Denerwujące/dziwne/zabawne tendencje w filmach i serialach - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-10-26, 09:40   #181
Shinn
Zakorzenienie

Dot.: Denerwujące/dziwne/zabawne tendencje w filmach i serialach

Cytat:
Napisane przez Alexandraa Pokaż wiadomość
No co Ty?
Naprawdę, mieszkam obok telewizji to się naoglądałam Bogusława w akcji. W każdym razie, piękne komisariaty istnieją.. w telewizji tylko

Cytat:
Napisane przez Mocny Akcent Pokaż wiadomość
Wczoraj oglądałam na TVP rodzinkę.pl.

Zwróciłam uwagę na kolejną rzecz, która ma powiązanie z całą gamą innych filmów czy seriali - dzieci są rozpuszczone ile wlezie. Wszystkie i wszędzie. Mają wszystko, biedy nie zaznali, w dodatku są obdarzane bezgraniczną miłością, mogąpsykować, odzywać się byle jak, ale i tak żadnych konsekwencji. Oczywiście wiadomo, film to film. Ale jak się jeden dzieciak z drugim napatrzy co w TV, to zacznie chcieć naśladować, że "Tomek może a ja nie".
No, no właśnie o tym pisałam kilka postów wyżej.

Wiki Królikowska: Ładne nogi, płaski brzuch czy fajne cycki?
Jakub Żulczyk: Przede wszystkim jędrny mózg.

Shinn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-26, 11:18   #182
hanna_f
BAN stały

Po obejrzeniu wczorajszego odcinka 90210 przypomniało mi się jeszcze jedno : nienaturalna ufność i nieinteresowanie się swoimi przyjaciółmi. Sytuacja z w/w serialu : typ miał jechać kręcić film w Peru do czego zmuszała go jego szalona wspólniczka, wspólniczkę zabił (prawdopodobnie), więc jechać już nie musi, na pytanie swojego kumpla czemu nie jedzie odpowiada enigmatycznie "Muszę coś przemyśleć" i kumpel nie drąży. W realnym życiu taka odpowiedź w życiu by mnie nie zadowoliła. A w serialach ktoś powie "Muszę coś załatwić/muszę coś naprawić/muszę coś przemyśleć/wiem co zrobić" itp. i wszyscy zachowują się jakby wiedzieli o co chodzi.

Edytowane przez hanna_f
Czas edycji: 2012-10-26 o 11:21
hanna_f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-28, 13:07   #183
Wyrak
Zakorzenienie

[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;37186749]Mieszkanie Chandlera i Joeya było tylko wynajmowane, a mieszkanie dziewczyn było odziedziczone, przez Monice po babci
[/QUOTE]

To nieco zmienia postac rzeczy

Cytat:
Napisane przez hanna_f Pokaż wiadomość
Wpadanie na siebie, jaki to świat mały, w normalnym życiu możliwość, że kobieta wpadnie na swojego męża z kochanką jest bardzo mała, a tam dzieje się to non stop.
Jak dla mnie tak np. w "Czasie Honoru" bylo/jest - moznaby pomyslec, ze ta Warszawa to miescina jakas, wszyscy chodza po tych samych skwerkach, parkach itd.

Cytat:
Napisane przez kluska0 Pokaż wiadomość
W tym samym miejscu czytalam też, że większość bohaterów, szczególnie kobiety, nie założyły tych samych ciuchów dwa razy, czyli jeden outfit na odcinek był.
To kompletnie nierealistyczne Duzo lepiej wyglada, gdy ciuchy bohaterow sie powtarzaja.

Cytat:
Napisane przez chomi Pokaż wiadomość
Ja zauważyłam, że po scenie seksu, gdy doszło już do orgazmu bohatera, a co za tym idzie do wytrysku, partnerka po prostu zeskakuje z faceta i leżą sobie dalej razem spokojnie, przytuleni i często tak zasypiają... Osobiście nie wiem czy mogłabym spokojnie leżeć mając między nogami coś lepkiego, a jeśli nawet uprawiali seks w gumce, to nie wiem czy nie zdejmowanie jej i spanie sobie w najlepsze, jest realistyczne ;|
A jakoś nikomu nie przychodzi do głowy prysznic czy choćby jakiekolwiek ogarnięcie się po stosunku
+ ograzm oboje maja w tym samym czasie, zawsze
+ kobieta zwykle jest ubrana w stanik/bluzke

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Ja chciałam dorzucić całowanie się par w łóżku zaraz po przebudzeniu, ostatnio oglądałam jakiś serial i były pokazane 3 takie szczęśliwe poranki, a ja sobie myślę fuuu ludzie idźcie umyć zęby
Dla mnie to cos zupelnie normalnego. Chyba wypada wspolczuc problemow z odorem z jamy ustnej ?

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-28, 13:19   #184
saane
Zakorzenienie

A ja może dołączę jeszcze bajki oglądałam dzisiaj z małą kuzynką 'My little pony' i nie mogę zrozumieć, dlaczego wszyscy w nich wrzeszczą, są bezsensowne dialogi i właściwie jest brzydka 'grafika'. Nawet dubbing mnie denerwuje

Nie odkładaj niczego na później!...

...bo później też Ci się nie będzie chciało

130/1000
saane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-28, 22:05   #185
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

http://www.pudelek.pl/artykul/44228/...mnie_sytuacja/

A jednak ktoś chodzi w szpilach po domu...
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-28, 22:37   #186
saane
Zakorzenienie

O kurde przecież to jest w ogóle niezdrowe

Chociaż... Kto by wierzył pudelkowi?

130/1000
Stary 2012-11-01, 21:23   #187
abiblabla
Zakorzenienie

do opisanych przez was mogę jeszcze dodac:
1) zawsze mnie denerwuje gdy w filmach akcji jakiś bohater (czasem zły czasem dobry) biegnie ulicą, dopada do pierwszego lepszego samochodu i dawaj za fraki wyciąga kierowce, wsiada do środka i już go nie ma. całośc trwa 2-3 sekundy. czy w USA nikt już nie zapina pasów?

2) w sumie mniej denerwujące ale zawsze wywracam oczami w takich scenach: jeden koleś dzwoni do drugiego "włacz tv/kanał 2" koleś włącza a tam akurat prezenterka dopiero ZACZYNA mówic zabiciu polityka/wypadku samolotu czy innym dramacie. nie jest to w połowie opisu newsa tylko "z ostatniej chwili! bla bla bla" ten który dzwonił to jasnowidz był że wiedział co powiedzą za 5 sekund?

a tak przy okazji: http://25.media.tumblr.com/tumblr_m2...r2vo1_1280.jpg

Edytowane przez abiblabla
Czas edycji: 2012-11-01 o 21:31
abiblabla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 05:15   #188
201604190949
Konto usunięte

Jeśli dobrze pamiętam to ktoś wyliczył, że miejsca było w bród, owszem, ale ciężar byłby za duży.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 08:54   #189
Mocny Akcent
Dolce vita

W jednym z odcinków "Lekarzy"była wzmianka, że dr Alicja urodziła się w 1988 roku Baba ponad 30 lat, a robią z niej w serialu młódkę
Mocny Akcent jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 09:02   #190
Shinn
Zakorzenienie

Cytat:
W jednym z odcinków "Lekarzy"była wzmianka, że dr Alicja urodziła się w 1988 roku Baba ponad 30 lat, a robią z niej w serialu młódkę
Jak w 1988 to chyba jeszcze nie po 30

Stary 2012-11-02, 09:09   #191
Mocny Akcent
Dolce vita

Cytat:
Napisane przez Shinn Pokaż wiadomość
Jak w 1988 to chyba jeszcze nie po 30
W sensie, że aktorka jest już po 30. (34 lata) a gra młodą dziewczynę. To się gryzie, bo widać, ze M.Różczka wygląda na te 30-parę lat. Nie dałabym jej 24 lat. Nigdy w zyciu. Tak samo Małaszyński "starszy"dojrzały mężczyzna, a nie młody już chłopak. No wiecie o co chodzi.
Stary 2012-11-02, 09:12   #192
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c
Konto usunięte

Cytat:

Ja tam słyszałam '78

Śmieszy mnie natomiast w filmach głównie amerykańskich, jak mówią o mocnej wódce i dosłownie walą ją szklankami bez skrzywienia czy zachłyśnięcia szklanka po szklance, bohater nadal twardo stoi na nogach, zero mdłości, zagryzienia czymkolwiek, monolog i kolejna szklanka siup! butelka w 10 min a gościu dalej jak szczygiełek na wiosnę
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 09:13   #193
Shinn
Zakorzenienie

Cytat:
W sensie, że aktorka jest już po 30. (34 lata) a gra młodą dziewczynę. To się gryzie, bo widać, ze M.Różczka wygląda na te 30-parę lat. Nie dałabym jej 24 lat. Nigdy w zyciu. Tak samo Małaszyński "starszy"dojrzały mężczyzna, a nie młody już chłopak. No wiecie o co chodzi.
Aaaa w tym sensie. No, ale skoro '88 rocznik, to ma 24 lata. A czy lekarze nie mają trochę więcej? Sama medycyna chyba trwa 6 lat. Czyli wychodzi, że musiałaby jeszcze studiować. A mimo, ze ona na jakimś stażu jest, to przedstawiona w tym serialu niczym lekarz z 20 letni stażem. Albo ja coś źle rozumiem, albo niedopatrzenie ze strony twórców serialu.

