|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
to i ja się melduje i troche spróbuje nadrobić
|
|
|
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a jak to jest - bo u mnie w szkole rodzenia pani powiedziała, że I faza porodu (przy pierwszym porodzie szczególnie) może trwać do 12 godzin i jeśli się nie urodzi do tego czasu, to oni robią CC. Tak jest wszędzie?
II faza ma trwać maks. 2 godziny, a III faza do 30 minut. |
|
|
|
#183 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#184 |
|
Konto usunięte
|
jezu co? konczi rodzi.ja pierdziele.dopiero co pisała że jej się ssniło że 20 wrzesnia urodziła.o rany
|
|
|
|
#185 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też nie miałam żadnych akcji i też mi się wydaje, że urodzę po terminie - moja mama mnie i siostrę rodziła po terminie, moja siostra dwoje dzieci rodziła po terminie, więc duże szanse mam i ja. Boję się bardzo jak to będzie jak już się zacznie, ale jak jestem z Wami na forum to jest łatwiej |
|
|
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#188 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
|
#189 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w którym szpitalu chcesz rodzić, że tego nie wymagają jak badanie jest obowiązkowe? No i za piekna wage Młodego Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#190 |
|
Raczkowanie
|
A dziewczyny co do rywanolu to polecam też w żelu, położna mi zapisała przy pierwszej córze. Jest świetny na ranę własnie po nacięciu... Rivel żel... no ale jak komuś wygodniej w płynie to to samo.
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka Edytowane przez Enigmama Czas edycji: 2012-08-13 o 11:47 |
|
|
|
#191 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dostałam od koleżanki na urodziny i mam taki z pompką w płynie i na nim pisze: biały jeleń, mydło w płynie, hipoalergiczne, do codziennej pielęgnacji skóry wrażliwej ze skłonnością do alergii. Ona rodziła w lutym i wlaśnie mówiła, że tego używała a teraz jak mały jest większy to myje w tym dziecko.
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
Ten biały jeleń podobno świetny jest. A rywanol jest dobry
tak samo jak kora dębu w tym robiłam nasadówki Zuzi jak miała problemy z drogami moczowymi ![]() Niegrzecnza elz Ty ladnie wygladasz
|
|
|
|
#193 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a tych ciuszków mam masę, polowa bez metek więc chyba będę mierzyć, co małe co większe i do dwóch szuflad układać
|
|
#194 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Konczita, trzymaj się dzielnie matko, szok że tak szybko zaczęło się u nas rozpakowywanie ![]() z tego wszystkiego nie wiem co komu miałam napisać... chyba pójdę torbę spakować jak powiem mojemu tż że niedługo będzie pierwszy maluszek na forum to chyba zawału dostanie
|
|
|
|
|
#195 |
|
Konto usunięte
|
jeśli chodzi o płyny do higieny intymnej po porodzie to podobno wszystkie z wyciągiem z kory dębu są super.ja kupiłam ziaji
|
|
|
|
#196 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, a powiedzcie mi jak to jest z tym rywanolem? on nie barwi skóry? pytam, bo z tego co pamiętam kiedyś przemywałam nim ranę na nodze i strasznie brzydko mi zabarwiło nim skórę, gąbką musiałam to dziadostwo drzeć...
|
|
|
|
#197 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przy drugim porodze juz w szpitalu w butelce mialam tantum rosa i rana sie ładnie goiła i nie użwalam juz rivelu. Rivanol/Rivel barwi na żółto, ale to samo zejdzie po dniu, dwóch.
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka Edytowane przez Enigmama Czas edycji: 2012-08-13 o 11:57 |
|
|
|
|
#198 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35862100]jeśli chodzi o płyny do higieny intymnej po porodzie to podobno wszystkie z wyciągiem z kory dębu są super.ja kupiłam ziaji[/QUOTE]
choco, a próbowałaś już tego płyn? pytam bo ja przed ciążą nie używałam ziaji ale teraz się skusiłam i niestety dostałam strasznego uczulenia po nim |
|
|
|
#199 |
|
Konto usunięte
|
próbowałam bo skończył sie taki co używam na co dzień i podmyłam sie nim pare razy i wszystko było ok
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#200 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Enigmama gratulacje ![]() MUminek śliczna kuchnia Cytat:
Cytat:
W Św. Rodzinie. Ale myślę, ze mogloby byc tak, że jakbym trafila na jego dyzur to ok, ale inny lekarz moglby sie wkurzyc. Niby powiedzial, ze jesli robi ten wymaz dzisiaj to wcale nie oznacza ze do porodu jednak nic sie nie przypałęta i nikt nie bedzie o tym wiedzial. No, ale dobrze, że je zrobił. Będę mieć święty spokoj na IP w razie czego. |
||||
|
|
|
#201 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a ja bym juz po 37 chciała mojaa mama ur nas w 40.zreszta zona tz kolegi z pracy zaczela w sobote 41tc i jak na razie nic ![]() Cytat:
Cytat:
ja bym w sumie wolala zel, praktyczniejszy. Cytat:
kurcze no wlasnie mydlo w plynie czy plyn do higieny intymnej, bo taki i taki jest ![]() nawet taki z kora debu
|
||||
|
|
|
#202 |
|
Raczkowanie
|
Tak Kasiu, dokładnie ten
![]() Czekam i czekam na tego kuriera i nadal go nie ma :/ Odebrał paczke do doreczenia przed 7 rano i ani widu po ni mani słychu A mialam isc po wyniki krwi i moczu i z dziewczynkami na zakupy wyprawkowe do szkoly i przedszkola....
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka Edytowane przez Enigmama Czas edycji: 2012-08-13 o 12:05 |
|
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#204 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiam jesli chodzi o skład to lepsze to mydło.
|
|
|
|
#205 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tu grzecznie nadrabiam i zastanawiam się z jakiej okazji tyle stron nasmarowanych od rana, a tu proszę... Wielkie kciukasy za Konczi! Oby wszystko poszło jak trzeba i nie męczyła się za długo ![]() Ja też, mimo że dziś kończe dopiero 32t Colds może z okazji kolejnej części wątku przywróciłabyś mnie na listę? Jakby co to moje dane: Asia 24l, tp. 8.10. i czekam na córeczkę Lilianę
|
|
|
|
|
#206 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na forum jestem nie od dzis i najlepiej o tym swiadczy ilosc moich postow. Poza tym na tym forum niejednokrotnie sie udzielalam i mialam rowniez dostep do emaila Kto mnie zapamietal to zapamietal wiec nie widze powodu aby sie za kazdym razem witac ![]() Ja nie mam czasu na przesiadywanie calymi dniami na necie, bo ciagle pracuje. Zreszta nie bede sie Tobie tlumaczyc ![]() Konczi trzymam kciuki. Ja spadam do pracy
|
|
|
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
To można kupić bez recepty?
|
#208 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35862100]jeśli chodzi o płyny do higieny intymnej po porodzie to podobno wszystkie z wyciągiem z kory dębu są super.ja kupiłam ziaji[/QUOTE] No właśnie ja miałam taki po Pauli a teraz dostać nie mogę. Gdzie kupiłaś? Cytat:
Wolałabym z korą dębu. Zrobie tak, że kupię dwa - mydło biały jeleń i płyn z korą dębu jakiś. No i ten rywanol lub Tantum. A maść jak będzie potrzeba to Kropek kupi.
|
||
|
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
Hm ciężko rzec, tak jak Tamlin pisała, zależy od szpitala.
|
#210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.

szkoda, że o niej nie wiedziałam przy pierwszym porodzie. Tyle czasu się męczyłam.
Przyjemny ból? Oj długa droga przed nią w takim razie.

:brzydal :
za piekna wage Młodego 

tak samo jak kora dębu w tym robiłam nasadówki Zuzi jak miała problemy z drogami moczowymi 

Jakby co to moje dane: Asia 24l, tp. 8.10. i czekam na córeczkę Lilianę