![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy któraś sie przyłączy do małego Klubu Dziewic?
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
Powiem tak: gdybym jadła popcorn i piła piwo, to teraz powinnam to właśnie zrobić, a tak rechoczę, jak to wszystko czytam przy ziołowej herbatce
![]() ![]() ![]() Edytowane przez madana Czas edycji: 2013-05-03 o 19:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Rozeznanie
|
Ja miałem jedną. A ten mój kumpel może ze dwie.
1. będzie mu zwyczajnie wstyd przez kilka setkami znajomych 2. uważa, że to płytkie i prostackie 3. ma inne, ciekawsze zainteresowania, którymi można się dzielić na fejsie Ups ![]()
"You and me We’ll all go down in history With a sad Statue of Liberty And a generation that didn't agree" Edytowane przez MasterOfPupets Czas edycji: 2013-05-03 o 19:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziwne,bo wątek jest o dojrzałości seksualnej,a tutaj niektórzy nie są dojrzali widać w inny sposób..
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#187 |
Wtajemniczenie
|
I o pierścieniu miłości czy jakoś tak
![]() Temat podesłała mi MoniaS93 i gdy przeczytałam poglądy autorki to miałam minę typu ![]() ![]() ![]() ![]() Dla niektórych błona dziewicza to jakiś cudowny wręcz boski twór, którego utratę kobieta powinna odpokutować a stracenie dziewictwa równa się klątwą do 10 pokolenia. Twoje poglądy jak dla mnie są chore, pominę teksty o wkładaniu penisa ![]() Sama straciłam dziewictwo stosunkowo niedawno bo 9 miesięcy temu i nie żałuję, już wcześniej byłam z moim tżtem blisko a to tylko scementowało nasz związek. Błona nie była dla mnie czymś świętym. Autorka ma chłopaka dobrze przeczytałam? Zapewne jest z tych które nie uprawiają grzesznego klasycznego seksu przed ślubem a z upodobaniem całują się namiętnie (co wg autorki nie jest grzechem, cóż katechetka i ksiądz mówili zupełnie inaczej ale autorka jest tutaj z tych wyedukowanych i oświeconych ![]()
Edytowane przez funk_you Czas edycji: 2013-05-03 o 19:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#191 |
Rozeznanie
|
nie wiem czy zabawne ale szczere. jak inaczej podsumować poglądy osoby która uważa się za kogoś kto dochowuje czystości przedmałżeńskiej ze względów religijnych a jednocześnie utrzymuje intymne relacje z chłopakiem typu pieszczoty i namiętne pobudzające pocałunki? ja rozumiem, że każdy ma prawo do swojego zdania ale każdy też musi się liczyć z krytyką. szczególnie takich niejasnych teorii.
edit: skrywana fantazjo, nie zapałałam do ciebie niechęcią tylko jestem trochę w temacie który ty jakoś promujesz (czystość itp) i denerwuje mnie taka dwulicowość, przyznaj się wprost, że nie dochowujesz tej czystości a nie jakieś gierki i seks NIEE!!!! -> ale zaspokajanie się na inne sposoby tak. przecież to chore.
Baby I can feel your halo Pray it won't fade away Edytowane przez MoniaS93 Czas edycji: 2013-05-03 o 19:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
Tak, zabawne. Widocznie czytałas wybiórczo
![]() |
#193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to co opisałaś o seksiku i problemach z misiem- ja z eksem też miałam problemy i dzięki temu ze to przeszłam, że to po rozstaniu przepracowałam wiem ze zachowań jego typu nie będę w stanie zaakceptować. wbrew pozorom dużo z tego rozstania wyciągnęłam, dużo się nauczyłam. w relacjach miedzyludzkich, w obserwacjach siebie , w pracy nad sobą,nad swoimi emocjami, nad zainteresowaniami - uczymy się czegoś innego, i w związkach uczymy się czegoś innego.
Edytowane przez Jacqueline__ Czas edycji: 2013-05-03 o 19:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Wtajemniczenie
|
funk_you - po pierwsze nie jestem Autorką.
Po drugie MoniaS, czy myślisz, ze wszyscy ludzie deklarujący chęć czekania z seksem do ślubu są idealni w swoich postanowieniach? Nigdy nie błądzą, nie upadają? Myślisz, ze co - Kościół Katolicki uważa ich za ludzi dwulicowych? Takie rzeczy to tylko na Wizażu słyszę ;P I faktycznie, nie jestem w 100 % w zgodzie z tym co naucza Kościół. I co w tym złego? No chyba więcej nie przekroczę progów tej świątyni z tego powodu, a ksiądz w konfesjonale powinien mnie wyrzucić ze wspólnoty. Edytowane przez skrywana_fantazja Czas edycji: 2013-05-03 o 19:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do kolejnego akapitu: facet moze się tak zachowywawoć po seksie jak i bez seksu również, to nie zalezy akurat od fizyczności, ale po prostu od relacji w związku. Nie uwazam, zeby związki z seksem byly lepsze od tych bez seksu (w sensie ze czekamy do slubu). Kwestia jak się kto dogaduje,a nie czy uprawia już seks czy tez nie. co do ostatniego to uważam, że do seksu trzeba po prostu trzeba dojrzeć.
"Mężczyźni są jak alkohol: wyrzekanie się ich jest ascezą, która niesie ze sobą rozgoryczenie, rozkoszowanie się nimi jest sposobem na życie, który rozjaśnia dzień powszedni, uzależnianie się od nich jest... głupotą." co Cię ujęło/ujmuje w TŻ? https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=497112 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ale ty piszesz tak, jakbyś uważała, że to, że nie uprawiasz seksu a jednak przeżywasz inne rzeczy w tym samym temacie czyni z ciebie osobę, która dochowuje czystości. nie czyni i może jestem teraz jakaś niemiła ale już czytając ciebie wiadomo, że będziesz współżyć przed ślubem. wydajesz mi się bardzo zagubiona we własnych poglądach. i udzielając się w takich tematach sama się narażasz na opinie. edit: ja też nie przestrzegam wszystkich zasad i nie uważam, że powinno się mnie wyrzucić z Kościoła. pisałam o tym już wcześniej dość otwarcie. ty jednak wygłosiłaś sporo teorii naprawdę dziwacznych. i moja irytacja twoją postawą zaczęła się wtedy (w tym temacie) gdy napisałaś, że namiętne pocałunki przed ślubem są w Kościele dozwolone, bzdura to straszna...
Baby I can feel your halo Pray it won't fade away Edytowane przez MoniaS93 Czas edycji: 2013-05-03 o 19:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Wtajemniczenie
|
Tak tylko te opinie są takie jakbym była jakąś fałszywą świnią - ludzie przystopujcie trochę. Jestem w KK dopiero od dwóch lat - wcześniej chodziłam do kosciola, bo rodzice kazali, moje koleżanki katoliczki ,,z prawdziwego zdarzenia" mają jasno wyklarowane poglądy, ale one siedzą w tej wierze dłużej ode mnie. Ja sama nawet nie wiem czy się tam odnajdę, ale podoba mi się po części katolicki pogląd na związek - uważam, ze jest w tym duzo prawdy i próbuję postępować w zgodzie z nauczaniem, ale wszystkiego nie przeskoczę, bo uważam z własnego doświadczenia, że pocałunki z języczkiem wytwarzają większa więź niż wspólne jedzenie popcornu i oglądanie filmu - chociaż to tez powinno miec miejsce w związku.
