![]() |
#181 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystko o byciu AU PAIR, part. X
roux666 Kobieta powiedziala mi, że oni wszyscy (łącznie z dziećmi) są w stanie rozmawiać po angielsku... wiem, to jest dla mnie też mało przyjazna wizja, mam nadzieję że uda mi się znalezć kogoś z Francji
![]() ![]()
![]() |
#182 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() no jasne, decyzja moja, ale wolałabym nie robić na przekór rodzicom, to byłoby ciężkie, potem by mi to wypominali, foch etc. a co roux myślisz o wysyłaniu skanu paszportu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprawdzaj te francje, juz tu podawalam strone dla nian i au pair we francji ( www.bebenounou.fr) ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
Napisali po co im to? np. w szwajcarii to wymagane do pozwolenia na pobyt,,,
![]() ![]() FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood Edytowane przez roux666 Czas edycji: 2013-04-13 o 19:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Nie wiem, na jak długo tu przyjechałam, ale Szwajcaria podoba mi się, więc chyba chciałabym osiedlić się tutaj. ![]() A jak Tobie żyje się w Szwajcarii (jaka to miejscowość?)? Nadal zajmujesz się dzieciaczkami? ![]()
![]() |
![]() |
#186 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
nawet ostatnio nagrala film na YT o byciu au pair w CH a na jak dlugo podpisalas umowe? jakie warunki? ![]() Ja mieszkam w Neuchâtel( cudne male miasteczko, gdybys miala ochote pozwiedzac, chetnie Cie oprowadze ), mialam przyjechac tu tylko na pol roku...a jestem juz trzy lata prawie ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood Edytowane przez roux666 Czas edycji: 2013-04-13 o 19:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#188 |
Zadomowienie
|
W miejscowości niedaleko mnie jest szkoła prowadzona metodą Montessori, pracować w takiej to piękna sprawa. Ale wiem, że niełatwo się tam dostać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
rodzinka, którą mam na oku ma w profilu napisae, ze w ich miescie są kursy jezykowe.. ale nie mają nic czy oplacają czy nie, wiec bede musiala spytac
![]()
![]() |
#190 |
Rozeznanie
|
Pozytyw od rodzinki 40 minut od Barcelony
![]() "We have two twin cousins of your age who would teach Barcelona to you" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() że coooooooooooooo MY HOT AU PAIR??? OMG ;o ludzie to mają pomysły! Szok ![]() No do mojej znajomej host się trochę przestawiał, niestety ![]() edit: http://www.teletydzien.pl/program-tv...r,aid,37354267 haha naprawdę to byłooooooooo masakra!!!! ![]() ![]() ![]()
27.06-12.09.2013 w ![]() ![]() ![]() od 23 września 2013 studentka w San Francisco, ![]() ![]() ![]() blog o moich podróżach i życiu w Egipcie i USA soczyscie.blogspot.com Edytowane przez agutka93 Czas edycji: 2013-04-13 o 23:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do hostow i au pairek to mialam kolezanke, ktora wiecej sie hostem opiekowala niz dziecmi ![]() ![]() w sumie to taka niebezpieczna sytuacja dla hostek te au pairki ![]() ![]() mojego ex hosta siostra po tym jak jej maz podrywal au pair postanowila wziac sobie...meskiego au pair ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#193 | ||
Zakorzenienie
|
powodzenia
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Rozeznanie
|
Tak, pewnie bierz
![]() haha host i au pair razme - no nieeeeźle! no moim zdaniem to też właśnie taka au pair to może być zagrożeniem ![]() ale to też, jak do USA trzeba mieć filmik, to jedna właśnie miała cycki na wierchu to właśnei do niej się host dostawiał :< no i po domu to też nie świecić niczym, tylko raczej skromniej, żeby jego wyobrażnia nie działala ![]() Moja znajoma miała rodzinka na roomie lesbijek ![]() a ona w tym roku ma 27 lat - hostki pewnie kilka lat tylko starsze to już zaczęłam sobie wyobrażać dziwne sceny ![]()
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
dobra dziewczyny, póki co dużo nie ma, ale popracuję nad tym wieczorem jak wrócę do domu
![]()
![]() |
#196 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() kurcze no, oczywiście propozycji na wrzesień-czerwiec mam 3 albo 4, a na lato... myślałam, że znalazłam rodzinkę, ale oni chcą kogoś od początku maja ![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- A, dzisiaj mam dwie rozmowy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#198 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#199 |
Rozeznanie
|
Ale się zakręciłam! hahaha
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- a host mama nic nie dała po sobie poznać, że coś jest nie tak skoro piszę o Hiszpanii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
Gorzala, nie slyszalas?
W Polsce od dobrych kilku lat te zlobki/ przedszkola/ szkoly sa popularne. Oja kuzynka w Polsce musiala czekac trzy lata, aby przyjeli dziecko.llCiezko sie tam dostac ( dziecko) ...nie wszyscy sa fanami filozofii Montessori, ale jakby na to nie patrzec odnosi sukcesy. Te szkoly sa potwornie drogie, trzeba miec mase sianka, zeby poslac tam dziecko, z reguly dwujezyczne ( tutaj dominujacym jest j.angielski) no i kurs na nauczyciela ( roczny)w Montessori jest cudnie drogi...tutaj 12,000 chf ( przy sredniej krajowej 3,000 chf) masakra jakas, ale chce go zrobic! TUTAJ masz przyklad pierwszego lepszego przedszkola M. i troche zalozen. Glownie chodzi o to, aby dzieci same decydowaly co chca robic, nie nie jest narzucane, same odkrywaja wszystko. Wielu osobom sie to nie podoba. No i co fajne wszystko tam ma swoje miejsce, kazda zabawka, dzieci ucza sie odkadac wszystko na miejsce ( same!). Skladalam tam papiery na staz rok temu razem z moja kolezanka, no coz...ona sie dostala bo jest nativem ( bez doswiadczenia, licencjat z ...geografii) a ja nie ( a mialam duzo wiecej doswiadczenia, studia, kursy). Ale teraz w ofertch pracy dla nauczycieli juz nie pisza " native" ale " english speaker " lol cwane bestie. a dlatego, ze niewiele osob stac na ten kurs za 12k i brakuje im nauczycieli.I tak dla kontrastu, dostalam sie bez problemu na staz do innego przedszkola- gdzie glownym jezykiem byl francuski, a wtedy ja bylam na poziomie A2 podczas rozmowy kwalifikacyjnej...
![]() ![]() FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood Edytowane przez roux666 Czas edycji: 2013-04-14 o 10:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam mały dylemat. Rodzinka z którą pisałam i którą polubiłam nie odzywa się do mnie już prawie tydzień czasu. Zaczynam się trochę martwić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 | |
Rozeznanie
|
no to jednak rozmawiam z tą rodziną z Włoch o 20, a z Hiszpanii o 20.45
![]() może mnie wyśmiejecie, ale dokonałam odkrycia na facebooku -> jak klika się w tą kopertę od wiadomości to automatycznie pokazuje nam się skrzynka odbiorcza, ale obok jest "inne", gdzie facebook pakuje wiadomości spamowe i od nieznajomych, ładne rzeczy... miałam 99+ wiadomości tam, większość spam, ale kilka wiadomości normalnych i teraz tłumacz się dlaczego przez trzy lata nie odpowiedziałaś na wiadomość ![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mniej jednak trzeba pamietac ze rodzinki to nie au pairki, rodzice maja prace, obowiazki domowe, dzieci...Trzeba sie uzbroic w cierpliwosc..i asekurowac dalszymi poszukiwaniami ![]() Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#205 |
Rozeznanie
|
Pokój i łazienka au pair w potencjalnej rodzince - 40 min od Barcelony na wrzesień - czerwiec, dom z ogrodem i basenem, 3 dziewczynki 7, 5 i 2 latka
![]() ![]() http://img819.imageshack.us/img819/9...jhiszpania.jpg http://img707.imageshack.us/img707/8...hiszpania2.jpg http://img341.imageshack.us/img341/3...ahiszpania.jpg edit: okazało się, że to kuzynki! ahh, ten angielski - i człowiek dopowiada sobie co chce ![]() właśnie zalała mnie fala ich zdjęć na skrzynce mailowej - do tej pory są jedyną rodzinką, która tak entuzjastycznie do mnie podchodzi, już ich lubię ![]() Edytowane przez laczupakabra Czas edycji: 2013-04-14 o 11:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, parę dni mnie tylko nie było, a tu już nowa część wątku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
te obowiazki to nie do konca zadanie au pair! prasowanie ubran calej rodziny- nie! sprzatanie calego domu- pff! nie! zmywanie i gotowanie- tak, ale tylko dla dzieci i Ciebie no i trojka dzieci...to, ze mialabys w wiekszosci sie zajmowac tylko maluchem- tego nigdy nie wiesz..przeciez dzieci nie sa non stop w szkole od 7 do 17....
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:19.