|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Zapraszam do glosowania na kolejny tytuł wątku! | |||
W majteczkach biegam, plecak noszę-przedszkolak będę za rok o tej porze |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 10,71% |
Drugie lato już na nami, na zimę i sanki teraz czekamy |
4 | 14,29% |
Bunt dwulatka w pełnej krasie, żyć się jednak z tym jakoś da się |
6 | 21,43% |
Super mamy, super dzieci, drugi roczek szybko zleci |
5 | 17,86% |
Dzieciaki nasz maja 2 lata, a my w komplecie nadal "tratatata" |
1 | 3,57% |
Sikamy po kątach, psocimy że strach, a nasze mamy tylko "och" i "ach" |
9 | 32,14% |
Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-0
ANIA i jest fundacja CHUSTKA i powstaje jak dobrze pamietam film. Na ksiazke czekam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 | |||
Raczkowanie
|
Dot.: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-0
Cytat:
Cytat:
![]() zdrowia dla Hani, trzymam kciuki, żeby szybko przeszło i nie rozwinęło się w jakieś świństwo ![]() Cytat:
Dobry wieczór ![]() Mam już dość tego śniegu! Pół dnia padał, a teraz chlapa... Rok temu już cieplutko było... Aby zaczarować wiosnę, zaczęliśmy Heli kompletować garderobę, bo to, co miała, to już za małe. Teraz my powinniśmy wybrać się do sklepu, ale mi się nic nie podoba ostatnio. jak na kimś coś widzę, to wydaję mi się fajne, a później, w sklepie lub już na mnie, jakieś takie... ![]() PS Ma może któraś z Was cymbałki Little Tikes? Heluta odkopała nasze, ale nie mogę znaleźć nut... A granie na wyczucie mi nie idzie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
Bry wieczór, ale dziś puchy.
Moje dziecko odkryło dziś ... kałuże ![]() ![]() ![]() Poza tym kolejny dzień z rzędu przez większość dnia bawił się w gotowanie. Dać mu gary, kilka łyżek (w tym chochla obowiązkowo), trochę fasoli czy innego czegoś i dziecko ma zajęcie na całe popołudnie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Audrey - nie mam, nie pomogę ![]() Za to ja też mam pytania, dwa. Czy dzieciaki teraz interesują się matami wodnymi? Bo pamiętam, że kilka z Was kupowało na gwiazdkę, ale większość dzieci je olewała. A teraz? I pytanie nr 2: jaki rozmiar główki mają 2,5 letnie dzieci? ![]() A, miałam pytać - Pieleszko, jak Haniutek? ![]()
#184 |
Zakorzenienie
|
Brumku czapek z H&M nie znam
![]() Ala to teraz powoli w rozm. 92 wchodzi ![]() jeżeli chodzi o obwód to jak robiłam 2 czapki dla prawie 3 latków to na ok. 50cm o ile Ci to w jakiś sposób pomoże ![]() Patik jest szansa (o ile do południa do pasmanterii po guziki uda mi się wyskoczyć), że czapka będzie jutro gotowa do wysłania więc podaj mi proszę adres na PW
#185 |
Raczkowanie
|
a i miałam się pochwalić
![]() ![]() ![]() ![]() Hela zaczęła odmawiać słowo "mama", ale brzmi to bardziej "mamu" niż "mamo". ale jest tak urocze, że chwilami zachęcam ją, aby wołała mamę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Wtajemniczenie
|
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-0
Mme_audrey my mamy nutki. Spakowalam je sobie do pracy, wiec jak chcesz to moge Ci zeskanowac i przeslac mailem. Odezwij sie na priv jak chcesz
![]() Zlapalo mnie jakies przeziebienie, Dominik dalej pokasluje, mam dosc ![]() A w ogole to dzien dobry ![]()
#187 |
Wtajemniczenie
|
hej!
Brumku, dziękuję, że pytasz ![]() ale jak to mówią - jak nie urok to s... dostaliśmy wczoraj wyniki z badań serduszka w szpitalu i stwierdzili,u Hani niedomykalność trójdzielną II stopnia. i ciągle obecna jest mikroprzetoka... kurczę znowu się stresuję...wcześniej nie było mowy o niedomykalności zastawki ![]() a poza tym mam problem z Hanią, bo nie chce się kąpać. już nie wiem co robić. zawsze uwielbiała kąpiel, nie chciała wychodzić, główkę dawała umyć i spłukać bez problemu. a teraz nawet nie da się rozebrać w łazience. jest taki straszny płacz, histeria, ze strachu jakby ![]() nie wiem skąd jej się to wzięło... do tej pory zawsze wszystko było tak samo, niczego nie zmieniamy, a tu takie akcje... no to się wyżaliłam. zdrówka dla chorujących dzieci ![]() ![]() ![]() żanetko, marzenko śliczne opaski ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Zakorzenienie
|
pieleszka - zdrowka z serduchem, wiem jaki to sres... arturowi na szczescie przed 3 rokiem wszystko wrocilo do normy... a u nas jest ryk jak woda polewam glowe. nie chce i koniec. artura oblewa, a, sama sie nie da. ale myje bo inaczej sie nie da. no i ryczy jak ja ubieramy w kurtke czy kombinezon. ogolnie ubierania nie lubi. wyje i wyje. i najchetniej latałaby po domu nago (wrzeszczy wtedy GOLAS GOLAS)
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 | |
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy.
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
hej
Monia nie chciałabym absolutnie Cię straszyć ani nic z tych rzeczy tylko ostatnio trochę czytałam o integracji sensorycznej (ze względu na Hanię) i no nie pamiętam dokładnie, źródła też nie podam teraz bo różne strony przeglądałam - u nas głównie to u zmysł równowagi idzie i nadwrażliwość dotykową, ale w ustach.... ale skoro Kinga tak ubrań nie cierpi (no nie wiem jak to jest dokładnie u Was) to nie myślałaś może, że może być na dotyk nadwrażliwa? lubi się myć, czesać, przytulać, kremować? generalnie wszystko co związane z dotykiem? nie odbieraj tego jako wymądrzanie się z mojej strony czy coś. ja po prostu nie znam tego problemu z ubieraniem, ale czytając na necie to się natknęłam na coś takiego....
#191 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Przykro z powodu serduszka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Beti przesłałam Ci foto. Zaraz wstawię i tu kilka zdjęć. pieleszko los Was nie oszczędza...ale będzie dobrze, musi być! A mój Mini nadal katar. Kuruję go w domu póki co (mam nadzieję, że to wystarczy ) zdjęcia:
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pieleszka ![]() Marina mamy taką samą gitarę. Sara miała zabawę kilka dni, a potem się znudziło. Duże dzieciaczki juz.
![]() |
#195 |
Wtajemniczenie
|
dziękuję dziewczyny za pocieszenie i miłe słowa!!
![]() ![]() ![]() ![]() dzwonił tż do kardiolog naszej, uspokoiła nas trochę. powiedziała, że niedomykalnośc taka może być wynikiem pooperacyjnym (mała miała jednocześnie podczas operacji robiona plastykę zastawki). ale też często zdrowi ludzie mogą mieć taką niewielką niedomykalność i nie leczy się tego nijak. kazała zadzwonić w poniedziałek, umówić się do poradni i zrobi nam echo żeby samej ocenić. ale stres i tak jest...no bo ciągle coś "wychodzi" w tym serduszku moim malutkim... ![]() a co do kąpania to mam nadzieję, że to taki etap tylko, że nie jest to efekt jakiegoś urazu czy strachu. i że będzie jak u Was i samo przejdzie ![]() Igorek i Julka cudni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aha! jak mi się uda cyknąć małej fotkę to również zrobimy reklamę Justynie. spinki są naprawdę rewelacyjne!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
PIELESZKA też myślę, że to taki etap. Tak jak piszesz, nie chcesz ją zmuszać, ale umyć trzeba. Może wykombinuj jakieś zabawy w suchej wannie ? bez wody ? Ja Emilie ostatnio kupiłam kredki do wanny i siedziała chyba z 30min i "rysowała" nie chciała wyjść. Ona póki co problemów nie ma z kąpaniem, ale może wiesz odwrotnie do tego podejść, że w wannie nie zawsze musi być woda? Mam na myśli, że na po południu w suchej wannie, a potem wieczorem już wodę nalejesz i kredki też dasz? myślę, że będzie skupiona na kredkach i rysowaniu a nie na myciu i wodzie ? Tak mi sę wydaje.
---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- 9 MAJA wychodzi książką CHUSTKI. Moja zęby myje, ale kiedy widzę, że zjada pastę to proszę ją aby mi umyła moją szczoteczką, a wtedy Ja jej szoruje ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Zadomowienie
|
Bry Dziewoje Kuniaste
![]() hmmmm nie mam co pisać w zasadzie ![]() tak sobie tylko popisze ![]() moje dziecko uwielbia: http://www.youtube.com/watch?v=9m7tPikH0UA Julka o matko ale się zmieniła!!! a Becia zmieniła pracę ?? Żanetko ślicznie wyglądasz, jaka szczuplutka ![]()
#198 | |||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Jej, Iguś jest taaaki duży! A Julcia jak aniołek, taką niewinną buzię ma ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To pewnie jakieś dokładniejsze badania Was czekają? Trzymam kciki Pieleszko, żeby to był błąd albo chociaż nic istotnego ![]() A niechęć do rozbierania i kąpieli ewidentnie kojarzy mi się z tym okresem życia. Na mamie z klasą sporo dziewczyn o tym pisało w jakimś wątku - że ok 2-3 latek dzieci raptem zaczynają hece w wannie odstawiać. Ale nagle przychodzi i nagle (po jakimś czasie) przechodzi ![]() I miałam Wam pokazać coś śmiesznego. Otworzyli kawiarnię ciekawa dla dzieciaków. Z ... kotami ![]() http://dzieciecezakamarki.pl/kocia-bawiania-fiona/
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2013-04-05 o 11:20 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
Patik czapa gotowa
dzisiaj poleci do Ciebie ![]()
#200 |
Zadomowienie
|
Odp: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-08
Właśnie syn mi padł. Pieleszko trzymam kciuki za badania. Biedna hania. Co do kąpieli, też mieliśmy ten etap, ale ją go zachecalam : chodź umyjemy samochodzik, który dzisiaj wybierzesz" swego czadu mylismy nawet balona ;-)
![]() |
#201 |
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny
![]() wiecie, z tym kąpaniem to wygląda nie jak taka zwykła niechęć i grymaszenie, ale jakby się czegoś bała. tak histeryzuje tylko u lekarzy jak ją za długo "tarmoszą"... nie ma niechęci do rozbierania, do mycia.. bo i ładnie myjemy buzię i rączki sobie sama myje w zlewie-nawet setki razy na dzień. rozbierać, przebierać się daje normalnie. ale jak już przychodzi do tego, że wie, że będę chciała ją wykąpać w wannie to się zaczyna dramat... powtórzę jeszcze - jakby się bała. i mi się wydaje, że się boi. ale nie umiem odgadnąć dlaczego? i czego?? zachęcanie myciem zabawek nie działa na nią, a co do malowania kredkami w wannie - trzeba by ją najpierw do tej wanny wsadzić. a to właśnie z cudem graniczy teraz... wczoraj stałam z nią przy wannie, pokazałam, że robię piankę, dałam jej ulubione butelki do przelewania wody...coś tam pochlapała, ale jak ponowiłam pytanie czy ją rozebrać i czy się wykąpie to się histeria od nowa zaczęła... myślę, że spróbuję ja z nią wejść do wanny. chociaż podejrzewam, że to niewiele da... brumku - miałam pytać wcześniej, ale wyleciało mi z głowy - dlaczego przełożyli operację tej malutkiej dziewczynki?? współczuję rodzicom. to taki duży stres się dźwiga, a tu jeszcze przesuwają... i wszystko się wydłuża... |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
pieleszko mieliśmy taki sam problem - histeria z wanną- niedawno się zaczęło, jakoś 3 m-ce temu, skończyło kilka tygodni temu. Ja musiałam wejść razem z małym do wanny. Po prostu kąpalismy się razem. Plus miednica do wlewania wody i kilka plastikowych kubków. Spróbuj z małą się wykąpać, może się uda.
dzięki dziewczyny, no Julka jak mały amorek ![]() ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#203 | |||
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, dzien dobry
![]() Ja na razie tak od czapy, bo jak weszlam na wizaż to zobaczylam, Marinki post. Odniosę sie i lecę nadrabiać, bo akurat mam chwilę ![]() Cytat:
![]() Widzialam zdjęcie z Julcią n FB - oboje cudni, pasują do siebie ![]() Co do mówienia - nie masz się co martwić, bo na mówienie Igi ma jeszcze czas. Mojej kolezanki synek nie mówił długo, jak miał 2,5 roku to lekarz zalecił, żeby go wczesniej dac do przedszkola - i się chłopak rozgadal ![]() I jest neurolog dziecięcy na NFZ, w przychodni na Borku. Bardzo fajny, byłam u niego z Amelką ![]() Cytat:
![]() A Ty wiesz, że my obie w lotnictwie teraz pracujemy?? Kiedy idziemy na jakas kawę? Cytat:
![]() ![]() Jeszcze profilaktycznie chodzą do logopedy, ale wszystko ok ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
co do mówienia ja już nie raz pisałam
![]() Hania w wieku 3 lat zaczęła mówić i to baaardzo niewyraźnie teraz ma skończone 4 i gada jak najęta (w domu bo przy obcych to czasu potrzebuje) czasami mam ochotę ją zakneblować ![]() Pieleszko Hanię tak naprawdę pewnie wszystko mogło wystraszyć moja Hania dopiero od paru miesięcy wchodzi raczej bez problemu jeżeli pralka pierze (tak to musiałam zatrzymywać) jak była mała to była pralką zafascynowana, pewnej nocy u sąsiadki u góry pralka zaczęła się straszliwie tłuc i Hania obudziła się z przeraźliwym płaczem. od razu wiedziała, że to pralka. od tamtej pory był wielki awers do pralki. u mojej mamy jak jesteśmy i Hania idzie do łazienki to jej musimy pokazać, że pralka jest z prądu wyłączona (każe sobie wtyczkę pokazać, że z gniazdka wyciągnięta) i dopiero wejdzie. pewnie z czasem Hani przejdzie - musicie jakoś podstępem ją przekonywać ![]() pewnie pisaki do wody, kubeczki o których piszecie etc. pomogłyby ![]()
#205 |
Zadomowienie
|
Odp: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-08
A i co do kąpieli jeszcze, to tak jak marina mówi, wejdz z nią do wanny. U nad strach też był, bo młody zakrztusil się woda. Najpierw ją się rozbieralam, potem jego i trzymając go na rękach stopniowo się zanurzalismy. Jak już się do tego przyzwyczaił, to później moczylam tylko nogi. Tak aby czuł, że jestem. Teraz już i tego nie robię.
![]()
![]() |
#206 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie łobek od wrzesnia MUSI byc. Obby tylko Amelka sie przyzwyczaiła i nie chorowała, to już tą kasę skądś wytrzasnę .. ![]() Cytat:
Myslę, że to dobry pomysł, za dużo wrażeń na raz by mial ..
![]() ![]() |
![]() |
#207 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Patryk kiedyś bał się prysznica w wannie i też nie chciał siię kąpać. Powoli mu przeszło. Może weź wielką miskę, wanienkę i wykąp ją np. w kuchni ![]() ![]() Cytat:
Ta pogoda mnie dobija...
![]() |
#208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Operację przełożyli, bo wyszło jej uczulenie na jakieś leki. Potem konsultowali to z innym lekarzem i on mówił co innego niż ten pierwszy i chyba sami do końca nie byli tych swoich diagnoz pewni i na wszelki wypadek to odwlekli. A koleżanka nie narzeka, bo mogli święta spędzić w domu, a bardzo tego chcieli.
![]() |
#209 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Wtajemniczenie
|
Pieleszko jest dokładnie tak jak piszesz, strach, panika w oczach. Albo było szybkie mycie dupki lekko na siłę, albo przekupywanie zabawkami w wannie. Pojawiło się z dnia na dzień i tak samo zniknęło.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:46.