40kg do zrzucenia... Raz na zawsze. część III - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-25, 05:14   #181
karolinadobra
Wtajemniczenie

Dot.: 40kg do zrzucenia... Raz na zawsze. część III

dzien dobry laseczki
jak tam mijaja Święta , dużo kalorii wpadło?
ja juz na nogach kilka godzinek , szykuję sie bo kilkaset km mamy dziś do przejechania żeby objechac rodzinkę.
miłego dzionka.
ps. okazało sie ze podwójna ciocia zostanę pod koniec lata bo obie Magdaleny w ciazy są( brataowa i szwagierka) , wiec teraz kolej na mnie
Stary 2012-12-25, 08:16   #182
mysiunia85g
Zadomowienie

Dzień dobry
Mieliśmy spędzać wigilię tylko we czwórkę, ale żeby ta wigilia nie była za bardzo smutna, zaprosiliśmy w końcu brata z rodziną, stwierdziliśmy że dzieci od brata trochę radości wniosą i tak w końcu było
Moja bratanica(5 lat) przyszła do mnie i usiadła mi na kolana, powiedziała że po Ome(po śląsku prababcia) przyszły 2 aniołki i zabrały ją do nieba, aż mi się łezka w oku zakręciła, zaskoczyła mnie tym, chyba do niej bardziej to dotarło, niż do jej 7-letniej siostry.
Potem jak już bracik z rodziną pojechali do siebie, to patrzyłam na film i układałam puzzle, o 23 padłam jak mucha i po 8 ciezko było mnie dobudzić, ale wcale się nie dziwie w końcu z niedzieli na poniedziałek prawie w ogóle nie spałam, a wczoraj od samego rana na nogach, prace mieliśmy podzieloną między mnie a matkę, ale z racji tego że matka wczoraj załatwiała formalności do pogrzebu, na mnie spoczeło przygotowanie całej wigilii, pierwszy raz makówki zrobiłam i wyszły bardzo smaczne

Karolcia gratuluję zostania ciocią, ale ty się kochana bierz opstro do pracy jak chcesz mieć tego małego berbecia
A ile kalorii wpadło, to nie wiem, ale myślę że wysiłek jaki włożyłam w zrobienie wigilii i to co zjadłam chyba się wyzerowało, więc chyba nie będzie źle.
Idę po sernik i układam resztę puzzli
mysiunia85g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-25, 09:17   #183
emilia0508
królikoholiczka

O Mysiunia widze że też ukladasz puzzle ja wprost uwielbiam to robić

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-25, 10:09   #184
gorzala
Zakorzenienie

Ja postanowiłam być z Wami szczera i zwierzyć się z całego dnia wczorajszego :P Oprócz śniadanka oczywiście i kawy rano zjadłam : około 8 ciasteczek świątecznych,ok. 50g sernika i makowca drożdżowego (chwalmy pana za te małe kawałki!), 5 uszek z barszczem, dwie łyżki ziemniaków i trzy nieduże kawałki trzech różnych ryb (mintaj i pstrąg różowy na pewno, ale tej trzeciej nie pamiętam :P) no i do tego dwie łyzki kapusty z grzybami ;p Chyba nie poszło mi tak źle, przed przygotowaniami do wyjścia machnęłam 70 minut ćwiczeń :P Także myślę, że nie było tak źle, dzisiaj będzie gorzej, bo do dwóch ciotek - do jednej na obiad, do drugiej na kolację, chyba, że tą drugą sobie odpuszczę :P

P.s. nie wiem jak można walić tyle majonezu do sałatek, co np. moja babcia -.-' Potrafi pół dużego słoika wykorzystać na jedną sałatkę, wszystko wręcz w nim pływa. O ile wiem, to sałatka ma być zdrowa, a nie tłusta.. majonez jest tylko po to,żeby się to kupy trzymało i nie rozlatywało :P Ja zrobiłam sałatkę z selera zmajonezem light, dodałam trzy łyżki i wystarczyło :P

Wesołych :P

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
Napisane przez mysiunia85g Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Mieliśmy spędzać wigilię tylko we czwórkę, ale żeby ta wigilia nie była za bardzo smutna, zaprosiliśmy w końcu brata z rodziną, stwierdziliśmy że dzieci od brata trochę radości wniosą i tak w końcu było
Moja bratanica(5 lat) przyszła do mnie i usiadła mi na kolana, powiedziała że po Ome(po śląsku prababcia) przyszły 2 aniołki i zabrały ją do nieba, aż mi się łezka w oku zakręciła, zaskoczyła mnie tym, chyba do niej bardziej to dotarło, niż do jej 7-letniej siostry.
Potem jak już bracik z rodziną pojechali do siebie, to patrzyłam na film i układałam puzzle
Mówisz na co dzień gwarą w rodzinie? Bo mi się zdarza i też używam 'bracik' hahaha a on 'siorka' :P
Puzzle fajna rzecz, wolałabym dostać puzzle niż legginsy grube których i tak nie bede nosić, bo dla mnie po pierwsze to mega dziwne nosić same legginsy bez spódnicy (to tak jak ubrać rajtuzy czy rajstopy i wyjsc do ludzi ;x) a po drugie mam w tym uda i tyłek jak te babki do jeżdzą na łyżwach na wyścigi, albo te od nart co biegają w nich xD Więc pewnie będą sobie dłuugo leżały w szafie...

A wy dostałyscie ładne prezenty?
gorzala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-25, 10:12   #185
ogolnie
Zakorzenienie

Cześć
A u mnie święta jak co roku nie za szałowe, rodzice jak zawsze mają gdzieś, że są święta i wypadałoby się zacząć do siebie odzywać, żeby chociaż atmosfera była milsza...Ja osobiście humoru dobrego nie mam, wczoraj wieczorem zebrało mi się na płacz (jak zawsze w wigilię, to już chyba moja tradycja), a dziś też tak sobie. Świąteczne jedzenie mi nie służy, choć zjadłam bardzo mało (całą noc mnie bolał żołądek, do teraz coś jest nie tak-dziś na śniadanie wszyscy jedli frykasy a ja razowca i jogurt naturalny ), także kalorii chyba dużo nie wchłonęłam Poza tym brat zauważył, że schudłam i to mnie cieszy, że chociaż ktoś to widzi. Bo już myślałam, że to tylko ja
Dostałam piękne prezenty od siostry i od brata. Obraz z Marilyn Monroe i kalendarz z jej zdjęciami, na każdy miesiąc inne zdjęcie Śliczne prezenty. Zaraz idę po gwoździki i będę montować
Póki co wcinam czekoladę w ramach świątecznego obżarstwa Dobrze, że chociaż to mi smakuje

Miłego dnia
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-25, 10:27   #186
emilia0508
królikoholiczka

A ja sama sobie zrobilam prezent domowe spa siedze sama to co mi tam no i zrobilam sobie salatke i już pol zjadlam i trochę serniczka ale takiego dietetycznego samorobionego

Stary 2012-12-25, 11:14   #187
gorzala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
A ja sama sobie zrobilam prezent domowe spa siedze sama to co mi tam no i zrobilam sobie salatke i już pol zjadlam i trochę serniczka ale takiego dietetycznego samorobionego
A ja sobie kupię to hula hop z wypustkami,albo obciążenie na kostki!!! Co lepsze?^^'

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-25, 11:17   #188
emilia0508
królikoholiczka

Ja mam zwykłe hula tylko wssypalam do niego kaszy i mam juz wciecie w talii, po paru dniach krecenia zgubilam 4cm

Stary 2012-12-25, 11:29   #189
gorzala
Zakorzenienie

Ja lubie czućból przy ćwiczeniach, wtedy wydaje mi sie, ze daje lepsze efekty
Stary 2012-12-25, 11:31   #190
mysiunia85g
Zadomowienie

Emilka uwielbiam układanie puzzli, własnie skończyłam 1000 układać "Romantic Italy", to pierwsze puzzle w tym sezonie zimowym, teraz zabieram się za układanie wilków, co zostały z poprzedniego sezonu zimowego

Gorzala u mnie w domu to już raczej więcej polskiego jest niż gwary, ale duzo słów z gwary mamy w codziennym użyciu, czasami robiby takie dni, że godomy po slonsku, a śmiechu przy tym jest dużo

A prezent, to puzzle i ciepłe kapcie dostałam, akurat jak moje stare zaczeły się rozlatywać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1100400.jpg (256,8 KB, 15 załadowań)
Stary 2012-12-25, 11:34   #191
emilia0508
królikoholiczka

A wiesz ze mam pelno siniakow jak krece no i brzuch sie robi taki fajny

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
Emilka uwielbiam układanie puzzli, własnie skończyłam 1000 układać "Romantic Italy", to pierwsze puzzle w tym sezonie zimowym, teraz zabieram się za układanie wilków, co zostały z poprzedniego sezonu zimowego

Gorzala u mnie w domu to już raczej więcej polskiego jest niż gwary, ale duzo słów z gwary mamy w codziennym użyciu, czasami robiby takie dni, że godomy po slonsku, a śmiechu przy tym jest dużo

A prezent, to puzzle i ciepłe kapcie dostałam, akurat jak moje stare zaczeły się rozlatywać
Pieknie to wygląda ja ostatnio kupilam sobie krajobrazy polskie 2*1000 elementów w biedronce za 20zł, są piękne

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-25, 13:32   #192
Marina__
Zakorzenienie

Hejka

Dziewczyny brawo przede wszystkim za rozsądne jedzenie, ja niestety popłynęłam na szerokie wody ale liczyłam się z tym doskonale i później najwyżej będę ponownie spalać

Cytat:
Napisane przez CARLA_23 Pokaż wiadomość
Czyli w skrócie: używamy tylko oleju budwigowego
Ja od Nowego Roku robię powtórkę kuracji pastą Budwig (olej budwigowy + biały ser) bardzo polecam
Robiłam sobie te pastę każdego ranka ale jakoś zaprzestałam z lenistwa, nie lubiłam miksować Teraz używam oleju jako dodatku.

Cytat:
Napisane przez BajaderkowaBaba Pokaż wiadomość
Ja przed świętami zaliczyłam szpital - mam szwy na dłoni:/ masakra.
Bajaderkowa a coś tak wywijała mocno tą rączką ?? Ja też kontuzjowana, w zeszły weekend oparzyłam rękę parą, tak zaczęło strasznie się paprać, że do lekarza trza było iść :/

Cytat:
Napisane przez karolinadobra Pokaż wiadomość
okazało sie ze podwójna ciocia zostanę pod koniec lata bo obie Magdaleny w ciazy są( brataowa i szwagierka) , wiec teraz kolej na mnie
Gratuluję, że rodzinka się powiększy Dwa prezenty dojdą na przyszłą gwiazdkę

Cytat:
Emila fajnie, że jakoś zorganizowałaś Sobie wieczór. Z własnego doświadczenia wiem, że Wigilia Samemu naprawdę nie jest taka straszna. Kilka lat temu wolałam sama w domu zostać niż iść do pewnej pseudo rodziny czuć się źle, sztucznie i nienaturalnie. Także patrzyli na mnie krzywo jak ja tak mogę, a ja miałam to gdzieś. Miałam wieczór tylko dla siebie a akurat wtedy mi brakowało ciszy i spokoju na co dzień

Cytat:
Napisane przez gorzala Pokaż wiadomość
A ja sobie kupię to hula hop z wypustkami,albo obciążenie na kostki!!! Co lepsze?^^'
Mnie się wydaję, że hula hop będzie bardziej praktyczne. Obciążenie tylko będzie Ci łydki kształtować, no i może ciężar by się przyczynił trochę to szybszego spalania kalorii ale hula za to Ci talię wymodeluje, biodra...

Cytat:
Emilka uwielbiam układanie puzzli, własnie skończyłam 1000 układać "Romantic Italy"
Mysiunia a to kanał Grande na tych puzzlach ??

ogolnie ja wyjątkowo na czekoladę ciągotek nie mam ale za to wczoraj Milkę Crispello wcinałam dzieciom z paczek

6 marca 2016...... 125,4 - 124,4 -
120
- 115 - 110 - 105 - 100 - 95 - 90 - 85 - 80
Marina__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-25, 13:40   #193
emilia0508
królikoholiczka

Tak, tylko że ja nie lubię siedziec sama, ale teraz mi to wyszlo chyba na dobre

Stary 2012-12-25, 16:02   #194
gorzala
Zakorzenienie

No to bilans dzisiejszy w granicach dobrego smaku tak myślę :P Na sniadanie zjadłam moją odchudzoną sałatkę, na obiad był rosół, więc oszczędnie dość, na obiad nie wzielam nawet klusek, bo wzielam wiecej grzybow i kapusty z grzybami (jestem chora na tym punkcie :P) i kawaleczek mały schabu jakiegos podobno, nie wiem co to było na 100% ale zjadłam inne mieso niz drob!!! Ryb wujkowych nie było, a tak sie na nie napaliłam Na deser był kawałek lodów z bita smietana w domu zjadlam domowe ptasie mleczko tez z odrobina bitej i to w sumie wszystko żadnych ciast, ciastek do tego nie jadłam Nie pojechałam do drugiej cioci bo to już by było za dużo dla mnie :P Pies wyprowadzony i można robić jakieś ćwiczonka w spokoju, bo dom pusty

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Pocztówka do Rosji właśnie dzisiaj doszła.. szła 46 dni lol, czy to normalne? :P Do Chin wysłałam priorytetem, może dojdzie za dwa tygodnie w koncu :P Do Niemiec i Holandii szły po 32 dni!!! :P A z Irlandii do Polski kartka szła 3.... ajajajaj.

Zapraszam tez na bloga, pochwalcie się co dostałyscie i zachęcam do czytania, komciania ble ble..
Stary 2012-12-25, 16:53   #195
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

tez sie objadałam. A co tam.
W zwartek wracam na siłke

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-25, 17:07   #196
emilia0508
królikoholiczka

A ja będę biegać ( musze to powtarzac az do skutku)

Stary 2012-12-25, 17:51   #197
mysiunia85g
Zadomowienie

Cytat:
Pieknie to wygląda ja ostatnio kupilam sobie krajobrazy polskie 2*1000 elementów w biedronce za 20zł, są piękne
A nie wiesz czy jeszcze będą w biedronce?
W zeszłym sezonie zimowym 9 ułożyłam, w tym sezonie dopiero 1 puzzle, ale jeszcze mi zostały jedne puzzle z zeszłego sezonu co nie ułożyłam. Bratowa ma mi swoje 2 sztuki przynieść do układania, to napewno będę miała co robić, no ale puzzli nigdy dość

Cytat:
Napisane przez Marina__ Pokaż wiadomość
Mysiunia a to kanał Grande na tych puzzlach ??
Wydaje mi się, że tak ale nie jestem pewna
Stary 2012-12-25, 17:57   #198
emilia0508
królikoholiczka

Kochana nie mam pojecia bo ja je kupilam w wyprzedazowej biedronce. Ale jeśli masz gdzieś niedaleko pepco to tam znajdziesz piekne puzzle za przystepna cenę, okolo 20zł za 1000elementów

Stary 2012-12-25, 18:32   #199
gorzala
Zakorzenienie

skończyłam moje ćwiczenia dzisiaj.. 90 minut (: jutro moge nie miec czasu bo rodzinka przychodzi do nas i raczej nie zamkne sie po prostu w pokoju z muzyka spaliłam ta bitą śmietanę :P

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-25, 20:19   #200
emilia0508
królikoholiczka

O zesz... Jak mnie brzuch boli... A malo jadlam

Stary 2012-12-26, 06:35   #201
Marina__
Zakorzenienie

Hejka

gorzala
ja też intensywnie ćwiczę ale mięśnie żuchwy

Hmm... święto dziś więc mogłabym się polenić w łóżku ale już na śniadanie przyjeżdża brat z rodziną więc trzeba szykować i za Marysię robić I tak do samej kolacji... hehe
Jutro też będzie poranna pobudka bo o 8 już jadę do fryzjera odrosty balejażowe zrobić.

Miłego Dnia

6 marca 2016...... 125,4 - 124,4 -
120
- 115 - 110 - 105 - 100 - 95 - 90 - 85 - 80
Marina__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 08:38   #202
karolinadobra
Wtajemniczenie

dzieńdoberek dziewczynki
widze ze Tu pieknei dietkowo wigilijnie, ja tam pojadłam ahha a co , spalę w neidługim czasie ale w razie czego na wage nie wchodzę
Emilko fajnei że sobie spa zrobiłaś, czasem chwila tylko dla siebie czyni cuda
wczoraj zaliczyłąm dwa obiady, dzis do ojca jeszcze jade wiec też wpadnei kalorii bo smacznei gotuje ale za cholere dietetycznie
wigilia chyba pierwszy raz mi się podobała od lat , bez pośpiechu jak wzawsze , bez kłutni no ale życzenia od ojca ... i żebyś w końcy troche schudła były mistrzostwem świata
szwagierka zauwazyła że brzuszek spadl i buzia , a reszta nie widzi albo udaje ze nei widzi ale dla nich tego nie robię
Marinka faktycznie trzeba bedzie prezenty 2 dodatkowe hehe , narazie powiedziałam laskom ze która pierwsza urodzi ta dostanie rzeczy po Oskarku hehe wiec niech zdrowo rosną maluszki bo róznica jest 2,5 tyg tylko
dziewczyny powiedzcie co robicie z puzlami , bo ja keidyś ukaldałam maniakalnei ale nie wiedziałam co z nimi robic, kilka rozdałam juz takich przyklejonych w ramkę a reszta gdzies się kurzy . na ścianach miejsca juz nie mam. choc pewnei teraz przy Oskim to bym nei ułozyła nic bo by połowe pozabierał i pogubił

Edytowane przez karolinadobra
Czas edycji: 2012-12-26 o 08:39
karolinadobra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 09:08   #203
emilia0508
królikoholiczka

Ja naklejalam na ścianę ale już też nie wiem

Stary 2012-12-26, 09:10   #204
gorzala
Zakorzenienie

yhhh u mnie waha bez zmian, nie wiem, czy to przez świąteczne szaleństwo czy coś ale troche jestem zawiedziona :P
Stary 2012-12-26, 09:22   #205
ogolnie
Zakorzenienie

Dobry
Dziś jadę na obiad do rodziny Nie cieszę się z powodu żarcia, bo jest nudne, ale z tego powodu, że wreszcie to ja usiądę a ktoś będzie latał z talerzami
Dziś się ważyłam i nic nie przybyło, a jest nawet kilogram mniej Nie mam pojęcia jak to zrobiłam, ale się cieszę
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 09:29   #206
emilia0508
królikoholiczka

Ogolnie gratuluje spadku

Stary 2012-12-26, 09:31   #207
mysiunia85g
Zadomowienie

Dzień dobry
Oj nie wiem czy wczoraj było aż tak dietetycznie
4 kawałki sernika wpadły, jedna porcja makówek i 6 klopsików rybnych w zalewie octowej(kara była wątroba dała znać o sobie), za to obiad był prawie że dietetyczny, bo składał się z resztek, łyzka ziemniaków, pół fileta ryby, surówka z kapusty kiszonej i groch z kapustą

Karolcia ja kiedyś kleiłam na papier biurowy, ale z czasem klej wysechł na dobre i puzzle odpadały, teraz kleję puzzle na przeźroczystej tapecie do szyb i jestem zadowolona, bo w każdej chwili można puzzle odczepić i przyczepić ponownie do tapety, w przyszłości chciałabym wsadzić w anty ramę i powiesić na ścianie, ale na razie brak funduszów, to puzzle lądują na szafie!
Stary 2012-12-26, 09:52   #208
emilia0508
królikoholiczka

Tapeta do szyb? A co to za wynalazek? Nie slyszalam o czyms takim

Stary 2012-12-26, 09:56   #209
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

A ja mam dziś dzień lenistwa.
Wczoraj się nawkur**iałam, bo przyjechała obrażona księżniczka i nic jej nie pasowało. Przyjechała sobie odpocząć, po ciężkiej pracy, no bo przecież mój mąż nie pracuje, a mnie to całe dnie niewolnik wachluje
Teściowa mnie wkur***wiła, bo stwierdziła, że ona to raz dwa by moją córkę na nocnik nauczyła
Ale jutro wracam na siłkę i sobie odbije. Musze wziąć spiąć, bo 16 I mam spotkanie z personalnym i będzie mnie ważył

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 10:42   #210
karolinadobra
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
A ja mam dziś dzień lenistwa.
Wczoraj się nawkur**iałam, bo przyjechała obrażona księżniczka i nic jej nie pasowało. Przyjechała sobie odpocząć, po ciężkiej pracy, no bo przecież mój mąż nie pracuje, a mnie to całe dnie niewolnik wachluje
Teściowa mnie wkur***wiła, bo stwierdziła, że ona to raz dwa by moją córkę na nocnik nauczyła
Ale jutro wracam na siłkę i sobie odbije. Musze wziąć spiąć, bo 16 I mam spotkanie z personalnym i będzie mnie ważył
eheh Sicio to chyba nasze teściowe maja podobne pomysły , moja juz mi instrukcje daje też. misiek dwa latka skończył ale na nocniczek nie chche a ja go zmuszac nie zamierzam
zmykam na obiad do ojca, pewnei sie objem jak bąk ale od jutra już dietka ...no bynajmniej sie postaram
Miłego dzionka laseczki

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości