|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 | |||
|
Konto usunięte
|
Dot.: "Pracy szukamy-ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. 3."
Cytat:
ja miałam taką panią od niemieckiego. ale co z tego, jak potem w LO uczyliśmy się od nowa, bo nikt nic nie umiał prócz mnie i mieliśmy babkę, która kazała zakuwać formułki i uczyć się ich na pamięć![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
Niemiecki, znam podstawowy, ale nie ciągnie mnie do tego języka. Owszem, zamówie nocleg w hotelu, przełączę rozmowę, napiszę prosty mail i tyle mi wystaczy. Z czytaniem jest lepiej, rozumiem większość tekstu, który wpadnie mi w ręcę, ale przestałam mieć do niego pasję i nie chcę się zmuszać do jego nauki... Hiszpański zawsze mi się marzył, od kiedy pierwszy raz odwiedziłam ten kraj i mam zamiar jego zakończyć certyfikatem, stąd szkoła językowa. A szwedzki.. Azwedzki dla samej siebie. aczkolwiek, nie wykluczam zapisania na się kurs w przyszłym roku, o ile starczy funduszy. Choć na razie książką którą kupiłam okazała się ch****ią, więc zawieszam moje chęci... Prawda, że w CV lepiej jest pisać jak zna się język komunikatywnie i ja tak robię, natomiast w liście motywacyjnym podaję iż, interesuję się kulturą i historią Hiszpanii i stąd rozpoczęłam naukę w szkole językowej. Pomijam, że teraz mam na to czas, nie ma dziecka na utrzymaniu i mogę kasę inwestować w siebie. Lata lecą, młodsza nie będę, więc póki mam siłę, czas i pieniądze, to wole w siebie inwestować. ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 Czas edycji: 2012-10-14 o 13:12 |
|||
|
|
|
#182 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#183 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#184 |
|
Konto usunięte
|
Nie mam pojecia
nie wiem czy hiszpański czy portugalski na razie zrobiłam dzisiaj 3 lekcje hiszpańskiego i zamowiłam http://allegro.pl/jezyk-hiszpanski-w...html...jeszcze z tego wydania jak będzie dobre angielski zamówie. O ile mi dostarczą ![]() http://www.youtube.com/watch?v=Qv8xfW9WF3U http://www.youtube.com/watch?v=_QgPx48yD4E http://www.youtube.com/watch?v=00ZrzTajwAM |
|
|
|
#185 | |
|
Konto usunięte
|
bo w każdej pracy wymagają chociaż komunikatywnej znajomości tego języka
---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
![]() Mi się marzy jeszcze włoski, ale lektorka powiedziała, że jak pouczymy się koło półtora roku hiszpańskiego to naturalnie do głowy wejdzie nam włoski, więc poczekam te półtora roku
Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 Czas edycji: 2012-10-14 o 13:21 |
|
|
|
|
#186 |
|
Konto usunięte
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;37062709]Wiesz jaki był powód mojej lektorki od hiszpańskiego, że zaczęła się uczyć? Enrique Iglesias! Luz ;-)[/QUOTE]
w tamtych czasach wolałam Rickiego ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;37062729]bo w każdej pracy wymagają chociaż komunikatywnej znajomości tego języka ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- słonko, zaloguj się na strone spanishdict.com, tam jest hiszpański po angielsku. naucz się hiszpańskiego, to będziesz chłonęła portugalski jak gąbka. nie wiem, jak u ciebie ale w wawie jest szkoła, gdzie można uczyć się obu na raz, ale to może się pokręcić ![]() Mi się marzy jeszcze włoski, ale lektorka powiedziała, że jak pouczymy się koło półtora roku hiszpańskiego to naturalnie do głowy wejdzie nam włoski, więc poczekam te półtora roku [/QUOTE]Ta ja to do podstaw zaczynam żebym ja znała dobrze angielski to i chińskiego bym się uczyła jak znajomy, tyle że jest tłumaczony tylko na angielski
|
|
|
|
#187 |
|
Konto usunięte
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#188 |
|
Zadomowienie
|
Żałuję, że nie poszłam na politechnikę. Miałabym tytuł inż., nauczyłabym się porządnie języka i byłoby łatwiej za granicą.
Moja rodzina w Niemczech twierdzi, że inż. mają łatwiej z pracą
|
|
|
|
#189 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
a na pewno mają łatwiej za granicą, bo w Polsce jak na razie to zamykają zakłady jeden za drugim:/ |
||
|
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w liceum miałam fajną babkę od niemieckiego i super gościa od angielskiego.
z niemieckiego potrafiła nas przycisnąć i wszystko to co umiem z niemieckiego to umiem dzięki niej, ale na studiach się uwsteczniłam, miałam koszmarną babkę która jak wymawiała jakieś zdanie to nie wiadomo czy w tym zdaniu mówiła "dem czy den"...efektem czego było to że miałam jedno zdanie zapisane na dwa sposoby... (przy czym oba wg. niej były poprawne jak się zapytało...) A gość z angielskiego był ekstra. Też dzięki niemu nauczyłam się wiele. A dla chcących osób z mojej grupy (u mnie grupy z języków składały się ze zlepku uczniów z kilku klas, ale na szczęście poziomy były dobrze dopasowane) specjalnie poświęcając własny czas zostawał raz w tygodniu na 2 godziny lekcyjne i sam od siebie nas do matury rozszerzonej przygotowywał. Pisaliśmy referaty i eseje, mieliśmy zaawansowane słownictwo, do tego pełno ćwiczeń gramatycznych pod FCE. I jak nikt tłumaczył gramatykę... Takich nauczycieli mieć to był skarb. |
|
|
|
#191 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
jakoś od początku dosyć łatwo "wchodził mi niemiecki" Ale to prawda jest jest dobry nauczyciel to na prawde idzie się czegoś nauczyć. Znów miałam ze 3 lata angielski na zasadzie kto zdawał mature ten się uczyl a reszta robiła co chciała więc nic z tych lekcji nie wyniosłam tylko kupa śmiechu była i rozmawianie ![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Tusia dzięki za stronke, ale tak przeglądam i jeszcze nie dla mnie zamówilam w końcu i hiszpański w 30 dni i angielski zobacze co ciekawego w nich będzie przynajmniej mają płyty to chociaż sobie posłucham
Edytowane przez 201609081836 Czas edycji: 2012-10-14 o 14:15 |
||
|
|
|
#192 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#193 |
|
BAN stały
|
"Zatrudnię budowlańca z grupą
Zatrudnię budowlańca z grupą o niepełnosprawności z doświadczeniem.(murowanie ,prace wykończeniowe ......)" W głowach się im poprzewracało by od budowlańców wymagać stopień niepełnosprawności. Na pewno chodzi o stopień załatwiony na lewo,( by dostać z pfron środki na pracownika) bo nie wyobrażam sobie budowlańca na wózku inwalidzkim. Następne podobne ogłoszenie znalazłam. Praca w stacji demontażu pojazdów Bezwzględnym warunkiem zatrudnienia jest posiadanie grupy inwalidzkiej. ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Kiedyś była mowa o sklepach spożywczych. Teraz nawet do takich chcą doświadczenie. Przyjmę do pracy w sklepie spożywczym osoby tylko z doświadczeniem w handlu . CV ze zdjęciem wysyłać na .. " Człowiek przeglądając oferty pracy, tylko się denerwuję i tyle
Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2012-10-14 o 17:20 |
|
|
|
#194 |
|
Raczkowanie
|
dziś niedziela, wczoraj byłam na imprezie i powiem wam, humorek mi sie poprawił. Jutro poniedziałek i jestem maksymalnie nakręcona na to, że jutro będą ogłoszenia o pracę, na których ja zabłysnę i będę w końcu pracować
|
#195 |
|
Raczkowanie
|
Jutro dwie rozmowy. Cholernie się boję
|
|
|
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma się co bać!
![]() Każda rozmowa to szansa na zatrudnienie
|
#197 |
|
Inkwizytor
|
Eff...nie mam nastroju na poniedziałek
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
|
|
|
#198 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#199 |
|
Raczkowanie
|
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
A ja na jutro czekam pozytywnie nastawiona. Byłam dziś w 2 galeriach i mam kilka sklepów do zostawienia CV więc jutro się wybiorę
|
|
|
|
#201 |
|
Inkwizytor
|
Mnie ten sobotni telefon ze sklepu sportowego tak wkurzył że jeszcze się nie uspokoiłam.
Czasem się zastanawiam czy ja jestem najbardziej niezaradną życiowo osoba na świecie - patrz,ac po znajomych zaczyna na to wyglądać
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
|
|
|
#202 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------
|
|
|
|
|
#203 |
|
Zakręcony Chochlik
|
Jestem zła, bo muszę kupić ubrania do biura (koszule, żakiet, spódnice itp.) a nie mogę nic ładnego znaleźć!!
|
#204 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#205 | |
|
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
choć go nie szukałam.
|
|
#206 |
|
Raczkowanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;37062390]wyjątek potwierdza regułę
ja miałam taką panią od niemieckiego. ale co z tego, jak potem w LO uczyliśmy się od nowa, bo nikt nic nie umiał prócz mnie i mieliśmy babkę, która kazała zakuwać formułki i uczyć się ich na pamięć![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Angielski szlifuję stale, czytam książki i oglądam filmy, czasem używam w pracy. Nie uczę się go, tak jak hiszpańskiego. Po prostu czytam artykuły, książki - to już inny etap uczenia się niż początkowy. Niemiecki, znam podstawowy, ale nie ciągnie mnie do tego języka. Owszem, zamówie nocleg w hotelu, przełączę rozmowę, napiszę prosty mail i tyle mi wystaczy. Z czytaniem jest lepiej, rozumiem większość tekstu, który wpadnie mi w ręcę, ale przestałam mieć do niego pasję i nie chcę się zmuszać do jego nauki... Hiszpański zawsze mi się marzył, od kiedy pierwszy raz odwiedziłam ten kraj i mam zamiar jego zakończyć certyfikatem, stąd szkoła językowa. A szwedzki.. Azwedzki dla samej siebie. aczkolwiek, nie wykluczam zapisania na się kurs w przyszłym roku, o ile starczy funduszy. Choć na razie książką którą kupiłam okazała się ch****ią, więc zawieszam moje chęci... Prawda, że w CV lepiej jest pisać jak zna się język komunikatywnie i ja tak robię, natomiast w liście motywacyjnym podaję iż, interesuję się kulturą i historią Hiszpanii i stąd rozpoczęłam naukę w szkole językowej. Pomijam, że teraz mam na to czas, nie ma dziecka na utrzymaniu i mogę kasę inwestować w siebie. Lata lecą, młodsza nie będę, więc póki mam siłę, czas i pieniądze, to wole w siebie inwestować. ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Wiesz, właśnie ja też sama zaczęłam, ale książka mi zupełnie nie odpowiada. Kupiłabym inną, natomiast mój mąż mnie zamorduje jeśli wdam kasę na kolejną publikację. Ceny są owszem, zbijające z nóg natomiast ja znalazłam jedną szkołę, gdzie zastanawiam się, czy nie zapisać się w przyszłym roku Szkoła Językowa "Centrum Europy"[/QUOTE] z czystym sumieniem mogę polecić audiokurs pimsleur, jak dla mnie super bo nauka jest taka, jak uczy się dzieci - dużo powtórzeń, powrotów do wcześniejszych zwrotów i tym podobnych. ale książki wciąż nie mam, a tam pisownia jest jakaś zupełnie inna niż w pozostałych europejskich językach O_o straszne to jakieś dla mnie btw ja jestem inżynierem i to prawda, że jest łatwiej, ale też jak już się człowiek tyle dziwacznych rzeczy uczył to niekoniecznie chce pracować jako asystentka czy sekretarka, a do takich rzeczy jak na razie tylko mnie zatrudniono ;/ stąd chcę się uczyć języków póki mam czas, wiem, że za granicą ceni się polskich inżynierów i może z tym szwedzkim będę miała większe szanse... Dodam, że mówię już po angielsku na poziomie CPE, francusku B2 i japońsku A2 >_< i co? i nic ;( niestety inna sprawa, że kobietom z tytułem inż jest trudniej ;/ |
|
|
|
#207 | |
|
Inkwizytor
|
Cytat:
|
|
|
|
#208 |
|
Zadomowienie
|
Po jakim kierunku?
Bo sa mniej i bardziej chodliwe. Fakt babkom jest ciezej. Moge potwierdzic, ze firmy czesto szukajac pracownika przez Agencje zaznaczaly ze chca tylko CV facetow..I dochodzilo do sytuacji ze na powiedzmy 30 cv tylko pare bylo od facetow...bo brano ich bez wzgledu na poziom jaki reprezentowali..a potem mysla tacy ze sa zaczepisci... Skoro znasz jezyk na dobrym poziomie aplikuj za granice
|
|
|
|
#209 |
|
Konto usunięte
|
Pojęcie osobistej asystentki ewoluuje- dzisiaj powinna już obrabiać nie jednego, a kilu szefów
:Dwóch dość młodych szefów dobrze prosperującej firmy informatycznej szuka bardzo osobistej asystentki. Wymagane względne pojęcie o informatyce, dyspozycyjność do pracy w pełnym etacie i gotowość do wyjazdów służbowych. Interesuje nas atrakcyjna i naprawdę namiętna dziewczyna. Wszystkich urażonych przepraszamy.
|
|
|
|
#210 |
|
Rozeznanie
|
Pomimo nie najlepszego nastroju po raz kolejny życzę wam na nowy tydzień dużo siły, wytrwałości i powodzenia w poszukiwaniach...
znów kolejny tydzień, połowa października, jeden wielki syf ![]() pracodawcy to idioci
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.

ja miałam taką panią od niemieckiego. ale co z tego, jak potem w LO uczyliśmy się od nowa, bo nikt nic nie umiał prócz mnie i mieliśmy babkę, która kazała zakuwać formułki i uczyć się ich na pamięć

i zamowiłam