|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.4.
niv, a jak ci idą rozmowy? W sensie- jesteś zadowolona, pokazujesz pewność siebie, nie dajesz po sobie poznać frustracji z powodu niepowodzeń? Stworzenie wokół siebie dobrej aury też jest ważne.
---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#182 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Swoją drogą widać jak łatwo można przejśc z jednej strony na drugą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#183 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Rozeznanie
|
.
Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. Gabriel Garcia Marquez Edytowane przez kasiuletka Czas edycji: 2013-01-05 o 22:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#185 | ||
Zadomowienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Do pracy kilka km od domu przychodzę za 3 siódma; W pracy w innym mieście - jestem za 10-za 15 siódma; A jak jeździłam w różnych celach do dużego, odległego o 40 km miasta, często byłam na miejscu nawet godzinę-dwie wcześniej niż trzeba. Taki zapas czasu ![]() Cytat:
Zupełnie nie do zaakceptowania są dla mnie pytania typu: Czym zajmują się pani rodzice, z kim pani mieszka...? Dziecko nie odpowiada za życie i wybory rodziców. Obawiam się, że osoby z trudną sytuacją rodzinną zostaną gorzej ocenione w takiej rekrutacji... Często ocenia się ludzi na podstawie tego, z jakiej są rodziny ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wybacz, ale chyba zaczynasz przesadzać i traktować innych z góry. Wszyscy mamy i tak sporo problemów, po co się jeszcze denerwować podczas internetowych rozmów.
Edytowane przez niv_ Czas edycji: 2013-01-05 o 21:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#187 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#188 |
Rozeznanie
|
Chyba źle mnie zrozumiałyście. Ok, ja się żegnam z Wami i szczerze w Nowym Roku życzę powodzenia na gruncie zawodowym.
#189 |
Konto usunięte
|
I znowu kłótnia. Dajcie spokój, widać przecież, że mamy różne doświadczenia i prawdopodobnie nigdy się nawzajem nie przegadamy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#191 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kasiuletko odnoszę się tylko i wyłącznie do postów które piszesz, nie znam Cię osobiście. Nie wylewam żali na Ciebie, po prostu taką osobę widzę czytając twoje wypowiedzi. Nie udzielam się często na wątku ale czytam go codziennie i dziewczyny wymieniają się tutaj mądrymi uwagami i radami, potrafią przekazać swój punkt widzenia nie narzucając go, czego ty nie umiesz, a przecież trochę już w tej rekrutacji pracujesz, więc mogłabyś wnieść do wątku pewne rzeczy o których ludzie nie zajmujący się tym obszarem nie mają pojęcia.
![]() |
#192 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
dokładnie ![]() jak żyję i jak chodziłam na rozmowy to żaden pracodawca nie 'dodawał od siebie 200 zł'. Prędzej był w stanie je obniżyć. W polsce działa to raczej właśnie w tę niekorzystną stronę ![]()
![]() |
#193 |
Zadomowienie
|
Z ręką na sercu przyznaję, że przeczytałam tylko kilka ostatnich stron, ale chciałabym dołączyć jeśli można
![]()
#194 | ||
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
też prawda ![]() w jakiejkolwiek firmie nie pracowałam to zarobki zawsze były tematem tabu. ściśle tajne. Jak już ktoś pytał innego pracownika o zarobki to padała tylko odpowiedź :" za mało". Paranoja ![]() ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#195 | |
Konto usunięte
|
Tak swoją drogą...to chyba nie można kasować swoich postów. A tu widze ktos skasował
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez 201609081836 Czas edycji: 2013-01-05 o 22:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#196 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
tezeg tego nie rozumiem ![]() kasiuletka nagle się zaczęła wstydzić swoich postów? ![]()
![]() |
#197 |
Konto usunięte
|
Można kasować dopóki ktoś inny ich nie zacytuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#198 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że dziewczyny, z którymi mam kontakt na pw dalej będą pisać ![]()
![]() |
#199 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Raczkowanie
|
Ech i zrobił się dym.
Jeśli chodzi o pytanie o zarobki - dla mnie to najbardziej przykre i stresujące pytanie w rozmowie rekrutacyjnej. Nie mniej po jakimś czasie - zawsze podawałam minimalną za którą jestem w stanie sama przeżyć. Bo po cholerę mam mówić mniej jak i tak się za to nie utrzymam. Po prostu wyliczyłam wszystko - mieszkanie, media, dojazdy, żywność - na zasadzie +/- tak żeby przeżyć i podawałam wyliczoną kwotę lub widełki (gdzie minimum było to wyliczenie). Żeby nie było zawsze brałam pod uwagę miejsce ewentualnego zatrudnienia. Jeśli było to moje miasto gdzie mogłam mieć pomoc rodzinną koszty były inne jednak gdy aplikowałam dalej wyliczałam realnie czyli to co muszę wydać. Z drugiej strony - pracodawca! Na ten moment wiem coś o tym. Dostaje multum różnych aplikacji bez ładu i składu (przykład: po co komu doktorant języka bułgarskiego na stanowisko młodszej księgowej?) Teraz przykład z tego misz-maszu aplikacji - 50 jest pasujących do stanowiska. Z tych 50 około 10 trafia w sedno. Stąd pytanie o zarobki bo przecież pracodawca też kupuje "kota w worku" i zapewniam, że na przestrzeni tych 10 aplikacji może być rozpiętość oczekiwanych zarobków w ramach +/- 1.000 netto. To kogo wybierze? Kobietki pomyślcie ile musicie mieć żeby żyć i podawajcie taką kwotę. |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
W Krakowie np. często wymagają znajomości języków obcych np. bułgarskiego na stanowisku - księgowa może stąd ludzie mają takie pomysły.
![]() Nie wiem mi naprawdę już brak pomysłów i chyba zaczynam /znów/ mieć problemy z bezsennością. Nie podaję jakiś wygórowanych kwot, ale w dobie kryzysu nawet one są zbyt wysokie, nie wiem kilka lat temu można była /o zgrozo/ łatwiej dostać w miarę dobrze płatną pracę. Teraz tylko ceny i opłaty idą do góry, a pensje wręcz przeciwnie. kasielutka - zniszczyłaś połowę wątku przez usunięcie swoich wpisów. Szkoda.
Edytowane przez niv_ Czas edycji: 2013-01-06 o 08:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Konto usunięte
|
Ta mozna sobie podac i 3 tys.
![]() Tyle że jak podamy za mało to się nie cenimy,jak za dużo za wysoko mierzyny. Większośc pracodawców zatrudni osobę ktora ma mniejsze oczekiwania finans. po co się tak od razu unosic. Nie wszyscy we wszystkim się muszą zgadzać...watek jest m.in po to by o tym gadac, uzywac agrumentow a nie od razu się obrazac.Bo ktoś nie do końca się z danym poglądem zgadzał. I faktycznie cały wątek rozwalony.Skoro już się coś napisało to się ot tak nie kasuje. Za takie cosik można dostac bana gdyby "jakiś życzliwy się trafił". Edytowane przez 201609081836 Czas edycji: 2013-01-05 o 23:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Zadomowienie
|
kasiuletka Tak ty możesz komuś "doradzać" komentować, ale na twój temat już nie można nic napisać. Bardzo ok. Lepiej strzelić foszka, oficjalnie się pożegnać i pousuwać wypowiedzi.
#205 |
Inkwizytor
|
Zostawiam Was na parę godzin i już dym
![]()
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
Trzeba było usiąść jak ja- z popcornem w ręce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
![]() Kasia ma inne myślenie, ma pracę, zaczyna drogie studia więc jej się udało... Nie szuka pracy, swoją lubi.... Więc niech nie dołuje reszty. ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Tu się nie zgodzę, nie tylko kasa kieruje wyborem pracodawcy. Są jeszcze inne aspekty. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Konto usunięte
|
heh dobre
![]() szkoda że się nie podzieliłaś z nami ![]() tylko cichaczem podjadałaś ![]() edit.dlatego napisałam"większość" ![]() a nie wszyscy bo jasne że kasa to nie wszystko ![]() ![]() Edytowane przez 201609081836 Czas edycji: 2013-01-06 o 10:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;38466767]taaaaaaaa, mnie raz pytali "gdzie pracuje mój mąż i ile się znamy"
![]() taaaa, to pytanie kiedyś też mnie rozbroiło i jeszcze dlaczego nie mam dzieci i dlaczego nie planuję! Helooołłłł!! Co to za pytania? Faktycznie trochę ciężka atmosfera zrobiła się wczoraj na wątku a szkoda... BTW. właśnie zaczął prószyć śnieg za oknem, szkoda że tak późno.... Edytowane przez mikados Czas edycji: 2013-01-06 o 10:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#210 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Musiałam się wam wyżalić. Ogłoszenie, do sklepu z bielizną miało już ponad 1100 odsłona dopiero wczoraj się ukazało. ![]() A co urządów, to oni mają tam w zimie lato. Kiedyś jak byłam w up, to temperatura tam panowała ze 27 stopni. ![]() ![]() Niv lakiery mam dwa brązowy i niebieski. Ostatnio, do brązowego mnie ciągnie. Wydaje mi się to taki uniwersalny kolor. Do wszystkiego pasuję. Nawet może na rozmowę by się nadawał ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;38466180] ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- A ja niestety znam przykłady, gdzie uczelnie Państwowe kończyły totalne głąby ![]() Jak już wspominałam, wcześniej moja promotorka z licencjata robiła doktorat na SGH i sama mówiła, że różnych studentów można tam spotkać , nie zawsze posiadających dużą wiedzę i mądrzejszych od studentów mojej prywatnej uczelni. Jak mówiła, niektórzy studenci mojej uczelni byli dużo lepsi od studentów niektórych z SGH. Na uczelni na różnych wykładowców się trafia. Jedni są wymagający inni mniej. Moja koleżanka na licencjacie miała promotora z politechniki, który nawet jej pracy nie przeczytał, wogóle to może tylko jedną stronę przeczytał. Od razu jej zaakceptował prace. Jej styl pisania, jest taki jak mój, a wręcz może i gorszy. Bo dużo zdań w jej pracy nie było pisane w formie bezosobowej nawet. Moja promotorka wszystkiego się czepiała. Każde zdanie w pracy przeczytała. Moja praca była sprawdzana ze 100 razy. Promotorka moja dążyła do tego, aby nasze pracę były fajnie napisane. Później ten jej promotor był moim recenzentem pracy magisterskiej . I też wtedy prac nie czytał, nawet nie wiedział jak są tematy prac. Pierwszy raz pracę pewnie na obronie widział. ![]() ![]() Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-01-06 o 11:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.