Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-28, 08:03   #181
dzoan
Zakorzenienie

Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6

Ewusia gratuluję A ile masz tych bakterii w moczu?
Ja myślę, że on wszystko sprawdził, bo robi to już mechanicznie, tylko po prostu nie mówił na głos..może nie pomyślał, że dla pacjentki to takie istotne, ze tego oczekuje U mnie np. na pierwszym genetycznym nie powiedział nic o kości nosowej, a ja zapomniałam spytać.. ale to już było na kartce, którą od niego dostała, tylko nie wiedziałam początkowo, że to to, bo skrótów nie znałam
A właśnie nie dostałaś żadnej kartki z opisem płodu? Że na badaniu widoczne to, to, tamto?

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 08:04   #182
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
U mojej koleżanki jeszcze lepiej..wrzucali do skrzynek kartki, że zmienia się nr konta na opłaty wspólnotowe (fundusze remontowe) i też bez pieczątek, bez podpisu.. Sam świstek z informacją i nr nowego konta. Każdy mógł takie coś wrzucić i podać swoje prywatne konto. A jak jej mąż dzwonił do zarządcy dowiedzieć się czy to od nich i pouczyć za niewłaściwe załatwianie przez nich tak ważnych spraw, to oni nie widzieli w tym nic złego..Dla nich odbyło się wszystko ok. Buraki
Łomatko, od razu bym dzwoniła.
Ale u mnie to samo, mówię temu chopowi, że jak ktoś z lokatorów przeczytał o tych kominach, to będzie istny cud, a ten się śmieje...

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!!

Witam się w nowym wątku, choć jak przeczytałam cz.6 to myślałam, że nadal jest to stary wątek. Później nadrobię co pisałyście bo trochę tych stron do przeczytania mam.

Najpierw zdam Wam relację z wizyty, powiem tak z jednej strony jestem zadowolona, a z drugiej jakoś mnie gin zdenerwował swoją prędkością i niedokładnoscią badania.

Na początek Tymoteuszek jest zdrowy i rośnie. Raczej ma drobną posturę i krótkie nóżki (chyba po mamusi). Waży obecnie 400 gram + - 60 gram. Jest średnio o tydzień młodszy wg usg w stosunku do om. Termin wg usg mam na 10.07, ale gin powiedział, że dzieci w tym wieku się różnie rozwijają i tydzień różnicy to norma.

Słodka główeczka ma już 18 cm średnicy, a brzuszek 16cm (podpasłam go ostatnio, ). Niestety nie chciał podczas badania zbytnio współpracować i np. nie chciał pokazać fistaszka, trzymał nóżki podgięte do góry i zasłaniał, ale gin stwierdził, że chyba już nie trzeba kolejny raz potwierdzać płci. Położenie ma już główkowe, choć to może się jeszcze zmienić.
No i badanie trwało krótko, gin bardzo szybko oglądał maluszka, że sama nie wiedziałam czasem co jest na monitorze, no i podczas badania oczywiście bylam tak zauroczona, że nawet nie pomyślałam o tych wszystkich rzeczach, które powinny być sprawdzone podczas połówkowego. No i jak wróciłam do domu to się zaczęłam martwić, czy napewno wszystko dobrze, serce obejrzał, ale nawet nie włączył tętna, o czym dopiero w domu pomyślałam!!! , pęcherza, nerek i innych narządów nie skomentował i nawet nie wiem czy obejrzał dokładnie i później w nocy się obudziłam i nad tym zastanawiałam. I jakas taka zła z rana wstałam, ze nie dopilnowałam tego badania, ze może za mało pytałam, że prywatnie chodzę i płacę, a tu połówkowe usg i takie szybkie i wogóle...Teraz juz sama nie wiem co o tym myśleć, powiedział, że wszystko dobrze, że ciąża zdrowa, ale mam wątpliwości, czy wszystko dokładnie sprawdził i jakiś taki lęk mam, jeszcze tym bardziej, że co badanie to Tymuś okazuje się o kolejne dni młodszy wg usg, ostatnio był młodszy o 4 dni, a teraz już o tydzień.

Druga sprawa - na moje bakterie w moczu nic nie powiedział, napisał, ze wszystko ok.
Na następną wizytę mam zleconą tylko lub aż glukozę

No i w nagrodę za badanie Tymoteuszek miał wczoraj na kolację lody i michałka kokosowego Po tej kolacji był bardzo zadowolony i fikał jak szalony, ale chyba się zmęczył wczoraj i odpoczywa bo dziś go jeszcze nie czuję.

No i piękny elaborat mi wyszedł, u nas słońca też jeszcze nie ma, tylko mgła, ale przynajmniej jest ciepło +6 stopni i ptaki śpiewają

Nie przejmuj się tymi różnicami, dzieci faktycznie rosną różnie. U mnie raz jest 5 dni do przodu, a raz - idealnie z OM.

A na przyszłość radzę Ci: zapisz sobie pytania na kartce. Ja to robię i potem jak wychodzę, to mam spokojną głowę, a nie, jak kiedyś: a jeszcze o to miałam zapytać... I jak będziesz na następnej wizycie, to sobie zapisz pytania do gina i na spokojnie o wszystko dopytaj. Jako przyszła mama masz prawo się martwić.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 08:05   #183
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Cytat:
U mojej koleżanki jeszcze lepiej..wrzucali do skrzynek kartki, że zmienia się nr konta na opłaty wspólnotowe (fundusze remontowe) i też bez pieczątek, bez podpisu.. Sam świstek z informacją i nr nowego konta. Każdy mógł takie coś wrzucić i podać swoje prywatne konto. A jak jej mąż dzwonił do zarządcy dowiedzieć się czy to od nich i pouczyć za niewłaściwe załatwianie przez nich tak ważnych spraw, to oni nie widzieli w tym nic złego..Dla nich odbyło się wszystko ok. Buraki
no nie mogę, coraz lepiej

Cytat:
Dzień dobry!!

Witam się w nowym wątku, choć jak przeczytałam cz.6 to myślałam, że nadal jest to stary wątek. Później nadrobię co pisałyście bo trochę tych stron do przeczytania mam.

Najpierw zdam Wam relację z wizyty, powiem tak z jednej strony jestem zadowolona, a z drugiej jakoś mnie gin zdenerwował swoją prędkością i niedokładnoscią badania.

Na początek Tymoteuszek jest zdrowy i rośnie. Raczej ma drobną posturę i krótkie nóżki (chyba po mamusi). Waży obecnie 400 gram + - 60 gram. Jest średnio o tydzień młodszy wg usg w stosunku do om. Termin wg usg mam na 10.07, ale gin powiedział, że dzieci w tym wieku się różnie rozwijają i tydzień różnicy to norma.

Słodka główeczka ma już 18 cm średnicy, a brzuszek 16cm (podpasłam go ostatnio, ). Niestety nie chciał podczas badania zbytnio współpracować i np. nie chciał pokazać fistaszka, trzymał nóżki podgięte do góry i zasłaniał, ale gin stwierdził, że chyba już nie trzeba kolejny raz potwierdzać płci. Położenie ma już główkowe, choć to może się jeszcze zmienić.
No i badanie trwało krótko, gin bardzo szybko oglądał maluszka, że sama nie wiedziałam czasem co jest na monitorze, no i podczas badania oczywiście bylam tak zauroczona, że nawet nie pomyślałam o tych wszystkich rzeczach, które powinny być sprawdzone podczas połówkowego. No i jak wróciłam do domu to się zaczęłam martwić, czy napewno wszystko dobrze, serce obejrzał, ale nawet nie włączył tętna, o czym dopiero w domu pomyślałam!!! , pęcherza, nerek i innych narządów nie skomentował i nawet nie wiem czy obejrzał dokładnie i później w nocy się obudziłam i nad tym zastanawiałam. I jakas taka zła z rana wstałam, ze nie dopilnowałam tego badania, ze może za mało pytałam, że prywatnie chodzę i płacę, a tu połówkowe usg i takie szybkie i wogóle...Teraz juz sama nie wiem co o tym myśleć, powiedział, że wszystko dobrze, że ciąża zdrowa, ale mam wątpliwości, czy wszystko dokładnie sprawdził i jakiś taki lęk mam, jeszcze tym bardziej, że co badanie to Tymuś okazuje się o kolejne dni młodszy wg usg, ostatnio był młodszy o 4 dni, a teraz już o tydzień.

Druga sprawa - na moje bakterie w moczu nic nie powiedział, napisał, ze wszystko ok.

No i w nagrodę za badanie Tymoteuszek miał wczoraj na kolację lody i michałka kokosowego Po tej kolacji był bardzo zadowolony i fikał jak szalony, ale chyba się zmęczył wczoraj i odpoczywa bo dziś go jeszcze nie czuję.

No i piękny elaborat mi wyszedł, u nas słońca też jeszcze nie ma, tylko mgła, ale przynajmniej jest ciepło +6 stopni i ptaki śpiewają
dla Tymoteuszka
Moja gin też mi nie mówi za wiele. Gdyby nie wątek mamusiowy to nie wiedziałabym o istnieniu połówkowego, po prostu kiedy trzeba to mierzy co trzeba i informuje mnie tylko o tym co jest nie tak... wkurzające to trochę bo taka niedoinformowana się czuję w porównaniu do dziewczyn na wątku ale pocieszam się, że jak nic nie mówi to znaczy, że wsio OK

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 08:08   #184
Katerine2
Raczkowanie

Dzien dobry

Pogoda u mnie za oknem w sam raz na spanie. Jakas dzisiaj zmeczona jestem i jak Mateuszka do szkoly na 8 odwozilam to tak mialam oczy opuchniete ze strach bylo w lusterko spojrzec
Ide sie polozyc i zasnac moze na chwilke to mi przejdzie
Katerine2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 08:09   #185
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Mój pies teraz ma cieczkę i też się męczy bo jej się chce a nie może , w poniedziałek byłam u ojca a on ma kotkę i moja suczka miała wyraźnie na nią ochotę
Kociofilia ją dopadła

Zrób placuszki..zrób.. my tez chętnie pojemy

Stary 2013-02-28, 08:10   #186
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Cytat:
Witam się z rana i w nowym wątku

Noc troszkę ciężka bo miałam jakiś niepokój w brzuchy, niby nie bolał ale jakieś takie dziwne uczucie miałam , rano już jest ok ale się trochę przestraszyłam. Jestem dziś bez sił a miałam w planach zrobić placki ziemniaczane bo sobie ochoty narobiłam i nie wiem co z tego wyjdzie a oszaleje jak ich nie zjem

Super że wszystko jest ok

Haha mój tż wczoraj spojrzał na nick Neni i mówi ooo tak wyglądają twoje koleżanki w ciąży ?

Mój pies teraz ma cieczkę i też się męczy bo jej się chce a nie może , w poniedziałek byłam u ojca a on ma kotkę i moja suczka miała wyraźnie na nią ochotę

Malinka za wizytę.

Enleve dla ciebie za wątek i jakoś tak ładnie jest zrobiony, czytelne wszystko takie mmmm
Idę teraz przejrzeć stary wątek i wejdę do klubu obczaić nowe foty
padłam hahaha

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

No to zaczęły się tematy kulinarne... to idę jakieś śniadanie sobie wykombinować

Stary 2013-02-28, 08:12   #187
dzoan
Zakorzenienie

To ja sobie też śniadanko z biurka wyciągam..jogurcik i kanapeczkę

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-28, 08:12   #188
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
[COLOR="Orange"]
Kobieta robokop oddaj mi trochę twojej energiiii, skąd Ty ją bierzesz?
Pasie na to : juz sie skrzydelka w miodzie smaza na obiad, ciasto czekoladowe zaraz wjezdza do piekarnika, jajca na paste jajcowa postawione, surowka z czerwonej kapusty sie przegryza, ide obierac ziemniaczki na talarki frytkowe chyba mam dzien kucharzenia
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39501291]

Nie śpię, bo wczoraj przeczytałam u nas jakąś kartkę o przemurowywaniu kominów, bez podpisu, bez pieczątek, z informacją, że wtedy nie będzie można grzać 2 DNI! [/QUOTE]

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39501473]Z tym to nawet nie wspominaj... U nas takie kartki są normą, do tego te godziny to określają zwykle 8-16 LOL , (...) a Ty potem siedź i czekaj...[/QUOTE]
Ejjjj, ja mam weselej: znajduje kartki, ktore mowia, ze mam zaplacic zarzadcy prawie tysiac zlotych polskich za przebudowe komina i malowanie klatki na przyklad . Uroki wlasnego mieszkania Chcecie sie zamienic?
Cytat:
Na początek Tymoteuszek jest zdrowy i rośnie. Raczej ma drobną posturę i krótkie nóżki (chyba po mamusi).
GRATULACJE dla Tymotka Kochana!!
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 08:19   #189
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Kociofilia ją dopadła

Zrób placuszki..zrób.. my tez chętnie pojemy
Kiedyś próbowała zgwałcić swoją córkę
Była raz tylko dopuszczona i jednego pieska oddałam koleżance z którą mam dorby kontakt i czasem się spotykałyśmy z psami i ją też gwałciła bo tez cieczkę miała

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Pasie na to : juz sie skrzydelka w miodzie smaza na obiad, ciasto czekoladowe zaraz wjezdza do piekarnika, jajca na paste jajcowa postawione, surowka z czerwonej kapusty sie przegryza, ide obierac ziemniaczki na talarki frytkowe chyba mam dzien kucharzenia
O matko kobieto jakaś ty energiczna ja dopiero śniadanie zjadłam i zamulam dziś okropnie a ty pędzisz jak struś pędziwiatr

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 08:22   #190
dzoan
Zakorzenienie

Oliath ciasto czekoladowe

Stary 2013-02-28, 08:25   #191
katarzynkajg
Zadomowienie

BelleFramboise czekamy na relację ze Szkoły Rodzenia. Ja też będę chodzić i ciekawa jestem jak wyglądają takie zajęcia

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:
Oliath ciasto czekoladowe
Oj tak ciasto czekoladowe

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Ukradzione z FB jaki sweet
http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphoto...04889338_n.jpg

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-28, 08:30   #192
stokrotka24
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Niech będzie, że jestem i ja...

---------- Dopisano o 01:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ----------
kobieto a ty spać nie możesz?
Cytat:
Dzień dobry
Gdzie Wy? Znowu jestem sama na placu boju? zdecydowanie za długo śpicie..to niesprawiedliwe

Co do sprzeczek z Tż-ami, to też wczoraj mieliśmy. Ale na całe szczęście miał coś do załatwienia i mieliśmy oboje sporo czasu na ochłonięcie. Gdyby został rozkręcilibyśmy się na maxa i źle by się to skończyło
A tak zamiast się dołować znalazłam w sobie moc na ogarnięcie mieszkania, zrobienie prania, wyciągnięcie i pochowanie naczyń ze zmywarki, zrobienie pizzy. A jak mąż wrócił też już był normalny, przywiózł mi nawet banany i moją od niedawna ulubioną bułkę słodką z Biedrony A później z zainteresowaniem patrzył na mój brzuch, a raczej na to, że bluza na maxa naciągnięta na nim i ledwo się w niej mieści I nawet w łazience przed lustrem przytulił się obejmując brzuszek Także spać poszliśmy w dobrych humorach
najważniejsze, że się pogodziliście i w dobrych humorach poszliście spać

Cytat:

O to, to - mglisto, szaro, do kitu
u mnie też tak

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Dzień dobry !

Wiecie co, całą noc czułam ruchy maluszka, hehe
Co się przebudziłam to kopniaczek, nawet mnie młode wybudziło jak leżałam na plecach. Pewnie było mi nie za bardzo na boku i się położyłam, ale maluszek sam mnie zbudził. Takie maleństwo, a takie już silne. Potem to dopiero będzie się działo. Nadal trzyma nogi w dole brzucha, nad pachwiną. Mówię Wam to jest okropny ból. Jak wyciąga od razu czuję ulgę i ruchy maluszka na środku brzucha.
to szalało twoje dziecię wczoraj, mój tez wieczorem figlował i aż szkoda mi było iść spać
Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Perse współczuję, u nas też spółdzielnia do dupy, np. wywiesili kartkę, że "dnia tego i tego, o godzinie tej i tej będą sprawdzać drożność kominów i wentylacji, obecność w domu obowiązkową...itd", informacja wywieszona oczywiście tego samego dnia, po godzinie o której mieli zacząć chodzić... i weź kup czarodziejską kulę i przewiduj

Chyba się nie wyspałam bo wysłowic się nie mogę, tak jakoś zawile piszę
nie cierpię takich kartek, u mnie to tradycyjnie obecność w domu obwiązkowa między 9-12 czyli w środku dnia jak wszyscy w pracy

Cytat:
Dzień dobry!!

