Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-31, 10:59   #181
Lenova
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
no to elegancko
to może zróbmy listę jakoś.. właśnie do niej zadzwoniłam raz jeszcze i powiedziała, że pod koniec przyszłego tygodnia mogłaby je uszyć ;] pierwszą próbną parę i mi wyśle do przetestowania...

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

ja też mam grube uda i krótkie nogi..ale w legginsach mi najwygodniej..a jedne jeansy mi nie starczą do końca ciąży... no i wiadomo, że jeszcze fajnie takie legginsy ponosić po ciąży
To i ja będę zainteresowana
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 10:59   #182
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Od razu po macierzyńskim wracasz? A jak rozwiązujesz sprawę opieki nad maleństwem? bo to mnie właśnie też zastanawia
Córce zatrudnimy opiekunkę, za opiekunkę zapłacę góra 1000 zł a zarobię 1300 ale Euro. Biuro mamy w bloku obok to nawet będę miała możliwość zajrzeć do domu.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 11:03   #183
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cześć dziewczyny mój mały Krzysio chyba sobie wczoraj urządził dyskotekę w brzuchu, bo z taką częstotliwością jak wczoraj to jeszcze nie dawał o sobie znać. Kopał i kopał Wieczorem fajnie mi brzuch podskakiwał, co dla mnie było nowością, bo do tej pory czułam kopniaki ale fali na brzuchu jeszcze nie widziałam

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Kupiłam dziś bluzę (nie noszę bluz ale ta jest fajna, wkładana przez głowę, a więc nie sportowa, czarna, lekko nietoperzowata i z "ćwiekami" na ramionach - znika mi w niej brzuszek) i legginsy. Takie pierwsze odzieżowe zakupy z myślą o ciąży.
Wiecie - oglądam niemowlęce ciuszki zawsze przy okazji zakupów, ale czemu ja się je boję kupować? Kupiłam tylko jedno body, czekam do połówkowego - jakoś się boję, no nie wiem I taka się troszkę zdezorientowana czuję pośród półek, zrobić muszę listę i będę z kartkę chodzić i szukać okazji cenowych. Po połowkowym może zejdzie ze mnie stres??
Ja tam się nie boję kupować ciuszków dla maleństwa, one są takie kochane, potrafię wybierać i przebierać aż znajdę coś fajnego, ale w zasadzie to dopiero ostatnio kupowałam jak już poznałam płeć, wcześniej nie chciałam, bo bym musiała brać tylko neutralne. Noi oczywiście warto polować na okazje cenowe, bo po co co przepłacać

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Jestem
Dzidzia w 100% zdrowa, wszystko piekne rosnie , wazy 315g
No i......moje przeczucia poszly sie...... bedzie Piotrus jak to lekarz powiedzial, na 150% facet oczywiscie lzy mi polecialy, maz tez wzruszony, bedzie mial swojego malego siatkarza boze dziewczyny jaka ja jestem szczesliwa. Potem pojechalismy swietowac do pizzy hut i w tesco kupilismy pierwszy zestawik dla bobasa, wstawie zdjecia pozniej bo maz mi zaczyna znowu od sekty nasz watek wyzywac
Gratuluję Piotrusia kolejny siusiak przybył, jakiś urodzaj na chłopców chyba

Cytat:

Mam do Was jeszcze takie jedno pytanko...czy możecie jeść surowe warzywa? ja mam problem z ogórkiem, sałatą i pomidorem.... zastanawiam się czy to przez ciążę...bo w sumie nigdy tak nie miałam..że nagle skręca mnie i dostaję odruchów wymiotnych nie wiem co mam kłaść dla siebie na kanapki
Ja nie mam problemu, często do kanapek wcinam pomidorka, rzadziej ogórka, bardziej do sałatek, ale jak najbardziej nie mam problemu z surowymi warzywami. Jeśli nigdy tak nie miałaś to może to faktycznie ciąża tak wpływa, widocznie to Ci nie odpowiada i już.
Ja tak mam ze słodyczami, zawsze je lubiłam, a teraz mi nie dobrze po kostce czekolady.

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość

Mój Tż za ciuszkowymi zakupami dla dzidzi chyba nie będzie chciał chodzić, wózek, łóżeczko to co innego, ale ciuchy to chyba sama będę kupować.
Co do ubranek to ja raczej też TŻta nie wciągam w zakupy ciuszkowe. Jak już kupię to mu pokazuje co i wtedy się mu podobają jak już są
ale jak byliśmy raz wspólnie w sklepie oglądać ciuszki to widziałam, że jakiś taki zagubiony był, nie wiedział co ma oglądać, na co patrzeć, także razem będziemy inne strategiczne rzeczy tak jak piszesz łóżeczko, wózek.

Cytat:
Napisane przez Authentic Pokaż wiadomość

I muszę się Wam pochwalić, bo na początku w pierwszej części naszego wątku pisałam o mega problemach z rodzicami, a wczoraj... szok. Kopara mi opadła... Mama zapytała, czy jak przyjedziemy w sobotę, to czy moglibyśmy zostać na noc!!!!!!!!! Takiego biegu wydarzeń nie przewidziałam.
Pamiętam jak pisałaś o tych problemach, sytuacja była nie fajna, ale jak widać wszystko się zmienia i ludzie się zmieniają to tak pozytywnie nastraja. Jak widać po prostu potrzeba było czasu, życzę Ci żeby teraz wszystko już szło ku lepszemu

Edytowane przez Basia_Bogusia
Czas edycji: 2012-08-31 o 11:05
Basia_Bogusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 11:06   #184
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Dziewczyny, zadzwoniłam do tej kobitki i ona będzie miała na pewno ocieplane legginsy pod koniec września..cena nie przekroczy 30zł
mówiła, że jakby się nas troszkę więcej zebrało to zrobi je wcześniej
co o tym myślicie?
Ja też. Się pisze na te legginsy, dwa dni temu chciałam znaleźć w CU i joe znalazłam.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2012-08-31, 11:11   #185
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny mój mały Krzysio chyba sobie wczoraj urządził dyskotekę w brzuchu, bo z taką częstotliwością jak wczoraj to jeszcze nie dawał o sobie znać. Kopał i kopał Wieczorem fajnie mi brzuch podskakiwał, co dla mnie było nowością, bo do tej pory czułam kopniaki ale fali na brzuchu jeszcze nie widziałam

Ja tam się nie boję kupować ciuszków dla maleństwa, one są takie kochane, potrafię wybierać i przebierać aż znajdę coś fajnego, ale w zasadzie to dopiero ostatnio kupowałam jak już poznałam płeć, wcześniej nie chciałam, bo bym musiała brać tylko neutralne. Noi oczywiście warto polować na okazje cenowe, bo po co co przepłacać

Gratuluję Piotrusia kolejny siusiak przybył, jakiś urodzaj na chłopców chyba

Ja nie mam problemu, często do kanapek wcinam pomidorka, rzadziej ogórka, bardziej do sałatek, ale jak najbardziej nie mam problemu z surowymi warzywami. Jeśli nigdy tak nie miałaś to może to faktycznie ciąża tak wpływa, widocznie to Ci nie odpowiada i już.
Ja tak mam ze słodyczami, zawsze je lubiłam, a teraz mi nie dobrze po kostce czekolady.

Co do ubranek to ja raczej też TŻta nie wciągam w zakupy ciuszkowe. Jak już kupię to mu pokazuje co i wtedy się mu podobają jak już są
ale jak byliśmy raz wspólnie w sklepie oglądać ciuszki to widziałam, że jakiś taki zagubiony był, nie wiedział co ma oglądać, na co patrzeć, także razem będziemy inne strategiczne rzeczy tak jak piszesz łóżeczko, wózek.

Pamiętam jak pisałaś o tych problemach, sytuacja była nie fajna, ale jak widać wszystko się zmienia i ludzie się zmieniają to tak pozytywnie nastraja. Jak widać po prostu potrzeba było czasu, życzę Ci żeby teraz wszystko już szło ku lepszemu
Ja mam nadzieję, że to tylko ciąża...bo nie wyobrażam sobie już całe życie nie jeść świeżych warzyw. Chociaż i tak nigdy nie mogłam jeść rzodkiewek, szczypiorka, cebuli, kalarepy... źle się po nich czułam i tak do tej pory jest..więc jem je od święta.
Stary 2012-08-31, 11:12   #186
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Witam z rano ostatnio mało się udzielam ledwo za wami nadążam ale praca remont mnie wykańcza jeszcze przyleciał mój chrześniak z Anglii i w środę byliśmy na wycieczce w Krakowie wiec cały dzień łażenia ale super było
Robi któraś z was sesję ciążowa w którym miesiącu się wybieracie ?

Ja sobie zrobię - przed lustrem

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość

Gratulacje!!! Mąż na pewno szaleje

Djerba Pokaż te leginsy! Ja mam kryzys ubraniowy z dołem. Wszystkie dzinsy ciasne, na co innego za zimno Kupowała któraś te dzinsy ciążowe na allegro? Jak wyglądają na żywo? Jestem w stanie zaryzykować kupno bo już nie mam w czym chodzić...
Ja od dołu mam jeansy, bojówki, 2 spódnice, 2 na szelkach - takie ogrodniczki. ALe legginsy też jakieś się przydadzą.

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
hej

kumpel zadzwonił o 8 rano, obudził mnie i już koniec spania

Mam teraz urwanie głowy. Wczoraj podpisaliśmy umowę i mamy już w końcu wynajęte biuro Cieszę się, że to już bo 2 tygodnie już za tym łazimy. Dzisiaj jedziemy do ikei bo trzeba wszystko pokupować..biurka, kanapę, jakieś biurowe pierdołki. No i koniec z pracą w domu...od poniedziałku będzie trzeba jeździć do pracy Ale chyba nawet się cieszę, już miałam trochę dość.

Lady - gratuluję siusiaczka! Jejku ja też chcę synka...
Cytat:
zwykłe ale troszkę grubsze niż takie standardowe
O, to co ty robisz, że biuro będzie?

Cytat:
Napisane przez Authentic Pokaż wiadomość

Moja druga córa na pewno będzie miała na imię Dorotka, bo to tak ładnie pasuje Agatka i Dorotka

Jak przeczytałam, że sukienka anielska, to skojarzyło mi się, że "dziewicza", ale chyba nikt mi nie uwierzy w niepokalane poczęcie

Dziś idziemy zamówić obrączki Mieliśmy to zrobić wczoraj, ale była jakaś niekompetentna baba, która nie umiała ich wycenić, bo chcemy mieszać złoto ze srebrem. TŻ lubi srebro, a ja uważam, że ślubna obrączka musi być złota (chociaż trochę). On na co dzień nosi srebrne obrączki (jedna ode mnie, druga ku pamięci zmarłego ojca, który kontaktował się jedynie poprzez stukanie obrączką o metalowe elementy łóżka szpitalnego, a trzecia... chyba tylko po to, żeby ładnie wyglądało na małym palcu ) Tak więc nie będę się upierała, bo nie chcę być wredną żoną, musi być jakiś kompromis

I muszę się Wam pochwalić, bo na początku w pierwszej części naszego wątku pisałam o mega problemach z rodzicami, a wczoraj... szok. Kopara mi opadła... Mama zapytała, czy jak przyjedziemy w sobotę, to czy moglibyśmy zostać na noc!!!!!!!!! Takiego biegu wydarzeń nie przewidziałam.

A widzisz

Fajnie, że rodzice otrzeźwieli

-------------------
Dziewczyny, miałam dla Agatki takie śpioszki i wczoraj dla Dorotki też kupiłam - tylko wzór inny, ale firma i model ten sam:

http://allegro.pl/ewa-klucze-spioszk...595188094.html

fajne bardzo, polecam wygodne. A dla Agu miałam takie jak tam różowe z biedronkami są i do tego kaftanik

Sprzedawcy tego akurat nie znam, natomiast dużo wtedy u Rodzyneczek kupowałam:

http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=11612773

i ceny mieli fajne (nie wiem, jak teraz, nie porównywałam jeszcze) i szybko wsio porządnie dochodziło. Muszę się u nich teraz rozejrzeć też
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 11:14   #187
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

i uwaga, uwaga- rozpoczynamy z synuniem 23 tydz a to oznacza 6 miesiac na starcie
No to ja w zasadzie też Jakoś tak nie zajarzyłam, że to już mi startnął 6 miesiąc. Jakoś do tego piątego się przyzwyczaiłam Ale fakt jest taki, że u mnie też zaczął się 23 tydzień, a więc i 6 mies.
Mamy ten sam TP, powiedz mi a jakie TP wskazywało Ci usg jak robiłaś badania?? U mnie dwa razy pokazywało na końcówkę grudnia, a ostatnio na 2.01.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-31, 11:16   #188
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

A, i 2 smoczki kupiłam wczoraj avent, 0-6mcy, w kwiatuszki.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 11:19   #189
pstryczek84
Zakorzenienie

Znalazłam cos takiego. Nie znam się na tym, tzn nigdy nie kupowałam ocieplanych leginsów wiec niech sie wypowiedza doswiadczone dziewczyny. a myslę ze cena przyzwoita

http://moda.allegro.pl/ocieplane-leg...568278892.html

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 11:21   #190
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Znalazłam cos takiego. Nie znam się na tym, tzn nigdy nie kupowałam ocieplanych leginsów wiec niech sie wypowiedza doswiadczone dziewczyny. a myslę ze cena przyzwoita

no ale to nie są ciążowe....
Stary 2012-08-31, 11:22   #191
pstryczek84
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36230313]A, i 2 smoczki kupiłam wczoraj avent, 0-6mcy, w kwiatuszki.[/QUOTE]
Kurka, ja jeszcze NIC nie mam. Jak zacznę kupować to was zamęczę pytaniami

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-31, 11:23   #192
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
no zrobi taki jaki każda potrzebuje
ja mam L i są akurat...ani za małe ani za duże
To ja nie mam pojęcia jakie
Jestem niska (163), ale mam dużą pupę i uda

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 11:23   #193
badziabadzia
Zakorzenienie

djerba, a jak z długością tych legginsów? bo ja też bym się pisała.. ale ja jestem dość wysoka i zazwyczaj tylko do kostek mi sięgają..
Stary 2012-08-31, 11:24   #194
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
no ale to nie są ciążowe....
no wiem ale ten stan jakiś taki wysoki się wydaje dlatego się pytam

Stary 2012-08-31, 11:26   #195
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
To ja nie mam pojęcia jakie
Jestem niska (163), ale mam dużą pupę i uda
L, mamy ten sam wzrost

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
djerba, a jak z długością tych legginsów? bo ja też bym się pisała.. ale ja jestem dość wysoka i zazwyczaj tylko do kostek mi sięgają..
te, które mam są dłuższe niż za kostkę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-31, 11:26   #196
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:

O ile mnie pamięć nie myli to Ty chyba zamawiałaś spodnie ciążowe na allegro?? przyszły już i jak dobre są??
Kurcze tak na 90% mi się wydaje, że to Ty o tym pisałaś w poprzedniej części ale jak Cię pomyliłam to sorki
Stary 2012-08-31, 11:26   #197
badziabadzia
Zakorzenienie

ja dziś kupiła na bazarku dwie pary spodni - jedne właśnie leggisny a drugi eteż elastyczne ale trochę inne (żadne nie są ciążowe) no i legginsy mogłyby być dłuższe.. ale mam nadzieje, że się rozciągną trochę

a tam na aukcji długośc jest 72 chyba to mało.. ale na długości rozciągają się też?
Stary 2012-08-31, 11:27   #198
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
no wiem ale ten stan jakiś taki wysoki się wydaje dlatego się pytam
nieeeeee, to muszą być konkretnie ciążowe, żeby cię nie cisnęło w brzuszek... musi być specjalne miejsce na brzuszek
no i modelować to się będziemy po ciąży...bo jak widzę te są modelujące, więc zapewne niewiadomo jak ściskające brzuch i uda.
Stary 2012-08-31, 11:31   #199
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość

U nas na radzie dyrka mówiła to samo. Jeszcze w tym roku jako tako skleciła każdemu po etacie, gołym oczywiście, ale w przyszłym to połowa na pewno na niepełnych będzie. Ciekawe co ze mną we wrześniu poczynią??? Póki co ja też się cieszę z rocznego urlopu, choć mam zamiar korzystać z imprez szkolnych, np. Dzień Nauczyciela
A ty masz umowę na stałe? Chciaz w dzisiejszych czasach to te umowy na stałe to se mozna o kant d....y potłuc ja zrobilam w tym roku mianowanie, umowa na stałe a i tak się boje bo nigdy nie wiesz czy czasem ktoś cie nie wygryzie

Cytat:

Badanie u gina to nie będzie połówkowe, tylko zwykłe, standardowe. Ale co miesiąc mam robione dopochwowe USG, więc mam nadzieję, że płeć zdradzi. 3mam kciuki za Twoją wizytę. Uff, już mnie stres ogarnia na samą myśl o badaniu, ale i cieszę się, że dzidziola zobaczę.
To trzymam kciuki żebyś się dowiedziała a który to tydzień?

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Cytat:
nieeeeee, to muszą być konkretnie ciążowe, żeby cię nie cisnęło w brzuszek... musi być specjalne miejsce na brzuszek
no i modelować to się będziemy po ciąży...bo jak widzę te są modelujące, więc zapewne niewiadomo jak ściskające brzuch i uda.
Aaaaaawidzisz, jak to dobrze mieć doswiadczone mamy na forum

Cytat:
L, mamy ten sam wzrost

o boszeee, to ja przy swoich 178 cm to bede musiała chyba
6XL zamówic

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-31, 11:33   #200
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
ja dziś kupiła na bazarku dwie pary spodni - jedne właśnie leggisny a drugi eteż elastyczne ale trochę inne (żadne nie są ciążowe) no i legginsy mogłyby być dłuższe.. ale mam nadzieje, że się rozciągną trochę

a tam na aukcji długośc jest 72 chyba to mało.. ale na długości rozciągają się też?
no ale brzuch ci jeszcze urośnie...
ja w poprzedniej ciąży nosiłam też do pewnego czasu zwykłe..ale później już nie wyrabiałam jak mnie guma cisnęła na brzuchu...

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:

no jak na mój wzrost wystarczająco..a ja nie wiem jaki Ty masz.....
Stary 2012-08-31, 11:38   #201
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
O ile mnie pamięć nie myli to Ty chyba zamawiałaś spodnie ciążowe na allegro?? przyszły już i jak dobre są??
Kurcze tak na 90% mi się wydaje, że to Ty o tym pisałaś w poprzedniej części ale jak Cię pomyliłam to sorki
Tak, to ja razem ze spódnicą. ale jeszcze nie przyszły czekam i czekam i czekam.....

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Córce zatrudnimy opiekunkę, za opiekunkę zapłacę góra 1000 zł a zarobię 1300 ale Euro. Biuro mamy w bloku obok to nawet będę miała możliwość zajrzeć do domu.
matuchno! 1300 EURO?!? Az sprawdziłam z ciekawości po ile stoi ta waluta
Tyle to ja może w przyszłym życiu będę zarabiać

Stary 2012-08-31, 11:39   #202
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
L, mamy ten sam wzrost

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Takie wielgasy? To ja też chyba będę chciała. Do kiedy trzeba się zdeklarować?

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 11:41   #203
eff8
Zakorzenienie

djerba to ja tez sie pisze na takie leginsy i ocieplane i zwykle hehe

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 11:41   #204
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
No to ja w zasadzie też Jakoś tak nie zajarzyłam, że to już mi startnął 6 miesiąc. Jakoś do tego piątego się przyzwyczaiłam Ale fakt jest taki, że u mnie też zaczął się 23 tydzień, a więc i 6 mies.
Mamy ten sam TP, powiedz mi a jakie TP wskazywało Ci usg jak robiłaś badania?? U mnie dwa razy pokazywało na końcówkę grudnia, a ostatnio na 2.01.
Ja niby tez mam termin na 06.01 a z obliczeń wychodzi mi 21 tydz i 4 dzień i tego się trzymam jak narazie. Ciekawe co mi pani gin w srodę powie ale jak sie pytałam na wczesniejszych wizytach to ze data bez zmian

Stary 2012-08-31, 11:42   #205
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Takie wielgasy? To ja też chyba będę chciała. Do kiedy trzeba się zdeklarować?

Ojjj...to tylko literka
Dajmy na to, że do poniedziałku
Może by mi się udało zagadać, żeby kobita uszyła dla każdej po innej długości? tzn dla tych takich specjalnie wysokich :P
Stary 2012-08-31, 11:43   #206
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
A ty masz umowę na stałe? Chciaz w dzisiejszych czasach to te umowy na stałe to se mozna o kant d....y potłuc ja zrobilam w tym roku mianowanie, umowa na stałe a i tak się boje bo nigdy nie wiesz czy czasem ktoś cie nie wygryzie

To trzymam kciuki żebyś się dowiedziała a który to tydzień?

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Tak, na stałe. Mianowanego robiłam rok temu. O tyle dobrze, że skończyłam dwa kierunki, więc mam nadzieję, że moim przypadku z tymi godzinami za rok nie będzie problemu i etat się uzbiera.

Wczoraj zaczął się 18 tydzień ciąży, a ja nadal nie czuję konkretnych ruchów maleństwa. Takie pyknięcia, pstryknięcia tylko. Zaczynam się martwić.
Stary 2012-08-31, 11:45   #207
measia
Wtajemniczenie

GG do measia Send a message via Skype™ to measia

ja mam takie ogrodniczki i sobie je bardzo chwale http://moda.allegro.pl/mega-ogrodnic...577112928.html do tego dwie spodnice tego typu http://moda.allegro.pl/spodnica-ciaz...571911533.html jedna ciemna jak spodnie z dzidziusiem, druga bezowa za stopkami. bardzo wygodne do lazenia. oprocz tego mam jeans - y ale ich nie lubie bo w samochodzie musze je rozpinac bo mi gniota brzuch. kupilam tez z ciekawosci do samochodu adapter do pasow taki i jestem z niego bardzo zadowolona http://www.ebay.co.uk/itm/Pregnancy-...item4169ff6680
measia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 11:46   #208
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36230193]Ja sobie zrobię - przed lustrem

Ja od dołu mam jeansy, bojówki, 2 spódnice, 2 na szelkach - takie ogrodniczki. ALe legginsy też jakieś się przydadzą.

O, to co ty robisz, że biuro będzie?

A widzisz

Fajnie, że rodzice otrzeźwieli

-------------------
Dziewczyny, miałam dla Agatki takie śpioszki i wczoraj dla Dorotki też kupiłam - tylko wzór inny, ale firma i model ten sam:

http://allegro.pl/ewa-klucze-spioszk...595188094.html

fajne bardzo, polecam wygodne. A dla Agu miałam takie jak tam różowe z biedronkami są i do tego kaftanik

Sprzedawcy tego akurat nie znam, natomiast dużo wtedy u Rodzyneczek kupowałam:

http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=11612773

i ceny mieli fajne (nie wiem, jak teraz, nie porównywałam jeszcze) i szybko wsio porządnie dochodziło. Muszę się u nich teraz rozejrzeć też [/QUOTE]

Ja mam zamiar kupić śpioszki i kaftaniki z ewa klucze. Powiem tak rozglądałam się, po sprzedawcach na allegro i sprzedawca justinex ma najniższe ceny i duży wybór ewa klucze.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2012-08-31, 11:46   #209
pstryczek84
Zakorzenienie

Dziewczyny, widziałyście to? (UWAGA - dla tych o mocnych nerwach!!!)

http://fakty.interia.pl/galerie/swia...,1674213,1,268

Ja obejrzałam dwa pierwsze zdjecia i wiecej nie dałam rady

Stary 2012-08-31, 11:48   #210
measia
Wtajemniczenie

GG do measia Send a message via Skype™ to measia

Cytat:
Wczoraj zaczął się 18 tydzień ciąży, a ja nadal nie czuję konkretnych ruchów maleństwa. Takie pyknięcia, pstryknięcia tylko. Zaczynam się martwić.
mozesz zaczac odczuwac dopiero w 20 tygodniu ciazy ruchy, masz czs jeszcze
measia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości