Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-20, 12:23   #181
goldika
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V

u mnie deszcz lunal... a mialam isc kupic fasole wrrr.

Janeczka dzieki, dzis chyba se zrobie dla relaxu. Fajny pomysl z laurka moj mi zafundowal jazde konna i caly dzien na swiezym powietrzu wiec chcialabym tez cos dla niego zrobic. Ale co? do tego brak pieniedzy w tym mcu

no i jestem wsciekla bo henna z wlosow wymywa mi sie do rudosci, niech to szlag... chyba walne sobie na leb zwykla farbe i tyle.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 12:28   #182
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Gdzie Wy macie ten upał? U mnie 15 stopni i wieje

muff baw się dobrze na weselu i wypocznij u rodzinki, będziemy tęsknić

[QUOTE=Oliveira79;34808498]
a co do karmienia to mi nie przeszkadza publiczne dyskretne
uwazam że karmienie piersią to najcudowniejsza rzecz jakiej może doswiadczyc kobieta naturalna ale jednoczesnie bardzo intymna i jeżeli umiemy to robić dyskretnie, to super
wyraziłam swoją opinię, bo inne dziewczyny napisały, że jesli karmic to max do roku bo potem staje się niesmaczne - ja uwazam, że to indywidualna sprawa każdej matki, poza tym nie zgadzam się, że w wieku np 2 lat mleko kobiece jest niewartościowe a takie opinie ciągle słyszę
[COLOR="Silver"]

całkowicie się z Tobą zgadzam
A i zapomniałam napisać - śliczne mieliście podziękowania dla gości na chrzest B.

agulan mam nadzieję, że kiedyś nasze panny dadzą nam się wyspać

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Mamy 1 zeba i mala ustawia sie do pozycji do raczkowania
i dla innych dzieciaczków za nowe umiejętności i skończone miesiące

Olusia - jak jedzenie małej? Nadal kiepsko? A jak u Was wygląda z wagą?

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
dziewczyny kupiłam małej taki komplecik
ładny?
nooooo

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 12:34   #183
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Idziemy na sapcerek, nie grzeje to można spokojnie pochodzić

Nie wiem czy sa tu fanki boksu, ja tak czekałam na walke 30czerwca, a tu Kosteckiego aresztowali i chyba nie stanie do walki pf
a u nas leje i nici ze spaceru a mialam sie wybrac do sklepu bo jutro mam urodziny i chcialam jakas fajna kolacje zrobic :/ no i d**a blada....musze czekac az TZ wroci z pracy i ewentualnie autem.

Ja zagorzała fanką nie jestem ale lubie patrzeć na boks a bardziej nawet na MMA
Stary 2012-06-20, 12:40   #184
nettka_
Zadomowienie

dzieki dziewuszki

Ja zaraz spadam do work będę o 24

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 12:42   #185
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

u mnie chyba będzie padać a szkoda bo miałyśmy z Olivką iść po tatusia do pracy...a tatuś miał potem skosić trawę i nie skosi bo mokra będzie...Dziś już o 7.40 byłyśmy na spacerze z Olivką bo w domu mało atrakcji

W niedzielę śmigamy na zakupy bo jak się kończy to wszystko co możliwe

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 12:46   #186
rudominka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Ta z owocami chyba fajniejsza...

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Fajny, miałam kiedyś inglesinę, bardzo porządnie zrobiona. No ale ma 2 rączki, do których ja przekonać się nie mogę

Cytat:
kolka serio sa dobre tez myslalam ze takie mmale to g... warte beda a do 2 raczek trzeba przywyknac. jak jest 1 raczka to nie bedzie sie skladal w parasolke
Nie do końca z tą rączką - moja Loola Up ma właśnie pełną rączkę składaną w połowie i składa się jak parasolka, nawet z siedziskiem. Coraz więcej producentów takie kombinacje robi: Espiro, Cybex, pewnie jeszcze parę by się znalazło.
rudominka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 12:52   #187
sozaa
Rozeznanie

Nowy wątek!!! OMG! Zgłasaam postulat, aby każda mogla napisać ograniczona ilośc postow danego dnia!!! Ja juz nie wyrabiam z doczytywaniem!

Mam pytanie, ktora z Was mieszka w Lublinie i ma TZ, który mógłby zerknąć na samochód w jednym z komisó, mój TZ sobie upatrzył, ale nie wiemy czy opłaca sie jechać.... Bedę wdzieczan za pomoc.

Ja w pracy, dziś załamka, bo nasz ukochana księżna (jedna z dyr.) wymysliła coś, co bedzie mi zajmowało kilka godzin dziennie, pod warunkiem, że nikt mi nie będzie przeszkadzal, a to raczej niewykonalne! Cóż....laska nie ma pojęcia o tym co sama robi i chce wprowadzić. Nóż mi sie w kieszebi otwiera normalnie!!!

U nas fajna pogoda, wczoraj i przedwczoraj było ciepło, ale nie goraco, a dzis rano burza i padało, a teraz jest w sam raz. Ania siedzi z moją mamą
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-20, 13:13   #188
OlusiaS
Wtajemniczenie

Dziewczyny,czy to przypadek,czy biora z nas przyklad,bo co jakis temat modowo-kosmetyczny u nas,to nastepnego dnia na glownej stronie pisza o tym artykul .
Rzucilo mi sie najpierw w oczy to cos cukrowe ,a dzisiaj sukienki przez jedno ramie

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Agnieszka nie wiem,jak z waga,bo wazymy sie na domowej i nie wiem,na ile takie wazenie jest prawidlowe.Mala kaszki,kleiki i owoce wcina nadal super,warzywa jemy BLW.Dzisiaj dam jej kartofla,marchewke i brokula,zobaczymy,ile z tego zje.
W ogole od rana ma wilczy apetyt,cycka jadla 4 razy,1 raz mm i na sniadanko kleik owsiany na mm z owocami.

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość

Dokladnie .Jest jest jest,a nagle ktoregos dnia otwieram lodowke,a tam tylko swiatlo i ketchup
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 14:10   #189
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
moja zjada 4posilki stale i cyca na zadanie bo co niby mam jej dawac poza kaszka zupka i deserkiem?Dominej powiedz ze gdyby cos to wolisz byc samotnA panna z dzieckiem niz rozwodka z dzieckiem.
Dobre

Bidny zul bardzo powaznie wzial moje zalecenia- jak kazalam dac kasze o 8 to dominka obudzil na jedzenie
O 11 maja wyjsc na spacer i dzis po deszczu lazili w czworke
Stary 2012-06-20, 14:16   #190
Oliveira79
Zadomowienie

powariowały baby cztery strony

jednak byłysmy w centrum - tz nas podwiózł (przy okazji dostalismy mandat za przejechanie na pomarańczowym i oczywiscie to moja wina bo go zagadałam ale się wscieklam 3 stówki jak pstryknięcie palcami )

u nas tez parówa niesamowita - oj będzie burza

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
bron boze nie miałam nic złego na myśli mysłałam, ze mówisz o maluszkach jak nasze

a co do wozków to pytam tak poprostu bos Ty oblatana... ja powiem, że jak na moje możliwości finansowe niestety na nic lepszego czy innego nie mogłam sobie pozwolić... może z czasem, na zime , uda sie kupić bo nie wiem jak taka spacerówka w zimie się sprawdza... a moja nie ma śpiworka, wiec tez musze dokupic

no małe kółka raczej z dużym sniegiem chyba sobie nie poradzą, ale z drugiej strony u nas nigdy nie wiadomo z tą zimą jaka będzie a co do spiworka, to maluch w kombinezinie i w dodatku w spiworku, to jeszcze zmieści sie w takim wózku?

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość

Oliveira ja to sobie Ciebie wyobrażam,żę Tyladasz tak jak na swoim avatarze
buahahahaha i może niech tak zostanie
a tak powaznie, to może obiorę sobie taki cel wlasnie

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:

bierz obydwie

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
Napisane przez smerfik0 Pokaż wiadomość
Baha no to Miniuś późno zasypia Ci powiem, mój śpi już o 18.30-19
moja śpi tak jak jej przyszły tż

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
śliczniusi

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 14:19   #191
wariateczka88
Zadomowienie

Hej wam znow
my juz po wizycie u alergologa,ale wy pedzicie z tym pisanie,pali sie czy co?
malej nie wazono,ale wazyc bedziemy sie za tydzien na szczepienie

smerfiko
ale pogoda ehhhhhhhh
no i dziewczyny,wysypka okazała się potówką,ogolne wrazenie po wizycie-bardzo dobre-lekarka konkretna,zaproponowala wprowadzenie glutenu,po trochu mleka HA i pol zotka,tylko nie wszystko na raz,powiedziala ze teraz wytyczne sie zmieniaja co do tego wprowadzania pokarmow u alergikow,ze mlody system immunologiczny szybciej sobie poradzi niz starszy,warzywa malej mozna dawac wszystkie,mowila zeby z selerem uwazac,no i jak pytalas,nawet mimo wysypek mozna podawac,bo wysypka wysypce nie rowna,dla nich powazna wysypka sa zmiany liszajowate,placki takie czerwone szorstkie,a jesli jest tylko kilka krostek to nie ma co sie martwic
co do wagi malej,powiedziala ze no tak gruba to ona nie jest,podsumowala ze natura wyrownuje,ze urodzila sie duza ale jesli nie ma po kim byc gruba itd to nie bedzie,mamy sie pokazac za 3 tgodnie,i zobaczyc jak mala zareaguje na zmiany,jesli z waga dalej bedzie kiepsko to sie wtedy zacznie szukac przyczyny,ale ze wazy niby w granicach normych,w siatkach centylowych sie miesci,wiec mowila zeby byc dobrej mysli bo nie ma co sie zamartwiac na sile

mowila tez ze ona ma wiekszosc pacjentow z problemem takim,ze dzieciom trzeba cos odbierac ze tak powiem,bo sa grubaski

Wymianka

Edytowane przez wariateczka88
Czas edycji: 2012-06-20 o 17:41
wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-20, 14:20   #192
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:

to dobry wózek, ale typowa parasolka - nie wiem, ale jakoś jak widzę niespelna roczne dzieci w takich wózkach, to mi ich szkoda no chyba że tylko na pólgodzinne zakupy, jako dodatkowy drugi wózek, a jako jedyny, to ja bym jednak czegoś solidniejszego i wygodniejszego poszukała

Stary 2012-06-20, 14:21   #193
wariateczka88
Zadomowienie

goldi obie kasiazeczki ladne wlasnie tez naszej niuni musze jakas kupic

gratki dla wszystkich solenizantow,juz sie pogubilam ktorzy to chyba synek goldi
u nas rano padalo,bylo przyjemnie,a teraz znow upal,mala zasnela,wymordowala sie ta podroza do lekarza,a jak sie rozgadala w tramwaju to wszcy mi do wozka zagladali
ide gotowac cos do jedzonka

Wymianka

Stary 2012-06-20, 14:23   #194
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
O to fajnie, że ma dobre opinie. Mi zależy na wózku lekkim, z dużym koszem, który mało miejsca zajmuje po złożeniu. Tylko szczerze powiem, że przyprawiają mnie o dreszcze te małe kułeczka i dwie rączki. Jak się sprawdzają np na kostce brukowej ? U nas tego pełno ;/

Dlatego też nie mogę się zdecydować na Twojego Pega, bo kontrukcje ma podobną
jednak Peg to nie jest chyba typowa parasolka i ma te cechy o których pisałam wczesniej - jest wygodniejszy dla dziecka, chyba że się mylę to niech mnie ktoś oświeci

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
Ja w pracy, dziś załamka, bo nasz ukochana księżna (jedna z dyr.) wymysliła coś, co bedzie mi zajmowało kilka godzin dziennie, pod warunkiem, że nikt mi nie będzie przeszkadzal, a to raczej niewykonalne! Cóż....laska nie ma pojęcia o tym co sama robi i chce wprowadzić. Nóż mi sie w kieszebi otwiera normalnie!!!
która to?

Stary 2012-06-20, 14:23   #195
wariateczka88
Zadomowienie

baha co do wozka wydaje sie fajny
ale mi sie jakos podobaja takie spacerowki solidniejsze,na 3 kolach pompowanych,ale wiadomo ze one sa duze i tak sie nie zlaza fajnie juz

Wymianka

Stary 2012-06-20, 14:26   #196
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość

całkowicie się z Tobą zgadzam
A i zapomniałam napisać - śliczne mieliście podziękowania dla gości na chrzest B.
dziękuję

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
1 łyżka kawy(czarnej mielonej,nie rozp.), 2 łyzki soli i 2 łyżeczki cynamonu zalać to wrzątkiem ale tak minimalnie żeby taka papka się zrobiła no i poczekac z 10 min niech sie tak zaparza (bo wtedy kofeina ma lepsze wlasciwosci). Taka papka po umyciu sie wysmarowac tak jak peeling całe ciało(oprócz buzi) i spłukać.
Nawet mój TŻ dał się namówić i wczoraj mu całe plecy i rece zrobiłam, był w szoku, co prawda jeszcze musi to powtarzać ale skóra masakrycznie gładziutka i ten zapachhhh aha a na koniec ulubiony balsam
własnie sobie spisałam i będę się wygładzać

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Dobre

Bidny zul bardzo powaznie wzial moje zalecenia- jak kazalam dac kasze o 8 to dominka obudzil na jedzenie

jak robot

Stary 2012-06-20, 14:45   #197
fatal21
Wtajemniczenie

Goldika mozesz polecic jakas ksiazke o hodowli KONI?Chce dla tescia na dzien ojca kupic.
Stary 2012-06-20, 14:46   #198
nikaa2
Wtajemniczenie

my dzisiaj króliczka spóbujemy słoikowego- zobaczymy co z tego wyjdzie... miałam łyżeczki z ross i stwierdziłam ze nie dobre bo za głębokie i kupiłam z babyono z miękką końcówką- tragedia... Vikuś nie umie z niej jeść bo się gnie we wszysktie strony i do tego zabarwiła się od marchewki i jest pomarańczowatą sraką- i 10zł poszło się j....ać wrrrrr
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 14:51   #199
fatal21
Wtajemniczenie

kup te z canpola 5+ sa super i plaskie.

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Zosia jadła indyka szału nie było

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-20, 14:54   #200
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
święta prawda

Własnie ze spacerku wróciłyśmy. Ciepło, słońce znowu zaczęło na maksa podgrzewać uf Mała kima, idę fileta sobie pokroję, przygotuję obiados - dzisiaj chińszczyzna O 17 znowu spacerek, zalicze solarke i wróce autkiem z tż Bo tak mnie lampy nagrzewają, że ledwo potem przebieram nogami z tego gorąca
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 14:54   #201
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Dobre

stara sie zul, stara

Oliveira moj dostal ze 2mce temu za to samo mandat, wina moja bo nie krzyknelam zeby sie zatrzymal 300zl poszlo i punkciki
Stary 2012-06-20, 14:54   #202
fatal21
Wtajemniczenie

http://allegro.pl/lyzeczki-plastikow...412240664.html
Nikka mam rózowe
Stary 2012-06-20, 14:56   #203
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
powariowały baby cztery strony

jednak byłysmy w centrum - tz nas podwiózł (przy okazji dostalismy mandat za przejechanie na pomarańczowym i oczywiscie to moja wina bo go zagadałam ale się wscieklam 3 stówki jak pstryknięcie palcami )
aż tyle za pomarańczowe? powariowali
Stary 2012-06-20, 14:58   #204
goldika
Zakorzenienie

Wariateczko swietne wiadomosci fajnie ze taa lekarka sie trafila
tak moj glutex dzis swietuje

Laski chcialabym obie ksiazeczki ale musimy z zulem do 1 wyzyc za ostatnie grosze pierwszy raz w zyciu zabraklo mi kasy

Edytowane przez goldika
Czas edycji: 2012-06-20 o 17:38
Stary 2012-06-20, 15:00   #205
princessskaa
Wtajemniczenie

Glam - widzę, że tż chodzi jak zegarek Lejesz go czy co? Żartuje, chyba mi słońce mózg ugotowało

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Cytat:
Laski chcialabym obie ksiazeczki ale musimy z zulem do 1 wyzyc za ostatnie grosze pierwszy raz w zyciu zabraklo mi kasy
U mnie to normalka, już sie przyzwyczaiłam, że zawsze na coś zabraknie Życie..
Stary 2012-06-20, 15:04   #206
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Goldika mozesz polecic jakas ksiazke o hodowli KONI?Chce dla tescia na dzien ojca kupic.
o hodowli to nie doradze bo swojego konia nigdy nie mialam. moze jakas ksiazke Monty'ego Roberts'a? on pisze jak pokojowo, bez sily oswajac konie, budowac z nimi wiez. kochalam czytac jego ksiazki.
http://allegro.pl/czlowiek-ktory-slu...434938515.html

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
własnie sobie spisałam i będę się wygładzać
grupowe wygladzanie dzis

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
my dzisiaj króliczka spóbujemy słoikowego- zobaczymy co z tego wyjdzie... miałam łyżeczki z ross i stwierdziłam ze nie dobre bo za głębokie i kupiłam z babyono z miękką końcówką- tragedia... Vikuś nie umie z niej jeść bo się gnie we wszysktie strony i do tego zabarwiła się od marchewki i jest pomarańczowatą sraką- i 10zł poszło się j....ać wrrrrr
ja tez kupilam te z rossa i je polubilismy wlasnie ze wzgledu na glebokosc mam miekkie TT masakra... tez zafarbowaly.

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Cytat:

U mnie to normalka, już sie przyzwyczaiłam, że zawsze na coś zabraknie Życie..
srednie takie zycie a lipcu lepiej nie bedzie bo 2300zl musimy zaplacic za ubezpieczenie auta
Stary 2012-06-20, 15:07   #207
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
srednie takie zycie a lipcu lepiej nie bedzie bo 2300zl musimy zaplacic za ubezpieczenie auta
dzięki.. Toś mnie dobiła.. eh

Edytowane przez princessskaa
Czas edycji: 2012-06-20 o 15:11

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-20, 15:13   #208
fatal21
Wtajemniczenie

To czym Wy jezdzicie?To opłata za 1/2 czy cały rok?
Stary 2012-06-20, 15:14   #209
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki.. Toś mnie dobiła.. eh
nie chcialam o kurde ale glupia pipa jestem, pisze i nie mysle
przepraszam Princ
nie o to mi chodzilo... tylko ze ja nie umiem rozporzadzac sie w takiej sytuacji.

ale jestem zla na siebie
Stary 2012-06-20, 15:14   #210
fatal21
Wtajemniczenie

OGŁOSZENIE!
Z. obraca sie juz w obie strony brzuch- plecy, plecy-brzuch!!!I właśnie liże podłoge)))))

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości