Znalazłam skuteczny sposób na wypadanie włosów cz.II - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-27, 21:37   #181
MM-1968
Rozeznanie

Dot.: Znalazłam skuteczny sposób na wypadanie włosów cz.II

Cytat:
Napisane przez maszkowa Pokaż wiadomość
MM
kochana już wiem dlaczego Twoja spirulina nie działa. A powinna...
Musisz dołączyć do niej olej z pestek winogron. Łyżka i bierzesz razem.
Jutro się zaopatrzę a już chciałam zakończyć przygodę ze spiruliną...

Jeszcze pytanko...łykać z blokerami czy witaminami? Bo ja zawsze biorę wszystko rano i/lub wieczorem, bo tylko tak moja pamięć nie zawodzi, podzieliłam teraz tak , żeby nie brać razem witamin i blokerów i wyszło mi, że blokery biorę rano a witaminy wieczorem....

- ,
-magnez B6, kerabione booster, kolagen
-pielęgnacja włosów: kosmetyki Monat, farba Biokap delicato
https://www.instagram.com/fioletowa_nessie/

Edytowane przez MM-1968
Czas edycji: 2013-02-27 o 21:43
MM-1968 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 21:38   #182
smerfetka10
Raczkowanie

Maszkowa ciężko jest się uspokoić jak codziennie wyciąga się garść włosów tryptofan zamówiłam w aptece mam nadzieje że pomoże na moje nerwy Na temat tych kwasów znalazłam kilka stron tu jest chyba wszystko trochę tego dużo więc wklejam linki
http://www.eufic.org/article/pl/expi...-europejskich/
http://www.trener.pl/artykul280_Tlus....html?offset=0
http://albertkosmider.blogspot.com/2...owe-omega.html
Znalazłam też fajne kapsułki
http://www.firmarelax.pl/swanson-fla...ps-p-1244.html
smerfetka10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 21:47   #183
biannie
Raczkowanie

Cytat:
[COLOR=Red][B]
Włosy które opisałam to włosy którym brak protein. Ale uwaga ! efekt przeproteinowania włosów jest bardzo niefajny. Robi sie puch.
Naprawdę?Jejku, ja mam właśnie takie włosy!Jak puch,albo wata cukrowa.Masza, myślisz,że to od nadmiaru wcierek,albo suplementów?Bo jeśli tak, to by wyjaśniało całą sprawę.Ale mnie to zafrapowało....Ja prócz wypadania i braku odrostu, właśnie walczę z problemem "puchu".Kiedyś to był skręt a teraz nie wiadomo co i są lekkie przy tym te moje kłaczątka..
biannie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 21:53   #184
Gaya_oo
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez susse Pokaż wiadomość
Dobra, ale ten olej z ogórecznika ma być płynny czy w kapsułkach?

Jeżeli chodzi o ten w kapsułkach to znalazłam z firmy now foods, ile mg zalecasz dziennie? Na opakowaniu inf, że 1-2 tabletki dziennie podczas posiłku.

Olej z ogórecznika posiada wyższe stężenie kwasu gamma linolenowy GAL niż wyciąg z wiesiołka dwuletniego. Jedna kapsułka oleju z ogórecznika odpowiada w przybliżeniu 5 kapsułkom z wiesiołka pod względem zawartości GLA.

Skład:
Olej z ogórecznika, kapsułka żelowa (żelatyna, gliceryna, woda).

Zawartość jednej kapsułki:
Olej z ogórecznika 1000mg
Tłuszcze wielonienasycone 500mg
Kwas gamma linolenowy GLA 240mg

Zawartość naturalnie występujących kwasów z grupy Omega 6 w jednej kapsułce:
Kwas linolenowy 380mg

Melduję, że kupiłam już w aptece olejek lawendowy (zaoszczędziłam na wysyłce, więc będzie na Czesia). Obecnie na głowie siemie lniane, ale wymieszane z lnianym, bo sezamowego jeszcze nie mam. Tylko chyba za dużo nawaliłam, bo mi płynie po czole Mam zamiar jednego dnia robić siemie, drugiego maskę drożdżową babuszki.

Taki mam plan:

Rano euthyrox, później śniadanko i do roboty.

Do obiadu selen, witaminer (zastąpiłam nim na 3 mce vitapil), biotynka, wit C, magnez z b6, jak kupię to dołączę b3. Dziś zapiłam lnianym, zamienię na ogórecznik jak przyjdzie zamówiony z all. Póki co jem jeszcze prostogal, ale chyba tylko do wyczerpania zapasów.

Kolacja i betasito popity barwierskim.

23-24 Yasmin i lulu

Napisałam sobie wszystko na kartce.

Tylko nie wiem co będzie z cynkiem, bo bardzo mnie boli po nim żołądek. Kilka razy dostawałam od lekarzy różnych, brałam zgodnie z zaleceniami w czasie posiłku i było to samo.

Zostały mi do wykończenia 3 ampułki przeciwko wypadaniu włosów firmy Kerabond. Ładnie pachną i fajnie mrowi po nich skóra głowy. Polecam. Za każdym razem jak widzę, że wypadł mi jakiś włos to tłumaczę sobie, że nowy rośnie już na jego miejsce i go wypchnął
susse, przeczytaj wcześniejsze posty z dziś - mój i maszkowej. Przelicz sobie proporcje między omega 6 i omega 3. Jeśli je znacznie przekroczysz nie będzie dobrze Poszukaj sobie info dla potwierdzenia
Powiem Ci, że ja osobiście wolę ten Ribesin, do którego linki co niektórzy wcześniej zamieszczali. Właśnie z tego powodu - olej z porzeczki zawiera dobre proporcje kwasów i nie musisz się martwić uzupełnianiem omega 3. 1 kapsułka ribesinu zawiera 70 mg GLA, zalecane jest 1-4 dziennie. Może to bardziej kłopotliwe niż z ogórecznika, bo zamiast jednej tabletki trzeba połknąć 3 czy 4, ale nie sądzę aby to było aż tak wielkim problemem a przynajmniej rozwiązuje kłopot z tymi proporcjami Jest jeszcze inny specyfik, link Neo podał http://allegro.pl/olej-z-czarnej-por...051840597.html, być może w nim jest większa zawartość, ale z tego co widzę to raczej zbliżona do ribesinu.
Gaya_oo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 21:57   #185
biannie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez smerfetka10 Pokaż wiadomość
Maszkowa ciężko jest się uspokoić jak codziennie wyciąga się garść włosów tryptofan zamówiłam w aptece mam nadzieje że pomoże na moje nerwy
Kochana, może Cię to nie poceszy,ale powiem Ci ,ze po wklejeniu zdjęć stwierdzam,że Twoje włosy wyglądają imponująco w porównaniu z moimi i w ogóle innymi włosiętami z załaczonych tu fotek niektórych osób.Rozumiem,ze wypadają i trzeba robić wszystko by to wypadanie powstrzymać,ale gdybyś miała takie jak ja, to byś się całkiem załamał
Szukałam w necie od czego mogą być te moje uderzania gorąca.Znalazłam tylko dwie przyczyny:klimakterium i tarczyca a konkretnie jej nadczynność lub niedoczynność.Ewentualnie guzki.Muszę zrobić USG, bo TSH, FT3 IFT4 już badałam i mam idealne a klimakterium wykluczam w wieku 28 lat...Męczą mnie te moje fale ognia.Kilka razy w ciągu dnia.Słyszeliscie coś może o tym?Sorry,ze tak z innej beczki,ale martwi mnie to i przeszkadza...

Edytowane przez biannie
Czas edycji: 2013-02-27 o 21:59
Stary 2013-02-27, 22:10   #186
Maria221
Wtajemniczenie

Ja biorę samą dynię, łyżke dziennie, to za mało? Powinnam doać jeszcze jakiś olej? Nie chcę, aby było za dużo.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255
Maria221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 22:14   #187
smerfetka10
Raczkowanie

Biannie moje włosy wyglądają o wiele gorzej na żywo niż na zdjęciach jak dorwę aparat to zrobię lepsze zdjęcia ja mam jeszcze sporo kłaków z tyły z przodu to już tragedia czoło wyższe o 2cm ogromne zakola mogę już spokojnie stojąc przy lustrze policzyć włosy nad czołem dobija mnie to strasznie bo jeszcze 6 miesięcy temu miałam łysinkę wielkosci opuszka małego palca i nie było prześwitów
smerfetka10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 22:42   #188
MM-1968
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez biannie Pokaż wiadomość
Kochana, może Cię to nie poceszy,ale powiem Ci ,ze po wklejeniu zdjęć stwierdzam,że Twoje włosy wyglądają imponująco w porównaniu z moimi i w ogóle innymi włosiętami z załaczonych tu fotek niektórych osób.Rozumiem,ze wypadają i trzeba robić wszystko by to wypadanie powstrzymać,ale gdybyś miała takie jak ja, to byś się całkiem załamał
Szukałam w necie od czego mogą być te moje uderzania gorąca.Znalazłam tylko dwie przyczyny:klimakterium i tarczyca a konkretnie jej nadczynność lub niedoczynność.Ewentualnie guzki.Muszę zrobić USG, bo TSH, FT3 IFT4 już badałam i mam idealne a klimakterium wykluczam w wieku 28 lat...Męczą mnie te moje fale ognia.Kilka razy w ciągu dnia.Słyszeliscie coś może o tym?Sorry,ze tak z innej beczki,ale martwi mnie to i przeszkadza...
pisałam o tym w pierwszej części uderzenia takie występują przy ŁA też to mnie spotkało choć ostatnio jest znacznie lepiej

- ,

Stary 2013-02-27, 23:04   #189
Blackbejbe
Rozeznanie

w tym okresie zazywania jadłam 2-3 razy w tyg. tluste i chude + do tego 2 tabletki z.herbaty , tran 2 tabletki i wit.e +q10.
Blackbejbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 00:18   #190
AglioOlio
Raczkowanie

Dziewczyny a co sadzicie o tym oleju?
Olej z nasion piertuszki.

Ten olej - miedzy innymi ma takie wlasciwosci:

"...działanie ściągające: olej stosowany zewnętrznie i wewnętrznie, wywołuje skurcze: dziąseł (które mają wpływ na wzmocnienie zębów), cebulek włosów (zapobiega wypadaniu włosów). W wyniku obkurczania naczyń krwionośnych może spowolnić lub zatrzymać krwawienie. Przyśpiesza gojenie się ran..."
i
...działanie ginekologiczne: reguluje cykl miesiączkowy. Łagodzi objawy zespołu napięcia przedmiesiączkowego, a także bóle menstruacyjne...
i
...inne korzyści: skuteczny w leczeniu wielu innych problemów, jak np. cellulit, rwa kulszowa, hemoroidy, zapalenie pęcherza, utrata libido itp.

Zastanowilo mnie to dzialanie ginekologiczne.
Moze ten olej zawiera jakis skladnik zblizony wlasciwosciami do tego, ktorego poszukujemy na poprawe wlosow?
Zobaczcie: palma wyrownuje hormony i nasz rodzimy olej z pietruszki wyrownuje hormony. Podnosi libido - tez jak palma. Ten olej musi byc w to cos niezwykle bogaty bo mozna go zazywac TYLKO 1-3 krople dziennie.
To brzmi troche niebezpiecznie ale w duzych dawkach wszystko moze okazac sie zabojcze, natomiast w mikro dawkach trucizna okazuje sie czesto lekarstwem - patrz homeopatia.
Moze trzeba poogladac go szczegolowo pod katem skladnikow chemicznych i cos przydatnego odkryjemy?

Wlochate i Wlochaty Neo do boju
AglioOlio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 01:44   #191
maszkowa
Raczkowanie

HM.... wygląda jednak na to (po śledztwie Julki) że producent RevitaLash do bimatoprostu (w nowszej wersji jest inna pochodna o ciut innej nazwie chemicznej) dodał palmę.... do tego palma jest na początku składu czyli jest jej bardzo dużo.... zadziwiające, zaskakujące i do niczego nie pasujące...
Kto miał szukać zależności włosy-rzęsy-hormony?

JULKA - zrób tak jak Ci pisałam plus płucz w szałwi ile razy możesz w ciągu dnia. . Możesz jeszcze poleciec do apteki i kupić dobre (bogate) compositum wit B.
Zmień poduszke i powłoczkę. Nie noś czapki. jeśli bardzo Cię swędzą i bolą to zrób papkę z łyżeczki czystej kurkumy i wody i delikatnie nałóż na krosty. Po 30 min spłucz. Użyj rękawiczek. Wklepanie wiesiołka pomoże na swędzenie. Kombinuj. Aha i wypij ze 3 dni pod rząd wapno.

MM - Przepraszam MM ale pomyliłam się...olej konopny a nie z pestek winogron. Nie morduj.. plisss.
blokery i betasisterol jeśli bierzesz z łychą oleju konopnego rano.
Witaminy wieczorem (idealna pora wchłaniania to 18.00. też z łychą oleju konopnego. Dodaj magnez z B6. Obserwuj co będzie się działo. Jeśli za jakiś czas zacznie się coś dziać dobrego spróbuj jeszcze dołożyć wiesiołek ale z GALA, czysty.

SMERFETKA - to co przygotowałaś czyli linki nie nadaje się do niczego. Z google to ja mogę sobie sama linki zebrać. Po to prosze o konkretne odpowiedzi na konkretne pytania żeby nie tracic czasu na czytanie setek stron żabo.

BIANNIE - nie wiem, poszukaj w necie "efekt przeproteinowania włosów" Ja ich nie widziałam. Musisz kombinować. może wyczytasz jak sprawdzić czy to przeproteinowanie czy przesuszenie. Kurcze o uderzeniach gdzieś mi migało ostatnio... jak na coś wpadnę dam znać.

BLACKBEJBE - hm... wydawałoby się że świetny zestaw... sama nie wiem. Coś w tym musi być... coś musiało nie trybić.

SUSSE - olej może być albo płynny albo w kapsach jak chcesz. Ale NowFoods wygląda nieźle.
Bardzo dobrze, że dolączasz drożdże w postaci maski. To pogrubi Ci włos.. Dzielna jesteś jak czterej pancerni i pies.
Susse sprawdziłas skład witaminera? Tam chyba jest już cynk.
Kup compositum B. Nie ma oddzielnie wit B3.

Plan wręcz idealny oprócz zapicia z rana lnianym. Lniany to też bloker misiu. Czyli powinien iść na wieczór. To samo prostogal.... tyż bloker....

Wdrażaj wszystko i za tydzień jeszcze raz plan przedstaw, żeby na pewno sprawdzić czy jest ok poukładane.
I nie zapomnij o oleju krokoszowym! On jest właśnie do picia na rano do witaminek i na wieczór do betasisterolu też.Po łyżeczce.do herbaty rano i wieczorem. Tak żeby dziennie wyszła łycha do zupy..

PODZIEL się ze sparaliżowanym kundelkiem Cześkiem. Wystarczy że dopieszczani przeze mnie forumowicze w ramach wdzięczności wpłacą powiedzmy po 3- 5 zeta. Czesiek nie potrzebuje wiele...
http://psy.centaurus.org.pl/pozostale/czesio/

TO LUBIĘ !https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=796704
maszkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 02:14   #192
Gosiakol
Rozeznanie

Poryczalam sie nad historia Czesia, na pewno wplace, ale jutro, bo potrzebuje do tego mojej madre z polska komorka
Jedna taka bide, tylko ze kocia, juz przygarnelam, ale najchetniej przygarnialabym wszystkie
Czasami bardziej szkoda mi zwierzat niz ludzi, bo zwierzeta sa bezbronne i zdane na nasza laska. Chocby po to musze byc kiedys bogata, zeby moc wplacac na te wszystkie bidy i je ratowac.

Edytowane przez Gosiakol
Czas edycji: 2013-02-28 o 02:31
Gosiakol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 07:19   #193
MM-1968
Rozeznanie

Cytat:

MM - Przepraszam MM ale pomyliłam się...olej konopny a nie z pestek winogron. Nie morduj.. plisss.
blokery i betasisterol jeśli bierzesz z łychą oleju konopnego rano.
Witaminy wieczorem (idealna pora wchłaniania to 18.00. też z łychą oleju konopnego. Dodaj magnez z B6. Obserwuj co będzie się działo. Jeśli za jakiś czas zacznie się coś dziać dobrego spróbuj jeszcze dołożyć wiesiołek ale z GALA, czysty.

PODZIEL się ze sparaliżowanym kundelkiem Cześkiem. Wystarczy że dopieszczani przeze mnie forumowicze w ramach wdzięczności wpłacą powiedzmy po 3- 5 zeta. Czesiek nie potrzebuje wiele...
Olej z pestek winogron i olej lniany mam na pólkach w Lidlu i Inter...o konopny trzeba będzie powalczyć....już szukałam na all...ale nie wiem ewentualnie który wybrać...w sobotę jadę w kierunku większych miast;-)......może coś znajdę.

Magnez nawet muszę dołączyć bo łydki się dopominają
Koniczynę brać rano czy wieczorem? Bo już się pogubiłam co jest co

Dla Czesia załatwione

- ,

Edytowane przez MM-1968
Czas edycji: 2013-02-28 o 08:15
Stary 2013-02-28, 10:23   #194
susse
Zakorzenienie

Cytat:

SUSSE - olej może być albo płynny albo w kapsach jak chcesz. Ale NowFoods wygląda nieźle.
Bardzo dobrze, że dolączasz drożdże w postaci maski. To pogrubi Ci włos.. Dzielna jesteś jak czterej pancerni i pies.
Susse sprawdziłas skład witaminera? Tam chyba jest już cynk.
Kup compositum B. Nie ma oddzielnie wit B3.

Plan wręcz idealny oprócz zapicia z rana lnianym. Lniany to też bloker misiu. Czyli powinien iść na wieczór. To samo prostogal.... tyż bloker....

Wdrażaj wszystko i za tydzień jeszcze raz plan przedstaw, żeby na pewno sprawdzić czy jest ok poukładane.
I nie zapomnij o oleju krokoszowym! On jest właśnie do picia na rano do witaminek i na wieczór do betasisterolu też.Po łyżeczce.do herbaty rano i wieczorem. Tak żeby dziennie wyszła łycha do zupy..
Dooobra. Sprawdziłam i witaminerze jest cynk, w dwóch tabletkach 5 mg. Wcześniej zwykle brałam Zincteral - dla porównania 45 mg cynku w jednej tabletce. Zamówiłam już na all krokoszowy, myślę, że na pn będzie. Ogórecznika w końcu kliknęłam w kapsułkach, bo nie lubię pić olejów. Wyczytałam, że olej z ogórecznika odmładza, poprawia elastyczność skóry, redukuje zmarchy, koi nerwy, usprawnia funkcje intelektualne. Może kupię płynny do samej twarzy . Super maszkowa, że mi o nim napisałaś!

W Krakowie nareszcie pojawiło się słońce. Umyję włosy z oleju i uciekam na spacer się dotleniać
susse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 11:10   #195
neo999
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AglioOlio Pokaż wiadomość
Olej z nasion piertuszki.

...działanie ginekologiczne

...inne korzyści: rwa kulszowa

Wlochate i Wlochaty Neo do boju

Pierwsze działanie to raczej nie dla mnie.
Ale w krzyżu czasem coś rwie.
Widział ktoś ten olej?
Na alle jest w buteleczkach 100ml po 18-19 zeta.

A jeszcze o olejach: pisałem tu niedawno o rzepakowym

Dlaczego warto używać oleju rzepakowego?
Olej rzepakowy zawiera optymalną proporcję kwasów omega-6 i omega-3 (2:1) oraz najniższy poziom kwasów nasyconych spośród innych tłuszczów. Dzięki temu pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu, a więc zmniejszeniu ryzyka zawałów serca i wylewów, które są przyczyną połowy zgonów w Polsce. Pozwala także zmniejszyć ryzyko zachorowania na choroby nowotworowe i cukrzycę typu II.
Olej rzepakowy jako bogate źródło kwasu omega-3 wspiera także funkcjonowanie i rozwój mózgu. Nasza dieta powinna być bogata w kwasy omega-3, szczególnie w okresie intensywnego rozwoju mózgu. Z tego powodu szczególnie w ciąży oraz w diecie małych dzieci należy zadbać o obecność kwasów omega-3, np. używając oleju rzepakowego.

Z kwasów omega-6 i omega-3 powstają eikozanoidy ? cząsteczki regulujące wiele procesów w organizmie ? o przeciwnych właściwościach. Dla utrzymania zrównoważonej regulacji tych procesów konieczne jest zachowanie odpowiednich proporcji w spożyciu kwasów omega-6 i omega-3. Jak wykazały liczne badania nad rolą żywienia w profilaktyce chorób układu krążenia i nowotworów, stosunek ten nie powinien być większy niż 4:1, a często najlepsze efekty osiąga się, kiedy wynosi około 2:1. Taką wartość wśród omawianych olejów posiada tylko olej rzepakowy Optymalna proporcja kwasów omega-6 do omega-3 pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu, a więc zmniejszeniu ryzyka zawałów serca i wylewów, które są przyczyną połowy zgonów w Polsce. Pozwala także zmniejszyć ryzyko zachorowania na choroby nowotworowe i cukrzycę typu II.

Już 20 g oleju rzepakowego, czyli niespełna dwie łyżki stołowe, dostarcza zalecaną dzienną dawkę kwasu alfa-linolenowego, z którego powstają kwasy omega-3. Wpływają one na prawidłowe funkcjonowanie i rozwój naszego mózgu. Zgodnie z informacjami amerykańskiej FDA spożycie dwóch łyżek stołowych oleju rzepakowego dziennie może także zmniejszać ryzyko chorób sercowo-naczyniowych. Warto stosować więc olej rzepakowy do sosów i sałat, pieczenia i do smażenia, zastępując olejem rzepakowym inne tłuszcze.

http://www.docenolejrzepakowy.pl/ind...-i-odpowiedzi/

Czesio dostał smska.

Edytowane przez neo999
Czas edycji: 2013-02-28 o 11:31
neo999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 12:00   #196
Antuanetta
Rozeznanie

Neo, dobrze, że piszesz o rzepakowym, bo my tu "cudze chwalimy, swego nie znamy" Olej rzepakowy jest zdrowszy niż popularna oliwa z oliwek i olej słonecznikowy, tylko reklamę ma słabą, wmawia nam się, że oliwa to takie cudo, a nasze polskie to takie sobie.

Susse odnośnie oleju z ogórecznika, w wakacje przez dwa miesiące podjadałam mamie ten suplement http://www.aptekaotc.pl/p/pl/4261/~_..._kapsulki.html

jego głównym składnikiem jest olej z ogórecznika i powiem, że efektami na skórze byłam bardzo zadowolona (gładka, nawilżona) na włosach efektu nie zauważyłam.

Olej z krokosza używa do wszystkiego moja mama, idzie jej tego sporo, znalazła na targu sprzedawcę, który tylko dla niej go sprowadza. Efektu jego na włosach też nie widzę u mamy, a ma włosy podobne do moich tylko bez przerzedzeń.
Patrząc na moje notatki zadowolona nie jestem, pozornie czasem wydaje mi się, że jest gorzej, czasem lepiej ale wyniki nie dają złudzeń dziennie wypada mi nadal od 60 do 100 włosów w czasie mycia.
Antuanetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 12:25   #197
neo999
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Antuanetta Pokaż wiadomość
Neo, dobrze, że piszesz o rzepakowym, bo my tu "cudze chwalimy, swego nie znamy"
Gdzieś czytałem, żeby rzepakowy kupować raczej w małych szklanych butelkach 250-500 ml, a nie dużych plastikowych 5 litra

A teraz co znalazłem o pietruszcze

Olej z nasion PIETRUSZKI tłoczony na zimno nieoczyszczony

Olej pozyskiwany jest w wyniku tłoczenia nasion pietruszki.

Zawartość oleju w nasionach waha się w granicach 20-24%. Olej w swojej zawartości składa się prawie wyłącznie z kwasów nienasyconych (92-96%) i kwasów nasyconych (2-8% kwas palmitynowy i stearynowy). Wśród kwasów nienasyconych to kwasy jednonienasycone: oleinowy (8-10%) i kwas petroselinowy (68-72%) i kwasy wielonienasycone: kwas linolowy(16-20%) i kwas α- linolenowy do 1% oraz witaminy i bioflawonoidy, z których najważniejszą rolę odgrywa mirostazyna.
Z uwagi na bogaty skład kwasów tłuszczowych, zwłaszcza kwasu petroselinowego olej z nasion pietruszki jest wykorzystywany w przemyśle farmaceutycznym i kosmetycznym, np. jest składnikiem leku na refluks.
Olej z nasion pietruszki jest olejem o intensywnym smaku i zapachu pietruszki, świetnie komponuje się w kuchni jako dodatek na zimno, do zup, sosów, i innych potraw.
Spożywany bezpośrednio na zimno w niewielkiej ilości (kilka kropel na chleb) zapewnia świeżość oddechu.
Wpływa rozluźniająco na stolec regulując wypróżnienia, działa moczopędnie.
W kosmetyce: stosowany na skórę uelastycznia ją i wybiela plamy.

Olej z nasion pietruszki jest naturalnym źródłem karotenu (prowitaminy A), witamin B1, B2, K i C oraz sporej ilości żelaza. W kosmetyce wykorzystywane są jego cenne właściwości m.in.: przeciwzapalne, przeciwbakteryjne, ściągające, odtruwające oraz poprawiające krążenie. Co więcej, wykazuje działanie detoksutujące i drenujące.
Dzięki dużej zawartości witaminy C stanowi idealny dodatek do produktów na przebarwienia: rozjaśnia plamy oraz wyrównuje koloryt. Stosowany zewnętrznie wywołuje skurcze, które pozytywnie wpływają na wygląd skóry - staje się ona jędrniejsza.
Ponadto olej z nasion pietruszki zapobiega wypadaniu włosów, może spowalniać lub hamować krwawienie oraz przyspiesza gojenie się ran, a także wspomaga walkę z cellulitem.

Uwaga: oleju nie należy stosować w przypadku problemów z wątrobą oraz nerkami, jak również w okresie ciąży, gdyż posiada właściwości poronne (użycie wewnętrzne).

Kapsułki czosnek+pietruszka+zarodk i pszenicy
http://allegro.pl/swanson-garlic-par...035399701.html

Pietruszka łagodzi stres
Pietruszka zwyczajna jest powszechnie znanym ziołem, stosowanym do przyprawiania potraw. Jednak jej zastosowanie wykracza poza sferę kulinariów.
Nikt nie ma wątpliwości, jak wygląda pietruszka. Bez problemu rozpoznajemy w sklepach jej pierzaste i połyskujące listki oraz białe korzenie. O ile walory smakowe pietruszki są powszechnie znane, o tyle niewiele osób zastanawia się nad jej dobroczynnym wpływem na nasze zdrowie. W lecznictwie używane są wszystkie jej części - korzeń, część nadziemna oraz nasiona. Siła działania zależna jest od zawartości olejków lotnych w poszczególnych częściach rośliny: korzeń - 0,1%, liście - 0,3%, nasiona - 2-7%.
Pietruszka naciowa jest źródłem cennej prowitaminy A oraz witamin Bl, B2, B6, C, E, K i PP. Oprócz tego zawiera dużą ilość żelaza, sodu, potasu, magnezu, wapnia, miedzi, fosforu, fluoru, karotenu, kwasu nikotynowego. Jest ona dobrym uzupełnieniem codziennej diety. Liście pietruszki ze względu na zawartość witaminy C, potasu i żelaza pomagają złagodzić skutki wiosennego zmęczenia, a jedna łyżka posiekanej natki uzupełnia dzienne zapotrzebowanie organizmu na witaminy E i C.
Nasiona pietruszki działają silnie moczopędnie i mogą być stosowane w leczeniu skazy moczanowej, reumatyzmu i artretyzmu. Pobudzają trawienie, łagodzą wzdęcia, pobudzają wypływ krwi menstruacyjnej oraz łagodzą bóle towarzyszące miesiączce. Korzeń używany jest w leczeniu wzdęć, dolegliwościach reumatycznych oraz zapaleniu pęcherza, a starty łagodzi skutki po ukąszeniu owadów. Oprócz tego wykazuje działanie moczopędne.
Zaleca się spożywanie pietruszki kobietom karmiącym, co zmniejsza bóle piersi w okresie laktacyjnym.
Pietruszka poprawia krążenie, działa antyseptycznie i odtruwające, zapobiega krzywicy i pogarszaniu się wzroku. Jej spożywanie prowadzi do wzrostu odporności organizmu na choroby i stres. Ze względu na właściwości regeneracyjne bardzo korzystnie wpływa na wygląd i kondycję skóry. Nie tylko reguluje proces trawienia poprzez zwiększenie ilości wydzielanej śliny oraz soku żołądkowego, ale również zmniejsza ryzyko kamicy żółciowej.
Dawniej pietruszka znana była również jako afrodyzjak, ponieważ poprzez drażniący wpływ na mięśnie macicy prowadzi do stanu pobudzenia seksualnego. Zalecana jest dla osób cierpiących na choroby nerek i pęcherza moczowego, przy zapaleniu prostaty i kłopotach z oddawaniem moczu, przy pojawieniu się opuchlizny oraz zbytniej otyłości. Stosowana jest również pomocniczo w leczeniu wątroby i cukrzycy.
Jak każde zioło, pietruszka powinna być stosowana z umiarem, ponieważ zawiera apiol oraz trującą mirystycynę, które podawane w zbyt dużym stężeniu mogą doprowadzić do skurczów macicy, bólów brzucha, a nawet poronienia. Pietruszka nie powinna być stosowana w nadmiarze przez kobiety w ciąży i podawana w dużych ilościach dzieciom. Nie wpływa również pozytywnie na osoby cierpiące na zapalenie nerek.
Napar z korzenia pietruszki stosowany jest antyseptycznie, moczopędnie, wiatropędnie oraz rozkurczowo. Należy łyżkę pokrojonej pietruszki zalać 1/2 szklanki wrzątku, zaparzać pod przykryciem przez kwadrans i odstawić następnie na 10 minut. Taki napar trzeba pić dwa razy dziennie po 1/4 szklanki.
Sok ze świeżych listków bądź napar z suszonych rozjaśnia skórę, leczy wypryski, wybiela plamy wątrobowe oraz piegi. Należy ugotować dwie garście liści w 1/2 litra wody i stosować jako okład.

Naczelny lekarz Rosji wpisał pietruszkę na listę roślin zawierających substancje narkotyczne. Pospolite ziele, a dokładnie jego nasiona, mają podobno halucynogenne właściwości - informuje TVN24.
http://korwin-mikke.blog.onet.pl/201...-o-pietruszke/

neo999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 13:06   #198
Antuanetta
Rozeznanie

Znalazłam artykuł, wiem, wiem nie odkryłam nic nowego ale warto poczytać http://www.crossdressing.pl/main.php..._id=77&lang=pl
jest tu sporo informacji zwłaszcza w komentarzach o facetach, którzy chcą przemienić się w kobietę i stosują palmę sabałową z izoflawonami sojowymi. Dla nas ważne są fakty, że faceci odzyskali włosy na tej kuracji.

Zaczęłam też zgłębiać informacje o finasterydzie i jego skutkach w leczeniu łysienia u kobiet. Wyniki są bardzo obiecujące. Co mnie do tego skłoniło już piszę:
-cena kuracji (Finester 5 mg) 90 tabletek prawie 100 zł, w dawkowaniu 2,5 mg na dobę wystarczy na pół roku.
-wystarczy wziąć tabletkę i z głowy, nie trzeba łykać tony suplementów, wcierać, cudować, pilnować wszystkiego co z czym łączyć itp. wiecie o co chodzi
-efekty http://www.lysienie.medserwis.pl/ind...t=14&id_t=6602
- mam też na kafeterii dziewczynę, która osiągnęła na tym spektakularne efekty nie stosując żadnych wcierek, specjalnych szamponów itp.
- skutki uboczne jedynie w ciąży u płodów męskich, stosowanie do śmierci ale to przy ziołach również odstawić się nie da, bo efekt diabli wezmą
-może powodować raka piersi z uwagi na podniesione estrogeny (to potrafią wszystkie tabletki anty )
To tylko taka alternatywa godna uwagi, nie sugeruję, abyśmy tu wszyscy się rzucili na finasteryd. Chciałabym poznać wasze opinie.
Antuanetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 13:10   #199
AglioOlio
Raczkowanie

Neo,
ja zamierzam kupic i spozywac. Jestem ciekawa czy przy normalnym spozyciu (te wspomniane kilka kropel) zauwaze u siebie jakies objawy.
A moze, wedlug tego Nad... lekarza, bede tak napietruszkowana, ze nawet nie zauwaze, ze jestem napietruszkowana.
A tak na powaznie... to ten olej ma sporo witamin i dobrych dla skory wlasciwosci. I jak zacytowales ... ma tez dobre wlasciwosci drenujace i poprawiajace wchlanialnosc innych specyfikow, wiec nawet tylko z tego powodu warto sprobowac. Jak mnie nie nakreci to zuzyje go do wlosow. Albo zaczne od poczatku uzywac go zewnetrznie i wewnetrznie i zobaczymy, ktore efekty okaza sie bardziej "widoczne".

Lece po olej pietruszkowy
Stary 2013-02-28, 15:18   #200
susse
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antuanetta Pokaż wiadomość
Neo, dobrze, że piszesz o rzepakowym, bo my tu "cudze chwalimy, swego nie znamy" Olej rzepakowy jest zdrowszy niż popularna oliwa z oliwek i olej słonecznikowy, tylko reklamę ma słabą, wmawia nam się, że oliwa to takie cudo, a nasze polskie to takie sobie.

Susse odnośnie oleju z ogórecznika, w wakacje przez dwa miesiące podjadałam mamie ten suplement http://www.aptekaotc.pl/p/pl/4261/~_..._kapsulki.html

jego głównym składnikiem jest olej z ogórecznika i powiem, że efektami na skórze byłam bardzo zadowolona (gładka, nawilżona) na włosach efektu nie zauważyłam.

Olej z krokosza używa do wszystkiego moja mama, idzie jej tego sporo, znalazła na targu sprzedawcę, który tylko dla niej go sprowadza. Efektu jego na włosach też nie widzę u mamy, a ma włosy podobne do moich tylko bez przerzedzeń.
Patrząc na moje notatki zadowolona nie jestem, pozornie czasem wydaje mi się, że jest gorzej, czasem lepiej ale wyniki nie dają złudzeń dziennie wypada mi nadal od 60 do 100 włosów w czasie mycia.
Dziękuję za link widziałam te tabletki na all. Głęboko wierzę, że olej z ogórecznika będzie miał dobry wpływ na moją skórę i włosy Odkąd biorę Yasmin na cerę raczej nie mogę narzekać. Macie jakiś dobry patent na zaskórniki? Bo oczyszczanie co chwilę jest męczące.

Olej z krokosza b. znany jest również jako naturalny depilator. Stosowany minimum przez 6 tygodni na nogi powinien przyczynić się do zredukowania owłosienia. Niestety efekt jest zależny od indywidualnych predyspozycji genetycznych co do stopnia owłosienia. Mam długie nogi, więc chyba muszę zamówić na litry

Edytowane przez susse
Czas edycji: 2013-02-28 o 15:20
susse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 16:29   #201
AglioOlio
Raczkowanie

Dziewczyny,
przyjrzyjcie sie postom MM-1968, ktora w podpisie ma wyliczone co aktualnie bierze. Uwazam, ze to super pomysl MM!
Gdybysmy zrobily (i Neo oczywiscie) tak wszystkie to nie trzebaby zadawac miliona zbednych pytan o kuracje itp. A poza tym bardzo szybko mozna porownac kuracje miedzy soba i Maszkowa mialaby szybki wglad a co za tym idzie szybkie korekty i porady.
Nie mam na mysli rozpisywanie sie TYLKO skrot w punktach co kto bierze. Krotko i klarownie.

Co o tym myslicie?
Byloby to duze ulatwienie dla wszystkich na naszym forum

pozdrawiam wszystkie Wlochate i Wlochatego Neo
Stary 2013-02-28, 16:35   #202
Gaya_oo
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AglioOlio Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
przyjrzyjcie sie postom MM-1968, ktora w podpisie ma wyliczone co aktualnie bierze. Uwazam, ze to super pomysl MM!
Gdybysmy zrobily (i Neo oczywiscie) tak wszystkie to nie trzebaby zadawac miliona zbednych pytan o kuracje itp. A poza tym bardzo szybko mozna porownac kuracje miedzy soba i Maszkowa mialaby szybki wglad a co za tym idzie szybkie korekty i porady.
Nie mam na mysli rozpisywanie sie TYLKO skrot w punktach co kto bierze. Krotko i klarownie.

Co o tym myslicie?
Byloby to duze ulatwienie dla wszystkich na naszym forum

pozdrawiam wszystkie Wlochate i Wlochatego Neo
Wg mnie super pomysł
Stary 2013-02-28, 18:18   #203
biannie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gaya_oo Pokaż wiadomość
Wg mnie super pomysł
Wg mnie też,ale już próbowałam to uskutecznić dwukrotnie dawno temu i chyba tylko dwie osoby się ustosunkowały, więc może teraz się uda?Fajnie by było

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Cytat:
Napisane przez MM-1968 Pokaż wiadomość
pisałam o tym w pierwszej części uderzenia takie występują przy ŁA też to mnie spotkało choć ostatnio jest znacznie lepiej
Musiałam nie zauważyć.Za dużo tego po prostu.Strasznie to męczące prawda?Aż mi sie tak w głowie zakręci i gorąco po czubek głowy.Obrzydliwe uczucie!Więc mam ŁA galopujące...,Oj Kochana nie pocieszyłaś mnieAle dobrze,że u Ciebie poprawa.
Stary 2013-02-28, 18:25   #204
janiaw
Rozeznanie

Bardzo dobry pomysł
janiaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 18:28   #205
biannie
Raczkowanie

Cytat:

BIANNIE - nie wiem, poszukaj w necie "efekt przeproteinowania włosów" Ja ich nie widziałam. Musisz kombinować. może wyczytasz jak sprawdzić czy to przeproteinowanie czy przesuszenie. Kurcze o uderzeniach gdzieś mi migało ostatnio... jak na coś wpadnę dam znać./[/URL]
Maszkunia, niestety, przeproteinowanie odpada...Przeczesałam internet i te symptomy są tylko skutkiem uocznym przedawkowania kosmetyków a nie suplementów(na co liczyłam, bo wtedy wystarczyłoby zrobić przerwę, lub zmniejszyć ich ilość-cokolwiek).Czyli też jest to kolejna tragiczna dla mnie informacja.Bo to oznacza, że nastąpiła daleko posunięta miniaturyzacja i niektóre włosy są cienkie jak pajęczynka
Stary 2013-02-28, 18:30   #206
Tycikata
Wtajemniczenie

Cytat:
Maszka.....popłakałam się
dorzuciłam Czesiowi parę zł...

o oleju z migdała będzie w niedzielę/poniedziałek - nie zapomniałam .
mam urwanie głowy w pracy i jeszcze uczelnię w weekend

- Loesje
Tycikata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 18:32   #207
biannie
Raczkowanie

teraz moja skromna osoba:
Antychol, wiesiołek,olej lniany, koniczyna, wit A+E, wit b6, Spirulina,magnez,natomias t kozieradka i seboradin w skalp
Masza, ja też popłakałam nad Czesiulkiem.Już wpłacam pieniążka na to psiątko biedne. Odkąd mi wysłałaś tego linka, co kiedyś, to dokarmiam psiaki i mój mąż też.

Edytowane przez biannie
Czas edycji: 2013-02-28 o 18:36
Stary 2013-02-28, 18:44   #208
AglioOlio
Raczkowanie

[QUOTE=biannie;39512469]teraz moja skromna osoba:
Antychol, wiesiołek,olej lniany, koniczyna, wit A+E, wit b6, Spirulina,magnez,natomias t kozieradka i seboradin w skalp

Biannie fajnie, ze tak szybko zareagowalas ale to ma byc w PODPISIE, zeby caly czas sie pojawialo przy Twoich postach i zebysmy ciagle to wszyscy mogli sledzic - pewnie przez ta szybkosc reakcji sie pomylilas
Stary 2013-02-28, 18:51   #209
MM-1968
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez biannie Pokaż wiadomość

Musiałam nie zauważyć.Za dużo tego po prostu.Strasznie to męczące prawda?Aż mi sie tak w głowie zakręci i gorąco po czubek głowy.Obrzydliwe uczucie!Więc mam ŁA galopujące...,Oj Kochana nie pocieszyłaś mnieAle dobrze,że u Ciebie poprawa.

Trudno mi teraz skojarzyć fakty ale pamiętam, że myślałam, że to wczesna menopauza a wtedy ledwo 40-tkę przekroczyłam, brałam suplementy meno... jakieś tam z soją i nic nie pomagało, zrobiłam wówczas badania hormonów i wszystko było w jak najlepszym porządku ....później gdzieś doczytałam, że to ma związek z ŁA a teraz mam te uderzenia tylko w drugiej fazie cyklu właściwie tuż przed miesiączką i nawet nie wiem dzięki czemu i kiedy to się uspokoiło... może dzięki acai? lub spirulinie? lub dyni?

- ,

Edytowane przez MM-1968
Czas edycji: 2013-02-28 o 18:52
Stary 2013-02-28, 19:03   #210
Gaya_oo
Rozeznanie

Zareagowałam i ja Aglio
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości