|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ajah - ja też zauważyłam , ze jest grupka mamuś, które trzymają sztamę i potrafią tam kogoś dosłownie zajechać, jak im się narazi. Takie "mean girls 20 lat później". Ale o swojej błyszczącej moralności i ogólnej zayebistości przekonane są tak, że heej ![]()
![]() |
#183 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
![]() Ja nie mam nic przeciwko jak ktoś ma argumenty sensowne zy się wda w ostrzejszą dyskusję. Gorzej jak jedna jak się takiej mamie przewrażliwionej z wybujałym ego na odcisk nadepnie. I wtedy jest argument: jestem matką, to wiem najlepiej. Ale chyba mam deja vu, bo coś mi się zdaje o tym juz w tym wątku było. Oj i skończyło się dla mnie niefajnie ![]()
![]() |
#184 | ||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Nie wspominam już o tym, że do urzędu/banku czasem trzeba dojechać, odczekać w nim swoje, załatwić sprawę, a potem wrócić. Może 5 godzin to nie jest, ale dwie godziny mogą być. Toaleta może się przydać, zwłaszcza, że brakuje też toalet publicznych. Cytat:
![]()
![]() |
#185 |
Konto usunięte
|
Wydaje mi się, że w banku nie zakładają takiej opcji, żeby ktoś opuścił kolejkę
![]() Powiem Wam, że ostatnio trochę byłam w urzędach, ZUSach, pociągach, i pracownicy zawsze dzień dobry, uśmiechnięci, w dobrym humorze (zwłaszcza konduktorzy). Chyba teoria o ich wredocie to powoli mit. A, i po raz kolejny biorąc Angorę do ręki wpadam na felieton Korwina. Podczytuję go czasami i dziwi mnie, że moje koleżanki na niego uparcie głosują. Ostatnio pisał, że SLD pozwoliło kobietom pracować żeby było kogo molestować w pracy. I że ten przywilej pozwolenia na pracę powinno się kobietom ukrócić, do garów. Jestem w stanie zrozumieć, że on ma takie poglądy, niech ma (chociaż to chyba już 'mowa nienawiści'). Ale żeby młode dziewczyny na niego głosowały? |
![]() ![]() |
![]() |
#186 | |
and cigarettes
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Wtajemniczenie
|
w bankach boja się napadów może dlatego nie ma dostępnych wc.Ja raczej staram sie nie odwiedzać obcych wc,chociaż sa co raz czystrze i całkiem ładne,ale z wc jest jak z jedzeniem w pojazdach.Niektórzy wsiadają i zacvzynają jeść
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 | ||
Ekspert od Dupy Strony
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;40405993]
A tak to prawie w ogóle nie piję czystej wody, niesłodzona kawa i herbaty pijane w hektolitrach owszem ale takiej normalnej wody to może pół szklanki dziennie wyjdzie.[/QUOTE] Też tak robiłam, dopóki nie przeprowadziłam się na studia. Tam zawsze kupuję sobie wodę i piję z butelki(i stoi w lodówce, a w domu mama krzyczy, że gardło będzie mnie od tego boleć ![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
![]() W ogóle napisz tylko tam "chodzik" i już nie żyjesz ![]() Ale podobno u nas też jest "grupa trzymająca władzę", co udowodniła ta niedawno zbanowana wizażanka ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#189 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#192 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Konto usunięte
|
Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
ja będąc w Danii przeżylam szok, tam się od małego daje dzieciom cole z lodówki, bardzo zimną, w ten sposób się je hartuje i tak nie chorują w ich klimacie, woda w ich basenach ma chyba z 10 stopni, wsadziłam palec do wody i uciekłam
i szczerze to chyba oni maja racje, zwłaszcza ze nasz klimat się aż tak od ich nie różni, przynajmniej mój tu na północy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
I co dostałam punkty za forum mamusiowe. Na prawdę strach jest tam wchodzic jak ma się poglądy inne od słusznie panujących.
Więc tłumaczę 1 to ilość ostrzeżeń a w nawiasie to ilość osób która poczuła sie urazona. Edytowane przez dacn Czas edycji: 2013-04-21 o 10:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |||
zawsze mam racje
|
Cytat:
A czasem się też ma taką pracę, że się cały dzień biega od urzędu do urzędu i potem specjalnie szukać jakiegoś mc donalda (nie po drodze) czy czegoś takiego. Cytat:
![]() To zależy też czy rzadko Cie widzą czy często, bo jak się dowala im pracy ( w końcu wystawienie zaświadczenia to tyyyle pracy) to już mogą nie być tacy mili. A pospiesz ich (jak im minął termin, a sprawa nierozpatrzona) ![]() Konduktorzy zwykle są ok. ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
![]() No ok, bliska opuszczenia świata nie byłam, ale przyjemne to też nie było. dacn: a ja się czuje urażona, tym że ktoś czuł się urażony Twoim postem. Więc komu teraz punkty? Moderatorowi? ![]() Odchowalni unikam, chyba że ktoś wklei gdzieś link, nigdy nie zapomnę argumentu 'bo Ty masz tylko chłopaka a nie męża!' śmieję się za każdym razem jak to sobie przypomnę. Może powinno się to nazywać 'to, że teraz ze mnie mama, nie wyleczyło mojego wewnętrznego chama' ![]()
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2013-04-21 o 10:59 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#196 | ||
Wtajemniczenie
|
otóż to
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ostatnio koleżanka na FB wrzuciłą pełen wulgaryzmów post o kobietach zabijających swoje dzieci, odpisałam jej delikatnie i grzecznie, że takie rzeczy się zdarzają, zdarzały i będą zdarzać, że nie każda kobieta sobie radzi z macierzyństwem, mają na to wpływ miliony problemów, o których nie mamy nawet pojęcia itp. itd. i dostałam odpowiedź, że co ja mogę wiedzieć skoro nie mam dziecka, po czym zostałam usunięta z grona jej znajomych ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#198 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem, może w chwili podpisania papierka spływa na nie łaska uświęcająca wraz z przekonaniem, że oto one, najmądrzejsze, te, które zawsze mają racje. Podobnie z matkami. Dziewczyny młodsze ode mnie, ale z dzieckiem na rękach, dyskutują o tematach, o których nie mają zielonego pojęcia, ale uważają, że argument "Jestem matką, więc to ja mam rację" przebija wszystkie racjonalne argumenty.
![]() |
#199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#201 | ||
zawsze mam racje
|
Cytat:
![]() Bo przecież posiadanie dziecka=mega mądrość życiowa, ehe 8 razy przez 2 razy. Bo już nie można umieć się wczuć w czyjąś sytuację, to potrafią tylko czarownice ![]() Raz, że problemy a po drugie wystarczą różne biochemiczne zachwiania i już człowiek siebie nie poznaje, ale pewnie z porodem zdobyła też specjalizację z neurobiologii ![]() Cytat:
Jak przyjechała do Polski to nawet nie miała dla mnie czasu, bo wtedy to ja nawet w poważnym związku nie byłam, o narzeczonym nie wspomnę. Jak ja mogłam nie być narzeczoną w wieku 19 lat? ![]() Za jakiś czas odezwała się łaskawie na gg, oczywiście z pytaniem jak sprawy sercowe xD. Oczywiście nie miałam czasu odpisać.
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2013-04-21 o 11:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Uwielbiam jak ktoś rok po ślubie mówi mi, że nic nie wiem i przekonam się jak wezmę ślub. Nie żebym była i mieszkała z partnerem x lat.
![]() |
#203 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak ktoś wychodzi z założenia, że króliczka złapał na obrączkę i może teraz leżeć, śmierdzieć i się zapuszczać, to spoko. Ja nie mam zamiaru popaść w rutynę po slubie tylko dlatego, że mam męża i nie musze obawiać się tego, że chłop mi ucieknie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#204 | |
zawsze mam racje
|
Cytat:
A inna sprawa, że posiadanie wolnego czasu jest od dawna niemodne. Nie wiem czy jestem za mało cool i mam za mało zajęć? Czy mam się wstydzić, że szybko wyrabiam się z obowiązkami? Bo np nie można umyć wanny szybko i dokładnie. Czy może powinnam mieć dziecko, żeby wypełnić ten czas? ![]()
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2013-04-21 o 11:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#205 | |
Zakorzenienie
|
Najczęściej tak gadają dziewczyny, które przed ślubem nie mieszkały z partnerem
![]() ![]() Jeszcze wielkie zdziwienie budzi fakt jak mówię, że nie lubię dzieci i na dzień dzisiejszy nie zamierzam ich mieć (nie wykluczam, że za rok czy dwa poglądy mi się zmienią, teraz dziecka nie chcę i już). Zazwyczaj słyszę teksty o tym, że jestem nieczuła, zimna, dziwna, mam już 25 lat i pora myśleć o dziecku/dzieciach, że dzieci są słodkie i są największym szczęściem rodziców, że rodzina bez dzieci to żadna rodzina itp. itd. Cytat:
![]() Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2013-04-21 o 11:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 | |
Pani Buka
|
Cytat:
![]() ![]()
How I choose to feel is how I am. Edytowane przez kasiencja Czas edycji: 2013-04-21 o 11:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Konto usunięte
|
ja się zdziwiłam jak na moim pierwszym stopniu była atmosfera orgii, jeśli nie uprawiasz seksu między wszystkimi 5 posiłkami to życia nie znasz, na drugim z kolei, w innym mieście, bez pierścionka nie nma seksu a bez ślubu nie ma mieszkania razem
jak ktoś przed ślubem nie mieszkał z partnerem to faktycznie życia nie zna i potem ma niespodziankę, szybciej się rozwodu niż się żenił Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 |
Wtajemniczenie
|
U mnie na studiach to robią wielkie oczy, jak mówię, że ostatnio widziałam ten czy tamten serial. Jakbym po prostu nie mogła robić nic innego, tylko się wiecznie uczyć miała.
#209 |
Zadomowienie
|
Moje koleżanki też ostatnio stwierdziły, że dziecko to najcudowniejsze co może spotkać je w życiu. Tylko dziecko daje szczęście, gdy po ślubie mąż się zmienia i nie jest już tak fajnie (tak stwierdziły). W dodatku związki/małżeństwa bez dzieci mają smutne i nudne życie.
Aż żal słuchać takich rzeczy. Doszłam do wniosku, że one potrzebują męża tylko do spłodzenia dzieci ![]()
#210 |
Konto usunięte
|
Dla mnie to raczej przykry obraz społeczeństwa a nie głupota. Smutne to bardzo, po ślubie mąż nic nie chce robić, żona się zmienia w zaniedbanego wieloryba, wspólne życie się kończy, zaczyna się życie obok siebie. Przykre i wspólczuje, może to dlatego ze tak trudno się rozwieść, gdyby było łatwiej może ludzie bardziej by się starali a nie brali wszystko za pewnik.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:22.