Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-25, 20:48   #181
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
No i wygląd ciężarnej zdradza płeć dziecka, przecież nie USG, prawda? Co to za akcja

TŻ ma 23l. a jego mam wygląda bardziej jak jego siostra niż mama
Toż to przecież najważniejsze kryterium w kwestii płci.

No to powinna być młodą babką z jajami, więc dziwię się, że się tak mądrzy i prawi Ci takie "komplementy" , no ale cóż - nic nie poradzisz, chyba najlepiej będzie jej unikać, skoro coś tam sobie wymyśla i jej to nie pasuje.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 20:49   #182
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
noo mi też wszyscy mówią że za łądnie wyglądam na dziewczynke..... sory bardzo że tak wyglądam powinnam być brzydka jak noc wtedy noszenie w brzuchu dziewczynki było by zrozumiałe
Powinnyśmy być przy tym takie tłuste i ciągle wpierniczać, non stop, wtedy to by było normalne.
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 20:49   #183
Ewik86
Zakorzenienie

Jak ja się cieszę, że ani razu nikt mi takich głupot nie gadał. Ale jak widać w naszym wątku dużo osób powtarza te przesądy, "dobre rady" itp. dyrdymały

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 20:49   #184
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Hej laski!
My dziś byliśmy u rodziców tża i na spacerze. Jak mama tża mnie wkurza to ja już nie mogę! "Widziałam piekne czapeczki, ale tylko niebieskie i różowe no to niewiadomo jaką kupić" Różową, bo przecież będzie dziewczynka! Ale nie, ona wie lepiej! "no przecież to niewiadomo, a jak będzie chłopiec?" albo wymyśla, że mam nic nie kupować, dopiero po porodzie, bo niewiadomo czy się chłopiec nie urodzi. Albo "na pewno będzie chłopiec, bo przy chłopcu się ładnie wygląda" i tak pierd!#$% że aż jej dziś powiedziałam, że nie chcę tego słuchac, a jak będzie dziewczynka, to jej na oczy nie zobaczy, bo wolała chłopca, i jest mądrzejsza od wszystkich usg i lekarzy. Przemądrzałka. Albo ciągle opowiada jakie to ona ciuszki widziała, jakie piękne i cena okazyjna, a myślicie, że coś kupi? gówno. tylko obiecuje wiecznie.

No a poza tym to zaczynam się martwić!!!! Bo Ola się w ogóle nie rusza kurka siwa, nawet po obiedzie i teraz po herbacie i po cukierkach
Ja też się przestraszyłam w czwartek, bo dziecko mniej się ruszało jak zwykle - nie "pełzało", ja wypinało, w piątek było ciut lepiej. A od wczoraj, a już zwłaszcza dzisiaj nadrabia - wariuje strasznie.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 20:51   #185
suzi31
Raczkowanie

Hej
Wpadłam żeby życzyć wszystkim Kasiom wszystkiego co najlepsze, dużo szczęścia, spełnienia marzeń, a przede wszytkim zdrowych maluszków
Co do takiego bezsensownego gadania teściowych czy innych osób, to mnie to śmieszy. Gadanie żeby gadać, a sensu w tym zero. Ja generalnie nie doświadczam głupich tekstów nt. ciąży, po pierwsze - bo nie pozwoliłabym sobie na to i zgasiłabym je odpowiedzią, a po drugie unikam kontaku z takimi ,,dziwolągami"
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 20:54   #186
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Toż to przecież najważniejsze kryterium w kwestii płci.

No to powinna być młodą babką z jajami, więc dziwię się, że się tak mądrzy i prawi Ci takie "komplementy" , no ale cóż - nic nie poradzisz, chyba najlepiej będzie jej unikać, skoro coś tam sobie wymyśla i jej to nie pasuje.
Tak też o niej myślałam, ale zmieniam zdanie :P
Boję się, że po prodzie się jej nie pozbędę i tych złotych rad. Tym bardziej, że dziś oświadczyła, że jak latem będą jechać do Szczyrku, to ona bierze wnuczkę ze sobą. pffff bo ja jej oddam malutkie dziecko, niech se zrobi swoje
Stary 2012-11-25, 20:54   #187
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
mnie mówił, że przysługują mu 2 tyg... mam nadzieje, że nie pomylił z tacierzynskim.... ale teraz nawet pytałam, to powiedział, że pójdzie na L4 i tyle. Pracuje juz 7,5 roku i jeszcze nawet jednego dnia na L4 nie był....
Tak, przysluguja mu 2 tygodnie tacierzynskiego, do wybrania w ciagu 12 miesiecy od urodzenia dziecka.
Ale pisalas o opiece, a opieka to tylko 2 dni w kazdym roku kalendarzowym. Poza tym z tytulu urodzenia dziecka przysluguja mu 2 dni wolne.
Chyba ze mundurowi maja inaczej...

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Chętnie bym skorzystała z zaproszenia na pierożki, bo uwielbiam, ale wypiłam kubek soku z marchwi, jabłek i buraka i nie mam miejsca już na nic Strasznie syty jest ten sok.
Jak ja bym chciala miec sokowirowke.... Zwariowalabym ze szczescia

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 20:57   #188
charlizz
Zadomowienie

Ja i nasz Oleczek w 32 tyg :P
IMGP1612.jpg
Stary 2012-11-25, 20:58   #189
nafiyqa
Zakorzenienie

Zapomnialabym - wszystkiego najlepszego dla Kaś

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 20:58   #190
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Może na początku byś wariowała, ale później to nie wiem Ja sama soku nie zrobię, bo jak dla mnie za dużo roboty- weź obierz 8 marchewek, 3 jabłka, 2 buraki, pokrój wszystko, a potem myj tę sokowirówkę - tego najbardziej nie lubię. Mąż mi robi

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 21:09   #191
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja urodzę mając rocznikowo 30 lat, ale z ewentualnym drugim chciałabym się wstrzymac i zajść w ciążę po ok 2 latach.

Mam tak wysoko brzuch, zaraz pod piersiami, ze nawet jak nie mam stanika to mi nie wygodnie Skóra mi się ociera, poci, przez to jest zaczerwieniona, swędzi i piecze Zaczęłam smarować taką maścią na podraznienia/oparzenia/odleżyny - może pomoże
Też mam wysoko brzuch bardzo (bo ja w ogóle z tych drobnych i niskich - wygladam jak z doklejoną piłką), i ciągle mnie przez to bolą żebra, źle oddychać, skóra piecze. Ojjj doskonale wiem o czym mówisz...

Charlizz: teksty porażka.

Mnie wzrusza moja mama, jak nie może się doczekać dziecka. W wielu kwestiach mamy zdanie odmienne, ale - i tak czuję teraz w ciąży dużo wsparcia od niej.
W zasadzie od teściowej też. Poza paroma tekstami "żartem" o których Wam pisałam to nic nie mogę zarzucić i przez obie mamy na prawdę się czuję zaopiekowana, bardzo jest mi miło.

Teraz obie mi mówią, że w sumie się martwią, że ja tak całymi dniami sama w domu, że mam dzwonić natychmiast gdyby się cokolwiek działo czy mnie bolało.

Hm kurczę przez to, że ostatnio fizycznie kichowato się czuję zaczynam jakieś doły łapać, bożesz jaka ja się narzekająca zrobiłam to nie w moim stylu jest...
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-25, 21:11   #192
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Właśnie zaliczyłam mój pierwszy wyjazd na IP. Mała mi się nie ruszała od rana, kompletnie nic. I wiecie co u mnie w szpitalu nie ma czegoś takiego że przyjmują tylko na ktg, muszę się przyjąć na oddział . Porobią badania itp., ale nie ma tak, że zrobią ktg i idziesz do domu.
Miałam to szczęście, że położne z oddziału zgodziły mi się zrobić bez niczego. Ale tylko detektorem tętna, ktg nie podpinały. I tętno jest i wszystko w porządku. ufff ale się nastresowałam
Mają tam 2 detektory, z czego jeden nie działa i najpierw mi podpięły ten co nie działa. Przykłada a tu nic, no to ja myślałam, że się poryczę tam, przychodzi druga położna i mówi ale ten nie działa, podepnij drugi. Podpięła, a tam już pięknie wszystko słychać było.
Ja pierdzielę ale schiza:O Nie dziwię się, że się zestresowałaś....
Cytat:
aaaa i jeszcze pierdzielenie, że ja nic nie jem, bo nie przytyłam. A skąd ona wie ile ja jem, jakby mogła to by nam do dupy zajrzała. I że jak dzieciątko będzie chore czy coś to moja wina, bo nie dbam o to, nie jem, nie noszę rękawiczek. A te spodnie, które kupiłam, to na pewno uwierają mnie w brzuch i ściskam dziecku główkę. Więcej tam do niej nie pójdę.
A nic nie mów o przesądach itd. Ja jestem uczulona na wszelkie zabobony a powaga z jaką o nich mówi moja teściowa rozwala mnie na łopatki. Tak jakbym to ja była jakaś dziwna, że się do nich nie stosuję
Jak mi ktoś powiesi w wózku czerwoną kokardkę na uroki to powieszę za jaja
Cytat:
Załącznik 4995181

Mała mi nie daje 5 minut przy kompie posiedzieć-pozycja moja jej się nie podoba i się rozpycha grubasssss

Edytowane przez meduzza
Czas edycji: 2012-11-25 o 21:12
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 21:18   #193
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Tak, przysluguja mu 2 tygodnie tacierzynskiego, do wybrania w ciagu 12 miesiecy od urodzenia dziecka.
Ale pisalas o opiece, a opieka to tylko 2 dni w kazdym roku kalendarzowym. Poza tym z tytulu urodzenia dziecka przysluguja mu 2 dni wolne.
Chyba ze mundurowi maja inaczej...

Hmmm, to widocznie pomyliła mu sie opieka z tacierzynskim albo nie do konca zorientowal sie w kwestii wolnego. Ja sie nie znam bo bezrobocie uprawiam, także mądrzyc sie nie bede. W każdym razie obiecal byc w domu co najmniej 2 tyg od porodu, żeby w tym najbardziej newralgicznym momencie mógł mi pomoc.

a sokowirówka wspaniała sprawa dostałam niecały miesiąc temu w ramach prezentu imieninowego i nie ma dnia żebym soku nie zrobiła męzowi tez przypasowało kilogram jabłek i 3-4 marchewki a pysznosci przez cały dzień

Co do głupich tekstów to ja bym nie wytrzymała i wygarneła prosto z mostu, moja tesciowa na szczescie jeszcze z niczym takim nie wyskoczyła- tylko mnie drazniło jak mówiła, zebym dzinsów obcisłych nie nosiła- jak specjalnie kupowalam większe, zeby mnie nigdzie nie uciskały ale poza tym sie nie wychyla.

Uciekam na łózeczko
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 21:47   #194
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej dziewczyny. Niedawno wrócilismy od znajomych. A wcześniej u teściowej na obiedzie byliśmy. I padam na pyszczek. Widze że mam znowu 4 str do nadrobienia bo nie było mnie prawie cały dzien. Jutro z rana Was nadrobię a teraz idę spać.Mam wrażenie że brzuch mi pęknie i plecy mnie tragicznie bolą. Dobranoc i miłych snów
Stary 2012-11-25, 22:59   #195
LadyWhisper
Zakorzenienie

Sylwietta, z tego co doczytalam jest mozliwa opieka meza nad zona zaraz po porodzie - z tymze musi wypisac to lekarz w szpitalu w ktorym rodzilas. Czesciej wystawiaja dla tatow ktorych zony mialy cc, ale jezeli jest w porzadku lekarz a Ty powiesz, ze bardzo zle sie czujesz i nie ma kto Ci pomagac jak maz bedzie w pracy to tez moga wypisac. Poza tym oczywiscie jest urlop tacierzynski - 14dni (ale kalendarzowych niestety, nie roboczych....)

Charlizz, okropnosc z tesciowa, nasi tylko czasem zasugeruja, zeby np.wozek do nich przewiezc, no bo przeciez u nas miejsca nie ma zeby go trzymac (w rzeczywistosci wiadomo co maja na mysli) no i ze lozeczko po co ma sie kurzyc tak wczesnie rozlozone ale zeby prosto w twarz powiedzili co i jak to nie.

Bokeh za jutro

---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ----------

Hope tez mam takie lupanie serducha i wtedy w ogole nie moge sie ruszyc, do tego okropna arytmia i mam dzien totalnie z glowy. W czwartek kardiolog....

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-25, 23:05   #196
Wisienka_0809
Rozeznanie

Dziewczyny, czy Was też tak bardzo, bardzo boli odcinek lędźwiowy? I jak wstajecie z łóżka, to pół tyłka? Potem przez 5 minut nogi nie mogę na podłodze postawić...
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 23:21   #197
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej laski!
My dziś byliśmy u rodziców tża i na spacerze. Jak mama tża mnie wkurza to ja już nie mogę! "Widziałam piekne czapeczki, ale tylko niebieskie i różowe no to niewiadomo jaką kupić" Różową, bo przecież będzie dziewczynka! Ale nie, ona wie lepiej! "no przecież to niewiadomo, a jak będzie chłopiec?" albo wymyśla, że mam nic nie kupować, dopiero po porodzie, bo niewiadomo czy się chłopiec nie urodzi. Albo "na pewno będzie chłopiec, bo przy chłopcu się ładnie wygląda" i tak pierd!#$% że aż jej dziś powiedziałam, że nie chcę tego słuchac, a jak będzie dziewczynka, to jej na oczy nie zobaczy, bo wolała chłopca, i jest mądrzejsza od wszystkich usg i lekarzy. Przemądrzałka. Albo ciągle opowiada jakie to ona ciuszki widziała, jakie piękne i cena okazyjna, a myślicie, że coś kupi? gówno. tylko obiecuje wiecznie.

No a poza tym to zaczynam się martwić!!!! Bo Ola się w ogóle nie rusza kurka siwa, nawet po obiedzie i teraz po herbacie i po cukierkach
Olej kobietę i tyle.
Moja teściowa mi wmawiała do samego usg że "ona i tak wie że będzie chłopak" i jej powiedziałam że mam dla niej złą wiaodmosc bo jej przeczucia sie nie sprawdzily i widocznie się zle modliła za wnuka to się nie odzywa już, ale siostra tz mi wczoraj powiedziała że tez "za ładnie" wyglądam jak na dziewczynkę i zamiast Blanki pewnie będzie Blant..phiii !

Cytat:
jej, jak ja sie spłakałam.......... wlasnie skonczyłam ogląda, wyglądam jak zombie..... uryczalam sie jak nie wiem co..... brat mi mówił, ze jemu sie łezka zakreciła, ale bedac w ciązy przezywa sie chyba stokroc bardziej.... mąż do mnie zadzwonił z pracy to z nim rozmawiac nie mogłam.... az sie wystraszył że cos z Niunkiem sie dzieje albo ze mną.... Ale film jest przecudowny.......

teraz "Czas honoru" i na łóżko, wiec do jutra
I po czasie honoru tez dziś płakałam

Cytat:
Ona wie lepiej. Jak Bartek
trzeba ich sobie przedstawić

Cytat:
Załącznik 4995181
piękny Oleczek

Ja mam doła jak stąd do wieczności, właśnie jestem po kilku godzinnym płaczu. Boje się że złapie depresje przedporodowa ktora sie przeciągnie po urodzeniu Małej, boje się że nie dam rady ze wszystkim. Stężenie hormonów w moim organizmie jest maksymalnie za wysokie
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 06:50   #198
ilkas
BAN stały

No ładnie, człowiek tylko zniknie na weekend i już nowy wątek powstał

Witam się z rana

Trzęsę się jak galareta. Za 1,5 godz mam wizytę u gina i się boję. Trzymajcie kciuki żeby wszystko było ok Mam nadzieję, że Emilka podrosła i nie jest już takim maleństwem jak ostatnio...

Weekend to mi zleciał nawet nie wiem kiedy. Sr w sobote, potem byliśmy w kinie wieczorem, w niedziele u moich rodziców, wyskoczyłam w międzyczasie z mamą na zakupy, wieczorem przyszedł szwagier na film..no i już poniedziałek...
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 06:57   #199
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

gapic sie to raz ale mnie to by bardziej wkurzalo to ze ja sie mecze a oni se siedza jak te ksiazeta wygodnie na fotelach, wpieprzaja jakies hamburgery i popijaja cola. no to juz jest dla mnie szczyt wszystkiego!
na szczescie u nas nie ma foteli, a z zarciem i tak na bank by nie wpuscili

Zmykam na "Fartucha"
miłego wieczorku
U nas jest wygodny fotel dla tatusia, nawet sofkę widziałam Co by ten ojciec przez kilkanaście czasem godzin skurczów miał robić? Na podłodze leżeć? A kanapki kazali dla tatusia przygotować i zabrać ze sobą. Herbatę też, bo czajnik stoi

Cytat:
aaaa i jeszcze pierdzielenie, że ja nic nie jem, bo nie przytyłam. A skąd ona wie ile ja jem, jakby mogła to by nam do dupy zajrzała. I że jak dzieciątko będzie chore czy coś to moja wina, bo nie dbam o to, nie jem, nie noszę rękawiczek. A te spodnie, które kupiłam, to na pewno uwierają mnie w brzuch i ściskam dziecku główkę. Więcej tam do niej nie pójdę.
Współczuję. Nienawidzę takiego czepiania się i wchodzenia z buciorami w czyjeś życie. Już wolę swoją, która wcale o nic nie pyta, jakbym w ciąży nie była :P

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Was też tak bardzo, bardzo boli odcinek lędźwiowy? I jak wstajecie z łóżka, to pół tyłka? Potem przez 5 minut nogi nie mogę na podłodze postawić...
Mnie boli piersiowy

Mi też się brzuch zaraz pod piersiami zaczyna, przez to mam zadyszkę i ciągły ból u góry brzucha, wątroby i żołądka A tu jeszcze tyle młody urośnie

Opiekę nad żoną może wypisać lekarz ojcu dziecka, po cesarce 14 dni, a po naturalnym też często słyszę że mężowie dostają 7 dni.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-26, 07:11   #200
marsi11
Zakorzenienie

dzień dobry wszystkim,wityam w 34 tygodniu

chciałam powiedzieć,że jednak są kulturalni wobec ciężarnych:

wczoraj trafiłam tak 3 razy- nie wiem czy wczoraj był dzień dobroci dla ciężarnych

najpierw w operze- stoje na przerwie w kibelku, chyba ze 30 osób z czego 70% same berety, mówie kij, trudno poczekam, nagle wielki krzyk:
-proszę natychmiast puścić tę panią z brzuszkiem
hehehe nagle wszystkie mnie obległy, powiedziały,że tak, koniecznie i wogole czemu się nie domagam szok,
potem w windzie to samo- puścili mnie pierwszą i że oni poczekają (chyba,że kurde bali się,że z moim gabarytem to się winda zarwie )
czyżby tylko w operze spotyka się ludzi kulturalnych?

no ale potem poszliśmy z synem do restauracji, musieliśmy troszkę poczkeać na stolik, po czym przyszedł manager poprosił żebym sobie wygodnie obok usiadła bo zależy im abym dostała wygodne miejsce na sofie

szok

poza tym mały w operze jak na złość nie fikał nic a nic
dopiero jak do domu przyjechałam- gamoń mały, kurde specjalnie to dla niego zrobiłam bo wiem ze podoba mu się muzyka poważna

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2012-11-26 o 07:22
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 07:18   #201
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hej hej dziewczyny. Ja z kolei witam się w 32. tygodniu. Już tak niewiele do końca!

Niedługo jadę po zakupki dla małej.

Marsi
, no to faktycznie dobrze Ci się trafiło z tymi ludźmi, rzadkość! I za 34. tydzień.
Stary 2012-11-26, 07:32   #202
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
dzień dobry wszystkim,wityam w 34 tygodniu

wczoraj trafiłam tak 3 razy- nie wiem czy wczoraj był dzień dobroci dla ciężarnych

najpierw w operze- stoje na przerwie w kibelku, chyba ze 30 osób z czego 70% same berety, mówie kij, trudno poczekam, nagle wielki krzyk:
hehehe nagle wszystkie mnie obległy, powiedziały,że tak, koniecznie i wogole czemu się nie domagam szok,
potem w windzie to samo- puścili mnie pierwszą i że oni poczekają (chyba,że kurde bali się,że z moim gabarytem to się winda zarwie )

no ale potem poszliśmy z synem do restauracji, musieliśmy troszkę poczkeać na stolik, po czym przyszedł manager poprosił żebym sobie wygodnie obok usiadła bo zależy im abym dostała wygodne miejsce na sofie

szok

poza tym mały w operze jak na złość nie fikał nic a nic
dopiero jak do domu przyjechałam- gamoń mały, kurde specjalnie to dla niego zrobiłam bo wiem ze podoba mu się muzyka poważna
Pewnie był taki zasłuchany że aż znieruchomiał
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 07:44   #203
Delicjanka
Zakorzenienie

Hej Laski!!
Witam w 35 tygodniu!!!!!
wczoraj powiedziałam Tztowi że moge urodzić nawet w 37 tygoodniu hahaha jakie oczy zrobił! hahaha

i w ogóle... bzyknęłam go wczoraj na śpiocha poszedł spać a ja mu się dobrałam doo... chyba troche nie chciał bo jak go miziałam to się przekręcił na bok ale jakoś dałam rade i rachu ciachu ... no wykorzystałam go
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 35.jpg (19,9 KB, 58 załadowań)

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 07:45   #204
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Hmmm, to widocznie pomyliła mu sie opieka z tacierzynskim albo nie do konca zorientowal sie w kwestii wolnego. Ja sie nie znam bo bezrobocie uprawiam, także mądrzyc sie nie bede. W każdym razie obiecal byc w domu co najmniej 2 tyg od porodu, żeby w tym najbardziej newralgicznym momencie mógł mi pomoc.
Sywia, może ja się wypowiem bo akurat tym się zajmuję zawodowo U policjantów jest zupełnie inaczej niż u innych, tylko niektóre przepisy kodeksu pracy ich obowiązują a w większości spraw są uregulowania oddzielne. I tak jest w tym przypadku. Wynika to z rozporządzenia dot. praw policjantów. Mężowi będzie przysługiwało 14 dni na opiekę nad Tobą, jeśli lekarz wypisze zaświadczenie o konieczności sprawowania opieki nad chorym członkiem rodziny. Jeśli w szpitalu nie będą chcieli wypisać to może być to zaświadczenie i od ginekologa i od lekarza rodzinnego nawet. Oczywiście to "zwolnienie od zajęć służbowych" jest 100 % płatne.
Urlop ojcowski przysługuje oprócz tego. Wymiar 14 dni, można wykorzystać do ukończenia przez dziecko roku - tak samo jak u wszystkich którzy pracują na umowę o pracę.

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Trzęsę się jak galareta. Za 1,5 godz mam wizytę u gina i się boję. Trzymajcie kciuki żeby wszystko było ok Mam nadzieję, że Emilka podrosła i nie jest już takim maleństwem jak ostatnio...
Trzymam kciuki!
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Chyba tylko w operze taka kulturka No a w restauracji to akurat nie klienci a menager, no cóż dba o renomę

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2012-11-26 o 07:47
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 07:48   #205
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Hej Laski!!
Witam w 35 tygodniu!!!!!
wczoraj powiedziałam Tztowi że moge urodzić nawet w 37 tygoodniu hahaha jakie oczy zrobił! hahaha

i w ogóle... bzyknęłam go wczoraj na śpiocha poszedł spać a ja mu się dobrałam doo... chyba troche nie chciał bo jak go miziałam to się przekręcił na bok ale jakoś dałam rade i rachu ciachu ... no wykorzystałam go
Śliczny brzusio.

Zazdroszczę - ja nie mam kompletnie ochoty. I w ogóle nieprzyjemnie mi, nie mam tam miejsca na dole, boli przy wejściu... Szkoda. Tęsknię za normalnym seksem, ale już niedługo.
Stary 2012-11-26, 07:58   #206
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Opiekę nad żoną może wypisać lekarz ojcu dziecka, po cesarce 14 dni, a po naturalnym też często słyszę że mężowie dostają 7 dni.
To może zależy od lekarza, bo kolega męża dostał 2 dni tylko.

Zaraz jedziemy do Biedronki po wagę a potem przejdę się do Rossmanna - może się skuszę na coś w ramach promocji -40% na całą kolorówkę.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2012-11-26 o 07:59
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 07:59   #207
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Hej dziewczyny Nie było mnie tylko w niedziele, a tu 7 stron naskrobałyście, no nic będę czytać Póki co to oficjalnie się melduję w kolejnej części naszego wspaniałego forum

U mnie pogoda dziś wydaje się być ładne, ale to na razie tak przez okno świeci słonce, ale na termometrze 0 stopni. Póki co samopoczucie ok, jestem już po śniadanku, dziś zjadłam śledzie

Co do tematu kończącego poprzednią część czyli pranie to ja do maluszkowych ubranek mam tylko proszek Jelpa.
Stary 2012-11-26, 08:01   #208
badziabadzia
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny . I ja witam sie z rana jutro mam wizyte u ginki, ciekawe co powie..
Stary 2012-11-26, 08:02   #209
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
No ładnie, człowiek tylko zniknie na weekend i już nowy wątek powstał

Witam się z rana

Weekend to mi zleciał nawet nie wiem kiedy. Sr w sobote, potem byliśmy w kinie wieczorem, w niedziele u moich rodziców, wyskoczyłam w międzyczasie z mamą na zakupy, wieczorem przyszedł szwagier na film..no i już poniedziałek...
Trzymamy kciuki daj nam znac zaraz po wizycie

charlizzz ladnie wygladacie
kurde co za teskty - nie przejmuj sie tylko sprobuj olac i tyle

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 08:04   #210
badziabadzia
Zakorzenienie

Aaa mi tez sie ostatnio zdazylo skorzystac z ciazowego przywileju . Zostalam przepuszczona w kolejce do pobrania krwi . Nawet Pani z recepcji wyszla zeby mnie wprowadzic bo jak powiedziala zeby Pania w ciazy przepuscic to ludzie udawali ze nie slysza a duuuuzo osob czekalo..

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości