![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czy któraś sie przyłączy do małego Klubu Dziewic?
Witajcie,
mam 20 lat i jestem dziewicą. Zapraszam wszystkie dziewczyny (niekoniecznie dziewice ) do rozmowy ![]() Czy przeraża Was to że w dzisiejszych czasach 15-16-letnie dziewczyny uprawiają już seks? Jaki jest Wasz stosunek do tego? I jak Wy się czujecie z tym że np. macie chłopaka a mimo wszystko jeszcze się nie zdecydowałyście na współżycie z nim? Dziewictwo jest dla Was powodem do dumy? Chcę żeby to była luźna pogawędka, wymiana opinii, mam nadzieję, że zainteresujecie się tym tematem ![]() Pozdrawiam i z góry przepraszam jeśli już był taki wątek na forum, a ja gapa przeoczyłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Dot.: Czy któraś sie przyłączy do małego Klubu Dziewic?
Mam głęboko w nosie kto, kiedy, jak i gdzie uprawia seks. Jak ktoś ma potrzebę to niech czeka do 40stki albo traci dziewictwo w wieku gimnazjalnym, co komu do tego? I tak nie mamy na to wpływu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Melduję się i czekam na rozwój wątku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ejj spokojnie, przecież wyżej napisałam "luźna pogawędka" a nie że każdą nastkę będę wychwytywała i paliła żywcem. skrywana_fantazja bardzo się cieszę że jesteś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Moim zdaniem to źle swiadczy, gdy ktos bardzo wczesnie bedzie mial swoj pierwszy raz, tak samo zle swiadczy jak ktos juz jest po 30stce, a wciaz nigdy tego nie robil. Nie mowie ze kazdy taki przypadek to od razu w pierwszym przypadku ktos puszczalski a w drugim dziwak bez powodzenia. Ale to juz są sygnały, ze coś moze byc nie tak.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Ja mam koleżankę, która jest dziewicą (ma 22 lata), za rok wychodzi za mąż
![]() Osobiście nie wytrzymałam, choć jak miałam 16 lat byłam pewna że dopiero po ślubie do tego dojdzie ![]() ![]() ![]() Mam siostrę która ma teraz 16 lat i szczerze mowiac zupełnie sobie nie wyobrażam żeby mogła coś działać ze swoim chłopakiem, dla mnie jest jeszcze kompletnie niedojrzała.
![]() Edytowane przez _Marta_M_ Czas edycji: 2013-05-03 o 14:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Odp: Czy któraś sie przyłączy do małego Klubu Dziewic?
Nie nie jest to dla mnie dziwne, nie od dzis w tym wieku uprawia się seks.
A co do dumy to jak ktoś jest dumny z niczego bo to ani nie osiągnięcie ani kompletnie nic, to tylko współczuję hehe Wysyłane z mojego SK17i za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Straciłam dziewictwo w wieku 18, 5 lat (dobrze odmieniłam?), teraz mam 19,5, z chłopakiem się rozeszłam, nie żałuje, najgorsze było to, że cały ten związek był toksyczny, a właśnie rzeczą która ciągłe łączyła mnie z eks, był ten pierwszy raz. Miałam myślenie w stylu: "to przecież facet, któremu oddałam coś ważnego, na pewno nam się uda, przecież z tylu innych stwierdziłam, że to właśnie TEN był tego wart, to musi się udać, ten związek przetrwa". Głupia byłam, w kocu od niego odeszłam i jestem szczęśliwa
![]()
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
ja swój "pierwszy raz" miałam krótko po 16 urodzinach. i to był pierwszy i na dłuuugie miesiące ostatni raz
![]() co prawda po latach się rozstaliśmy, ale nie żałuje decyzji o pierwszym razie (i kolejnych). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja zamierzam rozpocząć współżycie po ślubie (z powodów religijnych i nie tylko). Mam nadzieję, ze się uda. Niektórzy (mówię tu o uwzględniających ślub kościelny w swoich planach) myślą pewnie ,,o matko, to jest tyle czasu", a ja myślę sobie ,,w założeniu, że wezmę ślub około 30tki będę miała całe 20 lat na swobodny seks z mężem i jeszcze więcej jeśli starczy sił" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
to może być duży problem - już po ślubie. Przez wiele lat uczysz się nie "rzucać" na partnera, hamować do zera wszelkie pożądliwe odruchy w stosunku do niego - myślisz, że to nie ma wpływu na późniejsze pożycie? Że nagle pstryk! po 10 latach narzuconego sobie ograniczenia przekręcisz z zachowaniem o 180 stopni i wyzwolisz demony seksu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na Wizazu kiedyś był podobny wątek, ale para ewidentnie przed slubem zachowywała się jak parka dobrych kumpli - więc teraz ponoszą tego konsekwencje. Edytowane przez skrywana_fantazja Czas edycji: 2013-05-03 o 14:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ubodzy są ludzie, którzy potrafią czerpać satysfakcję tylko poprzez wkładanie. I uważam, że jeśli od razu zaczynają od pełnego seksu to też niezbyt dobrze , bo gubią coś po drodze. I później jak dziewczyna straci dziewictwo z facetem, rozstaną się i znajdzie sobie innego to już jej bardziej spieszno do współżycia, a gdzie cała reszta? Mam koleżanki, które miały wielu parterów, a po miesiącu jedyne o czym myślą w ,,tych sprawach" przy każdym kolejnym to seks , a na pierwszy rzut oka całkiem porządne dziewczyny nie żadne latawice. Nie chcę być taka jak one. Edytowane przez skrywana_fantazja Czas edycji: 2013-05-03 o 14:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
I tu jest pies pogrzebany
![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Lepsze i gorsze ![]() Z tym ,,gorsze" chodzi mi o to, że źle jest kiedy partner namawia drugą osobę na seks, bo ,, jemu nie wystarcza". Jeśli taki odejdzie to bardzo dobrze - lepiej wiedzieć z jakim ziółkiem się ma do czynienia, a nie brnąć w seks i łudzić się, że gdyby się nie zgodziło to on i tak by został. Dobry sposób eliminacji. Kiedyś przeczytałam jakieś starego kotleta na Wizażu, gdzie dziewczyny doradzały żeby zostawić faceta, który nie godzi się na seks, bo może jest impotentem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
ja straciłam dziewictwo w wieku 16lat, na dodatek nie ze swoim chłopakiem tylko z kolega, zrobiliśmy to z ciekawości. i co? I nic. nie zrobiłam tego bo miałam problemy w domu, czy jakies kompleksy czy jeszcze cos innego, to był wybryk nastolatków, ciekawość.
nie wpłynęło to na mnie w żaden sposób, nie różnie sie niczym pod tym względem od mojej przyjaciółki, która miała 19lat. jak dla mnie to jest indywidualna sprawa każdego, jak ktos chce czekać do 30niech czeka jak ktos ma 16 lat i chce zaczac- niech zaczyna i nikomu nic do tego. osobiście nie wyobrażam sobie czekania do ślubu czy seksu po nawet pól roku związku, za bardzo to lubię i skoro czuje pożądanie do mojego faceta to po co ma sie powstrzymywać ?dla zasady? Chore :/ i w ogole nie rozumiem co dziewictwo ma wspólnego z powodem do dumy? Dumnym to mozna byc z jakiś osiągnięć a to raczej jakimś wielkim osiągnięciem nie jest. Edytowane przez Oliwiabb Czas edycji: 2013-05-03 o 15:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Dot.: Odp: Czy któraś sie przyłączy do małego Klubu Dziewic?
Cytat:
![]() ![]() Ja w najbliższej rodzinie mam małżeństwo, które poszło ze sobą na całość w wieku 16 lat, a teraz czekają na swoje pierwsze dziecko i mają za sobą 12 lat bardzo udanego związku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Czekanie z seksem do ślubu jest ok, jeśli ślub jest brany odpowiednio wcześnie. Kiedyś kobiety czekały z seksem do ślubu, bo właściwie nie miały innego wyjścia - wychodziły za mąż mając 16, 17 lat, dziewczęta po dwudziestce uznawane były za stare panny. Kiedy miały tracić te cnoty, będąc dziećmi? Pamiętajmy, że dziewczęta dawniej rozwijały się wolniej niż teraz. Ponadto seks nie kusił ich tak, jak kusi teraz - bo nie "chodziło się" z partnerem przez lata, nie spędzało tyle czasu w jego obecności, w związku z tym nie odczuwało się takiego pociągu seksualnego.
Obecnie ta zasada jest po prostu przestarzała. Jak wiele zasad obowiązujących w religii, które powstały w zupełnie innych czasach i nie są dostosowane do współczesności. Osobiście szanuję osoby, które wybrały taką drogę - znam dwie pary czekające do ślubu, z czego jedna już wzięła ślub, a druga jeszcze nie. To jest ich sprawa, jeśli tylko tego pragną to niech im będzie na zdrowie. Jednak jeśli o mnie chodzi to nie wyobrażam sobie uprawiania seksu dopiero po ślubie.
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A trzeba brac ewentualność ciąży pod uwagę,a co potem?urodzić dziecko w tak młodym wieku ? Ja sie nadal nie zdecydowalam,chociaz najmłodsza nie jestem i czuje sie z tym bardzo dobrze, bo dla mnie jest to wazne Z KIM to zrobię i kiedy. Chcialabym być świadoma jednego partnera z ktorym staram się w zwiazku i aby tak się zakończył temat mojego dziewictwa. Mysle,ze w dobie dzisiejszego podejscia jest to jakis powód do dumy ![]() O i tyle ![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- A po co czekać 10 lat ![]() Zreszta tez nie bardzo rozumiem ile mozna czekac z zastanawianiem sie "czy to ten jedyny,czy to ta jedyna".. Im dluzej sie czeka,tymbardziej faktycznie, zrobia sie problemy.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wybrałaś taką, a nie inną drogę - ok, masz do tego prawo. Ale dlaczego uważasz za gorsze osoby, które mają do seksu inne podejście, niż ty? Nie jesteś od nich w niczym lepsza.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
to według "złotej rady" to powinnam kolesia skreślić, bo parę spotkań za nami, ale nawet buzi nie było ![]() a że tak zapytam-jakie ty masz doświadczenia co do związków? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
Dodam jeszcze, ze jak taka 16tka zajdzie w ciążę to ryki na porodówce ponoć odchodzą niesamowite, bo takie dziewczątko nie dość, ze psychicznie nieprzygotowane i boi się jak cholera to jeszcze fizycznie jej narządy wewnętrzne mogą być jeszcze nie do końca ukształtowane.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Czy któraś sie przyłączy do małego Klubu Dziewic?
Cytat:
Pewna wartość czlowieka i jego postrzeganie przez siebie samego jak i przez innych to nie jest błaha sprawa,bo wpływa na jakość naszego zycia i nie tylko.. Tymbardziej postrzeganie na seks,który jak dla mnie nie jest byle czym i byle z kim, bo wtedy nie ma żadnej wartości,oprócz wyskakania sie,żadna filozofia. Mozna robić wszystko bez specjalnego pozwolenia, bez pasji,bez serca i co sie wtedy dzieje z człowiekiem? czlowiek który pracuje ale ma w nosie swoją robotę - zwyczajnie ją olewa, nie wkłada w to kompletnie nic .. z czego jakość zazwyczaj jest zerowa. Z seksem widzę to tak samo. Mozna złapać kogos na ulicy i zgwałcić i jakie to ma w ogole w zyciu znaczenie ? To tak mozna wszystko do rangi zera sprowadzić i mówić,że takie jest jego miejsce, w takim razie po co w ogóle wchodzić w związki i się zakochiwac, po co jest uczucie miłosci .. Nie ma to sensu,bo można iść na impreze i złapać co popadnie, poszaleć i wrócić dalej,tylko jak wtedy stoimy w swoim życiu,co przekazujemy dalej innym? Są jakieś granice tego wszystkiego..
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Cytat:
Poza tym cały czas jest mowa o ślubach kościelnych i życiu wg religii katolickiej. A jeśli ktoś nie wyznaje tej religii i nie uważa seksu przedmałżeńskiego za grzech? ![]() Nie wspominam już nawet o czasach, kiedy pierwsza miesiączka u nastolatki oznaczała gotowość na seks i na urodzenie potomka ![]() Edytowane przez Nuova Czas edycji: 2013-05-03 o 15:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:06.