|
|
#181 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystko o byciu AU PAIR, part. X
roux666 Kobieta powiedziala mi, że oni wszyscy (łącznie z dziećmi) są w stanie rozmawiać po angielsku... wiem, to jest dla mnie też mało przyjazna wizja, mam nadzieję że uda mi się znalezć kogoś z Francji
Póki co, jestem zablokowana z powodu zbyt dużej ilości wysłanych aplikacji...
|
|
#182 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no jasne, decyzja moja, ale wolałabym nie robić na przekór rodzicom, to byłoby ciężkie, potem by mi to wypominali, foch etc. a co roux myślisz o wysyłaniu skanu paszportu? |
|
|
|
|
|
#183 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprawdzaj te francje, juz tu podawalam strone dla nian i au pair we francji ( www.bebenounou.fr) ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
Napisali po co im to? np. w szwajcarii to wymagane do pozwolenia na pobyt,,,
FoodSenses Jedzonko fit i absolutnie nie fit FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood Edytowane przez roux666 Czas edycji: 2013-04-13 o 20:24 |
||
|
|
|
|
#184 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#185 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Nie wiem, na jak długo tu przyjechałam, ale Szwajcaria podoba mi się, więc chyba chciałabym osiedlić się tutaj. A jak Tobie żyje się w Szwajcarii (jaka to miejscowość?)? Nadal zajmujesz się dzieciaczkami?
|
|
|
|
#186 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
generalnie nie powinni o to prosic![]() Cytat:
nawet ostatnio nagrala film na YT o byciu au pair w CH a na jak dlugo podpisalas umowe? jakie warunki? ![]() Ja mieszkam w Neuchâtel( cudne male miasteczko, gdybys miala ochote pozwiedzac, chetnie Cie oprowadze ), mialam przyjechac tu tylko na pol roku...a jestem juz trzy lata prawie Czyli podoba mi sie, bardzo...choc Szwajcaria ma swoje wielkie minusy ( droga opieka medyczna, generalnie nie lubia obsokrajowcow) ale i tak bardzo dobrze sie tu czuje tak zajmuje sie nadal dziecmi, ale juz jako niania, nie au pair. Zabieram sie za zmiane pracy wkrotce i jako, ze nie dam rady doktoratu zrobic po francusku to...zabieram sie za kurs nauczycielski do szkoly Montessori i mam nadzieje kontynuowac prace z dziecmi )
FoodSenses Jedzonko fit i absolutnie nie fit FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood Edytowane przez roux666 Czas edycji: 2013-04-13 o 20:40 |
||
|
|
|
|
#187 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#188 |
|
Zadomowienie
|
W miejscowości niedaleko mnie jest szkoła prowadzona metodą Montessori, pracować w takiej to piękna sprawa. Ale wiem, że niełatwo się tam dostać.
|
|
|
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
rodzinka, którą mam na oku ma w profilu napisae, ze w ich miescie są kursy jezykowe.. ale nie mają nic czy oplacają czy nie, wiec bede musiala spytac
|
|
#190 |
|
Rozeznanie
|
Pozytyw od rodzinki 40 minut od Barcelony
łii"We have two twin cousins of your age who would teach Barcelona to you" I like it
|
|
|
|
|
#191 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() że coooooooooooooo MY HOT AU PAIR??? OMG ;o ludzie to mają pomysły! Szok ![]() No do mojej znajomej host się trochę przestawiał, niestety ![]() edit: http://www.teletydzien.pl/program-tv...r,aid,37354267 haha naprawdę to byłooooooooo masakra!!!! ![]() ![]()
27.06-12.09.2013 w od 23 września 2013 studentka w San Francisco, blog o moich podróżach i życiu w Egipcie i USA soczyscie.blogspot.com Edytowane przez agutka93 Czas edycji: 2013-04-14 o 00:09 |
|
|
|
|
|
#192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do hostow i au pairek to mialam kolezanke, ktora wiecej sie hostem opiekowala niz dziecmi inna z kolei doslownie uciekla od rodziny, kiedy sie zorientowala ze host ma lepkie raczki...a moja poprzedniczka niedlugo po moim przyjezdzie oznajmila wraz z hostem, ze sa razem w sumie to taka niebezpieczna sytuacja dla hostek te au pairki jeszcze gorzej jak sa jakies atrakcyjne ![]() mojego ex hosta siostra po tym jak jej maz podrywal au pair postanowila wziac sobie...meskiego au pair problem z glowy
|
|
|
#193 | ||
|
Zakorzenienie
|
powodzenia
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
|
#194 |
|
Rozeznanie
|
Tak, pewnie bierz
haha host i au pair razme - no nieeeeźle! no moim zdaniem to też właśnie taka au pair to może być zagrożeniem ![]() ale to też, jak do USA trzeba mieć filmik, to jedna właśnie miała cycki na wierchu to właśnei do niej się host dostawiał :< no i po domu to też nie świecić niczym, tylko raczej skromniej, żeby jego wyobrażnia nie działala ![]() Moja znajoma miała rodzinka na roomie lesbijek ![]() a ona w tym roku ma 27 lat - hostki pewnie kilka lat tylko starsze to już zaczęłam sobie wyobrażać dziwne sceny
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
dobra dziewczyny, póki co dużo nie ma, ale popracuję nad tym wieczorem jak wrócę do domu
klik
|
|
#196 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() kurcze no, oczywiście propozycji na wrzesień-czerwiec mam 3 albo 4, a na lato... myślałam, że znalazłam rodzinkę, ale oni chcą kogoś od początku maja ![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- A, dzisiaj mam dwie rozmowy jedna o 20.45, a druga o 21.30, obie z Hiszpanii i obie na wrzesień-czerwiec
|
|
|
|
|
|
#197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#198 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to chyba zatrudnie najbrzydsza jaką znajdę Bo pewnie męski au pairek nie wejdzie nawet w grę ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#199 |
|
Rozeznanie
|
Ale się zakręciłam! hahaha
---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- a host mama nic nie dała po sobie poznać, że coś jest nie tak skoro piszę o Hiszpanii
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
Gorzala, nie slyszalas?
W Polsce od dobrych kilku lat te zlobki/ przedszkola/ szkoly sa popularne. Oja kuzynka w Polsce musiala czekac trzy lata, aby przyjeli dziecko.llCiezko sie tam dostac ( dziecko) ...nie wszyscy sa fanami filozofii Montessori, ale jakby na to nie patrzec odnosi sukcesy. Te szkoly sa potwornie drogie, trzeba miec mase sianka, zeby poslac tam dziecko, z reguly dwujezyczne ( tutaj dominujacym jest j.angielski) no i kurs na nauczyciela ( roczny)w Montessori jest cudnie drogi...tutaj 12,000 chf ( przy sredniej krajowej 3,000 chf) masakra jakas, ale chce go zrobic! TUTAJ masz przyklad pierwszego lepszego przedszkola M. i troche zalozen. Glownie chodzi o to, aby dzieci same decydowaly co chca robic, nie nie jest narzucane, same odkrywaja wszystko. Wielu osobom sie to nie podoba. No i co fajne wszystko tam ma swoje miejsce, kazda zabawka, dzieci ucza sie odkadac wszystko na miejsce ( same!). Skladalam tam papiery na staz rok temu razem z moja kolezanka, no coz...ona sie dostala bo jest nativem ( bez doswiadczenia, licencjat z ...geografii) a ja nie ( a mialam duzo wiecej doswiadczenia, studia, kursy). Ale teraz w ofertch pracy dla nauczycieli juz nie pisza " native" ale " english speaker " lol cwane bestie. a dlatego, ze niewiele osob stac na ten kurs za 12k i brakuje im nauczycieli.I tak dla kontrastu, dostalam sie bez problemu na staz do innego przedszkola- gdzie glownym jezykiem byl francuski, a wtedy ja bylam na poziomie A2 podczas rozmowy kwalifikacyjnej...
FoodSenses Jedzonko fit i absolutnie nie fit FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood Edytowane przez roux666 Czas edycji: 2013-04-14 o 11:19 |
|
|
|
|
#201 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam mały dylemat. Rodzinka z którą pisałam i którą polubiłam nie odzywa się do mnie już prawie tydzień czasu. Zaczynam się trochę martwić
Poradzcie mi mam jeszcze trochę poczekać czy zacząć rozglądać się za nową rodzinką. Chciałabym wyjechać koniec sierpnia początek września.
|
|
|
|
|
#202 | |
|
Rozeznanie
|
no to jednak rozmawiam z tą rodziną z Włoch o 20, a z Hiszpanii o 20.45
![]() może mnie wyśmiejecie, ale dokonałam odkrycia na facebooku -> jak klika się w tą kopertę od wiadomości to automatycznie pokazuje nam się skrzynka odbiorcza, ale obok jest "inne", gdzie facebook pakuje wiadomości spamowe i od nieznajomych, ładne rzeczy... miałam 99+ wiadomości tam, większość spam, ale kilka wiadomości normalnych i teraz tłumacz się dlaczego przez trzy lata nie odpowiedziałaś na wiadomość ![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#203 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mniej jednak trzeba pamietac ze rodzinki to nie au pairki, rodzice maja prace, obowiazki domowe, dzieci...Trzeba sie uzbroic w cierpliwosc..i asekurowac dalszymi poszukiwaniami ![]() Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#205 |
|
Rozeznanie
|
Pokój i łazienka au pair w potencjalnej rodzince - 40 min od Barcelony na wrzesień - czerwiec, dom z ogrodem i basenem, 3 dziewczynki 7, 5 i 2 latka
60 euro tygodniowo, no i mają dwóch kuzynów, którzy są bliźniakami, w moim wieku i chętnie oprowadziliby mnie po Barcelonie http://img819.imageshack.us/img819/9...jhiszpania.jpg http://img707.imageshack.us/img707/8...hiszpania2.jpg http://img341.imageshack.us/img341/3...ahiszpania.jpg edit: okazało się, że to kuzynki! ahh, ten angielski - i człowiek dopowiada sobie co chce hahahawłaśnie zalała mnie fala ich zdjęć na skrzynce mailowej - do tej pory są jedyną rodzinką, która tak entuzjastycznie do mnie podchodzi, już ich lubię
Edytowane przez laczupakabra Czas edycji: 2013-04-14 o 12:37 |
|
|
|
|
#206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swoja droga, ja się trochę obawiam tego, że jeśli uda mi się z niemcami to będe tam siedzieć pół roku sama.. chyba, ze znajde jakies grupy czy fora au pair w Niemczech, Dusseldorf albo Dortmunud, bo to rzut kapciem
|
|
|
#207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#208 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#209 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, parę dni mnie tylko nie było, a tu już nowa część wątku
Mam do was pytanie. Napisała do mnie rodzinka z 3 dzieci (3, 7 i 9 lat). W głównej mierze miałabym się zajmować tylko tym trzylatkiem, odprowadzać do szkoły itd. Host Rodzina proponuje mi 260E miesięcznie, jeszcze nie pytałam o kursy. Problemem jest fakt, że miałabym sprzątać w całym domu, gotować, zmywać, prasować, a przecież za to należałoby mi się więcej? Ale Host Mama napisała, że to tylko zajmuje godzinę dziennie. Co myślicie? Dodam, że na początku jak to napisała, to spytałam, czy gotować, prasować i zmywać miałabym tylko po sobie i dzieciach, a ona na to, że po wszystkich, nie tylko po dzieciach. Generalnie wydaje się być miłą babeczką, nie wiem co myśleć.
|
|
|
|
|
#210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te obowiazki to nie do konca zadanie au pair! prasowanie ubran calej rodziny- nie! sprzatanie calego domu- pff! nie! zmywanie i gotowanie- tak, ale tylko dla dzieci i Ciebie no i trojka dzieci...to, ze mialabys w wiekszosci sie zajmowac tylko maluchem- tego nigdy nie wiesz..przeciez dzieci nie sa non stop w szkole od 7 do 17....
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:15.

Póki co, jestem zablokowana z powodu zbyt dużej ilości wysłanych aplikacji...

:
łii

Ja to chyba zatrudnie najbrzydsza jaką znajdę
Poradzcie mi mam jeszcze trochę poczekać czy zacząć rozglądać się za nową rodzinką. Chciałabym wyjechać koniec sierpnia początek września.