|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek? | |||
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
11 | 25,58% |
Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
4 | 9,30% |
Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
9 | 20,93% |
Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
17 | 39,53% |
Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
2 | 4,65% |
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8
Dziewyczyny,może któraś z was bardziej ogarnia ten temat,bo już nie wiem... Jeśli test glukozy się robi między 24 a 28tc, a moje dziecko wg om ma teraz 22tyg i 4dni,ale wg ostatniego usg jest młodsze o 5 dni od om, to kiedy będie najlepszy czas na zrobienie glukozy?
![]()
#182 |
Zakorzenienie
|
to tak na dobranoc
http://bebzol.com/pl/Rok.105642.html
#183 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też już zmykam, dobranoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Raczkowanie
|
Witam sie i ja w nowej czesci
![]() Oliath naprawde szacuneczek. Kwestia finansowa a szczegolnie brak gotowki niestety moze byc proba dla naszych zwiazkow, tym bardziej jak sie ma malenstwo ktore trzeba ubrac, wykarmic, pieluchy kupic itp. Niestety u mnie takze nie bylo cudownie i nie jest do tej pory. Do tego wszystkiego tesciowie moi chcieli rozbic nasze malzenstwo ale udalo sie przetrwac. Dziewczyny glowy do gory bedzie dobrze ![]() A humorki ciazowe i watpliwosci i takie dziwne uczucia niepokoju a szczegolnie brak poczucia atrakcyjnosci takze sa mi znane nawet teraz ale nie poddaje sie ![]()
#185 |
Wtajemniczenie
|
witam sie w nowym watku i melduje ze dolecialam do polski
jutro postaram sie zmienic termin na usg bo moja mama ma ochote na male szalenstwa zakupowe ale nie wiem na ile to w ultramedice mozliwe
#186 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Musiałam zajrzec przed kimonkiem
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39692590]Pomóżcie! 1 czy 2? Bo ja tam nie widzę wielkiej różnicy, ale może Wy już kupowałyście takie i macie jakieś zdanie? Irmith myślałam ostatnio, gdzie się podziewasz ![]() Dotka - super, że szczęśliwie doleciałaś ![]() Ja tez nie widze roznicy.Zrobiliby jedne uniwersalne i nie byłoby trudnych spraw tego typu ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Głowy do góry ![]() ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Dobranoc juz na 100% ![]() ![]()
![]() |
#187 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Doraźnie ostatnio biorę również Ventolin, a te co zaniedbałam to Serevent i Flixotide. Wszystko w dyskach. Ja również się obawiam lata, zwłaszcza, że astma się rozwinęła w wyniku bardzo ostrej alergii ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Odnośnie ultramedici to jak najbardziej możliwe, zalezy tez jakie mają obłożenie ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny napisała do mnie Seona- moderatorka z informacją jak dodać post jeden pod drugim, więc następny wątek już będzie perfekcyjny ![]() ![]() Chciałam oficjalnie podziękować i pozdrowić Panią Moderator ![]()
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#188 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A jak będzie do kitu to Tż kupi wanienkę, a wiaderko sprzedamy ![]() Trzymania za główkę się nie boję, na początek boje się o kikut, ale skoro kilka tysięcy ludzi na świecie kąpie Dzieci w wiaderku z kikutem to znaczy, że musi się udać ![]() A co do tego, że wiadro na długo nie starczy- zgadzam się z tym w 100% ale jak Tylko Glutek zacznie stabilnie siedzieć wyląduje w dużej wannie ![]() No i u nas jest też ważna kwestia wyjazdu do Dziadków ![]() Jak będę odwiedzać rodziców to łatwiej do auta zapakować mi wiadro niż wanienkę ![]() ![]() Cytat:
![]() A co do gofrów, to teraz Ty będziesz nam robić ochotę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przecież, jak pójdziesz w 25, 26, 27, 28 tygodniu wg om to zmieścisz się w granicy z usg też ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
DZień dobry, w końcu będę pierwsza rano....
Brzuch w nocy pobolewał...ale jakoś dospaliśmy...ale jak rano dalej mam "wzdęty" i taki dziwny to umówiłam sie do gina na 10.30 i cisnę... muszę sie upewnic czy z młodym wsio ok!!!!bo do środy bym nie wytrzymała... |
![]() ![]() |
![]() |
#190 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry zimowo
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Też się cieszę, zaplanowałam że po ostatnim wyjeździe do UK, ten słuzbowy do Neapolu będzie ostatnim dalszym.. ale kto wie. Tyle teraz promo na kwietniowe wyloty w ciepłe miejsca... niestety żeby prywatnie polecieć to kaski brakuje.. trzeba zbierać na dzidziusia i aplikację męża.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja dzisiaj od 5tej spać nie mogę. Mały kopał jak szalony i do 6 20 poleżałam,a potem się podniosłam. Zaraz lecę zawieźć mocz, potem praca, potem przed 17tą z mężem na odczulanie i na 19 15 do Gina (3majcie kciuki, bo to połówkowe):P Życzę ciepłego dnia, bo za oknem -7
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
Witam Was dziewczynki po weekendzie i w nowej części wątku
![]() Weekend przeleciał na spotkaniach rodzinnych. W sobotę na imieninach mamy, a wczoraj świętowaliśmy w gronie moich rodziców, teściów brata i naszych rodzeństw obronę bratowej i imieniny naszych mam. Pojechaliśmy do restauracji, w której kiedyś mieszkał jakiś generał...wszystko urządzone w starym stylu..siedzieliśmy w odgrodzonym pomieszczeniu przy okrągłym stole.. na dwóch ścianach okna..bardzo jasno było..takie typowo jadalniane pomieszczenie ![]() ![]() ![]() ![]() Teraz parę słów odnośnie treści z poprzedniego wątku ![]() Oliath póki nasze dzieciaczki jeszcze w brzusiach naszych i póki czekamy aż swoimi narodzinami dodadzą nam energii, Ty dajesz nam tu siłę, moc i nadzieję na wytrwanie ![]() ![]() ![]() Enlevee tulam Cię mocno i mam nadzieję, że dzisiaj już dobrze się czujesz i wszelkie czarne myśli uciekły sobie hen hen ![]() ![]() Mela pytałaś o Perfecta mama.. Rzeczywiście kupiłaś w promocyjnej cenie..17,99 jakoś tak? Ja kupowałam za 22 z groszami w Rossmannie, a w Smyku widziałam za podobną cenę..więc myślę, że one tak za 22-23zł chodzą.. ![]() ---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ---------- A teraz poczytam co tam piszczy w nowej części ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, ze idziesz do gina to się troszkę uspokoisz ![]() Umyłam podłogi w korytarzu i kuchnię ![]()
![]() |
#194 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Znowu po 6 już byłam wyspana ![]() ![]() Jedziemy do biura rachunkowego odebrać rozliczenia i zawieźć je do US. Mam nadzieję, że jakiś zwrocik, chociaż malutki tam będzie ![]() ![]() A potem do pracy. Jakoś mi się ciężko zaczęło robić, męczy mnie to już, więc popracuję do końca marca i pomyślę o zwolnieniu na poważnie.
#195 |
Zakorzenienie
|
Ajlooo
![]() Gratuluje płciów i zakupów, witam malabp ![]() ![]() Ja juz bylam z psem (zamarzlam ![]() ![]() ![]() Zaraz ide do lazienki na spa przed-wizytowe. W planach mam prasowanie, cd szycia, wyszorowac przed poludniem wozek i wyprac mu pokrycie. Maz go wczoraj przytachal z piwnicy, zebym mogla ostatecznie zdecydowac, czy dla mnie jest wygodny - i oto potwierdzam, ze ESPIRO ATLANTIC jest mega wygodny w prowadzeniu, plus do tego ma: - skretne przednie kola z mozliwoscia blokady - kola wszystkie duze, pompowane, idealne na wertepy, normalnie terenowka - nie jest bardzo ciezki - gondola zakladana na klik - stelaz sklada sie jednym ruchem - ma okienko w budce odwijane do gory - wyscielenie gondolki mozna zdjac i uprac w pralce - mnostwo miejsca na zakupy pod wozkiem ![]() ![]() ![]() Przypominam cichutko, ze dostalam go za darmo od kolezanki ![]()
#196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zastanawiam się, czy wniosek o becikowe trzeba złożyć w miejscu zameldowania dziecka czy można w miejscu zameldowania ojca? Generalnie jest jakaś różnica czy nie? ![]()
![]() |
#197 |
Rozeznanie
|
Melduję się po weekendzie, pierwszy z Tż po tej "akcji" i tak czytając Olaliah to co pisała o swoim chyba na mojego też taki prysznic zadziałał bo był idealny, mówi że w końcu jest sobą i robi to co by chciał. Bardzo się mną i małą opiekował, akurat było tak że 2 wieczory czułam się słabiej dosyć i brał mnie pod rękę i prowadził do toalety, przytulał się i głaskał. Zaczął mówić do brzusia co było bardzo urocze
![]() Póki co wszystko idzie w genialnym kierunku, kwestia tego czy mu to nie minie ![]() ![]() Mi za to utrzymują się mdłości i tak się zastanawiam czy tosty z serem na śniadanie to byłby dobry pomysł? |
![]() ![]() |
![]() |
#198 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dobry
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39692590]Pomóżcie! 1 czy 2? Bo ja tam nie widzę wielkiej różnicy, ale może Wy już kupowałyście takie i macie jakieś zdanie? Irmith myślałam ostatnio, gdzie się podziewasz ![]() Dotka - super, że szczęśliwie doleciałaś ![]() 1 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() pobudki współczuję, ja mam dyskoteki w brzuchu wieczorem, rano tylko wypnięcie tyłeczka do pogłasknia ![]() ![]()
![]() |
#199 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A ja bym chyba tostów nie odpuściła nawet przy mdłościach ![]()
![]() |
#200 | |
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#201 | ||
Raczkowanie
|
Witam poniedziałkowo - śniegowo!
i melduję, że czujemy się już lepiej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#202 |
Zadomowienie
|
Witam się ZIMOWO
![]() U mnie tyle śniegu że szok ![]() ![]() No cóż małż będzie skakał po strychu i znosił znów ![]() Oczywiście ![]() ![]() A teraz mogę iść nadrabiać ![]()
#203 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#204 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
Neni gratuluję zakupu wózka
![]() ![]() malabp witaj ![]() ![]() kayka ![]() ![]() ita83 witaj spoworotem cała i zdrowa ![]() enlevee a czy Pani Moderator nie zamierz nas 'wyłączyć' przez to nasze gadulstwo? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O macie pamiętam ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
APEL MAM
![]() DZIEWCZYNY, KTORE ZNAJA PLEC, a nie ma plci na 1szej str. - piszcie ![]() DZIEWCZYNY, KTORE WYBRALY IMIE, a nie ma imionka na 1szej str. - piszcie ![]() DZIEWCZYNY, KTORE ZNAJA TERMIN WIZYTY, a nie ma daty na 1szej str. - piszcie ![]() !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
#208 |
Zadomowienie
|
Dzień Dobry
![]() No i po co komu znowu ten śnieg ![]() ![]() Miałam iść dziś na glukozę ale zaćmienie miałam z rana i po otworzeniu oczu wciągnęłam ciasteczko i popiłam słodka herbatą ![]() Idę was ponadrabiać przy śniadanku. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Raczkowanie
|
też się nad nim zastanawiamy - czytałam, że po pół roku już jest za małe dla dzieciaczka. Mnie bardziej zastanawia odwieczna trauma powtarzana przez wszystkie babcie i ciocie przy każdym dziecku - 'TYLKO PĘPKA NIE ZAMOCZ!!!' jak tego w tym wiaderku uniknąć? jedyna opcja to ten pierwszy moment kąpać jakoś inaczej, albo kupić jakieś z tych nowych zabezpieczeń na pępek (ktoś mi o czymś takim mówił)
#210 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie na szczęście śniegu nie ma, ale zimno jest ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.