![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziwne przywiązanie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#182 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() nie kazda kobieta jest taka sama. Nie dla każdej poród jest cięzki, nie każda skupia sie tylko na dziecku. to znaczy, na przykład osamotniona matka po wszystkich tych emocjach może na przyklad odczuwać lęk, że nie da sobie rady. Też można by takiej kobiecie zarzucić, że powinna się skupiać wyłącznie na dziecku na tym, jaka to niezwykła i magiczna chwila, bo jeśli nie, to coś jest nie tak? Nie wydaje mi się. Czyli - można mysleć o dziecku i mozna mysleć o czyms innym niż tylko o dziecku. Po drugie poznala go i spotkala 2 x gdy była na badaniach w ciązy, potem prowadził ją na porodowce, byli dla siebie mili, dał jej mejla. Hormony też pewnie robiły swoje, ale przecież nie zlapała go za nogę, nie wlekła się za nim korytarzem, że panieeee dochtorzeeee, no kofffaj mnieee..! ![]() ![]() Generalnie, co w tym dziwnego, że kilka razy spotkala faceta i wzięła go pod uwagę jako kandydata na potencjalnego partnera, no chyba to logiczne, że jesli ktoś się komuś spodobał to i o nim pomyśli w kontekście randki. ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2013-02-15 o 22:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
Autorka pisze , że tatuś dziecka się zmył jak zobaczył jakie to obowiązki...ale chyba bardzo jej to nie zmartwiło , bo od początku ciąży miała na oku ginekologa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#184 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Niewiadomo kiedy się ojciec dziecka obowiązków przestraszył. Autorka z tego co kojarze, nie znała doktorka od początku ciąży.
![]() |
#185 | |
Zakorzenienie
|
Jak była na badaniach to już jej sie podobał.
---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
BAN stały
|
ech. po pierwsze mógł jej się ten lekarz zwyczajnie spodobać, to, że jesteś z kimś w związku nie oznacza, że nie odczuwasz do kogos sympatii, nie oznacza, że ktoś ci się nie może spodobać i nie oznacza to też, że od razu każdemu o kim być może jakiejś okoliczności byś pomyslał, że fajnie by było - wskakujesz do łózka.
po 2 to, że partner ją porzucił z malym dzieckiem raczej wyklucza, że ten związek byl udany. Mozna pomysleć, że sypał się już wczesniej, partner chcial odejść już wcześniej ale na przykład poczucie obowiązku go trzymało. W każdym razie nie wierzę w coś takiego, że na przyklad kochasz dziewczynę, a przestajesz kochać, kiedy rodzi się dziecko. I w końcu. Nie powiedziała, że z ojcem dziecka lączyła ją wielka miłość. Rownie dobrze mogli się po prostu spotykać, zaliczyć ''wpadkę'', i zdecydować się na bycie razem, ze względu na dziecko i ciążę wlasnie. Ale to nie oznacza tym samym, że musiałoby im się udać stworzyć bliską relację. Być może autorka chciała dać szansę temu związkowi. Chłopak w kazdym razie odszedł i tym samym wykluczył bliską (damsko-męską) więź pomiędzy nim a matką dziecka. |
![]() ![]() |
![]() |
#187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 | ||||||||
BAN stały
|
z dedykacją
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() 2. a czy ma się czego wstydzić??? ![]() 3. lekarz chyba się nie bał, skoro dał jej mejla ![]() ![]() 4. czyli tak do 12 urodzin swojej córki nie powinna się z nikim spotykać, bo wyjdzie na to, że desperacko potrzebuje ojca dla dziecka? Zresztą dziecko ojca ma, tak btw. ![]() Cytat:
![]() [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;3923452 1]Ale masakra ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dalej nie cytuję. ![]() Nie każdy musi się jarać cudzym poczuciem humoru, ja się jej szczególnie jakoś mocno nie dziwię, że odeszla jej ochota na wdawanie się w konwersacje Panny Zabawnickie i Humorystki. ![]() ![]() - Cytat:
Naprawdę, tylko mężczyzna może zapraszać? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:21 ---------- Poprzedni post napisano o 01:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2013-02-15 o 23:16 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |
BAN stały
|
no chyba trudno, aby pisała na przyklad tak:
gdy byłam w ciązy dokładnie między 18 a 8 miesięcy temu... ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Rozeznanie
|
mi już sie nie chce komentować, bo to do upadłego można a i tak "przekrzyczycie"..
![]() ale tego to serio nie rozumiem...Dziecko ma 8 miesięcy, czyli mamusia w ciąże zaszła średnio 17 miesięcy temu i w tejże ciąży była w okresie 17-8 miesięcy temu...14 łapie się w ten przedział. Nie wiem, może też za tępa jestem i za mało doświadczona żeby dostrzec tu jakieś ukryte niezgodności. |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
To nie jest tylko moje zdanie, że historia rodem z kosmosu. Ale może się wszystkie mylimy. Tylko czemu taka nerwówka na pytanie o wiek czy o dziecko? To forum Mama z klasą, więc normalne,że o dziecko zapytać można.
|
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
wańka wstańka
|
Historia jest niesamowita lekko. Natomiast reakcja niektórych wiażanek to usilne szukaniesensaji i odkręcanie niemiłymi tekstami.
#194 | |
BAN stały
|
Przepraszam, panna Mati, nie: Pati.
![]() Cytat:
Może dziewczyna trolluje, może nie, może z hm, drobiazgowością godną lepszego tematu ;-) wywodzicie kwadraturę koła ![]() ![]() Każdy widzi co chce widzieć ![]() ![]() Dobranoc. Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2013-02-16 o 00:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#195 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
na pytanie o wiek widzę odpowiedź składającą się z 2 cyfr ![]() na pytanie o dziecko: Cytat:
-że zachodzi się w ciążę w wieku 21 lat -że można nie być w związku z ojcem swojego dziecka -że młodej matce może się podobać mężczyzna -że ginekolog daje adres mailowy swojej pacjentce -że ktoś ma na tyle lekki poród, iż zauważa co się dzieje wokół niego, ma siłę i ochotę na kontakt z ludźmi -że opieka nad 8 miesięcznym dzieckiem nie wyklucza wyjścia z domu, dbania o siebie i chęci kontaktu z ludźmi -że kobieta robi "pierwszy krok" -że ktoś w wieku 21 lat użył słowa "bajera" i stwierdzenia "zrobić się" -że pamięta się osobę, którą się poznało kilka miesięcy wcześniej -że facetowi może się podobać kobieta 12 lat młodsza |
||
![]() ![]() |
![]() |
#196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 01:23 ---------- Poprzedni post napisano o 01:21 ---------- Dlatego właśnie podejżenia o małą prowokację. Bo to nie były pytania niestosowne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Zadomowienie
|
Historia niesamowita, ale nie niemożliwa. Wiele pacjentek zakochuje się w swoich lekarzach, podobnie jak wiele sekretarek ma romans z szefami, ba niektóre nawet zostają później żonami tychże. Ja swojego męża poznałam na ulicy, w deszczu, a później spotkałam go u ortopedy bo okazał się jego synem. Nieprawdopodobne? A jednak... Jak to mówią: "góra z górą się nie zejdzie..."
Mimo wszystko założycielka powinna powściągnąć emocje (które zapewne raz zawiodły skoro jest samotną matką) i być rozważną bo łatwo zostać po raz kolejny wykorzystaną i porzuconą (czego oczywiście nie życzę nikomu). Kobiety łatwo się angażują i to na całego, zapominając o Bożym świecie. |
![]() ![]() |
![]() |
#198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 01:44 ---------- Poprzedni post napisano o 01:38 ---------- I ta wybuchowość. Skłonność do ubliżania, nadmiar emocji świadczą o tym, że autorka może nie mieć tych 21 lat, które podaje. Nic więcej. ---------- Dopisano o 01:47 ---------- Poprzedni post napisano o 01:44 ---------- Ubliżanie komuś na forum jest ok, ale żarty już nie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#199 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam znajomego anestezjologa, któremu czasem zdarza się na sali operacyjnej, przed cc przytulić wystraszoną pacjentkę, bo dodać jej tym otuchy . On to robi z serdeczności. Jednak jak przeczytałam ten wątek to chyba muszę mu delikatnie zasugerować, iż może zostać źle zrozumiany... Hmmm. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
A i adres mailowy to lekarz dał, żeby autorka napisała jakby się coś działo. Znaczy z nią po porodzie. Napisała prywatnie, ok. Chwała jej za to.
|
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Zadomowienie
|
Niektórzy lekarze (i weterynarze
![]() Ja akurat mam Panią (nie Pana ) ginekolog i też dostałam "na wszelki" wypadek. |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
Mój ginekolog też zawsze mówi...Jakby się coś działo to dzwoń
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Podobnie jak infantylnym. Ubliżania w PW oczywiście nic nie tłumaczy, internet to nie miejsce do poniżania ludzi. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2013-02-16 o 09:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
Miejmy nadzieję, że te opowieści dziwnej treści nie są efektem feriowych nudów. Bo nie bardzo tak fajnie, robić żarty z porodówki. Nie mówię, że autorka jest wyrodną matką, bo poderwała lekarza przy porodzie, ale jednak większość z wypowiadających się, takiego czegoś NIE popiera.
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Wiekszosc kobiet patrzy na sprawe z perspektywy kobiet bedacych w ciazy i jednoczesnie w zwiazku. Autorka nie zaszla w ciaze by pojsc na porodowke i poderwac doktorka. Spodobal jej sie doktorek i tyle. ![]()
![]() |
#207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale czy ktoś, ktokolwiek zastanowił się nad tym, - dlaczego ten lekarz nie wykonał pierwszego kroku, jesli pacjentka mu się podobała? Miał jej adres, telefon i lat 34, nie musiał czekać jak pensjonarka aż ona napisze, tym bardziej, że podobno znał jej sytuację z byłym partnerem. Podobno jak facetowi zależy to sam zadziała. Ludzie, iluż ja znam facetów, którzy faktycznie szukali dziewczyny, która im się spodobała, też mogę opowiedzieć o takich co to spotkali dziewoję i potem nieprawdopodobne zbiegi okoliczności ich ze sobą "zderzyły" na zawsze. Ale poza tym żaden nie czekał 14 miesięcy czy 10 ile tam tego było, żeby to ona się odezwała. Tym bardziej jak miał namiary na kobietę. Facet lat 34 czeka śliniąc się przy kompie parę miechów ale sam nie zrobi pierwszego kroku bo? Religia mu nie pozwala? ![]() Poza tym, najpierw czekali 14 miechów a potem jeden mail i wszytsko ruszyło jak z kopyta. Przypominasz sobie Hultaju taki wątek, gdzie pani miała męza jeszcze rano i szczęśliwe małżeństwo a już wieczorem odchodziła z kochankiem? Tu jest coś w tym samym rodzaju ![]() Wątek jest totalną ściemą wg mnie, nie ze względu na to, że nie można się zakochać w lekarzu a on w pacjentce, ale ze względu na to, że generalnie, to rozwój sytuacji jest trollowy. Najpierw on czeka i czeka i czeka i taki zapracowany, potem ona pisze, on odpisuje (z pracy) i od razu spotkanie i niespodzianki i cuda wianki. Weźcie no. ![]()
![]() |
#208 | |
BAN stały
|
tak czy siak można sobie ino wyobrażać. ^^ Natomiast co mnie rozbawia to dokucznik autorce i lansowane zdziwko, no że co ona jest taka nieucieszona zbiorowym dokopkiem. ^^
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#209 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() edycja. A poza tym jak tak se autorka chciała z nas pożartować to dlaczegóż by i z niej trochę nie było mozna? Cytat:
![]() Naprawdę we wszytsko uwierzę, jesli chodzi o uczucia ale nie w to, że facet czekał aż mu dziewczyna mejla puści. A chcę zauważyć, że młody przystojny lekarz to przecież łakomy kąsek, nie znam w tym wieku przystojnych całkowicie wolnych lekarzy ![]() ![]() ![]() Ej no bez jaj to ściemka.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2013-02-16 o 10:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:26.