dla Tymoteuszka, że ładnie rośnie i kopie. Co do gina to myślę, z eoni sprawdzają dużo rzeczy tylko nam tego nie mówią, więc pewnie nie masz się co martwić

a ja dzisiaj wizytuję, już w nocy się stresowałam i spać nie mogłam, oczywiście wizyta mi się śniła, ale nic na szczęście konkretnego. Ciekawe ile przytyłam

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
BelleFramboise czekamy na relację ze Szkoły Rodzenia. Ja też będę chodzić i ciekawa jestem jak wyglądają takie zajęcia

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

ale słodki

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Rockyyy- piesio pogłaskany i kazał dać buziaka ciotkom wizażowym

Jaka myśl przewodnią tego wątku proponujecie? bo już prawie każda czuje ruchy..

Rockyyy- zmieniałam, ale się nie poprawiło..
napisz do moderatora to poprawi numer części i jeszcze nie pochwaliłam Cię, bardzo ładny wątek

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 08:31   #193
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
słodziak

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj wizytuję, już w nocy się stresowałam i spać nie mogłam, oczywiście wizyta mi się śniła, ale nic na szczęście konkretnego. Ciekawe ile przytyłam
Trzymam kciuki i czekamy na relację

Stary 2013-02-28, 08:32   #194
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:

Trzymam kciuki za wizytę i nie stresuj się bo na pewno wszystko będzie w porządku

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
Stary 2013-02-28, 08:40   #195
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Wow. O której ty wstałas dzisiaj?
Ja dopiero pozmywałam gary z wczorajszego wieczora, zjadłam oczywiście śniadanko, bo bez tego się nie ruszam i dołożyłam do pieca, bo jakoś dziś mi zimno. Zaraz powycieram kurze i odkurzę, ale to nadal mniej niż ty zrobiłaś do tej pory

Cytat:
Słodziak
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-28, 08:41   #196
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Cytat:

jej jaki słodki

Stokrotka za dzisiejszą wizytę

Za resztę dzisiejszych wizyt też trzymam kciukasy

Stary 2013-02-28, 08:42   #197
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
kobieto a ty spać nie możesz?
Mam wczesny kryzys wieku średniego

Miałam sen, że trafiłam na porodówkę, a że nie posiadam żadnej koszuli nocnej to lekarz prowadzący pozwolił mi iść na targ koło szpitala i takową kupić
Ale w moim rozmiarze mieli tylko jeden wzór więc kupiłam 3 takie same i potem na oddziale się ze mnie śmiali, że się w ogóle nie przebieram

Też trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty...!

Mały

Edytowane przez Margosia__
Czas edycji: 2013-02-28 o 08:43
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 08:43   #198
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

witam z rana!
dopiero teraz melduje się w nowej części)

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 08:44   #199
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Idę się położyć, w ogóle nie mam energii dzisiaj i tak jakoś... słabo mi się zrobiło

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-28, 08:46   #200
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:

Miałam sen, że trafiłam na porodówkę, a że nie posiadam żadnej koszuli nocnej to lekarz prowadzący pozwolił mi iść na targ koło szpitala i takową kupić
Ale w moim rozmiarze mieli tylko jeden wzór więc kupiłam 3 takie same i potem na oddziale się ze mnie śmiali, że się w ogóle nie przebieram

Anulka ciągle myślę o twoim wczorajszym obiedzie naleśniki z serem i mleczkiem karmelowym

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
Stary 2013-02-28, 08:50   #201
mela1234
Zakorzenienie

Witam się w nowym wątku!
Nadrobiłam was z grubsza.

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
Znasz tylko fragmenty wyjęte z całości, uwierz mi że nie miałam na to najmniejszej możliwości. Zresztą zobacz jestem wśród żywych od poniedziałku i mam już wizyte zrobioną jutro lecę na badania, gdybym to olewała nie załatwiałabym tego tak szybko
Może wyjdę na czepialską, ale... Byłaś u lekarza na początku ciąży? Masz wpis, że byłaś przed 10 tyg? Bo becikowe ci przeleci. Jak na drugą ciążę to mimo wszystko wydajesz mi się mało odpowiedzialna jeszcze dokładając twoją chorobę. Dobrze, że wszystko jest w porządku, ale jednak trochę nieodpowiedzialne to z twojej strony. Ja mieszkam na głuchej wsi i fakt jeżdżę autem, ale jest wiele osób które aut nie mają, a do najbliższego miasta i ginekologa (mam na myśli kobiety ciężarne tutaj) muszą dojeżdżać dwoma busami bo bezpośredniego dojazdu nie ma. Ewentualnie życzliwy sąsiad. Latem to pół biedy, ale zimą trochę się marznie.

Cytat:
elaine, idzia- Ten avatarek oddaje moją naturę seksualną, jakby nie było. tylko nie tą w ciąży hahahaha

No i okazało się, że jest bardzo pobudzony, dostał zastrzyk jakiś i Pani się pytała, czy do reprodukcji bo kastracja pomaga.. Tż mówi, że do reprodukcji, a ja, że nic by się nie stało gdyby nie był i gdyby miał kastrację bo się może męczyć.. na co wzrok Tżta podejrzewacie pewnie jaki i "Cycki sobie obetnij jak chcesz"
No avatarek masz bardzo soczysty
A co do psa, ja bym kastrowała. Problem z prostatą to rak, po co ma się pies męczyć i wy kasę wydawać. Koleżanka tak miała z psem, szybka kastracja i zero problemów. Pies umarł ze starości kilka lat później, ale z prostatą nie miał problemów. Ja mojego kastrowałam, mam spokój bo nie lata po okolicy i nie ryzykuje spotkania z autem. A cholernik jurny był na maxa bo to pudel, a one są zwykle nadpobudliwe sexualnie!

Ale smażycie posty. Ja dziś niewiele będę się udzielała bo mam w planach porządne sprzątanie, obiad (pulpety dzisiaj) i mycie okien. Wiem, że w ciąży nie powinno się, ale okien nie mam wysoko więc nie będę się bardzo wyciągała. Poza tym chcę to zrobić przed nadejściem słonecznych dni żeby mieć piękne okna.

Edit: ale niemiłego pierwszego posta w tym wątku napisałam!
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 08:50   #202
dzoan
Zakorzenienie

Enlevee tak popatrzyłam na pierwszą stronę i widzę zmiany.. ciemniejszy niebieski na boyach, mamuśki udzielające się i te zaginione ładnie się zrobiło.. tylko Persephone niewytłuszczona, że tak życzliwie doniosę
Ale bardzo ładnie, czytelnie i kolorowo.. możesz być z siebie dumna

Cytat:

Też trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty...!
Myślałam, że nago Ci pozwolił leżeć To by się nawet nie zmartwił Miło z jego strony, ze jednak pozwolił Ci na targ pójść przyodziać się Bezczelni ci ludzie na oddziałach

Stary 2013-02-28, 08:53   #203
katarzynkajg
Zadomowienie

Przybyło mi kolejne 5 cm w brzuchu

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
Stary 2013-02-28, 08:56   #204
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Przybyło mi kolejne 5 cm w brzuchu
Ja się nie mierzę, żeby się nie zmartwić Ale widzę, że brzuch bardziej się zaokrąglił i to w szybkim czasie..taka piłka się zrobiła. Teraz już we wszystkim widać, nie da się zasłonić

Stary 2013-02-28, 08:56   #205
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:

Anulka ciągle myślę o twoim wczorajszym obiedzie naleśniki z serem i mleczkiem karmelowym
Ano, był pyszny

Opowiem wam pewną sytuację. Kiedy mieszkaliśmy z mężem (wtedy jeszcze narzeczonym) w innym miejscu chodziliśmy co niedzielę do kościoła na jedną godzinę. Na tej samej mszy Zawsze był pewnien młody chłopak. Do tego stopnia przywykliśmy, że i my jesteśmy (siedzimy do tego prawie zawsze w jednym miejscu) i on jest, że było dziwnym kiedy się np spóźniał. Martwiliśmy się, że może coś się stało. Później się przeprowadziliśmy i okazało się, że zaczynamy widywać go częściej, bo miesza gdzieś blisko nas Postanowilismy wtedy dać mu imię. Mówiliśmy zawsze do siebie- Spotkałam dziś znowu chłopaka z kościoła. Brzmiało dziwnie. Powiedziałm do męża- Pasuje mu Janek. Niech będzie Jankiem I od tego dnia zawsze Jankiem był. Teraz znowu mieszkamy w innym miejscu, już go prawie nie widujemy. Aż do wczoraj. Mąż w kolegą wracał z pracy. Prowadził i ten nasz "chłopak z kościoła" zajechał mu nieco drogę. Kolega męża pomachał do niego ręką z uśmiechem, bo się znali, więc mąż pyta- Znasz go? Jak on ma na imię?
- Jasiek, Jan znaczy. Mój dobry kumpel.
Mąż mówił, że prawie się udławił. Nie mógł opanować śmiechu.
Dobrze trafiłam z tym imieniem. Nasz Janek zawsze będzie Jankiem
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 08:59   #206
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Może wyjdę na czepialską, ale... Byłaś u lekarza na początku ciąży? Masz wpis, że byłaś przed 10 tyg? Bo becikowe ci przeleci. Jak na drugą ciążę to mimo wszystko wydajesz mi się mało odpowiedzialna jeszcze dokładając twoją chorobę. Dobrze, że wszystko jest w porządku, ale jednak trochę nieodpowiedzialne to z twojej strony. Ja mieszkam na głuchej wsi i fakt jeżdżę autem, ale jest wiele osób które aut nie mają, a do najbliższego miasta i ginekologa (mam na myśli kobiety ciężarne tutaj) muszą dojeżdżać dwoma busami bo bezpośredniego dojazdu nie ma. Ewentualnie życzliwy sąsiad. Latem to pół biedy, ale zimą trochę się marznie.
Ja nie mieszkam na wsi, ale do gina również jeżdżę busem prawie pół godziny, z dojściem na przystanek - godzinę (bo zanim się zakulam...). Na połówkowe jadę busem prawie godzinę. Mam badanie o 11.20, a busa o 9.40...
Zwykle wszędzie sama, auta nie posiadam.

Cytat:
Eeej ale do Wielkanocy jeszcze trochę zostało :P
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 09:00   #207
dzoan
Zakorzenienie

Anulka_p jakiś dodatkowy kobiecy zmysł zadziałał
Nie miałaś wrażenia, że Janek Was prześladuje?

Stary 2013-02-28, 09:02   #208
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Anulka_p jakiś dodatkowy kobiecy zmysł zadziałał
Nie miałaś wrażenia, że Janek Was prześladuje?
O to samo miałam zapytać , znając mnie to ja już bym popadła w jakąś schizę

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
Stary 2013-02-28, 09:03   #209
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Wiem, że w ciąży nie powinno się, ale okien nie mam wysoko więc nie będę się bardzo wyciągała. Poza tym chcę to zrobić przed nadejściem słonecznych dni żeby mieć piękne okna.
Spoko, ja tez mylam Lilo fajnie mi pomagala, taka byla potem aktywna, jak ja padnieta

Ja mysle, ze u Shestiger to byl problem z pieniazkami, nawet na bilet, nie mowiac o lekarzu - i moze z ubezpieczeniem tez. Wiec moze nie powinnysmy od razu w tej kwestii podejrzewc, ze malo odpowiedzialna. Nieodpowiedzialny to jest predzej jej TZ (PRZEPRASZAM, She), powinien kase na lekarza w zebach przyniesc i kobiete na rekach tam przetransportowac nawet... Natomiast, jak pisalam, nie pochwalam jednego - palenia przy malym dziecku (Marika) i jeszcze mniejszym dziecku w brzusiu - i tu uwazam She powinna byla walczyc,
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 09:04   #210
madi82
Zakorzenienie

Cytat:

Ejjjj, ja mam weselej: znajduje kartki, ktore mowia, ze mam zaplacic zarzadcy prawie tysiac zlotych polskich za przebudowe komina i malowanie klatki na przyklad . Uroki wlasnego mieszkania Chcecie sie zamienic?

GRATULACJE dla Tymotka Kochana!!
Oliath to ja po pracy wpadam do Ciebie na obiad i deser...nei ma to tamto:P daleko nei mam

Cytat:
ja idę jeszcze pranie rozwiesić, które teraz doszło, wykąpać się, zmienić pościel no i czekam na mojego loda karmelowego

Dobranoc robaczki !!!
coś jakoś mi się inaczej skojarzyło

CZEŚĆ MOJE PANNY
Gratuluję wizyt pomyślnych i trzymam kciuki za kolejne!!!

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości