|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!
Cytat:
![]() co do ciasta ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() eh no i dosyc odpoczynku ... siostra mowi ze wlasciecielka jedzie oddac ciuchy do kontenerwo i zebym posegregowala ......... Ja pindole oprocz walizki na teraz co chodze ... mam 4 wory !!! aa - juz to widze ... pranie ... kosz ... na oddanie .... - no ale jak mus to mus. moze zrobie pozniej przeglad ciuszkow dla Mlodego ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |||
Zakorzenienie
|
chyba wiosna idzie
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() 30€ to wedlug mnie sporo za duzo.. poczekam na inne okazje ![]()
![]() |
![]() |
#183 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A wiecie co sobie pomyślałam dzisiaj? Że byłyby jajka jakby w tej części jednak żadna z nas nie skończyła z dzidziulką ![]() ![]()
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2013-02-03 o 15:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamy mieszkanie 63 metry, czy naprawde taka niania jest niepotrzebna w malym mieszkaniu? a moze wlasnie ten angelcare, ktory wlacza alarm przy braku oddechu? a moze jednak to zbedny gadzet? ![]() Cytat:
![]() tez mamy zamiar w tym tygodniu odwiedzic porodowke.. tylko pytanie, na co zwracac uwage, o co pytac? ![]() ohh nie... tylko nie spalona szarlotka ![]() ![]() ![]() ah dziewczyny, dzisiaj caly dzien martwie sie o maluszka.. niby sie cos tam rusza, ale tak baaardzo delikatnie, prawie go nie czuje.. od dwoch dni taki marudny, ruchy odczuwam w sumie tylko od srodka.. moze sie jakos inaczej obrocil? no i ten brzuch tez twardnieje od czasu do czasu.. a wczoraj to normalnie jak skala ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-02-03 o 16:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | |
Zakorzenienie
|
aaaa no tak na smierc zapomnialam
![]() - tosz to rozbuj w bialy dzien - BRAK frytek w IKEA ![]() ![]() Cytat:
1- aaaa to ja zaraz szykuje sie do Teleportacji !!!! ![]() 2 - haha w sumie zalezy w jakim tempie bedziemy posty walic ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Kniaginia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Zadomowienie
|
O mamusiu... Przez weekend nie miałam lapka (dalej nie mam jest na reanimacji (: ) a tu nowy wątek i tyle stron... Będę miała co nadrabiać jak odzyskać kopa bo na telefonie to masakra(:
Strippi widzę że Julka ma dzisiaj urodziny - najlepszego dla Niej! A mi ostatnio tak joanna(chyba?) narobila smaka na muffiny że snicersami że aż dzisiaj uciekam ![]()
![]() |
#188 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mój łobuz teraz fika cały dzień - ma przerwy na 15 min i dalej buszuje... Wczoraj tylko małe gilgotania od środka i to bardzo rzadko... Ważne, że czuć łobuzika ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
planujemy zmienić na większe (jakieś 70 kilka m). Natomiast chcę kupić zestaw, bo mamy 2 koty w domu i nie będę ich wpuszczać do pokoju małego, więc drzwi cały czas muszą być zamknięte. Niewiele się dopłaca za nianię (w zestawie 2w1) no i drzwi będą u nas zamknięte jak Kubuś będzie spał, więc nie wiem czy będę słyszeć jak będzie płakał. Zresztą czytałam opinie, że to świetna sprawa: ide do kuchi robic obiadek, słucham muzyki, oglądam TV a słysze w razie czego maluszka ![]() A co do samego monitora oddechu - zdania są podzielone, mój TŻ twierdzi, że to bzdura, ale ja uparta i dla swojego świętego spokoju chcę kupić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak tak to moj taki napalony ![]() Cytat:
![]() Cytat:
na pewno wszystko jest w porzadku, ale jakos takie zmartwienia przychodza automatycznie ![]() czy te nasze maluszki musza byc takie marudne i martwic mame? ![]() potrzasam brzuszkiem - nic, zmieniam bok - nic ![]() Cytat:
![]() moj maz tez wlasnie mowi, ze to bzdura.. a ja bede caly dzien sama.. tez mam psa i drzwi bede chciala przymknac, jak maly bedzie spal. Nawet nie wiem, jakich argumentow uzyc, by go przekonac..
![]() |
![]() |
#191 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() http://www.ceneo.pl/16972647 O tym znalazłam dwie opinie na internecie - jedna dobra, druga zła :/ http://www.ceneo.pl/1169042 Ten jest raczej zachwalany, bardzo dużo opinii Oczywiście na allegro są tańsze. Z różnic to wyczytałam na TOMMEE TIPPEE można mówić do dziecka (co uważam za gadżet), a na AngelCare nie. Bardziej jestem przekonana do AngelCare, różnica w cenie - jakieś 80 zł, ale mam nadzieję, że jak będę kupować to będą lepsze ceny ![]() A co do TŻ - ja swojemu powiedziałam, że mam na to pieniądze, bo wcześniej odłożyłam z premii z pracy i kupuję. Poza tym chcę mieć jeszcze dzieci, więc na pewno nie będę sprzedawać i się przyda. Edytowane przez Demeter Czas edycji: 2013-02-03 o 17:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Zadomowienie
|
Witam
Miłego wieczorku życzę, ależ ta niedziela przeleciała... nadrabiam czytanie postów ![]()
![]() |
#193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pani22ka jak sytuacja na froncie?Mam andzieje, ze ok? U nas byli znajomi i szwagier na pizzy, a mnie juz kregoslup nawalał poszli a ja na wyrko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() W koncu nadrobiłam kolejną część. Tytuł fajny, ten pierwszy proponowany czyli chyba rozpakowywanie czas zacząć czy coś takiego też był super ale aż mi ciary przeszyły ![]() Dziewczyny mnie nie boli jak mały kopie ![]() ![]() a i mam pytanie, kupujecie ten spray do pępuszka oscy-coś tam? Bo ja chyba zakupie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() To plamienie pani to napewno jakieś naczynko.. ja też raz takie miałam i w szpitalu nic nie było widać, bo ani na wkładce nie było, ani na placach gin aniw USG. Jakby coś było nie tak to plamienie potrwało by dłużej ![]() pamiętam jak mnie wtedy pani w szpitalu badała a jak w brzuchu miałam taką rewolucje z nerwów żę zaciskałam zwieracze, a ona na to "prosze się rozluźnić" ![]() Cytat:
![]() Co do konkubenta to ja tak musiałam podać tydzien przed slubem w opiece społecznej i TŻ nie mógł przeżyć żę tak go nazwałam ![]() a mi się słowo konkubent kojarzy z takim co żyje z jakąś babą i jej dziećmi, leje ją, chleje i maltretuje dzieciaki ![]() Tylko Paniki konkubent kojarzy mi się z fajnym chłopem bo się przyzwyczaiłam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jeśłi czujesz ruchy od środka to jest ok.. ja się nie przejmowałam jakie ruchy byle by były ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#196 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak tak dalej pójdzie to będę bogata ![]() ![]() ![]() Więc chyba znowu tż musi mi się oświadczyć po tylu latach bo niby w ciągu 6mc powinno się brać ślub ![]() ![]() Dragusia88 wpadaj dla Ciebie też zrobię i dla każdej która będzie miała ochotę mam cały zamrażalnik owoców mrożonych ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- No właśnie mialam pisać pani22ka śliczne zakupy i kocyk ja też poluję tz czekam na odpowiedni moment i zakupię kocyk kiedyś pytalam jaki wymiar lepiej brać ale stwierdziłam że poczekam do kwietnia z kupnem tego kocyka z lamilu, cieplutki ten kocyk?? Ja udałam się do apteki bo znowu położyłam się do łóżka i wypociłam jak głpuek niby gorączki nie mam, kataru prawie też już głowa nie boli tylko gardło i to chyba wszystko przez to gardło ![]() A w środę wizyta ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
Demeter i Moderna ja też stwierdziłam niby że niania nie potrzebna tż mówi że kiedyś nie było i jakoś wszystko dobrze było. Ale jednak stwierdziłam że kupię nianie tą ANGELCARE znalazłam taniej tą nową 3 w jednym monitor oddechu, niania, i kamerka fakt nawet tam gdzie znalazłam tanio i tak kupę kasy kosztuje ale kupię a kasa pójdzie z ubezpieczenia z tytulu urodzenia należy nam się z tż po 1000 zł więc jakby nie było 2000zł dodatkowo do rozdysponowania na maleństwo.
Naczytałam się opinii i jestem jak najbardziej za. Wcześniej myślałam o niani z TT ale jak ostatnio pilnowałam tego maluszka oni mają tą nianie z ANGELCARE tylko starszy model tz ten niebieski (co kosztuje ok 500 zł) mają ja po pierwszym dziecku. I faktycznie rewelacja mogłam się przekonać mały spał na górze za 2 parami zamkniętych drzwi jak się przebudził było słychać wyraźnie jak oddycha jak zaczyna płakać. Ale z drugiej strony nawet jakbyście chciały iść się wykąpać jak położycie maleństwo spać nie wiem czym bym usłyszała jak mała płacze mając nianię przy sobie ustawioną odpowiednio głośno usłyszę. Nie wiem takie moje zdanie jeśli można sobie pozwolić na taki zakup to czemu nie, w końcu to jest po to by nam ułatwić życie. My mieszkamy w domku to inna sprawa bo czy będę chciała śmieci wynieść to nie będę się stresować jak głupek, czy pranie rozwiesić na dworze. Ale niech wypowiedzą się doświadczone mamusie czy faktycznie to takie niezbędne. aaa i czytajcie opinie rodziców bardzo wiele niań szumi, zagłusza i jest niedokładnych ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Luna0 ja octenisept posiadam w domowej apteczce i także dla małej przy pępuszku mam zamiar używać, jeśli będziesz zmuszona użyć czegoś silniejszego albo fioletu to octenisept nie zmarnuje Ci się to taka woda utleniona nie szczypiąca, ja używam ją do przemywania ran, jak ściągam kolczyki to przemywam tym dziurki i pryskam kolczyki. Zawsze się do czegoś przyda. ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Moderna, Demeter i pozostałe Mamusie proszę podaję linka do sklepu który znalazłam z nianiami i ceny są niższe niż w innych sklepach tak mi się wydaje jak pobieżnie przejrzałam Może się przyda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no strippi sto lat dla córeczki ![]() ![]() a i poki pamietam prosze o kciuki jutro mam egzamin. caly dzien dzisiaj skracam notatki. eh. robie skrot skrotu. heh.
![]() |
![]() |
#201 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dragusia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ależ mi ból wlazł w lewy bok tak w okolice nerki
![]() ![]() w morde jeża zaczynam się czuć jak stara baba - tu boli tu szczyka a i na dodatek mnie suszy ![]()
15-07-2006 ![]() od 13-04-2013 najszczęśliwsza mama na świecie http://suwaczki.slub-wesele.pl/201304134865.html Edytowane przez anika_s Czas edycji: 2013-02-03 o 19:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | ||
Zakorzenienie
|
dzięki
![]() Cytat:
dzięki ![]() Cytat:
![]() dzięki ![]() dzięki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Właśnie Angelcare z detektorem i nianią. spoko majonez, ale stresik do wizyty będzie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a obsesja białego papieru ![]() ![]() Cytat:
![]() dla mnie jak kołderka cieniutka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Zadomowienie
|
panik22ka trzymam kciuki
![]() |
#206 | |||
Wtajemniczenie
|
Zrozumiałabym może, gdyby serenady śpiewał...
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Pani współczuję przeżyć i trzymam kciuki, żeby wszystko było ok. I pewnie jest, skoro od tamtej chwili nie zauważyłaś już różowego śluzu.
![]() |
![]() |
#207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
też tak się uczyłam. skróty skrótów ![]() heh... już niedługo ![]() ![]() ![]() Strippi, sto lat dla córci!
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 |
Kniaginia
|
Anika, to już chyba teraz tak będzie - normalka. Strzykanie, ciągnięcie... Też czuję się jak babinka.
Dragusia, trzymam kciuki! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#210 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kurde nogi mi zaczęły puchnąć ![]()
25.02.2010 ![]() 25.04.2010. ![]() 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.