|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Blaski i cienie - prawdziwe macierzyństwa zabarwienie... II-IV 2010
Cytat:
|
|
|
|
|
#182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#183 |
|
Zakorzenienie
|
Heh. Jakbym moja słyszała. Ostatnio chciała kupe robić na trawie a jak powiedziałam że nie wolno to stwierdziła że pieski moga
na szczęście zrozumiała że nie wolno i pobieglysmy do domu zrobić mega kupe
|
#184 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jaka grupa by nie była-godziny niedofinansowane rozumiem-ale braku umów to jednak nie. Takie to dziwne dla mnie jednak...Kwestia miesięcy? u nas kilku dni od pierwszego dnia pobytu. Kart nie ma u nas i nic nie wiem, żeby mieli wprowadzić Cytat:
![]() Cytat:
W ogóle u nas to nawet pani dyrektor z dziećmi siedzi-też je tuli, wygłupia się z nimi i takie ma fajne podejście. Dziś gwiazda moja znów nie spała i wszystkie dzieci się ubierają w szatni, ona też, założyła butki i już jednego rzepa się jej zapiąć nie chciało i ryk,że "mamoooo zapnij mi", a ja ni chuchu , a ja i tak nie zapięłam. W końcu pani dyrektor coś jej tam powiedziała i łaskawie sobie zapięła. Aż sie mnie dzieci pytały dlaczego ona tak wyje
|
|
|
#185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde chyba muszę zakupić w przyszłym roku ten kask, bo teraz coś mi maciej zaczął jeździć na biegowym, aż mnie zdziwił bo jeszcze nie dawno nie chciał
|
|
#186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam pytanie maliny to się teraz obcina czy na wiosne? a borówki kiedy przesadzić? mam wsadzone ale w kiepskim miejscu i musze je przesadzić. Aneczka- u nas też złobek nie jest finansowany, Zosia chodzi do straszej grupy przedszkolaków. Mimo wszystko umowy muszą być, my pierwszego dnia dostaliśmy do podpisania. Iza- Zośka superowa, dobrze że nic jej się nie stało, taka sama łobuziara jak i moja Zośka ![]() Ana długo czekałaś od zamówienia na te świece? ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Minka, Dusiaczku co u Was?
|
|
|
#188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
babeczki z macka grupy też mam fajne, dzieci są zawsze uśmiechnięte, Maciej śpiewa w domu nowe piosenki, opowiada jak się bawił i w co
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki kobietki, a płynem myłam bo cif mi się skonczył i tak się namęczyłam
|
|
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
Sara u mnie zawsze UPC jest na drugi dzień od wysłki.Zamówienie wysłali mi we wtorek,a w środę miałam.Co prawda ten "mój"kurier potrafi zajechać nawet o 22,ale na drugi dzień zawsze jest.
|
#191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moja ani wyglądem ani umiejętnościami się jakoś specjalnie nie odróżnia od reszty, nawet niektóre takie niemrawe, że na młodsze wyglądają nawet. Nie chce za bardzo jeść (ciężkawa do jedzenia w ogóle jest od dłuższego czasu) to ją panie podkarmiają , ale nie tylko ona. Ubrać też nie wszystko sama potrafi, ale niektóre to całkiem nic same nie ubiorą... Myślisz, że już takie małe mają takie poczucie, że są starsze? bo mi to się wydaje, że one tego chyba nie czują-"jest z nami w grupie to jeden z nas". W końcu wszystkie trafiły tam razem, w jednym czasie. Jest jeszcze jedna dziewczynka z 2010 r.ale taka mała śmieszna, nawet chyba nie mówi za bardzo, to sie nią starsze dzieci jak laleczką opiekują-słodko to wygląda. I chłopczyk jeden, ale też wygląda jak 3 latek, a nie jak dwulatek
|
|
|
#192 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj złożyłaś zamówienie?o której godzinie?co zamówiłaś?
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
Natasza ja normalnie myje pod woda z płynem jakos się nie namczylam jeszcze .
Pusty jeszcze nie próbowałam , a co ten 24k ? Tez z avonu? Ja tych pudrow ( teraz) ni znam , ale czytałam ze dobry więc spróbuje . Ja lubię z Chanela , clonique , guerlian i ten co ostatnio kupiłam hd , musze z bobi Browna teraz nabyc tylko swóje zapasy najpierw zużyje bo mi pognija hehe Perfumki chyba nie znam albo mi ni podeszła bo jakos nie kojarze , jak będę na zakupach to sobie sprawdze. Iza dobrze ze nic się nie stało ufff Lind może następnym razem dawaj wskazówki paniom co i jak małego ubrać , tak mniejwiecej. Widać same się nie popisaly, miesiąc jesienny a pogoda wiosenna i panie zglupialy , my bardziej ze jedne mamy z dziecmi przychodzą w czapkach inne nie i weź tu bądź mądry. Sama widzisz jak tu dziewczyny piszą przyklady , jak niektóre dzieci są ubierane przez matki, babki |
|
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
zamówiłam nie dawno, myślałam że dzisiaj czwartek, pewnie we wtorek albo środe będzie.
Zamówiłam podgrzewacz i kilka tych wosków min czereśnie, ten o zapachu faceta, przybrzeżne wody i jeszcze kilka. Coś jeszcze mi potrzeba?
|
|
#196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Nawet jeśli jeszcze o tym nie wiesz
|
|
|
#197 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zapach jak by co to prysnij sobie na reke i powachaj tak po jakims czasie, tak odrazu nie jest oszałamiający, potem mnie oczarował Cytat:
![]() sprzedaż im wzrośnie ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
Sara ile wyszedł cie taki pakiecik? |
|||
|
|
|
#198 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za komplementy dla mojej żmijki
![]() Cytat:
to można użyć kwasku cytrynowego i wrzątku albo sody oczyszczonej.Moja teściowa po każdym praniu wyciąga, myje pod bieżącą wodą i wyciera do sucha. Zresztą całą pralkę przeciera wodą i do sucha. Nie uświadczysz ani grama syfu ![]() Cytat:
To dopiero agentka Cytat:
---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
|
|
#199 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
namowiła mnie na te woski, dzisiaj na podkład nie długo mój tż konto mi zablokuje albo wizaż![]()
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#202 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie że będzie ktoś jeszcze kogo można się radzić Cytat:
![]() Mam jakieś takie zielsko przy płocie co podobno strasznie ciężkie do wytępienie, takie cos trzylistne niskie. Sąsiadka mi poradziła żeby przy płocie obsadzić sobie porzeczkami i agrestem, jakies drzewka owocowe. Bo ja takiego warzywniaka to nie chcę, co najwyżej troche koperku, czy natki, no i ta moja cukinia ![]() I co zrobić z kompostownikiem bo po wycince dzisiejszej jest wyzszy odemnie Jeden sąsiad radzi wapnem posypać, a druga sąsiadka radzi poczekać do wiosny i rozsypać na całym ogrodzie i przekopać![]() No i co jeszcze, niektórzy radzą randap, inni poczekać na mrozy i na wiosne pelić, ja bardziej za tym drugim jestem, ale co robić, jak głównie trawa ma być To się rozpisałam. A co najlepsze to od tygodnia nie miałam kiedy iść biegać, tzn czas bym pewnie jakiś wygospodarowała, ale jestem już tak przyjemnie wymęczona tymi robotami, że biegać się nie chceCytat:
Ja zawsze zalewam wrzącą wodąi po 2 min sztoteczką do zębów co trzymam w tych celach, jak zalewam wrzątkiem to mam taki swoisty odswierzacz powietrza, bo ten płyn do płukania pięknie pachnieCytat:
Nie miałam woreczka to chusteczkami.Dzisiaj jak wróciłam do domu to wyglądam jak wiejska dziewoja, policzki krasnaje czerwone hehe Nawet altane tynkowałam troche, a w środku farbę zdzierałam żeby może jutro lub po niedzieli pomalować ![]() Udanego wekendu
|
|
|
#203 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
4 pałki z kurczaka obsmażyć z obu stron na oleju Ok. pół główki kapusty czerwonej poszatkować i wyłożyć na pałki ,podlać wodą i dusić na małym ogniu. DOdać jeszcze dużą cebulę pokrojoną w kostkę i ząbek zmiażdżony czosnku. Posolić ,popieprzyć ,można dać kostkę rosołową albo wegetę. Musi się dość długo dusić żeby kapusta była mięciutka i sprawdzać co jakiś czas czy nie trzeba trochę wody podlać. Niczym nie zaprawiam pod koniec odkrywam żeby trochę nadmiar wody odparował jeśli jest i gotowe,ewentualnie jeszcze doprawić Te pałki zrobią sie takie ciemne od kapusty ale mięso od długiuego powolnego duszenia dosłownie rozpływa się w ustach ,myślę że może to równie dobrze być tez jakieś gulaszowe mięso. Polecam bo bardzo dobre aż moje chłopaki oba wsuwały i kaszę bulgur też. Zaskoczył mnie smak ,bardzo dobra. Kupowałam z allegro 8,70 za kg no i plus przesyłka,następnym razem zamówie więcej opakowań to się lepiej opłaci i tak nie mam możliwości kupienia jej na miejscu. A tą drugą muszę też spróbowac i tą sałatkę z porem co pisałaś. Cytat:
Biedna mała to na pewno kolki,współczuję. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
DObrze że nic się nie stało. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() borówki możesz przesadzić teraz a maliny to wytnij stare pędy na których były owoce,na pewno juz powyrastało dużo młodych Mój MIko się zerwał przed chwila z placzem ,czyżby coś mu sie przyśniło? |
||||||||||
|
|
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
Izazula śliczna ta moja synowa
Mój dzisiaj miał dwa wypadki, raz z ławeczki wpadł za nią i głowe z tyłu ma obdrapaną bo na altanie baranek a drugi wypadek jak przyszłam z nim na chwile do domu żeby obiad zjeść, to jak podgrzewałam to ten szedł na balkon i jakoś tak się wywalił że łuk brwiowy ma tak opuchnięty że oczko tylko do połowy może otworzyć, a do tego już wieczorem sinym kolorem nachodzi
|
|
#205 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja po każdym nie czyszczę, przyznaje sie bez bicia i dlatego sie dzis napocilam ale juz jest super, dzięki kochane. nie mam takiej roboczej szczoteczki, wezme tz ![]() hihi ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
Może żurawie i inne ptaki nie latają nad nami bo co chwila latają jakieś samoloty
Chyba jakis korytarz powietrzny mamyMadzia biedny Erwi Nataszka za zawsze zostawiam jakąś szczoteczkę zużytą. Też nie myję po każdym praniu
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2012-10-19 o 21:31 |
|
|
|
#207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trójlistny chwaścik mówisz, to na pewno podagrycznik ,to jest dopiero dziadostwo nie do wytępienia ,wystarczy najmniejszy skrawek kłącza i będzie rosło i się pleniło a jak ma dobrą próchniczną glebę to rośnie aż trzeszczy,po prostu zwalczać mechanicznie (haczką) i tyle. Kompostownik z czasem trochę siądzie ,możesz wapnem posypać albo są takie nawozy na kompost przyspieszające rozkład.Kompost do nawożenia ogrodu jest dobry dopiero wtedy jak wygląda jak ziemia. Pod trawnik najlepiej spryskaj randapem ,wszystko ci wypali i spróchnieje i łatwo wtedy przekopać ,bo tak taki ugór kopać to ja dziękuję. Ja tez teraz mniej biegam jak w ogrodzie roboty dużo widzę że Ciebie też wciągneło
|
|
|
|
|
#208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#209 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() trzeba Ci jeszcze białych,bezzapachowych podgrzewaczy i zapałek lub zapalniczki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale co z tego,jak wtedy zaoszczędzone pieniądze przepuściłabym na buty![]() Cytat:
Madzia a chcesz koniecznie przy płocie posadzić jakieś krzaki owocowe?bo tyle jest pięknych krzewów ozdobnych ja specjalnie kupiłam kompostownik i wszystko(no prawie)walę do niego,a pózniej będzie naturalny nawozik dla roślin Trzymaj go do wiosny,a to co dzisiaj nawrzucaliście ładnie się ubije i zostanie sporo miejsca.Ja też tyle nawrzucałam,że byłam zła na siebie,że taki mały kupiłam.Ale tak mi się ubiło,że czasami się zastanawiam czy mi ktoś kompostu nie wykrada no widzisz,parę godzinek na działeczce i różu na policzki nie trzeba ![]() a manicure czarny z ziemi masz? ![]() naturalną odżywkę we włosach z piachu/ziemi masz? ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
No fakt trochę smutno jak tak widzi się te ptaki zbierające się na polach bo wiadomo co to oznacza.
U mnie już zaczynają do karmnika zaglądać
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:22.

i jeszcze się tłumaczyła,że przecież pies też tak robi

. Macie coś takiego u siebie dziewczyny? 
, a ja i tak nie zapięłam. W końcu pani dyrektor coś jej tam powiedziała i łaskawie sobie zapięła. Aż sie mnie dzieci pytały dlaczego ona tak wyje 

) pierwszy raz coś takiego w życiu widziałam