Stary 2012-11-02, 09:53   #194
Mocny Akcent
Dolce vita

[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;3737669 9]Ja tam słyszałam '78 [/QUOTE]
o masz, może ja źle usłyszałam

[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;3737669 9]Śmieszy mnie natomiast w filmach głównie amerykańskich, jak mówią o mocnej wódce i dosłownie walą ją szklankami bez skrzywienia czy zachłyśnięcia szklanka po szklance, bohater nadal twardo stoi na nogach, zero mdłości, zagryzienia czymkolwiek, monolog i kolejna szklanka siup! butelka w 10 min a gościu dalej jak szczygiełek na wiosnę [/QUOTE]
o tak. A po takim piciu nie dość, że prawie ich nie bierze, nie widać, to jeszcze kaca nie mają (albo jakaś wzmianka o kacu,a le daj Boże każdemu mieć takiego nie-kaca).
Cytat:
Napisane przez Shinn Pokaż wiadomość
Aaaa w tym sensie. No, ale skoro '88 rocznik, to ma 24 lata. A czy lekarze nie mają trochę więcej? Sama medycyna chyba trwa 6 lat. Czyli wychodzi, że musiałaby jeszcze studiować. A mimo, ze ona na jakimś stażu jest, to przedstawiona w tym serialu niczym lekarz z 20 letni stażem. Albo ja coś źle rozumiem, albo niedopatrzenie ze strony twórców serialu.
często jest w tych filmach i serialach tak, że bohaterowie są wyidealizowani. Są najpiękniejsi, mają powodzenie i sa wyspecjalizowani we wszystkim. Błyskają mózgiem w każdej dziedzinie.
Stary 2012-11-02, 10:35   #195
taka_sobie_jedna
Wtajemniczenie

Ale się uśmiałam

Dorzucę jeszcze od siebie:
- agentki specjalne udają się w pościg w wysokich obcasach i obcisłych przylegających ubraniach a tak zgrabnie i sprytnie gonią tych przestępców. Do tego te obcasy zawsze mają z tłumikami albo jest to specjalny rodzaj obcasów pościgowych, które w ogóle nie produkują dźwięku, więc kiedy się skradają nikt ich nie słyszy podczas gdy one słyszą każdy szelest

- akcja dzieje się na dachu pociągu, pociąg pędzi, rzuca pasażerami w środku ale na dachu jakaś lepsze przyczepność i bohaterowie podczas wielkiego mordobicia na tym dachu, nie spadają. Skaczą, robią salta, przewroty, kopniaki z półobrotu ale nie spadają
taka_sobie_jedna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 12:29   #196
Wredonisia
Zadomowienie

GG do Wredonisia

pewnie już ktoś o tym pisal: Bohater dzwoni do kogoś na komórkę, dwa sygnaly- Nie odbiera!
Nie wiem jak to jest w iPhonach (które coraz czestsze w serialach nawet w Polsce) ale mój telefon podczas rozmowy ma wylączony ekran (żeby uchem nic nie nacisnąć) a te serialowe- się świecą.
Wredonisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-04, 08:44   #197
mart989
Wtajemniczenie

GG do mart989

W Barwach Szczęścia u Anity ( chyba bo nie pamietam imienia) wykryto cukrzyce.. Kurcze zrobili z tego taki dramat jakby dziewczyna raka miała i nie wiadomo co miałoby jej się stać... Ja wiem że cukrzyca to też nie jest przeziębienie ale z tym można normalnie żyć...
mart989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-04, 09:05   #198
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wredonisia Pokaż wiadomość
pewnie już ktoś o tym pisal: Bohater dzwoni do kogoś na komórkę, dwa sygnaly- Nie odbiera!
Nie wiem jak to jest w iPhonach (które coraz czestsze w serialach nawet w Polsce) ale mój telefon podczas rozmowy ma wylączony ekran (żeby uchem nic nie nacisnąć) a te serialowe- się świecą.
Tak odnośnie dzwonienie mi się skojarzyło, że swego czasu w którymś z seriali wszyscy mieli ustawione identyczne dzwonki w telefonie.
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-04, 11:04   #199
sreberko4
Zakorzenienie

Fajny wątek
Ja najwięcej wpadek zauważyłam w "Pierwszej miłości", teraz już nie wspomnę wszystkich ale co pamiętam:
-nie wiem która to postać ale chyba Kinga jak miała grzywke-w domu grzywa podcięta a potem wchodzi do Barbariana i grzywka znowu dłuzsza-niedopilnowanie szczególu, sceny kręcone w innym czasie.
-Marysia mieszkająca sama w mieszkaniu, pracujaca w kwiaciarni lub bezrobotna. Obecnie niby ma prace do której chodzi raz na ruski rok ale zawsze ma pieniadze;/
sreberko4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-04, 11:16   #200
Dotka90
Zakorzenienie

Hitem w Pierwszej Miłości jeszcze było, że Marysia na 5 roku MEDYCYNY, rzuciła studia po to, żeby pracować w kwiaciarni
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-04, 11:24   #201
Shinn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Hitem w Pierwszej Miłości jeszcze było, że Marysia na 5 roku MEDYCYNY, rzuciła studia po to, żeby pracować w kwiaciarni
Tak, albo, że nigdy przez 5 lat studiów nie zajrzała do książek

Stary 2012-11-04, 11:49   #202
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Albo, że te jej studia ciągnęły się w nieskończoność, podczas gdy brat Pawła zdążył przejść w tym czasie kilka etapów edukacji
Stary 2012-11-04, 12:04   #203
Shinn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Albo, że te jej studia ciągnęły się w nieskończoność, podczas gdy brat Pawła zdążył przejść w tym czasie kilka etapów edukacji
Pierwsza Miłość dużo ma takich smaczków, z których można się pośmiać.
Pamiętaj jak Artur był w jakimś barze i miał gdzieś zadzwonić (dokładnie nie pamiętam) i poleciał mniej więcej taki tekst: Mam w Heyah- to świetna sieć, ma darmowe minuty i można dzwonić do wszystkich Pamiętam jaką miałam minę, idealne lokowanie produkty.

Stary 2012-11-04, 12:40   #204
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

A to widziałyście: http://www.dailymotion.com/video/x7v...niary-kurc_fun ?
Stary 2012-11-04, 13:50   #205
Wredonisia
Zadomowienie

GG do Wredonisia

Cytat:
Napisane przez mart989 Pokaż wiadomość
W Barwach Szczęścia u Anity ( chyba bo nie pamietam imienia) wykryto cukrzyce.. Kurcze zrobili z tego taki dramat jakby dziewczyna raka miała i nie wiadomo co miałoby jej się stać... Ja wiem że cukrzyca to też nie jest przeziębienie ale z tym można normalnie żyć...
Na Wspólnej Zuza ma HIV, i jakoś żyje spokojnie
Cytat:
Umarłam

A co z akcją: Niczego nie dotykaj/ Nie wchodź tam/ Nie wychodź z samochodu - i zawsze wychodzą i Ludzka Stonoga albo inny horror murowany!
Wredonisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-04, 15:38   #206
winterlly
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Tak odnośnie dzwonienie mi się skojarzyło, że swego czasu w którymś z seriali wszyscy mieli ustawione identyczne dzwonki w telefonie.

a jak nie odbiera to zawsze jest poczta głosowa i nagranie tej osoby..
nie wiem, u mnie wśród znajomych chyba nikt nie ma nagrania na poczcie, a w serialach zawsze, czy to młody czy starszy

Cały mój świat w Twojej osobie się streszcza

winterlly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-05, 15:50   #207
saane
Zakorzenienie

Cytat:

Czasami czytam 'Świat seriali' i właśnie w najnowszym numerze był artykuł o dziewięciu serialowych absurdach, a w nim prawie wszystkie wymienione w wątku czyżby autor tekstu podczytywał wizaż?

130/1000
Stary 2012-11-05, 22:06   #208
gabi1989
Rozeznanie

- pseudomłodzieżowy język nastolatków (przejaskrawiony)
- druga sprawa (nie wiem, być może w USA tak jest )- spadnie pod czymś, co wygląda jak prześcieradło z satyny, ja bym chyba pod tym zamarzła, pod tym spała Carrie z SATC i bohaterowie filmu "To tylko seks"
gabi1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-06, 00:05   #209
201609062117
Konto usunięte

Cytat:
pełna subtelność
201609062117 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-10, 14:35   #210
sreberko4
Zakorzenienie

Wczorajszy odcinek rodzinki.pl-mmm co tak pachnie?
-kostka rosołowa;D
sreberko4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości