![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziwne zwyczaje waszych zwierzaków :)
Mam pieska od 8 lat. Czyli żyje u mnie połowę mojego życia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Przyczajenie
|
Jeden z moich kotów uwielbia masować naszego psa (bokserkę) Maję
![]() http://www.metacafe.com/watch/459946..._love_massage/ Pozdrawiam, gosiek
![]() |
#183 |
Konto usunięte
|
Mój psiak uwielbia obserwować samoloty. Gdy tylko jakiś usłyszy od razu wypatruje miejsca skąd dochodzi dźwięk i stoi i sobie patrzy na ten samolot dopóki nie odleci
![]() A gdy wie, że zrobił coś źle i my o nim mówimy przy nim (nie do niego) to zwykle odwraca głowę i udaje, że nie wie o co chodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Raczkowanie
|
Moja Erga (wyżeł weimarski) w zime, przed wyjsciem na wieczorny spacer zaczyna sczekac zebami. Ale strasznie szybko, pyszczek jej tak lekko wiruje ze prawie tego nie widac, ale dzwiek jest zniewalajacy
![]() poprzednia papuga (nierozłączka) miała zaś w zwyczaju jedzenie wykalaczek na kolacje ![]() ![]() A szynszyl nic nie robi tylko spi calymi dniami ![]()
![]() |
![]() |
#185 | ||
Zakorzenienie
|
Dziwny zwyczaj? Hm, jak był mały to gdy chcial na dwór gryzł ręce...
A teraz? Teraz jest to leń. Pies ktory moze przespac cały dzień i jedyne co go ruszy to micha żarcia. A najlepiej dwie michy żarcia. Moglby non stop jeść i spać. Może aby udowodnić że te dwa zachowania (lenistwo i zycie aby jesc) sa dziwne w jego przypadku dodam ze jest to niespelna roczny (w maju rok skonczy) 100% husky z rodowodem.
![]() |
![]() |
#186 |
Rozeznanie
|
Ja mam syjama od 6 lat
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Raczkowanie
|
Aga - mój poprzedni psiak była strasznym łasuchem. Musieliśmy mieć specjalnie dla niej słodycze. Moi dziadkowie tak ją nauczyli, że jak do nich przychodziliśmy dostawała trzy cukierki i na odchodne kolejne trzy. I nie dała sie oszukać, stała tak długo przy dziadku aż dostała swoją dolę. Była też chora jak nie miała nic w swojej misce. Wtedy patrzyła na nas wzrokiem wygłodzonego psa
![]() ![]() Dżeki - mój obecny pies boi się wszelkich hałasów. Podczas burzy wskakuje do wanny, a normalnie to do kąpieli nie można go zaciągnąć ![]() I przy swoim obiedzie odstawia jakiś dziwny taniec pyskiem, najpierw wkoło talerza, później raz w prawo, raz w lewo. Wygląda to komicznie ![]() A jak śpi, to musi mieć jakąś swoją zabawkę koło pyska. Wygląda to dość zabawnie - duże psisko z małą żółtą kaczuszką (to jego ulubienica) ![]() Potrafi też z zaskoczenia skoczyć na kogoś, takie ma głupawki. Wtedy tylko się czegoś łapać. Straszny z niego złodziej. Kradnie co popadnie i wio pod ławę. A jaki się robi przy tym niski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Raczkowanie
|
Mój psiak (niestety już nieżyjący) uwielbiał "zakopywać" swoje jedzenie we wszelkich zakamarkach foteli i łóżek!
Gdy puścił bąka to najpierw sprawdzał noskiem czy to jego, a gdy się orientował, że jednak tak - uciekał ![]() Miał konflikt z psem moich sąsiadów. Wyglądało to w ten sposób - pies sąsiadów (mieszkają piętro nade mną) zawsze gdy schodził klatką schodową podbiegał pod nasze drzwi i warczał. Doprowadzał tym oczywiście mojego psa do szaleństwa. Jak się jednak okazało moja psina nie pozostawała mu dłużna - za każdym razem jak wypuszczaliśmy go na pole, biegł najpierw piętro wyżej, robił siku i dopiero wtedy udawał się na spacer ![]() Gdy do psa mojej babci powiedziało się: "Diana, uśmiechnij się", to szczerzyła zęby w uśmiech i wydawała dziwne odgłosy. Pies kuzyna za to był strasznie obrażalski. Gdy dochodził do wniosku, że się z niego śmiejemy (lub gdy się na niego nakrzyczało), po prostu odwracał się urażony tyłem i odchodził
![]() |
#189 |
Raczkowanie
|
zapomniałbym, mam do Was pytanie:
często "przyłapujecie" swoje zwierzaki na czkaniu?? Bo ja czkawkę u mojego psiaka wciągu 13 lat widział tylko raz. I myślałam, że się ze śmiechu posikam ![]()
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
mój 3letni pies za każdym razem jak wyje syrena strazacka, to on zaczyna tez wyc. i to nie wazne czy dzien, czy tez srodek nocy. wyje i koniec. czasem tez szczeka. heh, zawsze mnie to smieszy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
Waż, na czkawce nie, ale na puszczaniu gazow taaak! hhahahaha, moj pies jest chyba w tym mistrzem, heh;P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Raczkowanie
|
Ja mam 4-ro miesięcznego goldena. On ma czkawkę za każdym razem jak się obudzi. Fajnie przy tym podskakuje. Caly
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem właścicielką 8 letniego Berneńczyka o imiemiu Alibaba i króliczka. i dla mojego kochanego pieska największym przysmakiem są kupy królika
![]() ![]() ![]() poza tym jest zazdrosny jak nie wiem co jak sie przytulam do mamy to warczyi szczeka a jak sie bawie z królikiem a nie z nim to jest na mnie obrazony ![]() już nie wspomnie ze sam otwiera sobie drzwi ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Silveris
|
12 letni Remi niedawno nabył dziwne zwyczaje. Czasami na wieczornym spacerze staje przed blokiem i zaglada ludziom w okna... Potrafi się tak patrzeć w te okna nawet pół godziny, obserwuje oczywiście te w których świeci się światło!
Poza tym nie przepuści żadnej siateczce, folii, reklamówce - musi na nią nasikać nawet jeśli jest na chodniku lub wieje wiatr i mu "obiekt" ucieja spod... ogonka ![]() No i jeszcze lubi ... podsłuchiwać ludzi na ulicy. Jak ktoś sobie rozmawia przez telefon, albo ze znajomym na chodniku to staje obok i się gapi na tych ludzi i słucha co mówią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 |
Zadomowienie
|
Mój piesek za to gdy zaczyna wspinać się po schodach a ma zakaz to udaje głuchego. Moge stać za nim w wołac go a on spuści łepek w dół i zero reakcji, a jak stane przed nim to odwraca głowę. Uwielbia słodycze i chipsy. Najmniejszy szelest jest w stanie wybudzić go ze snu. I zawsze rano jak jestem w łązience i wypuszczam go z mojego pojekoj, gdzie spi w swoim fotelu, wędruje do łóżka mojego brata. I nikt go z tamtąd nie ruszy, jedynie dzwięk budzika mojego taty. Wtedy od razu zeskakuje i siada przed drzwiami jak gdyby nigdy nic.
![]() |
![]() |
#197 |
Zadomowienie
|
A najgorsze co robi to okazywanie mi swojej tęsknąty poprzez niszczenie tego co moje. Jak mnie nie ma a rodzice zostawią go samego w domu, to włąśnie moje ubrania pozrzuca z suszarki, moja kurtkę z wieszaka i zje moje buty nieopatrznie nie schowane. Ale i tak mu wybaczam... bo potem chodzi za mną krok w krok i tak słodko przeprasza.
![]() |
![]() |
#198 |
Raczkowanie
|
No mój pies to jest dopiero komiczny ;D Po pierwsze ma niemożliwie długi język. Zawsze jakieś 3 cm wystają z mordki
![]() Bercinke często szczeka przez sen. Wydymają jej się wtedy policzki ;P. A przy okazji zazwyczaj macha łapkami, jakby biegła. Na widok jedzenia dostaje ślinotoku. Może byłoby to normlane, ale jej na fałdkach robią się bańki ![]() No i na koniec - jest bardzo fotogeniczna. Na wielu zdjęciach ma taką minę, jakby była upośledzona. Czasami na poważnie rozważam taką możliwość ![]() To jej zdjęcie z wytkniętym językiem: http://img182.imageshack.us/img182/9...2007015te8.jpg
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
Mój pół roczny kociak widząc przez balkon latające wróbe wykonuje następujące dźwięki :
- kh..kh..kh..k-k-k ! lub : - a-a-a-a ! Możecie mi wierzyć lub nie, ale tak trzęsie tą szczęką i wydaje takie jęki, że nie mogę się opanować. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Raczkowanie
|
A moja
Edytowane przez PatMisia Czas edycji: 2013-09-21 o 08:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
a mój kot ostatnio cały czas wypija wode choince ze stojaka;P
![]() |
#203 |
Wtajemniczenie
|
Mam pieska który waży ok. 52 kg
![]() ![]() ![]()
![]() |
#204 |
Raczkowanie
|
Mój pies strasznie lubi siedzieć na parapecie i wypatrywać psy za oknem. Lubi spać w łazience po umywalką, często się tam chowa, kiedy są jakieś kłótnie w domu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Przyczajenie
|
moj kotek Ozwald pije wode tylko prosto z kranu i chodzi krok w krok za mna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Przyczajenie
|
Miruchaa mój kot także pije wodę z kranu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Konto usunięte
|
Kula (już nie żyje) moja sunia uwielbiała słodycze i jak chciała coś słodkiego, a ktoś wspomniał o cukierkach to kulka zaczynała biegać w koło
![]() Simba 3 letni kocur, niesamowity brudas lubi sie myć w wannie ![]() ![]() MI uwielbia czarne rzeczy, potrafi nawet z szafki wyciągnąć coś czarnego i spać na tym, atakować guziki na kanapie, drzeć wszytsko co papierowe osttanio chciała pit podrzeć, nie wspomne tu o moich książkach... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja bokserka ma 8 miesięcy i duuuużo można mówić o jej zwyczajach. Puszcza niemiłosiernie śmierdzące bąki ![]()
Każdy dzień ma swój aromat /Melchior Wańkowicz/ "..Bo ja przez Ciebie nawet nie wiem jak żyć, sto lat niech chociaż minie, nim spotkam Cię znów, proszę Cię, zostaw juz..." https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=247773 propozycje na wypady z naszymi psiakami, zapraszam do wpisów |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
BAN stały
|
moje koty też są śmieszne (jak to koty) klufka i zetosław(zet) są strasznymi pieszczochami a szczegulnie klufka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
Mru jak jesz i sie na niego patrzysz to wbija wzrok w podloge i udaje, ze go to wcale nie interesuje. Jak odwrocisz wzrok to sie patrzy w talerz
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:19.