Uważam, że praktykowanie wiary na 100% nie jest dla każdego. Niektórzy nie chcą, a niektorzy nie potrafią. Edytowane przez skrywana_fantazja Czas edycji: 2013-05-03 o 19:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Raczkowanie
|
Ja preferuję czekanie do ślubu cywilnego aby łatwiej alimenty było zedrzeć w razie próby umycia rąk przez faceta, w czasie gdy będę posiadać własny domek, pracę, kasę na niańkę i ogólnie będę niezależna bo nie chcę mieć potem dylematu:wychowywać w biedzie czy oddawać do adopcji.
http://www.youtube.com/watch?v=7UeH0...-03%20Odsapnij Na poprawę humoru ![]() Skoro można usuwać płody bo nie są jeszcze dziećmi to dlaczego nie można "usuwać" trzylatków? Przecież oni też nie są jeszcze dorośli. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#201 |
Konto usunięte
|
skoro nie masz jasno wyklarowanych poglądów i nie wiesz o czym piszesz - to czemu z taką mocą głosisz RZEKOME poglądy KK? Najpierw się doucz, potem przefiltruj czy się z tym zgadzasz, na końcu wchodź w dyskusje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
#203 |
Wtajemniczenie
|
Nie wątpię, ale postawiłam sobie taką granicę, której na razie nie przekroczę. A czy wytrzymam do ślubu - czas pokaże.
Pytanie czy jest to więź pozorna, czy prawdziwa - pewnie zależy od pary. Edytowane przez skrywana_fantazja Czas edycji: 2013-05-03 o 19:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Wtajemniczenie
|
skrywana_fantazja - czas obudzić się z tego pięknego snu bo kurcze życie to nie bajka i nie wygląda tak jak ty sobie to wyobrażasz, widać że jeszcze go w ogole nie znasz i masz jakiś zaburzony obraz rzeczywistości. To co o rodzinie i seksualności wciskają nam księża i mówi religia nijak ma się do prawdziwego zycia, niestety. Albo stety.
Ja święta nie jestem i być nie zamierzam. Jakbym miała czekać na tego jednyego i czekać do śłubu to bym chyba uschła albo wyszła za mąż mimo, że mój partner by mi nie odpowiadał do końca tylko po to żeby szybciej zacząc życie sekusualne bo już bym nie mogła wytrzymać( co również sugerwałaś więc pewnie ty uważasz to za dobre rozwiążanie ) Mimo tego życzę Ci żeby twoje życie wygladało tak jak w twoich wyidealizowanych fantazjach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Rozeznanie
|
właśnie o to chodzi. Moim zdaniem, wynika to z tego co piszesz, ty sama nie wiesz co zrobić ze sobą i swoją seksualnością, miotasz się strasznie, a próbujesz podpierać się poglądami Kościoła. Ja nie uważam siebie za super znawcę ale zdaję sobie sprawę z tego, co tak naprawdę wolno a co nie i z czym ja się zgadzam a z czym nie, co mam robić. I rozumiem twoje dylematy bo to trudna droga. Po prostu ty baaardzo często w różnych tematach pokazujesz zasady KK jako te właściwe a tutaj wyszło, że nie do końca wiesz o czym mowa. Fajnie, że w końcu z siebie wydusiłaś, że ich nie przestrzegasz. To uczciwe w dyskusji.
![]() |
#206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale seksu nie próbowałaś
![]() |
![]() |
#207 |
Wtajemniczenie
|
Douczam się ciągle tylko jeden ksiądz mowi mi tak, inny tak, na jednej stronie jest napisane tak, na innej tak.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
Bo to nie księża ustalają te zasady. Ani tym bardziej internet
![]() |
#209 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zapoznaj się a potem sama odnieś to do życia i pogódź się sama ze sobą, jeżeli wybierzesz drogę czystości to super, moim zdaniem to jest wspaniałe ale wymaga wielkich wyrzeczeń. I z tego co widzę po ludziach tą drogą idących - pierwsza tutaj nie będzie wiedza zaczerpnięta od księży i z netu ale żywa, osobowa relacja z Jezusem. Serio, tak to chyba działa, tak to ludzie osiągają.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.