi o romantyczne spacery o zachodzie słońca to nie tam, zachody kiepskie, jakby za chmurami i mgłą. Jeździliśmy po pobliskich miejscowościach podobało mi się w Karwii i Jastrzębiej Górze Rewal (2004)- cudowne miasteczko, czyste i z pazurem, pięknie oświetlone uliczki i deptaki, czyściutka plaża, zbocze strome i wysokie, przepiękne zachody słońca, przy zejściach na plażę smażalnie pysznych rybek - niedrogo, kwatera w nowo oddanym do użytku domku 35 zł z łazienką a za płotem stadnina koni, miodzio, w bliskiej okolicy mnóstwo atrakcji do zwiedzania, kolejka waskotorowa, latarnia morska, ruiny kościoła na skraju klifu... mozliwość lotów samolocikiem nad plażą i miasteczkiem, może w tym roku się tam wybiorę z mężusiem Międzywodzie (2004)- pyszne lody kręcone w zastygającej polewie smerfowej, do plaży prowadzi uliczka z mnóstwem straganów, niestety jeżdzą nią samochody i mozna zostać rozjechanym, przy tej właśnie uliczce mieści się chińska restauracja z przepysznym jedzonkiem robi je najprawdziwszy chińczyk, ładują na tależ tak dużo że z trudem zjadałam wszystko, mnóstwo pubów mój TŻ zajął nawet w konkursie piwnym 3 miejsce, do plaży wąskie dojście, ale sama plaża cudowna, szeroka ze złotym sypkim piaskiem, na plaży dyskoteka, pokazy ogni sztucznych, blisko do Dziwnówka i Dziwnowa, chodziliśmy piechotą, mnóstwo pieknych muszli przy falochronie, cudowne zachody słońca, kwatera 22 zl osoba z łazienką na 3 pokoje (porażka, ale piekna pogoda wynagrodziła wszystko) Międzyzdroje(2006) (wakacje z całą rodziną) szeroka plaża ale niezbyt czysta, idąc trzba uważać aby nie wbiś sobie w stopę plastikowego noża czy widelca, są na niej takie fajne wzniesienia z wysoką trawą, mozna się tam rozbić bez konieczności rozkładania parawanu i spokojnie poleniuchować, mnóstwo rodzin z dziećmi, ogromniaste molo bezpłatne, mozna z niego popłynąć promem do świnoujścia chyba 10 zl, co kikadziesiat minut odbywały się rejsy w morze statkiem w moze, na nim mozliwość wypicia piwka i potańczenia, kwatera bardzo blisko morza, z łazienką 35 zł (zaliczkę wysłaliśmy już w lutym) nawal ludzi cięzko było znależć miejsce by wieczorem gdzieś posiedzieć przy piwku, mnóstwo niemców, pod molo od strony plaży dyskoteka, występy indian na głównym deptaku, muzeum figur woskowych - warto zobaczyć, wogóle miasteczko tętniące życiem, jast tu mini market netto z niskimi cenami ale z kolejkami po kilkanaście osób, jest też targ ale drogi Jak sobie przypomnę to napiszę coś więcej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Raczkowanie
|
Dot.: wakacje nad Morzem Bałtyckim
Ja była w Gdańsku...Miło wspominam ten czas...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam czy moze mi ktos polecic niedrogie pokoje kwatery do wynajecia w miedzyzcrojach?? najlepiej blisko morza i centrum zena za pokoj nie przekraczajaca 40zl za osobe w terminie od 13,082007-18,08,2007 z gory dziekuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Rozeznanie
|
Aniu ja byłam w zeszłym roku w Międzyzdrojach za pokój z łazienką ale bez balkonu płaciliśmy 35 zł za osobę, do morza było ok 60-70 m ale za to dosyć daleko do molo, ale to nie był problem spacery to zdrowie. Kwatera była na ulicy dąbrówki zerknij na mapę i jak byś była zainteresowana to podam ci telefon.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Przyczajenie
|
![]()
Witaj niunieczku dzieki za odp. a może to jest ten domek?? http://www.noclegi-tanie.pl/nocleg.php?idobiekt=155 jeżeli tak to chyba fajny domrk a powiedz mi ile jest do centrum i czy są w pobliżu jakieś fajne małe tergowiska z upominkami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 |
Rozeznanie
|
Hmm to nie jest ten domek nie wiem czy pani u której wynajmowaliśmy ma swoją str internetową, ale z tego co widzę to ten jest z wyglądu zdecydowanie fajniejszy, w tamtym w którym byliśmy nie ma ogrodu i miejsca na grilla bo na dole jest sklep przez co wszystko jest wyłożone kostką brukową. Do targu z różnościami i wielkiego kiermaszu ala wszystko po 4 złote jest kilka kroków, blisko jest też do mini marketu Netto w którym są niesamowite kolejki, ale to ze względu na drożyznę w zwykłych sklepach, nawet na targu owoce są niesamowicie drogie, ceny raczej pod niemców których jest tam na pęczki. Bardszo blisko tej kwatery są 3 stołówki z tanim i pysznym jedzeniem.
Aniu to numer tel 091/3280988 My w tym roku jedziemy do Rewala znależliśmy kwatery po 25 zł/os ale ze wspólną łazienką, oraz po 40 zł/os z balkonem i własną łazienką, musimy się zdecydować, ja osobiście uważam że w tych pokojach praktycznie się tylko śpi a większość czasu spędza na spacerach i leżakowaniu na plaży (chyba że nie ma pogody) więc po co przepłacać? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Dot.: Wakacje nad Baltykiem- zbiorczy
A byl ktos moze w JAROSLAWCU
![]() Bede wdzieczna za uwagi i rady,miejsca ,ktore warto odwiedzic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Wtajemniczenie
|
ja byłam pare lat tmu, z tego co pametam to jedynym minusem była częściowo kamienista plaża. a tam gdzie był piaseczek to było pełno turystów
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jarosławiec jest dość mały, plaże faktycznie kamienista. Jednak tylko przez pewien kawałek, poza tym obszarem jest bardzo ładna. Mi osobiście tam sie podobało, ale jeśli liczysz na dużo rozrywki to chyba nie za bardzo.
![]() |
![]() |
#200 |
Raczkowanie
|
wstyd sie przyznac ale jakos nigdy mnie nie ciaglo na wakacje nad morze a teraz gdy juz nie mieszkam w Polsce marze o wakacjach nad polskim morzem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Zadomowienie
|
Szukam nad morzem pokoju 2 osobowego w terminie 12-15 sierpnia. Może macie namiary do sprawdzonych miejsc, bo nie chcę jechać w ciemno. Jestem zainteresowana także pokojem w mieszkaniu prywatnym, jeśli ktoś ma możliwość udostępnienia go w tym terminie (oczywiście odpłatnie). Za informacje serdecznie dziękuję
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Rozeznanie
|
Ja tez szukam w podobnym terminie na stronach internetowych i wiekszosc jest pozajmowane albo trzeba wczesniej zaplacic kaucje a przebywam w sumie w Anglii wiec nawet nie chce mi sie smigac gdzies do centrum by robic wplat na konto. Do jakiego maista sie wybierasz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Problemu z wynajęciem kwatery nie ma bo na dworcu stoją już tzw.''naganiacze'' którzy proponują wolne pokoje.Moja siostra z rodziną właśnie w ten sposób (w lipcu) wynajęła kawalerkę za 25 zł od osoby ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Raczkowanie
|
Ja polecam Pobierowo
![]() ![]() ![]() camping, ale strasznie mi się tam podoba i nie zamierzam zrezygnować ze spędzania tam wakacji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Przyczajenie
|
My z moim kochaniem, moją przyjaciółką i najlepszym kumplem kotka jedziemy do Ostrowa koło Władysławowa
![]() ![]()
![]() |
#206 |
Raczkowanie
|
Jejku dziewczyny czyli za 40 zl za osobe mozna w kolobrzegu spodziewac sie czegos w miare przyzwoitego mam rozumiec??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo Ci dziekuje za odpowiedz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam a ja wrocilam z Kołobrzegu i jest tam naprawde super plaza czysta piaszczysta troche zaniedbane molo ladniejsze jest w Miedzyzdrojach ale w kolobrzegu naprawde est super w tamtym roku tez bylam w Kolobrzegu i jestem szczesliwa ze moglam to wszystko jeszcze raz zobaczyc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kilka fotek z marcowego jeszcze Kołobrzegu 1 latarnia 2 morze 3 port |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.