|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, Mamy, Wizażanki - rozgadane koleżanki PM2012
Kasioonya - mam nadzieję, że ten kaszel szybko ci przejdzie i wrócisz do pełni sił... dzieciaczki pewnie za tobą tęsknią
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a co do dzieciaczków - ja takich "swoich", które mogłyby tęsknić mam tylko troje (na terapii), a z pozostałymi dziećmi mam zwykle jednorazowy kontakt. ale może ktoś tęskni ![]() a Ty dziś masz wolne, tak?
Zapracowany Paidos Agogos ![]() ex-Damonowa Aparatka ![]() 17.12.2010 - 28.05.2012 Znalazłam Męża: 05.08.2004 r. ![]() Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r. ![]() Et si tu n'existais pas J'essaierais d'inventer l'amour... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#183 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ehh no właśnie kasa... człowiek by tyle zrobił jakby nie ograniczały go fundusze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
Jojla - może coś w tym jest, bo ja Ferdydurkę odłożyłam po pierwszych dwóch kartkach
![]() ![]() Kasioonya - tak leniuchuję dzisiaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Rozeznanie
|
Jojla jak znów zaniemówię, to pójdę do doktorka, a na razie myślę, że muszę się wykaszleć i samo przejdzie
![]() ![]() Jak tam Wasze meblowanie i remontowanie? Kiedy spodziewacie się końca wszystkich prac? Jak tam plany weekendowe dziewczynki? Krótki karnawał w tym roku - planujecie jakieś imprezki? Mnie ciągnie na jakieś tańce odkąd dwa tygodnie temu byłam w szkole i dzieci z kl. I - III miały bal - nie wyobrażacie sobie jak szalały i śpiewały "Gangnam Style" albo "Ona tańczy dla mnie" (czy jaki jest tytuł tego hiocira) ![]() ![]()
Zapracowany Paidos Agogos ![]() ex-Damonowa Aparatka ![]() 17.12.2010 - 28.05.2012 Znalazłam Męża: 05.08.2004 r. ![]() Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r. ![]() Et si tu n'existais pas J'essaierais d'inventer l'amour... |
![]() ![]() |
![]() |
#186 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() naleśniki z owocami ![]() Cytat:
![]() ![]() Mąż wczoraj z teściem złożył szafę do sypialni, zostaje mi znalezienie karnisza, lampy i szafek nocnych. Remont ostatnio stoi w miejscu bo mąż biega na popołudniu do pracy a kolejny weekend mamy zajęty więc też nic nie zrobimy. Tak więc koniec prac przewiduję na "nie wiadomo kiedy, na pewno nieprędko" ![]() ![]() co do weekendu to jedziemy po moją siostrę i szwagra i razem wszyscy wybieramy się odwiedzić babcię, która z racji stanu zdrowia przebywa u mojej cioci. Potem wracamy wszyscy do nas ![]() ![]() ![]() Trzeba było potańczyć z dzieciakami ![]()
Edytowane przez jojla Czas edycji: 2013-01-24 o 13:33 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#187 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do Wojny polsko - ruskiej - książkę zaczęłam czytać kiedy weszła na rynek, ale możliwe że byłam za smarkata... zraziłam się przez ilość przekleństw i cały ten chaos, a później już do niej nie wracałam. film obejrzałam do końca raz i raczej nie zamierzam do niego wracać. chyba rozumiem gawę - wiem, że jest w nim "drugie dno", że nie miał być głupią komedią i domyślam się, że chodziło o pokazanie rzeczywistości w sposób prześmiewczy, trochę w krzywym zwierciadle... ale jakoś nie tego szukam w filmach - nie śmieję się przy nim, nie relaksuję, nie wzruszam i nie dowiaduję niczego nowego o sobie lub świecie, więc nie wiem jaką rolę miałby dla mnie on spełnić ![]() chyba rzeczywiście jest on jednym z charakterystycznych przedstawicieli tego nurtu sztuki współczesnej (przepraszam, że wrzucam wszystko do jednego worka), która dla mnie jest w większości niezrozumiała - podobnie jak Małgoś mam wrażenie, że "im coś dziwniejsze, tym robi większą furorę"... ja rozumiem, że to właśnie artyści zwykle "wyprzedzali epokę", wykraczali poza ustalone, sztywne ramy, poszerzali horyzonty, ale nie rozumiem, że teraz im coś bardziej obrzydliwe, wulgarne, turpistyczne, tym... "piękniejsze"... to mówiłam ja, kasioonya ![]() Małgoś a jak już zrobisz te naleśniki, to podeślij tu proszę ze 2, no może 3 ![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
![]() oj chętnie bym potańczyła z maluchami, ale musiałam iść przeprowadzić badanie... i tylko bujałam się na krześle, badając chłopca ![]() ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Rozeznanie
|
No juź jestem po przesłuchaniu, sprzętu mi nie zatrzymali ale generalnie jest to grubsza sprawa i takich jak ja są setki. Ktoś wyciął niezły numer firmie apple , no ale więcej mi nie wolno mówić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#190 | ||
Zakorzenienie
|
Ja też!!!!! Dzisiaj czytałam, że od lutego składki mają wzrosnąć do ponad 1000 zł. No k...rwa!! Mój TŻ ma działalność- najpierw pracował na zlecenie rok a potem powiedzieli mu w firmie, że jak chce dalej pracować to może firmę jedynie założyć...jakoś było jak płacił niski ZUS przez 2 lata, ale teraz.....jak robimy przelewy to mnie po prostu k..rwica bierze. ZŁODZIEJE.
No i się dziwią, że ludzie odkładają czas na potomstwo.....wielu nie stać na dziecko, bo żyją z miesiąca na miesiąc ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
Co do weekendu to mój tatuś zaplanował mi sobotę. Wczoraj zapytał się czy mogłabym przygotować coś do jedzenia, bo znajomych zaprasza....no w sumie co to takiego...zrobię co trzeba i pójdę do siebie odpocząć.....no ale za chwilę tatuś stwiertdził, że razem z moim TŻem też będziemy z nimi siedzieć ![]() Oczywiście powiedziałam tacie, że nie wiemy czy bedziemy bo mój TŻ ma inne plany, a tata wyskoczył :' jakie mozecie mieć plany? nie gadaj bzdur, będziecie z nami, zresztą sam mam z nimi siedzieć?" coś takiego....no kurde....zaprasza znajomych i nie chce z nimi sam posiedzieć??? wkurzył mnie!!! ale wiem o co dokładnie chodzi..... przecież trzeba wszytsko podać do stołu, potem zrobić kawę, posprzątać..., potem połozyć dzieci spać.......a mój tata nigdy nie pomagał mamie w takich czynnościach, miał wszystko podane pod nos. Wkurzył mnie.....już jest źle jak chcę 1 dzień spędzić sama z TŻem.....kurde, czy on sobie myśli, że teraz wszystkie weekendy bedziemy tam non stop siedzieć? Juz mi nerwy puściły i powiedziałam siostrze, że bez sensu, że mieszkamy sami, płacimy kupe kasy za czynsz a tylko śpimy w tym mieszkaniu.....wrrrrrrr:m ur: ![]() ![]() ale z drugiej strony...jak widzę jak się tata rozkleja.....jak gada, że czuje, że długo nie pozyje......sama nie wiem co mam robić ![]()
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
Gawa - fajnie, że cała sprawa dobrze się skończyła
![]() ![]() Kasioonya, Jojla - chętnie się podzielę ![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Monika - może powinnaś powiedzieć tacie co czujesz... to on powinien być twoim oparciem, a nie ciebie w pewien sposób ciągle wykorzystywać. Czasem musisz postawić na swoim, a on musi wziąć się w garść dla ciebie i dla dzieci - bo wy jesteście jego dziećmi i tu nie chodzi, żeby budować jakieś konflikty między wami, tylko chyba potrzebuje dodatkowego "kopa" żeby się pozbierać... mam nadzieję, ze wiesz o co mi chodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
#192 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
chciałam się dziś zapisać ale miejsca do chirurga nie było ![]() zupka to taki niby barszcz ukraiński ![]() oszukane mohito- wyborowa limonkowo miętowa i sprite ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
wracaj szybciutko do zdrówka ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
o mniam- pyszności ![]() kurde zważyłam się i to chyba błąd był ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Cytat:
no ale zawsze coś do przodu ![]() ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
to dobrze, że Ci nie zabrali- uffff ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
znam ten ból- mój małż od kilku lat ma firmę i jak przychodzi czas przelewów to szlag mnie trafia ile kasy idzie na wszystko- ZUS, podatek VAT- jakaś masakra!!!
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
Rzucam naleśnikami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz co- może Ty tym swoi tata to zdrowo potrząśnij bo widać nie potrafi się odszukać w obecnej rzeczywistości. Tak jak napisałaś- pewne czynności wykonywała Twoja mama i Twój tata zwyczajnie nie wie jak się do tego zabrać ale to nie jest powodem aby z Ciebie robić "służącą"! Poza tym uświadom mu, że ból bólem, żałoba żałobą (wszyscy cierpicie a nie tylko Twój tata) ale on jest cały czas ojcem i ma jeszcze dzieci dla których musi być oparciem (szczególnie te najmłodsze), musi je wychować i nie może się poddać. Z drugiej strony Ty masz już swoją rodzinę (tak mąż i żona to już rodzina) i nie możesz być postawiona w sytuacji wyboru między rodzeństwem i tatą a mężem a przecież się nie rozdwoisz i nie sklonujesz. ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- o cholera- przeleciał obok .... słyszę jak moja waga zęby już szczerzy ![]()
![]() |
#195 | ||||
Zakorzenienie
|
Odkuwałam z lodu samochód, stał od niedzieli nietknięty - zajęło mi to... ponad godzinę
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pomyśl o tym ![]() Cytat:
![]() nie zdążyłam ![]() Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
Jojla - mam jeszcze w zanadrzu parę naleśników, bo byliśmy w stanie zjeść jedynie po 2...
godzinę odkuwałaś autko? tutaj nie ma takich mrozów, ale mimo wszystko doceniam posiadanie krytego parkingu... |
![]() ![]() |
![]() |
#197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No godzinę... w poniedziałek padał prawie cały dzień marznący deszcz, potem padał śnieg... nie skłamię jak powiem, że warstwa lodu na aucie to było ok 1cm... ręce mnie bolą od tego kucia ![]()
![]() |
#198 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
trzymaj się maleńka ![]() a czemu chirurg, a nie ortopeda? gapa ze mnie - nie złapałam ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja się śmieję, że w razie gdyby znudziła mi się moja praca, to założę kiedyś firmę zajmującą się pielęgnacją samochodów - uwielbiam je odśnieżać, skrobać szyby, odkurzać, myć ![]() ![]() ![]() ![]() oglądam właśnie program Jamiego Olivera - uwielbiam go oglądać i słuchać. jego wada wymowy mnie rozczula ![]() ![]()
Zapracowany Paidos Agogos ![]() ex-Damonowa Aparatka ![]() 17.12.2010 - 28.05.2012 Znalazłam Męża: 05.08.2004 r. ![]() Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r. ![]() Et si tu n'existais pas J'essaierais d'inventer l'amour... Edytowane przez kasioonya Czas edycji: 2013-01-24 o 18:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() co do DG....co z tego że TŻ więcej zarobi, jak musi zapłacić wiekszy podatek
mój suwaczek [img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img] Edytowane przez monika860902 Czas edycji: 2013-01-24 o 19:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
a może masz rację- pierwsze co pomyślałam to chirurg bo mi w tkankach miękkich coś "strzeliło" a nie w kościach no ale może faktycznie ortopeda lepszy
#201 | ||
Zakorzenienie
|
MAM!!! mhmmmm.......pycha...
---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
![]() wiem, że muszę z tata pogadać, nie raz mi mówił, że nie chce nam się mieszać, ale czasem powie coś zanim pomyśli,.......też jak patrzę, jak jest mu ciężko (nam wszytskim też!!) to mam ochotę ryczeć....nigdy go tajkiego nie widziałam...zawsze był dla mnie twardzielem, a teraz kilka razy dziennie płacze.....na dodatek on mi też sporo pomógł.....przecież dał nam z Mamą mieszkanie (teraz to już inna historia....mieskzanie było na Mamę i wszyscy je dziedziczą).....i ja też chcę mu jak najwiecej pomóc....ale fakt....nie mogę go w niektórych rzeczach wyręczać..... No ale dzisiaj dzwoniłam (nie poszłam do nich bo jestem chyba chora-znowu!!!!!) i powiedział, że znajomi jednak nie przyjadą w sobotę ![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
Magnusia - myślę, że ortopeda lepszy...
Monika - pogadaj z tatą, dzieciaki ciągle go obserwują, a on musi im dać siłę, żeby wam wszystkim razem żyło się lepiej.... wiesz to załatwiło sprawę tym razem, bo oni się nie pojawią, ale żeby znów tak cię nie "wrobił" wiesz jak mieszkałam w domu, to moja mama często "ustawiała" mi takie spotkania, a to babcię zawieźć do lekarza - nie miałam nic przeciwko temu (i nigdy bym jej nie odmówiła) tylko fajnie gdyby mnie najpierw zapytała czy nie mam innych planów, a ona mnie tylko powiadamiała... a to potem ciocię gdzieś podwieźć, z jej córką pojechać, a bo ona sprawiała dużo problemów i tak mnie ciągle wrabiała. Doszło do tego, że potem przyjeżdżając ze studiów nie mogłam w domu posiedzieć bo gdzieś musiałam pojechać... ale powiedziałam mamie co myślę, oczywiście spokojnie, że mam dość ciągłego jeżdżenia, że chcę troszkę czasu z nimi spędzić, że może nie mam ochoty ciągle uczestniczyć w tych problemach - bo ciocia i tak nikogo nie chciała słuchać i że następnym razem nigdzie nie jadę jeśli mnie wcześniej nie zapyta i podziałało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
Monika - ja jestem pewna, że dzieciaczki wiedzą, że bardzo je kochasz, zresztą udowadniasz to na każdym kroku... i widać, że to mądre dzieci, więc jak z nimi również pogadasz to zrozumieją (one rozumieją więcej niż nam się wydaje)... będą wiedziały, że mogą liczyć na ciebie w każdej sytuacji, ale czasami musisz coś zrobić u siebie w domu czy po prostu pobyć z mężem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ostatnio jakoś nie mam humoru, więc tylko Was podczytuję, a nie mam weny na pisanie. monika - bardzo współczuję Ci sytuacji w której się znalazłaś, ale musisz zacząć myśleć o sobie i TŻ. Z tatą powinnaś odbyć poważną rozmowę, niestety czasu się nie cofnie, trzeba żyć dalej. Nie może, ktoś za Ciebie decydować i podejmować decyzji. Twój tato jest dorosłym człowiekiem i sam powinien zacząć stawiać pierwsze kroki w tzn nowym cięższym życiu. |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
a co tu taka cisza?
Dziewczynki- wekeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeend ![]() ![]() ![]() ![]()
#207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zaraz muszę wziąć się za sprzątanie - nie chce mi się ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
to się ie bierz ![]() ![]()
#209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
Magnusia - mój tato zawsze mówi "to tylko kwestia przyzwyczajenia"
![]() a co to "weekend"?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:43.