Mój TŻ nie dba o moje bezpieczeństwo??? - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-05, 15:25   #181
ewa102
Zadomowienie

Dot.: Mój TŻ nie dba o moje bezpieczeństwo???

Cytat:
Napisane przez leniwca Pokaż wiadomość
Ewcia, po co pytasz?
Nawet jeśli odpowie pozytywnie na jakieś pytanie, to jej wystarczy, żeby przyćmić jego wady i negatywne zachowania. Ona tylko na tym się skupia, nie dopuszcza do siebie myśli, że ukochany nie jest taki cudowny, za jakiego go ma. Widać, że jest totalnie zaślepiona.
Chciałam sprawdzić czy przez żołądek do serca

Poza tym nie bądzmy okrutne...

Cytat:
Napisane przez Latiha Pokaż wiadomość
Tak, jak najbardziej gotuje mi, nawet w nocy jeśli jestem głodna.
Masaż robi mi sam z siebie
Gdy tylko słyszy, że mam choć trochę zmieniony głos pyta milion razy co się stało i czy może mi pomóc, choć ja tam do najbardziej wylewnych osób nie należę jeśli chodzi o opowiadanie o sobie, to jednak lubię mieć świadomość, że jest ktoś gotowy mnie wysłuchać.
Ja nigdy nie gotuję, bo nie lubię.
do czegoś się chłopina jednak nadaje zrobi masaż i coś ugotuje
ciekawi mnie czy za pytaniem "czy może mi pomóc" faktycznie chłopina coś robi czy tylko pyta

Szkoda,że na resztę :

A co robi dla CIEBIE?
Czy poza zwierzaniem i żartami robi coś więcej?
Zaprasza Cię gdzieś?
Jak Ci okazuje,że jesteś jego kobietą i Ty się dla niego liczysz?

nie umiała odpowiedzieć...

Fakt,nie znamy całej sytuacji i nie znamy chłopiny ale znamy normalnych,kochających facetów i on w żaden sposób się do tej grupy nie zalicza... I to próbujemy Ci przekazać.

jej głupota jest warta tego chłopa...szkoda,że chłop nie warty jej...

Akcja "pokaż kolana!"

czas: do maja

cel: ćwiczyć,ćwiczyć,ćwiczyć !

15km

Edytowane przez ewa102
Czas edycji: 2012-12-05 o 15:28
ewa102 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-05, 15:33   #182
preetamsingh
Zadomowienie

Cytat:
Jeśli już chcemy się w to zagłębiać...

To nie sąd decyduje o wydaniu permesso di soggiorno... tylko questura.
Na odwołanie się od decyzji mieliśmy 60 dni, poszliśmy do tej młodej adwokatki i ona złożyła wniosek o rozpatrzenie jego sprawy przez TAR, Tribunale Amministrativo Regionale.
Odpowiedź była negatywna.
Jest jeszcze jedna szansa złożyć kolejny wniosek, ale ona mówi, że jest ryzyko, że znów powiedzą nie, więc należy czekać, jako, że obecnie jest uchwalane nowe prawo jakieś, dotyczące sytuacji takich jak mój TŻ (coś w stylu, że jeden wyrok w zawieszeniu to niska szkodliwość społeczna).
Poszliśmy do drugiego adwokata, który mówi: metoda jest dobra, ale sposób wykonania nie. Należało załączyć do wniosku jakiś dokument, który był w posiadaniu adwokata, który kiedyś prowadził sprawę TŻ. Trzeba było się z nim skontatkować i poprosić o przesłanie. Bez tego nie miał szans na pozytywną odpowiedź.

O abolicji wiem, oczywiście. Jego kolega to załatwiał. Skoro jesteś taka zorientowana to zapewne wiesz, jakie to są koszty.
Abolicja została nam odradzona przez adwokata, jako że nia sensu właśnie tyle płacić, skoro ma realne szanse na odzyskanie permesso "normalną" bezpłatną, drogą.

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Nie, ta pierwsza złożyła wniosek.
Nie dostała kasy za samą "poradę".
Drugi złoży "poprawiony wniosek", to znaczy z dokumentami, które należało załączyć, ale tamta tego nie zrobiła. Tylko trzeba mu zapłacić.
Nikogo nie atakuje za brak kompetencji!!! Ale gdyby była kompetentna i wiedziała z czym do TARu, to może mój TŻ miałby już permesso w ręce.

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Następna co nie umie czytać ze zrozumieniem.
Ja go nie bronię, sama zdaję sobie sprawę z jego beznadziejnych zachowań. Któraś dziewczyna zapytała, po czym wiem, że mnie kocha, więc musiałam wspomnieć o tych "lepszych stronach", chyba o to chodziło w pytaniu.
Ja Tobie gitary nie zawracam osobiście, sama też sobie jej nie zawracaj i nie pisz.
Jakbyś przeczytała cały wątek a nie tylko mojego ostatniego posta, to byś wiedziała, że sama mam masę wątpliwości bo ten związek koliduje poniekąd z moimi planami na przyszłość, więc w obliczu wielu czynników rozważam teraz poważnie zakończenie go.

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Ja wiem, że dziewczyny mają rację i jestem im wdzięczna za wszelkie rady, że w ogóle poświęcają swój czas próbując mi coś przetłumaczyć.
Coraz bardziej widzę swoją naiwność i głupotę. Niestety.

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Nie potrafiłabym tak postąpić NIGDY. A On niestety dobrze o tym wie i to wykorzystuje.

Przypomniała mi się teraz taka sytuacja, kiedyś się pokłóciliśmy, wzięliśmy autobus, on chciał, żebym wysiadła z nim wcześniej i mnie tak szarpnął, nie agresywnie, tylko, że autobus już stał i musiał wysiadać. Ja pojechałam dalej. A tym autobusie był jego kolega, z którym się przywitał, nigdy wcześniej to nie widziałam, bo był starszy.
Potem ja i tamten wysiedliśmy na tym samym przystanku. Ja sobie tam po nosem pochlipywałam. A tamten mi powiedział, czemu płaczesz przez kogoś takiego... Przecież xxx to zwykły ****. Pierwszy raz wtedy pomyślałam, że nawet inni (i to jego "koledzy") widzą, jaki jest na prawdę i jak mnie traktuje (z boku) a ja nie...

Ale potem się pogodziliśmy Ehhh.
ręce i nogi opadają

No to go zostaw w końcu, co stoi na przeszkodzie? tylko nie pisz jaka to miłość was łączy...

Edytowane przez preetamsingh
Czas edycji: 2012-12-05 o 15:35
preetamsingh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-05, 16:24   #183
Agawa24
Raczkowanie

Cytat:
Następna co nie umie czytać ze zrozumieniem.

Nie tłumacz tego, ze nie możesz zaakceptowac gorzkiej prawdy wypowiedzianej prosto w oczy, brakiem umiejętności czytania ze zrozumieniem osoby ktora Ci ta prawde powiedziala.
Dziewczyno, zrozum, jestes kompletnie zaslepiona!! Rece opadaja!! Jak mozna dawac soba tak pomiatac?! Teraz nie dziwie sie skad sie bierze taka ilosc drani wsrod facetow - to jest wprost proporcjonalne do ilosci naiwnych dziewczyn ktore oni moga sobie wykorzystac bez skrupułów.
Nie no, rece opadaja....
Agawa24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-05, 18:01   #184
Flashdance
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Flashdance Pokaż wiadomość
Ależ z tym bólem to był tylko przykład . Ja Cię proszę żebyś opisała trzy konkretne sytuacje, czyny Twojego faceta, w których było widać jego miłość. Niekoniecznie związane z chorobą.

Kiedy ostatnio odwołał spotkanie z kumplami żeby być z Tobą? Kiedy ostatnio wspierał Cię w ciężkiej chwili? Kiedy zrobił Ci jakąś miłą niespodziankę (kupił mały prezent, kwiaty, zaprosił Cie gdzieś, zorganizował jakiś wspólny wypad, romantyczną kolację). Kiedy ostatnio jechał do Ciebie przez pół miast żeby tylko się z Tobą zobaczyć? To wszystko małe gesty, ale pokazują że komuś zależy, że ktoś o Tobie myśli i chce abyś była szczęśliwa. I pamiętaj ja nie piszę o tym co on mówi, tylko co robi.

Nadal czekam na odpowiedź. Trzy konkretne sytuacje w których okazał Ci miłość czynami a nie słowami.

Wcześniej na "dowód jego miłości" opisałaś tylko sytuacje w których to on może liczyć na Ciebie, że Tobie się zwierza, że go pocieszasz, pomagasz, martwisz się o niego.
Flashdance jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości