|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ?? ![]() |
|||
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 11,11% |
Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
7 | 15,56% |
Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
1 | 2,22% |
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V |
1 | 2,22% |
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V |
5 | 11,11% |
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
1 | 2,22% |
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 |
7 | 15,56% |
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
1 | 2,22% |
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
8 | 17,78% |
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 |
0 | 0% |
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
4 | 8,89% |
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V |
3 | 6,67% |
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V |
0 | 0% |
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
1 | 2,22% |
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
1 | 2,22% |
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#182 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
Cytat:
mam nadzieję że ma się kto Tobą zająć bo nie ma nic gorszego niż siedzieć samej. Życie jest takie niesprawiedliwe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
Może zostanę zaraz zlinczowana przez wszystkie na forum... ale muszę coś napisać..
też dosyć długo staraliśmy się z Tż o Nasze Maleństwo.. na początku się nie udawało. Mimo, że jeszcze nie przyszło na świat to jest dla nas Największym Skarbem.... ale! uważam, że jeśli nastąpi samoistne poronienie (zwłaszcza w początkowych tygodniach) to tak po prostu mialo być. W takim wypadku Dzieciątko jest za słabe, ma jakieś wady genetyczne i naturalna selekcja nie pozwala na dalszy jego rozwój. jest to przykre i ciężko nam się z tym pogodzić, ale trzeba próbować dalej walczyć o swoje Szczęście. Najlepszy przyjaciel mojego Tż jak usłyszał, że jestem w ciąży to też zaczeli się starać. Udało się, Monika miesiąc temu była na potwierdzeniu ciąży u mojego gina. Teraz się okazało, że poroniła. Dziś mój ginekolog powiedział, że to się często zdarza i że Natura nas tak stworzyła, że organizm wie najlepiej jak się bronić, jeśli doszło do poronienia to dziecko nie mogłoby się rozwijać prawidłowo. I powiedział, że lepiej że wcześniej się to sało niż później ![]() Przykre to wszystko, ale ja też tak uważam. Każdego dnia dziękuję Bogu, że dał nam taki dar i proszę by został z nami na zawsze |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
Lonely ja się z Tobą zgadzam.. z tym, że podejrzewam, że teraz łatwo mi się mówi bo póki co z Maleństwem wszystko jest dobrze. Może jakoś bym przeżyła w miarę poronienie na samym początku... ale jeśli na tym etapie coś by się stało to by była dla mnie największa tragedia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ojjj Bidulko Ty nasza ![]() a Ty nie brałaś kilka razy antybiotyków jak byłaś chora? czy coś pokićkałam.. Cytat:
a pielęgniarka do mnie: ojjj to wcale nie jest tak dużo |
||
![]() ![]() |
![]() |
#186 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#187 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przytulam Cię mocno ![]() Cytat:
Mój też ostatnio fikał jak szalony, a wczoraj leżał spokojnie i nawet pomachać nam nie chciał. Ja też myślałam o koktajlu, ale właśnie wpyliliśmy z Mężem pizze, więc koktajl będzie musiał poczekać...
![]() |
#188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każda musi sama w sobie się z tym pogodzić, a czas najlepiej leczy rany. Tragedii jest pełno na świecie.. śmierć łóżeczkowa, jakieś wypadki.. Pewnych rzeczy nie przeskoczymy, nie mamy na to wpływu.. ![]() ![]() Tyle ile możemy musimy zrobić.. musimy dbać o siebie i naszych bliskich.. Ale nie można też drżeć cały czas i żyć w strachu.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
No tak, dlatego ja już przestałam się denerwować, stresować, ciągle myśleć czy na pewno wszystko jest dobrze. Wierzę, że jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() My połaziliśmy z TŻ 3 godziny po sklepach i zostałam unieruchomiona. Mam jakiś ból w krzyżu z lewej strony, że ani kroku dać, ani się schylić. I właśnie cierpię, a TŻ robi smalec (blech) i szykuje słoninę dla sikorek.
![]() |
#191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie upraszczam sprawy. Nie kwestionuję, że jest to STRASZLIWA TRAGEDIA, która nigdy nie powinna mieć miejsca. Mimo, że nie doświadczyłam tego, rozumiem jaki to musi być straszliwy ból. Mam w rodzinie kobiety które poroniły, mam też koleżanki które poroniły... Wiem, że to okrutne i niesprawiedliwe. Szukam jedynie wytłumaczenia dla takich sytuacji.. W żadnym wypadku nie przyćmiewając tragizmu towarzyszącemu takim zdarzeniom. Każda Matka drży o swoje dziecko, nie ważne czy to które dopiero w niej się rozwija czy to już narodzone. Ja też się martwię, też sobie nie wyobrażam co by było gdyby... ![]() Ale staram się nie dopuszczać do siebie negatywnych myśli. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
loney z jednej strony masz rację ale sorry gdybym straciła dziecko to miałabym to gdzieś że "tak się dzieje" bo to dla mnie żadne pocieszenie. Zawsze człowiek będzie się zastanawiał "dlaczego ja, dlaczego moje dziecko".
I przykre to co napisałaś, mimo że masz rację. |
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja od samego początku nie oglądam programów o chorych dzieciach, nie czytam żadnych, ale to żadnych negatywnych artykułów w necie.. Nie dopuszczam do siebie złych myśli. Nawet jak mam gorszy dzień to szybko wypieram głupoty z głowy pozytywnym myśleniem.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie potrafię tego ogarnąć, że jest wszystko ok, codziennie czuje się ruchy maluszka, na wizytach wszystko ok a tu takie coś ............. miałam głupie myśli, że niepotrzebnie jechałam do tego szpitala, że pewnie mnie uznali za wariatkę co z lekkim bólem przychodzi, ale teraz to bym się już nawet nie zastanawiała .... Meli myślę o Tobie cały czas ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ALe tu była połowa ciąży.......to nie poronienie,to poród;( ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisałam to dla wszystkich dziewczyn które tu panikują, że teraz łapią doła i że tak strasznie się boją itp. Możecie się na mnie złościć.. ale musiałam tak napisać, z ogromnym wyrazem współczucia dla Meli, ale nie możemy teraz się zamartwiać i drżeć o nasze Dzieciątka.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#197 | ||||
Zakorzenienie
|
dzwoń dla swojego spokoju
lonely najważniejsze że wszystko OK Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#198 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() tez mialam go dzisiaj robic, ale zjadlam pierogi ze szpinakiem, zupe ogorkowa (wyszla mi przepyszna meeeega kwasna jak lubie) i teraz wpadly na chwile znajome, wiec wcisnelam ciastka i paluszki. koktajl chyba zostawie sobie na jutro. Cytat:
![]() ja ostatnio mialam pierwszy raz usg brzuchowe i gorzej mi bylo niz w tym wewnetrznym. jakos nie lubie jak lekarz dociska glowice do brzucha. zobaczymy co bedzie jutro. a tz-owi powiedz, ze synek mogl spac i dlatego nie mial ochoty mu pomachac ![]() Edytowane przez diabli Czas edycji: 2012-12-05 o 18:07 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Z całego serca współczuję Meli i przytulam ją mocno... Na pewno czas uleczy Jej rany w odpowiednim momencie.. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 |
Raczkowanie
|
lonely, domyslam się ze o to Ci chodziło co napisałaś ale miałam wrażenie że ujęłaś temat tylko w zakresie poronień samoistnych a jak pisze color w połowie ciąży to nie poronienie, to poród i śmierć. Koleżanka w takim etapie ciąży straciła bliźniaki, miały imiona, akty zgonu i nawet nieoficjalny pogrzeb, długo je opłakiwała. Jak ja straciłam w 7 tygodniu niektórzy właśnie bliscy bagatelizowali, że mam się ogarnąć, że tak miało być itd, rany, jak bolało takie podejście, choć w perspektywie czasu jestem zdania że na samym początku poronienie faktycznie jest słuszną decyzją natury, jesli miałoby być dzieciatko pełne wad i cierpieć to natura słusznie wybiera ale czasem to nie kwestia dzieciątka a czegoś innego, bo jak wytłumaczyć 4 poronienia z rzędu? to są strasznie trudne sprawy ale jak pisałam od początku ciąży myśl mna kieruje "jak ma być to będzie"
i wierzę że będzie. Dwa dni po seksiku, a jeden dzień po owulacji miałam wypadek rowerowy, brałam antybiotyk, szczepionkę, byłam szyta a ciąża się zagnieździła i rozwinęła, więc miało być, tak sobie to tłumaczę i zgadzam się, że najgorsze się nakręcać bez powodu i ważne jest pozytywne myślenie a na tragedie nie mamy wpływu a co więcej lęk o dziecko już zawsze będzie nam towarzyszył, wiem bo nigdy nie zapomnę jak mi córka straciła bez powodu przytomność na rękach, albo jak miała operację itp. taki nasz los, matek |
![]() ![]() |
![]() |
#201 | ||
Zakorzenienie
|
nie wiem czy takie wytłumaczenie istnieje
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to raczej odebrałam jako pocieszenie dla nas wszystkich, tylko właśnie nie chce też żebyśmy się z tym jakoś utożsamiały. Bo teraz pewnie większość będzie przeżywać każdy ból, tylko nie zapominajmy też że każda z nas jest inna, każda przechodzi ciążę inaczej i nie każdy ból musi oznaczać coś złego. A słowa "tak miało być" trochę mnie denerwują bo przecież miało być całkiem inaczej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lonely bo nie doczytałam zmienił lub wyklarował ci się w końcu termin porodu?
![]() |
#204 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wiecie, tak do mnie dotarło dzisiaj podczas kąpieli, że przecież teraz to my cały czas do końca będziemy się martwić o nasze bąbelki. Teraz bo się rozwijają i nie wiadomo co i jak bo nie widać, później jak będą płakać, a na koniec jak ich nie będzie w zasięgu wzroku, a na starość, to już tak z zasady, bo to będą nasze maluszki nawet jak same będą mieć dzieci. Taki już los matek.
![]() |
#205 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do tego co piszecie... sucha teoria... a praktyka jest zupełnie inna ![]() ![]()
![]() |
#206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
nuna a co z twoim bólem? zadzwoniłaś w końcu czy przeszło? robiłaś jakieś ćwiczenia?
#210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to się tyczy wszystkim razem ze mną- bo zdaję sobie sprawę że czasami sama tak robię. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:18.