|
|
#181 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 40kg do zrzucenia... Raz na zawsze. część III
dzien dobry laseczki
jak tam mijaja Święta , dużo kalorii wpadło? ja juz na nogach kilka godzinek , szykuję sie bo kilkaset km mamy dziś do przejechania żeby objechac rodzinkę. miłego dzionka. ps. okazało sie ze podwójna ciocia zostanę pod koniec lata bo obie Magdaleny w ciazy są( brataowa i szwagierka) , wiec teraz kolej na mnie ![]()
|
#182 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Mieliśmy spędzać wigilię tylko we czwórkę, ale żeby ta wigilia nie była za bardzo smutna, zaprosiliśmy w końcu brata z rodziną, stwierdziliśmy że dzieci od brata trochę radości wniosą i tak w końcu było ![]() Moja bratanica(5 lat) przyszła do mnie i usiadła mi na kolana, powiedziała że po Ome(po śląsku prababcia) przyszły 2 aniołki i zabrały ją do nieba, aż mi się łezka w oku zakręciła, zaskoczyła mnie tym, chyba do niej bardziej to dotarło, niż do jej 7-letniej siostry. Potem jak już bracik z rodziną pojechali do siebie, to patrzyłam na film i układałam puzzle, o 23 padłam jak mucha i po 8 ciezko było mnie dobudzić, ale wcale się nie dziwie w końcu z niedzieli na poniedziałek prawie w ogóle nie spałam, a wczoraj od samego rana na nogach, prace mieliśmy podzieloną między mnie a matkę, ale z racji tego że matka wczoraj załatwiała formalności do pogrzebu, na mnie spoczeło przygotowanie całej wigilii, pierwszy raz makówki zrobiłam i wyszły bardzo smaczne Karolcia gratuluję zostania ciocią, ale ty się kochana bierz opstro do pracy jak chcesz mieć tego małego berbecia ![]() A ile kalorii wpadło, to nie wiem, ale myślę że wysiłek jaki włożyłam w zrobienie wigilii i to co zjadłam chyba się wyzerowało, więc chyba nie będzie źle. Idę po sernik i układam resztę puzzli |
|
|
|
#183 |
|
królikoholiczka
|
O Mysiunia widze że też ukladasz puzzle
ja wprost uwielbiam to robić
|
|
#184 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja postanowiłam być z Wami szczera i zwierzyć się z całego dnia wczorajszego :P Oprócz śniadanka oczywiście i kawy rano zjadłam : około 8 ciasteczek świątecznych,ok. 50g sernika i makowca drożdżowego (chwalmy pana za te małe kawałki!), 5 uszek z barszczem, dwie łyżki ziemniaków i trzy nieduże kawałki trzech różnych ryb (mintaj i pstrąg różowy na pewno, ale tej trzeciej nie pamiętam :P) no i do tego dwie łyzki kapusty z grzybami ;p Chyba nie poszło mi tak źle, przed przygotowaniami do wyjścia machnęłam 70 minut ćwiczeń :P Także myślę, że nie było tak źle, dzisiaj będzie gorzej, bo do dwóch ciotek - do jednej na obiad, do drugiej na kolację, chyba, że tą drugą sobie odpuszczę :P
P.s. nie wiem jak można walić tyle majonezu do sałatek, co np. moja babcia -.-' Potrafi pół dużego słoika wykorzystać na jedną sałatkę, wszystko wręcz w nim pływa. O ile wiem, to sałatka ma być zdrowa, a nie tłusta.. majonez jest tylko po to,żeby się to kupy trzymało i nie rozlatywało :P Ja zrobiłam sałatkę z selera zmajonezem light, dodałam trzy łyżki i wystarczyło :P Wesołych :P ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
Bo mi się zdarza i też używam 'bracik' hahaha a on 'siorka' :P ![]() Puzzle fajna rzecz, wolałabym dostać puzzle niż legginsy grube których i tak nie bede nosić, bo dla mnie po pierwsze to mega dziwne nosić same legginsy bez spódnicy (to tak jak ubrać rajtuzy czy rajstopy i wyjsc do ludzi ;x) a po drugie mam w tym uda i tyłek jak te babki do jeżdzą na łyżwach na wyścigi, albo te od nart co biegają w nich xD Więc pewnie będą sobie dłuugo leżały w szafie... A wy dostałyscie ładne prezenty?
|
|
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
A u mnie święta jak co roku nie za szałowe, rodzice jak zawsze mają gdzieś, że są święta i wypadałoby się zacząć do siebie odzywać, żeby chociaż atmosfera była milsza...Ja osobiście humoru dobrego nie mam, wczoraj wieczorem zebrało mi się na płacz (jak zawsze w wigilię, to już chyba moja tradycja), a dziś też tak sobie. Świąteczne jedzenie mi nie służy, choć zjadłam bardzo mało (całą noc mnie bolał żołądek, do teraz coś jest nie tak-dziś na śniadanie wszyscy jedli frykasy a ja razowca i jogurt naturalny ), także kalorii chyba dużo nie wchłonęłam Poza tym brat zauważył, że schudłam i to mnie cieszy, że chociaż ktoś to widzi. Bo już myślałam, że to tylko ja ![]() Dostałam piękne prezenty od siostry i od brata. Obraz z Marilyn Monroe i kalendarz z jej zdjęciami, na każdy miesiąc inne zdjęcie Śliczne prezenty. Zaraz idę po gwoździki i będę montować Póki co wcinam czekoladę w ramach świątecznego obżarstwa Dobrze, że chociaż to mi smakuje Miłego dnia |
|
|
|
#186 |
|
królikoholiczka
|
A ja sama sobie zrobilam prezent
domowe spa siedze sama to co mi tam no i zrobilam sobie salatke i już pol zjadlam i trochę serniczka ale takiego dietetycznego samorobionego
|
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sobie kupię to hula hop z wypustkami,albo obciążenie na kostki!!! Co lepsze?^^'
|
|
#188 |
|
królikoholiczka
|
Ja mam zwykłe hula tylko wssypalam do niego kaszy i mam juz wciecie w talii, po paru dniach krecenia zgubilam 4cm
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
Ja lubie czućból przy ćwiczeniach, wtedy wydaje mi sie, ze daje lepsze efekty
|
|
#190 |
|
Zadomowienie
|
Emilka uwielbiam układanie puzzli, własnie skończyłam 1000 układać "Romantic Italy", to pierwsze puzzle w tym sezonie zimowym, teraz zabieram się za układanie wilków, co zostały z poprzedniego sezonu zimowego
![]() Gorzala u mnie w domu to już raczej więcej polskiego jest niż gwary, ale duzo słów z gwary mamy w codziennym użyciu, czasami robiby takie dni, że godomy po slonsku, a śmiechu przy tym jest dużo ![]() A prezent, to puzzle i ciepłe kapcie dostałam, akurat jak moje stare zaczeły się rozlatywać |
|
|
|
#191 | |
|
królikoholiczka
|
A wiesz ze mam pelno siniakow jak krece
no i brzuch sie robi taki fajny![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
ja ostatnio kupilam sobie krajobrazy polskie 2*1000 elementów w biedronce za 20zł, są piękne
|
|
|
#192 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Dziewczyny brawo przede wszystkim za rozsądne jedzenie, ja niestety popłynęłam na szerokie wody ale liczyłam się z tym doskonale i później najwyżej będę ponownie spalać ![]() Cytat:
Teraz używam oleju jako dodatku. Cytat:
Ja też kontuzjowana, w zeszły weekend oparzyłam rękę parą, tak zaczęło strasznie się paprać, że do lekarza trza było iść :/ Cytat:
Dwa prezenty dojdą na przyszłą gwiazdkę Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ogolnie ja wyjątkowo na czekoladę ciągotek nie mam ale za to wczoraj Milkę Crispello wcinałam dzieciom z paczek
|
|
#193 |
|
królikoholiczka
|
Tak, tylko że ja nie lubię siedziec sama, ale teraz mi to wyszlo chyba na dobre
|
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
No to bilans dzisiejszy w granicach dobrego smaku tak myślę :P Na sniadanie zjadłam moją odchudzoną sałatkę, na obiad był rosół, więc oszczędnie dość, na obiad nie wzielam nawet klusek, bo wzielam wiecej grzybow i kapusty z grzybami (jestem chora na tym punkcie :P) i kawaleczek mały schabu jakiegos podobno, nie wiem co to było na 100% ale zjadłam inne mieso niz drob!!! Ryb wujkowych nie było, a tak sie na nie napaliłam
Na deser był kawałek lodów z bita smietana w domu zjadlam domowe ptasie mleczko tez z odrobina bitej i to w sumie wszystko żadnych ciast, ciastek do tego nie jadłam Nie pojechałam do drugiej cioci bo to już by było za dużo dla mnie :P Pies wyprowadzony i można robić jakieś ćwiczonka w spokoju, bo dom pusty ![]() ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Pocztówka do Rosji właśnie dzisiaj doszła.. szła 46 dni lol, czy to normalne? :P Do Chin wysłałam priorytetem, może dojdzie za dwa tygodnie w koncu :P Do Niemiec i Holandii szły po 32 dni!!! :P A z Irlandii do Polski kartka szła 3.... ajajajaj. Zapraszam tez na bloga, pochwalcie się co dostałyscie i zachęcam do czytania, komciania ble ble..
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
tez sie objadałam. A co tam.
W zwartek wracam na siłke
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#196 |
|
królikoholiczka
|
A ja będę biegać ( musze to powtarzac az do skutku)
|
|
#197 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W zeszłym sezonie zimowym 9 ułożyłam, w tym sezonie dopiero 1 puzzle, ale jeszcze mi zostały jedne puzzle z zeszłego sezonu co nie ułożyłam. Bratowa ma mi swoje 2 sztuki przynieść do układania, to napewno będę miała co robić, no ale puzzli nigdy dość ![]() Wydaje mi się, że tak ale nie jestem pewna
|
|
|
|
|
#198 |
|
królikoholiczka
|
Kochana nie mam pojecia bo ja je kupilam w wyprzedazowej biedronce. Ale jeśli masz gdzieś niedaleko pepco to tam znajdziesz piekne puzzle za przystepna cenę, okolo 20zł za 1000elementów
|
|
#199 |
|
Zakorzenienie
|
skończyłam moje ćwiczenia dzisiaj.. 90 minut (: jutro moge nie miec czasu bo rodzinka przychodzi do nas i raczej nie zamkne sie po prostu w pokoju z muzyka
spaliłam ta bitą śmietanę :P
|
|
#200 |
|
królikoholiczka
|
O zesz... Jak mnie brzuch boli... A malo jadlam
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() gorzala ja też intensywnie ćwiczę ale mięśnie żuchwy ![]() Hmm... święto dziś więc mogłabym się polenić w łóżku ale już na śniadanie przyjeżdża brat z rodziną więc trzeba szykować i za Marysię robić Jutro też będzie poranna pobudka bo o 8 już jadę do fryzjera odrosty balejażowe zrobić. Miłego Dnia
|
#202 |
|
Wtajemniczenie
|
dzieńdoberek dziewczynki
widze ze Tu pieknei dietkowo wigilijnie, ja tam pojadłam ahha a co , spalę w neidługim czasie ale w razie czego na wage nie wchodzę ![]() ![]() Emilko fajnei że sobie spa zrobiłaś, czasem chwila tylko dla siebie czyni cuda wczoraj zaliczyłąm dwa obiady, dzis do ojca jeszcze jade wiec też wpadnei kalorii bo smacznei gotuje ale za cholere dietetycznie ![]() wigilia chyba pierwszy raz mi się podobała od lat , bez pośpiechu jak wzawsze , bez kłutni no ale życzenia od ojca ... i żebyś w końcy troche schudła były mistrzostwem świata ![]() szwagierka zauwazyła że brzuszek spadl i buzia , a reszta nie widzi albo udaje ze nei widzi ![]() ale dla nich tego nie robię ![]() Marinka faktycznie trzeba bedzie prezenty 2 dodatkowe hehe , narazie powiedziałam laskom ze która pierwsza urodzi ta dostanie rzeczy po Oskarku hehe wiec niech zdrowo rosną maluszki bo róznica jest 2,5 tyg tylko ![]() ![]() dziewczyny powiedzcie co robicie z puzlami , bo ja keidyś ukaldałam maniakalnei ale nie wiedziałam co z nimi robic, kilka rozdałam juz takich przyklejonych w ramkę a reszta gdzies się kurzy . na ścianach miejsca juz nie mam. choc pewnei teraz przy Oskim to bym nei ułozyła nic bo by połowe pozabierał i pogubił
Edytowane przez karolinadobra Czas edycji: 2012-12-26 o 09:39 |
|
|
|
#203 |
|
królikoholiczka
|
Ja naklejalam na ścianę ale już też nie wiem
|
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
yhhh u mnie waha bez zmian, nie wiem, czy to przez świąteczne szaleństwo czy coś ale troche jestem zawiedziona :P
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
Dziś jadę na obiad do rodziny Dziś się ważyłam i nic nie przybyło, a jest nawet kilogram mniej Nie mam pojęcia jak to zrobiłam, ale się cieszę |
|
|
|
#206 |
|
królikoholiczka
|
Ogolnie gratuluje spadku
|
|
#207 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Oj nie wiem czy wczoraj było aż tak dietetycznie ![]() 4 kawałki sernika wpadły, jedna porcja makówek i 6 klopsików rybnych w zalewie octowej(kara była wątroba dała znać o sobie), za to obiad był prawie że dietetyczny, bo składał się z resztek, łyzka ziemniaków, pół fileta ryby, surówka z kapusty kiszonej i groch z kapustą ![]() Karolcia ja kiedyś kleiłam na papier biurowy, ale z czasem klej wysechł na dobre i puzzle odpadały, teraz kleję puzzle na przeźroczystej tapecie do szyb i jestem zadowolona, bo w każdej chwili można puzzle odczepić i przyczepić ponownie do tapety, w przyszłości chciałabym wsadzić w anty ramę i powiesić na ścianie, ale na razie brak funduszów, to puzzle lądują na szafie! |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#208 |
|
królikoholiczka
|
Tapeta do szyb? A co to za wynalazek? Nie slyszalam o czyms takim
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam dziś dzień lenistwa.
Wczoraj się nawkur**iałam, bo przyjechała obrażona księżniczka i nic jej nie pasowało. Przyjechała sobie odpocząć, po ciężkiej pracy, no bo przecież mój mąż nie pracuje, a mnie to całe dnie niewolnik wachluje Teściowa mnie wkur***wiła, bo stwierdziła, że ona to raz dwa by moją córkę na nocnik nauczyła ![]() Ale jutro wracam na siłkę i sobie odbije. Musze wziąć
|
|
|
|
#210 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zmykam na obiad do ojca, pewnei sie objem jak bąk ale od jutra już dietka ...no bynajmniej sie postaram Miłego dzionka laseczki
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:24.

Ja też kontuzjowana, w zeszły weekend oparzyłam rękę parą, tak zaczęło strasznie się paprać, że do lekarza trza było iść :/
Na deser był kawałek lodów z bita smietana w domu zjadlam domowe ptasie mleczko tez z odrobina bitej i to w sumie wszystko 

Nie mam pojęcia jak to zrobiłam, ale się cieszę