Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październik IV - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-19, 17:45   #181
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Fajny teraz mamy tytuł wątku

Zastanawiałyście się już nad łóżeczkami? Jakie lepiej wybrać 120/60 czy 140/70?
mu kupiliśmy takie , ( tylko z opcja zamiany na tapczanik) bardzo ładnie sie prezentuje w rzeczywistości, dobre drewno i matarec lateksowy

my wybieramy sie z tz do kina na Dyktatora, pośmiać trochę.
teraz czekam na wyniki egzaminu, facet tak ocenia, że wątpię czy zdam

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2012-05-19 o 17:46
kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 17:49   #182
marta1986222
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Jak będę tak jeść jak w tym 2 trymestrze to będę wielkim balonem,zjem i za 5 minut znów jestem głodna.

Teraz idę do wanny na spa,muszę wydepilować nóżki bo jutro ma być śliczna pogoda a ja chcę założyć sukienkę.

Jeszcze 2 godziny i mężyk wróci z pracy,tak sie cieszę

Zrobię mu koktajl z truskawek,uwielbia tak jak ja i Zuzia

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 17:54   #183
Agnes!84!!
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
mu kupiliśmy takie , ( tylko z opcja zamiany na tapczanik) bardzo ładnie sie prezentuje w rzeczywistości, dobre drewno i matarec lateksowy

Fajniutkie A ja właśnie się dowiedziałam że dostaniemy łóżeczko po moim chrześniaku, wymiary 120/60. Kołderka do niego powinna być 120/90? Chyba ta większa (135/100) nie za bardzo, trzeba by ją bardzo podwijać. Jak sądzicie?
Pytanie do doświadczonych mamuś, których dzieci wyrosły już z pierwszych łóżeczek: Jakie teraz wybrałyście na długość. Pytam też ze względu na mojego brata, który urządza pokój synkowi
Stary 2012-05-19, 18:05   #184
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
ja też tego w ciąży z synkiem nie robiłam, teraz mam inną gin i ona też tego nie zleca uffff

ja mam 120/60 po małym, ale jakbym miała drugi raz kupować to bym wzięła to 140/70 z możliwością przerobienia na tapczanik - moja siostra ma, jej córa ma teraz 3,5 roku i nadal śpi w nim - w wersji tapczanikowej a mój mały z łóżeczka wyrósł równo z 2 urodzinami i od tej pory śpi z nami no ale ja już mu łóżko kupię na nowe mieszkanie, czyli za 3-4 tyg

ja też polecam te podkłady miałam je też do szpitala na łóżko dla mnie w moim szpitalu zrobiły furorę
To muszę zwrócić uwagę na te podkłady.

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość

Śliczne te mebelki.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 18:17   #185
katarzinka
Wtajemniczenie

witam się sobotnio

dziecko sprzedane do dziadków, mąż z kolegami szykuje się na mecz a ja mam wolny sobotni wieczór

piękny tytuł naszego wątku i widzę, że tempa nie zwalniacie .... ja to chyba będę na bieżąco gdzieś w sierpniu , bo póki pracuję to nie ma opcji

idę leniuchować, tak po prostu, bo nie wiem kiedy ostatni raz miałam tą przyjemność
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 18:55   #186
lidka0308
Zadomowienie

Aga_ton wanienkę brałam tą właśnie za 19,90, jest po prostu plastikowai bez żadnych obrazków, dlatego jest tania, bo w tych wersjach z obrazkami przepłacasz za wizerunek z kreskówki, bo to znak firmowy, lub za termometr, który podobno i tak szybko się psuje
Jak na mój gust ta, którą kupiłam jest wystarczająca

Dobrze, że Weronika się odezwała, pozdrowienia dla nich dwojga

Pospałam sobie, zjadłam kolację i jeszcze bym coś wszamała, więc Marta nie jesteś samadzisiaj nienażarta jestem
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 19:11   #187
kraven
Zakorzenienie

Łóżeczko śliczne
Marta ja też powoli zacynam byc cały czas głodna

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-19, 19:12   #188
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

mi sie wanienka ta podoba , choc tz oczywiscie z puchatkiem

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 19:56   #189
lidka0308
Zadomowienie

ja na dzisiaj zmykam

Dobrej nocki kochane!
Stary 2012-05-19, 19:59   #190
lourose
Wtajemniczenie

No cześć
wpadłam tylko na chwilę, padam na ryjek. Dopiero co wróciłam do domu, a siedziałam na zajęciach od 8:00! Jeszcze babsztyl jeden nie chciał mi dać zaliczenia, na serio przyczepiła się do mnie od początku choć widziała że jestem najsłabsza w grupie. Jeszcze złośliwe komentarze sadziła :/ Muszę się spakować bo jutro o 5 rano mam wyjazd czyli wstać muszę o 4 mam dość mąż daleko i w ogóle do d. wszystko
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 20:36   #191
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

dobry wieczor
wrocilam z kina Jak juz wczesniej pisalam bylismy na filmie "Nad zycie".
Masakra jaki piekny wzruszajacy film. Jesli nie bylyscie jeszcze to naprawde polecam!! Ryczalam jak bobr w tym kinie i pewnie nie ja jedna Uwielbiam takie filmy z zycia wziete.

ogolnie jestem padnieta jakos dzis..chyba mi to sprzatanie teraz wychodzi dopiero kolejna nocka z glowy dzis bo tz znowu bedzie siedzial do rana przy kompie a ten stary komp tak buczy ze spac nie moge ja to musze miec do spania cisze jak makiem zasial nie lubie jak ktos mi sie po pokoju krzata

lidka poszalalas z tymi zakupami szok! jeny naprawde musze zaczac robic jakas liste i kupowac cos bo czuje sie tu nieswojo z Wami

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 20:53   #192
Konczita
Zakorzenienie

drzemka zaliczona czuje się jak nowo narodzona
jejku mi też podoba się tam wanienka z Kubusiem ale to fakt przepłaca się bo podwójnie się płaci za plastik i za wizerunek ehhh ...

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Colds proszę dopisz nam naszej niuni imię Adrianna moja Marcysia została pogrążona hehehe
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 20:57   #193
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Witam wieczorkiem
no dzisiaaj dzień Nam minal sloneczniecieplutko bylo,zrobilismy grilla u mamci.
Od jutra bedzie mnie wiecej,skonczylo sie dobre.

widzę,że porządki są na pierwszej stronie i bardzo dobrze

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Z wstępnych oględzin:
alfabia napisała 3 posty na cały wątek
Pirania 1 post
vitali60 - 3 posty
jagoda - 0 postów
Miss Monika - 0 postów
Grosi0603 - 4 posty
anotherdreams7 - 0 postów
emylkaZ - 0 postów
Malinka_gosiaczek - 0 postów
Moim zdaniem osoby z 0 ilościa postów do bezwzględnego usunięcia. pozostałe PW i albo odzew albo usunięcie.
Decydujcie
Nie chce się wtrącać,bo już decyzje podjęte,ale te co mają nawet po kilka postów czyli np 3 usuwalabym,bo wiedza przeciez gdzie piszemy i nie szukalabym ich wcale,bo w poprzedniej czesci tez nikt na poszukiwania nie zareagowal
na liscie moim zdaniem powinny byc te co znamy i co sie udzielaja dosc regularnie.

sojka dziękuje za haslo kochana

Aa teraz zmykam pod prysznic i spac

co do pokoiku to my mamy dwu pokojowe mieszkanko i jesli nie zdecydujemy sie w koncu na zmiane to dzieci beda mialy wspolny pokoik i nie wiem czy to dobrry pomyslale tak mi sie nie chce przeprowadzac

dobranoc dziewczynki moje kochane na dzisiaj

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 21:02   #194
Konczita
Zakorzenienie

właśnie ... co do porządków na naszej liście, ja też uważam że nie powinno sie nikogo przymuszać czy poszukiwać ... jeżeli ktoś źle się czuje w naszym towarzystwie i nie udziela się to przecież jest wybór danej osoby ... a na liście powinny być uczestniczące mamusie zawsze, jeżeli się mamcia jakaś zacznie udzielać to wskoczy na kolorek i będziemy mogły sobie zawsze luknąć co i jak terminowo z nią
Stary 2012-05-19, 21:03   #195
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Ja jadę w poniedziałek na wizytę to zapytam z ciekawości. Mnie wyszła ta glukoza teraz wyjątkowo niska, a wydaje mi się, że gdyby cytryna miała jakiś wpływ to raczej podwyższała wynik.
Właśnie i ona ma wpływ w końcu poprawia smak a co za tym idzie może fałszować wyniki,dlatego ja wleje to w siebie bez cytrynki,choć przyznam,że na samą myśl mi niedobrze...
Zapytaj koniecznie i napisz co powie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
Kasiu ja na tablicy wyszperałam ten leżaczek .. i sprzedawca taką cenę zaoferował ... pooglądałam i stan super więc już nie targowałam bo to bardzo korzystnie
łowczyni okazji.Ja przeglądam na all,bo na tej tablicy trzeba się umawiać po odbiór osobisty,tak?

Tak w ogóle to przebrałam ciuchy,które miałam od siostry tż dla synka i które czekały do następnego dzidziusia,ale teraz jak obie jesteśmy w ciąży i terminy nam się prawie nakładają,więc czuję się w obowiązku,by jej zwrócić.I muszę duuuuużo dokupićpowolutk u kompletuje.

Życzę spokojnej nocy i słonecznej niedzieli!
Buziaki!Pa!

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 21:03   #196
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

Iwoncia, bo zdjęcia pewnie wstawiłaś w poprzedniej części wątku a my tu niecierpliwie czekałyśmy na nową zaraz obejrzę zdobycze

Ooooj no własnie wczoraj jak wysłałam to zajarzyłam że już 5000 postów przeszło i miałam na nowy wątek to dać ale padałam na pysk
Pomyślałam że jak nikt nie zajrzy do wieczora to wstawie jeszcze raz tutaj

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość

Iwonko, zaraz będę oglądać te Twoje zdobycze

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Iwonka zakupy śliczne, mam nadzieję, że bardzo się nie obraziłaś na nas, że nie komentujemy A jak ten post wstawiłaś to nas już tam nie było. Ten biały strój to już na chrzest chyba, bo taki dostojny, a rożek kolorki ma śliczniutkie

Nie obraziłam sie
Tak, ten biały strój taki ładniejszy to mi mama na chrzest kupiła ale do domu go nie zabrałam bo mi nie dała
Powiedziała że dostane potem na prezent więc przypuszczam że po narodzinach malucha

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość

lidka, mam zapytanie do Ciebie pamiętam, że ostatnio składałaś zamówienie na allegro u sprzedawcy rodzyneczki czy jakoś tak co dokładnie zamawiałaś i ile czekałaś na paczkę?
muszę wreszcie się na coś zdecydować
Ja też polecam tą firme bo.ma extra rzeczy. Ja na razie zamówiłam dwie rzeczy ale na tym nie skończe.
Butelke antykolkową z czujnikiem ciepła 260ml i spioszki już mam a czekałam 4 dni od wpłaty

No i padam już.
Nie dam rady siedzieć
Dobranoc
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 21:07   #197
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
łowczyni okazji.Ja przeglądam na all,bo na tej tablicy trzeba się umawiać po odbiór osobisty,tak?

Tak w ogóle to przebrałam ciuchy,które miałam od siostry tż dla synka i które czekały do następnego dzidziusia,ale teraz jak obie jesteśmy w ciąży i terminy nam się prawie nakładają,więc czuję się w obowiązku,by jej zwrócić.I muszę duuuuużo dokupićpowolutk u kompletuje.

Życzę spokojnej nocy i słonecznej niedzieli!
Buziaki!Pa!
część ogłoszeń na tablicy jest także z wysyłką, warto popatrzeć tam - polecam... bo na all za takie pieniądze tego modelu bym nie znalazła ...
ehh no to szkoda,że terminowo się nakładacie ale też czułabym się w obowiązku oddania jej ciuszków
Stary 2012-05-19, 21:08   #198
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
drzemka zaliczona czuje się jak nowo narodzona
jejku mi też podoba się tam wanienka z Kubusiem ale to fakt przepłaca się bo podwójnie się płaci za plastik i za wizerunek ehhh ...

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Colds proszę dopisz nam naszej niuni imię Adrianna moja Marcysia została pogrążona hehehe
Mnie się baardzo podoba Adadla swojej córeczki też bym tak tak chciała albo Ania.Dla synka nawet spodobało mi się Tymon(tak jak u Almariel bodajże)i mówie do tż a on wypala:Timon i Pumba!no wiecienic mu się nie podoba.

A co do wanienki,my taką mamy.Kupiliśmy w biedronce chyba za 25zł jak się nie mylę,a potem patrze w tesco te same po 40

Może będą latem w biedrze,to jak która chce,niech się wstrzyma z zakupem teraz,ale decyzja Wasza,zeby później nie było na mnie.

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-05-19 o 21:14
Stary 2012-05-19, 21:12   #199
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie się baardzo podoba Adadla swojej córeczki też bym tak tak chciała albo Ania.Dla synka nawet spodobało mi się Tymon(tak jak u Armariel bodajże)i mówie do tż a on wypala:Timon i Pumba!no wiecienic mu się nie podoba.

A co do wanienki,my taką mamy.Kupiliśmy w biedronce chyba za 25zł jak się nie mylę,a potem patrze w tesco te same po 40

Adria urzekła mego męża ... nie ma szans przebicia bo przecież to jego córunia nie? a ja chwilowo jestem tylko jej potrzebna no i jak mu przegadać? ... mi też Aduśka się podoba już się przyzwyczaiłam do tego naszego serudszkowego Adusiowania
ooo może w biedronce będą jakieś wanienki
Stary 2012-05-19, 21:18   #200
Katee27
Zadomowienie

Zwykle dają je co roku,my kupiliśmy dla synka 2lata temu i nadal lubi się w niej kąpać,bardziej niż w wannie.Mówię mu tylko,że teraz będzie musiał się podzielić z dzidziusiem i najpierw się zmartwił,ale później się zgodził i że on będzie się kąpał po dzidziusiutylko czy ja sobie poradzę jak tżta nie będzie w domu...będę musiała

Widzę,że Twój tż szalenie zakochany w córuni-słodkie to

Ok,teraz to już uciekam,bo nigdy nie pojdę...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-05-19 o 21:24
Stary 2012-05-19, 21:21   #201
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Konczi bardzo ladne imie wybraliscie, nam tez sie podoba z mezem Adrianna ale ostatecznie wybralismy Iga i tak juz zostanie
zmykam spac dziewuszki, dobrej nocy

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 21:23   #202
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Zwykle dają je co roku,my kupiliśmy dla synka 2lata temu i nadal lubi się w niej kąpać,bardziej niż w wannie.Mówię mu tylko,że teraz będzie musiał się podzielić z dzidziusiem i najpierw się zmartwił,ale później się zgodził i że on będzie się kąpał po dzidziusiutylko czy ja sobie poradzę jak tżta nie będzie w domu...będę musiała

Widzę,że Twój tż szalenie zakochany w córuni-słodkie to

oj zakochany ... tylko oby mu to zostało po pierwszej nieprzespanej nocy .. ale wierze że będzie dobrze
jestem pewna, że dasz sobie radę z dzieciaczkami !

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
Konczi bardzo ladne imie wybraliscie, nam tez sie podoba z mezem Adrianna ale ostatecznie wybralismy Iga i tak juz zostanie
zmykam spac dziewuszki, dobrej nocy

niegrzeczna ja na początku też brałam pod uwagę Adrię ale jakoś tak Filip chodził po głowie i Marcysia ale już postanowione przynajmniej na ten moment

dobranoc dziewczynki
ja też uciekam do męża ... spać mi się nie chce ale przy TV pewnie zasnę
Stary 2012-05-20, 06:51   #203
kraven
Zakorzenienie

Cześć
Ja za chwile schodze z dyżuru i będe wypoczywać cały dzień. PIękna pogoda jest więc może się gdzieś wybierzemy . Miłego dnia

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-20, 07:20   #204
lidka0308
Zadomowienie

Dzień dobry niedzielnie!

Pogoda dziś piękna, mąż do naszej wspólnej pracy pojechał a mi się nie chciało, bo będzie malował i listwy przypodłogowe montował, to ja mu za bardzo nie pomogę przy tym, więc zostałam sobie w domku

Dzidzia od rana mi się w brzuchu przewala i turla

Miłego dnia dziewczynki
Stary 2012-05-20, 07:58   #205
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dzień dobry
nie żebym spała tyle czasu hehe bo moje dziecie mnie już o 6 z łóżka zwaliło. Ale po całym tygodniu nieobecności jest co robić,podłogi brudne,kurzu pełno więc sobie sprzątam powoli.
mąż rosołek gotuje,a popołudniu pewnie gdzieś wyskoczymy

kurcze mam chyba coś z ciśnieniem,bo od czasu do czasu takie wypieki mi się robiąa na twarzy,jakby mi krew miala do mozgu sie wylać normalnie,,mam gębe jak burak a po chwili przechodzi. A wcale nie jest mi gorąco. Ale jak mierze ciśnienie to mam 100/60.
nie wiem co jest grane

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 08:08   #206
lidka0308
Zadomowienie

ja też zmykam trochę poogarniać mieszkanko, bo wczoraj dałam radę łazience i toalecie a na dziś mi została sypialnia i kuchnia

najpierw jednak ogarnę siebie, bo właśnie zjadłam śniadanko w łóżkupoleniłam się troszkę przed tv, no ale trza się za jakąś robotę wziąć

a mężul mi dzisiaj zmywarkę przywieziewięc już nie będę musiała zmywać w umywalce w łazience, bo w kuchni nadal szafek i zlewu nie mam
Stary 2012-05-20, 08:23   #207
muminek88
Zadomowienie

a ja wczorajs ie na srebnym weselichu rodzicow wybawilam ze hej....

co do listyt to dopiszecie mnie??

muminek 88(mama 24 lata) tp.9.11

Edytowane przez muminek88
Czas edycji: 2012-05-20 o 08:24
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 08:32   #208
Konczita
Zakorzenienie

dzień dobry mamuśki
u nas dzisiaj piękna pogoda ... słoneczko świeci ... cieplutko jest mąż dał nam dzisiaj pospać i wstałam po 8 dopiero piękny poranek
kraven jak dobrze że już masz za sobą dyżur - dzisiaj będzie pięknie to odpoczniesz
Lidka pięknie że zmywareczka doleci do Ciebie ... samo się będzie zmywać hehee ...
Anus nie przepracuj się bo masz dużo odpoczywać, pamiętasz? Mi też się robią takie nie wypieki tylko zaczerwienienia na górnej części policzków jak wstaje tak mam a ciśnienie 100/70 hmm nie wiem co to ma znaczyć ... ale czuje się dość fajnie
muminek .. miłego dnia dla Ciebie

myślę co by dzisiaj porobić by się nie zmęczyć tak jak wczoraj, a wczoraj nie robiłam nic tylko u teściów na ogrodzie siedziałam i jadłam najpierw była botwinka, później ziemniaczki z pomidorkową sałatką i karczkiem z grilla później dostałam mą kaszaneczkę grillowaną i białą kiełbaskę .. na deser lody z owocami - przeżarłam się jak bum cyk cyk ! w ciąży nawet jedzenie męczy
dzisiaj na obiad ma być rosołek i coś .. ale co ??? ja to bym szczawiową zupkę zjadła ale nie umiem jej gotować, zawsze teściowa ją gotowała .. a dopiero za tydzień u niej będę

Edytowane przez Konczita
Czas edycji: 2012-05-20 o 08:38
Stary 2012-05-20, 08:38   #209
alfabia
Raczkowanie

Widzę, że jestem na liście mam poszukiwanych zatem melduję się!

Tak jak pisałam wcześniej spodziewamy się dziewczynki. Nasza córeczka będzie nosiła imię Zosia. Na drugie Elżbieta po babci.
Można uzupełnić na pierwszej

W środę mamy kolejną wizytę u gin.
Teraz jesteśmy w 26 tygodniu

Tak ewoluuje domek Zosi

Zdjęcie 1 17 tydzień
Zdjęcie 2 19 tydzień
Zdjęcie 3 21 tydzień
Zdjęcie 4 24 tydzień
Zdjęcie 5 26 tydzień
Zdjęcie 6 26 tydzień brzuś " na golasa"
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 17032012152.jpg (87,9 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 19.jpg (47,8 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 21p.jpg (15,9 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg brzus1.jpg (19,4 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 26mmmmp.jpg (30,6 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 26m.jpg (62,4 KB, 35 załadowań)

Edytowane przez alfabia
Czas edycji: 2012-05-20 o 08:42
alfabia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 09:03   #210
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

hej mamusie; u nas dzisiaj ma byc 27 stopni a pod oknem od 8 jakis maraton i gwizdaja i krzycza ze spac nie moge. i slonce wali po oknach. tak wiec wastalam.

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Zakupiłam u nich:
wanienkę 100 cm
leżaczek do kąpieli dla dziecka taki wkładany do wanienki plastikowy nie gąbkę ja na to mówię "foczka" bo kształtem mi przypomina
przewijak
pokrowce na przewijak
myjki frotkowe
wkładki laktacyjne
termometr do czoła, ucha
pieluszki tetrowe z obrazkami
pieluszki tetrowe białe
poduszkę 3 w 1 170 cm na razie do spania dla mnie, później może być do karmienia maluszka przydatna
śpiworek do spania dla maluszka ale tylko ta rzecz mi się słaba wydaje, bo jest cienki a na zdjęciu nie można się było dopatrzyć, zobaczymy jak się sprawdzi
butelkę 150ml antykolkową z czujnikiem temp Tommy Tippee
dwie butelki takie same jak ta wyżej tylko 260 ml w zestawie
smoczek Tomme Tippee uspokajacz
łóżeczko turystyczne samba lux
gaziki do przecierania pępuszka
kateter rektalny na kolkę
szczotkę do mycia butelek Tomme Tippee
zestaw do obcinania paznokci - nożyczki, cążki i pilniczek
welurowy krąg połogowy pompowany
kochana a mozesz napisac ile zaplacilas ze te zakupki? tak dla orientacji ile mam przygotowac na te tak zwane "duperelki".

i jaka butelke Tomme Tippee kupilas ta dla noworotkow 0+ ? bo wiem ze oni maja tak srednio na co 3 miesiace. to trzeba wymieniac cala butelke czy tylko smoczek sie da ?

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość

A co do wanienki to ja mam tummy tub. Kąpałam w niej synka i drugiego też mam zamiar.
pytanie co do tego wiaderka: patrzylam troche o nim wczoraj na necie i calkiem fajne to jest. ale nie ma problemu kapac takiego kilkudniowego bobaska? on taki gietki jest da sie jakos? bo w necie to byly filmiki ale te dzieciaczki to juz takie bobaski byly.
i do ktorego miesiaca da sie kapac w tym malucha?

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach

http://axxxasworld.blogspot.com/

albo stylizacji rzęs
http://lvlinsrzesy.blogspot.com/

Laura 28.09.2012

"lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic"

axxxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości