![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
Cytat:
![]() No to powinna być młodą babką z jajami, więc dziwię się, że się tak mądrzy i prawi Ci takie "komplementy" ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Zadomowienie
|
Powinnyśmy być przy tym takie tłuste i ciągle wpierniczać, non stop, wtedy to by było normalne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
Jak ja się cieszę, że ani razu nikt mi takich głupot nie gadał. Ale jak widać w naszym wątku dużo osób powtarza te przesądy, "dobre rady" itp. dyrdymały
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#185 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Wpadłam żeby życzyć wszystkim Kasiom wszystkiego co najlepsze, dużo szczęścia, spełnienia marzeń, a przede wszytkim zdrowych maluszków ![]() Co do takiego bezsensownego gadania teściowych czy innych osób, to mnie to śmieszy. Gadanie żeby gadać, a sensu w tym zero. Ja generalnie nie doświadczam głupich tekstów nt. ciąży, po pierwsze - bo nie pozwoliłabym sobie na to i zgasiłabym je odpowiedzią, a po drugie unikam kontaku z takimi ,,dziwolągami" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Boję się, że po prodzie się jej nie pozbędę i tych złotych rad. Tym bardziej, że dziś oświadczyła, że jak latem będą jechać do Szczyrku, to ona bierze wnuczkę ze sobą. pffff bo ja jej oddam malutkie dziecko, niech se zrobi swoje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#187 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale pisalas o opiece, a opieka to tylko 2 dni w kazdym roku kalendarzowym. Poza tym z tytulu urodzenia dziecka przysluguja mu 2 dni wolne. Chyba ze mundurowi maja inaczej... Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Zadomowienie
|
Ja i nasz Oleczek w 32 tyg :P
IMGP1612.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
Może na początku byś wariowała, ale później to nie wiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Charlizz: teksty porażka. Mnie wzrusza moja mama, jak nie może się doczekać dziecka. W wielu kwestiach mamy zdanie odmienne, ale - i tak czuję teraz w ciąży dużo wsparcia od niej. W zasadzie od teściowej też. Poza paroma tekstami "żartem" o których Wam pisałam to nic nie mogę zarzucić i przez obie mamy na prawdę się czuję zaopiekowana, bardzo jest mi miło. Teraz obie mi mówią, że w sumie się martwią, że ja tak całymi dniami sama w domu, że mam dzwonić natychmiast gdyby się cokolwiek działo czy mnie bolało. Hm kurczę przez to, że ostatnio fizycznie kichowato się czuję zaczynam jakieś doły łapać, bożesz jaka ja się narzekająca zrobiłam ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#192 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jak mi ktoś powiesi w wózku czerwoną kokardkę na uroki to powieszę za jaja ![]() Cytat:
![]() Mała mi nie daje 5 minut przy kompie posiedzieć-pozycja moja jej się nie podoba i się rozpycha grubasssss ![]() Edytowane przez meduzza Czas edycji: 2012-11-25 o 21:12 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a sokowirówka wspaniała sprawa ![]() ![]() ![]() ![]() Co do głupich tekstów to ja bym nie wytrzymała i wygarneła prosto z mostu, moja tesciowa na szczescie jeszcze z niczym takim nie wyskoczyła- tylko mnie drazniło jak mówiła, zebym dzinsów obcisłych nie nosiła- jak specjalnie kupowalam większe, zeby mnie nigdzie nie uciskały ![]() Uciekam na łózeczko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny. Niedawno wrócilismy od znajomych. A wcześniej u teściowej na obiedzie byliśmy. I padam na pyszczek. Widze że mam znowu 4 str do nadrobienia bo nie było mnie prawie cały dzien. Jutro z rana Was nadrobię a teraz idę spać.Mam wrażenie że brzuch mi pęknie i plecy mnie tragicznie bolą. Dobranoc i miłych snów
![]()
#195 |
Zakorzenienie
|
Sylwietta, z tego co doczytalam jest mozliwa opieka meza nad zona zaraz po porodzie - z tymze musi wypisac to lekarz w szpitalu w ktorym rodzilas. Czesciej wystawiaja dla tatow
![]() Charlizz, okropnosc z tesciowa, nasi tylko czasem zasugeruja, zeby np.wozek do nich przewiezc, no bo przeciez u nas miejsca nie ma zeby go trzymac (w rzeczywistosci wiadomo co maja na mysli) no i ze lozeczko po co ma sie kurzyc tak wczesnie rozlozone ![]() Bokeh ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ---------- Hope tez mam takie lupanie serducha i wtedy w ogole nie moge sie ruszyc, do tego okropna arytmia i mam dzien totalnie z glowy. W czwartek kardiolog....
![]() |
#196 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, czy Was też tak bardzo, bardzo boli odcinek lędźwiowy? I jak wstajecie z łóżka, to pół tyłka? Potem przez 5 minut nogi nie mogę na podłodze postawić...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja teściowa mi wmawiała do samego usg że "ona i tak wie że będzie chłopak" i jej powiedziałam że mam dla niej złą wiaodmosc bo jej przeczucia sie nie sprawdzily i widocznie się zle modliła za wnuka to się nie odzywa już, ale siostra tz mi wczoraj powiedziała że tez "za ładnie" wyglądam jak na dziewczynkę i zamiast Blanki pewnie będzie Blant..phiii ! Cytat:
![]() trzeba ich sobie przedstawić ![]() Cytat:
![]() Ja mam doła jak stąd do wieczności, właśnie jestem po kilku godzinnym płaczu. Boje się że złapie depresje przedporodowa ktora sie przeciągnie po urodzeniu Małej, boje się że nie dam rady ze wszystkim. Stężenie hormonów w moim organizmie jest maksymalnie za wysokie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
BAN stały
|
No ładnie, człowiek tylko zniknie na weekend i już nowy wątek powstał
![]() Witam się z rana ![]() Trzęsę się jak galareta. Za 1,5 godz mam wizytę u gina i się boję. Trzymajcie kciuki żeby wszystko było ok ![]() Weekend to mi zleciał nawet nie wiem kiedy. Sr w sobote, potem byliśmy w kinie wieczorem, w niedziele u moich rodziców, wyskoczyłam w międzyczasie z mamą na zakupy, wieczorem przyszedł szwagier na film..no i już poniedziałek... |
![]() ![]() |
![]() |
#199 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mi też się brzuch zaraz pod piersiami zaczyna, przez to mam zadyszkę i ciągły ból u góry brzucha, wątroby i żołądka ![]() ![]() Opiekę nad żoną może wypisać lekarz ojcu dziecka, po cesarce 14 dni, a po naturalnym też często słyszę że mężowie dostają 7 dni. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry wszystkim,wityam w 34 tygodniu
chciałam powiedzieć,że jednak są kulturalni wobec ciężarnych: ![]() wczoraj trafiłam tak 3 razy- nie wiem czy wczoraj był dzień dobroci dla ciężarnych ![]() najpierw w operze- stoje na przerwie w kibelku, chyba ze 30 osób z czego 70% same berety, mówie kij, trudno poczekam, nagle wielki krzyk: -proszę natychmiast puścić tę panią z brzuszkiem ![]() hehehe nagle wszystkie mnie obległy, powiedziały,że tak, koniecznie i wogole czemu się nie domagam ![]() potem w windzie to samo- puścili mnie pierwszą i że oni poczekają (chyba,że kurde bali się,że z moim gabarytem to się winda zarwie ![]() czyżby tylko w operze spotyka się ludzi kulturalnych? no ale potem poszliśmy z synem do restauracji, musieliśmy troszkę poczkeać na stolik, po czym przyszedł manager poprosił żebym sobie wygodnie obok usiadła bo zależy im abym dostała wygodne miejsce na sofie ![]() szok ![]() poza tym mały w operze jak na złość nie fikał nic a nic ![]() dopiero jak do domu przyjechałam- gamoń mały, kurde specjalnie to dla niego zrobiłam bo wiem ze podoba mu się muzyka poważna ![]() Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2012-11-26 o 07:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
Hej hej dziewczyny.
![]() ![]() ![]() Niedługo jadę po zakupki dla małej. ![]() Marsi, no to faktycznie dobrze Ci się trafiło z tymi ludźmi, rzadkość! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
Hej Laski!!
Witam w 35 tygodniu!!!!! wczoraj powiedziałam Tztowi że moge urodzić nawet w 37 tygoodniu hahaha jakie oczy zrobił! hahaha ![]() i w ogóle... bzyknęłam go wczoraj na śpiocha ![]() ![]() ![]()
![]() |
#204 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Urlop ojcowski przysługuje oprócz tego. Wymiar 14 dni, można wykorzystać do ukończenia przez dziecko roku - tak samo jak u wszystkich którzy pracują na umowę o pracę. Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2012-11-26 o 07:47 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zazdroszczę - ja nie mam kompletnie ochoty. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaraz jedziemy do Biedronki po wagę a potem przejdę się do Rossmanna - może się skuszę na coś w ramach promocji -40% na całą kolorówkę.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-11-26 o 07:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() U mnie pogoda dziś wydaje się być ładne, ale to na razie tak przez okno ![]() ![]() Co do tematu kończącego poprzednią część czyli pranie ![]()
#208 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() charlizzz ladnie wygladacie ![]() kurde co za teskty - nie przejmuj sie tylko sprobuj olac i tyle ![]()
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
Aaa mi tez sie ostatnio zdazylo skorzystac z ciazowego przywileju
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:55.