Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 11 25,58%
Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 4 9,30%
Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 9 20,93%
Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 17 39,53%
Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 2 4,65%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-10, 21:40   #181
czerwony_balonik
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8

Dziewyczyny,może któraś z was bardziej ogarnia ten temat,bo już nie wiem... Jeśli test glukozy się robi między 24 a 28tc, a moje dziecko wg om ma teraz 22tyg i 4dni,ale wg ostatniego usg jest młodsze o 5 dni od om, to kiedy będie najlepszy czas na zrobienie glukozy? Czy do testu glukozy patrzy się na usg czy om?
Stary 2013-03-10, 21:41   #182
stokrotka24
Zakorzenienie

to tak na dobranoc
http://bebzol.com/pl/Rok.105642.html

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 21:43   #183
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
milutkie

Ja też już zmykam, dobranoc

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 22:00   #184
Katerine2
Raczkowanie

Witam sie i ja w nowej czesci

Oliath naprawde szacuneczek.

Kwestia finansowa a szczegolnie brak gotowki niestety moze byc proba dla naszych zwiazkow, tym bardziej jak sie ma malenstwo ktore trzeba ubrac, wykarmic, pieluchy kupic itp. Niestety u mnie takze nie bylo cudownie i nie jest do tej pory. Do tego wszystkiego tesciowie moi chcieli rozbic nasze malzenstwo ale udalo sie przetrwac.
Dziewczyny glowy do gory bedzie dobrze
A humorki ciazowe i watpliwosci i takie dziwne uczucia niepokoju a szczegolnie brak poczucia atrakcyjnosci takze sa mi znane nawet teraz ale nie poddaje sie
Katerine2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 22:13   #185
ita83
Wtajemniczenie

witam sie w nowym watku i melduje ze dolecialam do polski
jutro postaram sie zmienic termin na usg bo moja mama ma ochote na male szalenstwa zakupowe ale nie wiem na ile to w ultramedice mozliwe
Stary 2013-03-10, 22:30   #186
Rockyyy
Zakorzenienie

Musiałam zajrzec przed kimonkiem

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
czesc dziewczynywpadlam sie przywitac widze ze nowy nowy watek powstal..nie nadrabiam nie mam szans :-P ktos mi moze strescic mniej wiecej ?ja wczoraj dolecialam dzis pochodzilysmy po sklepach juz kupilam sliniaczki i szczoteczke i nozyczki do pazorkow dla mojej xoreczki powiem Wam ze mojej szw synek super grzeczny i swierny jest haha ale wstawanie w nocy karmienie i wogole to dajciez spokoj mozna na ryj pasc:-P ale ogolnie jest fajniepozdrawiam brzuszki i pewnie wpadne jutro
Fajnie.Obserwuj co i jak z takim maluszkiem i zdawaj relacje No i odpoczywaj w oparach londyńskiego powietrza
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość

No tylko na pewno wpadnij bo mam wrażenie, że nas troszkę zaniedbujesz

Zasnąć bez zajrzenia tu nie moge
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39692590]Pomóżcie!

1 czy 2?

Bo ja tam nie widzę wielkiej różnicy, ale może Wy już kupowałyście takie i macie jakieś zdanie?

Irmith myślałam ostatnio, gdzie się podziewasz
Dotka - super, że szczęśliwie doleciałaś [/QUOTE]
Ja tez nie widze roznicy.Zrobiliby jedne uniwersalne i nie byłoby trudnych spraw tego typu Ciężki wybór
Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Przyszłam się zameldować w nowym wątku i ogłosić że nadal żyję , nie było mnie 2 dniu u was. Jutro biorę sie za nadrabianie. Z rana idę do laboratorium, czeka mnie glukoza po obciązeniu , HBS i przeciwciała. Nie wiem czy przeżyję także trzymać kciuki . Życzę miłych znów
Przeżyjesz Trzymam
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Lecę Kochane się kąpać i spać. Ciekawe czy zasnę, jak spałam niedawno 2h...
Do jutra! Trzymam kciuki za badania, wizyty i dobre samopoczucie
Ja spalam od 18-20 ale jakos zaczyna mnie łamac i mam nadzieje ze padne.

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Dziewyczyny,może któraś z was bardziej ogarnia ten temat,bo już nie wiem... Jeśli test glukozy się robi między 24 a 28tc, a moje dziecko wg om ma teraz 22tyg i 4dni,ale wg ostatniego usg jest młodsze o 5 dni od om, to kiedy będie najlepszy czas na zrobienie glukozy? Czy do testu glukozy patrzy się na usg czy om?
Moj gin sugeruje sie wiekiem wg usg.Przynajmniej co do tego badania.
Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Hehe samo zycie
Cytat:
Napisane przez Katerine2 Pokaż wiadomość
Witam sie i ja w nowej czesci

Oliath naprawde szacuneczek.

Kwestia finansowa a szczegolnie brak gotowki niestety moze byc proba dla naszych zwiazkow, tym bardziej jak sie ma malenstwo ktore trzeba ubrac, wykarmic, pieluchy kupic itp. Niestety u mnie takze nie bylo cudownie i nie jest do tej pory. Do tego wszystkiego tesciowie moi chcieli rozbic nasze malzenstwo ale udalo sie przetrwac.
Dziewczyny glowy do gory bedzie dobrze
A humorki ciazowe i watpliwosci i takie dziwne uczucia niepokoju a szczegolnie brak poczucia atrakcyjnosci takze sa mi znane nawet teraz ale nie poddaje sie
Nie mozna sie poddawac.Nikt chyba lekko nie ma.....Nam tez ciezko finansowo ,kombinujemy jak konie pod górke...Ale mamy swoje hasełko : ,,coś się wymysli"
Głowy do góry

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
jutro postaram sie zmienic termin na usg bo moja mama ma ochote na male szalenstwa zakupowe ale nie wiem na ile to w ultramedice mozliwe
Witamy w PL

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Dobranoc juz na 100%
Stary 2013-03-10, 22:40   #187
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę poptrzeć jeszcze właśnie,bo najlepszy byłby jakiś lekki w moim przypadku. Moja astma też jest lekka,ale w ciągu ostatnich 2 lat się trochę pogorszyła. W ciąży do tej pory miałam dwie sytuacje,że uczucie duszności typu nie mogę wciągnąć powierza do końca (wkurzające strasznie) i jeden raz,gdy miałam gorączkę i zapalenie gardła,katar-wtedy kaszel nasilony. Biorę dorywczo Ventolin w przypadku dusznośći i brałam do 3 miesiąca mniej więcej Pulmicort,ale ginekolog mi kazał odstawić,no więc odstawiłam. Pulmonolog się nie zgadza z ginem,dlatego każe mi co miesiąc na kontrolę przychodzić. Wiesz,boje się lata,bo wtedy z wielkim brzuchem i w te upały może być ciężko z oddychaniem,do tego jeszcze pyłki i inne alergeny, ale najwyżej wtedy wrócę do Pulmicortu. A jaki ty bierzesz bezpieczny wziewacz? I czemu wybrałaś alergologa a nie pulmunologa,jeśli mogę spytać?
Wiesz co.. miałam skierowanie z przychodni do alergologa.. ale jak dostałam prywatną opiekę z pracy to po prostu się tam zapisałam do alergologa i tak już zostało po prostu..zobaczymy co mi powie w tym kwietniu, ew pulmunologa tez mam w pakiecie więc mogę się zapisać na wizytę
Doraźnie ostatnio biorę również Ventolin, a te co zaniedbałam to Serevent i Flixotide. Wszystko w dyskach. Ja również się obawiam lata, zwłaszcza, że astma się rozwinęła w wyniku bardzo ostrej alergii

Cytat:
Baloniku ostatnio jak byłam na połówkowym lekarz mi wyliczył datę porodu 18.07 (a w pierwszym trymestrze mi wyliczono 21.07). Spytał jaki mi ustalono wtedy termin i powiedział, żeby trzymać się 21.07 ponieważ pomiar w 1 trymestrze jest najbardziej dokładny. Dlatego też uznaję, że zmiany daty nie było tak jak mi powiedział I z tego co czytałam rzeczywiście informacje odnosnie przewidywanej daty porodu są najdokładniejsze z pierwszych 3msc. Ale odnośnie testu glukozy nie wiem jak biorą- u mnie i tak muszą wszystko z usg, bo ostatniej miesiączki nie pamiętam

Cytat:
cieszę się, że wszystko w porządku. Dawaj znać odnośnie tej kawy czy chętna jesteś
Odnośnie ultramedici to jak najbardziej możliwe, zalezy tez jakie mają obłożenie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Zasnąć bez zajrzenia tu nie moge

Ja tez nie widze roznicy.Zrobiliby jedne uniwersalne i nie byłoby trudnych spraw tego typu Ciężki wybór

Przeżyjesz Trzymam

Ja spalam od 18-20 ale jakos zaczyna mnie łamac i mam nadzieje ze padne.

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Moj gin sugeruje sie wiekiem wg usg.Przynajmniej co do tego badania.

Hehe samo zycie

Nie mozna sie poddawac.Nikt chyba lekko nie ma.....Nam tez ciezko finansowo ,kombinujemy jak konie pod górke...Ale mamy swoje hasełko : ,,coś się wymysli"
Głowy do góry

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Witamy w PL

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Dobranoc juz na 100%
No ja mam nadzieję, że bez nas spać nie możesz iść spokojnie

Dziewczyny napisała do mnie Seona- moderatorka z informacją jak dodać post jeden pod drugim, więc następny wątek już będzie perfekcyjny Również otrzymałam informację, że lecimy jak szalone z wątkami więc jest to już zauważalne jakie z nas gaduły hahah
Chciałam oficjalnie podziękować i pozdrowić Panią Moderator
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-11, 05:40   #188
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Jaaa będziesz kąpać w wiaderku?? ja tam się boję tego trzymania za główkę
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Mnie się wiaderko wydaje mało poręczne. Jakoś mam wrażenie, że w wanience mam możliwość wykonania więcej ruchów, no i chyba dłużej wanienkę poużywam niż wiaderko? Zresztą ja już nie mam wyboru, wanienka stoi od 4 lat
Będę kąpać w wiaderku
A jak będzie do kitu to Tż kupi wanienkę, a wiaderko sprzedamy
Trzymania za główkę się nie boję, na początek boje się o kikut, ale skoro kilka tysięcy ludzi na świecie kąpie Dzieci w wiaderku z kikutem to znaczy, że musi się udać
A co do tego, że wiadro na długo nie starczy- zgadzam się z tym w 100% ale jak Tylko Glutek zacznie stabilnie siedzieć wyląduje w dużej wannie
No i u nas jest też ważna kwestia wyjazdu do Dziadków
Jak będę odwiedzać rodziców to łatwiej do auta zapakować mi wiadro niż wanienkę ze względu na miejsce
Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
tak mi z tymi gorfami zrobiłyście ochotę, że już na allegro zamówiona gofrownica
Fiazo idź na l4 i nie męcz się Kobieto, teraz Wasze zdrowie i Wasze samopoczucie jest najważniejsze
A co do gofrów, to teraz Ty będziesz nam robić ochotę
Cytat:
czesc dziewczynywpadlam sie przywitac widze ze nowy nowy watek powstal..nie nadrabiam nie mam szans :-P ktos mi moze strescic mniej wiecej ?ja wczoraj dolecialam dzis pochodzilysmy po sklepach juz kupilam sliniaczki i szczoteczke i nozyczki do pazorkow dla mojej xoreczki powiem Wam ze mojej szw synek super grzeczny i swierny jest haha ale wstawanie w nocy karmienie i wogole to dajciez spokoj mozna na ryj pasc:-P ale ogolnie jest fajniepozdrawiam brzuszki i pewnie wpadne jutro
Tęsknimy
Cytat:
Przyszłam się zameldować w nowym wątku i ogłosić że nadal żyję , nie było mnie 2 dniu u was. Jutro biorę sie za nadrabianie. Z rana idę do laboratorium, czeka mnie glukoza po obciązeniu , HBS i przeciwciała. Nie wiem czy przeżyję także trzymać kciuki . Życzę miłych znów

Cytat:
U mnie patrzą wg OM, ale masz na tyle małą różnicę, że to nie ma istotnego znaczenia
Przecież, jak pójdziesz w 25, 26, 27, 28 tygodniu wg om to zmieścisz się w granicy z usg też
Cytat:

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 06:21   #189
madi82
Zakorzenienie

DZień dobry, w końcu będę pierwsza rano....

Brzuch w nocy pobolewał...ale jakoś dospaliśmy...ale jak rano dalej mam "wzdęty" i taki dziwny to umówiłam sie do gina na 10.30 i cisnę... muszę sie upewnic czy z młodym wsio ok!!!!bo do środy bym nie wytrzymała...

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 06:23   #190
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Dzień dobry zimowo))

Cytat:
Nigdy za wami nie nadążę melduję tylko że żyjemy i proszę o zmianę płci malucha na niebiesko myślę że to ostatecznie

Masakra nie, ja mam to samo, w nocy szału dostaję bo mnie zatyka, a mycie zębów to istna rzeźnia

Pozdrawiam wszystkie mamy i maluchy
gratulacje synka! masz córeczke juz chyba tak? więc jak dobrze pamiętam będzie parka fajnie że dajesz znać że wszystko ok.

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Mnie się wiaderko wydaje mało poręczne. Jakoś mam wrażenie, że w wanience mam możliwość wykonania więcej ruchów, no i chyba dłużej wanienkę poużywam niż wiaderko? Zresztą ja już nie mam wyboru, wanienka stoi od 4 lat
mam podobne odczucia, i do tego jakoś mnie wiaderko przeraza...
Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość

elaine-blath Ooo do Neapolu, fajnie
Też się cieszę, zaplanowałam że po ostatnim wyjeździe do UK, ten słuzbowy do Neapolu będzie ostatnim dalszym.. ale kto wie. Tyle teraz promo na kwietniowe wyloty w ciepłe miejsca... niestety żeby prywatnie polecieć to kaski brakuje.. trzeba zbierać na dzidziusia i aplikację męża..

Cytat:
witamy) jak sie udał wyjazd? pogoda? zakupy? cos zwiedzałaś?

Cytat:
))

Cytat:
witamy w zimowej zasypanej PL
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Dziewczyny napisała do mnie Seona- moderatorka z informacją jak dodać post jeden pod drugim, więc następny wątek już będzie perfekcyjny Również otrzymałam informację, że lecimy jak szalone z wątkami więc jest to już zauważalne jakie z nas gaduły hahah
Chciałam oficjalnie podziękować i pozdrowić Panią Moderator
ooo jak miło))

ja dzisiaj od 5tej spać nie mogę. Mały kopał jak szalony i do 6 20 poleżałam,a potem się podniosłam. Zaraz lecę zawieźć mocz, potem praca, potem przed 17tą z mężem na odczulanie i na 19 15 do Gina (3majcie kciuki, bo to połówkowe):P

Życzę ciepłego dnia, bo za oknem -7

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 06:25   #191
kooocur
Zakorzenienie

Witam sie w nowym watku

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-11, 06:32   #192
dzoan
Zakorzenienie

Witam Was dziewczynki po weekendzie i w nowej części wątku
Weekend przeleciał na spotkaniach rodzinnych. W sobotę na imieninach mamy, a wczoraj świętowaliśmy w gronie moich rodziców, teściów brata i naszych rodzeństw obronę bratowej i imieniny naszych mam. Pojechaliśmy do restauracji, w której kiedyś mieszkał jakiś generał...wszystko urządzone w starym stylu..siedzieliśmy w odgrodzonym pomieszczeniu przy okrągłym stole.. na dwóch ścianach okna..bardzo jasno było..takie typowo jadalniane pomieszczenie Atmosfera trochę sztywniacka, jak to na ekskluzywne warunki przystało, wolę troszkę swobodniejsze miejsca..ale dzięki temu można się było odchamić trochę Raz na jakiś czas nie zaszkodzi Wróciliśmy do domu popołudniu i resztę dna przelezałam przed tv w wygodnym dresiku (tak mnie poobciskały w brzuchol moje eleganckie materiałowe spodnio-getry ).

Teraz parę słów odnośnie treści z poprzedniego wątku :

Oliath póki nasze dzieciaczki jeszcze w brzusiach naszych i póki czekamy aż swoimi narodzinami dodadzą nam energii, Ty dajesz nam tu siłę, moc i nadzieję na wytrwanie

Enlevee tulam Cię mocno i mam nadzieję, że dzisiaj już dobrze się czujesz i wszelkie czarne myśli uciekły sobie hen hen Powiem Ci, że ja miałam jakieś powątpiewania w 1 trymestrze ciąży.. ciąża mnie cieszyła, ale były dni kiedy myślałam, że do końca nie jestem przekonana czy dam radę i czy to jednak właściwy moment na dziecko.. takie myśli przychodziły głównie ze zmęczenia dolegliwościami.. ale skoro wszystkie doświadczone mamuśki mówią, że dziecko po narodzinach dodaje energii, to ja w to wierzę.. choć na razie sobie tego wyobrazić nie mogę

Mela pytałaś o Perfecta mama.. Rzeczywiście kupiłaś w promocyjnej cenie..17,99 jakoś tak? Ja kupowałam za 22 z groszami w Rossmannie, a w Smyku widziałam za podobną cenę..więc myślę, że one tak za 22-23zł chodzą..

---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ----------

A teraz poczytam co tam piszczy w nowej części

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 06:42   #193
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
DZień dobry, w końcu będę pierwsza rano....

Brzuch w nocy pobolewał...ale jakoś dospaliśmy...ale jak rano dalej mam "wzdęty" i taki dziwny to umówiłam sie do gina na 10.30 i cisnę... muszę sie upewnic czy z młodym wsio ok!!!!bo do środy bym nie wytrzymała...
Nie taka pierwsza, Margoś już się dziś na wątku witała (a może się nie witała )
Dobrze, ze idziesz do gina to się troszkę uspokoisz

Umyłam podłogi w korytarzu i kuchnię

Mały
Stary 2013-03-11, 06:56   #194
magdalennne
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Znowu po 6 już byłam wyspana Do tego nasz dzidziol kopie ostatnio jak szalony. Czuję go dosłownie non stop, jak siedzę, chodzę, bo wcześniej to tylko jak leżałam. Nawet TŻ się zdziwił ostatnio, że tak mocno go czuć

Jedziemy do biura rachunkowego odebrać rozliczenia i zawieźć je do US. Mam nadzieję, że jakiś zwrocik, chociaż malutki tam będzie Zrobię w końcu zakupki dla dzidziola
A potem do pracy. Jakoś mi się ciężko zaczęło robić, męczy mnie to już, więc popracuję do końca marca i pomyślę o zwolnieniu na poważnie.
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 06:57   #195
Oliath
Zakorzenienie

Ajlooo

Gratuluje płciów i zakupów, witam malabp , kayka wielkie za posta i podejscie.

Ja juz bylam z psem (zamarzlam ), zdjelam sobie dwa prania ze strychu (zamarzniete ), poskladalam do szaf, zjadlam sniadanko

Zaraz ide do lazienki na spa przed-wizytowe.

W planach mam prasowanie, cd szycia, wyszorowac przed poludniem wozek i wyprac mu pokrycie.

Maz go wczoraj przytachal z piwnicy, zebym mogla ostatecznie zdecydowac, czy dla mnie jest wygodny - i oto potwierdzam, ze ESPIRO ATLANTIC jest mega wygodny w prowadzeniu, plus do tego ma:

- skretne przednie kola z mozliwoscia blokady - kola wszystkie duze, pompowane, idealne na wertepy, normalnie terenowka - nie jest bardzo ciezki - gondola zakladana na klik - stelaz sklada sie jednym ruchem - ma okienko w budce odwijane do gory - wyscielenie gondolki mozna zdjac i uprac w pralce - mnostwo miejsca na zakupy pod wozkiem

Przypominam cichutko, ze dostalam go za darmo od kolezanki
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 07:01   #196
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Ajlooo

Ja juz bylam z psem (zamarzlam ), zdjelam sobie dwa prania ze strychu (zamarzniete ), poskladalam do szaf, zjadlam sniadanko

W planach mam prasowanie, cd szycia, wyszorowac przed poludniem wozek i wyprac mu pokrycie.

Maz go wczoraj przytachal z piwnicy, zebym mogla ostatecznie zdecydowac, czy dla mnie jest wygodny - i oto potwierdzam, ze ESPIRO ATLANTIC jest mega wygodny w prowadzeniu, plus do tego ma:

- skretne przednie kola z mozliwoscia blokady - kola wszystkie duze, pompowane, idealne na wertepy, normalnie terenowka - nie jest bardzo ciezki - gondola zakladana na klik - stelaz sklada sie jednym ruchem - ma okienko w budce odwijane do gory - wyscielenie gondolki mozna zdjac i uprac w pralce - mnostwo miejsca na zakupy pod wozkiem

Dobrze, że wózek Ci odpowiada

No i kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i badania

Zastanawiam się, czy wniosek o becikowe trzeba złożyć w miejscu zameldowania dziecka czy można w miejscu zameldowania ojca? Generalnie jest jakaś różnica czy nie?

Mały
Stary 2013-03-11, 07:01   #197
shestiger
Rozeznanie

Melduję się po weekendzie, pierwszy z Tż po tej "akcji" i tak czytając Olaliah to co pisała o swoim chyba na mojego też taki prysznic zadziałał bo był idealny, mówi że w końcu jest sobą i robi to co by chciał. Bardzo się mną i małą opiekował, akurat było tak że 2 wieczory czułam się słabiej dosyć i brał mnie pod rękę i prowadził do toalety, przytulał się i głaskał. Zaczął mówić do brzusia co było bardzo urocze maluch nie skąpił mu kopniaków i wiercenia się tak że doskonale wszystko czuł a nawet momentami widział ^^
Póki co wszystko idzie w genialnym kierunku, kwestia tego czy mu to nie minie Pierwszy raz mi się przyznał że jak Wiedźma robiła te akcje to On tylko udawał że ją zlewa a tak na prawdę wszystko mocno przeżywał od środka tylko nie chciał mnie martwić bo widział że jest mi ciężko. Po weekendzie tu jest bardzo zadowolony, nawet nie miał ochoty jechać do Krk bo tak mu tu dobrze było

Mi za to utrzymują się mdłości i tak się zastanawiam czy tosty z serem na śniadanie to byłby dobry pomysł?
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 07:05   #198
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Dobry zima u mnie:/

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39692590]Pomóżcie!

1 czy 2?

Bo ja tam nie widzę wielkiej różnicy, ale może Wy już kupowałyście takie i macie jakieś zdanie?

Irmith myślałam ostatnio, gdzie się podziewasz
Dotka - super, że szczęśliwie doleciałaś [/QUOTE]

1

Cytat:
Powodzenia

Cytat:
Mam ten sam dylemt, u mnie dziecię ciągle wychodzi o tydzień starsze więc nawet TP w głowie przestawiłam sobie gdzieś na początek lipca

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Będę kąpać w wiaderku
A jak będzie do kitu to Tż kupi wanienkę, a wiaderko sprzedamy
Trzymania za główkę się nie boję, na początek boje się o kikut, ale skoro kilka tysięcy ludzi na świecie kąpie Dzieci w wiaderku z kikutem to znaczy, że musi się udać
A co do tego, że wiadro na długo nie starczy- zgadzam się z tym w 100% ale jak Tylko Glutek zacznie stabilnie siedzieć wyląduje w dużej wannie
No i u nas jest też ważna kwestia wyjazdu do Dziadków
Jak będę odwiedzać rodziców to łatwiej do auta zapakować mi wiadro niż wanienkę ze względu na miejsce

Fiazo idź na l4 i nie męcz się Kobieto, teraz Wasze zdrowie i Wasze samopoczucie jest najważniejsze
A co do gofrów, to teraz Ty będziesz nam robić ochotę

Tęsknimy

U mnie patrzą wg OM, ale masz na tyle małą różnicę, że to nie ma istotnego znaczenia
Przecież, jak pójdziesz w 25, 26, 27, 28 tygodniu wg om to zmieścisz się w granicy z usg też

Moja mała była kąpana w wanience ale z kikutem włącznie, potem psikałam octeniseptem i gmerałam patyczkiem i odpadł nam w 6 dobie zamaczanie nie ma znaczenia dla czasu odpadania jak ma odpaść to odpadnie co do kąpania w zwykłej wannie polecam zakup maty antypoślizgowej

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Dzień dobry zimowo))

gratulacje synka! masz córeczke juz chyba tak? więc jak dobrze pamiętam będzie parka fajnie że dajesz znać że wszystko ok.

mam podobne odczucia, i do tego jakoś mnie wiaderko przeraza...

Też się cieszę, zaplanowałam że po ostatnim wyjeździe do UK, ten słuzbowy do Neapolu będzie ostatnim dalszym.. ale kto wie. Tyle teraz promo na kwietniowe wyloty w ciepłe miejsca... niestety żeby prywatnie polecieć to kaski brakuje.. trzeba zbierać na dzidziusia i aplikację męża..

witamy) jak sie udał wyjazd? pogoda? zakupy? cos zwiedzałaś?

ja dzisiaj od 5tej spać nie mogę. Mały kopał jak szalony i do 6 20 poleżałam,a potem się podniosłam. Zaraz lecę zawieźć mocz, potem praca, potem przed 17tą z mężem na odczulanie i na 19 15 do Gina (3majcie kciuki, bo to połówkowe):P

Tak mam córę ale liczyłam na drugą, nic to syna pokocham jak swego
pobudki współczuję, ja mam dyskoteki w brzuchu wieczorem, rano tylko wypnięcie tyłeczka do pogłasknia bardziej uporczywe jest ząbkowanie mojej córy

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 07:07   #199
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Zastanawiam się, czy wniosek o becikowe trzeba złożyć w miejscu zameldowania dziecka czy można w miejscu zameldowania ojca? Generalnie jest jakaś różnica czy nie?
Chyba właśnie składa się w miejscu zameldowania rodziców Chociaż u nas będzie to to samo miejsce, więc nie ma dla nas różnicy

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
Melduję się po weekendzie, pierwszy z Tż po tej "akcji" i tak czytając Olaliah to co pisała o swoim chyba na mojego też taki prysznic zadziałał bo był idealny, mówi że w końcu jest sobą i robi to co by chciał. Bardzo się mną i małą opiekował, akurat było tak że 2 wieczory czułam się słabiej dosyć i brał mnie pod rękę i prowadził do toalety, przytulał się i głaskał. Zaczął mówić do brzusia co było bardzo urocze maluch nie skąpił mu kopniaków i wiercenia się tak że doskonale wszystko czuł a nawet momentami widział ^^
Póki co wszystko idzie w genialnym kierunku, kwestia tego czy mu to nie minie Pierwszy raz mi się przyznał że jak Wiedźma robiła te akcje to On tylko udawał że ją zlewa a tak na prawdę wszystko mocno przeżywał od środka tylko nie chciał mnie martwić bo widział że jest mi ciężko. Po weekendzie tu jest bardzo zadowolony, nawet nie miał ochoty jechać do Krk bo tak mu tu dobrze było

Mi za to utrzymują się mdłości i tak się zastanawiam czy tosty z serem na śniadanie to byłby dobry pomysł?
Fajnie, że TŻ się opamiętał A kiedy przeprowadza się do was? Powiedzieliście twojej mamie o ciąży?

A ja bym chyba tostów nie odpuściła nawet przy mdłościach:brzyd al:
Stary 2013-03-11, 07:09   #200
yevele
Zadomowienie

Cześć

Cytat:

no zimno dzisiaj , trzymam kciuki za usg Twoje i innych dziewczyn
Stary 2013-03-11, 07:09   #201
rasha90
Raczkowanie

Witam poniedziałkowo - śniegowo!
i melduję, że czujemy się już lepiej ale cóż, trzeba się trochę pouczyć i starczy tego leniuchowania

Cytat:
znalazłam fajną opcję rowero-wózka. Strasznie wpadła mi w oko, więc postanowiłam spojrzeć na all. Cena mnie trochę zbiła, ale będę poszukiwać dalej. Ktoś widział/praktykował?
http://allegro.pl/wozek-2w1-kan-garo...024907588.html
widziałam ten rowero-wózek pierwszy raz w programie 'Pani Gadżet' - prowadząca marudziła że znosi za bardzo na jedną stronę, wydaje się mało stabilny i strasznie toporny przy zmianie jego funkcji. No i cena zabójcza

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Póki co wynaleźliśmy Seweryna i Doriana TŻ jest absolutnie za opcją drugą, a ja się cieszę, że mamy jeszcze tyle czasu
Mój Mężu jest Sewerynem, więc mi się podoba, ale na nazwanie dziecka Sewerynem-Juniorem już protestuję Nie cierpię kopiowania imion po rodzinie, a on koniecznie chce zachować u chłopca inicjały SS więc zostaliśmy przy Sergiuszu na tą chwilę i już chyba na stałe
Stary 2013-03-11, 07:10   #202
Guuusiaa
Zadomowienie

Witam się ZIMOWO
U mnie tyle śniegu że szok a ja buty zimowe mam już pochowane na strych ...
No cóż małż będzie skakał po strychu i znosił znów

Oczywiście za 8 już część naszego wątku

A teraz mogę iść nadrabiać

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 07:11   #203
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Ajlooo

Z opisu brzmi fajnie, reszta wyjdzie w praniu ja obecnie męczę zakup parsolki, dobrze że podstawowy mam z głowy bo naprawdę ciężko wybrać.

Cytat:

Tosty z serem brzmią smacznie

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 07:15   #204
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:

Bierz to za dobra monete, ale badz czujna ja trzymam mocno kciuki za Was . Kiedy TZ jezdza do Ciebie na dobre?

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

Cytat:
Napisane przez rasha90 Pokaż wiadomość
on koniecznie chce zachować u chłopca inicjały SS więc zostaliśmy przy Sergiuszu na tą chwilę i już chyba na stałe
Ciekawe te inicjaly jak sie zdrabnia Sergiusza?
Kubulek
Stary 2013-03-11, 07:16   #205
dzoan
Zakorzenienie

Neni gratuluję zakupu wózka cena super! My mieliśmy kupować od koleżanki w tym miesiącu, ale stwierdziliśmy, że poczekamy o kwietnia/maja, żeby nie stał bezsensownie w kącie...a koleżanka też go nie sprzeda nikomu innemu, więc luz.. nasz za 700zł będzie

malabp witaj

kayka Jesteś kolejną z nas, która pokazuje jak wiele można znieść i ile siły w sobie znaleźć w ciężkiej sytuacji..a jak wiele tej energii daje sam jeden maluszek w brzuszku

ita83 witaj spoworotem cała i zdrowa

enlevee a czy Pani Moderator nie zamierz nas 'wyłączyć' przez to nasze gadulstwo?

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 07:20   #206
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Moja mała była kąpana w wanience ale z kikutem włącznie, potem psikałam octeniseptem i gmerałam patyczkiem i odpadł nam w 6 dobie zamaczanie nie ma znaczenia dla czasu odpadania jak ma odpaść to odpadnie co do kąpania w zwykłej wannie polecam zakup maty antypoślizgowej
To już w ogóle fajnie
O macie pamiętam W ikei są fajne w kształcie krokodylka, ale to jeszcze trochę czasu
Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Chyba właśnie składa się w miejscu zameldowania rodziców Chociaż u nas będzie to to samo miejsce, więc nie ma dla nas różnicy
No właśnie dziecko będzie zameldowane ze mną, a Tż jest gdzie indziej (mimo, że tez Krk ale mamy dwa oddzielne urzędy miasta) I ja się nie kwalifikuje do becikowego samorządowego- krakowskiego, a on owszem- więc chyba by wypadało, żeby złożył w swoim?

Mały
Stary 2013-03-11, 07:21   #207
Oliath
Zakorzenienie

APEL MAM

DZIEWCZYNY, KTORE ZNAJA PLEC, a nie ma plci na 1szej str. - piszcie priva do Enlevee
DZIEWCZYNY, KTORE WYBRALY IMIE, a nie ma imionka na 1szej str. - piszcie priva do Enlevee
DZIEWCZYNY, KTORE ZNAJA TERMIN WIZYTY, a nie ma daty na 1szej str. - piszcie priva do Enlevee

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kubulek
Stary 2013-03-11, 07:22   #208
katarzynkajg
Zadomowienie

Dzień Dobry

No i po co komu znowu ten śnieg
Miałam iść dziś na glukozę ale zaćmienie miałam z rana i po otworzeniu oczu wciągnęłam ciasteczko i popiłam słodka herbatą

Idę was ponadrabiać przy śniadanku.

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 07:24   #209
rasha90
Raczkowanie

Cytat:

Kupiłam wiaderko do kąpieli
Teraz już nie ma wyjścia
też się nad nim zastanawiamy - czytałam, że po pół roku już jest za małe dla dzieciaczka. Mnie bardziej zastanawia odwieczna trauma powtarzana przez wszystkie babcie i ciocie przy każdym dziecku - 'TYLKO PĘPKA NIE ZAMOCZ!!!' jak tego w tym wiaderku uniknąć? jedyna opcja to ten pierwszy moment kąpać jakoś inaczej, albo kupić jakieś z tych nowych zabezpieczeń na pępek (ktoś mi o czymś takim mówił)
Stary 2013-03-11, 07:26   #210
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie dziecko będzie zameldowane ze mną, a Tż jest gdzie indziej (mimo, że tez Krk ale mamy dwa oddzielne urzędy miasta) I ja się nie kwalifikuje do becikowego samorządowego- krakowskiego, a on owszem- więc chyba by wypadało, żeby złożył w swoim?
To tak byłoby dla was najlepiej, ale u nas nie ma czegoś takiego, więc nie wiem

U mnie na szczęście śniegu nie ma, ale zimno jest A mnie przytyka ciągle tydzień temu złapał mnie katar i o ile z nosa mi się nie leje, to ciągle jest zatkany, zwłaszcza jak siedzę lub leżę. Jak się ruszę, to spoko, ale tak jest masakra. A wysmarkać się nie da
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości