MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!! - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-03, 15:35   #181
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Fakt, wózek zagraca okropnie - my mamy 2 wielkie pudła + nosidło w worku na śmieci SZKŁO

No i jeszcze muszę sobie zakląć: FUCK! Spaliła mi się szarlotka - pikacz nie zapikał, a ja się zaczytałam...
co do wozka ... ja za swoj zaplacilam ... i jest do odbioru jak zaczne rodzic ... niech w sklepie magazyn zagraca - tak samo z wanienko-przewijakiem w tym samym sklepie

co do ciasta boshe aaaa ja juz u siebie ten zapach czulam i teraz musze sie smakiem obejsc

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
pochwalę się swoimi nowymi nabytkami właśnie wróciłam z pepco i upolowałam 2 bodziaki i 3 pary skarpetek...
aaa slicznosci

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
spotkanie z położną zostało przesunięte na jutrzejszy dzień bo 2 kobitki jeszcze rodzą
haha ja nic nie mowie ... ale za niedługo nas tez to Czeka

eh no i dosyc odpoczynku ... siostra mowi ze wlasciecielka jedzie oddac ciuchy do kontenerwo i zebym posegregowala ......... Ja pindole oprocz walizki na teraz co chodze ... mam 4 wory !!! aa - juz to widze ... pranie ... kosz ... na oddanie .... - no ale jak mus to mus.

moze zrobie pozniej przeglad ciuszkow dla Mlodego aaaa ost wyjelam ciuszki i tak glaszcze aaaaa nie umiem sie juz doczekac

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-03, 15:45   #182
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
a z tym psem to że już wiosna? czy taki napalony jak zwykle?
chyba wiosna idzie jakas blondyna ma swoje dni i moj adorator probuje ja odnaleźć

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
watku pytala w jakim ja kraju zyje - otoz moja odp :
- norwegia ... kraj fiordow pieknych widokow
i braku - alkocholu pow 50% haha
- pysznej szyneczki *( sa inne ale nie takie smaczne )
- nie ma spirytusy nie kupisz ....
- MAK do ciasta jest nielegalny haha, wiec trudno spotkac mase makowa haha
- czekolady MILKA tez nie ma
zapomnialas jeszcze o braku pfrytek w Ikei
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
no nie pójdzie (chyba?!)... położna mi mówiła że czop jest przereklamowany
noo bez takich numerow, oby to byl tylko falszywy alarm
Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
Moderna
to Ty wykupiłaś wszystkie kocyki Lupilu w Lidlu??
przyznaj się!
nie załapałam się i pewnie już ich nie będzie.. a na e-bay'u są ale za 30E!:
ohhh nie... zapomnialam o nich na smierc w dzien dostawy mezowi sie nie chcialo ze mna jechac na zakupy ... i zapomnialam
30€ to wedlug mnie sporo za duzo..
poczekam na inne okazje
Stary 2013-02-03, 15:55   #183
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:

co do ciasta boshe aaaa ja juz u siebie ten zapach czulam i teraz musze sie smakiem obejsc
spoko, jest do odratowania... właśnie słysze jak TŻ w kuchni buszuje on jest potworem szarlotkowym... ale liczę, że nam zostawi trochę

A wiecie co sobie pomyślałam dzisiaj? Że byłyby jajka jakby w tej części jednak żadna z nas nie skończyła z dzidziulką Los bywa przewrotny!

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett

Edytowane przez Sorceresss
Czas edycji: 2013-02-03 o 15:57
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-03, 16:04   #184
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które kupują monitor oddechu - czy macie jakieś opinie na temat firmy TOMMEE TIPPEE ? Bo jest zestaw - monitor i niania za 312 zł, ale nie wiem czy nie dopłacić ok. 70 zł i brać ANGELCARE. Dodam, że są nowe, bo chcę mieć gwarancję na to cudo, zresztą używane są niewiele tańsze :/
ja chcialam tez taka elktroniczna nianie, ale maz mowi, ze nam to niepotrzebne, ze na pewno uslysze maluszka w innym pokoju..

mamy mieszkanie 63 metry, czy naprawde taka niania jest niepotrzebna w malym mieszkaniu?
a moze wlasnie ten angelcare, ktory wlacza alarm przy braku oddechu?

a moze jednak to zbedny gadzet?
Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
za chwilkę po raz drugi będę dzwonić do położnej bo mamy jechać zobaczyć porodówkę, rano jak dzwoniłam to było fulll babek
ohhh dobrze, ze mi przypomnialas
tez mamy zamiar w tym tygodniu odwiedzic porodowke.. tylko pytanie, na co zwracac uwage, o co pytac?

ohh nie... tylko nie spalona szarlotka

ah dziewczyny, dzisiaj caly dzien martwie sie o maluszka.. niby sie cos tam rusza, ale tak baaardzo delikatnie, prawie go nie czuje.. od dwoch dni taki marudny, ruchy odczuwam w sumie tylko od srodka.. moze sie jakos inaczej obrocil?

no i ten brzuch tez twardnieje od czasu do czasu.. a wczoraj to normalnie jak skala

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2013-02-03 o 16:09
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-03, 16:08   #185
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
zapomnialas jeszcze o braku pfrytek w Ikei
aaaa no tak na smierc zapomnialam
- tosz to rozbuj w bialy dzien - BRAK frytek w IKEA

Cytat:
spoko, jest do odratowania... właśnie słysze jak TŻ w kuchni buszuje on jest potworem szarlotkowym... ale liczę, że nam zostawi trochę

A wiecie co sobie pomyślałam dzisiaj? Że byłyby jajka jakby w tej części jednak żadna z nas nie skończyła z dzidziulką Los bywa przewrotny!

1- aaaa to ja zaraz szykuje sie do Teleportacji !!!!
2 - haha w sumie zalezy w jakim tempie bedziemy posty walic ost watek byl prawie na caly miesiac ... no ale ja nadal licze ze Liwka_O i Dragusia bankowo przed 20 Lutym urodza sasasasaa

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-03, 16:11   #186
maria28
Kniaginia

Cytat:
to weź dwa banany... jednego zjesz
Cytat:
no widzisz jak maz kochany
Lody Lody dla ochlody ... Loda Kup ... Loda Zrób

Któraś jeszcze o psie pisała, Moderna, że taki wyrywna.
Ech, jakoś wiosnę poczułam i takie tam
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-03, 16:22   #187
Agnjeska
Zadomowienie

O mamusiu... Przez weekend nie miałam lapka (dalej nie mam jest na reanimacji (: ) a tu nowy wątek i tyle stron... Będę miała co nadrabiać jak odzyskać kopa bo na telefonie to masakra(:
Strippi widzę że Julka ma dzisiaj urodziny - najlepszego dla Niej!
A mi ostatnio tak joanna(chyba?) narobila smaka na muffiny że snicersami że aż dzisiaj uciekam

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-03, 16:40   #188
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
ah dziewczyny, dzisiaj caly dzien martwie sie o maluszka.. niby sie cos tam rusza, ale tak baaardzo delikatnie, prawie go nie czuje.. od dwoch dni taki marudny, ruchy odczuwam w sumie tylko od srodka.. moze sie jakos inaczej obrocil?
Moderna, to samo przeżywałam wczoraj i dzisiaj rano Głowa do góry!
Mój łobuz teraz fika cały dzień - ma przerwy na 15 min i dalej buszuje... Wczoraj tylko małe gilgotania od środka i to bardzo rzadko... Ważne, że czuć łobuzika

Terry Pratchett
Stary 2013-02-03, 16:47   #189
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
ja chcialam tez taka elktroniczna nianie, ale maz mowi, ze nam to niepotrzebne, ze na pewno uslysze maluszka w innym pokoju..

mamy mieszkanie 63 metry, czy naprawde taka niania jest niepotrzebna w malym mieszkaniu?

Ja szukam zestawu, żeby było razem - monitor oddechu i niania. Skuszę się z tego względu, że sam monitor oddechu jest dosyć drogi, a w zestawie wychodzi niewiele drożej. My też mamy na razie małe mieszkanie (40m),
planujemy zmienić na większe (jakieś 70 kilka m).
Natomiast chcę kupić zestaw, bo mamy 2 koty w domu i nie będę ich wpuszczać do pokoju małego, więc drzwi cały czas muszą być zamknięte. Niewiele się dopłaca za nianię (w zestawie 2w1) no i drzwi będą u nas zamknięte jak Kubuś będzie spał, więc nie wiem czy będę słyszeć jak będzie płakał. Zresztą czytałam opinie, że to świetna sprawa: ide do kuchi robic obiadek, słucham muzyki, oglądam TV a słysze w razie czego maluszka
A co do samego monitora oddechu - zdania są podzielone, mój TŻ twierdzi, że to bzdura, ale ja uparta i dla swojego świętego spokoju chcę kupić.
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-03, 17:03   #190
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
aaaa no tak na smierc zapomnialam
- tosz to rozbuj w bialy dzien - BRAK frytek w IKEA

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Ech, jakoś wiosnę poczułam i takie tam
tak tak to moj taki napalony
Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
O mamusiu... Przez weekend nie miałam lapka (dalej nie mam jest na reanimacji (: ) a tu nowy wątek i tyle stron... Będę miała co nadrabiać jak odzyskać kopa bo na telefonie to masakra(:
no to trzymam kciuki za naprawe... bo im dalej w las...
Cytat:
Moderna, to samo przeżywałam wczoraj i dzisiaj rano Głowa do góry!
Mój łobuz teraz fika cały dzień - ma przerwy na 15 min i dalej buszuje... Wczoraj tylko małe gilgotania od środka i to bardzo rzadko... Ważne, że czuć łobuzika
no wlasnie u mnie tez takie gilgotanie.. i baaaardzo malo ..
na pewno wszystko jest w porzadku, ale jakos takie zmartwienia przychodza automatycznie
czy te nasze maluszki musza byc takie marudne i martwic mame?
potrzasam brzuszkiem - nic, zmieniam bok - nic
Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Ja szukam zestawu, żeby było razem - monitor oddechu i niania. Skuszę się z tego względu, że sam monitor oddechu jest dosyć drogi, a w zestawie wychodzi niewiele drożej. My też mamy na razie małe mieszkanie (40m),
planujemy zmienić na większe (jakieś 70 kilka m).
Natomiast chcę kupić zestaw, bo mamy 2 koty w domu i nie będę ich wpuszczać do pokoju małego, więc drzwi cały czas muszą być zamknięte. Niewiele się dopłaca za nianię (w zestawie 2w1) no i drzwi będą u nas zamknięte jak Kubuś będzie spał, więc nie wiem czy będę słyszeć jak będzie płakał. Zresztą czytałam opinie, że to świetna sprawa: ide do kuchi robic obiadek, słucham muzyki, oglądam TV a słysze w razie czego maluszka
A co do samego monitora oddechu - zdania są podzielone, mój TŻ twierdzi, że to bzdura, ale ja uparta i dla swojego świętego spokoju chcę kupić.
jak bedziesz sie zaglebiac w temat to daj znac, jakie modele sa godne polecenia

moj maz tez wlasnie mowi, ze to bzdura.. a ja bede caly dzien sama.. tez mam psa i drzwi bede chciala przymknac, jak maly bedzie spal.
Nawet nie wiem, jakich argumentow uzyc, by go przekonac..
Stary 2013-02-03, 17:16   #191
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:

jak bedziesz sie zaglebiac w temat to daj znac, jakie modele sa godne polecenia

moj maz tez wlasnie mowi, ze to bzdura.. a ja bede caly dzien sama.. tez mam psa i drzwi bede chciala przymknac, jak maly bedzie spal.
Nawet nie wiem, jakich argumentow uzyc, by go przekonac..
Jasne, dam znać, ale pewnie kupię to na końcu ciązy, żeby była dłużej gwarancja Choć już teraz się rozglądam, a na oku mam dwa:
http://www.ceneo.pl/16972647
O tym znalazłam dwie opinie na internecie - jedna dobra, druga zła :/

http://www.ceneo.pl/1169042
Ten jest raczej zachwalany, bardzo dużo opinii

Oczywiście na allegro są tańsze.

Z różnic to wyczytałam na TOMMEE TIPPEE można mówić do dziecka (co uważam za gadżet), a na AngelCare nie.
Bardziej jestem przekonana do AngelCare, różnica w cenie - jakieś 80 zł, ale mam nadzieję, że jak będę kupować to będą lepsze ceny

A co do TŻ - ja swojemu powiedziałam, że mam na to pieniądze, bo wcześniej odłożyłam z premii z pracy i kupuję. Poza tym chcę mieć jeszcze dzieci, więc na pewno nie będę sprzedawać i się przyda.

Edytowane przez Demeter
Czas edycji: 2013-02-03 o 17:22
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-03, 17:35   #192
bmma
Zadomowienie

Witam
Miłego wieczorku życzę, ależ ta niedziela przeleciała... nadrabiam czytanie postów

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-03, 17:55   #193
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

a co do braku lodów to Wy też mnie nie rozumiecie
może tez myślicie,że jesteście mądrzejsze - a nie jesteście ,a nawet jak jesteście - to i tak nie jesteście !

Dobra ,tż skończył czytac dzieciakom idę ,je wycałować ,wytarmosić ,wygilgać .... i do łóżka z niemądrym tżtem oglądać fimy i jeść sushi -tęskniąc za czekoladowymi lodami
Uwielbiam CIę

Pani22ka jak sytuacja na froncie?Mam andzieje, ze ok?

U nas byli znajomi i szwagier na pizzy, a mnie juz kregoslup nawalał poszli a ja na wyrko TRoche mnie zlosci jak przychodzi ktoś i siedzi 3-4 godziny, wie, ze ja mam zalecne lezenie, przekrecam sie z boku na bok, kłade się, stękam a do kogoś te aluzje nie docierają, ze mam ochote już się położy i mogli by wię już zbierac... No ale cóż, odwdzięcze sie kiedyś;p
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-03, 18:00   #194
Luna0
Zakorzenienie

Dzień dobry
W koncu nadrobiłam kolejną część. Tytuł fajny, ten pierwszy proponowany czyli chyba rozpakowywanie czas zacząć czy coś takiego też był super ale aż mi ciary przeszyły

Dziewczyny mnie nie boli jak mały kopie mimo że wypina się bardzo i wiadać taką kulkę jak przelatuje przez brzuch na wys paru centymetrów to mnie to nie boli, co najwyżej czuje dyskomfort i tyle.. a jak dostane kuksańca w bok to mnie zrywa bo tak jakby mi ktoś palca w bok wbił ale żeby boleć to nie

a i mam pytanie, kupujecie ten spray do pępuszka oscy-coś tam? Bo ja chyba zakupie aa octenisept

Cytat:
.... ja mam podobnie gdy czasem mały sie rozpycha .... no ale jak mnie bardzo boli to mówię ,aby troszkę się uspokoił -poszedł spać albo coś ,a jak ostatnio przyłożyłam słuchawki z muzą podczas której warjuje a tu spokój ,i przez jakiś czas się nie ruszał..to błagałam aby mnie choćby skopał.... a będę szczęśliwa ........

co do aniołkowych mam to jednak rozumiem ,że nawet słowa tu nie napiszą ....też chyba bym nie zaglądała ....
mam nadzieję ,że im się jednak jakoś ułożyło .
No ja też do listopadowo grudniowych nie zaglądam.. to zbyt bolesne

Cytat:
a ja właśnie przeżywam prywatne piekło i mały wstęp....
wczoraj prycha, lekka kolacja (kromka i kefir), no i poszłam na siku przed spaniem. mało na zawał nie zeszłam bo miałam różowawy śluz. potem czysto, w nocy czysto, teraz czysto... zero bólu, skurczy, nic.

oczywiście atak paniki - odjęło mi nogi od połowy ud, przeczyściło mnie na wszystkie strony. On jest jeszcze za mały na takie akcje , poza tym jestem zaszyta i zdycham ze strachu
próbuję się do lekarza dodzwonić ....
aaa nienawidze tego! To uczucie jakby ktoś uciął nagle nogi że ustać nie możesz.. i to z powodu małej plamki już sie nie moge doczekać kiedy przestane sprawdzać ten bialusienki papier jak wariatka.. chociaż z drugiej strony kopniaki chciałabym zatrzymać
To plamienie pani to napewno jakieś naczynko.. ja też raz takie miałam i w szpitalu nic nie było widać, bo ani na wkładce nie było, ani na placach gin aniw USG. Jakby coś było nie tak to plamienie potrwało by dłużej
pamiętam jak mnie wtedy pani w szpitalu badała a jak w brzuchu miałam taką rewolucje z nerwów żę zaciskałam zwieracze, a ona na to "prosze się rozluźnić"

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość

A co do smsów... to do mnie za to często pisze wróżka Luna Nasza Lunka może dorabia na boku

A co do słowa konkubent, to myślę że dla 99% społeczeństwa jest niefajne... (na wątku chyba tylko dla Pani22ki jest na porządku dziennym)... Więc w sumie jeśli jakas laska chce delikatnie zmusić Tżta do oświadczyn, to chyba najlepiej zacząć o nim mówić konkubent Szybko pobiegnie po pierścionek zaręczynowy
Haha Mokka specjalnie pisałam do Ciebie bo myślałam że nikomu nie powiesz
Co do konkubenta to ja tak musiałam podać tydzien przed slubem w opiece społecznej i TŻ nie mógł przeżyć żę tak go nazwałam
a mi się słowo konkubent kojarzy z takim co żyje z jakąś babą i jej dziećmi, leje ją, chleje i maltretuje dzieciaki
Tylko Paniki konkubent kojarzy mi się z fajnym chłopem bo się przyzwyczaiłam a no i nic nie wspominała o siniakach

Cytat:

no i ten brzuch tez twardnieje od czasu do czasu.. a wczoraj to normalnie jak skala
Kochana mój też na różne dni, ostatnio czułam go tylko pod ręką i gdybym jej nie przykładała to nie czułabym go cały dzień chyba nogi miał w strone moich pleców a od brzucha kręgosłup, bo pamiętaj że nie tylko przewracają się z góry na dół ale i na boki
Jeśłi czujesz ruchy od środka to jest ok.. ja się nie przejmowałam jakie ruchy byle by były

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-03, 18:05   #195
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość

Wczoraj tż się wystraszył, że wody mi odeszły robiliśmy coś przy kuchni i już nie pamiętam jak to dokładnie było ale chyba chciał postawić patelnię na największy palnik więc zabrałam czajnik żeby nie przeszkadzał i zaraz miałam go odstawić na kuchnię. tż się trochę grzebał a ja trzymałam ten czajnik, w końcu patrzy na mnie taki wystraszony, potem na podłogę i w śmiech okazało się, że w czajniku było sporo wody a ja tak sobie stałam i go przechylałam, że mu na nogi leciało nawet nie czułam że wylewam za to on tak
hehe, teraz nas to jeszcze bawi, ale już niedługo

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-02-03, 18:12   #196
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
o

A co do słowa konkubent, to myślę że dla 99% społeczeństwa jest niefajne... (na wątku chyba tylko dla Pani22ki jest na porządku dziennym)... Więc w sumie jeśli jakas laska chce delikatnie zmusić Tżta do oświadczyn, to chyba najlepiej zacząć o nim mówić konkubent Szybko pobiegnie po pierścionek zaręczynowy
Mokka_83 my z tż zaręczeni od 4 lat w grudniu minęło w związku za miesiąc bedzie 10 lat i jakoś do ołtarza ba nawet do UC dojść nie możemy, chyba tak długie zaręczyny są już nie aktualne znowu musiał by mi się oświadczyć
Jak tak dalej pójdzie to będę bogata ostatnio na gwiazdkę szukałam prezentu dla siebie a że lubię złoto natknęłam się na mój pierścionek zaręczynowy i w ciągu 4 lat jego wartość podskoczyła do góry o 110%
Więc chyba znowu tż musi mi się oświadczyć po tylu latach bo niby w ciągu 6mc powinno się brać ślub

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
no kto takie głupoty rozpowiada ??
a ja?
Dragusia88 wpadaj dla Ciebie też zrobię i dla każdej która będzie miała ochotę mam cały zamrażalnik owoców mrożonych

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość

jak robisz sorbet?

hmmm... muszę spróbować mojej dzidzi zapuścić głośną muzykę, zobaczymy czy zareaguje, bo na razie wszystko ignoruje...

mi przed ciążą sporo wypadało a teraz bardzo mało. Pamiętam że moja siostra tak miała, w ciąży prawie w ogóle jej nie wypadały a po porodzie garściami wyciągała... ale podobno to wypadają te które nie wypadły w ciąży więc koniec końców na to samo wychodzi jakby regularnie wylatywały

idę czytać opisy porodów styczniówek sado maso
kwiatuszekkk21 sorbet robię tak 50- 60g cukru mielę na cukier puder dodaję cukier waniliowy i albo mielę albo od razu daję owoce mrożone (truskawki, maliny, owoce leśne zależy co kupię ale najczęsciej te) mielę/rozdrabniam w urządzeniu na koniec dodaję śmietanki 30% 150ml jak nie masz śmietanki 30 to może być mleko, śmietana, kefir, maślanka. jeszcze mieszam to ok 10-20 sekund i gotowe Ogólnie czas przygotowania góra 5 minut z nałożeniem do pucharków

Cytat:
ciaza to piekny czas, ale po jeszcze piekniejszy

mi wlasnie przed ciaza lecialy wlosy, teraz trzymaja sie mocno.. mam nadzieje, ze jednak po ciazy nie zaczna wypadac hurtowo
oby! kazda potrzebuje swojego czasu..
ah i w ktoryms watku maj czerwiec albo lipiec-sierpien mignela mi Kathe

hehe.. biedny chlop

ojjj znam to, moze sprobuj cieplych okladow - sa takie poduszki z ziarenkami, ktore nagrzewa sie w mikrofalowce albo czerwona lampa
Moderna nie chcę Cię smucić ale tż siostra przed ciążą zawsze miała problem z wlosami bo jej wypadały itp. od kiedy zaszła w ciążę od razu miała mocne rosły jak szalone, w ogóle przez 9 mc jej nei wypadały ale po ciąży wszytsko było tak jak przed. Ale może u Ciebie będzie inaczej

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość

No zobaczymy

nooo są boskie

my tu zostajemy do 18-nastych urodzin naszych dzieci

Moi idą do kościoła, ja nie idę bo nie wystoję i kurta zapięta dłużej niż 20min przyprawia mnie o duszności.
Potem idziemy na obiad do moich rodziców, bo dziś urodziny mojej Julki i mojego taty ))
potem z Julią do galerii na kulki i po prezent do Smyka
strippi wszystkiego najlepszego dla Julci i taty z okazji urodzin

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

No właśnie mialam pisać pani22ka śliczne zakupy i kocyk ja też poluję tz czekam na odpowiedni moment i zakupię kocyk kiedyś pytalam jaki wymiar lepiej brać ale stwierdziłam że poczekam do kwietnia z kupnem tego kocyka z lamilu, cieplutki ten kocyk??

Ja udałam się do apteki bo znowu położyłam się do łóżka i wypociłam jak głpuek niby gorączki nie mam, kataru prawie też już głowa nie boli tylko gardło i to chyba wszystko przez to gardło
A w środę wizyta
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-03, 18:25   #197
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość

Potem idziemy na obiad do moich rodziców, bo dziś urodziny mojej Julki i mojego taty ))
potem z Julią do galerii na kulki i po prezent do Smyka
Sto lat

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-02-03, 18:25   #198
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
a i mam pytanie, kupujecie ten spray do pępuszka oscy-coś tam? Bo ja chyba zakupie aa octenisept
Mam go na liście rzeczy do kupienia ale to może końcem lutego zrobię zakupy apteczne.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-03, 18:41   #199
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Demeter i Moderna ja też stwierdziłam niby że niania nie potrzebna tż mówi że kiedyś nie było i jakoś wszystko dobrze było. Ale jednak stwierdziłam że kupię nianie tą ANGELCARE znalazłam taniej tą nową 3 w jednym monitor oddechu, niania, i kamerka fakt nawet tam gdzie znalazłam tanio i tak kupę kasy kosztuje ale kupię a kasa pójdzie z ubezpieczenia z tytulu urodzenia należy nam się z tż po 1000 zł więc jakby nie było 2000zł dodatkowo do rozdysponowania na maleństwo.
Naczytałam się opinii i jestem jak najbardziej za. Wcześniej myślałam o niani z TT ale jak ostatnio pilnowałam tego maluszka oni mają tą nianie z ANGELCARE tylko starszy model tz ten niebieski (co kosztuje ok 500 zł) mają ja po pierwszym dziecku. I faktycznie rewelacja mogłam się przekonać mały spał na górze za 2 parami zamkniętych drzwi jak się przebudził było słychać wyraźnie jak oddycha jak zaczyna płakać.
Ale z drugiej strony nawet jakbyście chciały iść się wykąpać jak położycie maleństwo spać nie wiem czym bym usłyszała jak mała płacze mając nianię przy sobie ustawioną odpowiednio głośno usłyszę.
Nie wiem takie moje zdanie jeśli można sobie pozwolić na taki zakup to czemu nie, w końcu to jest po to by nam ułatwić życie.
My mieszkamy w domku to inna sprawa bo czy będę chciała śmieci wynieść to nie będę się stresować jak głupek, czy pranie rozwiesić na dworze.

Ale niech wypowiedzą się doświadczone mamusie czy faktycznie to takie niezbędne.
aaa i czytajcie opinie rodziców bardzo wiele niań szumi, zagłusza i jest niedokładnych

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Luna0 ja octenisept posiadam w domowej apteczce i także dla małej przy pępuszku mam zamiar używać, jeśli będziesz zmuszona użyć czegoś silniejszego albo fioletu to octenisept nie zmarnuje Ci się to taka woda utleniona nie szczypiąca, ja używam ją do przemywania ran, jak ściągam kolczyki to przemywam tym dziurki i pryskam kolczyki. Zawsze się do czegoś przyda.

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Moderna, Demeter i pozostałe Mamusie proszę podaję linka do sklepu który znalazłam z nianiami i ceny są niższe niż w innych sklepach tak mi się wydaje jak pobieżnie przejrzałam Może się przyda
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-03, 18:42   #200
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
2 - haha w sumie zalezy w jakim tempie bedziemy posty walic ost watek byl prawie na caly miesiac ... no ale ja nadal licze ze Liwka_O i Dragusia bankowo przed 20 Lutym urodza sasasasaa
oj policzymy sie zaraz

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Dragusia88 wpadaj dla Ciebie też zrobię i dla każdej która będzie miała ochotę mam cały zamrażalnik owoców mrożonych
lece

no strippi sto lat dla córeczki

a i poki pamietam prosze o kciuki jutro mam egzamin. caly dzien dzisiaj skracam notatki. eh. robie skrot skrotu. heh.

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-03, 18:43   #201
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
no wlasnie u mnie tez takie gilgotanie.. i baaaardzo malo ..
na pewno wszystko jest w porzadku, ale jakos takie zmartwienia przychodza automatycznie
czy te nasze maluszki musza byc takie marudne i martwic mame?
potrzasam brzuszkiem - nic, zmieniam bok - nic
mnie wczoraj wieczorem pomogły suszone morele - obudził się od razu. Dzisiaj rano znów był spokój - spróbowałam moreli i nic, kompletnie nic na niego nie działało... aż w końcu się obudził i fika cały dzień!

Dragusia

Terry Pratchett
Stary 2013-02-03, 18:47   #202
anika_s
Wtajemniczenie

Dziewczyny ależ mi ból wlazł w lewy bok tak w okolice nerki - masakra nawet na lewą nogę nie moge normalnie stanąć tak kuje , nie mówiąc juz o przekręceniu się na łóżku!
w morde jeża zaczynam się czuć jak stara baba - tu boli tu szczyka
a i na dodatek mnie suszy

Edytowane przez anika_s
Czas edycji: 2013-02-03 o 19:15
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-03, 18:52   #203
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Sto lat dla obojga!
dzięki

Cytat:
a ja właśnie przeżywam prywatne piekło i mały wstęp....
wczoraj prycha, lekka kolacja (kromka i kefir), no i poszłam na siku przed spaniem. mało na zawał nie zeszłam bo miałam różowawy śluz. potem czysto, w nocy czysto, teraz czysto... zero bólu, skurczy, nic.

oczywiście atak paniki - odjęło mi nogi od połowy ud, przeczyściło mnie na wszystkie strony. On jest jeszcze za mały na takie akcje , poza tym jestem zaszyta i zdycham ze strachu
próbuję się do lekarza dodzwonić ....
oby to nie był czop

Cytat:
wszystkiego najlepszego dla obojga !
dzięki

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
He he, byłby wątek nr 546 "mamy i ich osiemnastki"
A to fajnie że jest "odchowalnia", w maju może dołączę bo ginek twierdzi że na majówkę może urodzę.
oj kto to wie

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
Strippi
wszystkiego najlepszego dla solenizantów!
dzięki

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Najlepszego !
dzięki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-03, 18:53   #204
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Że byłyby jajka jakby w tej części jednak żadna z nas nie skończyła z dzidziulką Los bywa przewrotny!
nooo, byłby numer z gwizdkiem

Cytat:

w ogóle nie traktuję tego w kategorii gadżetu... mieszkanko 49 m2, będziemy w pokoju z maluszkiem, ale i tak będę mieć.
Właśnie Angelcare z detektorem i nianią.

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Pani22ka jak sytuacja na froncie?
spoko majonez, ale stresik do wizyty będzie

Cytat:
Dziewczyny mnie nie boli jak mały kopie mimo że wypina się bardzo i wiadać taką kulkę jak przelatuje przez brzuch na wys paru centymetrów to mnie to nie boli, co najwyżej czuje dyskomfort i tyle.. a jak dostane kuksańca w bok to mnie zrywa bo tak jakby mi ktoś palca w bok wbił ale żeby boleć to nie
mam tak samo. identikoooo. i oczywiście schiz: dlaczego mnie nie boli

Cytat:
już mam, ale spiryt też zobaczę co podejdzie

Cytat:
aaa nienawidze tego! To uczucie jakby ktoś uciął nagle nogi że ustać nie możesz.. (...) już sie nie moge doczekać kiedy przestane sprawdzać ten bialusienki papier jak wariatka..
wiesz, myślałam, że spokojniej będzie. ale scieło i już. zero gadki....
a obsesja białego papieru

Cytat:
Napisane przez oliwka__;39020185[COLOR=Silver
]
[/COLOR]No właśnie mialam pisać pani22ka śliczne zakupy i kocyk ja też poluję tz czekam na odpowiedni moment i zakupię kocyk kiedyś pytalam jaki wymiar lepiej brać ale stwierdziłam że poczekam do kwietnia z kupnem tego kocyka z lamilu, cieplutki ten kocyk??
cieplutki. i leciutki mocno specyficzny
dla mnie jak kołderka cieniutka

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-03, 18:57   #205
bmma
Zadomowienie

panik22ka trzymam kciuki

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-02-03, 18:57   #206
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
nie rozumiesz milości do Moniki? ??
współczuję nocki....
Zrozumiałabym może, gdyby serenady śpiewał...

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Masakra, ja mam takiego sąsiada,młody chłopak, mieszka z laską i dzieciaczkiem takim dwu letnim- pije ćpa, ale kasy ma jak lody, laske leje- my i inni sąsiedzi wzywamy policję na interwencje a ona stwierdza że się nic nie stało....
Nie potrafię czegoś takiego zrozumieć.

Cytat:
Nie martw się, ważne, że go w ogóle czujesz. Pewnie inaczej się ułożył.

Cytat:
a i poki pamietam prosze o kciuki jutro mam egzamin. caly dzien dzisiaj skracam notatki. eh. robie skrot skrotu. heh.

Pani współczuję przeżyć i trzymam kciuki, żeby wszystko było ok. I pewnie jest, skoro od tamtej chwili nie zauważyłaś już różowego śluzu.

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-03, 19:03   #207
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
trzymam kciuki!
też tak się uczyłam. skróty skrótów

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
w morde jeża zaczynam się czuć jak stara baba
heh... już niedługo

Cytat:
... aż w końcu się obudził i fika cały dzień!

Strippi, sto lat dla córci!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-03, 19:08   #208
maria28
Kniaginia

Anika, to już chyba teraz tak będzie - normalka. Strzykanie, ciągnięcie... Też czuję się jak babinka.

Dragusia, trzymam kciuki!
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-03, 19:17   #209
bmma
Zadomowienie

Cytat:

prosze o kciuki jutro mam egzamin. caly dzien dzisiaj skracam notatki. eh. robie skrot skrotu. heh.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-02-03, 19:21   #210
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Anika, to już chyba teraz tak będzie - normalka. Strzykanie, ciągnięcie... Też czuję się jak babinka.

Dragusia, trzymam kciuki!
a ja jak baleron

kurde nogi mi zaczęły puchnąć
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości