|
|
#181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Denerwujące/dziwne/zabawne tendencje w filmach i serialach
Naprawdę, mieszkam obok telewizji to się naoglądałam Bogusława w akcji. W każdym razie, piękne komisariaty istnieją.. w telewizji tylko
![]() Cytat:
|
|
|
#182 |
|
BAN stały
|
Po obejrzeniu wczorajszego odcinka 90210 przypomniało mi się jeszcze jedno : nienaturalna ufność i nieinteresowanie się swoimi przyjaciółmi. Sytuacja z w/w serialu : typ miał jechać kręcić film w Peru do czego zmuszała go jego szalona wspólniczka, wspólniczkę zabił (prawdopodobnie), więc jechać już nie musi, na pytanie swojego kumpla czemu nie jedzie odpowiada enigmatycznie "Muszę coś przemyśleć" i kumpel nie drąży. W realnym życiu taka odpowiedź w życiu by mnie nie zadowoliła. A w serialach ktoś powie "Muszę coś załatwić/muszę coś naprawić/muszę coś przemyśleć/wiem co zrobić" itp. i wszyscy zachowują się jakby wiedzieli o co chodzi.
Edytowane przez hanna_f Czas edycji: 2012-10-26 o 11:21 |
|
|
|
|
#183 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;37186749]Mieszkanie Chandlera i Joeya było tylko wynajmowane, a mieszkanie dziewczyn było odziedziczone, przez Monice po babci
[/QUOTE] To nieco zmienia postac rzeczy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
+ kobieta zwykle jest ubrana w stanik/bluzke Cytat:
?
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||||
|
|
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
A ja może dołączę jeszcze bajki
oglądałam dzisiaj z małą kuzynką 'My little pony' i nie mogę zrozumieć, dlaczego wszyscy w nich wrzeszczą, są bezsensowne dialogi i właściwie jest brzydka 'grafika'. Nawet dubbing mnie denerwuje
|
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.pudelek.pl/artykul/44228/...mnie_sytuacja/
A jednak ktoś chodzi w szpilach po domu...
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
O kurde
przecież to jest w ogóle niezdrowe ![]() Chociaż... Kto by wierzył pudelkowi?
|
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
do opisanych przez was mogę jeszcze dodac:
1) zawsze mnie denerwuje gdy w filmach akcji jakiś bohater (czasem zły czasem dobry) biegnie ulicą, dopada do pierwszego lepszego samochodu i dawaj za fraki wyciąga kierowce, wsiada do środka i już go nie ma. całośc trwa 2-3 sekundy. czy w USA nikt już nie zapina pasów? ![]() 2) w sumie mniej denerwujące ale zawsze wywracam oczami w takich scenach: jeden koleś dzwoni do drugiego "włacz tv/kanał 2" koleś włącza a tam akurat prezenterka dopiero ZACZYNA mówic zabiciu polityka/wypadku samolotu czy innym dramacie. nie jest to w połowie opisu newsa tylko "z ostatniej chwili! bla bla bla" ten który dzwonił to jasnowidz był że wiedział co powiedzą za 5 sekund? a tak przy okazji: http://25.media.tumblr.com/tumblr_m2...r2vo1_1280.jpg
i'm just standing here being a horse and a wizard Edytowane przez abiblabla Czas edycji: 2012-11-01 o 21:31 |
|
|
|
|
#188 |
|
Konto usunięte
|
Jeśli dobrze pamiętam to ktoś wyliczył, że miejsca było w bród, owszem, ale ciężar byłby za duży.
|
|
|
|
|
#189 |
|
Dolce vita
|
W jednym z odcinków "Lekarzy"była wzmianka, że dr Alicja urodziła się w 1988 roku
|
|
|
|
|
#190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#191 |
|
Dolce vita
|
W sensie, że aktorka jest już po 30. (34 lata) a gra młodą dziewczynę. To się gryzie, bo widać, ze M.Różczka wygląda na te 30-parę lat. Nie dałabym jej 24 lat. Nigdy w zyciu. Tak samo Małaszyński "starszy"dojrzały mężczyzna, a nie młody już chłopak. No wiecie o co chodzi.
|
|
|
|
|
#192 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja tam słyszałam '78 ![]() Śmieszy mnie natomiast w filmach głównie amerykańskich, jak mówią o mocnej wódce i dosłownie walą ją szklankami bez skrzywienia czy zachłyśnięcia szklanka po szklance, bohater nadal twardo stoi na nogach, zero mdłości, zagryzienia czymkolwiek, monolog i kolejna szklanka siup! butelka w 10 min a gościu dalej jak szczygiełek na wiosnę
|
|
|
|
|
|
#193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama medycyna chyba trwa 6 lat. Czyli wychodzi, że musiałaby jeszcze studiować. A mimo, ze ona na jakimś stażu jest, to przedstawiona w tym serialu niczym lekarz z 20 letni stażem. Albo ja coś źle rozumiem, albo niedopatrzenie ze strony twórców serialu.
|
|
|
#194 | |
|
Dolce vita
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;3737669 9]Ja tam słyszałam '78
[/QUOTE] o masz, może ja źle usłyszałam[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;3737669 9]Śmieszy mnie natomiast w filmach głównie amerykańskich, jak mówią o mocnej wódce i dosłownie walą ją szklankami bez skrzywienia czy zachłyśnięcia szklanka po szklance, bohater nadal twardo stoi na nogach, zero mdłości, zagryzienia czymkolwiek, monolog i kolejna szklanka siup! butelka w 10 min a gościu dalej jak szczygiełek na wiosnę [/QUOTE]o tak. A po takim piciu nie dość, że prawie ich nie bierze, nie widać, to jeszcze kaca nie mają (albo jakaś wzmianka o kacu,a le daj Boże każdemu mieć takiego nie-kaca). Cytat:
|
|
|
|
|
|
#195 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale się uśmiałam
![]() Dorzucę jeszcze od siebie: - agentki specjalne udają się w pościg w wysokich obcasach i obcisłych przylegających ubraniach a tak zgrabnie i sprytnie gonią tych przestępców. Do tego te obcasy zawsze mają z tłumikami albo jest to specjalny rodzaj obcasów pościgowych, które w ogóle nie produkują dźwięku, więc kiedy się skradają nikt ich nie słyszy podczas gdy one słyszą każdy szelest ![]() - akcja dzieje się na dachu pociągu, pociąg pędzi, rzuca pasażerami w środku ale na dachu jakaś lepsze przyczepność i bohaterowie podczas wielkiego mordobicia na tym dachu, nie spadają. Skaczą, robią salta, przewroty, kopniaki z półobrotu ale nie spadają
|
|
|
|
|
#196 |
|
Zadomowienie
|
pewnie już ktoś o tym pisal: Bohater dzwoni do kogoś na komórkę, dwa sygnaly- Nie odbiera!
Nie wiem jak to jest w iPhonach (które coraz czestsze w serialach nawet w Polsce) ale mój telefon podczas rozmowy ma wylączony ekran (żeby uchem nic nie nacisnąć
|
|
#197 |
|
Wtajemniczenie
|
W Barwach Szczęścia u Anity ( chyba bo nie pamietam imienia) wykryto cukrzyce.. Kurcze zrobili z tego taki dramat jakby dziewczyna raka miała i nie wiadomo co miałoby jej się stać... Ja wiem że cukrzyca to też nie jest przeziębienie ale z tym można normalnie żyć...
|
|
|
|
|
#198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#199 |
|
Zakorzenienie
|
Fajny wątek
![]() Ja najwięcej wpadek zauważyłam w "Pierwszej miłości", teraz już nie wspomnę wszystkich ale co pamiętam: -nie wiem która to postać ale chyba Kinga jak miała grzywke-w domu grzywa podcięta a potem wchodzi do Barbariana i grzywka znowu dłuzsza-niedopilnowanie szczególu, sceny kręcone w innym czasie. -Marysia mieszkająca sama w mieszkaniu, pracujaca w kwiaciarni lub bezrobotna. Obecnie niby ma prace do której chodzi raz na ruski rok ale zawsze ma pieniadze;/ |
|
|
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
Hitem w Pierwszej Miłości jeszcze było, że Marysia na 5 roku MEDYCYNY, rzuciła studia po to, żeby pracować w kwiaciarni
|
|
|
|
|
#201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
Albo, że te jej studia ciągnęły się w nieskończoność, podczas gdy brat Pawła zdążył przejść w tym czasie kilka etapów edukacji
|
|
#203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętaj jak Artur był w jakimś barze i miał gdzieś zadzwonić (dokładnie nie pamiętam) i poleciał mniej więcej taki tekst: Mam w Heyah- to świetna sieć, ma darmowe minuty i można dzwonić do wszystkich
|
|
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
A to widziałyście: http://www.dailymotion.com/video/x7v...niary-kurc_fun ?
|
|
#205 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A co z akcją: Niczego nie dotykaj/ Nie wchodź tam/ Nie wychodź z samochodu - i zawsze wychodzą i Ludzka Stonoga albo inny horror murowany!
|
|
|
#206 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a jak nie odbiera to zawsze jest poczta głosowa i nagranie tej osoby.. nie wiem, u mnie wśród znajomych chyba nikt nie ma nagrania na poczcie, a w serialach zawsze, czy to młody czy starszy
|
|
|
#207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasami czytam 'Świat seriali' i właśnie w najnowszym numerze był artykuł o dziewięciu serialowych absurdach, a w nim prawie wszystkie wymienione w wątku czyżby autor tekstu podczytywał wizaż?
|
|
|
#208 |
|
Rozeznanie
|
- pseudomłodzieżowy język nastolatków (przejaskrawiony)
- druga sprawa (nie wiem, być może w USA tak jest )- spadnie pod czymś, co wygląda jak prześcieradło z satyny, ja bym chyba pod tym zamarzła, pod tym spała Carrie z SATC i bohaterowie filmu "To tylko seks"
|
|
|
|
|
#209 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
Wczorajszy odcinek rodzinki.pl-mmm co tak pachnie?
-kostka rosołowa;D |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:08.

No co Ty?

oglądałam dzisiaj z małą kuzynką 'My little pony' i nie mogę zrozumieć, dlaczego wszyscy w nich wrzeszczą, są bezsensowne dialogi i właściwie jest brzydka 'grafika'. Nawet dubbing mnie denerwuje 

przecież to jest w ogóle niezdrowe