![]() |
#181 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: 40kg do zrzucenia... Raz na zawsze. część III
dzien dobry laseczki
![]() jak tam mijaja Święta , dużo kalorii wpadło? ja juz na nogach kilka godzinek , szykuję sie bo kilkaset km mamy dziś do przejechania żeby objechac rodzinkę. miłego dzionka. ![]() ps. okazało sie ze podwójna ciocia zostanę pod koniec lata bo obie Magdaleny w ciazy są( brataowa i szwagierka) , wiec teraz kolej na mnie ![]() ![]()
#182 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Mieliśmy spędzać wigilię tylko we czwórkę, ale żeby ta wigilia nie była za bardzo smutna, zaprosiliśmy w końcu brata z rodziną, stwierdziliśmy że dzieci od brata trochę radości wniosą i tak w końcu było ![]() Moja bratanica(5 lat) przyszła do mnie i usiadła mi na kolana, powiedziała że po Ome(po śląsku prababcia) przyszły 2 aniołki i zabrały ją do nieba, aż mi się łezka w oku zakręciła, zaskoczyła mnie tym, chyba do niej bardziej to dotarło, niż do jej 7-letniej siostry. Potem jak już bracik z rodziną pojechali do siebie, to patrzyłam na film i układałam puzzle, o 23 padłam jak mucha i po 8 ciezko było mnie dobudzić, ale wcale się nie dziwie w końcu z niedzieli na poniedziałek prawie w ogóle nie spałam, a wczoraj od samego rana na nogach, prace mieliśmy podzieloną między mnie a matkę, ale z racji tego że matka wczoraj załatwiała formalności do pogrzebu, na mnie spoczeło przygotowanie całej wigilii, pierwszy raz makówki zrobiłam i wyszły bardzo smaczne ![]() Karolcia gratuluję zostania ciocią, ale ty się kochana bierz opstro do pracy jak chcesz mieć tego małego berbecia ![]() A ile kalorii wpadło, to nie wiem, ale myślę że wysiłek jaki włożyłam w zrobienie wigilii i to co zjadłam chyba się wyzerowało, więc chyba nie będzie źle. Idę po sernik i układam resztę puzzli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
królikoholiczka
|
O Mysiunia widze że też ukladasz puzzle
![]() ![]()
![]() |
#184 | |
Zakorzenienie
|
Ja postanowiłam być z Wami szczera i zwierzyć się z całego dnia wczorajszego :P Oprócz śniadanka oczywiście i kawy rano zjadłam : około 8 ciasteczek świątecznych,ok. 50g sernika i makowca drożdżowego (chwalmy pana za te małe kawałki!), 5 uszek z barszczem, dwie łyżki ziemniaków i trzy nieduże kawałki trzech różnych ryb (mintaj i pstrąg różowy na pewno, ale tej trzeciej nie pamiętam :P) no i do tego dwie łyzki kapusty z grzybami ;p Chyba nie poszło mi tak źle, przed przygotowaniami do wyjścia machnęłam 70 minut ćwiczeń :P Także myślę, że nie było tak źle, dzisiaj będzie gorzej, bo do dwóch ciotek - do jednej na obiad, do drugiej na kolację, chyba, że tą drugą sobie odpuszczę :P
P.s. nie wiem jak można walić tyle majonezu do sałatek, co np. moja babcia -.-' Potrafi pół dużego słoika wykorzystać na jedną sałatkę, wszystko wręcz w nim pływa. O ile wiem, to sałatka ma być zdrowa, a nie tłusta.. majonez jest tylko po to,żeby się to kupy trzymało i nie rozlatywało :P Ja zrobiłam sałatkę z selera zmajonezem light, dodałam trzy łyżki i wystarczyło :P Wesołych :P ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Puzzle fajna rzecz, wolałabym dostać puzzle niż legginsy grube których i tak nie bede nosić, bo dla mnie po pierwsze to mega dziwne nosić same legginsy bez spódnicy (to tak jak ubrać rajtuzy czy rajstopy i wyjsc do ludzi ;x) a po drugie mam w tym uda i tyłek jak te babki do jeżdzą na łyżwach na wyścigi, albo te od nart co biegają w nich xD Więc pewnie będą sobie dłuugo leżały w szafie... A wy dostałyscie ładne prezenty? ![]()
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() A u mnie święta jak co roku nie za szałowe, rodzice jak zawsze mają gdzieś, że są święta i wypadałoby się zacząć do siebie odzywać, żeby chociaż atmosfera była milsza...Ja osobiście humoru dobrego nie mam, wczoraj wieczorem zebrało mi się na płacz (jak zawsze w wigilię, to już chyba moja tradycja), a dziś też tak sobie. Świąteczne jedzenie mi nie służy, choć zjadłam bardzo mało (całą noc mnie bolał żołądek, do teraz coś jest nie tak-dziś na śniadanie wszyscy jedli frykasy a ja razowca i jogurt naturalny ![]() ![]() ![]() Dostałam piękne prezenty od siostry i od brata. Obraz z Marilyn Monroe i kalendarz z jej zdjęciami, na każdy miesiąc inne zdjęcie ![]() ![]() Póki co wcinam czekoladę w ramach świątecznego obżarstwa ![]() ![]() Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
królikoholiczka
|
A ja sama sobie zrobilam prezent
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
A ja sobie kupię to hula hop z wypustkami,albo obciążenie na kostki!!! Co lepsze?^^'
#188 |
królikoholiczka
|
Ja mam zwykłe hula tylko wssypalam do niego kaszy i mam juz wciecie w talii, po paru dniach krecenia zgubilam 4cm
![]()
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
Ja lubie czućból przy ćwiczeniach, wtedy wydaje mi sie, ze daje lepsze efekty
![]()
#190 |
Zadomowienie
|
Emilka uwielbiam układanie puzzli, własnie skończyłam 1000 układać "Romantic Italy", to pierwsze puzzle w tym sezonie zimowym, teraz zabieram się za układanie wilków, co zostały z poprzedniego sezonu zimowego
![]() Gorzala u mnie w domu to już raczej więcej polskiego jest niż gwary, ale duzo słów z gwary mamy w codziennym użyciu, czasami robiby takie dni, że godomy po slonsku, a śmiechu przy tym jest dużo ![]() A prezent, to puzzle i ciepłe kapcie dostałam, akurat jak moje stare zaczeły się rozlatywać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 | |
królikoholiczka
|
A wiesz ze mam pelno siniakow jak krece
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#192 | ||||||
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Dziewczyny brawo przede wszystkim za rozsądne jedzenie, ja niestety popłynęłam na szerokie wody ale liczyłam się z tym doskonale i później najwyżej będę ponownie spalać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ogolnie ja wyjątkowo na czekoladę ciągotek nie mam ale za to wczoraj Milkę Crispello wcinałam dzieciom z paczek ![]() ![]()
![]() |
#193 |
królikoholiczka
|
Tak, tylko że ja nie lubię siedziec sama, ale teraz mi to wyszlo chyba na dobre
![]()
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
No to bilans dzisiejszy w granicach dobrego smaku tak myślę :P Na sniadanie zjadłam moją odchudzoną sałatkę, na obiad był rosół, więc oszczędnie dość, na obiad nie wzielam nawet klusek, bo wzielam wiecej grzybow i kapusty z grzybami (jestem chora na tym punkcie :P) i kawaleczek mały schabu jakiegos podobno, nie wiem co to było na 100% ale zjadłam inne mieso niz drob!!! Ryb wujkowych nie było, a tak sie na nie napaliłam
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Pocztówka do Rosji właśnie dzisiaj doszła.. szła 46 dni lol, czy to normalne? :P Do Chin wysłałam priorytetem, może dojdzie za dwa tygodnie w koncu :P Do Niemiec i Holandii szły po 32 dni!!! :P A z Irlandii do Polski kartka szła 3.... ajajajaj. Zapraszam tez na bloga, pochwalcie się co dostałyscie i zachęcam do czytania, komciania ble ble.. ![]()
#195 |
Zakorzenienie
|
tez sie objadałam. A co tam.
![]() W zwartek wracam na siłke ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 |
królikoholiczka
|
A ja będę biegać ( musze to powtarzac az do skutku)
![]() |
#197 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W zeszłym sezonie zimowym 9 ułożyłam, w tym sezonie dopiero 1 puzzle, ale jeszcze mi zostały jedne puzzle z zeszłego sezonu co nie ułożyłam. Bratowa ma mi swoje 2 sztuki przynieść do układania, to napewno będę miała co robić, no ale puzzli nigdy dość ![]() Wydaje mi się, że tak ale nie jestem pewna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
królikoholiczka
|
Kochana nie mam pojecia bo ja je kupilam w wyprzedazowej biedronce. Ale jeśli masz gdzieś niedaleko pepco to tam znajdziesz piekne puzzle za przystepna cenę, okolo 20zł za 1000elementów
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
skończyłam moje ćwiczenia dzisiaj.. 90 minut (: jutro moge nie miec czasu bo rodzinka przychodzi do nas i raczej nie zamkne sie po prostu w pokoju z muzyka
![]()
#200 |
królikoholiczka
|
O zesz... Jak mnie brzuch boli... A malo jadlam
![]()
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() gorzala ja też intensywnie ćwiczę ale mięśnie żuchwy ![]() Hmm... święto dziś więc mogłabym się polenić w łóżku ale już na śniadanie przyjeżdża brat z rodziną więc trzeba szykować i za Marysię robić ![]() Jutro też będzie poranna pobudka bo o 8 już jadę do fryzjera odrosty balejażowe zrobić. Miłego Dnia ![]()
#202 |
Wtajemniczenie
|
dzieńdoberek dziewczynki
![]() widze ze Tu pieknei dietkowo wigilijnie, ja tam pojadłam ahha a co , spalę w neidługim czasie ale w razie czego na wage nie wchodzę ![]() ![]() Emilko fajnei że sobie spa zrobiłaś, czasem chwila tylko dla siebie czyni cuda ![]() wczoraj zaliczyłąm dwa obiady, dzis do ojca jeszcze jade wiec też wpadnei kalorii bo smacznei gotuje ale za cholere dietetycznie ![]() wigilia chyba pierwszy raz mi się podobała od lat , bez pośpiechu jak wzawsze , bez kłutni no ale życzenia od ojca ... i żebyś w końcy troche schudła były mistrzostwem świata ![]() ![]() szwagierka zauwazyła że brzuszek spadl i buzia , a reszta nie widzi albo udaje ze nei widzi ![]() ![]() ![]() Marinka faktycznie trzeba bedzie prezenty 2 dodatkowe hehe , narazie powiedziałam laskom ze która pierwsza urodzi ta dostanie rzeczy po Oskarku hehe wiec niech zdrowo rosną maluszki bo róznica jest 2,5 tyg tylko ![]() ![]() dziewczyny powiedzcie co robicie z puzlami , bo ja keidyś ukaldałam maniakalnei ale nie wiedziałam co z nimi robic, kilka rozdałam juz takich przyklejonych w ramkę a reszta gdzies się kurzy . na ścianach miejsca juz nie mam. choc pewnei teraz przy Oskim to bym nei ułozyła nic bo by połowe pozabierał i pogubił ![]()
![]() Edytowane przez karolinadobra Czas edycji: 2012-12-26 o 08:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
królikoholiczka
|
Ja naklejalam na ścianę ale już też nie wiem
![]()
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
yhhh u mnie waha bez zmian, nie wiem, czy to przez świąteczne szaleństwo czy coś ale troche jestem zawiedziona :P
#205 |
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Dziś jadę na obiad do rodziny ![]() ![]() Dziś się ważyłam i nic nie przybyło, a jest nawet kilogram mniej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
królikoholiczka
|
Ogolnie gratuluje spadku
![]() ![]()
![]() |
#207 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Oj nie wiem czy wczoraj było aż tak dietetycznie ![]() 4 kawałki sernika wpadły, jedna porcja makówek i 6 klopsików rybnych w zalewie octowej(kara była wątroba dała znać o sobie), za to obiad był prawie że dietetyczny, bo składał się z resztek, łyzka ziemniaków, pół fileta ryby, surówka z kapusty kiszonej i groch z kapustą ![]() Karolcia ja kiedyś kleiłam na papier biurowy, ale z czasem klej wysechł na dobre i puzzle odpadały, teraz kleję puzzle na przeźroczystej tapecie do szyb i jestem zadowolona, bo w każdej chwili można puzzle odczepić i przyczepić ponownie do tapety, w przyszłości chciałabym wsadzić w anty ramę i powiesić na ścianie, ale na razie brak funduszów, to puzzle lądują na szafie! |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
królikoholiczka
|
Tapeta do szyb? A co to za wynalazek? Nie slyszalam o czyms takim
![]()
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
A ja mam dziś dzień lenistwa.
Wczoraj się nawkur**iałam, bo przyjechała obrażona księżniczka i nic jej nie pasowało. Przyjechała sobie odpocząć, po ciężkiej pracy, no bo przecież mój mąż nie pracuje, a mnie to całe dnie niewolnik wachluje ![]() Teściowa mnie wkur***wiła, bo stwierdziła, że ona to raz dwa by moją córkę na nocnik nauczyła ![]() ![]() Ale jutro wracam na siłkę i sobie odbije. Musze wziąć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zmykam na obiad do ojca, pewnei sie objem jak bąk ale od jutra już dietka ...no bynajmniej sie postaram ![]() ![]() Miłego dzionka laseczki ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:08.